Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Η διζωνική τερατουργία οδηγεί στην τουρκοποίηση

η θέση της «ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ»

Η συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην αντιμετώπιση επίλυσης του Κυπριακού πρέπει ν' αποτελέσει αντικείμενο ακαδημαϊκής έρευνας. Συνιστά πρωτοφανές, παγκόσμιο και μοναδικό θέμα ανεκδιήγητης εμμονής σε μιαν αποτυχημένη πλην ολέθρια πολιτική που, με τα σημερινά δεδομένα, οδηγεί αφεύκτως και με προδιαγεγραμμένη πορεία στην τουρκοποίηση της Κύπρου και στον αφανισμό του κυπριακού Ελληνισμού. Από το 1977, που συμφωνήθηκαν μεταξύ Μακαρίου και Ντενκτάς κάποια σημεία για το Κυπριακό, μέχρι σήμερα, έτρεξε τόσο απίστευτο νερό στις τοπικές, περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, που, λογικά, θα έπρεπε να υποχρεώσουν την πολιτική ηγεσία του τόπου να αναθεωρήσει την τακτική, τη στρατηγική και τη στοχοθεσία της. Μια τυραννική ιδεολογία, ο κομμουνισμός, μετά από 70 χρόνια σιδηράς ύπαρξης, κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος. Όχι, όμως, και η αταλάντευτη εμμονή της ηγεσίας μας σε μιαν αδιέξοδη, επικίνδυνη πορεία προς τον όλεθρο της προτεκτορατοποίησης και τουρκοποίησης της Κύπρου.

Ακούμε συχνά και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να επιμένει στις αποφάσεις που προκάτοχοί του, υπό άλλες συνθήκες, εκβιασμούς ή επιπολαιότητες, έλαβαν στον χειρισμό του προβλήματος. Τον ακούμε να επιμένει σε ομόφωνες αποφάσεις ενός Εθνικού Συμβουλίου, που απέδειξε το κοντόφθαλμο και το ανίκανο της ανάλυσης, της συναπόφασης και της αναθεώρησης μιας πολιτικής, που με σιγουριά θα καταλήξει στην τουρκοποίηση της νήσου. Η επίκληση της τουρκικής αδιαλλαξίας είναι ένας παράγοντας. Όμως, δεν είναι άλλοθι. Η αναφορά ότι οι ξένοι μάς στηρίζουν σε αυτήν την ολέθρια πορεία, επιβεβαιώνει απλώς ότι αυτοί θέλουν να τελειώνουν με το Κυπριακό, έστω και αν η «λύση» θα μας αποτελειώσει ως κυπριακό Ελληνισμό. Όλοι οι ηγέτες κατανοούν, διότι δεν είναι βλάκες, ότι η διζωνική δεν αποτελεί την ορθή λύση του Κυπριακού.

Αν χρειαζόταν ακόμα μια απόδειξη, αυτή δόθηκε πριν από λίγες ημέρες από τον εγκάθετο Ακιντζί. Πέρα από τις θρασύτατες αξιώσεις του στο Κυπριακό, έφτασε στο ιταμό σημείο να απαιτεί, αυτός να καθορίζει τι θα διδάσκονται τα παιδιά μας. Και βρέθηκαν πολιτικοί -Αναστασιάδης, Αβέρωφ και Άντρος- και δύο κόμματα, ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, να δηλώνουν έτοιμοι να ικανοποιήσουν την αξίωση του και, γονυπετώς, να εκλιπαρούν και να γλείφουν κυριολεκτικά τον υποτελή της τουρκικής κατοχής να επιστρέψει στις συνομιλίες. Τέτοιο κατάντημα! Τέτοιος εξευτελισμός! Τέτοια ασπόνδυλη εθνική αναξιοπρέπεια! Προφανώς δεν θέλουν να αντιληφθούν αυτό που ο απλός πολίτης έχει κατανοήσει από χρόνια: Αν διζωνική είναι ιδανική για την επίλυση του Κυπριακού, γιατί έξι Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν πέτυχαν ΤΙΠΟΤΕ μέχρι σήμερα; Αυτό το ερώτημα ο Ν. Αναστασιάδης οφείλει να απαντήσει, αντί να καταφεύγει σε κωμικές προσδοκίες από τον αιμοσταγή σουλτάνο.

Μια σοβαρή ηγεσία, όταν διαβλέπει ότι μία πολιτική που ακολουθεί είναι αδιέξοδη και, κυρίως, οδηγεί τον τόπο στην εθνική, βιολογική καταστροφή και στην υποδούλωση, ανακρούει πρύμναν και σχεδιάζει μίαν άλλη πολιτική. Τώρα είναι η ευκαιρία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο και, με τη βοήθεια ειδικών, να αναλύσουν γιατί φτάσαμε ώς εδώ. Κυρίως, να εξετάσουν τι πρέπει να γίνει απ' εδώ και πέρα. Η εμμονή στις αδιέξοδες συνομιλίες, παρά τις ψευδείς ωραιοποιήσεις από τον Πρόεδρο, θα τον οδηγήσει σε νέες υποχωρήσεις και νέες παραχωρήσεις προς τους Τούρκους. Δεν ακούει τον εγκάθετο φίλο του, που με πρωτοφανές θράσος απαιτεί να ακυρωθεί η απόφαση της Βουλής και αμέσως, λέγει, θα επιστρέψει στις συνομιλίες;

Ο Ν. Αναστασιάδης, ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν δικαιούται να ανέχεται άλλον εξευτελισμό και προσβολή. Δεν νομιμοποιείται να εξευτελίζει τον κυπριακό Ελληνισμό και να συμπεριφέρεται με δουλόφρονα διάθεση στον εγκάθετο και στην Τουρκία. Αφού λέγει ότι τίποτε δεν συμφωνείται αν δεν συμφωνηθούν όλα, ιδού η ευκαιρία: Να σχεδιαστεί ξανά από την πλευρά μας, με συναπόφαση όλης της πολιτικής ηγεσίας και με την Ελλάδα, μια νέα στρατηγική οριστικού απεγκλωβισμού από τον θανάσιμο εναγκαλισμό της διζωνικής τερατουργίας. Αν και αυτή η ευκαιρία, που μας προσφέρουν οι Τούρκοι, χαθεί, τότε ο αφανισμός του κυπριακού Ελληνισμού θα οριστικοποιηθεί.

Έχουμε πολιτικά και άλλα όπλα, έχουμε φίλους και συμμάχους που δεν επιθυμούν παρουσία της κατοχικής Τουρκίας στην Κύπρο. Το διεθνές περιβάλλον είναι υπέρ μας, αρκεί να είμαστε ξεκάθαροι, αταλάντευτοι και πειστικοί στους στόχους μας. Η Τουρκία αντιμετωπίζει τρομερά εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα και οδηγείται σε εμφύλιο. Ο Ν. Αναστασιάδης ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ να της προσφέρει σωσίβιο και νίκη! Δεν δικαιούται να υποθηκεύσει την ελευθερία, την εθνική τιμή και την ανεξαρτησία και κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ετσιθελισμό και στην αρπακτικότητα του αδίστακτου σουλτάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: