Σελίδες

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Aπατεώνες για να επιβιώσουν...

Με πολιτική απάτη επιβίωσαν στις εκλογές



Share
Δεν ξέρουμε αν όλα όσα λένε οι Γερμανοί και οι σύμμαχοί τους Αυστριακοί είναι σοβαρά και αληθινά, υπάρχει, όμως, ένα σημείο που ειπώθηκε το οποίο αν αληθεύει ξεγυμνώνει την ελληνική κυβέρνηση. Οι Αυστριακοί, λοιπόν, φέρονται να υποστηρίζουν ότι ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε από την Τρόϊκα να καθυστερήσει ο έλεγχος για την τρίτη δόση του δανείου ώστε να περάσει και ο δεύτερος γύρος των εκλογών και να βγουν οι εκλεκτοί του ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια θα ερχόταν η Τρόϊκα, θα ζητούσε να πέσει το μεγάλο μαχαίρι αλλά πολιτικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν θα είχε πρόβλημα αφού όπως έχουμε γράψει «δεν αναγνωρίζεται το λάθος μετά την απομάκρυνση από την κάλπη».
Είχαμε επίσης γράψει σε ανύποπτο χρόνο, πολύ πριν από τις εκλογές ότι έχει υπάρξει συμφωνία κάτω από το τραπέζι μεταξύ κυβέρνησης και Γιούροστατ ώστε το έλλειμμα του 2009 και κατ’ επέκταση του 2010 να ανακοινωθεί μετά τις εκλογές, συμπτωματικά τη Δευτέρα μετά τον δεύτερο γύρο. Γράφαμε τότε « Όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια» καθώς είχαν ανακοινωθεί τα στοιχεία για όλες τις χώρες πλην της Ελλάδας.
Όλα αυτά επιβεβαιώνουν το σενάριο περί deal του κ. Παπανδρέου με τους κοινοτικούς ώστε να μην επηρεαστούν οι εκλογές από τις οικονομικές εξελίξεις. Για φανταστείτε να γνωρίζαμε πριν μια εβδομάδα, πριν ψηφίσουμε δηλαδή, και επίσημα ότι το έλλειμμα εκτοξεύτηκε, ότι θα πρέπει να βρούμε στις τσέπες το 2011 πάνω από 14 δις. ευρώ κι ότι κινδυνεύει να μην εκταμιευτεί η τρίτη δόση του δανείου.
Πόσοι από αυτούς που ψήφισαν τους εκλεκτούς του ΠΑΣΟΚ θα το έκαναν; Πόσες περιφέρειες θα έχανε η κυβέρνηση;
Επομένως, εδώ έχουμε να κάνουμε με πολιτική απάτη ολκής η οποία ενδεχομένως να αλλοίωσε το εκλογικό αποτέλεσμα.
Σήμερα η κυβέρνηση βρίσκονται τάχα ενώπιον ενός «τελεσιγράφου» το οποίο κατά τα άλλα γνώριζαν και περίμεναν, αλλά εμείς είμαστε εκείνοι που θα την πληρώσουμε πάλι. Η τρίτη δόση των 6,5 δισ. τον Ιανουάριο συνδέεται από την Τρόικα με την κατάλυση των κλαδικών συμβάσεων, περισσότερους φόρους και μείωση των δημοσίων υπαλλήλων.
Αλλά το σοβαρότερο ζήτημα που τίθεται είναι η αξιοπιστία της κυβέρνησης. Μπορούμε πλέον να πιστεύουμε οτιδήποτε από αυτά που βγαίνουν και λένε δημοσίως κάθε τόσο ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του;

antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: