Eπικίνδυνη καθεστωτική αντίληψη για την χώρα, αλλά και για την δημοκρατία επιδεικνύει η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης, καθώς η απόφασή της να οδηγήσει στην χώρα σε δημοψήφισμα δείχνει με σαφήνεια ότι «Είναι ικανοί για όλα» προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία παρά την θέληση των πολιτών. Όταν μία κυβέρνηση δεν διστάζει να διχάσει τον λαό για να κερδίσει-όπως η ίδια πιστεύει-μερικές εβδομάδες ακόμα στην εξουσία, τότε δημιουργούνται ερωτήματα για το αν πρόκειται περί ελληνικής ή απλά περί ελληνόφωνης κυβέρνησης.
Από σήμερα μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου, οπότε αναμένεται να διεξαχθεί το δημοψήφισμα, θα ζήσουμε μια τεράστια πλύση εγκεφάλου τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τα ΜΜΕ που ελέγχει. Λαϊκή στήριξη δεν έχει.
Θα προσπαθήσει με φόβο και με διλήμματα του τύπου «Ευρώ ή δραχμή», «Πτώχευση ή Μνημόνιο», «Μισθοί και συντάξεις ή αρνητική ψήφος στη δανειακή σύμβαση», να υφαρπάξει την ψήφο κάποιων φοβισμένων κοινωνικών στρωμάτων, που είναι ευάλωτα στον εγκλωβισμό από την
κυβερνητική προπαγάνδα.
Το ότι θέτει εκ των πραγμάτων εν αμφιβόλω αυτό που υποτίθεται ότι στηρίζει, δηλαδή την δανειακή σύμβαση και του «κούρεμα» αφού είναι εξαιρετικά αμφίβολο να συμμετάσχουν οι ιδιώτες όταν το όλο θέμα θα έχει τεθεί σε δημοψήφισμα, δεν τους ενδιαφέρει.
Θεωρούν ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα έχουν ψηφιστεί οι όροι της νέας σύμβασης από όλα τα κοινοβούλια της ευρωζώνης, θα έχει ολοκληρωθεί και η συμμετοχή των ιδιωτών και τότε με σαφές το δίλημμα προς τους πολίτες «Ή ψηφίζεται ΝΑΙ ή πτωχεύουμε χάνουμε τα χρήματα που θα μας έδιναν και επιστρέφουμε στο παλιό χρέος» θα καταφέρουν να αρπάξουν το 50,01% των ψήφων.
Εδώ πολλά θα κριθούν από τις αντιπολιτευόμενες δυνάμεις. Αν καταφέρουν και περάσουν στους πολίτες επικοινωνιακά ότι το πραγματικό δίλημμα είναι «ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην κυβέρνηση», «ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην πολιτική της υποτέλειας και της παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας», «ΝΑΙ ή ΟΧΙ στις θυσίες χωρίς αντίκρυσμα».
Είναι ώρα και για τη Ν.Δ. να ξεκαθαρίσει την πολιτική της και να υποδείξει πειστικές λύσεις του τι πολιτική θα ακολουθήσει ως νικήτρια των εκλογών που θα ακολουθήσουν αν το δημοψήφισμα είναι αρνητικό. Αλλά και για το ΛΑΟΣ είναι ώρα να ξεκαθαρίσει την πολιτική του.
Από τον χρόνο κατά τον οποίο θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες (PSI) για την οριστικοποίηση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου, θα καθοριστεί το πότε θα διενεργηθεί το δημοψήφισμα..
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων, πιθανότερος χρόνος διεξαγωγής του είναι τα μέσα Ιανουαρίου του νέου έτους, καθώς απαιτείται να μεσολαβήσει διάστημα 21 ημερών από την ανακοίνωση της προκήρυξής του, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν τα επιχειρήματα κάθε πλευράς.
Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών κ. Χ. Καστανίδη το δημοψήφισμα θα γίνει όταν θα είναι έτοιμη η δανειακή σύμβαση και προτού αυτή πάει στη Βουλή για ψήφιση. Αν το δημοψήφισμα προηγηθεί της κατάθεσης στη Βουλή της νέας δανειακής σύμβασης για να είναι το αποτέλεσμά του δεσμευτικό θα πρέπει να συμμετέχει σε αυτό το 40% των πολιτών. Αν πραγματοποιηθεί μετά τότε χρειάζεται συμμετοχή του 50% των ψηφοφόρων και έγκριση από 180 βουλευτές.
H συνεδρίαση της Τρίτης στη Βουλή ματαιώνεται και την Τετάρτη θα αρχίσει η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.
Η φράση «συνταγματική εκτροπή» (αφού τίθενται πιεστικά μια σειρά ζητημάτων παραβίασης του Συντάγματος, από αυτό καθ’αυτό το δημοψήφισμα μέχρι την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας) είναι πολύ μικρή για να περιγράψει αυτό που σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση. Θα της περάσει;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου