Σελίδες

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Το αθηναϊκό παρακράτος εξευτέλισε αδίστακτα την Ελλάδα


Αντιστάσεις

Με τον Σάββα Ιακωβίδη στην Sigma Live

ΚΡΙΜΑ. Θλίψη. Οργή. Τι κατάντημα και αυτό της Ελλάδας μας. Το άθλιο αθηναϊκό παρακράτος ακόμα μια φορά έχει κατεξευτελίσει τη χώρα. Όσα οι Έλληνες παρακολουθήσαμε τα τελευταία 24ωρα να συμβαίνουν στο κλεινόν άστυ είναι πρωτοφανή, εξωφρενικά και θλιβερά. Είναι αφόρητα λυπηρά. Πώς κατάντησαν έτσι την Ελλάδα, οι πολιτικάντηδες… Πώς κατάντησαν έτσι τον Ελληνισμό, οι κάστες που λυμαίνονται τη χώρα…
Πώς την κατερειπώνουν τα άθλια «τζάκια» και τη θυσιάζουν στον βωμό των στενόκαρδων κομματικών και των στενόμυαλων και αυτοκαταστροφικών αντιλήψεών τους. Το διεφθαρμένο και σάπιο πολιτικό σύστημα οδήγησε την Ελλάδα σε διεθνή χλεύη, ανυποληψία και εξαχρείωση. Η υφήλιος παρακολουθεί εμβρόντητη το ελληνικό ψυχόδραμα και χαχανίζει για την ελληνική φαρσοκωμωδία. Πλέον η κατάσταση στην Ελλάδα έχει ξεφύγει από τα γνωστά πλαίσια της τραγωδίας. Πρόκειται για αχώνευτη κωμωδία, που διασύρει μια χώρα και έναν λαό και αποκαλύπτει ένα λεπρό σύστημα που εξεμέτρησε το ζην, αλλ’ ακόμα επιμένει να χαντακώνει την Ελλάδα.
Είναι εμφανές ότι η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας δεν έχει κατανοήσει σε ποιο βάραθρο έχει πέσει η χώρα και σε ποιο χάος την έχει ρίξει με τις τραγικές ανεπάρκειες και
τους ολέθριους χειρισμούς της. Μα είναι δυνατόν, τόσες ημέρες, οι Παπανδρέου-Σαμαράς να μην μπορούσαν να συμφωνήσουν στο πρόσωπο ενός σοβαρού, αναγνωρισμένου και ευρωπαϊκού κύρους, ανθρώπου, που θα αναλάβει το επαχθές έργο της επικύρωσης της δανειακής σύμβασης και της διεξαγωγής εκλογών; Στη διαλυμένη και κατερειπωμένη Ελλάδα όλα είναι πιθανά. Ούτε στην τελευταία αφρικανική χώρα δεν συμβαίνουν όσα τραγελαφικά και θλιβερά παρατηρήθηκαν στην Ελλάδα. Πολλοί πίστεψαν ότι με την αποχώρηση Παπανδρέου, η χώρα θα εισερχόταν σε μια νέα εποχή, όπου το πολιτικό παρακράτος των Αθηνών θα παραμεριζόταν και μια νέα πνοή θα ανόρθωνε τη χώρα. Όσα είδαμε, επιβεβαιώνουν ότι η ηγεσία θέλησε πρώτα να διασφαλίσει την επιβίωσή της -κομματική, πολιτική και εκλογική- και ύστερα εκείνην της Ελλάδας.
Η χώρα καλπάζει προς χρεοκοπία, πτώχευση και πιθανή έξοδο από την ευρωζώνη και οι ηγέτες της λογομαχούσαν, σκιαμαχούσαν και βυζαντινολογούσαν. Υπό τις ευνοϊκότερες των προϋποθέσεων και υπό την αίρεση ότι θα υπάρχει πλήρης πολιτική ομαλότητα, η Ελλάδα θα χρειαστεί τουλάχιστον 20 με 30 χρόνια για να επανέλθει στα επίπεδα του 2008. Οι ηγέτες της αρνούνται να κατανοήσουν σε ποιο βάραθρο έχουν ρίξει τη χώρα με τις ασωτίες, τις ατασθαλίες, τη διαρπαγή του εθνικού πλούτου, την καταλήστευση των πόρων και την κλεπτοκρατία. Οι Έλληνες πολίτες ανέμεναν ότι, σε διάστημα ωρών, Παπανδρέου και Σαμαράς θα όριζαν τον μεταβατικό Πρωθυπουργό, με στόχο να σταλούν ευκρινή μηνύματα αποφασιστικότητας, σοβαρότητας και ετοιμότητας να βάλουν μπρος τη χώρα. Έστειλαν τα χειρότερα μηνύματα: Ανευθυνότητας, άθλιου κομματισμού και μικροπρεπούς πολιτικαντισμού.
Ο κυπριακός Ελληνισμός παρακολουθεί με ανυπόκριτη θλίψη, και οργή συνάμα, τα τερτίπια του αθηναϊκού παρακράτους που, ακόμα μια φορά, καταβύθισε την Ελλάδα σε διεθνή ανυποληψία. Φαίνεται πως η ελληνική αριστερά είχε δίκαιο στην εισήγησή της όπως, αμέσως και όχι σε τέσσερις μήνες, διεξαχθούν εκλογές στη χώρα. Τουλάχιστον θα αποφευγόταν το ρεζίλι και ο διασυρμός και οι Ευρωπαίοι θα ήξεραν με ποιους είχαν να κάνουν. Χθες, επιτέλους, μετά από μιαν απίστευτη φαρσοκωμωδία, Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης συμφώνησαν σε εκείνον που απέρριπταν, στον Λουκά Παπαδήμο. Μακάρι να τα καταφέρει και να διασώσει λίγο την αξιοπρέπεια της Ελλάδας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: