Ἔχουν ξεφύγει τελείως. Ὅπως γράφαμε ἐχθές, ξεκίνησαν ἐδῶ τὴν ἀποδόμησι τῆς τραπέζης σπόρων στὴν Θεσσαλονίκη, ἀνοίγοντας οὐσιαστικῶς ἐπισήμως τὸν δρόμο στὴν ΜΟΝΣΑΝΤΟ!
Στὴν Γαλλία ὅμως προχώρησαν ἔνα βῆμα παρὰ πέρα. Ἀπαγορεύουν τὴν χρήσι παραδοσιακῶν σπόρων κι ἐπιβάλλουν τὴν χρήσι σπόρων μίας χρήσεως!
Ξεκίνησε ἀγαπητοί μου!
Ξεκίνησε καὶ εἶναι ἐδῶ ὁ μεγαλύτερος ἐφιάλτης ποὺ θὰ μποροῦσε νὰ ἀντιμετωπίσῃ ἡ ἀνθρωποτης:
ἡ πείνα!
Μὴν πλανόμεθα! Ἡ ἀρχὴ ἔγινε στὴν Γαλλία!
Καθιστῶντας ἐκτὸς νόμου τὶς παραδοσιακὲς ποικιλίες σπόρων, ὁδηγοῦν οὐσιαστικῶς τὴν ἀνθρωπότητα στὴν ἀπόλυτο ἐξάρτησι ἀπὸ τὰ τερτίπια τῆς κάθε πολυεθνικῆς καὶ τοῦ κάθε παρανοϊκοῦ!
Τραγικές φιγοῦρες;
Τά παιδιά μας!
Τὰ γενετικῶς τροποποιημένα τρόφιμα εἶναι ἡ χειρότερη ἐπιλογὴ γιὰ τὴν ἀνάπτυξίν τους!
Ξεκίνησε!
Ἐὰν δὲν ἀντιδράσουμε οὐσιαστικῶς, πολὺ φοβᾶμαι πὼς σὲ δέκα χρόνια (ἴσως νὰ λέω πολλά) τροφὴ καθαρὴ καὶ μὴ ἐλεγχομένη δὲν θὰ ὑπάρχῃ ποὐθενά!
Ξεκίνησε ἀγαπητοί μου!
Ἡ πραγματικὴ πείνα τώρα θὰ διαφανῇ!
Ὁ ἀνεπτυγμένος κόσμος, ἕρμαιον στὰ κέφια τοῦ κάθε δολοφόνου, εἶναι ἀδύναμος κι ἀνίκανος νὰ ὑπερασπιστῇ τὴν ἐπιβίωσίν του!
Καλό; Κακό;
Τίποτα δὲν συμβαίνει γιὰ κακό! Ἀλλὰ πολλὲς φορές, ἀκόμη κι ἐὰν τὸ καλὸ διακρίνεται στὸ τέλος μίας διαδρομῆς, τὰ τιμήματα εἶναι πάρα πολὺ ὑψηλά! Ἴσως καὶ τὸ κακὸ μεγαλύτερον.
Φιλονόη.
Σπόρους μιας χρήσης επιβάλλει στη Γαλλία η Monsanto
Της ΝΕΦΕΛΗΣ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΥ
Πρωτοφανείς διαστάσεις λαμβάνει η ισχύς που συγκεντρώνουν οι παγκόσμιας εμβέλειας πολυεθνικές επιχειρήσεις, γεγονός που τους δίνει το περιθώριο να παρεμβαίνουν απροκάλυπτα στην εσωτερική λειτουργία κάθε χώρας, καταργώντας κάθε έννοια κοινής λογικής και πρακτικής, την ώρα που η εκάστοτε εθνική κυβέρνηση δηλώνει απόλυτη αδυναμία να προασπίσει τα δικαιώματα των πολιτών της.
Η ωμή παρέμβαση της εταιρείας Monsanto στον τρόπο λειτουργίας της αγροτικής παραγωγής στη Γαλλία αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Και αυτό διότι, την ώρα που το Συμβούλιο του Κράτους καταργούσε τη μέχρι σήμερα απαγόρευση της καλλιέργειας μεταλλαγμένων σπόρων στην Γαλλία, το γαλλικό Κοινοβούλιο υιοθετούσε μια πρόταση νόμου του κυβερνώντος κόμματος -ιδιαιτέρως αμφιλεγόμενη- διά της οποίας αλλάζει ριζικά η δομή της γεωργίας στη χώρα.
Με την επιβολή της νέας νομοθετικής ρύθμισης στη Γαλλία (την οποία υιοθέτησε το γαλλικό Κοινοβούλιο στις 28 Νοεμβρίου, ενώ είχε ήδη λάβει την έγκριση της Γερουσίας) θα επιβάλλονται χρηματικές κυρώσεις σε όποιον αγρότη δεν υποβάλει δήλωση για το είδος των σπόρων που χρησιμοποιεί και κρατά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τους ίδιους σπόρους στις καλλιέργειές του, επαναχρησιμοποιήσει δηλαδή από χρονιά σε χρονιά τους δικούς του σπόρους.
Οι αντιδράσεις από τον αγροτικό κόσμο της Γαλλίας υπήρξαν σαφώς άμεσες και δυναμικές.
Οι Γάλλοι αγρότες καταγγέλλουν το γεγονός ότι η νέα ρύθμιση στην ουσία «δολοφονεί» την παραδοσιακή γεωργία.
Σε πολιτικό επίπεδο επικρατεί πλήρης σύγχυση, καθώς το υπουργείο Οικολογίας, παρά την έντονη αντίθεσή του, αδυνατεί να επιφέρει την οποιαδήποτε αλλαγή.
Η γαλλική κυβέρνηση, όμως, υπερασπίζεται εαυτήν υποστηρίζοντας ότι μόνη της δεν είναι σε θέση να χαράξει ανεξάρτητη πολιτική επί του θέματος και να απαγορεύσει την καλλιέργεια μεταλλαγμένων σπόρων, λόγω των νομικών κενών που διέπουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας, Μπρουνό Λεμέρ, από την πλευρά του δήλωσε πως «η ιδέα είναι να μη σταματήσει η έρευνα με στόχο τη βελτίωση των καλλιεργειών», αλλά και πως «δεν μπορεί η παραδοσιακή γεωργία να εξακολουθήσει να έχει τη μορφή που έχει σήμερα, δεν γίνεται να λειτουργεί ανεξέλεγκτα».
Δριμεία υπήρξε η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία κατηγόρησαν τον υπουργό Γεωργίας ότι ενδίδει στις πιέσεις του Χρηματιστηρίου και ότι εκχωρεί τη γεωργία στους «βασιλείς των σπόρων», ενώ τα αγροτικά συνδικάτα από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι «είναι απόλυτο δικαίωμα του αγρότη να καλλιεργεί τους δικούς του σπόρους», πως «αυτό αποτελεί τη βάση της γεωργίας και της βιοποικιλότητας» και «τίποτα δεν είναι υπό διαπραγμάτευση, καθώς δεν πρόκειται οι Γάλλοι αγρότες να θυσιαστούν στο βωμό των ιδιωτικών συμφερόντων».
Ο διευθύνων σύμβουλος της πολυεθνικής Monsanto στη Γαλλία, Γιαν Φισέ, εξέφρασε την ικανοποίησή του στο μεταξύ για το γεγονός ότι «το δίκαιο επιτέλους κερδίζει έδαφος, διότι από το 2007 οι αγρότες έχουν στερηθεί την επιλογή και την πρόσβαση στους μεταλλαγμένους σπόρους, τα οφέλη των οποίων εκατομμύρια άλλοι αγρότες σε ολόκληρο τον πλανήτη απολαμβάνουν εδώ και χρόνια».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου