Σελίδες

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΑΠΟΨΗ: Κριτική στα περί «πατριωτισμού» και Θράκης

Άλλη μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θέση για όσα έγιναν κατά την προεκλογική περίοδο, ψύχραιμα γραμμένη και με επιχειρήματα που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης έφθασε στο «defence-point.gr» και τη δημοσιεύουμε, αφού θεωρούμε ότι πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο περίσκεψης και στα δυο κόμματα που επικράτησαν στις εκλογές. Είναι πλέον προφανές, ότι εάν δεν γίνουν σοβαρά ξεκαθαρίσματα στις θέσεις και στη ρητορική της Νέας Δημοκρατίας, η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα εξελιχθεί ενδεχομένως σε πανωλεθρία.

Πως μπορεί η Νέα Δημοκρατία, που εμφανίζεται ως πατριωτικό κόμμα να αντικρούσει τη στάση του Σύριζα με τους μουσουλμάνους βουλευτές της Θράκης, που είναι εκλεκτοί του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή; Θα μπορούσε αφενός να το κάνει αν η ίδια και το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ένοχοι για παρόμοιες πρακτικές, ενδεχομένως και σε χειρότερο βαθμό. Ποια είναι δηλαδή η διαφορά της πολιτικής Τσίπρα με την αντίστοιχη της Ντόρας Μπακογιάννη για να...
μην τρελαθούμε τελείως;

Επίσης, ίσως και να μπορούσε να αρθρώσει λόγο εάν δεν είχε προτιμήσει να παίξει πρώτα π.χ. το θέμα της Ρένας Δούρου και της υποτιθέμενης σχέσης με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, επειδή βρέθηκε να δουλεύει με σύμβαση στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων. Προφανέστατα με γνωριμία πήγε η κοπέλα εκεί, ποιος άλλος δούλεψε (;) σε τέτοια «ιδρύματα» στέλνοντας βιογραφικό και όχι με τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις;

Και φυσικά, τεράστια «γκέλα» της Δούρου που πήγε με βλακώδη τρόπο να καλύψει το θέμα, αντί να βγει και να τους πει «έπρεπε κάπως να ζήσω και τους κανόνες του παιχνιδιού εσείς τους θέσατε, δεκαετίες τώρα». Ούτε καν τα περί παραίτησης δεν χρειάζονταν αφού όλοι συζητούν ότι απλώς έληξε η σύμβασή της και απλά δεν ανανεώθηκε.

Δηλαδή, τι το μη μεμπτό έχει να αντιπαραβάλει ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ στο εν λόγω ζήτημα; Απολύτως τίποτα. Αλλά λάσπη από τη μία πλευρά, λάσπη από την άλλη, είναι ένα θέαμα που έχει καταντήσει αφόρητα βαρετό. Είναι μια ταινία που όλοι έχουν ξαναδεί για πολλοστή φορά και στο τέλος δε θα τη θυμάται κανείς.

Θα μπορούσε να ειπωθεί κάτι από τα άλλα κόμματα εάν δεν καίγονταν για ψήφους και δεν προτιμούσαν την πάγια κομματική πρακτική, αντί να ασχοληθούν με την Θράκη. Το ΠΑΣΟΚ με το παρελθόν των ζεϊμπέκικων δύσκολα θα μπορούσε να πει κάτι. Η ΝΔ προτίμησε να επενδύσει στις γρήγορες εντυπώσεις, επικοινωνιακού τύπου, με μηνύματα χωρίς ουσία, σχεδόν λασπολογώντας, για γρήγορα αποτελέσματα.

Σίγουρα δεν είχε την πολυτέλεια του χρόνου. Γρήγορες εντυπώσεις ζητούσε, γιατί τόσο καιρό είτε δεν επικοινώνησε όσα υποτίθεται ότι πρεσβεύει, είτε δεν μπορούσε καν να τα πει διότι δεν θα προχωρούσε η επανάκαμψη της Ντόρας Μπακογιάννη στην παράταξη. Άρα, τι στο καλό πρεσβεύει; Που πήγε το πατριωτικό στοιχείο όταν κλήθηκε να το υπερασπιστεί; Φανταζόμαστε ότι αυτά είναι κριτική που θα ασκούν στον υπερθετικό στελέχη όπως για παράδειγμα ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο Άδωνης Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης, ενώ δεν είναι και λίγα που θα μπορούσαν να καταλογιστούν και στον Ευριπίδη Στυλιανίδη που προέρχεται από την περιοχή…

Δεν υπάρχουν σχόλια: