Ο Αμερικανός πρόεδρος, αφού συνεχάρη τον κ. Ερντογάν για τις προσπάθειες που καταβάλει εντός της Τουρκίας για την προστασία των θρησκευτικών μειονοτήτων, είπε πως «με ευχαρίστηση άκουσε την απόφασή του να ξανανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης».
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε:
«Είχαμε την ευκαιρία να εκτιμήσουμε την κατάσταση σε σχέση με την Κύπρο. Ελπίζουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε το επιθυμητό μέλλον για την Κύπρο το... συντομότερο».
Επίσης συνεχίζοντας ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε «δεν μπορούμε να μείνουμε θεατές στις εξελίξεις στη Συρία και δεν είναι δυνατόν να μην επέμβουμε. Διαπιστώσαμε και χαιρόμαστε στο ότι, συμπίπτουν οι απόψεις μας με την Αμερική σ’ αυτό το ζήτημα». Στην συνάντηση συνόδευσαν τον Ερντογάν ο υπουργός Εξωτερικών, ο αρχηγός της Τουρκικής Μυστικής Υπηρεσίας και ο δεύτερος αρχηγός στην ιεραρχία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Βέβαια δεν θα έλειπε και το ζήτημα των Κούρδων της Τουρκίας.
Φαίνεται πως ο Ερντογάν έχει εξασφαλίσει για άλλη μία φορά την υποστήριξη της Αμερικής στο Κουρδικό ζήτημα:
«Είμαστε ικανοποιημένοι που βλέπουμε την Αμερική δίπλα μας, στον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση (PKK). Ο αγώνας μας ενάντια στην τρομοκρατία θα συνεχιστεί».
Πρόσφατα ο αρχηγός της CIA, βρέθηκε στην Τουρκία ο οποίος έκανε μιάμιση ώρα συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν. Ακριβώς εκείνες τις μέρες και η ένοπλη Συριακή αντιπολίτευση πραγματοποιούσε στην Κων/πολη μία συνάντηση(01-04-2012). Όλα αυτά βέβαια, δεν είναι καθόλου τυχαία και έχουν σχέση με τον "βρώμικο" ρόλο που έχει αναλάβει η Τουρκία στην περιοχή.
Στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας, το Σάββατο (31-03-2012), ο πρέσβης της Κύπρου Παύλος Αναστασιάδης είχε αποκαλύψει ότι «έχει λάβει διαβεβαίωση πως ο πρόεδρος Ομπάμα θα θέσει το θέμα της Κύπρου και των τουρκικών απειλών, προσωπικά προς τον Τούρκο Πρωθυπουργό», στη συνάντηση που επρόκειτο να έχουν.
Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, από την πλευρά του, αποκάλυψε πως στη συνάντησή του με τον Μπαράκ Ομπάμα του έθεσε το Κυπριακό και το ζήτημα των θρησκευτικών ελευθεριών του Οικουμενικού Πατριαρχείου.”(πηγή:http://www.politis-news.com/).
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, κ. Λουκάς Παπαδήμος, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο στις 5 και 6 Απριλίου, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, τον Υπουργό Επικρατείας Παντελή Καψή και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Αλλαγή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στο Κυπριακό και την τήρηση ξεκάθαρης στάσης στα θέματα των τουρκικών απειλών, τόσο στα θέματα που αφορούν τους υδρογονάνθρακες εντός της ΑΟΖ της Κύπρου, όσο και στα θέματα της ενσωμάτωσης των κατεχομένων στην Άγκυρα, ζητά με επιστολή του προς την ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, ο ηγέτης της δημοκρατικής μειοψηφίας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής και ηγετικός παράγοντας του Εβραϊκού Λόμπι, Χάουαρντ Μπέρμαν.
Υπο τον τίτλο «Συνελήφθη Ρώσος κατάσκοπος», η εφημερίδα “Κίπρισλι” του ψευδοκράτους, αναφέρεται πρωτοσέλιδα, στην πρόσφατη σύλληψη Ρώσου ναύτη ως υπόπτου για κατασκοπεία, αφού φωτογράφιζε στρατιωτικά τουρκικά σκάφη στο κλειστό λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για το Ρώσο υπήκοο Nanec Hikov, ναύτη στο εμπορικό πλοίο με την ονομασία «Nataly 1», το οποίο αγκυροβόλησε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στο κλειστό λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου.
Διευκρινίζεται ότι για τη σύλληψη του Ρώσου υπηκόου ενημερώθηκε η Πρεσβεία της Ρωσίας στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Οι Τούρκοι, φαίνεται (έτσι πιστεύουν) να μας αιφνιδίασαν με τις «λυκοφιλίες» τίς οποίες μας προτάσουν τίς τελευταίες ημέρες. Από τη μία ο κ. Ταγίπ Ερντογάν ανακοινώνει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης δια στόματος του Αμερικανού προέδρου Ομπάμα, ενώ συγχρόνως με σενάρια για άνοιγμα του λιμανιού της Αμμοχώστου, προσπαθούν να καλλιεργήσουν εντυπώσεις για το Κυπριακό.
Ο βασικός στόχος των Τούρκων είναι, η καλλιέργεια εντυπώσεων στη διεθνή κοινότητα, ώστε η Τουρκία να δείξει πως είναι ανεκτική και ανοιχτή στη διαφορετικότητα.
Επιπλέον, η Άγκυρα έχει αντιληφθεί, πως λόγω της σύγκρουσης Ιράν-Ισραήλ, ανακτά τη στρατηγική της θέση για τη Δύση, την οποία φυσικά ήδη «παζαρεύει» με σοβαρά ανταλλάγματα, αν χρειαστεί να συνδράμει σε στρατιωτική επέμβαση κατά της Δαμασκού ή της Τεχεράνης.
Η προσπάθεια εξωραισμού της εξωτερικής πολιτικής των Τούρκων με επιθέσεις “φιλίας” πρός την Κύπρο και αντίστοιχα πρός την Ελλάδα, και το “παζάρεμα” των ανταλλαγμάτων τα οποία αναζητά απο την Δύση, περιέχουν και διεκδικήσεις ή αλλιώς “παραχωρήσεις” πολιτικού, φαίνεται πρός το παρόν, χαρακτήρα απο πλευράς της Ελλάδος πρός την Τουρκία.
Με αυτή την κίνηση-πυροτέχνημα (άνοιγμα του λιμανιού της Αμμοχώστου), η Άγκυρα προσπαθεί να δείξει πνεύμα συνεργασίας και καλής θέλησης για το Κυπριακό.
Στόν αντίποδα ο άλλος ισχυρός θρησκευτικός και πολιτικός παράγων, το οικουμενικό πατριαρχείο Κων/πόλεως, απαιτεί μετά επιτάσεως την επαναλειτουργεία της θεολογικής σχολής της Χάλκης, πράγμα το οποίο δείχνει να αποδέχεται ο Ταγίπ Ερντογάν δια στόματος Ομπάμα, όμως κανείς δεν αναφέρει τι είδους ανταλλάγματα απεκόμισε ο “πονηρός” κ.Ταγίπ Ερντογάν.
Το πρόβλημα της βιωσιμότητας του Πατριαρχείου Κων/πόλεως, δεν έγκειται στην ύπαρξη η όχι της θεολογικής σχολής σε τουρκικό έδαφος αλλά στο κατά πόσο οι συνοδικοί ιεράρχες έχουν την τουρκική υπηκοότητα προκειμένου να είναι υποψήφιοι για το αξίωμα του Πατριάρχη, σύμφωνα με την πρόνοια της Συνθήκης της Λωζάννης.
Όταν η Τουρκία δεν έδινε την υπηκοότητα στους συνοδικούς μητροπολίτες, πράγματι υπήρχε κίνδυνος για τη βιωσιμότητα του Πατριαρχείου.
Όμως, από τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω αμερικανικών πιέσεων, η Άγκυρα προέβη σε μαζικές πολιτογραφήσεις ιερωμένων δεν φαίνεται να υπάρχει μεσοπρόθεσμα κίνδυνος για το Φανάρι.
Συνεπώς, οι Τούρκοι «αξιοποιούν στο έπακρο» το χαρτί της θεολογικής σχολής της Χάλκης, προκειμένου να επιτύχουν ανταλλάγματα σε ότι αφορά την μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, και όχι μόνο, την οποία επιδιώκουν να προσεταιριστούν.
Σε αυτό τον σχεδιασμό της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και στίς παροτρύνσεις “φίλων” και “συμμάχων”, κάποιοι Έλληνες πολιτικοί απεφάσισαν να “παίξουν”, λόγω επικείμενων βουλευτικών εκλογών.
Στίς πλάτες του Ελληνικού λαού, προσπάθησαν να ανισοκατανήμουν και να πληρώσει ο Έλληνας πολίτης πρόστιμα τα οποία αναλογούν σε μεινότητες στην Θράκη εξυπηρετώντας προσωπικά τους “εκλογικά παιχνίδια”, είς βάρος της χώρας και των πολιτών της, καταπατώντας το Ελληνικό σύνταγμα, τους Ελληνικούς νόμους, καταργώντας κάθε έννοια ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, καταθέτωντας την αμφιλεγόμενη “τροπολογία των μειονοτήτων”.
Η στόχευση είναι εκλογικίστικη, είναι μίζερη, αναδεικνύει τον παλαιοκομματισμό, κι συγχρόνως την “μικρότητα” των πολιτικών οι οποίοι το πρότειναν να ψηφισθεί μεσάνυχτα και μέσα στον ΝΟΚ ώς τροπολογία.
Ένταση δημιουργήθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Σηφουνάκη και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ, σχετικά με το θέμα της χαριστικής μείωσης των προστίμων σε Μουσουλμάνους, που είχαμε αποκαλύψει σε άρθρο του κ. Θανάση Τσίγκα, στις 30/4.
Προφανώς και η Κυβέρνηση, είδε τις τεράστιες αντιδράσεις που προκάλεσε στο διαδίκτυο το δημοσίευμά μας και πριν την ψήφισή του άλλαξε την φράση «μουσουλμάνοι» με την φράση «όλοι οι κάτοικοι Ξάνθης και Ροδόπης».
Η αντιπαροχή είναι σαφής, τα ερωτήματα πολλά, όμως δύο είναι τα κυρίαρχα :
A) ΩΣ ΠΟΥ ΘΑ “ΚΑΤΡΑΚΥΛΗΣΕΤΕ” ΑΚΟΜΗ ;;;
B) ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ “ΜΕΤΡΑ” ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΚΛΟΓΗ ΣΑΣ, ΟΥΤΕ Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΦΕΡΑΤΕ ;;;
ΕΙΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου