Το βιβλίο θα διανεμηθεί με την σημερινή κυριακάτικη έκδοση εφημερίδας. Το θέμα δεν είναι ο τρόπος που θα διανεμηθεί αλλά ο λόγος που η Βουλή των Ελλήνων δεν εξέδωσε η ίδια το συγκεκριμένο βιβλίο μια και η ίδια είχε ζητήσει την συγγραφή του. Λέτε να είναι το φοβικό σύνδρομο που διακατέχει το σύνολο, σχεδόν, του πολιτικού φάσματος (εντός και εκτός «συνταγματικού τόξου»); Λέτε να είναι ο ραγιαδισμός των πολιτικών μας; Λέτε να είναι το ότι έχουν αναγορεύσει (μόνοι τους) σε γίγαντα της πολιτικής τον ΕλΒενιζέλο τον ελάχιστο, τον πράκτορα των ξένων συμφερόντων, τον φίλο του Κεμάλ Ατατούρκ, τον πάντα αισιόδοξο νεκροθάφτη του Ελληνισμού όπου γης (Κύπρο, Β. Ήπειρο, Μ. Ασία) και δεν θέλουν χαλάσουν την εικόνα του; Δεν ξέρω. Ξέρω όμως ότι το βιβλίο έπρεπε να είχε εκδοθεί εδώ και χρόνια από την βουλή και όχι να αποτελεί συμπλήρωμα κυριακάτικης εφημερίδας και εργαλείο προσπορισμού συγκεκριμένου «μεγαλοδημοσιογράφου» από αυτούς που παραπληροφορούν μόνιμα τον ελληνικό λαό.
Να σας πω και κάτι; Με προβληματίζει και χρονική σύμπτωση κατάθεσης της ερώτησης από τον βουλευτή κ. Τσαβδαρίδη. Δεν έχει σημασία πάντως. Αν και δεν είμαι Πόντιος, αν και δεν είμαι αναγνώστης της εφημερίδας, αν και δεν τον «πάω» τον εκδότη Χατζηπαπάρα, σήμερα θα την αγοράσω για να συμπληρώσω κενά της Ιστορίας του Έθνους μου. «Ήπειρος, η πατρίδα μας»
Eρώτηση κατέθεσε ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη ζητώντας, μεταξύ άλλων, να ενημερωθεί «για ποιον λόγο μέχρι της παρούσης δεν έχει καταστεί εφικτή η έκδοση από τη Βουλή των Ελλήνων του συγκεκριμένου έργου του καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη».
«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Στις 24 Φεβρουαρίου 1994 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο». Αναγνώρισε με τον τρόπο αυτό, ως όφειλε, τις σφαγές, τους εκτοπισμούς και την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού που πραγματοποιήθηκαν από το κίνημα των Νεότουρκων κατά την περίοδο 1914 – 1923 η οποία εκτιμάται ότι στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 350 χιλιάδες Έλληνες από την Τραπεζούντα, την Σαμψούντα, την Αργυρούπολη, την Κερασούντα, την Αμάσεια και τις άλλες περιοχές του Πόντου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ραδιοφωνικού σταθμού Real FM 97,8 ο καθηγητής Ιστορίας Νέου Ελληνισμού στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Φωτιάδης, αποκάλυψε ότι αν και η Ελληνική Πολιτεία είχε από τότε αναθέσει στον ίδιο τη συγκέντρωση όλων των ντοκουμέντων που στοιχειοθετούν το έγκλημα της γενοκτονίας με στόχο να εκδοθούν από την ίδια τη Βουλή όλα αυτά τα στοιχεία ως υπέρλαμπρο μνημόσυνο στη θυσία των Ποντίων και ενώ είχε ήδη ορίσει εξαμελή επιστημονική επιτροπή η οποία έλεγξε το 14 τόμων έργο που με κόπο και ενδελεχή έρευνα εκπονήθηκε από τον έγκριτο καθηγητή αποφαινόμενη μάλιστα με τα πιο κολακευτικά λόγια γι αυτό, δυστυχώς καμία μέριμνα δεν ελήφθη από τότε για την έκδοση του εν λόγω έργου.
Θεωρώντας ύψιστο καθήκον της Ελληνικής Πολιτείας να σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια, πολλώ δε μάλλον όταν αυτή είναι επιστημονικώς τεκμηριωμένη, για την ανάδειξη της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, την προβολή της σε όλα τα διεθνή φόρα και τους λαούς της γης αλλά κυρίως για την εμπέδωση της στη συνείδηση και τη συλλογική μνήμη των Ελλήνων πολιτών, σας παρακαλώ όπως μου απαντήσετε:
- Για ποιον λόγο μέχρι της παρούσης δεν έχει καταστεί εφικτή η έκδοση από τη Βουλή των Ελλήνων του συγκεκριμένου έργου του καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη;
- Πότε προβλέπεται και αν, η έκδοση του;
- Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προχωρήσει η Βουλή των Ελλήνων προκειμένου να θεσμοθετηθεί ως επίσημη αργία η 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων;
- Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει η Βουλή των Ελλήνων για την επισταμένη και όχι αποσπασματική διδασκαλία της Γενοκτονίας των Ποντίων στην ύλη των σχολικών βιβλίων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων»;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου