Σελίδες

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

'Παγκόσμια Ειρήνη', Παγκόσμια Κυβέρνηση και το πρόβλημα «Χριστιανισμός»


«Η παγκόσμια ειρήνη είναι αδύνατη χωρίς την παγκόσμια διακυβέρνηση. Η παγκόσμια διακυβέρνηση είναι αδύνατον να εδραιωθεί χωρίς την παγκόσμια κοινότητα. Και αυτή η παγκόσμια κοινότητα απαιτεί κάποιο συγκεκριμένο βαθμό πολιτιστικής ενότητας, μια συνθήκη η οποία σίγουρα απουσιάζει προς το παρόν».

Την δήλωση αυτή είχε κάνει ο Αμερικάνος φιλόσοφοςMortimer J. Adler.

(σχ. ΚΟ: Ο Adler (1902 – 2001) προερχόταν από Ιουδαϊκή οικογένεια. Σε κάποιο βιβλίο του παρουσιάζεται ως παγανιστής ενώ το 1984 βαπτίστηκε Επισκοπιανός).

Πιο απλά. η φιλοσοφία του Adler υποστηρίζει πως δεν είμαστε σε θέση να... έχουμε παγκόσμια ειρήνη αν δεν διαμορφώσουμε μια παγκόσμια πολιτιστική ενότητα που να βασίζεται σε μη δογματικές αρχές. Όμως ο Adler αμέσως αποκαλύπτει τις δυσκολίες που εμποδίσαν την πραγματοποίηση ενός τέτοιου ουτοπικού στόχου:

«Δεν έχουμε πρόβλημα αν η θρησκεία ισχυριστεί πως δεν κατέχει τη γνώση και δεν ασχολείται με το τι είναι αλήθεια και τι ψέμα. Αν όμως ισχυριστεί κάτι τέτοιο... (πράγμα το οποίο συμβαίνει) η πηγή της είναι η θεϊκή αποκάλυψη που γίνεται αποδεκτή από την πίστη η οποία από μόνη της είναιθεϊκή (και αν)... η θρησκεία υποστηρίζει πως κατέχει την υπερφυσική γνώση - γνώση που δίδεται στον άνθρωπο μόνο σα δώρο από το Θεό... τότε αντιμετωπίζουμε ένα ειδικό πρόβλημα...»
Ορίστε ένας λαμπρός άνδρας, σίγουρα από τις μεγαλύτερες διάνοιες της εποχής, που ισχυρίζεται πως οποιοδήποτε θρησκευτικό περιεχόμενο στη Νέα Παγκόσμια Τάξη θα πρέπει να είναι κενό, επιφανειακό και χωρίς ουσία. Η θρησκεία για την οποία κάνει λόγο δεν θα υποστηρίζει πως κατέχει κάποια γνώση και βέβαια δε θα θεωρεί ως δεδομένο τι είναι αλήθεια και τι όχι. Επιπλέον η άμεση αναφορά του, σε όποιες θρησκείες οι οποίες γίνονται αποδεκτές από τη πίστη είναι σαφής ένδειξη του ότι ο Adler αναφέρεται στο Χριστιανισμό. Έτσι η παγκόσμια Ειρήνη δεν μπορεί να ολοκληρωθεί ωσότου εξαλειφθεί ο ίδιος ο Χριστιανισμός.

Όπως και ο Gene Roddenberry, καταλήγει πως το μήνυμα της εν Χριστώ σωτηρίας που προσφέρεται από τον Χριστιανισμό, είναι τόσο αξιοθρήνητο όσο και ο Εθνικισμός, αφού και οι δυο (Χριστιανισμός και Εθνικισμός) διαχωρίζουν αθεράπευτα την ανθρωπότητα και παρουσιάζουν δυσκολίες ως προς την πραγματοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας και άρα της παγκόσμιας διακυβέρνησης και παγκόσμιας ειρήνης. Μπροστά μας βρίσκεται μια μεγάλη εποχή για την ιστορία της ανθρωπότητας η οποία δεν θα αρχίσει ωσότου υπάρξειπαγκόσμια αναγνώριση της ενότητας της αλήθειας... διότι μόνο τότε θα είναι σε θέση οι άνθρωποι να ζήσουν μαζί ειρηνικά σε μια Παγκόσμια κοινότητα υπό μία παγκόσμια διακυβέρνηση. Μόνον τότε θα αρχίσει ο Παγκόσμιος πολιτισμός και η Παγκόσμια ιστορία.

Πέρα από ότι πρόκειται για μεγαλοστομίες ενός ταγμένου ανθρώπου να μισεί το Θεό, πρόκειται για συμπεράσματα ενός ανθρώπου που εκπαιδεύει τους επικείμενους παγκόσμιους ηγέτες του Ιδρύματος Aspen και που βοήθησε στην έκδοση της Εγκυκλοπαίδειας Μπριτάνικα.

Έτσι, επειδή το μέλλον όλης της ανθρώπινης φυλής κινδυνεύει, τα παραπάνω συμπεράσματα φαίνονται απόλυτα λογικά για το νου των ανθρώπων οι οποίοι δεν καταβάλουν προσπάθειες να ελαχιστοποιηθεί ο ρόλος του Χριστιανισμού στον κόσμο με τελικό σκοπό την αποκήρυξή του.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Από το βιβλίο 'Ένας Κόσμος Κάτω από τον Αντίχριστο' (P. Lalonde) εκδόσεις ΣΤΕΡΕΩΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: