Σελίδες

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ο δούρειος ίππος!


Εάν οι Τούρκοι είναι οι φυσικοί αυτουργοί της εισβολής και της κατοχής, οι Βρετανοί είναι οι ηθικοί. Ο κεντρικός εγκέφαλος της διχοτόμησης της Κύπρου στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, την οποία οι ίδιοι εφηύραν και έθεσαν σε εφαρμογή από το ‘56. Και στις μέρες μας επιδιώκουν να υλοποιήσουν μέσω των συνομιλιών και της στήριξης που δίδουν στις τουρκικές θέσεις, ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας, στη λογική ότι: Θα πρέπει να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.
Και, ως εκ τούτου, να περάσει η διαδικασία στο επίπεδο της πολυμερούς και της επιδιαιτησίας για να κλείσει το Κυπριακό ώς την 1η Ιουλίου. Για να διαλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και να εισέλθει στην Ε.Ε. το ψευδοκράτος με τη μορφή τού ισότιμου συνεταιρικού συνιστώντος κράτους! Έτσι δε, όντως θα ανατραπούν η κυπριακή ιστορία και παγκόσμια νομικά και πολιτικά δόγματα και αρχές δικαίου για τους εξής λόγους:
1. Θα ανατραπεί το παράδειγμα του κράτους του Μασούκουο και το δόγμα Στίμσον, που έχουν κατοχυρωθεί στο άρθρο 1 παράγραφος 4 του χάρτη των Ην. Εθνών και αναφέρουν ρητώς ότι καμιά οντότητα, Αρχή ή κράτος μπορούν να αναγνωρισθούν διεθνώς εφόσον έχουν προκύψει από τη βία και τη δύναμη...
των όπλων. Είναι πάνω σε αυτήν τη νομική και πολιτική αρχή που στηρίζεται η έκδοση των ψηφισμάτων 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας, στα οποία καθίσταται σαφές ότι δεν αναγνωρίζεται το ψευδοκράτος. Το οποίο, όμως, θα αναγνωριστεί στην περίπτωση της ομοσπονδίας ως τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος προκύπτον από τη βία της εισβολής!
2. Θα ανατραπούν τα παράγωγα του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, όπως αυτά προέκυψαν μέσω της Ζυρίχης στην πρακτική του ενιαίου κράτους, το οποίο θα διχοτομηθεί σε δυο συνιστώντα κράτη. Και η Κύπρος πολιτειακά και στρατηγικά, γεωπολιτικά θα τεθεί υπό την πλήρη εξάρτηση και ηγεμονία της Τουρκίας.
3. Θα ανατραπούν τα νομικά και πολιτικά παράγωγα της ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε. Η Κυπριακή Δημοκρατία θα διαλυθεί, θα εξέλθει της Ε.Ε. και θα εισέλθει το σημερινό ψευδοκράτος ως ένα από τα δυο συνιστώντα κράτη του νέου πολιτειακού συστήματος της Κύπρου. Υπό αυτές της συνθήκες, θα εφαρμοστεί το φαινόμενο της Ταϊβάν, όταν δηλαδή το 1971 εξήλθε του Συμβουλίου Ασφαλείας η Ταϊβάν και εισήλθε η Κίνα εν μιά νυχτί.
Ο σχεδιασμός των Βρετανών, στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, γίνεται τραγική σημαία της ελληνοκυπριακής πλευράς και εξελίσσεται σε συνταγή που οδηγεί στη ναρκοθέτηση της πολιτικής εκείνης, που μπορεί να δημιουργεί συνθήκες ανατροπής των τετελεσμένων της εισβολής. Λογικό, λοιπόν, είναι να τερματιστεί η εσφαλμένη αντίληψη ότι μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα με αλλαγή στρατηγικής, χωρίς όμως την αλλαγή στόχου.
Θέλουμε και αλλαγή στρατηγικής και στόχου στη βάση μιας λύσης δημοκρατικής και ευρωπαϊκής. Διότι, στη δική μας περίπτωση το πρόβλημα δεν είναι μόνο η έλλειψη στρατηγικής, αλλά και το ότι ο στόχος, δηλαδή η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, είναι καθαρά διχοτομικός. Και δεν συνιστά τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο παρά μόνο τον δούρειο ίππο για τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και την ανατροπή της ένταξής μας στην Ε.Ε. και γενικότερα της ιστορίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: