Ειρήσθω Με τον Λάζαρο Μαύρο στην ΣΗΜΕΡΙΝΗ
Α Ν Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Σ κι αναποτελεσματικές είν’ οι φωνούλες τής υπό την προεδρία Χριστόφια Κυπριακής Δημοκρατίας, για όσα υβριστικά και για την Ε.Ε. εκτόξευσε ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ. Διότι, αντίθετα απ’ τις ψεύτικες διαβεβαιώσεις Χριστόφια, ακόμα και προς την κομματική του «Χαραυγή», αφήνει την Τουρκία διαρκώς στο απυρόβλητο: Σε καμιάν από τις εμφανίσεις του στα διεθνή βήματα (π.χ. ετησίως στη Γεν. Συνέλευση των Η.Ε., στην ΕΕ, στο Brookings των ΗΠΑ) και σε καμιάν από τις πράξεις τής εξωτερικής του πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων και τών επισκέψεων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στην Κύπρο, δεν άρθρωσε την παραμικρή, τεκμηριωμένη, καταγγελία ενάντια στην επεκτατική κατά τής Κύπρου (κι όχι μόνο) στρατηγική τής Άγκυρας.
Ο Υ Τ Ε ο Χριστόφιας, ούτε οι διαδοχικοί υπουργοί του των Εξωτερικών, αξιοποίησαν ποτέ τις ομολογίες τού τουρκικού επεκτατισμού που αναπτύσσει ο ίδιος ο
Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, στο «κοράνι» της υλοποιούμενης στρατηγικής της Άγκυρας, το βιβλίο του «Στρατηγικό Βάθος». Ουδέποτε διένειμαν στις ξένες κυβερνήσεις ή στους διεθνείς οργανισμούς τα γραπτά αποκαλυπτήρια της νεο-χιτλερικής επεκτατικής πολιτικής του «ζωτικού χώρου» που ομολογεί, διά χειρός Νταβούτογλου, η Άγκυρα. Ο Χριστόφιας αγνοεί -θέλει να αγνοεί και δεν αξιοποιεί- το βιβλίο Νταβούτογλου. Θα επαναλάβουμε τη σημασία αυτής της ηθελημένης άγνοιας υπενθυμίζοντας ότι:
Ο Τ Α Ν Ο ΧΙΤΛΕΡ ανήλθε στην εξουσία το 1933, «οι ιθύνοντες στρατιωτικοί και πολιτικοί των συμμαχικών δυνάμεων έπρεπε να μελετήσουν προσεκτικά το βιβλίο του "Ο Αγών μου" - "Mein Kampf". Όλα βρίσκονταν εκεί μέσα. Αυτό ήταν το νέο Κοράνιο της πίστης και του πολέμου, πομπώδες, πολύλογο, άμορφο αλλά βαρυσήμαντο στο μήνυμά του», έγραψε πολύ μετά από τη λαίλαπα που προκάλεσε ο Ναζισμός στην οικουμένη, ο «πρωθυπουργός της νίκης» Ουίνστων Τσώρτσιλ. Και στον πρόλογο μίας από τις πρόσφατες εκδόσεις του «Mein Kampf» στα ελληνικά, ο Κλεάνθης Γρίβας σημείωνε: «Εάν οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες, οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης και οι λαοί στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, είχαν κάνει τον κόπο να διαβάσουν το "Mein Kampf" τα πρώτα χρόνια της έκδοσής του, 1925-1932, θα είχαν βρει σ’ αυτό όλες τις λεπτομέρειες της τραγωδίας που χρειάστηκε να βιώσουμε στη σκοτεινή περίοδο 1933-1945»…
Μ Ι Α ΕΙΝΑΙ η πιθανότερη εξήγηση γι' αυτήν τη στάση Χριστόφια: Η από μέρους του παραδοχή ποια είναι η πραγματική πολιτική της Τουρκίας, θα συνεπαγόταν ότι θα έπρεπε ο Χριστόφιας να πετάξει στον κάλαθο τών αχρήστων τη δική του πολιτική, να ζητήσει συγγνώμη απ’ τον κυπριακό λαό και να πάει, επιτέλους, σπίτι του.
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου