Σελίδες

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Περί των οικονομικών Εισαγγελέων

Ολοκληρώθηκε το πόρισμα του Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Μακρή για τις καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων περί παρεμβάσεων στο έργο τους. Ουδέν ποινικό ή πειθαρχικό αδίκημα διαπιστώθηκε. Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Απλώς διαπιστώθηκε ότι έκαναν συστάσεις στους οικονομικούς Εισαγγελείς ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Τόσον απλώς.
Μία από τις συστάσεις που άκουσα ήταν του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος συνέστησε να μην διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση για τους 14.700 οφειλέτες πριν λάβουν οι Εισαγγελείς τον κατάλογο των οφειλετών. Ερωτώ εγώ λοιπόν ο δύσπιστος: γιατί έπρεπε να γίνει αυτή η σύσταση; Γιατί έπρεπε να διαταχθεί η προκαταρκτική εξέταση μετά την παραλαβή του καταλόγου, τον οποίον ηρνείτο να παραδώσει στους Εισαγγελείς το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά το έπραξε, αφού οι υπάλληλοί του απειλήθηκαν με άσκηση εις βάρος τους δίωξης για απείθεια.
Η άλλη υπόθεση είναι για τα CDS και τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού. Ήθελε... συντόμευση ο κ. Υπουργός της Δικαιοσύνης και επειδή δεν του έγινε το χατίρι είπε ο πρώην πρωθυπουργός την 14.01.2012 στο Εθνικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αφ’ ενός ότι η Δικαιοσύνη τον άφησε απροστάτευτο αφ’ ετέρου «Χτυπήστε εμένα». Τί ήθελε να πει ο ποιητής; Ότι έπρεπε η Δικαιοσύνη να αποφανθεί πως δεν τρέχει τίποτε με τα CDS; Περίμενε ρε φίλε, μη βιάζεσαι. Θα σε χτυπήσουμε και σένα.
Η τρίτη υπόθεση είναι για μία εμπλεκόμενη τράπεζα. Η τράπεζα δεν κατονομάζεται, αλλά είναι προφανές ότι πρόκειται για την Proton και τον κ. Λαυρεντιάδη. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Πεπόνης δεν κλείνει την υπόθεση με την επιστροφή € 51 εκ. μόνον. Ή θα επιστρέψει τα πάντα ο Λαυρεντιάδης ή arresto. Σωστός ο κ. Πεπόνης, διότι μόλις ρίξει τα τουλά ο κ. Λαυρεντιάδης στην τράπεζα, εκείνη θα επιστρέψει στον ελληνικό λαό το € 1 δισ. που της έδωσε ο Μπένι από τα χρήματά μας. Πολύ σωστός.
Ακολούθησε δήλωση του κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ο οποίος είπε ότι οι δύο Εισαγγελείς έτρωσαν το κύρος της Δικαιοσύνης με τις ενέργειές του. Και τούτο, διότι ο κ. Μακρής απεφάνθη εν τέλει ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς δεν παραιτήθηκαν επειδή δέχονταν παρεμβάσεις, αλλά επειδή θα τους αντικαθιστούσαν. Μα αν δεν απατώμαι, ουδέποτε τέθηκε θέμα αντικατάστασής τους. Τα 2Μ ήθελαν να τεθεί επί κεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων ένας Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ή για να λέμε το πράγμα με το όνομά του, ήθελαν να τους βάλουν προϊστάμενο, τις εντολές του οποίου θα ήταν υποχρεωμένοι να εκτελούν. Εκείνοι δε απήντησαν ότι δεν θέλουμε να είμεθα εισαγγελείς «υπό απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση». Τι σχέση μπορεί να έχει το ένα με το άλλο; Θα μας τρελάνουν ή ήδη έχουμε τρελαθεί;
Αναμένω πώς θα εκδηλωθεί η μήνις του κ. Μίλτου εις βάρος των δύο Εισαγγελέων. Εγώ απλώς θα του πω: «Μωραίνει ο Κύριος ον βούλεται απωλέσαι». Ας μην αρθεί δε σε πολύ μεγάλο ύψος λόγω των περιστάσεων, διότι πέφτοντας θα κάνει βρόντο.
Και με την ευκαιρία: άκουσα σήμερα τον Τσίπρα να λέει ότι ο κατάλογος των 14.700 οφειλετών βρίσκεται στη Βουλή εντός γραφείου ερμητικά κλεισμένου και φυλασσόμενου, όποιος δε βουλευτής θέλει, μπορεί να πάει, να τον διαβάσει, αλλά όχι να τον αντιγράψει ή φωτογραφίσει κ.λπ. Άρα, ο μόνος που έχει τον κατάλογο στα χέρια του είναι ο Πεπόνης. Και για να έχουμε και καλό ερώτημα ρε καλόπαιδα βουλευτάδες. Εσείς που είσθε μάγκες και μπροστάρηδες στην αντίσταση κατά του Μνημονίου, γιατί δεν μπουκάρετε στο εν λόγω γραφείο να πάρετε τον κατάλογο και να τον δώσετε στη δημοσιότητα; Πώς είπατε; Υπάρχουν εκεί ονόματα και δικών σας; Γι’ αυτό σας λέω ότι χαίρομαι που έχει τον κατάλογο στα χέρια του ο Πεπόνης.
Όσο γι’ αυτούς που απαιτούσαν από τους οικονομικούς εισαγγελείς να πουν ονόματα, τί θα κάνουν τώρα που έμαθαν τα ονόματα; Είπαμε ότι αυτές οι δουλειές γίνονται με προσοχή. Άγαρμπες παρεμβάσεις δεν γίνονται, εκτός αν είναι κανείς πολύ απελπισμένος, όπως ο Άρχοντας των τσαντιριών και ο υφυπουργός του Κάστωρ.

Σωτήριος Καλαμίτσης στο TAXALIA

Δεν υπάρχουν σχόλια: