Οι εκλογές μάλλον θα προκηρυχθούν σύντομα εφόσον αναμένονται και άλλα διαδοχικά μέτρα εξαθλίωσης των Ελλήνων. Για τα δύο πολιτικά κόμματα, είναι προτιμότερο να πάνε το συντομότερο σε εκλογές που ίσως δώσει αθροιστικά στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν τις έδρες που απαιτούνται με σκοπό μετεκλογικά να περάσουν τα υπόλοιπα τελικά εξοντωτικά μέτρα, παρά να πάνε σε εκλογές αργότερα. Και αν στο τέλος δεν αποδειχτεί εφικτή η μετεκλογική συνεργασία των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων, ο χρόνος θα δείξει αν η πρόσφατη «ηρωική έξοδος» Καρατζαφέρη δεν ήταν και αυτή μία προσυμφωνημένη επιχείρηση συλλογής «αμνοεριφίων» που μετά τις τελευταίες εξελίξεις θα θελήσουν να απομακρυνθούν από το γαλάζιο «βοσκοτόπι». Για αυτό προσοχή στα κόμματα που θα παίξουν, ένθεν και εκείθεν, ρόλο "λαγών".
Τα οικονομικά συμφέροντα που θα «επενδύσουν» για να κερδίσουν...
τελικά υπερπολλαπλάσια με την εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου, είναι πολύ μεγάλα για να αφεθούν στην τύχη.
τελικά υπερπολλαπλάσια με την εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου, είναι πολύ μεγάλα για να αφεθούν στην τύχη.
Προχθες, την ίδια ώρα που η ελληνική βουλή ψήφιζε το απεχθές μνημόνιο, στην Ευρωζώνη άρχιζε μπαράζ αρνητικών δηλώσεων για την Ελλάδα. Ωστόσο την ίδια στιγμή που οι 199 «εθνοπατέρες» ψήφιζαν ναι, η ευρωζώνη δεν έχει ακόμη τίποτε ξεκαθαρίσει.
Πως και με ποιο τρόπο θα δοθεί το δάνειο των 130 δις ευρώ στην Ελλάδα ; Πως και πόσο θα είναι το περίφημο κούρεμα των ομολόγων ; Πόσο θα είναι το επιτόκιο δανεισμού ; Απαιτούν επιτροπεία της χώρας μας ; Τι θα είναι ακριβώς το ακαθόριστο ταμείο που θα διαχειρίζεται το συνολικό ποσό του δανείου ;
Και γενικά ενώ η κυβέρνηση Παπαδήμου, δεσμεύτηκε και έκανε πράξη ότι της ζητήθηκε, οι «έτεροι συμβαλλόμενοι», οι «δανειστές», δεν έχουν ακόμη δεσμευθεί σε καμία περίπτωση και η παράδοση άνευ όρων θέλουν να μας πείσουν ότι ήταν προϊόν διαπραγμάτευσης.
Σαν να μην αρκούσαν όλα αυτά, με μπαράζ δηλώσεων και δημοσιευμάτων κυρίως αξιωματούχων και Μέσων Ενημέρωσης της Γερμανίας, η Ευρωζώνη εξέπεμψε χθες, την ώρα που στη Βουλή συνεζητείτο το νέο πρόγραμμα βοήθειας, σαφές μήνυμα ότι η υπομονή της έναντι της Ελλάδας εξαντλείται. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπογράμμισε ότι η διάσωση της Ελλάδας αποδεικνύεται δυσκολότερη από την ενοποίηση της Γερμανίας, καθώς, όπως είπε, πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει ανάγκη ριζικών αλλαγών. Ο κ. Σόιμπλε ξεκαθάρισε ότι δεν αρκούν πλέον οι υποσχέσεις και πως οι Έλληνες θα πρέπει να «βάλουν πάτο στο βαρέλι». Ο υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ δεν απέκλεισε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι αυτό το ενδεχόμενο δεν τρομάζει πλέον όσο στο παρελθόν. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε σημείωσε ότι «δεν αρκούν μόνο οι αποφάσεις, είναι απαραίτητο να αρχίσει αμέσως η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων». Από την άλλη, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος επέκρινε την Ευρωζώνη για τον τρόπο που χειρίζεται την κρίση και εξέφρασε ισχυρές επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του δευτέρου Μνημονίου.
«Οι 199 που άλωσαν την πόλη».
Με την Αθήνα βυθισμένη στο χάος, με τα σημαντικότερα κτήρια του ιστορικού της κέντρου παραδομένα στις φλόγες, με τη χώρα ολόκληρη να φλέγεται, το κοινοβούλιο ψήφισε χθες με 199 «Ναι» και 74 «Όχι», την ώρα που η κυβέρνηση Παπαδήμου αποδεικνυόταν στην πράξη εντελώς ανίκανη να ανταποκριθεί ακόμη και στα ουσιώδη, όπως η περιφρούρηση μιας λαϊκής κινητοποίησης.
Ο κ. Παπαδήμος είχε μάλιστα την φαεινή ιδέα να μιλήσει περί εμφυλίου και δικτατορίας. Ωστόσο περισσότερο εύστοχη κρίνεται η περί δικτατορίας αναφορά του, με μία μικρή διαφορά, ότι το επερχόμενο χάος που ένα πρώτο δείγμα παρακολουθήσαμε προχθες καθώς και η δικτατορία περιγράφει αυτό που τελευταία συμβαίνει στην Ελλάδα.
Όσο για τον κ. Παπανδρέου, επανέλαβε τις γνωστές ανοησίες, υποστηρίζοντας πως «η συμφωνία είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να καταφέρει η κυβέρνηση. Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην αλλαγή δεδομένων που τον υποχρέωσαν να στηρίξει το νέο μνημόνιο, καθώς πλέον η χώρα απειλείται πραγματικά με χρεοκοπία. Και εδώ ο κ. Σαμαράς, τι μας λέει τώρα; Ότι «δύο χρόνια που «αντιστεκόμουν» ως αντιμνημονιακός, δεν ήξερα, δεν γνώριζα και δήλωνα αστοχίες. Ότι δηλαδή έλεγε ακριβώς, ο πρώην συγκάτοικος στα φοιτητικά τους χρόνια, ο Γιώργος Παπανδρέου. Δήλωνα πως «λεφτά υπάρχουν» διότι δεν γνώριζα πως ήταν η κατάσταση. Εν ολίγοις ο Σαμαράς αποδεικνύεται πολιτικά ότι είναι ελάχιστος του ελαχιστότερου Γ. Παπανδρέου.
Πάντως, η συστηματική και σκόπιμη αποτροπή των εκλογών, η επιβολή ενός μη εκλεγμένου πρωθυπουργού, η παραμονή της προηγούμενης κυβέρνησης της οποίας η ανικανότητα αποδείχθηκε (και δυστυχώς εξακολουθεί να αποδεικνύεται) περίτρανα, οδήγησε στο σημερινό χάος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου