«Κομματικό πραξικόπημα» που ανέτρεψε τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Γραμματείας και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΛΑΟΣ για απόρριψη του μνημονίου καταγγέλλει στην «Κ.Ε.» το διαγραφέν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και πρώην αναπληρωτής γραμματέας της, Παναγιώτης Αποστόλου. Ο στενός συνεργάτης του Γ. Καρατζαφέρη τον κατηγορεί για «ευκαιριακούς τακτικισμούς» και «πολιτική μετάλλαξη».
Διαγραφήκατε από τον ΛΑΟΣ, χωρίς τη δυνατότητα απολογίας, λόγω διαφωνιών σας στο θέμα του μνημονίου και της συμμετοχής στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Πώς έχουν τα πράγματα;
Μετά την ψήφιση του μνημονίου, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής μου ήταν η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση Παπαδήμου, που επί της ουσίας είναι η ίδια μειοδοτική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Ποια ήταν η αφορμή;
Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011 καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή κατήγγειλα τη συγκεκριμένη...
απόφαση. Τα όσα είπα εκεί ήταν η αφορμή της αντικαταστατικής διαγραφής μου, ενώ το ξέσπασμά μου αυτό προήλθε από την πίεση προς εμένα της δικαιολογημένης οργής της λαϊκής μας βάσεως που μου ζητούσε να τους εξηγήσω πώς ένα κόμμα πατριωτικό και λαϊκό συνεργάζεται, συνυπογράφει και υλοποιεί από κοινού την εξαθλίωση του λαού μας και την καταστροφή της πατρίδος μας, χάριν των άνομων κερδών των διεθνών τοκογλύφων και κερδοσκόπων.
Αυτή η συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου είναι ακόμη ένας «ευκαιριακός τακτικισμός» που εξυπηρετεί τα φιλόδοξα σχέδια του Γιώργου Καρατζαφέρη. Η διαφωνία μας, λοιπόν, έγκειται στο γεγονός πως κάποιοι, μεταξύ αυτών και εγώ, παραμένουμε πιστοί στις αρχές ιδρύσεως του κόμματός μας, αντίθετα από κάποιους άλλους που μεταλλάχθηκαν σε νεοφιλελεύθερους, για χάρη της εξουσίας.
Μιλάτε ουσιαστικά για μετάλλαξη του ΛΑΟΣ τα τελευταία τρία χρόνια. Τι ακριβώς εννοείτε;
Αμέσως μετά την είσοδό μας στη Βουλή το 2007, το κόμμα άρχισε να μεταλλάσσεται προς άλλες θέσεις από αυτές που χαρακτήριζαν την ιδεολογία μας. Επί παραδείγματι η πιεστική πολιτική θέση του Γιώργου Καρατζαφέρη προς όλους μας για τη «συγκατοίκησή μας στη γαλάζια πολυκατοικία» με τη Ν.Δ., η οποία δημιούργησε έντονες αντιδράσεις.
Ωστόσο, καθοριστικό σημείο στη μετάλλαξη του κόμματος ήταν η απόφαση της ηγεσίας να στηρίξει την επιλογή της κυβερνήσεως Παπανδρέου για συνειδητή υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ και η ψήφιση από μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδος του επαχθούς μνημονίου.
Πώς έφτασε ο ΛΑΟΣ στην απόφαση αυτή;
Μια εβδομάδα πριν από τη συζήτηση στην ελληνική Βουλή για την ψήφιση του μνημονίου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ συγκάλεσε την Κ.Ο. για να αποφασίσουν, υποτίθεται, για τη θέση του κόμματος στην επικείμενη συζήτηση στη Βουλή. Το αποτέλεσμα της συσκέψεως ήταν να καταψηφισθεί η πρόταση της στήριξης του μνημονίου. Η απόφαση αυτή δεν άρεσε καθόλου στον κ. Καρατζαφέρη, γι' αυτό τρεις ημέρες μετά συγκάλεσε και την Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος προκειμένου να πάρει θέση για την ψήφιση ή όχι του μνημονίου. Η απόφαση ήταν συντριπτικά «κατά». Ετσι φθάσαμε στην ημέρα ψηφίσεως του μνημονίου στη Βουλή και εκεί συντελέσθηκε το μεγαλύτερο κομματικό πραξικόπημα.
Τι ακριβώς συνέβη;
Από την προηγουμένη ο κ. Καρατζαφέρης είχε συγκαλέσει, εκ νέου, την Κ.Ο. για τις 9.00 π.μ. στην αίθουσα του κόμματος στη Βουλή, προκειμένου να επαναδιαπραγματευθεί την κατά πλειοψηφία τοποθέτηση των βουλευτών κατά της ψηφίσεως του μνημονίου. Ομως εκ νέου το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν «κατά». Τώρα, τι μεσολάβησε και λίγη ώρα μετά σύσσωμη η Κ.Ο. ψήφιζε το μνημόνιο, ας αναρωτηθεί ο κάθε ένας από εμάς. Από την ημέρα εκείνη διαχώρισα τη θέση μου και άρχισα αντιμνημονιακό αγώνα. Αποκορύφωμα αυτής της αντίδρασης ήταν δύο επιστολές που έστειλα, πριν έναν ακριβώς χρόνο, προς τον γραμματέα του ΛΑΟΣ Αδωνι Γεωργιάδη, όπου κατήγγειλα την προσπάθεια μετατροπής του κόμματος από λαϊκό και πατριωτικό σε ένα κόμμα της μεγαλοαστικής τάξης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου