“Οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και όχι οι περιφερειακοί γειτονές μας είναι οι νέοι αντίπαλοι της Τουρκίας”, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Ισμέτ Γιλμάζ.
"Αντίπαλοι μας δεν είναι πλέον οι γειτονικές χώρες (σ.σ. δηλ. μέχρι σήμερα ήταν;).
Οι νέοι ανταγωνιστές για τον τουρκικό λαό είναι σήμερα η Γερμανία, η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες”, είπε ο Γιλμάζ.
Ο υφυπουργός αμυντικών βιομηχανιών της Τουρκίας, Μουράτ Μπαγιάρ, δηλώνει για την επικείμενη αγορά τών 100 F-35, προυπολογισμού περίπου 17 δις. δολλαρίων «Όταν ερχόμαστε στο ζήτημα του λογισμικού τουαεροσκάφους (f-35), δεν μιλάμε για την αγορά όλων των κωδίκων, παρά μόνο για αυτούς οι οποίοι είναι οι πλέον κρίσιμοι για την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανεξαρτησία (από ξένες πηγές) του αεροσκάφους».
Η αγωνία της Άγκυρας να κλείσει η υπόθεση των F-35, τώρα, εν όψει εξελίξεων στην Μέση Ανατολή και στο μέτωπο της Συρίας-Ιράν, για να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της απο τους “συμμάχους” της, είναι προφανής και έκδηλη.
Το ερώτημα είναι, τί “υπηρεσίες-ανταλλάγματα” θα κληθεί να προσφέρει...
έναντι αυτών τών πολυποίκιλων παραχωρήσεων-οφελημάτων έκ μέρους τών Αμερικανών, μήπως την στρατιωτική εισβολή στην Συρία συγχρόνως με την επικείμενη εμπλοκή των ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ με το ΙΡΑΝ;"Αντίπαλοι μας δεν είναι πλέον οι γειτονικές χώρες (σ.σ. δηλ. μέχρι σήμερα ήταν;).
Οι νέοι ανταγωνιστές για τον τουρκικό λαό είναι σήμερα η Γερμανία, η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες”, είπε ο Γιλμάζ.
Ο υφυπουργός αμυντικών βιομηχανιών της Τουρκίας, Μουράτ Μπαγιάρ, δηλώνει για την επικείμενη αγορά τών 100 F-35, προυπολογισμού περίπου 17 δις. δολλαρίων «Όταν ερχόμαστε στο ζήτημα του λογισμικού τουαεροσκάφους (f-35), δεν μιλάμε για την αγορά όλων των κωδίκων, παρά μόνο για αυτούς οι οποίοι είναι οι πλέον κρίσιμοι για την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανεξαρτησία (από ξένες πηγές) του αεροσκάφους».
Η αγωνία της Άγκυρας να κλείσει η υπόθεση των F-35, τώρα, εν όψει εξελίξεων στην Μέση Ανατολή και στο μέτωπο της Συρίας-Ιράν, για να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της απο τους “συμμάχους” της, είναι προφανής και έκδηλη.
Το ερώτημα είναι, τί “υπηρεσίες-ανταλλάγματα” θα κληθεί να προσφέρει...
«Η κατάσταση στην Συρία, έφτασε σε απαράδεκτο σημείο. Ελπίζω ειλικρινά ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα χειριστεί (την κρίση αυτή) με αίσθηση σοβαρότητας και με συνοχή», δήλωσε ο Μπαν Κι Μουν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Αμπού Ντάμπι στο περιθώριο μιας συνόδου κορυφής για την ενέργεια.
Να επισημανθεί πως η Ρωσία και η Κίνα έθεσαν βέτο σε ένα σχέδιο απόφασης του ΟΗΕ αναφορικά με τη Συρία τον Οκτώβριο του 2011.
Οπως έγραψε η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» το ραντάρ (αντιπυραυλική ασπίδα) του ΝΑΤΟ, το οποίο είναι εγκατεστημένο στην ανατολική επαρχία της χώρας, τη Μαλάτια, άρχισε ουσιαστικά να λειτουργεί.
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Ρομέν Ναντάλ, σε συνέντευξη τύπου δήλωσε «Η ομάδα των ειδικών του ΟΗΕ για το Ιράν, εντόπισε και ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του οργανισμού, για πολλές περιπτώσεις παραβίασης του εμπάργκο στα όπλα που προορίζονται ή προέρχονται από το Ιράν βάσει των αποφάσεων 1747 και 1929 του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι παραδόσεις όπλων απο το Ιράν στο καθεστώς της Συρίας, είναι παράνομες και βαθιά σοκαριστικές, καθώς οφελούν ένα καθεστώς που έχει επιλέξει την καταστολή, την οποία το συμβούλιο του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχει χαρακτηρίσει πολλές φορές `έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».
Στο θέμα πιθανής αποστολής αραβικών στρατευμάτων στη Συρία, ο Ναντάλ δήλωσε: «Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε πλήρως την εμπλοκή του Αραβικού Συνδέσμου».
Ο στόχος είναι πλέον σαφής και ευδιάκριτος, να μήν επιτραπεί στο Ιράν να αναγορευτεί σε "πυρηνική δύναμη" στην περιοχή, πράγμα το οποίο θα άλλαζε τίς γεοπολιτικές ισορροπίες σε ολόκληρο τόν πλανήτη.
«Όσο δεν θα επιβάλλονται αποτελεσματικές κυρώσεις εναντίον της κεντρικής τράπεζας του Ιράν και της πετρελαϊκής του βιομηχανίας, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία πρόοδος στην εγκατάλειψη εκ μέρους της Τεχεράνης της προσπάθειάς της για την κατασκευή πυρηνικών όπλων», δήλωσε ο Benjamin Netanyahu.
Ο υπαρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, αντιστράτηγος Massoud Jazayeri δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν τη δυνατότητα να σταματήσουν το Ιράν εάν το τελευταίο αποφασίσει να κλείσει ντα στενά του Χορμούζ.
«Ανεξάρτητα από τις επιχειρήσεις που έχουν πράξει στο παρελθόν και την προπαγάνδα τους οι ΗΠΑ είναι ανίκανες να αντιμετωπίσουν το Ιράν σε μια σειρά από πεδία επιχειρήσεων, μεταξύ αυτών και στον πιθανό σχεδιασμό μας, να αποκλείσουμε τα στενά» δήλωσε ο Ιρανός αντιστράτηγος.
Η αναβολή των ασκήσεων με τις ΗΠΑ δε είχαν σχέση με "οικονομικούς λόγους", όπως ανέφερε το ισραηλινό ραδιόφωνο, αλλά λόγω των "εντάσεων, της ασταθούς κατάστασης και πιθανής επερχόμενης κρίσης" στην περιοχή, δηλώνει ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ.
Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ Α.Λίμπερμαν, προσθέτει, στο δημόσιο Ισραηλινό ραδιόφωνο, με αφορμή την ματαίωση των κοινών ασκήσεων με ΗΠΑ "Δεν πρόκειται για ματαίωση των κοινών ασκήσεων Ισραήλ με ΗΠΑ, τα γυμνάσια θα διεξαχθούν στα τέλη του έτους.Το Ιράν δεν συνιστά μόνο απειλή για το Ισραήλ. Για τις χώρες του Κόλπου το Ιράν είναι επίσης το υπ΄αριθμόν ένα πρόβλημα. Το Ιράν πήρε τον έλεγχο του Ιράκ και θέλει να κάνει το ίδιο στη Σαουδική Αραβία ώστε να είναι σε θέση να υπαγορεύσει την "ενεργειακή πολιτική"όλου του κόσμου. Στη Συρία, το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ δεν θα άντεχε ούτε μια εβδομάδα χωρίς τη βοήθεια της Τεχεράνης. Όλος ο κόσμος κατανοεί ότι έπρεπε να αναβληθούν λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας και της περιφερειακής αστάθειας, καθώς εντάσεις επικρατούν σε όλη την περιοχή".
Στην Μοσούλη, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 390 χιλιομέτρων βορείως της Βαγδάτης, υπήρξε κάποτε ορμητήριο της αλ Κάιντα και έχει γίνει επίκεντρο ορισμένων από τις βιαιότερες συγκρούσεις στη διάρκεια του πολέμου, εξερράγη το πρωί παγιδευμένο αυτοκίνητο, προκαλώντας τον θάνατο (12) δώδεκα ανθρώπων.
Ο υπουργός Άμυνας του Ιράν στρατηγός Ahmad Vahidi ανακοίνωσε σήμερα στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRΝΑ πως η χώρα του, θα παρουσιάσει εντός του Ιανουαρίου 2012, ένα νέο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας, το οποίο σχεδίασαν και κατασκεύασαν αποκλειστικά Ιρανοί επιστήμονες.
Η “κρίση” στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Ιράν, αναπτύσεται σε δύο επίπεδα συγχρόνως, με κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης στην περιοχή.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει πρίν από λίγο την διεξαγωγή μεγάλων διακλαδικών ασκήσεων σε μία περιοχή, που ξεκινά από το Νότια Ρωσία, περνά στην Αμπχαζία και τη νότιο Οσετία και καταλήγει στην Αρμενία με την κοινή επωνυμία "Caucasus-2012".
Είναι οφθαλμοφανώς πρόδηλον ότι πρόκειται για μια τεράστια επίδειξη ισχύος που θέλει να στείλει το μήνυμα στη Δύση, να μείνει μακριά από την περιοχή του Καυκάσου και της Κασπίας (Ιράν), περιοχές οι οποίες αποτελούν το μαλακό "υπογάστριο" της Ρωσίας.
Αυτή η άσκηση θα είναι προσανατολισμένη σε στρατηγικό επίπεδο σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, με συγκεκριμένη στόχευση, καθώς θα αφορά ενδεχόμενη στρατιωτική εμπλοκή σε διεθνές επίπεδο, μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ από τη μια πλευρά και το Ιράν από την άλλη.
Ο Viktor Mizin του ινστιτούτου στρατηγικών αναλύσεων σχολιάζει, «Θα είναι μια καλή ευκαιρία επίδειξης της νέας ρωσικής πολεμικής ισχύος. Θα δείξουμε ότι η Ρωσία έχει περάσει μέσα από μια περίοδο αναγέννησης της πολεμικής της μηχανής, και τώρα έχει γίνει όχι μόνο ένας οικονομικός και πολιτικός «παίχτης» σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και ένας σοβαρός παγκόσμιος στρατιωτικός παράγοντας».
Η Ρωσία έχει κατ΄ επανάληψη δηλώσει , και μέσω του νέου αναπληρωτή πρωθυπουργού Dmitri Rogozin προσφάτως, ότι μια στρατιωτική εμπλοκή στο Ιράν, μοιραία θα αποτελέσει και απειλή για την ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας.
Αυτό γιατί η Ρωσία είναι κράτος γειτονικό προς το Ιράν, και κάθε απειλή για το Ιράν είναι απειλή και για την ίδια, τονίζουν Ρώσοι αξιωματούχοι πρός κάθε κατεύθυνση.
Η Ευρώπη μάχεται αδύναμα να αποφύγει την πρόσφατη ιστορία της. Τον 20ο αιώνα δύο πολέμων και της ανείπωτης βαρβαρότητας. Η Γερμανία τη Βαϊμάρη, η Γαλλία το Βερντέν και η Ελλάδα την κατοχή και τον εμφύλιο.
Η απειλή ολικής, πυρηνικής σύρραξης, εξελίσσεται κι αυτή, γιατί αυξάνεται η αποτρεπτική ισχύς της μεν αλλά και η δυνατότηατα επιβολής δι’αυτής γεοπολιτικών συμφερόντων δέ.
Σχηματίζεται σιγά σιγά ένα θέατρο πολέμου. Στο Ιράν συγκλίνουν, με το πετρελαικό πρόσχημα, και την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου, και όχι μόνον, οι ανάγκες συγκρουσιακής εκτόνωσης του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος ύστερα απο την οικονομική κρίση του 2008.
Αυτήν την παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού της εποχής μας, την οποίαν δέν ξεπέρασε ακόμη, και η οποία δημιουργεί εκρηκτικές καταστάσεις και αναγκαιότητες ανακατανομής πλούτου και εργασίας στον πλανήτη, γίνεται προσπάθεια, έκ μέρους των "ισχυρών", διαχείρισής της με στόχους εξυπηρέτησης του μεγάλου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.
Ο πόλεμος είναι καταστροφή και ήττα. Είναι ήττα του ανθρώπου.
tabula rasa !!!
1 σχόλιο:
http://www.dietdailymoz.com/newreply.php?tid=274001
http://gaulochanshah.com.np/mYktm/index.php?action=post;topic=87083.0;num_replies=0
Δημοσίευση σχολίου