Σελίδες

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

H κατασκευή ενός "σκανδάλου"

 Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Βατοπαιδίου φέρνουν
 την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη δυσχερή   θέση να
 απαντήσει σε 4 ερωτήματα:

1. Γνώριζε, ναι ή όχι, και από πότε ότι υπάρχουν στη δικογραφία 4 εκθέσεις όχι μόνο του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών, αλλά και διεθνούς οίκου, που τεκμηριώνουν ότι δεν υπάρχει ζημία του Δημοσίου από τις περίφημες ιερές ανταλλαγές;
2. Με βάση ποιά στοιχεία θεωρεί η κυβέρνηση ότι οι Ελληνες ορκωτοί εκτιμητές δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και ζητεί τώρα νέες πραγματογνωμοσύνες; Δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτό θα φέρει θύελλα στο Δημόσιο, αφού οποιοσδήποτε πολίτης θα μπορεί πλέον να αμφισβητεί τις εκθέσεις των ορκωτών εκτιμητών;
3. Εάν πιστεύει ότι είναι σωστές οι εκτιμήσεις, γιατί έχει προχωρήσει σε δεύτερη Εξεταστική και τώρα σε Προανακριτική Επιτροπή;
4. Εάν πάλι πιστεύει ότι δεν είναι σωστές και θέλει να δώσει την υπόθεση σε άλλους πραγματογνώμονες, οι οποίοι, κατά δήλωση του προέδρου της Προανακριτικής, κ. Τσιρώνη, θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αυτή, τότε γιατί κάνει αυτή την Προανακριτική Επιτροπή τώρα;

Οι απαντήσεις είναι προφανείς. Σχετίζονται με την κομματική σκοπιμότητα που υπηρετεί ο χειρισμός της υπόθεσης από το ΠΑΣΟΚ. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία προειλημμένη απόφαση και σε μια πολιτική απάτη, η οποία στήθηκε με πρωτοβουλία εκδοτικών συμφερόντων, σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με την ανοχή της κυβέρνησης της Ν.Δ., η οποία σύρθηκε πίσω από ένα "σκάνδαλο", διασύροντας ανθρώπους, μια ολόκληρη παράταξη και τον τέως πρωθυπουργό. Η Προανακριτική, η οποία ερευνά τη ζημία του Δημοσίου, χωρίς να υπάρχει τέτοια ζημία, και με δεδομένο ότι στην υπόθεση του Βατοπαιδίου δεν υπήρξε «μαύρο» πολιτικό χρήμα, υπηρετεί απλώς τον πολιτικό σχεδιασμό μιας κυβέρνησης, η οποία επιδίδεται σε κυνήγι μαγισσών για λόγους αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το μείζον θέμα της οικονομίας.
e-typos

ΕΛΛΑΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΙΜΑΙ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ '74...ΟΧΙ ΜΗ ΓΕΛΙΕΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑ..ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ..ΔΕ ΓΕΝΗΘΗΚΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ..ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΜΟΥΝΑ ΧΑΝΟΤΑΝ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΚΑΤΖΗΔΕΣ ..ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΣΣΑΣ..22 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974..ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΣΟΥ..

ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΤΥΧΕΡΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ...ΜΑ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΣ ΝΑ ΖΩ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ..


ΜΟΥ ΕΜΑΘΕΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ,ΜΕ ΔΑΣΕΙΕΣ-ΠΕΡΙΣΠΩΜΕΝΕΣ,..ΜΑ ΠΡΙΝ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕΣ .ΕΝΩ ΗΜΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ..
ΜΕ ΕΝΤΥΣΕΣ ΜΕ ΜΠΛΕ ΠΟΔΙΑ ..ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΤΑΣΠΡΟ ΓΙΑΚΑΔΑΚΙ ..ΚΙ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕΣ..ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΟΥ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΙΣ..
ΜΕ ΕΜΑΘΕΣ ΝΑ ΛΕΩ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΜΑΘΟΥΝ ΠΩΣ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ..ΜΑ ΣΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΑΦΗΣΕΣ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΣΤΟΝ ΒΡΑΧΟ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ..
ΜΕ ΕΒΑΛΕΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ..ΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΠΩΣ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑ..
ΣΑΝ ΕΓΙΝΑ ΕΦΗΒΗ ΜΕ ΕΒΑΛΕΣ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΛΑΛΑ ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΟ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ..ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΥ ΔΙΝΕΙΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΜΑ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ..ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ..
ΜΟΥ ΔΙΔΑΞΕΣ ΣΑΝ ΗΡΩΑ ΚΑΙ ΕΘΝΑΡΧΗ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ..ΜΑ ΣΑΝ ΕΓΙΝΑ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑ ΝΑ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΕΣΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ...ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥ 34 ..ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ.. ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ ΚΕΜΑΛ..!!!
ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕΣ ΝΑ ΕΧΩ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ..ΜΑ ΕΚΟΨΕΣ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΩΣ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙΣ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ..ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΓΩ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΚΡΑΙΑ..
ΜΟΥ ΕΜΑΘΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΜΕ ΑΦΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΗΝ ΠΙΝΕΖΑ..ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΕΡΕΙΟ..ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ..ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕΣ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΕΣΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ..
ΜΟΥ ΕΜΑΘΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ..ΜΑ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟ ΔΕ ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙΣ..
ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΜΑΦΗΣΕΣ ΜΟΝΑΧΗ..ΜΟΥ ΕΜΑΘΕΣ ΟΜΩΣ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΙ ΟΧΙ ΕΣΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ... Ε?..ΙΛΜΗ..Ε?..ΑΠΤΟΥΡΑΧΗΜ..Ε?.. ΑΛΗ..Ε?..ΜΟΥΑΡΕΜ..Ε?..
ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕΣ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ..ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΜΙΛΟΥΣΕΣ..ΜΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΑ ΚΙΑΥΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ''ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΥΣ''ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΟΜΑΚΟΠΟΥΛΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ...ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ..
ΚΑΙ ΕΓΩ....ΕΓΩ ΜΕΓΑΛΩΝΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΗ .....ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΠΡΟ..
ΜΑ ΧΘΕΣ ΒΡΕΘΗΚΑ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ....ΣΕ ΕΙΔΑ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΕΛΛΑΔΑ..ΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ..ΠΙΣΩ ΑΠ' ΤΙΣ ΚΟΥΤΕΣ. ΣΚΟΝΙΣΜΕΝΗ....ΚΟΙΤΩ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΡΑΧΝΙΑΣΜΕΝΟ.. ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ..Η ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ..
ΔΑΚΡΥΣΑ ..ΠΟΝΕΣΑ..ΜΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠ' ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ..
''ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΑΡΧΗΣ'' ΜΕ ΡΩΤΑ..''Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ????..ΠΟΙΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ..Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΤΑ ΞΕΝΑ???
ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΕΣΥ ΔΑΣΚΑΛΑ ..ΜΕ ΞΑΝΑΡΩΤΑ..ΑΝ ΤΩΡΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΚΑΙ ΕΡΧΟΤΑΝ ΚΙΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ....ΚΑΙ ΜΑΣ ΡΩΤΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΘΥΣΙΑΖΑΜΕ ΣΤΟ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ..ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ή ΗΠΕΙΡΟ..ΘΡΑΚΗ 'Η ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ..
ΑΝΑΛΟΓΙΣΟΥ ΕΣΥ ΔΑΣΚΑΛΑ ..ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΑΝ ΠΟΛΥ????ΤΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΩ..ΤΗ ΓΗ ΜΟΥ Ή ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΟΥ??..ΜΑ ΕΣΥ ΔΑΣΚΑΛΑ ΔΙΔΑΞΕΣ ΕΚΕΙΝΟΝ ΩΣ ΕΘΝΑΡΧΗ..ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΑΣ ..ΕΜΑΣ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙΣ ΣΤΑ ''ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙΑ''....
ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΣΟΥ..ΞΕΧΝΑΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΠΟΤΙΖΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ..ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ..ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΡΧΗΓΟ..'Η ΜΗΠΩΣ ΕΦΙΑΛΤΗ??..ΚΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΘΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ..
ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΑΦΟΙ ΜΕ ΚΟΡΜΙΑ ΠΙΛΟΤΩΝ..ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΗ!!!!ΓΕΜΙΣΕ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΑΠΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ..
ΦΤΑΝΕΙ ΔΕ ΘΕΛΩ ΠΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΑΣ ..ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΟ'' NATION'' ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ''ΜΕΓΑΣ'' Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ..ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ,ΕΙΝΑΙ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΕΘΟΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ..ΤΟ ''NATION'' ΕΙΝΑΙ Η ''ΦΥΣΗ'' ΤΟΥ ..ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ..
ΚΙ' ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕ ΣΑΡΕΣΑΝ ''ΛΟΓΙΕ'',''ΠΟΛΙΤΙΚΕ'' ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ...
ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΠΙΟ ΠΑΡΑΛΟΓΗΣ.. ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΝΑΡΧΙΑΣ..


ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΜΑΣ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ( ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΗΡΩΙΔΑ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ) ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ELNEWS ΕΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ... ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΧΑΡΑ . ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΤΙΜΗ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ... ΧΑΡΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!

elnews.gr

Απάντηση Α. Πεΐτση σε όσους χαρακτηρίζουν στημένη την ερώτηση που έκανε στη ΔΕΘ στον Α. Σαμαρά

Κακόβουλα δημοσιεύματα «συναδέλφων» που χαρακτηρίζουν «στημένη» την ερώτηση που έθεσα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, προσβάλλοντας την επαγγελματική μου τιμή και την προσωπικότητά μου, με αναγκάζουν να λύσω τη σιωπή που κράτησα σχεδόν επί μία εβδομάδα. Προφανώς, τα γκόλντεν μπόις της ΕΡΤ (με εκπομπές των 460.000 ευρώ) και οι καραβανάδες της ΕΡΤ ενοχλήθηκαν γιατί εγώ, μία απολυμένη συμβασιούχος της ΕΡΤ3, δεν επέλεξα μια συστημική ερώτηση του τύπου «Κύριε Σαμαρά είστε τελικά ανεύθυνος, λαϊκιστής και δημαγωγός;».

Είναι γνωστό από πού και από ποιους εκπορεύονται –την έχουμε μάθει πια την πρακτική τους- αυτές οι σταλινικού τύπου ισοπεδωτικές πρακτικές. Δεν θα σταθώ όμως εδώ στην αντισυναδελφική συμπεριφορά για την οποία ζητώ φυσικά την προστασία της Ένωσης Συντακτών στην οποία ανήκω, της ΕΣΗΕΜΘ, αλλά και της ΠΟΕΣΥ, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (EFJ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ).

Η αλήθεια είναι, αγαπητοί «συνάδελφοι», ότι είχα προετοιμάσει δύο ερωτήσεις ως εκπρόσωπος του Λαγκαδά. Η πρώτη είχε να κάνει με την επιλογή Κικίλια και Καμίνη στην Αττική και Αθήνα αντίστοιχα -θέμα υψηλού ενδιαφέροντος για την περιοχή την οποία καλύπτω- δυστυχώς όμως είχαν και άλλοι νωρίτερα την ίδια ιδέα και έτσι κατέληξα σε αυτή που σας στενοχώρησε τόσο πολύ. Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να σας κάνω πιο χαρούμενους αν μου υποδείξετε εγκαίρως τον τρόπο. Αντιλαμβάνεστε ότι εδώ είμαστε και επαρχία και δεν διαθέτουμε την κομψότητα της πρωτεύουσας.

Όσοι, λοιπόν, «συνάδελφοι» χαρακτηρίζουν την ερώτηση στημένη, προφανώς θεωρούν ότι η υπόθεση της μεταφοράς μαθητών ανά την Ελλάδα έχει να κάνει μόνο με το πώς θα ρίξουμε τον Ψωμιάδη, την ώρα που το θέμα παίζει στις τοπικές εφημερίδες ακόμη και πρώτο θέμα από τα τέλη Αυγούστου, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Αγνοούν, είτε από σκοπιμότητα είτε από ανεπάρκεια, αυτό που ακόμη και η κυβέρνηση αναγνώρισε μετά την άσκηση επιλεκτικής δίωξης κατά του Νομάρχη Θεσσαλονίκης: ότι το θέμα «καίει» τις τοπικές κοινωνίες κι ας μην απασχολεί ούτε μονόστηλο στις αθηναϊκές εφημερίδες και τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Γι’ αυτό δύο υφυπουργοί αναγκάστηκαν να έρθουν στη Θεσσαλονίκη για να βρουν λύση μετά το μπάχαλο που δημιουργήθηκε λόγω της κυβερνητικής αδιαφορίας. Γι’ αυτό και τελικά τρεις κορυφαίοι υπουργοί (Ραγκούσης, Παπακωνσταντίνου, Διαμαντοπούλου) συνυπογράφουν τροπολογία με την οποία παρατείνονται οι συμβάσεις και αναγνωρίζεται η ανάγκη της υπέρβασης του μαθηματικού τύπου. Αν για σας μείζον θέμα είναι ποιος μάλωσε με ποιον μέσα στη ΝΔ ή στο ΠΑΣΟΚ, για μας εδώ στο Λαγκαδά μας καίνε άλλα: πως θα πάνε τα παιδιά μας στο σχολείο [διαβάστε εδώ http://taxalia.blogspot.com/2010/09/2010_25.html].

Χαίρομαι πάντως που έστω κι έτσι, επιτιθέμενοι σε μένα έγινε γνωστό ένα θέμα μικρής σημασίας για εσάς αλλά μεγάλης για την τοπική κοινωνία, που δεν επρόκειτο ποτέ να το δημοσιεύσετε στις σελίδες των εφημερίδων σας ούτε στις «ανεξάρτητες» καλοπληρωμένες διαδικτυακές τηλεοράσεις σας.

Προφανώς σας ενόχλησε ότι τρεις μέρες αργότερα, ο Π. Ψωμιάδης με επέλεξε για το ψηφοδέλτιό του. Για εσάς αυτό ήταν το «λάθος» μου. Ότι προτιμώ τον Ψωμιάδη, όπως και το 50% των Θεσσαλονικέων. Όμως όσο και να θέλετε όλοι εσείς που εκπροσωπείτε το σύστημα μιας -δήθεν αριστερίστικης- ελίτ, προσωπικά δεν πρόκειται να σταματήσω να μιλώ για τα προβλήματα του Λαγκαδά, της Θεσσαλονίκης, της περιφέρειας. Έτσι μας έχει μάθει ο Ψωμιάδης. Να παλεύουμε ακόμη και με τα θηρία. Τα υπόλοιπα, αρμοδίως.

Άντζελα Πεΐτση

Δημοσιογράφος – μέλος ΕΣΗΕΜΘ

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος

«Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Π. Ψωμιάδης»

Αδειάζουν τα σχολεία! «Αποσπάσεις εκπαιδευτικών από την πίσω πόρτα»

Για νέα  προκλητική κομματική «εξυπηρέτηση»… αρεστών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί την Κυβέρνηση ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, με αφορμή απόφαση της Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, να υπογράψει εγκύκλιο απόσπασης χιλιάδων εν ενεργεία εκπαιδευτικών σε γραφεία Διευθύνσεων!
Όπως αποκαλύφθηκε στον Τύπο, παρά τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία που μόνο για εφέτος υπολογίζονται σε 11.000 θέσεις,  από την Υπουργό Παιδείας εκδόθηκε εγκύκλιος για αποσπάσεις 2.160 καθηγητών και δασκάλων από τα σχολεία στα γραφεία των Διευθύνσεων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επιπλέον όπως κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος της Ο.Λ.Μ.Ε Δημήτρης Γκίνης, η Υπουργός Παιδείας, τροποποίησε το Νόμο 3848/10 με τον οποίο «πάγωσαν» οι μετατάξεις εκπαιδευτικών στα πολιτικά γραφεία των Βουλευτών, ώστε να εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί!
Σύμφωνα  με όσα είδαν το φως της  δημοσιότητας, η επίμαχη εγκύκλιος  η οποία χαρακτηρίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας … «συμπληρωματική» της αρχικής, είχε προθεσμία υποβολής δηλώσεων μόλις δύο ημέρες.
«Όλα αυτά σημαίνουν μόνο ένα πράγμα: ότι το Υπουργείο Παιδείας, εν κρυπτώ, φρόντισε να «τακτοποιήσει» ανθρώπους του κόμματος ενώ θεριεύει το κύμα των συνταξιοδοτήσεων και τα ελληνόπουλα δεν έχουν δασκάλους και καθηγητές να τα διδάξουν. Εφέτος έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης περίπου 11.500 εκπαιδευτικοί, ενώ έχουν προσληφθεί μόλις 1.425 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», δήλωσε ο Βουλευτής Αχαϊας ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας.
Ο κ. Νικολόπουλος ζητά να απαντήσει γιατί και πώς τροποποιήθηκε ο Νόμος που αφορά στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε πολιτικά γραφεία ώστε να εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί.
Επίσης, ρωτά την Υπουργό γιατί εξέδωσε  την εγκύκλιο ενώ το θέμα των αποσπάσεων ρυθμιζόταν καθώς και αν είναι ακριβής ο αριθμός 2.160 των αποσπασθέντων εκπαιδευτικών.
Ο κ. Νικολόπουλος ζητά επίσης από την Υπουργό Παιδείας να απαντήσει γιατί δεν προσελήφθησαν εκπαιδευτικοί που έχουν ανάγκη οι υπηρεσίες εκπαίδευσης, παρά μόνον 1.425 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ ο οι αιτήσεις συνταξιοδότησης ξεπερνούν τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα έπρεπε να εργάζονται σε σχολεία.
Ειδικότερα  σε ό,τι αφορά στο Νομό Αχαϊας, η Υπουργός Παιδείας, ερωτάται τι ανάγκες υπάρχουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό πόσοι έχουν προσληφθεί και σε ποιες βαθμίδες εκπαίδευσης αλλά και πόσες αιτήσεις για αποσπάσεις εκπαιδευτικών έχουν υποβληθεί από την Αχαΐα.
Όπως  είπε ο κ. Νικολόπουλος, σε κάθε περίπτωση η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται σε νευρική κρίση από σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα χρηματοδότησης. Τα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά ο κ. Παπανδρέου περί δήθεν αύξησης του προϋπολογισμού για την Παιδεία δεν φαίνεται να βρίσκουν καμία απολύτως εφαρμογή, γεγονός που δεν θα αργήσει να ξεσηκώσει θύελλες.
«Η  αλήθεια είναι  ότι αναμένεται «μαύρος  Σεπτέμβρης» για  την Παιδεία. Τα μεγαλύτερα προβλήματα από την μεταπολίτευση θα υπάρξουν φέτος λόγω του συνδυασμού μαζικών συνταξιοδοτήσεων και μειωμένων διορισμών. Μετά τις 11.500 αιτήσεις εκπαιδευτικών για συνταξιοδότηση, υπολογίζεται ότι τα κενά θα φτάσουν τις 20.000 σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια», δήλωσε ο Βουλευτής ο οποίος κατέθεσε άλλη σχετική Ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς οι οιποίοι ερωτώνται πόσα ακριβώς είναι τα κενά που δημιουργήθηκαν από τις συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών και πώς θα καλυφθούν.

Νέα επίθεση κατά της Ελληνικής οικονομίας από τους Financial Times

Νέο χαστούκι κατά της ελληνικής οικονομίας αυτή τη φορά από τους Financial Times οι οποίοι θεωρούν δεδομένη τη χρεοκοπία την επόμενη δεκαετία. Χρησιμοποιούν μάλιστα και με παρομοίωση, ενδεικτική της κατάστασης: “Οι αγορές ομολόγων «καρφώνουν» την Ελλάδα, σαν ένα οικονομικό… σουβλάκι. Οι FT επικαλούνται το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ το οποίο λέει ότι σε ποσοστό 90% η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία τα επόμενα 10 χρόνια εξαιτίας των υπερβολικών επιτοκίων στα ομόλογα, που φτάνουν, ή ξεπερνούν το 10%.
“Είναι ανησυχητικό, επισημαίνουν οι FT, ότι οι επενδυτές ζητούν αποδόσεις στα ομόλογα της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, μεγαλύτερες σε σύγκριση με πριν από την ανακοίνωση του μηχανισμού στήριξης των 750 δισ. ευρώ το Μάιο. Τα CDS υποδηλώνουν ότι η Ιρλανδία εμπεριέχει μεγαλύτερο ρίσκο από το Ντουμπάι ή το Λίβανο. Με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει την προοπτική να χρησιμοποιεί το 7% των φορολογικών εσόδων για να εξυπηρετεί το χρέος της, σχεδόν για πάντα, η χρεοκοπία σύμφωνα με τους FT, μοιάζει ελκυστική κάποια στιγμή. Ευτυχώς, η στιγμή αυτή δεν πρόκειται να έρθει πριν τη λήξη του μηχανισμού το 2013. Ίσως μέχρι τότε, το ελληνικό χρέος να έχει μετακυλήσει από τις ευάλωτες τράπεζες σε εκείνους που είναι πρόθυμοι να ποντάρουν στην ανάκαμψη, κάτι που σημαίνει ότι η χρεοκοπία δεν θα έχει τελικά τις αλυσιδωτές επιδράσεις που πιστεύει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου”.
Και το επιμύθιο:
“ Όταν τελικά η Αθήνα χρεοκοπήσει οι αγορές ομολόγων ίσως αρχίσουν να συμπεριφέρονται στα κράτη, όπως παρότρυνε ο Ζορμπάς να συμπεριφέρονται όλοι. «Ο άνθρωπος είναι ζώο, αν είσαι σκληρός μαζί του σε σέβεται και σε φοβάται. Αν είσαι καλός, σου βγάζει τα μάτια».
Ουσιαστικά, ο αρθρογράφος λέει ότι μέχρι το 2013 δεν έχουμε πρόβλημα αφού θα πληρώνουμε με το δάνειο που έχουμε πάρει, αλλά από εκεί και έπειτα θα δηλώσουμε αδυναμία να πληρώνουμε τα δάνειά μας καθώς θα πρέπει να διαθέτουμε το 7% των φορολογικών εσόδων.
Επομένως, ποια θα είναι η λύση μετά το 2013; Φυσικά το νέο Μνημόνιο, ένα νέο δάνειο που ουσιαστικά θα είναι ομολογία της αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής και μια χρεοκοπία που θα οδηγήσει τη χώρα σε πολυετή ύφεση.