Σελίδες

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Συνεχίζεται η "κατάληψη" της ΔΩΔΩΝΗΣ. Ακούστε τι έλεγε ο Γ. Παπανδρέου, προεκλογικά στα Γιάννενα για την γαλακτοβιομηχανία. ΒΙΝΤΕΟ

Aποκλειστικά στο ΗΠΕΙΡΟΣ - ΕΛΛΑΣ.
Εκρηκτική η κατάσταση στην "ΔΩΔΩΝΗ", με τους κτηνοτρόφους να συνεχίζουν να έχουν κλείσει την είσοδο και να έχουν μεταβεί στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων περιμένοντας τον Υπουργό Κ. Σκαναδαλίδη που θα φθάσει σε λίγο για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Β. Αργύρη.



Ακούστε τι έλεγε ο Γ. Παπανδρέου σε προεκλογική του ομιλία-συγκέντρωση στα Γιάννενα. Του το θυμίζουμε έτσι ώστε να πάρει τις αποφάσεις και να κινηθεί όπως πρέπει για να σταματήσει επιτέλους αυτό το "σήριαλ" και η αγωνία του Ηπειρώτη κτηνοτρόφου-γαλακτοπαραγωγού.
Έλεγε:
"Η ΔΩΔΩΝΗ είναι δημιούργημα των Ηπειρωτών κτηνοτρόφων, του καθημερινού τους μόχθου.
Και είναι απαράδεκτο σήμερα που το εισόδημά τους καταρρέει, η Βιομηχανία να στηρίζει με τα κέρδη της το χαρτοφυλάκιο της Αγροτικής Τράπεζας και τα προνόμια των μεγαλοστελεχών της."
Και άλλα βίντεο σε λίγο στο epirus-ellas

Η προδοσία, το τέχνασμα και το (ασυνείδητο;) όργανο.

Άκουγα χθες, 30/10/09, την ραδιοφωνική εκπομπή 1000-1200 του Χατζηηλίθιου στον real fm και πραγματικά θαύμασα τον τρόπο που λειτουργεί το Γκεμπελικό σύστημα της συγκυβέρνησης ΔΝΤ- μεγαλοεργολάβων, ΜΜΕ κτλ και πόσο προσεχτικά ρίχνουν το δηλητήριο στην πληγωμένη ψυχή του πατριώτη Έλληνα προσπαθώντας να τον κάνουν να χάσει τον μπούσουλα.
Αμφισβητώντας την ειλικρίνεια Καραμανλή στην στάση του ως προς το λεγόμενο σκάνδαλο Βατοπεδίου ο Χατζηχάχας είπε διάφορα άνευ σημασίας τονίζοντας ότι δεν πρέπει να πει αυτά που γνωρίζει διότι άπτονται της θεμάτων Εθνικής Ασφάλειας της χώρας ενώ στην ρύμη του λόγου του, λίγο παρακάτω, ανέφερε ότι δεν ανοίγουν ορισμένοι λογαριασμοί γιατί πρέπει ορισμένα εκ των χρημάτων να πήραν  κατεύθυνση προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο ενώ άλλα κατευθύνθηκαν προς Κύπρο μεριά και γνώστης θα ήταν οπωσδήποτε ο αείμνηστος και λατρεμένος πρόεδρος (οι χαρακτηρισμοί δικοί μου) της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος.
Επειδή πλέον τους μάθαμε και μπορούμε, αν όχι αμέσως αλλά έπειτα από λίγη σκέψη, να μπούμε στο πνεύμα τους κράτησα τα λεγόμενά του και 26 ώρες μετά, έρχομαι να σας ενημερώσω για το που  τριβέλιζε  το μυαλό μου και κατ' αρχήν να σας πω ότι κατέληξα σε τρία συμπεράσματα.
Το πρώτον είναι ότι βλέποντας το "μη σκάνδαλον" της όλης υπόθεσης το όργανο του ΔΝΤ προσπαθεί πλέον να στρέψει την προσοχή και την σκέψη μας σε νέους λαβύρινθους ώστε να είμαστε μόνιμα καρφωμένοι στο θέμα αυτό  αποσπώντας την προσοχή μας από τα σοβαρά θέματα που μας απασχολούν και θα μας απασχολήσουν στο εγγύς μέλλον. Και τίθεται το ερώτημα. Συμπράττει ο Καραμανλής στο παιχνίδι αυτό, δεδομένου ότι η επιστολή του μας άφησε κενά, προκειμένου η ΝΔ να φθάσει στο κατώτερο δυνατό σημείο ώστε να ξαναπαιχθεί το χαρτί της Ντόρας;
Το δεύτερο είναι ότι πράγματι υπήρξε σκάνδαλο αλλά είχε ιερό σκοπό την στήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Κύπρου μας και, επειδή "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα", να αθωωθεί ο κατηγορούμενος μετά από δύο χρόνια λασπολογίας και καταφρόνιας με ταυτόχρονη  άφεση αμαρτιών στην συμπαιγνία ΓΑΠ-ΠΑΠ-ΔΝΤ και λοιπών δυναστών για τα δεινά του Ελληνικού λαού και το...
Τρίτον δεν υπήρξε ούτε σκάνδαλο ούτε τίποτε και άρα ήταν συμπαιγνία για να γίνει ο ΓΑΠ πρωθυπουργός. Και αφού είναι έτσι δεν το συνδυάζουμε με την αυριανή πολιτική μας που είναι η συρρίκνωση της Ελλάδος κτυπώντας δύο στόχους που είναι ταυτόχρονα, να μην τους πούμε θεσμούς αλλά.., και ιεροί και όσιοι και ψυχή της ψυχής του Ελληνικού Έθνους δηλαδή το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον νεκρό Ήρωα του Ελληνισμού Τάσσο Παπαδόπουλο; Ευτελίζοντας τα δύο αυτά ιερά δεν  κάνουμε πιο εύκολο το έργο του αρχιβλάκα Γιωργάκη και του άλλου του αρχιπροδότη Χριστόφια φέρνοντας το Έθνος προ τετελεσμένων γεγονότων γιατί έτσι του άξιζε;
Δεν ξέρω αλλά το μυαλό, καμιά φορά, σταματά να σκέφτεται γιατί θέλει να προφυλάξει την υγεία του κατόχου του.Ίσως να υπάρχουν και άλλες εξηγήσεις αλλά  έχω γίνει ήδη έξω φρενών και δεν μπορώ να συνεχίσω. Το μόνο που μου απομένει είναι να σας κοινοποιήσω τις σκέψεις μου περιμένοντας από σας "περισσότερο φως" ευχαριστώντας σας εκ των προτέρων.

01.10.2010: ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

του Γιώργου Λιλλήκα *

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εδώ και δυόμισι χρόνια προσπαθεί να μας πείσει ότι εμείς φέραμε τη Τουρκία στην Κύπρο και κατά συνέπεια πρέπει να "το χωνέψουμε", και ότι οφείλουμε να  πληρώσουμε το τίμημα. Δεν πληρώνουμε, φαίνεται, κατά τον Πρόεδρο, αρκετά ψηλό τίμημα εδώ και 36 χρόνια από τη προδοσία της ξενοκίνητης Χούντας. Τώρα δεν αρκείται να λέει μόνο σ' εμάς τα ανιστόρητα και ατεκμηρίωτα λεγόμενα του εν σχέση με το πραξικόπημα και την εισβολή του 1974. Από την Ουάσιγκτον, με τον πλέον επίσημο τρόπο, επιχειρώντας να εξισώσει τις ευθύνες της κατοχικής Τουρκίας με το προδοτικό πραξικόπημα της Χούντας, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι εισέβαλε και αυτή στην Κύπρο.
Κατηγόρησε την Ελλάδα ότι εισέβαλε και αυτή στην Κύπρο, υπονομεύοντας την νομική και πολιτική βάση δικαίου της ελληνοκυπριακής πλευράς.
Κάποτε το ΑΚΕΛ και ο Δημήτρης Χριστόφιας έλεγαν πως "το πραξικόπημα και η εισβολή είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ενός σχεδίου που οργάνωσαν οι ΗΠΑ, για να επιτρέψουν στην Τουρκία να εισβάλει στη Κύπρο''. Τώρα ξαφνικά ταυτίζει την εγκάθετη και ξενοκίνητη Χούντα με την Ελλάδα.
Βαφτίζει το πραξικόπημα ως εισβολή, όπως το παρουσιάζει εξίσου και η τουρκική διπλωματία, ξεπερνώντας έτσι κάθε πολιτικό προηγούμενο αυτό-υπονόμευσης του Κυπριακού Ελληνισμού για εθνική επιβίωση. Δεν θα μπορούσε η Τουρκία και οι σύμμαχοι της να εξασφαλίσουν πιο αποτελεσματική αθώωση και άφεση αμαρτιών.
Οφείλει ο Πρόεδρος Χριστόφιας να απολογηθεί στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό γι' αυτό του το πολιτικό ατόπημα. Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός αποτελούν τον πιο ανιδιοτελή μας σύμμαχο στον αντικατοχικό μας αγώνα. Τις σχέσεις μας με την Ελλάδα πρέπει να τις προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού, ενώ την τουρκική εισβολή και κατοχή οφείλουμε να την καταγγέλλουμε και όχι να της βρίσκουμε ανιστόρητα ελαφρυντικά.
Ο Δημήτρης Χριστόφιας οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι αυτά που λέει ως πρόεδρος έχουν ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα και ότι μπορούν να τύχουν άμεσης εκμετάλλευσης από χώρες οι οποίες στρώνουν τον δρόμο της πλήρους από-ενοχοποίησης της Τουρκίας στο Κυπριακό.

* Πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας επί διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου.
 http://www.yiorgoslillikas.com/

30.09.2010: ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ

του Σταύρου Καρκαλέτση *
Eνώ η χώρα βρίσκεται μεσοπέλαγα της κρίσης, πληθαίνουν οι ενδείξεις πως πάμε για «τελικές λύσεις» σε Κύπρο και σκοπιανό. Και παράλληλα ανοίγει (βλέπε δηλώσεις Μόρνινγκσταρ και όχι μόνον…) ένα θέμα που για Κωνσταντίνο Καραμανλή, Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη, κρατήθηκε επί δεκαετίες με ιερά εμμονή εκτός συζήτησης: Η συνδιαχείριση των (όποιων) πετρελαίων βρεθούν στο Αιγαίο. Το πρώτο ερώτημα που αναδύεται είναι κατά πόσο το timing εξυπηρετεί τη δρομολόγηση λύσεων. Με την οικονομία παραπαίουσα και, προεκτατικά, την αμυντική και γεωστρατηγική επάρκεια της Ελλάδας να συρρικνώνεται, είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για άρον άρον «κλεισίματα» των σημαντικότερων εθνικών ζητημάτων;
Είναι τόσο δύσκολο να μελετήσουν κάποιοι βιαστικοί εν Αθήναις, Θουκυδίδη, και να καταλάβουν ότι την ώρα που είσαι αδύναμος (και οι αντίπαλοί σου γνωρίζουν βεβαίως την τρωτότητά σου) δεν προβαίνεις σε συζητήσεις που οδηγούν σε επιζήμιες διευθετήσεις;
Ερώτημα δεύτερο: Απαξιώνεται σταδιακά η εθνική άμυνα, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, ναι ή όχι; Ο μόνος, για παράδειγμα, πυλώνας που στηρίζει (ακόμα) γεωστρατηγικά τη χώρα, η Πολεμική Αεροπορία, τι διαθεσιμότητες έχει στα μαχητικά αεροσκάφη τρίτης γενιάς; Μήπως χαμηλές όσο ποτέ στο παρελθόν; (ευνόητοι λόγοι αναγκάζουν να μην γραφτούν λεπτομέρειες). Εν τέλει, η μείωση της αποτρεπτικής ελληνικής ικανότητας μήπως εμμέσως είναι σε κάποιους επιθυμητή, ακριβώς για να δικαιολογήσουν επικείμενες παραχωρήσεις προς τους Τούρκους;
Ερώτημα τρίτο: Είναι εκτός πραγματικότητας τα όσα από εγκυρότατους δημοσιογράφους γράφονται, περί μυστικής διπλωματίας και περίεργων μυστικοσυμβούλων της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού; Μυστικοσυμβούλων που σκωπτικά χαρακτηρίζονται ελληνόφωνοι, ακριβώς για να καταδειχθεί το απροσδιόριστο της προέλευσης και της παρουσίας τους; Οι κακές (πλην έγκυρες) γλώσσες, ισχυρίζονται πως η παραδοσιακή και έμπειρη διπλωματία του ΥΠ.ΕΞ., πρέσβεις τεχνοκράτες με άριστη γνώση των εθνικών θεμάτων, για πρώτη φορά είναι τόσο παραγκωνισμένοι και, βεβαίως, δυσαρεστημένοι. Αντίθετα με τη δική τους περιθωριοποίηση, γράφονται (και λέγονται ακόμη περισσότερα) για ειδικές αποστολές και ταξίδια-αστραπή διαφόρων εξωθεσμικών, που όπως φαίνεται έχουν αποσπάσει άτυπα αρμοδιότητες άλλων.
Βεβαίως, το σύνδρομο της μυστικής διπλωματίας δεν είναι φρέσκο προιόν. Ανέκαθεν λειτουργούσε υπόγεια και παράλληλα με το ΥΠΕΞ. Ας θυμηθούμε το 1959 και το όπως όπως κλείσιμο του Κυπριακού, με τους Καραμανλή - Αβέρωφ -Άγγελο Βλάχο να πρωταγωνιστούν σε ένα σκοτεινό παρασκήνιο, για εκτροπή του αιτήματος του κυπριακού Ελληνισμού για αυτοδιάθεση. Όμως και σε περιπτώσεις σαν την παραπάνω (επαναλήφθηκαν συχνά στο παρελθόν), δεν έπαυαν να πρωταγωνιστούν, σε υπόγειες έστω διαδρομές, άνθρωποι του ΥΠΕΞ, υπουργοί ή τεχνοκράτες. Κάτι που μάλλον δεν συμβαίνει σήμερα, αφού δεν τηρούνται ούτε καν τα προσχήματα.
Συμπέρασμα, παραφράζοντας το παλιό αντικαπνιστικό σύνθημα: Μήπως η έλλειψη ορθολογισμού από τη μια, και η μυστική όσο και θολή διπλωματία από την άλλη, ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ την εξωτερική μας πολιτική; Και ακόμα σοβαρότερα τα ΔΙΚΑΙΑ του κυπριακού Ελληνισμού;
* Αμυντικός Αναλυτής, Πρόεδρος του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α


Δημοσιεύθηκε στην ''ΣΗΜΕΡΙΝΗ'' της Κύπρου στις 30.09.2010

Η Κυβέρνηση θέλει να κρατήσει τους λαθρομετανάστες

Ν. Νικολόπουλος: Εμπόδια βάζει η Κυβέρνηση Παπανδρέου σε μετανάστες που θέλουν να επαναπατρισθούν!!

Όπως αποκαλύπτει ο Ν. Νικολόπουλος η Κυβέρνηση δεν απορροφά ευρωπαϊκά κονδύλια που προορίζονται για την κάλυψη των εξόδων ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΥ μεταναστών!! Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, πολλοί μετανάστες θέλουν για διάφορους λόγους να επιστρέψουν στις πατρίδες τους και ζητάνε την οικονομική βοήθεια του οργανισμού, ο οποίος καταγγέλλει την παντελή έλλειψη πρόνοιας και σχεδιασμού της Κυβέρνησης για το συγκεκριμένο θέμα. Δείτε το βίντεο:

To MM-40 Exoset Blok 3 στο οπλοστάσιο του Πολεμικού Ναυτικού (από το Εθνικά Θέματα)

Με την αυριανή παράδοση της πυραυλακάτου  ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ(Ρ70), τέταρτης τύπου Super Vita, στο Πολεμικό Ναυτικό, εισέρχεται σε υπηρεσία το πορηγμένο βλήμα κατά στόχων επιφανείας ΜΜ40 Exocet Block 3.
Σταδιακά αναμένονται να αντικατασταθούν και τα βλήματα MM40 Block 2 Mod1 που εξοπλίζουν το τρίτο σκάφος ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ (Ρ69) από Block 3, εξασφαλίζοντας επέκταση της μέγιστης απόστασης βολής από 72km σε 180km αλλά και ικανότητα μεταβολής πορείας σε ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής (waypoints) τα οποία κατά πληροφορίες μπορούν να υπερβούν τα 10.
Πρόκειται μάλιστα για τετραδιάστατα σημεία -γεωγραφικό μήκος και πλάτος, υψόμετρο, χρόνος- επιτρέποντας την παράκαμψη νησιών ή εξάρσεων της ακτογραμμής, για την αιφνιδιαστική εμφάνιση σε περιορισμένη απόσταση από τον στόχο, καθώς και για τον κορεσμό των αμυντικών συστημάτων με ταυτόχρονη άφιξη πολλαπλών βλημάτων.
Παρέχεται επίσης ικανότητα βολής σε γεωγραφικές συντεταγμένες με καθοδήγηση GPS, για προσβολή ελλιμενισμένων πλοίων και επάκτιων στόχων. Το MM40 Block 3 δεν προορίζεται για την προσβολή χερσαίων στόχων σε σημαντικό βάθος από τις ακτές του αντιπάλου. Η υπέρπτηση εδάφους εκτελείται κατά πάσα πιθανότητα σε σταθερό ύψος μεταξύ ενδιάμεσων σημείων διαδρομής, ενώ ο ερευνητής ραντάρ δεν μπορεί να διακρίνει επίγειους στόχους.
Κατά τα λοιπά, το ΜΜ40 Block 3 διατηρεί τα προηγμένα χαρακτηριστικά επιλογής στόχου, διείσδυσης στις ζώνες εμπλοκής των αμυντικών συστημάτων του και προσβολής του, τα οποία είναι διαθέσιμα στο Block 2 Mod1. Στα χαρακτηριστικά αυτά περιλαμβάνεται ο προαιρετικός ακανόνιστος ελικοειδής (corkscrew) τερματικός ελιγμός για την αποφυγή πυρών από Οπλικά Συστήματα Εγγύς προστασίας (CIWS) ελαφρών αυτόματων πυροβόλων. Βλήματα τα οποία προσεγγίζουν χωρίς να εκτελούν ελιγμό, παρουσιάζουν για τα CIWS μηδενική ή εξαιρετικά χαμηλή γωνιακή ταχύτητα προς συγκεκριμένη σταθερή κατεύθυνση, επιτρέποντας την πρόβλεψη της μελλοντικής θέσης τους και επομένως την ακριβή σκόπευση των πυρών. Ο ακανόνιστος ελικοειδής ελιγμός του Exocet Block 2 σημαίνει πως η προηγούμενη μεταβολή της θέσης του δεν μπορεί να υποστηρίξει την πρόβλεψη της μελλοντικής, υπονομεύοντας την αποτελεσματικότητα των CIWS.

Προδοσία ή Άγνοια;

..Το γεγονός είναι ένα. Η σημερινή τραγική κατάσταση στη Ελλάδα δεν είναι αποτέλεσμα της κακής διαχείρησης των τελευταίων 10-15 ετών αλλά σχεδίου που σχεδιάσθηκε πολύ νωρίτερα, ίσως και πριν το 1974, στα σκοτεινά γραφεία ποιος ξέρει ποιων υπηρεσιών, ποιων σκοτεινών δυνάμεων. Η εφαρμογή του πρέπει να άρχισε νωρίτερα, τότε με την εισβολή στην Κύπρο, κυρίως όμως από το 1982 με βασικό εντολοδόχο-εκτελεστή τον Ανδρέα Παπανδρέου και τους πειναλέους τότε, γιατί σήμερα....., ακολούθους του.
Οι σημερινοί σαραντάρηδες δεν πρέπει να θυμούνται, αλλά αν δεν ήταν σχεδιασμένη η καταστροφή της Ελλάδας τότε ο Ανδρέας θα έκανε σωστή εθνική πολιτική. Με ποιους όμως; Από τους υπουργούς της τότε κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ μόνο τρεις είχαν ανάλογη πείρα, ενώ οι υπόλοιποι ήταν ρεμπεσκέδες που γυρνούσαν από χώρα σε χώρα, χωρίς να έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους και ταυτόχρονα χωρίς να έχουν τελειώσει τις σπουδές τους που ήταν και η αιτία του ξενιτεμού τους.
Να θυμηθούμε λοιπόν:
Η άγνοια του Ανδρέα Παπανδρέου μας οδήγησε στο "Ψευδοκράτος του Ντενκτάς" το 1983 και αργότερα στο Νταβός όταν ο αρχιπροδότης κάλυψε την νέα προδοσία του με ένα "mea culpa" που κατάπιαν αμάσητο οι Έλληνες.
Η πολιτική των ανθρώπων αυτών βούλιαξε τον τουρισμό επειδή ο Λαλιώτης, ο άνθρωπος που δεν είχε δουλέψει ποτέ στην ζωή του και που το πτυχίο του το πήρε όντας υπουργός, είχε την άποψη ότι ο τουρισμός θα μετέτρεπε τους Έλληνες σε γκαρσόνια της Ευρώπης.
Η προδοτική συμπεριφορά αυτών των μαθητευόμενων μάγων οδήγησε ανθούσες βιομηχανικές μονάδες, με πολύ προσωπικό και σοβαρή παραγωγή, να κλείσουν επειδή καλλιέργησαν την άποψη ότι τα εργοστάσια ανήκουν στους εργάτες και όχι στους εργοστασιάρχες. Θυμηθείτε πότε έκλεισαν μεγάλες τσιμεντοβιομηχανίες, δύο μεγάλες μονάδες συναρμολόγησης αυτοκινήτων στον Βόλο και στην Θεσσαλονίκη, η ΜΙΣΚΟ, η Πειραϊκή Πατραϊκή, εργοστάσια στο Αίγιο-Πάτρα-Βόλο-Αθήνα-Θεσσαλονίκη και αφού προηγουμένως το προδοτικό ΠΑΣΟΚ τοποθέτησε σε όλα αυτά τα εργοστάσια πειναλέους και αγράμματους πρασινοφρουρούς με παχυλούς μισθούς , τους περίφημους "ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ" που είχαν πλήρη άγνοια του αντικειμένου του εργοστασίου απλά και μόνον για "να τελειώσουν την δουλειά".
Η άγνοια σε συνδυασμό με την αρπαχτή μετέτρεψε τον πακτωλό των χρημάτων που πήρε η χώρα μας μέσω των μεσογειακών ολοκληρωμένων προγραμμάτων (ΜΟΠ) σε βραχνά γιατί, αντί να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό που μας δόθηκαν, τα έφαγαν οι ίδιοι και οι παρατρεχάμενοί τους. Και να σκεφθείτε ότι τα χρήματα των ΜΟΠ ήταν πολλαπλάσια του περίφημου Σχεδίου ΜΑΡΣΑΛ.
Το σχέδιο της αγρανάπαυσης, τρόπος κατασπατάλησης κοινοτικών κονδυλίων, υπήρξε η αιτία να αυτοκτονήσει άνθρωπος εδώ στα Ιωάννινα.
Το κτηματολόγιο ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο Λαλιώτης αφού εξαφάνισε δις € μας έβαλε να τα πληρώσουμε εμείς ως κατέχοντες.
Το αεροδρόμιο των Σπάτων που έπρεπε να είναι έτοιμο από το 1982.
Τα δώρα των 500 εκατ. δραχμών που δώριζαν οι κρατικοδίαιτοι και ταυτόχρονα κομματικοδίαιτοι υπάλληλοι.
Τα Ολυμπιακά έργα των 21 δις €.
Ότι όλοι αυτοί οι αλήτες μπήκαν στην πολιτική χωρίς να έχουν δεύτερη αλλαξιά εσώρουχα και σήμερα είναι πολυεκατομμυριούχοι εκμεταλλευόμενοι την δίψα του Έλληνα για το "καινούργιο", το "διαφορετικό", το άσπιλο και ιδανικό, αφήνοντάς τον κάθε φορά με το παλιό, το βρώμικο και το τιποτένιο. Αφήνοντας τον να μένει με την πικρία στο στόμα να εξιδανικεύει νεκρούς σαν τον Γιώργο Γεννηματά ο οποίος όμως, δυστυχώς, δεν έζησε για να τον δούμε σε δράση την εποχή Σημίτη.
Στις 26 Σεπτεμβρίου η FreeSunday έγραψε για τις δύσκολες ώρες που περνά η στρατηγικής σημασίας για την χώρα μας βιομηχανική μονάδα FULGOR. Με παρουσία σε 50 χώρες και στις πέντε ηπείρους, και πολύ αξιόλογο έργο στην Ελλάδα, κινδυνεύει να κλείσει χάρις στην ηλίθια πολιτική ΓΑΠ_ΠΑΠ και λοιπού σιναφιού που ήλθαν να ολοκληρώσουν το έργο του πρώτου ΠΑΣΟΚ.
Υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το παιχνίδι είναι στημένο; Υπάρχει ακόμη αμφιβολία ότι το παιχνίδι περιλαμβάνει την πλήρη εξαθλίωση της Ελλάδας μας και ίσως και τον διαμελισμό της; Υπάρχει αμφιβολία ότι ο Γιωργάκης εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία εξισώνοντας Βορειοηπειρώτες με τους Αλβανούς;
Αμφιβάλει κανείς ότι δεν χρειάζεται να μας βομβαρδίσουν οι Τούρκοι γιατί, όπως έγραφε ο Θάνος στο KoukFamily, μας φθάνουν οι δικοί μας εντολοδόχοι των ξένων συμφερόντων για να "σιγουρέψουν την δουλειά" χωρίς απώλειες;

ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ! ΓΙΑΤΙ;;;

«Καταραμένε Παπαδόπουλε.»

Γράμμα από έναν οργισμένο Δημοκράτη
Καταραμένε Παπαδόπουλε, 40 χρόνια μετά, και ακόμα τυραννάς τα καημένα παιδιά της νέας τάξης. Γιατί βρε άθλιε; Νομίζεις πώς δεν θυμάμαι ότι μου στέρησες στο χωριό μου την λάμπα πετρελαίου και τον χωματόδρομο που τόσο αγαπούσα και μου έφερες ηλεκτρικό, άσφαλτο και τηλέφωνο στην καλύβα μου, και που έδωσες 20ετες άτοκο δάνειο για να κάνω σπίτι, με μόνο όρο μάλιστα να έχει την τουαλέτα μέσα!
Και ειλικρινά τσατίζομαι γιατί ο άθλιος ο χουντικός κατάφερνε να φτιάχνει τόσα έργα σχεδόν δωρεάν, χρησιμοποιώντας την στρατιωτική ΜΟΜΑ! Γιατί ρε χάλασες την πιάτσα; Σε πείραζε να δώσεις την δουλειά σε κανένα εργολάβο; Πέθαναν της πείνας οι άνθρωποι και κοντά σ’ αυτούς και τόσοι άλλοι μεσάζοντες και σύμβουλοι.
Ποιός σου είπε ρε παλιάνθρωπε ότι θέλαμε να γίνουμε Βιομηχανική χώρα και ξεκίνησες να φτιάχνεις σε όλη την Ελλάδα Βιομηχανικές περιοχές ξεκινώντας από τα Οινόφυτα;

Αλλά ξέρω γιατί τα έκανες… Γιά να βρίσκουν χιλιάδες Έλληνες δουλειά εκεί, τόσα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και να ταλαιπωρούνται λες και πείραζε να είχαμε λίγο νέφος περισσότερο;

Ποιός σου είπε ρε ότι θέλαμε να παράγουμε προϊόντα; Εμείς να καταναλώνουμε θέλαμε!

Δεν φτάνει αυτό παλιοδικτάτορα, αλλά διέγραψες τα αγροτικά χρέη του πατέρα μου και όλων των αγροτών; Τους καλόμαθες, τους έλυσες τα προβλήματά τους και τώρα κάθε τρεις και λίγο μπλόκα!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έστελνες και εκείνο τον Μακαρέζο και έκανε συμφωνίες ακόμη και με τους Κινέζους και τους πουλούσες τα αγαθά που έκανε εξαγωγή η χώρα και πέταξες στον δρόμο τόσους μεσάζοντες.

Άσε εκείνος ο Πατακός με το μυστρί του! Βρε μανία!

Κάθε μέρα εγκαίνια για σχολεία, νοσοκομεία, εργοστάσια, γέφυρες, δρόμους και εργατικές κατοικίες! Μας ζάλιζες στα επίκαιρα όποτε πηγαίναμε σινεμά!

Τι κατάφερες ρε; Τί μαγείρεψες και πήρες βραβείο οικονομικής ανάπτυξης το 73 χωρίς να πάρεις δάνεια και να αφήσεις χρέη;

Δεν ντράπηκες να ταπεινώσεις το δολάριο επί τόσα χρόνια;Ακούς εκεί! Η δραχμή ισχυρότερη από το δολάριο!

Τί σου κάναμε και μας καταράστηκες για να φτάσουμε τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ χρέη;

Αχρείε Παπαδόπουλε, αφού έτρωγες μόνο το φαγητό σου, στο τέλος δεν είχες τίποτα να αφήσεις. Το μόνο σου περιουσιακό στοιχείο να ήταν η στολή σου!

Και αντί να την δωρίσεις τρομάρα σου στο κράτος είχες ζητήσει να σε θάψουν με αυτήν!

Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί ξεκίνησες την ιστορία να βγάλεις τα πετρέλαια στον Πρίνο και ξεκίνησες να μας βάζεις σε περιπέτειες με τους καλούς μας γείτονες τους Τούρκους;

Μια χαρά δεν κοιμόμασταν ήσυχοι; Ήθελες να μας κάνεις παραγωγούς πετρελαίου σαν τους αραπάδες;

Tα εργοστάσια ενέργειας που κατασκεύασες π.χ. στην Πτολεμαΐδα ή στους Φιλίππους που τα έφτιαξες μάλιστα με τους Ρώσους κομουνιστές για ποιόν λόγο τα έκανες;

Σώνει και καλά να καταργήσεις όλες τις λάμπες πετρελαίου στα χωριά και γέμιζες στύλους και καλώδια όλη την ύπαιθρο! Βρε μανία.

Χώρια τα στάδια αθλητισμού σε όλη τη χώρα. Άκου λέει «κάθε πόλη και στάδιο κάθε χωριό και γυμναστήριο»! Άσχημα περνάει τώρα η νεολαία πίνοντας φραπέδες στις καφετέριες;

Βρε άχρηστε αναχρονιστικέ, αντιδημοκράτη ποιός σου είπε ότι ήθελα να μπορώ να κοιμάμαι με την πόρτα ανοιχτή και να μην φοβάμαι μην μπει κανένας μέσα το βράδυ για πλιάτσικο;

Ακούς εκεί να μου κάνει κουμάντο στον αν θα αμπαρώσω την πόρτα μου ή όχι… Ποιός σου είπε ότι ήθελα να νιώθω ασφαλής ρε παλιοφασίστα;

Τέλος σιχαμερέ φασίστα αντί να κάνεις μνημεία για τον Ζαχαριάδη και όλα τα καλά παιδιά που πάλεψαν να μην υπάρχει Έλληνας πάνω από τον Όλυμπο, εσύ τους έστειλες εξορία και ακύρωσες όλα τα σχέδια τους που θα μας έκαναν ένα όμορφο παράδεισο με κολεχτίβες και κολχόζ, όπως τα κατάφεραν οι ευτυχισμένοι γείτονες μας οι Βούλγαροι οι Αλβανοί οι Ρουμάνοι και λοιποί τυχεροί των Ανατολικών χωρών που εισπράττουν τώρα τόσο συνάλλαγμα από τα εργαζόμενα κορίτσια τους στο εξωτερικό, ενώ οι δικοί μας επιστρέφοντας πήραν συντάξεις και τους κοροϊδεύουν. Αλλά μετά την γκέλα του πολέμου του Γιομ Κιπουρ, πλήγωσες ανεπανόρθωτα τους φίλους μου τους Ισραηλίτες.

Ακούς εκεί να μην δώσεις διευκολύνσεις στους Αμερικάνους και τους Εβραίους για χάρη των Αράβων που μας παίρναν όλο το ελληνικό τσιμέντο για τα έργα τους σε μια εποχή που όλοι οι πολίτες και το κράτος εδώ έκτιζαν και τα τσιμεντάδικά μας είχαν τρελαθεί στην δουλειά;

Ευτυχώς που μετά τα πούλησε η Νέα Δημοκρατία στους ξένους αφού το – ΠΑΣΟΚ πρώτα τα… κοινωνικοποίησε και τα έκανε ζημιογόνα – και τώρα επιτέλους έτσι ησυχάσαμε!

Δεν ντρέπεσαι βρε άθλιε εχθρέ της Δημοκρατίας;

Μας στέρησες ένα από τα βασικότερα ανθρώπινα δικαιώματα να μην τραγουδάμε 14 τραγούδια του Θεοδωράκη; Ξέρεις τι ψυχολογικά τραύματα μας προκάλεσε εκείνη η απαγόρευση; Τραύματα βαθιά που δεν έχουν επουλωθεί ακόμη!

Όλα αυτά τα γράφω γιατί μετά από τόσα χρόνια εξακολουθώ να ακούω τον έξαλλο τον γείτονα μου, που μου τα πρήζει και να φωνάζει κάθε τέτοια μέρα ΖΗΤΩ Η 21 AΠΡΙΛΙΟΥ!

Bαρέθηκα να ακούω συνέχεια «Πού είσαι Παπαδόπουλε…» όταν πέφτω στα μπλόκα της Εθνικής οδού όπου διάφορες κοινωνικές ομάδες αγροτών – ποδοσφαιρόφιλων και άλλων διαμαρτυρομένων ανθρώπων ασκούν το δημοκρατικό τους δικαίωμα – πάντοτε υπό την προστασία της αστυνομίας – να σταματούν την κυκλοφορία, καθώς και κάθε φορά όταν βρίσκομαι στο κέντρο των Αθηνών όπου φιλήσυχοι πολίτες εκφράζουν πολιτισμένα και ειρηνικά την αγανάκτησή τους για τις αδικίες σε βάρος τους, έχοντας επιπλέον παράλληλα την ευθύνη να προστατεύσουν τα καταστήματα, τους εργαζομένους και τους περαστικούς από τους προβοκάτορες φασίστες που σπάνε, καίνε και καταστρέφουν τα πάντα.

Άσε και αυτούς τους ταξιτζήδες που είναι όλοι τους πρώην χαφιέδες της ασφάλειας. Ούστ Φασισταριά!

Εγώ είμαι Δημοκράτης ρε, και ας πεινάω, και ας μου έχει βγάλει στο σφυρί η Τράπεζα το σπίτι, και ας είμαι άνεργος και εγώ και τα παιδιά μου και ας ταλαιπωρούμαι όποτε χρειαστεί να πάω στα νοσοκομεία και ας κοιμάμαι κλειδαμπαρωμένος το βράδυ μπας και κάνει ντου κανένας οικονομικός μετανάστης… αφού βέβαια ενημερωθώ πρώτα από την τηλεόραση για τις κλοπές, τις κομπίνες και τις μίζες τόσων και τόσων πρώην υπουργών – πράσινων και γαλάζιων – που οι άνθρωποι τι έκαναν τελικά;

Εξαργύρωσαν τους κόπους και τους αγώνες τους για την εδραίωση της Δημοκρατίας μετά την μεταπολίτευση!

Λίγο το έχεις αυτό; Είμαι Δημοκράτης ρέ! Τ’ ακούς;

Κείμενο αγνώστου Έλληνος “Δημοκράτη” από το Διαδίκτυο

WHAT TOOK YOU SO LONG ?

 



"What took you so long?"

(Γιατί άργησες τόσο;)

"...Μετά απο μακριά σιωπή φύσηξε
(το ανθρωποειδές) τον καπνό απο τα ρουθούνια του, χαμογέλασε, και ψυθύρισε με την βαρειά του προφορά: Γιατί άργησες τόσο;"
Αυτή είναι πράγματι μια ιστορική φράση. Με αυτή την φράση,
όπως αναφέρεται στο βιβλίο "Fair Game: My Life as a Spy, MyBetrayal by the White House, 2007", (σελ. 41), έκλεισε η συμφωνία μεταξύ της κυρίας Plame-Wilson και του "Έλληνα" ανθρωποειδούς που δέχθηκε να στρατολογηθεί και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην CIA για την μεγαλύτερη δόξα της Αμερικής και την υποταγή των Ελλήνων στα κελεύσματα της Νέας Τάξης,
Η κυρία Plame Wilson πράκτορας της CIA αφού τελείωσε την εκπαίδευση της στη 'Farm" τοποθετήθηκε στο κλιμάκιο της CIA στην Αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα. Με κάλυψη το γραφείο πολιτικών υποθέσεων την ημέρα ασχολείτο με visas και μετά το κλείσιμο, με ενθουσιασμό νεοσυλλέκτων, όργωνε τα κοινωνικά κυκλώματα της Αθήνας για στρατολόγηση πρακτόρων που θα ήταν έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες του, με το αζημίωτο (perks),
Η αποστολή της πρέπει να στέφτηκε με επιτυχία αν κρίνουμε με πόση μανία διάφοροι κονδυλοφόροι και πολιτικατζήδες συντάχθηκαν με τους βομβαρδισμούς της Σερβίας, υποστήριξαν μετά διατροφικής μανίας το σχέδιο Ανάν, το βούλωσαν και το βουλώνουν για τα αίσχη του Guantanamo, ονόμασαν απλά"πρακτικές" τα ιπτάμενα express του μεσονυκτίου, καθύβρισαν τους Έλληνες που αντιστάθηκαν στο βιβλίο αίσχος υψώνοντας ένα νέο ΟΧΙ στον Νεοταξισμό.
Η Κυρία Plame-Wilson έφυγε, μας άφησε όμως την κοπριά της. Κοπριά που την διαβάζουμε καθημερινά, την αισθανόμαστε. Οι διάφοροι Δήμου, Μανδραβέλης, Σωμερίτης, Ανδριανόπουλος, Παπαχελάς, Κουλογλου ο κατάλογος είναι μακρύς, θα ουρλιάξουν συνωμοσιολογία. Το βιβλίο τη κυρίας Pale δεν αφήνει αμφιβολίες. Οι πράκτορες είναι ανάμεσα μας! Ποιοι είναι; Δεν χρειάζεται σοφία ούτε μαντείο, ούτε χαρτορίχτρα απλά ένα διάβασμα των εφημερίδων και ανάλυση του περιεχομένου αρκεί για να αποκτήσει όνομα και ταυτότητα ο θλιβερός θίασος των νεοταξίτων λακέδων.
Επιστρέφοντας στην πατρίδα της, μετά το πόστο της Αθήνας, η κυρία Plame πήρε την απόφαση να μεταπηδήσει στην χορεία των παρανόμων.
Παρέδωσε το διπλωματικό της διαβατήριο και προσχώρησε στην τάξη των NCO (Nonoficial CoveredOfficer). Μία τάξη που ενώ δεν έχει καμία επίσημη σχέση με την κυβέρνηση δουλεύει γι αυτήν.
Έκαψε και έκοψε κάθε γέφυρα που την ένωνε με την CIA και με την βοήθεια της ανέπτυξε ένα προφίλ και μια επαγγελματική ταυτότητα που θα της χρησίμευε σαν κάλυψη στην καινούργια της καριέρα, την στρατολόγηση και συλλογή πληροφοριών χωρίς να αποκαλύπτεται η σχέση της με κυβερνητικές υπηρεσίες. Σε περίπτωση που την πιάνανε "στα πράσα" η κυβέρνηση της ούτε θα την ήξερε, ούτε θα την είχε δει.
Ο γνωστός και μη εξαιρετέος John Brady Kiesling, ομοτράπεζος της Plame... Μα αυτό είναι μία άλλη ιστορία....

Η Δραγώνα επιβάλει τους τσιγγάνους στα σχολεία της Περαίας

Η επίσκεψη και προσωπική παρέμβαση της Θάλειας Δραγώνα (η οποία συνοδευόταν από στέλεχος του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι) την περασμένη Παρασκευή στην Περαία Θεσσαλονίκης, στο 1ο, 30 και 4ο Δημοτικό Σχολείο, έβγαλε το παραπάνω αποτέλεσμα. 35 νεαροί τσιγγάνοι, θα φοιτήσουν μαζί με μικρά παιδιά, καθώς έτσι αποφάσισε η ειδική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας.


Φυσικά, οι γονείς είναι ανάστατοι και εξοργισμένοι, καθώς, παρά το αυτοδιοίκητο των σχολείων, το οποίο είναι κατοχυρωμένο από το νόμο, δεν κλήθηκαν στη σχετική συνάντηση, όπου παραβρέθηκε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, Θεόδωρος Καρτσιώτης (έγιναν επιλεκτικές κλήσεις, ώστε να μην υπάρξουν αντίλογος και αναστάτωση).
Προ τετελεσμένων λοιπόν οι Έλληνες γονείς, για άλλη μια φορά...

Προσέξτε τώρα εδώ: η «απόφαση» της Θάλειας Δραγώνα, ήταν να ενταχθούν οι τσιγγάνοι στο σχολείο, βάσει των γνώσεών τους!
Αποτέλεσμα, η συνύπαρξή τους με πολύ μικρότερα παιδιά. Φυσικά, η κυρία Δραγώνα αποχώρησε και πέταξε το μπαλάκι στους διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τη μήνη των γονέων, οι οποίοι ενημερώθηκαν αρχικά από τον προϊστάμενο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης για την απαράδεκτη απόφαση.

Σύμφωνα με τον Τύπο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα την εφημερίδα «Μακεδονία», «υπάρχει ένα ακόμη σοβαρότερο ζήτημα, αυτό της παραμονής των Αθίγγανων σε έκταση που ο δήμος Θερμαϊκού έχει δωρίσει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, προκειμένου να χτιστεί εκεί το νέο πανεπιστήμιο. Πρόκειται για έκταση 100 στρεμμάτων, στην οποία, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί σε εφαρμογή και επιβλέπεται από ειδική επιτροπή, σε πέντε χρόνια από σήμερα θα ανεγερθούν οι νέες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας».
Οι κάτοικοι της Περαίας λένε ότι «οι Ρομά βρίσκονται στον συγκεκριμένο χώρο καταλαμβάνοντάς τον παράνομα περίπου 25 χρόνια. Άρα θα είναι δύσκολο να φύγουν».

Διαβάστε και αυτό: έστειλαν τους Έλληνες εκπαιδευτικούς να ψάξουν στον καταυλισμό των Ρομά για τα παιδιά των τσιγγάνων που εγγράφηκαν τελικά στο σχολείο, με τον εκπρόσωπο του Παρατηρητηρίου να παρακολουθεί από κοντά την προετοιμασία της διαδικασίας της εγγραφήs....
 
                                        Από το hellenicrevenge

Οι δήθεν ακομμάτιστοι μπλογκερς των Ιωαννίνων, διεξάγουν μαύρη προπαγάνδα

Αγαπητοί φίλοι.
Εμείς εδώ στα Ιωάννινα εχουμε πολλά καλά ιστολόγια μεταξύ των οποίων  τα εξαιρετικά και πάντα ενημερωμένα  gianniotis και epirus-ellas. Έχουμε όμως και κάτι χυδαία που διεξάγουν μαύρη προπαγάνδα. Ως γνωστόν η προπαγάνδα χωρίζεται σε: Λευκή, όταν γνωρίζουμε ποιος την κάνει (την πηγή), το περιεχόμενο και τον στόχο στον οποίο απευθύνεται, Γκρίζα όταν δεν γνωρίζουμε την πηγή ενώ γνωρίζουμε και το περιεχόμενο και τον στόχο και Μαύρη όταν γνωρίζουμε το περιεχόμενο και τον στόχο ενώ η πηγή παρουσιάζεται με πλαστό πρόσωπο (πχ ένας ΠΑΣΟΚος να παρουσιάζεται σαν δεξιός ή αριστερός).
Έτσι λοιπόν ντόπια μπλογκς, ενώ είναι φανατισμένα κομματικά, πιστά στην διακυβέρνηση του ΔΝΤ και συνηγορούν στο ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας αναρτούν πότε - πότε ένα θέμα πατριωτικού περιεχομένου παρασύροντας αναγνώστες αλλά και φίλους μπλόγκερς ώστε να τους περιλαμβάνουν στα φιλικά ή αγαπημένα ιστολόγια και αυτά κάνουν την ύπουλη δουλειά τους.
Τα θέμα είναι ότι τα μπλογκς αυτά τα διαχειρίζονται  δημοσιογράφοι του φυράματος που περιέγραψε με τόση ακρίβεια το ΤΑΧΑΛΙΑ την προηγούμενη εβδομάδα, και μάλιστα αρνούνται να αναρτήσουν κάθε αντίθετη άποψη με μόνιμη δικαιολογία τους την ίδια με αυτήν των εφημερίδων που εκδίδουν ή εργάζονται δηλαδή " δεν λάβαμε το μήνυμα ή την επιστολή σας φταίει το διαδίκτυο ή τα ΕΛΤΑ".
Η άγνοιά τους παντελής. Φαντασθείτε ότι δεν γνωρίζουν ότι ένας έφεδρος αξιωματικός δεν φθάνει ΠΟΤΕ στον βαθμό του συνταγματάρχη επειδή για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ Ο ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΟΥ κάτι που ακόμη και ο νεαρότερος έγκυρος δημοσιογράφος θα το ήξερε. Βασικό τους μέλημα η εξασφάλιση μιας θέσης στο πολυπρόσωπο σχήμα του εκπροσώπου τύπου του δήμου ή της περιφέρειας και ας γίνουν όλα στάχτη. Περιμένουν τις εκλογές, κατά προτίμηση αυτές της τοπικής αυτοδιοίκησης, μήπως και καταφέρουν να αξασφαλίσουν τα προς τα "προς το ζειν" με τον τρόπο που ανέφερε το ΤΑΧΑΛΙΑ.
Θερμή παράκληση. Μην τους δίνετε χώρο

Το ΥΕΘΑ επιβεβαιώνει διελεύσεις τουρκικών υποβρυχίων στο Αιγαίο

Το Πολεμικό Ναυτικό δίνει πλήρη εικόνα στο ΝΑΤΟ    για τις κινήσεις των ελληνικών υποβρυχίων στο Αιγαίο και όπου αλλού και το ίδιο κάνουν και οι άλλες χώρες – μέλη στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχουν αναλάβει.
Αυτό ομολόγησε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια της συζήτησης για
τηνκύρωση της συμφωνίας παράδοσης των Ναυπηγείων
Σκαραμαγκά. Επί της ουσίας, όπως σημειώνει και η εφημερίδα Ριζοσπάστης, ο αρμόδιος υπουργός παραδέχτηκε ότι το ΝΑΤΟ έχει τον πλήρη έλεγχο του Αιγαίου.Αναφερόμενος στο ρόλο των υποβρυχίων, δήλωσε ότι «σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Πολεμικού Ναυτικού, πρέπει να καλύπτουμε οχτώ τομείς και πράγματι υπάρχουν διελεύσεις τουρκικών υποβρυχίων, άλλοτε εν αναδύσει και άλλοτε εν καταδύσει», αναδεικνύοντας μία άγνωστη πτυχή της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο. Όπως εξήγησε, στη συνέχεια, «όταν οι διελεύσεις αυτές, οι οποίες μας φέρνουν σε οριακές καταστάσεις σε σχέση με τη λεγόμενη αβλαβή διέλευση – όταν δεν πρόκειται για πλου διέλευσης σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση του Δικαίου της Θάλασσας – αυτές λοιπόν οι περιπτώσεις της διέλευσης εν καταδύσει, εντοπίζονται εκ των υστέρων μέσα από το ΝΑΤΟικό σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών που παρακολουθεί την κίνηση του κάθε υποβρυχίου, αλλά τότε ήδη έχει συντελεστεί η διέλευση».
Το συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα είναι ότι η Τουρκία έχει πλήρη και επίσημη εικόνα για το πού κινούνται τα ελληνικά υποβρύχια. Αλλωστε, το ίδιο ισχύει και για τα μαχητικά αεροσκάφη. Εδώ όμως προκύπτουν δύο θέματα: Το ένα αφορά στο ποιος ασκεί τον επιχειρησιακό έλεγχο στο Αιγαίο, ακόμα και στα στενά που είναι ελληνικά χωρικά ύδατα, αφού «αβλαβής διέλευση» νοείται μόνο στα εσωτερικά χωρικά ύδατα.
Το άλλο είναι ότι αυτό που εμφανίζεται ως «προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας» της χώρας αποτελεί ένα θέατρο, καθώς τα υποβρύχια που υποτίθεται παίζουν κρυφτό με τον τουρκικό στόλο, έχουν ήδη δώσει το στίγμα τους στα ΝΑΤΟικά επιτελεία, τα οποία έχουν τον έλεγχο της περιοχής και βέβαια σ’ αυτά τα επιτελεία συμμετέχουν και Τούρκοι αξιωματικοί.