Σελίδες

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ


 
Βρισκόμαστε στην εποχή που οι προσωρινοί κυρίαρχοι της πολιτικής εξουσίας και οι διεθνείς οργανισμοί του διεθνιστικού νεοταξισμού μεθοδεύουν την κατάργηση των εθνικών κρατών και την περιστολή των λαϊκών ελευθεριών με τη συνέργεια των τοπικών τους ενεργούμενων. Ο ασφαλέστερος τρόπος προκειμένου να αλώσουν όλοι αυτοί οι εκλεκτοί της παγκόσμιας εξουσίας τις τοπικές κοινωνίες είναι η διάβρωση της ενότητας και της πίστεως των λαών στο εθνικό αλλά και στο θρησκευτικό συναίσθημα. Στην Ευρώπη όπως ακριβώς και στην Πατρίδα μας ο Πατριωτισμός και ο Χριστιανισμός αποτελούν έννοιες συνυφασμένες που έχουν μάλιστα θεμελιακή και δομική θέση στην ιδεολογία του Εθνικισμού.

Τα λάβαρα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού έχουν βρεθεί σε όλες τις ιστορικές στιγμές στην πρώτη γραμμή του Έθνους. Η Πίστη των Ελλήνων έχει ευλογήσει τα όπλα της Φυλής και...

Ανυπεράσπιστοι είναι οι Έλληνες

Κατά τα άλλα τα δικαιώματα των πολιτών, σύμφωνα με το Σύνταγμα, τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους

Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος
Κατά το Σύνταγμα (άρθρο 25 παρ. 1,2) τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του γενικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους.
Όλα τα κρατικά όργανα υποχρεούνται να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη και αποτελεσματική άσκησή τους.
Οι κάθε είδους περιορισμοί, που μπορούν κατά το Σύνταγμα να επιβληθούν στα δικαιώματα αυτά, πρέπει να προβλέπονται είτε απευθείας από το Σύνταγμα είτε από το Νόμο, εφόσον υπάρχει επιφύλαξη υπέρ αυτού και σέβονται την αρχή της αναλογικότητας.
Η αναγνώριση δε και προστασία των θεμελιωδών και απαράγραπτων αυτών...

ΑΟΖ "ανακηρύσσει" σήμερα ο Α.Σαμαράς - Κρίσιμη προϋπόθεση η ύπαρξη ισχυρών Ε. Δ.


Σε ένα από τα ελάχιστα προνομιακά πολιτικά πεδία που του έχουν απομείνει και τον διαφοροποιούν από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, αυτό του κορυφαίου εθνικού ζητήματος της ΑΟΖ, φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να επενδύσει δυναμικά ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Σήμερα στις 19.00 το απόγευμα θα μιλήσει στο Μέγαρο Μουσικής κατά την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου για την ΑΟΖ που έχει επιμεληθεί ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής, ο Βασίλης Κικίλιας με συγγραφείς τον καθηγητή Θόδωρο Καρυώτη, τον Σόλωνα Κασσίνη, και τον Νίκο Λυγερό.
Στην παρουσίαση του βιβλίου, το οποίο περιλαμβάνει και τα αποτελέσματα της σχετικής ημερίδας που είχε διοργανώσει ο Β.Κικίλιας θα μιλήσουν τόσο ο υπουργός Εξωτερικών Σ.Δήμας, όσο και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος με την ιδιότητα του συνταγματολόγου.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια εκδήλωση στην οποία ο πρόεδρος της ΝΔ θα δώσει έναν, ας πούμε «λόγο τιμής» προς τους Έλληνες πολίτες, ότι από την στιγμή που θα αναλάβει την εξουσία της χώρας, θα διεκδικήσει δυναμικά τα δικαιώματα της χώρας με κατ’αρχήν θέσπιση της ΑΟΖ και εν συνεχεία ανακήρυξή της.
Προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην δυτική πλευρά της υποθαλάσσιας Κοιλάδας του Ηροδότου στην Α.Μεσόγειο, αλλά και να αποκτηθούν επιτέλους κοινά σύνορα, έστω και σε επίπεδο ΑΟΖ, με το δεύτερο ελληνικό κράτος (όπως ο ίδιος ο Α.Σαμαράς αποκάλεσε την Κύπρο στο πρόσφατο ταξίδι του στην Μεγαλόνησο) της περιοχής, την Κύπρο.
Το βιβλίο με τίτλο «ΑΟZ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ - ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΥΣΗ» από τις εκδόσεις Καστανιώτη, έχει συγγραφεί, ίσως από τους πλέον αρμόδιους και κατάλληλους για να μιλήσουν για το θέμα. Ο Θ.Καρυώτης, εκ των εμπνευστών της έννοιας της ΑΟΖ διεθνώς, ο Σόλων Κασσίνης, διευθυντής του κυπριακού υπουργείου Ενέργειας, είναι ο αρχιτέκτονας της κυπριακής ΑΟΖ και γενικότερα του όλου εγχειρήματος των κυπριακών γεωτρήσεων, και ο στρατηγικός αναλυτής Νίκος Λυγερός.
Αλλά επειδή καλές είναι οι προθέσεις, αλλά στην πράξη είναι που χωλαίνουμε, θα πρέπει να έχει υπ’όψιν του ο πρόεδρος της ΝΔ, ότι για να προχωρήσει σε θέσπιση και ανακήρυξη ΑΟΖ χρειάζεται τα κατάλληλα εργαλεία.
Ήτοι, ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Κάτι που τώρα δεν το έχει και η κατάσταση σε ένα ή δυο χρόνια θα είναι απλά τραγική αν συνεχιστούν οι περικοπές και οι ματαιώσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων. Αν θεωρούν ότι μπορούν να επαναλάβουν το εγχείρημα της Κύπρου, πλανώνται πλάνην οικτράν, καθώς τα γεωστρατηγικά δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά και οι περιοχές γεωτρήσεων πολύ μακριά από την Τουρκία και πολύ κοντά στο Ισραήλ.
Εδώ υπάρχει ένα Καστελόριζο, υπάρχουν εκατοντάδες νησιά, υπάρχει ένα τεράστιο μέτωπο που πρέπει να προστατευθεί. Πόσοι ξέρουν ότι η συνένωση των ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου εξαρτάται από την Στρογγύλη και όχι από το Καστελόριζο;
Ότι ένα μικρό τμήμα Ελλήνων στρατιωτών στη Στρογγύλη φυλά το ενεργειακό μέλλον της Ελλάδας ίσως και την Ευρώπης. Και μπορεί να είναι Έλληνες στρατιώτες, που σημαίνει ότι στο πεδίο της μάχης αξίζουν όσο πέντε Γάλλοι, Γερμανοί ή Τούρκοι, αλλά υπεράνθρωποι δεν είναι για να τα βάλουν μόνοι τους με ολόκληρο τον τουρκικό στόλο.
Μην ξεχνάνε την κρίση του Σεπτεμβρίου, όπου το μοναδικό ελληνικό μέσον που υπήρχε στην Α.Μεσόγειο ήταν μία κανονιοφόρος του ΠΝ στην  Ρόδο.
Αν νομίζουν ότι με την κάλυψη των ΗΠΑ μπορούν να προχωρήσουν σε ένα τέτοιο εγχείρημα χωρίς να δώσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις την δυνατότητα να το υπερασπιστούν, αυτό θα είναι καθαρή εθνική αυτοκτονία.
Ειδικά τώρα, που όπως διαμορφώνεται η κατάσταση με την αρρώστια του Ερντογάν, στην Τουρκία θα επικρατήσει ένα εξαιρετικά ρευστό σκηνικό με τον Στρατό και τους κεμαλικούς αποφασισμένους να πάρουν τη ρεβάνς.
Αν ο Α.Σαμαράς, συμφωνεί με την θέση που εξέφρασε χθες ο Δ.Αβραμόπουλος, ότι δεν υπάρχει πρόθεση για επενδύσεις στο χώρο της ασφάλειας της χώρας (εκτός και αν το ήξερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ότι θα κάνει τέτοια εμφάνιση σήμερα ο Α.Σαμαράς και φρόντισε εκ των προτέρων "να χαλάσει το πάρτι", αφού ο Β.Κικίλιας μάλον θα είναι υποψήφιος στην Α'Αθήνας, όπου πολιτεύεται και ο Δ.Αβραμόπουλος), τότε η ΑΟΖ ΔΕΝ πρέπει να ανακηρυχθεί.
Είναι εθνικά επικίνδυνο γιατί το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι καταστάσεις τις οποίες η χώρα δεν θα μπορέσει να ελέγξει.
Θα έρθουμε σε μία κατάσταση ανάλογη με αυτή του 1919, όπου με την υποστήριξη των δυτικών δυνάμεων επεκταθήκαμε προς ανατολάς, χωρίς να μπορούμε να υποστηρίξουμε το εγχείρημα (μόνο ο μεγάλος Έλληνας Ιωάννης Μεταξάς, ως επιτελικός αξιωματικός είχε ταχθεί 100% κατά της Μικρασιατικής Εκστρατείας διαβλέποντα τον θανάσιμο κίνδυνο)και μόλις άλλαξαν οι διεθνείς συσχετισμοί, ήρθε η καταστροφή το 1922.
Η ΑΟΖ θέλει μαχητικά αεροσκάφη μεγάλης ακτίνας δράσης, θέλει νέες φρεγάτες FREMM, θέλει νέα υποβρύχια (αλήθεια πόσα μπορούν να επιχειρήσουν αυτή την στιγμή;)  θέλει αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, από τα οποία δεν υπάρχει ούτε ένα, θέλει σύστημα επιτήρησης Α.Μεσογείου, θέλει οχυρωμένο τον Έβρο για να μην έχουμε αντιπερισπασμούς και «Βαριοπούλες» (τα Μ113 είναι καλά για το μουσείο, όχι για το πεδίο των επιχειρήσεων), θέλει πολλά.
Ελάχιστα σε σχέση με το κέρδος που θα έχει η χώρα από την ΑΟΖ, αλλά αυτά που θα την κρατήσουν ζωντανή, αν «η άλλη πλευρά του λόφου» δεν μείνει στα λόγια και οι σημερινοί σύμμαχοι για κάποιους λόγους, αρχίσουν να «σφυρίζουν αδιάφορα»…
πηγή

ΝΕΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΚΡΑΤΟΣ !!! Γιατί στην Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχει Συνταγματικό Δικαστήριο;;;

  
Λάζαρος Ελευθεριάδης 

«Η εξουσία τείνει να διαφθείρει, και η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα», σύμφωνα με την περίφημη ρήση του Βρετανού ιστορικού Lord Acton (1834-1902).

Οί έννοιες εξουσία και κράτος είναι για πάρα πολλούς Ελληνες πολίτες παρεξηγημένες και συγχρόνως άγνωστες σε πολλούς “μνηστήρες” της διαχείρισής τους, πολιτικούς “άνδρες”.
Στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, που είναι “τυπικώς” το πολίτευμά μας, για να λειτουργήσει το πολίτευμα, ως τέτοιο, απαιτούνται οι αναγκαίες θεσμικές διασφαλίσεις.

Στις θεσμικές διασφαλίσεις μιας κοινοβουλευτικής δημοκρατίας περιλαμβάνονται τόσο οι νομικοί κανόνες αυξημένης τυπικής ισχύος (το Σύνταγμα) όσο και ο διαχωρισμός των εξουσιών, ώστε να διασφαλίζεται ο αλληλοέλεγχός τους.
Οι εξουσίες στην κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι η νομοθετική εξουσία, η δικαστική...

Το αδιέξοδο του προσκυνημένου και προδοτικού κυπριακού κατεστημένου

Το αγγλόδουλο και τουρκοπροσκυνημένο πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου , ύστερα από μια μακρά πορεία υποχωρήσεων και προδοσιών, άρχισε να καταλαβαίνει πως ο στόχος της Τουρκίας στο κυπριακό δεν είναι η διχοτόμηση αλλά ο έλεγχος ολόκληρης της Κύπρου.
Αυτό επιβεβαίωσε το χθεσινό “εθνικό συμβούλιο” .
Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν έθεσαν στο τραπέζι του “εθνικού συμβουλίου” και τους τρόπους που η Τουρκία επιχειρεί τον έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου . Δεν μένουν πολλά βήματα για να κατανοήσουν ότι και η ομοσπονδία πάνω στη βάση της διζωνικότητας που επί τόσα...

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!



ΑΡΣΗ ΕΝΤΟΛΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
Η πολιτική εκμετάλλευση του δημόσιου χρέους από τους διεθνείς τοκογλύφους, τους εγχώριους υπαλλήλους της Τρόϊκας και τη διορισμένη κυβέρνηση των τραπεζιτών για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας, η δήμευση των ιδιωτικών περιουσιών των Ελλήνων πολιτών και την συστηματική εξαθλίωση των εργαζομένων και των συνταξιούχων, βαδίζει ταχύτατα...

Οι καμπάνες της Αγία Σοφίας θα χτυπήσουν χαρμόσυνα ξανά. Ψήφισμα του Αμερικανικού Κογκρέσου.

Ψήφισμα κόλαφος για την Τουρκία από το αμερικανικό Κογκρέσο, το οποίο αποφάσισε χθες με 436 ψήφους κατά της Τουρκίας και έναν υπέρ να επιστραφούν οι κλεμμένες χριστιανικές εκκλησίες.
Η παγκόσμια αυτή επιτυχία οφείλεται στον Ελληνοαμερικανό πολιτικό και πρόεδρο της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας ( Free Agia Sophia Cuncil of America) κ. Κρίς Σπύρου.

Ο κ. Σπύρου ξεκίνησε αυτόν τον αγώνα εδώ και...

Το ΚΚΕ, οι πατατοπαραγωγοί του Νευροκοπίου και η σφαγή του Δοξάτου.


Οι πολιτικοί επίγονοι των Εαμοβουλγάρων ξαναχτυπούν…

Πολλοί εξεπλάγησαν με την ανακοίνωση του ΚΚΕ κατά της απευθείας διάθεσης αγροτικών (και στο άμεσο μέλλον και κτηνοτροφικών…) προϊόντων στο δοκιμαζόμενο κοσμάκη, χωρίς την παρέμβαση των «μεσαζόντων» που τινάζουν τις τιμές στα ύψη για να αισχροκερδίσουν. Μάλιστα, τη χαρακτήρισαν «πατάτα του ΚΚΕ»!
Κακώς εξεπλάγησαν! Και δεν είναι μόνο το αναμφισβήτητο γεγονός ότι παγίως το ΚΚΕ...

Τα "Wikileaks" για τη δολοφονία Γουέλς απο τη 17Ν το 1975


Πιθανή εμπλοκή υπαλλήλου της αμερικανικής πρεσβείας στη δολοφονία του Ρίτσαρντ Γουέλς σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα το 1975 από την "17 Νοέμβρη", αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Wikileaks, σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα".

Σύμφωνα με τις απόρρητες πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική αλληλογραφία της αμερικανικής ιδιωτικής υπηρεσίας Stratfor, οι οποίες έφτασαν στo Wikikleaks και αναδημοσιεύονται στην εφημερίδα "Τα Νέα", είναι πιθανό η 17 Νοέμβρη να είχε βοήθεια εκ των έσω για το συγκεκριμένο...

Γ. Ζουγανέλης - Με γειά το κούρεμα

Μία μεγάλη εθνική επέτειος - Η ενσωμάτωση της ηρωικής Δωδεκανήσου στην Ελλάδα

Της Φωτεινής Τομαή-Κωνσταντοπούλου Ιστορικού, Προϊσταμένης της Υπηρεσίας Διπλωματικού & Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου των Εξωτερικών 



Με τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τη νίκη των Συμμάχων σε βάρος των δυνάμεων του άξονα, η μικρή Ελλάδα με τη μεγαλειώδη αντίσταση, που έκανε το πρόσωπο-σύμβολο της νίκης Winston Churchill ν' αναφωνήσει τη μνημειώδη φράση «πολέμησαν ως ήρωες, πολέμησαν ως Έλληνες!», μετρούσε απώλειες παντός είδους: σε άμαχο πληθυσμό, σε νεκρούς στα μέτωπα, σε φυσικό πλούτο και εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας. Μόνη ελπίδα από τη μοιρασιά της λείας του πολέμου δεν φαινόταν άλλη -όπως και έγινε- από την εκπλήρωση του αιώνιου πόθου των Δωδεκανησίων για...

Γιατί η Ελλάδα φοβήθηκε να οριοθετήσει την ΑΟΖ


Αποκαλύψεις σχετικά με τη χάραξη της  Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, αλλά και την απροθυμία της Ελλάδας να προχωρήσει σε παρόμοια ενέργεια από τον Διευθυντή της υπηρεσίας  Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου Βιομηχανίας και τουρισμού,  Σόλωνα Κασίνη.
Το NEWS 247 προδημοσιεύει αποκλειστικά αποσπάσματα από το...

Κατσέλη: «Χωρίς οικονομική και πολιτική λογική το Μνημόνιο», άρθρο της στη Liberation


Αποσταθεροποίηση της οικονομίας, της κοινωνίας, της πολιτικής και της δημοκρατίας της χώρας, εξαιτίας της εφαρμογής του Μνημόνιου προβλέπει η Λούκα Κατσέλη σε άρθρο της που δημοσιεύει η εφημερίδα liberation.
Αναφέρει στο άρθρο της η κα Κατσέλη:
Το όποιο θετικό αποτέλεσμα της απόφασης του Eurogroup για απομείωση του ελληνικού χρέους σε ποσοστό της τάξης του 53,5%υπονομεύεται από τους όρους που συνοδεύουν το νέο Μνημόνιο.
Οι όροι αυτοί στερούνται οικονομικής και πολιτικής λογικής. Αποσταθεροποιούν ακόμη περισσότερο την οικονομία, την κοινωνία, την πολιτική και...

Τουρκία: Εξαγωγή κρίσης και πλήγμα κατά της Ελλάδας και της Κύπρου…

Στις δύσκολες ημέρες που περνάει ο τόπος μας, η παρουσία στα κέντρα λήψης αποφάσεων είναι βέβαιο ότι δίνει άλλες δυνατότητες συλλογής πληροφοριών και διαμόρφωσης μια πιο καθαρής εικόνας, τουλάχιστον από αυτούς που έχουν προ πολλού φροντίσει να απομακρύνουν τις παρωπίδες και να επιζητούν να εντοπίσουν την – έστω υποκειμενική – πραγματικότητα.
Τούτων λεχθέντων, η εμμονή μας να διαβάζουμε – ενίοτε και να μελετάμε – τα κείμενα πολύπειρων ανταποκριτών όπως αυτά του Μιχάλη Ιγνατίου από την Ουάσιγκτον, καθώς επίσης και να τα θέτουμε υπόψη των φίλων μας, δεν είναι τυχαία. Ο «σφυγμός» των εξελίξεων δεν είναι δυνατόν να εντοπιστεί εκ του μακρόθεν, οι εξελίξεις είναι δυναμικές και η κατάσταση δεν αφήνει περιθώρια για στερεοτυπικές πεποιθήσεις. Ποια είναι η αίσθηση που επικρατεί στην Ουάσιγκτον;

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΑΛΑΖΟΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΜΦΟΛΥΓΑΣ! Ο Βενιζέλος, ο οποίος εάν ήταν σε οποιαδήποτε μικρομεσαία εταιρεία θα είχε απολυθεί άμεσα....



Ο Υπουργός Οικονομικών, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και προαλειφόμενος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με προοπτική …Πρωθυπουργού (!!!) Ευάγγελος Βενιζέλος, για μια ακόμη φορά επέδειξε, το πόσο πομφόλυγας (κοινώς φούσκας) και αλαζόνας, είναι. Στη συνέντευξή του στον Γιώργο Παπαδάκη, χασκογελώντας και με ύφος που εξόργισε τους πολίτες, είπε: «Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμα για να γίνουμε Εσθονία»!
Με στοιχεία αναλγησίας, χλευασμού και...

Γολγοθάς μέσα στο καλοκαίρι!

Απανωτά φορολογικά χτυπήματα περιμένουν εκατομμύρια Έλληνες από τον Ιούνιο και μετά. Η μεταφορά στις προθεσμίες για την υποβολή δηλώσεων φόρου εισοδήματος έως 15 Ιουνίου, η νέα καθυστέρηση που παρατηρείται στην αποστολή εκκαθαριστικών για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) για το 2010 και το 2011, το νέο χαράτσι στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ από τον Μάιο και μετά, αλλά και η προγραμματισμένη αύξηση των αντικειμενικών αξιών από τον Ιούνιο δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στην κοινωνία.

Την ίδια στιγμή, στο υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζονται σχέδιο ενοποίησης των φόρων στην ακίνητη περιουσία, ενώ, σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα αυξήσει άλλους 20 φόρους.

Ο γολγοθάς των φορολογούμενων πολιτών περιλαμβάνει...

Πανελληνισμός: Η απάντηση στην παγκόσμια υποταγή…


Οι Έλληνες ηγέτες υπηρετούσαν τον Σκοπό, το Πνεύμα σε αντίθεση δυστυχώς με όλες τις άλλες αυτοκρατορίες της οικουμένης αλλά και με την σύγχρονη χρηματωπιστωτική λαίλαπα που παραπέμπει στην στυγνή βαρβαρότητα των Ούννων. 

Η ιστορία έχει δώσει αμείλικτες απαντήσεις και έχει κρίνει συστήματα, πολιτισμικές απόπειρες, ιδεολογήματα αλλά και στάση ζωής. Ο κάθε πολιτισμός κρίνεται από το δεδομένο διαχείρισης της Ισχύος. Το Γιατί απέκτησε την Ισχύ και το Πώς την διαχειρίστηκε θα παραμείνουν τα μοναδικά κριτήρια αξιολόγησης των Εθνών μέσα στις χιλιετίες...

Η συμπεριφορά του νικητή βλέπετε κρίνει και την πραγματική του φύση, αφού σε κάθε...

Λουκασένκο προς Βεστερβέλε: Καλύτερα να είμαι δικτάτορας παρά γκέϊ


Λουκασένκο προς Βεστερβέλε: Καλύτερα να είμαι δικτάτορας παρά γκέϊΜε τη φράση «καλύτερα να είμαι δικτάτορας παρά γκέι» ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο επιτέθηκε στον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος τον χαρακτήρισε «τελευταίο δικτάτορα της Ευρώπης», μετά την απειλή των Βρυξελλών για περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος του καθεστώτος του Μινσκ.
Ο Βεστερβέλε είναι ο πρώτος υπουργός στη Γερμανία που δηλώνει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος.
Την περασμένη εβδομάδα οι Ευρωπαίοι ηγέτες ζήτησαν τη λήψη μέτρων ώστε να ασκηθούν και άλλες πιέσεις στον επί 18 χρόνια πρόεδρο της Λευκορωσίας που έχει κατηγορηθεί για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belta ο Λουκασένκο...

Νέο φως στις ζωτικές λειτουργίες του εγκεφάλου, από Έλληνα της διασποράς


Ο εγκέφαλος διαθέτει μια αξιοσημείωτη ικανότητα να μαθαίνει νέα πράγματα, ενώ παράλληλα συγκρατεί τις γνώσεις που έχει ήδη αποκτήσει. Με ποιο όμως ακριβώς τρόπο οι νέες πληροφορίες ενσωματώνονται στα νευρωνικά συστήματα του εγκεφάλου, αυτό αποτελεί ακόμα μυστήριο. Σε αυτή τη μυστηριώδη διαδικασία, έρχεται να ρίξει περισσότερο φως μια νέα μελέτη ερευνητών στις ΗΠΑ με τη συμβολή ενός ελληνικής καταγωγής νευροεπιστήμονα.
Οι επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Wake Forest και του Ινστιτούτου McGovern του πανεπιστημίου ΜΙΤ, με τη συμμετοχή του καθηγητή νευροβιολογίας και ανατομίας...

Tο ποίημα αυτό αποτελεί έναν ανεπανάληπτο ύμνο στον Πόντιο αντάρτη. BINTEO...


Αητέντς' επαραπέτανεν
Ψηλά ‘ς σα επουράνια (ούϊ αμάν, αμάν)
Είχεν τσιαγκία κόκκινα
Και το κουδούκ' νατ' μαύρον (ούϊ αμάν, αμάν)
Κι εκράτ' νεν και ‘ς σα κάρτσια του
Παλληκαρί' βρασιόνας (ούϊ αμάν, αμάν)

ΑΗΤΕΝΤΣ ΕΠΑΡΑΠΕΤΑΝΕΝ

 im

 ('Eνας αετός επέταγε)


Αητέντς' επαραπέτανεν
Ψηλά ‘ς σα επουράνια
ούϊ αμάν, αμάν.

Ένας αητός επέταγε
Ψηλά στα επουράνια,
ωχ αμάν, αμάν...

“Σεβασμό στο δικαίωμά μας να έχουν τα παιδιά μας πρόσβαση στην Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση”


Επιστολή διαμαρτυρίας, στην οποία παράλληλα εκφράζεται και η αγωνία για το αύριο, στο πλαίσιο της αλλαγής στο Νόμο 4027/2011 απέστειλε στην Υφυπουργό Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών των ελληνικών σχολείων (νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου) στην περιοχή Μπήλεφελντ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Γερμανίας. Την επιστολή υπογράφουν ο Πρόεδρος Γιώργος Βόμπρας και ο γραμματέας Ι. Βολιώτης. Ειδικότερα, η επιστολή έχει ως εξής:
Αξιότιμη κυρία Υφυπουργέ,
Ως εκπρόσωποι των Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής Μπήλεφελντ  Γερμανίας...

Προπηλάκισαν τον Παπανδρέου στο γυμναστήριο!!!

                

Το πάθος του με την γυμναστική πλήρωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τρώγοντας κυριολεκτικά μπουκάλια νερού πάνω του από αγανακτισμένους πολίτες που ήξεραν ότι γυμνάζεται σε γνωστό γυμναστήριο της Ν. Ερυθραίας και τον συνάντησαν εκεί.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του BriefingNews, το συμβάν έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου τελείωνε την γυμναστική του.

Ήταν γνωστό ότι πήγαινε σε αυτόν το τον χώρο για να κάνει γυμναστική στα νεόφερτα...

Συρρίκνωση του κέντρου, γιγάντωση των άκρων. Μια άποψη ....

H προχθεσινή δημοσκόπηση της Public Issue για την Καθημερινή συγκεφαλαιώνει το πολιτικό μωσαϊκό: εννέα κόμματα στη Βουλή, κάμψη της αποχής, απαισιοδοξία για τη χρεοκοπία της χώρας, απόλυτη έλλειψη εμπιστοσύνης στη μεταβατική κυβέρνηση συνεργασίας. Οι προορισμοί της δημοσκοπικής προτίμησης θα μπορούσαν να μπουν σε τρεις κατηγορίες.

Πρώτη, η κατηγορία των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων: και τα δύο μεγάλα κόμματα μαζί πασχίζουν αθροιζόμενα να συγκεντρώσουν ποσοστό αυτοδυναμίας, δηλαδή ό,τι συγκέντρωναν από μόνα τους στο παρελθόν. Είναι φανερό ότι η κοινή γνώμη αντιμετωπίζει με μόνιμη καχυποψία τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα επί τριάντα χρόνια και την οδήγησαν στη γνωστή κατάσταση. Αρα ακόμη και η κυβέρνηση συνασπισμού των δύο κομμάτων εξουσίας, που φαίνεται να προωθείται, δεν θα καθησυχάσει την κοινή γνώμη ούτε θα...

Ο νόμος της Ιστορίας

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ
Η αλήθεια βρίσκεται στο μέσο και η πληθώρα των αντιλήψεων δεν μας αφήνει να δικαιώσουμε με την ιδιαίτερη προσωπική κρίση την πιο αληθινή, ταυτίζοντας έτσι το αληθινό με τη μέση έκφραση που αποτελεί και το νόμο της ιστορίας. Μπαίνει έτσι με οξύτητα το πρόβλημα του ορθολογισμού και της διαισθανόμενης αλήθειας, γύρω στα οποία έχουν εγερθεί, με παράλληλη πνευματική δράση, αντίθετες θέσεις και τάσεις.
Η πρώτη περίπτωση αποδέχεται τις κατακτήσεις του πνεύματος. Οι κατακτήσεις αυτές εγγυώνται την ασφαλή πορεία που τόσο πολύ χρειάζεται ο άνθρωπος για να κινείται με βεβαιότητα και με επιτυχία στις προσπάθειές του. Η δεύτερη μπερδεύτηκε επί αιώνες και ταυτίστηκε με άλλες...

Αποδιοπομπαίοι τράγοι

 Στην πιάτσα την οποία εξερεύνησε με το ένστικτό του ο Κωστόπουλος, το εκτός μόδας, το αποκηρυγμένο και το μιαρό, περιμένουν απλώς τη στροφή της συγκυρίας και την αλλαγή του κλίματος για να ξαναεισβάλουν στη σκηνή.

Του Νικόλα Σεβαστάκη

Η «απολογία» του Πέτρου Κωστόπουλου και το απηνές κυνήγι του μυστηριώδους εκατομμυριούχου βουλευτή (ή των περισσότερων βουλευτών) είναι δυο φαινομενικά ασύνδετα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Στην πρώτη περίπτωση, ο συμβολικός πατέρας αυτού που αποκαλέστηκε «life style κουλτούρα» της Ελλάδας των τελευταίων δύο δεκαετιών, παραδέχεται την επιχειρηματική του αποτυχία και επιτίθεται σε όσους τον ταυτίζουν πλέον με τα κοινωνικά και αισθητικά δεινά ενός χρεοκοπημένου κοινωνικού μοντέλου. Στη δεύτερη περίπτωση, βρισκόμαστε μπροστά σε μια ακόμα περίπτωση συντονισμένου ηθικού σκανδαλισμού του έθνους, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την υπερψήφιση του νέου Μνημονίου και όσων «μέτρων» το συνοδεύουν.

Η κυρίαρχη σκηνή μοιάζει να ψάχνει τους αποδιοπομπαίους τράγους, τα πρόσωπα και τις «ιστορίες» που πρέπει να φορτωθούν την μεγάλη Ενοχή. Επειδή ακριβώς ο Ένοχος δεν μπορεί να είναι διαρκώς ο «μέσος Έλληνας» (πλησιάζουν εκλογές άλλωστε), ανασύρεται εκ νέου το θέμα της...

Άτυπο αφοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων εξήγγειλε ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος!


Σε αυτή τη χώρα, δυστυχώς έχουμε ένα «ταλέντο»: Να ξεφτιλίζουμε όλα τα σοβαρά ζητήματα και θέματα. Και βέβαια, πρωταγωνιστές σε αυτό τον άτυπο διαγωνισμό ξεφτιλίσματος των πάντων, ο οποίος κατέληξε φυσικά στην ουσιαστική υποδούλωση της χώρας σε άγνωστες δυνάμεις (γιατί κανείς δεν ξέρει ποιοι  τελικά κρύβονται από πίσω) είναι οι πολιτικοί, οι οποίοι ειδικά στο θέμα της ασφάλειας της χώρας δίνουν πραγματικό ρεσιτάλ.
Και πραγματικά, είναι να απορεί κανείς πως με τους υπουργούς Άμυνας των τελευταίων δέκα χρόνων, τα σύνορα δεν έχουν μετακινηθεί προς Δομοκό ή προς Λαμία ή την Μύκονο (για την τελευταία δεν παίρνουμε όρκο γιατί το πεδίο βολής που έχει εγκαταστήσει μόνιμα το τουρκικό Ναυτικό βρίσκεται έξι μίλια από το Τηγάνι στην ανατολική Μύκονο).
Το τελευταίο, σημερινό κρούσμα αποστολής εξαιρετικά αρνητικών μηνυμάτων σε εχθρούς και φίλους, έλλειψης πολιτικού θάρρους και πάνω απ’όλα έλλειψης ειλικρίνειας, προέρχεται από το νυν υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος ένιωσε την ανάγκη να...

Σενάριο τρόμου κρυμμένου πίσω από προεκλογικό εμπόριο ελπίδας

 "Ένα στιλέτο έχω μικρό στη ζώνη μου σφιγμένο, που ιδιοτροπία μ' έκανε και τό 'καμα δικό μου· κι αφού κανένα δε μισώ στο κόσμο να σκοτώσω, φοβάμαι μη καμιά φορά το στρέψω στον εαυτό μου."  Νίκος Καββαδίας

Σενάριο τρόμου αρχίζει να πλανάται πάνω από τα κεφάλια μας το τελευταίο διάστημα και αφορά στην πιθανή συνέχεια της συγκυβέρνησης ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. μετά τις εκλογές.
Αλλά με τι να τρομάξουμε περισσότερο; Με μια πιθανή πραγματοποίηση του σεναρίου που θα σημάνει το τέλος μας (ήδη ακούγονται τα επόμενα εφιαλτικά νέα μέτρα του Ιουνίου)  ή με το ότι τόσο απροκάλυπτα πλέον διατυπώνονται αυτά τα σενάρια με τον Ανδρέα Λοβέρδο μετά τις "τομές" στην υγεία να κάνει λόγο ακόμη και για προεκλογική τομή - συνεργασία των δύο κομμάτων; Επιπρόσθετα ο Θόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του επιβεβαίωσε πως γίνονται συζητήσεις για μετεκλογική συνεργασία ανάμεσα στα δύο μέρη στις οποίες μετέχουν στελέχη από διάφορα επίπεδα.

Τόσο  πια μεγάλη βεβαιότητα υπάρχει; Διότι για κρίση ειλικρίνειας δε μας πείθουν. Ή μας το...

Η Μακεδονία: Τόπος ανθρωπογένεσης


Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι ο άνθρωπος γεννήθηκε στην Ελλάδα και δη στη Μακεδονία, απ' όπου εξαπλώθηκε στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και γέννησε και άλλους ανθρώπους. Την άποψη αυτή την διατύπωσε πρώτος ο ανθρωπολόγος Άρης Πουλιανός ένας από τους εγκυρότερους επιστήμονες με τη γνώμη του να έχει ιδιαίτερη επιστημονική βαρύτητα.
    .
Η θεωρία της πολυγένεσης είναι αυτή που μπορεί να χαρακτηρισθεί ως επιστημονική, σε αντίθεση μ' αυτή της μονογένεσης, η οποία έχει πολλές αδυναμίες και κενά στη δομή της, αλλά και έντονη οσμή πολιτικών σκοπιμοτήτων. Δεχόμενοι, λοιπόν, τη θεωρία της πολυγένεσης ως αυτή που δίνει τις ικανοποιητικότερες και πειστικότερες (λόγω των ευρημάτων) αποδείξεις στο θέμα της καταγωγής του ανθρώπου, η Μακεδονία είναι πράγματι τόπος όπου γεννήθηκαν άνθρωποι πριν από πολλά εκατομμύρια χρόνια και αυτό θα τεκμηριωθεί στη συνέχεια από τρεις συγκλονιστικές ανακαλύψεις που έγιναν στο χώρο της Μακεδονίας:
α) του Αρχανθρώπου των Πετραλώνων (ηλικίας 750.000 ετών)  στο ομώνυμο  σπήλαιο του νομού Χαλκιδικής,
β) του Τριγλιανού Ανθρώπου (ηλικίας 11.000.000 ετών!!!) στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής, και
γ) του σκελετού ελέφαντα (ηλικίας 3.000.000 ετών) στον Περδίκκα της Πτολεμαΐδας, επί του οποίου...

Ο Μπαμπινιώτης υπουργός Παιδείας, η Διαμαντοπούλου υπουργός Ανάπτυξης


Σε μίνι ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος προχώρησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο πρωθυπουργός, τοποθετώντας εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο στη θέση του υπουργού Παιδείας

Picture 0 for Ο Μπαμπινιώτης υπουργός Παιδείας, η Διαμαντοπούλου υπουργός Ανάπτυξης
Σε μίνι ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος προχώρησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο πρωθυπουργός, τοποθετώντας μάλιστα εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο στη θέση του υπουργού Παιδείας, και συγκεκριμένα τον ομότιμο και επίτιμο καθηγητή Γλωσσολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής και πρώην πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργο Μπαμπινιώτη.
Συγκεκριμένα, με απόφαση του...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ



ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ-ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ-ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΥΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ! ΟΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ!

ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ...