Σελίδες

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011


Θρήνος στα συντρίμμια - Τουλάχιστον 100 άτομα παγιδευμένα στα ερείπια - Δείτε φωτογραφίες των τελευταίων 10 ωρών

Μέγεθος κειμένου
Θρήνος και απίστευτος πόνος στην κατεστραμμένη πόλη

Διαδώστε αυτό το άρθρο

  
Τελευταία ενημέρωση: 22.02.2011 | 20:45
Πρώτη δημοσίευση: 22.02.2011 | 18:08

Aκόμα και έως αυτή την ώρα σωστικά συνεργεία ψάχνουν στα ερείπια για να βρούν τυχόν επιζώντες. Το Christchurch μετα την σημερινή ημέρα δεν θα είναι πια το ίδιο. 

Περίπου εκατό άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια κτιρίων στο Κράιστσερτς, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, η οποία επλήγη από σεισμό 6,3 βαθμών, ανακοίνωσε η αστυνομία, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος από τους 65, που έχουν ήδη καταγραφεί επισήμως.

Ο επίτροπος Ράσελ Γκίμπσον δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio New Zealand ότι ο αριθμός των ανθρώπων που είναι παγιδευμένοι "θα μπορούσε να φτάσει τους εκατό και ίσως ακόμη περισσότερους".

"Ο αριθμός των νεκρών θα υπερβαίνει τους 65, θα είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν", πρόσθεσε.

Μια από τις στιγμές της ανακούφισης. Ενας άνθρωπος ανασύρεται ζωντανός ΦΩΤΟ REUTERS
Μια από τις στιγμές της ανακούφισης. Ενας άνθρωπος ανασύρεται ζωντανός ΦΩΤΟ REUTERS

Μια απο τις πιο συγκλονιστικές εικόνες: Υπάλληλοι λίγο μετά τον σεισμό ψάχνουν τρόπο να βγούν από το κτίριο ΦΩΤΟ REUTERS
Μια απο τις πιο συγκλονιστικές εικόνες: Υπάλληλοι λίγο μετά τον σεισμό ψάχνουν τρόπο να βγούν από το κτίριο ΦΩΤΟ REUTERS

Τίποτα δεν έχει απομείνει όρθιο ΦΩΤΟ REUTERS
Τίποτα δεν έχει απομείνει όρθιο ΦΩΤΟ REUTERS

Κάποτε εδω υπήρχε ζωή ΦΩΤΟ REUTERS
Κάποτε εδω υπήρχε ζωή ΦΩΤΟ REUTERS

Kτίρια και ΙΧ έχουν γίνει ένα ΦΩΤΟ REUTERS
Kτίρια και ΙΧ έχουν γίνει ένα ΦΩΤΟ REUTERS

Tο σπίτι έχει μεταμορφωθεί σε ένα τεράστιο Jenga... ΦΩΤΟ REUTERS
Tο σπίτι έχει μεταμορφωθεί σε ένα τεράστιο Jenga... ΦΩΤΟ REUTERS

Kαπνοί και συντρίμμια ΦΩΤΟ REUTERS
Kαπνοί και συντρίμμια ΦΩΤΟ REUTERS

Εναγώνιες αναζητήσεις στα συντρίμμια ΦΩΤΟ REUTERS
Εναγώνιες αναζητήσεις στα συντρίμμια ΦΩΤΟ REUTERS


Οι Γερμανοί ξανάρχονται...


Η Μέρκελ ζήτησε από τον Παπανδρέου να της παραδώσει ειρηνικά την Κρήτη


Σύμφωνα με γερμανική ιστοσελίδα, για να μην ανοίξουν οι Γερμανοί το φάκελο και δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με το ποιοι και πόσα πήραν σε μίζες από τη SIEMENS, η Μέρκελ ζητά από τον Παπανδρέου να της επιτρέψει να βάλει χοντρό χέρι στην Κρήτη. 
Πιό συγκεκριμένα, οι Γερμανοί -ξανάρχονται- ζητώντας να τους επιτραπεί να εκμεταλλευτούν γεωστρατηγικά (πετρέλαια, ΑΟΖ, Σούδα, κ.α.) αλλά και να «αξιοποπιήσει» τουριστικά την Μεγαλόνησο. "Η κα Μέρκελ ζήτησε πρόσφατα από τον Έλληνα πρωθυπουργό να δει την Κρήτη σαν το "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" που βρίσκεται στα χέρια του γερμανικού κολοσσού, της HOCHTIEF...", σημειώνει η γερμανική ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε για την «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας που προωθεί σύμπασα σχεδόν η πολιτική τάξη της χώρας, αλλά και από την δανειακή σύμβαση με το ΔΝΤ, σύμφωνα με την οποία η Ελλάς παραιτείται από την εθνική της κυριαρχία, οι πληροφορίες που δίνει η γερμανική ιστοσελίδα δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα...Όλοι εύχονται η κυβέρνηση να διαψεύσει.

elkosmos , Εθνικά Θέματα

Φαντάζομαι ότι κι εγώ αν είχα πατέρα τον Ανδρέα και μητέρα την Μάργκαρετ θα κτυπούσα συνέχεια το κεφάλι μου στον τοίχο οπότε ο κάλος ......λογική συνέπεια


Μπας και μας κυβερνά ο λάθος αδελφός;

Share
Έγραφε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παπανδρέου στο περιοδικό The Threepenny Review τον χειμώνα του 1999:
«Στην ηλικία των δύο ετών, έβγαλα ένα κάλλο στο μαλακό άτριχο κρανίο μου, διότι μπουσουλώντας χτυπούσα το κεφάλι μου στον τοίχο. Ένας γιατρός είπε στη μητέρα μου ότι ο λόγος που το έκανα αυτό ήταν διότι δεν ήθελα να γίνω έγκλειστος του ενήλικου κόσμου. …στα οκτώ… αντλούσα ιδιαίτερη ευχαρίστηση να βρίσκομαι στο σημείο που η κάσα της πόρτας συναντά το δάπεδο, εκεί όπου η κάθετη γραμμή συναντά την οριζόντια…»
Και εμείς βρισκόμαστε στο σημείο όπου η οριζόντια γραμμή της ΕΕ συναντά την κάθετη του ΔΝΤ κι αν δεν συνεννοηθούν δεν κάνουμε βήμα. Όσο για το κεφάλι στον τοίχο, κάνουν ουρά οι ψηφίσαντες το ΠΑΣΟΚ στις εθνικές.
Όσοι το ψήφισαν και στις περιφερειακές, είναι στους ψυχαναλυτές για να βρουν τα τραύματα στην παιδική τους ηλικία.
«Τα βράδια ο μεγαλύτερος αδελφός μου Γιώργος, ο οποίος στα 14 έμοιαζε περισσότερο με τονJerry Lewis, παρά με γιο Έλληνα πολιτικού, ξάπλωνε στο κάτω μέρος του κρεβατιού μου και ξανακοιτούσε τα μαθήματα του, κι ενώ ακόμη διάβαζε, ξαφνικά χασμουριόταν, έκλεινε τα μάτια του, ακουμπούσε το κεφάλι του στο κρεβάτι και ξηγιόταν έναν υπνάκο…»
Δεν ξέρω αν ο Γιώργος έμοιαζε με τον Jerry Lewis στα 14 του, από τη στιγμή που ανέλαβε μοιάζουμε με τον Καρλ Λιούις . Και αυτός όλο και καμιά «βιταμίνη» έπαιρνε....

Οικονομικός αναλυτής ο γαμπρός της Ντόρας; Μήπως με πτυχίο σαν.... αυτό της πεθεράς;


Μήπως είναι ο … γαμπρό σας κα. Μπακογιάννη;



                                                                                                                         
Μήπως είναι ο … γαμπρό σας  κα. Μπακογιάννη;
Κυριακή πρωί (χθες). Παρακολουθώ  την  εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ «Κυριακή με Δράση» .
Ο δημοσιογράφος κ. Σπύρος Μάλλης παρουσιάζει τους καλεσμένους του, Καθηγητές Πανεπιστημίου Δ Μπουραντά, Δ Μάρδα και Κ.Λάβδα .
Θέμα της συζήτησης η αποκάλυψη του Στρος Καν , ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου του έθεσε αρχές Δεκεμβρίου του 2009  την ιδέα προσφυγής στο ΔΝΤ.
Κάποια στιγμή  σε «παράθυρο» εμφανίζεται και ο κ.Μανώλης Βάρσος, χρηματιστηριακός αναλυτής όπως αναφέρει ο παρουσιαστής.
Ο κ. Μανώλης Βάρσος στο ζήτημα της Δημόσιας περιουσίας εξέφρασε μια «ιδιότυπη» φιλοσοφία . Συγκεκριμένα αναφέρει:  «ότι πρέπει να γίνει συγκεκριμένη ΕΚΠΟΙΗΣΗ (σ.σ την συγκεκριμένη λέξη την ανέφερε συνέχεια) της Δημόσιας περιουσίας. Σ’ αυτό δεν νομίζω να υπάρχει οιοσδήποτε εχέφρων (?) αναλυτής που να διαφωνεί»
Δηλαδή σύμφωνα με τον κ. Μανώλη Βάρσο οποιοσδήποτε που δεν συμφωνεί με την ΕΚΠΟΙΗΣΗ της Δημόσιας περιουσίας , αλλά την εξετάζει μέσα από διαφορετικό πρίσμα, δηλαδή αυτό της Αξιοποίησής της (και όχι ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ, ξεπουλήματος δηλαδή), δεν είναι … εχέφρων. Δηλαδή είναι ….άφρων!
Ο κ. Μανώλης Βάρσος με τα λεγόμενα του αυτομάτως κατατάσσει την  συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού στους …άφρωνες (?) , καθώς σύμφωνα με τις έρευνες δεν επιθυμούν την ΕΚΠΟΙΗΣΗ της Δημόσιας περιουσίας , αλλά μοναχά την Αξιοποίηση της.
Αν και ιδιαίτερα υποτιμητική για τους διαφωνούντες συναδέλφους του αναλυτές και την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, την αποδέχθηκα θεωρώντας ότι έχει το δικαίωμα της άποψης  και αυτό είναι  απόλυτα σεβαστό .
Όμως ….,στην συνέχεια ο κ. Μανώλης Βάρσος με έντεχνο τρόπο προχώρησε ακόμα πιο πολύ, ξεφεύγοντας από τα στενά οικονομικά  πλαίσια μιας ανάλυσης και περιπάτησε σε (θολά)  μονοπάτια της πολιτικής.
Ανέφερε χαρακτηριστικά: «ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ (?) ότι ΚΑΙ το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας , αλλά και ο κ. Παπανδρέου είχαν αναφερθεί σε ΕΚΠΟΙΗΣΗ περιουσίας τέτοιου μεγέθους (σ.σ των 50 δισ. ευρώ)….»
Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το ΑΝΤΙΘΕΤΟ μάλιστα. Ο κ. Σαμαράς έχει κάνει γνωστές τις θέσεις του εδώ και αρκετούς μήνες, επισημαίνοντας σε όλους τους τόνους ότι είναι υπέρ της  ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ της Δημόσιας περιουσίας και ΟΧΙ της ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ.
Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο θέμα απασχόλησε έντονα την επικαιρότητα την εβδομάδα που μας πέρασε και οι θέσεις του κ. Σαμαρά έγιναν γνωστές σ’ όλους όσους ασχολούνται με τα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας.
Μάλλον …δεν έγιναν γνωστές στον παρουσιαστή και στη  σύνταξη της εκπομπής του ΣΚΑΪ. Ο μεν παρουσιαστής   …σιώπησε ανεξήγητα και δεν διόρθωσε τον κ. Μανώλη Βάρσο για την ανακρίβεια του, η δε σύνταξη της εκπομπής «ποίησε την νήσσαν» ,παρότι τηλεφώνησα εκφράζοντας εν συντομία τις αντιρρήσεις μου στις ανακρίβειες του κ. Μανώλη Βάρσου.
Μάλλον οι παραινέσεις της εκπομπής να επικοινωνούμε με οποιοδήποτε μέσο (τηλέφωνο, μήνυμα, email, Facebook κλπ), γιατί «πιστεύει στην διαδραστικότητα και την επικοινωνία με τους πολίτες» , γίνονται για «διακοσμητικούς λόγους» .
Αγανακτισμένος από την στάση του ΣΚΑΪ, άρχισα να εξερευνώ τι εστί «Μανώλης Βάρσος», καθώς ομολογώ ότι δεν τον γνώριζα και για ποιο λόγο δεν τον …διόρθωσαν  όταν εξέφραζε προκλητικά τις ανακρίβειες σχετικά με τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας.
Μας τον παρουσίασαν με την ιδιότητα του οικονομικού αναλυτήΈχει όμως κάποια άλλη «ιδιότητα» την οποία δεν γνωρίζουν οι τηλεθεατές, πιστεύοντας ότι (μεταξύ Καθηγητών Πανεπιστημίου, γεγονός που αυτόματα προσδίδει κύρος ) ομιλεί ένας ανεξάρτητος οικονομικός αναλυτής;
Ερωτώ λοιπόν: O κ. Μανώλης Βάρσος , που «υπερθεματίζει» στην ΕΚΠΟΙΗΣΗ της Δημόσιας περιουσίας  και συγχρόνως παραποιεί τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας , έχει κάποια σχέση με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη;
O κ. Μανώλης Βάρσος μήπως είναι ο … γαμπρός της κ. Ντόρας Μπακογιάννη , σύζυγος της θυγατέρας της Αλεξίας Μπακογιάννη;
Ή πρόκειται περί συνωνυμίας;
ΥΓ. Προς  ΣΚΑΪ: Λυπάμαι για τη στάση σας. Σίγουρα αυτό ΔΕΝ είναι ενημέρωση. Κάπως αλλιώς το ονομάζουν…….
politis-gr.blog

Το Ισραήλ αντιδρά για τα ιρανικά πολεμικά γιατί είναι υπερήφανο κράτος. Εμείς δεν θα αντιδράσουμε και αν δούμε τουρκικά πολεμικά στην λίμνη των Ιωαννίνων!!!


Το Ιράν στέλνει πλοία στη Μεσόγειο

Share
Το Ιράν στέλνει πολεμικά σκάφη στη Μεσόγειο, μέσω της διώρυγας του Σουέζ, για πρώτη φορά από την ισλαμική επανάσταση του 1979, που ανέτρεψε τον Σάχη.
Η διέλευση των δυο πλοίων, που πιστεύεται ότι κατευθύνονται για γυμνάσια στη Συρία, εγκρίθηκε από τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις.
Πηγές από την Αίγυπτο αναφέρουν πως η διέλευση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, αν και τα ιρανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η διέλευση έγινε χθες.
Το Ισραήλ θεωρεί τη κίνηση αυτή ως πρόκληση, αν και δεν θεωρεί τα σκάφη ως απειλή. Όπως λένε οι Ισραηλινοί, το Ιράν προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη νέα κατάσταση και να αυξήσει την επιρροή του.
Σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu «το Ισραήλ διαφωνεί με τη διέλευση».
Βέβαια, βάσει του διεθνούς δικαίου, η διώρυγα μπορεί να χρησιμοποιείται τόσο σε καιρό πολέμου όσο και σε καιρό ειρήνης, από οποιοδήποτε εμπορικό ή πολεμικό πλοίο, ασχέτως σημαίας.
USA Today, Antinews