Σελίδες

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Mr Alexis: Με μια «ομιλία σούπα» και με 19 δεσμεύσεις προς τον ελληνικό λαό ο ΣΥΡΙΖΑ μεταμορφώνεται σε απόκομμα...

Από την Αυγή
Με 19 δεσμεύσεις προς τον ελληνικό λαό ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα ανοίξει τις διαδικασίες της Κεντρικής Επιτροπής στον δρόμο για την ενοποίηση του κόμματος, στο cine Κεραμεικός.

Από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, ο mr Alexis αναμένεται να μιλήσει για την μεγάλη μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ από το κόμμα των συνιστωσών στον ΣΥΡΙΖΑ των μελών, στον δρόμο για τις εργασίες για το ιδρυτικό συνέδριο.

Στην ομιλία του σύμφωνα με ανταπόκριση του δημοσιογράφου της «Α» Ν. Παπαδημητρίου στον ρ/σ 105,5 στο Κόκκινο, ο mr Alexis αναμένεται να εξαπολύσει δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με αιχμή του δόρατος τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και την επιστράτευση των καθηγητών.

Συγκεκριμένα, ο mr Alexis αναμένεται να αμφισβητήσει ευθέως την πρόβλεψη του πρωθυπουργού ότι υπάρχει «φως στο τούνελ» και πως το Μνημόνιο δεν τελειώνει με την τρικομματική κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει και ειδική αναφορά στην επιστράτευση των καθηγητών και στην χθεσινή πρόταση νόμου για ακύρωση του μέτρου. Ταυτόχρονα, αναμένεται να διατυπώσει ξεκάθαρα ότι στην επόμενη φάση η κυβέρνηση δεν θα βρει μπροστά της συνδικαλιστές, αλλά ολόκληρη την κοινωνία.

Ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εναντιώνεται στις αποκρατικοποιήσεις, ειδική θα είναι η αναφορά στον ΟΠΑΠ, αλλά για την ΔΕΗ και τις δημόσιες επιχειρήσεις νερού.  

Έλα να λέγω σε την Ιστορίαν: Οι Πόντιοι μένουμε όρθιοι και ανοίγουμε το δρόμο για την Ελλάδα και τον κόσμο.


Δεν είμαι Πόντιος αλλά, δεν ξέρω γιατί, τρέφω απεριόριστη αγάπη και θαυμασμό για αυτό το ελληνικό φύλλο. Λατρεύω τα τραγούδια τους και γενικά τις παραδόσεις τους και πιστεύω ότι κουβαλούν μέσα τους τον γνήσιο Έλληνα. Ελπίζω αύριο οι εκδηλώσεις τους για την Γενοκτονία τους να έχουν την καθολική μας συμπαράσταση. Δικαίωμα στην μνήμη! «Ήπειρος, η πατρίδα μας»

Λέμε όχι στη βαρβαρότητα, που μας εκδίωξε από τις εστίες μας.
Λέμε όχι στο ρατσισμό, που μας ξερίζωσε από την προσφιλή μας Πατρίδα!
Λέμε όχι στον νεοτουρκικό και κεμαλικό φασισμό!
Λέμε όχι στον ισλαμικό ναζισμό, που ξεριζώνει καρδιές και τις τρώει σε ζωντανή μετάδοση!
Λέμε όχι στο υποτιθέμενο "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο του κ. Ρουπακιώτη, που είναι βαθύτατα υποκριτικό, ρατσιστικό και ναζιστικό, αφού στην ουσία "στρώνει των χαλί" στους τουρκοναζί και τους εν Ελλάδι συνοδοιπόρους τους, για να συνεχίσουν να θεωρούν την υπόθεση της εθνοκάθαρσης και της Γενοκτονίας των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων της Θράκης, του Πόντου και της Ανατολής, μια "εμμονή εθνικιστικών κύκλων" που έχει ως μόνο στόχο την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων!

Λέμε όχι σε κάθε ρατσιστική και ναζιστική συμπεριφορά, είτε αυτή

Παρακάθ από το Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών Ιωαννίνων



Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ιωαννίνων σας προσκαλεί στο τελευταίο γλέντι που θα πραγματοποιήσει για αυτήν την χρονιά, την Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 και ώρα 21:30 στο μεζεδοπωλείο "Αλλού γι' Αλλού", οδό Γαριβάλδη 29, Ιωάννινα.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα πλαισιώνουν οι:
- Νίκος Κοκκινίδης, λύρα
- Κώστας Καλούσης, τραγούδι
- Στάθης Θεοδοσιάδης, κλαρίνο
- Βαγγέλης Λάχανης, νταούλι

τηλ. κρατήσεων: 2651025035 - "Αλλού γι' Αλλού" & 6982832126 - Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ιωαννίνων

«....Επολλαπλασίασες τα αμαρτήματα της πορνείας σου, ώστε να ενθυμηθής την εποχήν της νεότητάς σου, όταν είχες παραδοθή εις πορνείαν εκεί εις την Αίγυπτον. Ωρμούσες με ακόλαστον επιθυμίαν προς τους Βαβυλωνίους, των οποίων αι σάρκες είναι όμοιαι με τας σάρκας των όνων, και τα αιδοία των, όπως τα αιδοία των ίππων....»

Είναι απόσπασμα από την ιερή  παράδοση δύο, μπορεί και τριών αλλά δεν έχω άποψη για τον Ισλάμ, θρησκειών. 
Δεν έχει σημασία με ποιον από τους βασιλείς του τα έχει ο «προφήτης»  ירמיהו‎ Γιρμεγιάχου ή  ירמיה‎ Γιρμεγιά που θα πει «ο Ιεχωβά εξυψώνει ή απελευθερώνει (ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ)», επί το ελληνικότερο Ιερεμίας και πιο απλά Γεράσιμος αλλά το τι λέει ο πλημμυρισμένος από μίσος λόγος του.Φαντασθείτε, αλλά γιατί να φαντασθείτε την στιγμή που είναι καταφανής η περιφρόνηση του «άγιοποιημένου» αυτού ανθρώπου προς δύο άλλους λαούς εκ των οποίων μάλιστα ο ένας, ο αιγυπτιακός, τον προστάτευσε και από τους συμπατριώτες του που έπνεαν τα μένεα εναντίον του.
Οι σάρκες τους, όμοιες των γαϊδουριών και τα αιδοία τους, όπως τα αιδοία των αλόγων... Αν συνέχιζε λίγο περισσότερο έχω την γνώμη ότι θα περιέγραφε  τους Βαβυλωνίους ως έχοντες πρόσωπο γουρουνιού, ψυχή ύαινας (αν είχε), και συναισθήματα κόμπρας και να είστε σίγουροι ότι κάπως έτσι, και χειρότερα, περιέγραφαν  τους προγόνους μας  αν δεν το κάνουν ακόμη και

Αντέδρασε επιτέλους ο Αναστασιάδης. Κατήγγειλε τον διαμεσολαβητή ότι "Προσπαθεί να πολιτικοποιήσει ένα κοινωνικό δείπνο με τον Έρογλου"

Λευκωσία: Αυστηρή επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, στην οποία διατυπώνει έντονες παρατηρήσεις για το γεγονός ότι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ επιχειρεί να προσδώσει πολιτικό περιεχόμενο στη συνάντηση που θα έχει με τον Ντερβίς Έρογλου στις 29 Μαϊου, απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος Αναστασιάδης καταγγέλλει ότι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ και οι συνεργάτες του με τον τρόπο που ενεργούν προσπαθούν να υποσκάψουν την αξιοπιστία του.

Ταυτόχρονα καλεί το Γενικό Γραμματέα να παρέμβει και να δώσει διαβεβαιώσεις ότι πρόκειται για κοινωνικού περιεχομένου συνάντηση, διαφορετικά

Λίγο χαρτί υγείας ρε παιδιά…


Η είδηση και οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου, με τις ουρές ανθρώπων να αναζητούν …χαρτί υγείας στη Βενεζουέλα, ασφαλώς θα προκαλεί μαχαιριά στην καρδιά του Αλέξη Τσίπρα και των συντρόφων του στην αξιωματική αντιπολίτευση και όχι μόνο.
Τη Βενεζουέλα του μακαρίτη συντρόφου Τσάβες δεν μας έφερναν ως παράδειγμα χώρας που αναπτύσσεται χωρίς δεσμεύσεις και «μπότες κατακτητών»;
Τη Βενεζουέλα δεν μας έλεγαν για πρότυπο κράτος;
Τη Βενεζουέλα δεν μας θύμιζαν κάθε λίγο και λιγάκι για τη δύναμή της να ανθίσταται στον επάρατο… καπιταλισμό και τις… δυνάμεις της αντίδρασης;
Εκεί, λοιπόν, μετά το γάλα, το βούτυρο, τον καφέ και το ταπεινό καλαμποκάλευρο, έγινε άφαντο από τα ράφια των καταστημάτων και το χαρτί υγείας, ενώ ήδη παρουσιάζονται σοβαρότατες ελλείψεις στα φάρμακα, στα σαπούνια, στο ρύζι, στο μαγειρικό λάδι και

Ὑβριστική σοῦπα τοῦ mister Alexis

Απολαυστικός όπως πάντα ο «Στράβων Αμασεύς». Πριν τον διαβάσετε θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η λέξη «έτνος» που αναφέρει, για τους προγόνους μας δεν ήταν  ακριβώς «σούπα» αλλά «παχύς ζωμός από όσπρια, χυλός οσπρίων». «Ήπειρος, η πατρίδα μας»

Δίκαιον είχε χθες ο κος Δραγασάκης που θεώρησε υβριστική την λέξι «σούπα». Εδώ το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=pbnxvMAnb6Q
Αἴφνης ἐφούντωσεν μέσα του ὁ γλωσσικός ἐθνικισμός (γνωστή γάρ ἡ εύαισθησία τῆς ἀριστερῆς καὶ τῆς παρόδου σὲ γλωσσικά ζητήματα) καὶ θυμήθηκε ὅτι ἡ σοῦπα δέν εἶναι ἑλληνική λέξις. Δέν θὰ ὑπῆρχε κανένα ἀπολύτως πρόβλημα ἐάν ὁ βουλευτής τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς ἐχαρακτήριζεν τὴν ἐρώτησιν τοῦ κ. Τσίπρα ὡς «ἐρώτησιν ἔτνος».
Ὀρθῶς λοιπόν ἐθίγῃ ο κ. Δραγασάκης, ἡ ἐρώτησις τοῦ κ. Τσίπρα δέν ἦτο σοῦπα, ἦτο ἔτνος.

Ἀς μελετήσωμε ἐν τάχει τὸ βιογραφικόν τοῦ κυρίου Δραγασάκη μὲ τὰς δημοκρατικάς εὐαισθησίας.

Ο Γιάννης Δραγασάκης είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Β΄ Περιφέρεια Αθηνών. Είναι αντιπρόεδρος της Βουλής.
Είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβούλίου της Ευρώπης και

Προσπαθούν να κηρύξουν «persona non grata» τον Παπανδρέου!

Κήρυξαν «persona non grata» τον Παπανδρέου!
Ανεπιθύμητο πρόσωπο θεωρεί τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Εδιμβούργο, η μάλλον αριστερίστικη οργάνωση Real Democracy Now Edinburgh (GR), η οποία μάλιστα συλλέγει υπογραφές μέσω Διαδικτύου για να ασκήσει πίεση στους διοργανωτές του συνεδρίου TEDGlobal στο Εδιμβούργο, με σκοπό να διαγραφεί από τη λίστα των ομιλητών ο πρώην πρωθυπουργός.

«Στις 11 Ιουνίου, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας που οδήγησε την χώρα στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ, είναι προσκεκλημένος ομιλητής του συνεδρίου TEDGlobal στο Εδιμβούργο. Σύμφωνα με το TEDGlobal, πρόκειται να μιλήσει για τα υποτιθέμενα μαθήματα που πήρε από την Ελληνική κρίση χρέους, ενώ ο ίδιος κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας οδήγησε την Ελλάδα σε μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η οργάνωση, καλώντας τον κόσμο να