Σελίδες

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοιχτή επιστολή στον Γιώργο Παπανδρέου.





Αναρτήθηκε από τον/την ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ στο 15/09/2011

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σέβομαι τους θεσμούς ,αλλά το δικό σας πρόσωπο αδυνατώ να σεβαστώ για τον απλούστατο λόγο ότι εσείς δεν σεβαστήκατε τους πολίτες και την περήφανη Ελλάδα.

Υφαρπάξατε με δόλο την ψήφο του Ελληνικού λαού ενώ ήσασταν γνώστης όλων των οικονομικών προβλημάτων της χώρας.

Αλήθεια αισθάνεστε υπερήφανος για τις στρατιές των ανέργων και για την υποτίμηση των δημοσίων ή « κρατικών » υπαλλήλων όπως τους αποκαλείτε σήμερα.

Με ευτραφείς και καλοζωισμένους υπουργούς νομοθετείτε με απώτερο στόχο το στραγγαλισμό ανθρώπων οι οποίοι εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια για να μπορέσουν να επιβιώσουν σ΄ένα τόπο, ο οποίος στα σπλάχνα του βράζει το αίμα των ηρώων του.

Τώρα σε μια κατ΄ επίφαση δημοκρατία, εμφανίζεστε και οργίζετε το λαό με τις ομιλίες οι οποίες αφορούν μια άλλη φανταστική χώρα.

Πόση οργή και θλίψη μπορεί ν΄αντέξει ο Έλληνας ο οποίος αισθάνεται ανυπεράσπιστος ,προσβεβλημένος και προ πάντων ανήμπορος να επιβιώσει;

Αλήθεια αισθανθήκατε ποτέ τι σημαίνει μεροκάματο ,τι σημαίνει να μη...

Χουντικό φως, σοσιαλιστικό σκότος.

Μου το έστειλε το «Στράβων Αμασεύς» . Καταθέτει την άποψή του πολύ παραστατικά και με σαφήνεια και αναλύει με πολύ απλό τρόπο γιατί αυτή εδώ η κυβέρνηση είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του Έλληνα και της Ελλάδος. Οδυσσεύς
     
  Ἀναρτήθηκε: 15 Σεπτεμβρίου, 2011 ἀπὸ τὸν/τὴν Στράβων Αμασεύς στὸ ΠατριωτισμόςΠολιτισμός,Σκέψεις
Ἐτικέττες:


Ζούμε σε συνθήκες παραφροσύνης, όπου μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να λέει το κοντό του και το μακρύ του, προσπαθώντας να δικαιώσει τις ο,ποίες ιδεοληψίες του, να περισώσει δηλαδή ότι μπορεί από αυτές ρίχνοντας το φταίξιμο για την καταστροφή μας σε ιδεολογικώς αντίπαλες δυνάμεις. Εύκολο όμως πάντα θύμα είναι η περίοδος της 7ετούς δικτατορίας. Η εύκολη λύση για όλους, ό,τι δυσαρεστεί είναι χουντικό, ό,τι ακούγεται ευχάριστο είναι δημοκρατικό. Υπάρχουν όμως μερικές αλήθειες που δεν κρύβονται.

Γεννήθηκα σε ένα χωριό Τετάρτη μεσάνυχτα (όχι μεσημέρι όπως λέει το γνωστό τραγούδι) από μιας μαμής το χέρι. Όμως εκείνην την νύκτα που όλο το χωρίο παρακολουθούσε τον “ Άγνωστο Πόλεμο” του Φωσκόλου, υπήρχε κάτι το επαναστατικό. Υπήρχε ηλεκτρισμός.

Κατά την διάρκεια της 7ετίας ηλεκτροδοτήθηκαν όλα τα χωριά της χώρας. Το ρεύμα μπήκε σε κάθε σπίτι των απομακρυσμένων χωριών, οι κάτοικοι των οποίων μέχρι τότε ήταν αναγκασμένοι να κάνουν όλες τους τις δουλειές υπό το ημίφως της γκαζόλαμπας. Την ίδια περίοδο δικτυώθηκε και η ύδρευση. Αυτά που σήμερα θεωρούμε δεδομένα (φως, νερό, τηλέφωνο, δρόμοι) δεν υπήρχαν στα χωριά πριν το ΄67-΄74.

Μετά ήρθε η δημοκρατία και ακολούθησε ο σοσιαλισμός, στα χρόνια του οποίου διεγράφησαν όλως τυχαίως μεταξύ άλλων και όλες οι μπομπίνες με την σειρά του “ Αγνώστου Πολέμου” δήθεν και τάχα στην ΕΡΤ ξέμειναν από φίλμ.

Σήμερα, 30 χρόνια μετά την σοσιαλιστική “ πρόοδο” αφού στο...

Αντί να μας κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα.... δεν κόβουμε εμείς την δική της «ρευματοδότηση»

Θέτω το ερώτημα ευθέως. Αν όλοι οι Έλληνες αποφασίσουμε να μην δώσουμε,  μέσω ΔΕΗ, σωσίβιο σ' αυτήν την κυβέρνηση των ξενόδουλων πολιτικάντηδων που ξεπουλούν την πατρίδα μας στους κάθε είδους «κατακτητές», και στους σαλτιμπάγκους της πολιτικής Καρατζαφέρηδες και Ντορόπληκτους (έτσι κι αλλιώς οι τελευταίοι είναι χαμένοι από χέρι) και βολεμένους «βολεψάκηδες» της ΝΔ, τι θα γίνει; Θα μας κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα; Για πόσο χρόνο; Και πόσο διάστημα μπορούν οι μέτοχοι, αλλά και οι καλοζωισμένοι υπάλληλοι της ΔΕΗ, να ζήσουν χωρίς τα χρήματά μας;
Δεν ξεκινάμε έναν αγώνα με σύνθημα: «Δεν πληρώνω την ΔΕΗ»; 
Ναι!  Σκεφτόμαστε τι θα πει ο γείτονας, ο συγγενής, ο «φίλος» όταν μας δουν με κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμα και προ πάντων την άνεσή μας. Ας υψώσουμε μια μαύρη  σημαία στα σπίτια μας, σύμβολο αντίστασης στην ηλίθια πολιτική και ας αρχίσουμε να μαγειρεύουμε με γκάζ.  Ας βγάλουμε τις ξυλόσομπες από τις αποθήκες και, όσοι έχουν, ας ανάψουν τα τζάκια τους προκειμένου να κάψουμε τα κάθε ειδών «τζάκια» που μας εκμεταλλεύονται κοντά δύο αιώνες τώρα. 
Το ερώτημα απευθύνεται βέβαια σε όλους του Έλληνες πλην των βολεμένων ΠΑΣΟΚων και των ομοϊδεατών μου ΝΔκρατων  που «βολεύθηκαν» και «βουλεύθηκαν» χάρις στην ψήφο μας.
Δεν απευθύνω το ερώτημα σε κάθε λογιών αριστερών γιατί αυτοί παίρνουν ρεύμα «από άλλη γραμμή» και δεδομένου του ότι, αν δεν το γράψει ο «Ρίζος»  αδυνατούν να σκεφθούν σαν άνθρωποι, λειτουργούν σαν πρόβατα.
Επειδή το ιστολόγιό μου είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, το θέτω υπ' όψιν των ισχυρών του ιστιοχώρου (τοπικής και πανελλήνιας εμβέλειας).
Για το «Ήπειρος η πατρίδα μας»... Οδυσσεύς  

Επεκτείνεται και στους χρεωμένους ΟΤΑ το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας!



 Posted on  by UDemand
Στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο της εξυγίανσης των δήμων, σχεδιάζει να επεκτείνει το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας η κυβέρνηση. Αρχικά, υπολογίζεται ότι στο καθεστώς θα υπαχθεί ένας μικρός αριθμός δήμων (περίπου 15-20), που βρίσκονται κυρίως στην Αττική και οι οποίοι λειτουργούν με υπεράριθμό προσωπικό. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», το μέτρο όταν εφαρμοστεί θα αφορά περίπου 2.000 εργαζόμενους αορίστου χρόνου.
Στόχος του υπουργείου Εσωτερικών, είναι έως το τέλος του χρόνου…

να έχουν ισοσκελιστεί οι προϋπολογισμοί όλων των ΟΤΑ και με χρήση δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στα όρια των δυνατοτήτων τους.
Όσοι από τους δήμους δεν έχουν τη δυνατότητα ισοσκελισμού, θα υπαχθούν στο πρόγραμμα εξυγίανσης δήμων. Αρχικώς το υπουργείο Εσωτερικών θα ζητήσει οι πλεονάζοντες υπάλληλοι να μεταταγούν υποχρεωτικά σε άλλες υπηρεσίες.
Όπως δήλωσε, όμως, την Τρίτη ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, «αν κάποιοι υπάλληλοι δεν δεχθούν θα περάσουν στην εργασιακή εφεδρεία και από εκεί στην απόλυση».
Ο ίδιος μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ είπε ενδεικτικά ότι «αν το Μενίδι και ο Πειραιάς δεν βρεθούν με 200 και 100 υπαλλήλους λιγότερους δεν βγαίνουν με κανένα πρόγραμμα εξυγίανσης. Θα κινήσουμε γρήγορα αυτή τη διαδικασία μόλις πάρουμε το πράσινο φως από το υπουργείο Οικονομικών».
Ο αριθμός των δήμων που θα μπουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας ίσως να μεγαλώσει, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, όταν ολοκληρωθεί η απογραφή και των υπόλοιπων νομικών τους προσώπων, περίπου στα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι δήμοι που θα έχουν υπεράριθμους υπαλλήλους, θα υποχρεούνται να καταθέσουν πρόταση για την οριστική λύση του προβλήματος με το πλεονάζον προσωπικό. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως ακόμη κι αν δεν εφαρμοστεί το πρόγραμμα της εργασιακής εφεδρείας στους ΟΤΑ «δεν αποκλείεται να υπάρξουν απευθείας απολύσεις εργαζομένων αορίστου χρόνου».

Η συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο UDemand



Νίκος Λυγερός
Το UDemand δημοσιεύει με ιδιαίτερη χαρά την συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κ. Νίκος Λυγερός. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας τουUDemand για την δημοσιοποίηση των απόψεων ορισμένων ανθρώπων που νομίζουμε ότι μπορούν να μας προτείνουν κάτι καινούργιο, ότι μπορούν να μας βοηθήσουν να βγούμε από την κρίση που βιώνουμε.
Ο Νίκος Λυγερός είναι ο Έλληνας που κατέχει τον υψηλότερο δείκτη ευφυΐας (IQ) στην κλίμακα Stanford-Binet, με 189 βαθμούς. Πρόκειται για μία πολυσχιδή προσωπικότητα. Το βιογραφικό του είναι πολύ πλούσιο και οι δραστηριότητες του ποικίλες. Είναι καθηγητής σε πανεπιστήμια του εξωτερικού αλλά και της Ελλάδας, καθηγητής σε στρατιωτικές σχολές, στρατηγικός σύμβουλος, καθηγητής προικισμένων παιδιών, expert διερμηνέας και μεταφραστής στα γαλλικά δικαστήρια, συγγραφέας, σκηνοθέτης, ποιητής και πολλά ακόμα…
Στην συνέντευξη που ακολουθεί μας μίλησε για τη σχέση Ελλάδας – Τουρκίας, την συμμαχία Κύπρου – Ισραήλ, την σημασία του Ελληνικού Πολιτισμού αλλά και για την τωρινή οικονομική και κοινωνική κρίση. Διαβάστε την…
1.      Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 η ελληνική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Τουρκία άλλαξε. Της ανοίξαμε την Ευρωπαϊκή πόρτα, ελπίζοντας στον εκδημοκρατισμό και εξευρωπαϊσμό της. Τελικά η πολιτική αυτή είχε αποτέλεσμα; Για να αλλάξει κάτι, πρέπει να υπάρχει… Ύστερα το θέμα είναι αν άλλαξε ή την άλλαξαν οι συνθήκες και οι συγκυρίες. Η εξερεύνηση της αδιεξόδου της έλλειψης στρατηγικής μετά από εξάντληση, προκάλεσε την επιλογή του ανοίγματος, ενώ κανείς δεν προέβλεψε όχι μόνο το finale, αλλά και το μέσον της παρτίδας. Έγινε η πολιτική, τακτική δίχως να έχει στρατηγικό βάθος. Και τώρα βλέπουμε τις παράπλευρες απώλειες αυτής της κίνησης...

Επιτέλους εκεί στην Νέα Δημοκρατία ....ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!! ΘΑ ΦΑΤΕ ΤΟΣΟ ΜΑΥΡΟ,ΠΟΥ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΟΥΗΔΟΣ

Μου το έστειλε ο φίλος Νίκος Πρωτόπαππας. Ένας από τις εκατοντάδες χιλιάδες  αγανακτισμένων ΝΔκρατων, που είδαν το κόμμα τους να συμβιβάζεται, να μην ασκεί την πολιτική την οποία προσδοκούσαν και να γίνεται συνένοχο σε σχεδιασμούς που άλλοι μεθόδευσαν για την πατρίδα μας. Πολυσυλλεκτικό το κόμμα κκ Καραμανλή και Σαμαρά αλλά όχι να χαράσσουν πολιτική οι «εισαγώμενοι» εξ αριστερών. Αν θέλαμε τέτοια πολιτική γιατί μην να προσκολληθούμε στον Τσύριζα, στο ΚΚΕ  ή στο ΜΠΑΤΣΟΚ; Αν θέλαμε στελέχη σαν την Κουτσίκου, τον Αλογοσκούφη και τόσους άλλους γιατί να ψηφίσουμε τους «ιμιτασιόν» και όχι τους γνήσιους;  Πάψατε πλέον εκεί στο Κόμμα να μας θεωρείτε δεδομένους και να μας βλέπετε σαν τους νεροκουβαλητές και ενημερώστε μας για όλα. Πάψατε πια να μας υποτιμάτε γιατί θα εκπλαγείτε.  Το παρακάτω κείμενο είναι σκληρό αλλά πίσω από τις λέξεις κρύβει την αγάπη για την παράταξη και την αγωνία για το μέλλον που το βλέπει συνυφασμένο με το κόμμα της ΝΔ. Οδυσσεύς.  


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ


Και η προδοσία της πονά περισσοτερο ,γιατί έχει εγκλωβίσει το μεγαλύτερο μέρος των πατριωτών και τους διαχειρίζεται σαν προαγωγός.
Δεν θα αναφερθουμε στις παλαιές προδοσίες απο το 74 και μετά,αλλα στις προσφατες
1. Αν ανατρέξει κανείς στα σχολικα βιβλία της πεμπτης δημοτικού,τα οποία εχουν εκδοθεί τον Σεπτ του 2009,διαπιστώνει οοοοολον τον νεοταξικό οχετό σε συσκευασία δώρου. Εκει ,η κυβέρνηση Καραμανλή ,μας κάνει την...

Το "διαβολικό τετράγωνο" της Ανατ.Μεσογείου και ο ρόλος της Ελλάδας.Ανάλυση



 

Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη



Σε ένα νέο γύρο «ψυχρού πολέμου» εισέρχονται οι τουρκο-ισραηλινές σχέσεις όπου θα επιβιώσει ο πλέον αποφασισμένος αλλά και αυτός που θα διαχειριστεί τα νέα δεδομένα στην περιοχή πιο αποτελεσματικά η οποία αναμένεται να διέλθει από μία περίοδο κοσμογονικών αλλαγών.

Το Ισραήλ δεν πρόκειται να «υψώσει λευκή σημαία ενώπιον της Άγκυρας» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, επισημαίνοντας ακόμα πως η χώρα του δεν ενδιαφέρεται σε καμία περίπτωση να κλιμακώσει την ένταση και την τριβή με την Τουρκία. Βέβαια, το τι ακριβώς σημαίνει η «λευκή σημαία» δε διευκρινίζεται από τον Ισραηλινό υπουργό. Δηλαδή, η ύψωση σημαίας «ανακωχής», πρόκειται να...