Σελίδες

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Τώρα που δεν θα πάρουμε δώρο είδαν το φως το αληθινό;

Τώρα που δεν θα πάρουμε δώρο Χριστουγέννων είδαν το φως το αληθινό;
29/11/2010
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όλο και πιο συχνά και από διαφορετικές πλευρές, ακούμε τον τελευταίο καιρό από πολιτικούς διάφορες εκφράσεις του τύπου «δεν πάει άλλο», «ο κόμπος έφτασε στο χτένι», «κάνουμε αυτά που έπρεπε να γίνουν από καιρό».

Σωστά, αλλά από όσο γνωρίζουμε, κανείς μα κανείς δεν ήλθε από τον Άρη. Εδώ κατοικούσαν όλοι, εδώ εκλέγονται με βάση το πελατειακό σύστημα, αυτήν την χώρα κυβερνούσαν,  όταν βρίσκονταν στην κυβέρνηση ή συγκυβερνούσαν, όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση.

Στη συνέντευξή του στον «Κόσμο του Επενδυτή», ο υπουργός των Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε πως το «Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής» (το μνημόνιο δηλαδή, όπως και ο ίδιος λέει επαναφέροντάς μας στην σκληρή πραγματικότητα) «δεν είναι απλώς η απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση του δανείου των 110 δις που σώζουν τη χώρα από τη χρεοκοπία. Είναι κυρίως το πρόγραμμα τομών και αλλαγών που όλοι αναγνωρίζουμε ότι έπρεπε να έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια και τις οποίες πρέπει σήμερα να υλοποιήσουμε σε ελάχιστο χρόνο και κάτω από τις πιο πιεστικές οικονομικές συνθήκες για τη χώρα».

Σωστά και πάλι. Αλλά ποιος εμπόδισε τον αρχηγό του, τον μακροβιότερο (από το 1985) υπουργό της χώρας να αναλάβει δράση για να αλλάξουν όλα αυτά; Ποιος εμπόδισε το σύνολο του πολιτικού προσωπικού μας να κάνει κάτι για να μην φθάσουμε ως εδώ;

Τώρα, όλοι λένε ότι αδιαφορούν για το πολιτικό κόστος. Δεν αδιαφορούσαν, όμως, όταν ασκούνταν στην φαυλοκρατία και στις κούφιες υποσχέσεις, προκειμένου να υφαρπάσουν τις ψήφους και να αρπάξουν την εξουσία. Όταν εξαιτίας τους κάθε φωνή λογικής καταντούσε γραφική και περίγελως, άξια να εξοβελιστεί από την πολιτική ζωή. Όταν ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου προεκλογικά υποστήριζε ότι υπάρχει σχέδιο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα χωρίς καν «ήπια προσαρμογή» - αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι δεν θα χρειαστεί να θιγούν κεκτημένα, διαφορετικά ουδείς θα ψήφιζε το κόμμα του.

Είπε ποτέ προεκλογικά ότι θα συγκρουστεί με τους συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ, όπως λέει σήμερα, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει βήμα πίσω;

Και γιατί έπρεπε να φθάσουμε στην κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας και στην πιο σκληρή επιτήρηση για να κάνουμε αυτά που έπρεπε να είχαμε κάνει;

Γιατί δεν τα σκέφτονταν όλα αυτά όταν διασπάθιζαν το εθνικό και το κοινοτικό χρήμα, όταν υπέγραφαν λεόντειες συμβάσεις, όταν κακοδιαχειρίζονταν πακτωλούς χρημάτων;

Επιτέλους, γιατί τώρα πρέπει να πούμε την αλήθεια; Δεν μπορούσαμε να την είχαμε πει νωρίτερα; Τώρα ανακαλύψαμε ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να προχωρήσουμε στον ίδιο δρόμο με αυτόν που ακολουθούμε τα τελευταία χρόνια»;

Τώρα ανακαλύψαμε ότι «το μοντέλο ανάπτυξης που στήριξε το εισόδημα των Ελλήνων εδώ και δεκαετίες έφτασε στα όρια του και η ανταγωνιστικότητα της χώρας στο ναδίρ. Το δημόσιο χρέος έφτασε σε απίστευτα επίπεδα και το έλλειμμα - το οποίο το 2009 ξεπέρασε το 15% του ΑΕΠ - συνέχισε να το τροφοδοτεί με απίστευτα ποσά κάθε χρόνο»;

Τα ίδια περίπου υποστήριξε και ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης στην «Ημερησία»: «Ήρθε η ώρα να πάμε σε ένα ευέλικτο κράτος που θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη». Και για τις ΔΕΚΟ είπε πως «πρέπει να λειτουργούν με βάση τα κριτήρια της παραγωγικότητας και της οικονομικής αποτελεσματικότητας».

Μπα; Δεν τα ήξεραν αυτά όταν φόρτωναν το Δημόσιο με τους «πελάτες» τους και γέμιζαν τον κόσμο κομματικούς εγκάθετους; Δεν ήξεραν ότι οι ΔΕΚΟ πρέπει κάτι να παράγουν εκτός από κομματικές ψήφους;

Τώρα τα ανακάλυψαν όλα αυτά; Τώρα που δεν θα πάρουμε δώρο Χριστουγέννων;

Αν πράγματι τα ανακάλυψαν τώρα, είναι όλοι – όλοι όσοι κυβέρνησαν τη χώρα – άκρως επικίνδυνοι. Αν πάλι τα ήξεραν και απλώς βολεύονταν με την αθλιότητα που είχαν δημιουργήσει, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν την χώρα και τον λαό στην απόλυτη υποδούλωση, τότε είναι ένοχοι εσχάτης προδοσίας.

Πολιτική είναι η τέχνη του προβλέπειν. Κι’ αν τότε δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να προβλέψουν, τότε είναι βέβαιο ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν προβλέπουν ή κάνουν ότι δεν προβλέπουν την επόμενη καταστροφή – που μπορεί να είναι και εθνική.

Οφείλουν να καταλάβουν πως έχουν χάσει και το τελευταίο ίχνος της αξιοπιστίας τους. Πως κάθε φορά που μιλάνε, ο κόσμος σκέφτεται τι έλεγαν όταν κυνηγούσαν τις ψήφους. Και πως απλώς τώρα αγωνίζονται για την πολιτική τους επιβίωση, παριστάνοντας τάχατες πως είδαν το φως το αληθινό.

Αδύνατον να εμπιστευθούμε κάποιους που, αν και είχαν την δυνατότητα, δεν έπραξαν το σωστό την κατάλληλη ώρα.

ελευθερη ζωνη

Αλή Μπιράντ: Αποκσαλυπτικά Κείμενα

ΕΠΙ ΞΥΡΟΥ ΑΚΜΗΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΠΑ- ΤΟΥΡΚΙΑΣΤα αποκαλυπτικά κείμενα του Αλή Μπιράντ
29/11/2010
Ο Τούρκος δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλή Μπιράντ
Ειδικού Συνεργάτη

Εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εντυπώσεις που αποκόμισε από την επίσκεψή του στις ΗΠΑ ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλή Μπιράντ, τις οποίες δημοσίευσε σε συνέχειες στην τακτική του στήλη στην εφημερίδα «Posta».

Πρόκειται για απόψεις αρκετά τεκμηριωμένες, τις οποίες αξίζει να συνοψίσουμε:

«Στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα, η Τουρκία έφθασε στο χείλος του γκρεμού. Παρ’ όλο ότι δεν έγιναν δεκτά τα αιτήματά της αναγκάστηκε να αλλάξει στάση για να μην πέσει στο γκρεμό. Βέβαια, τα προβλήματα δεν  επιλύθηκαν ακόμα. Εάν η Άγκυρα επαναλάβει την ίδια στάση θα ξεσπάσει θύελλα.

Με την αλλαγή στάσης της η Τουρκία διέσωσε μια πρωτοφανή κρίση στις σχέσεις με τις ΗΠΑ. Η χώρα θα τεθεί κάτω από την  ομπρέλα προστασίας του αντιπυραυλικού συστήματος. Οι αντιρρήσεις της Άγκυρας ικανοποιήθηκαν με την εγκατάσταση πυραύλων Patriot  και Thaad   στις νοτιοανατολικές περιοχές, οι οποίες εξαιρούνται από την αντιπυραυλική ασπίδα.  Φυσικά το αίτημα της για έλεγχο της διοίκησης του συστήματος απορρίφθηκε, όσο για τα χρήματα που ζήτησε από  τις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει το κόστος αυτών των εγκαταστάσεων δεν επιλύθηκε ακόμα  και συζητείται».

Ο Ερντογάν απογοήτευσε τον Ομπάμα
«Ο  Αμερικανός Πρόεδρος κ. Ομπάμα αισθάνεται μεγάλη  απογοήτευση για τη συμπεριφορά του κ. Ερντογάν. Ο κ. Ομπάμα παρακαλούσε επί 45 λεπτά τον κ. Ερντογάν για να αλλάξει την ψήφο του για το Ιράν στον ΟΗΕ , αλλά δεν κατάφερε να τον πείσει. Έτσι, η Άγκυρα από «πρότυπο στρατηγικό εταίρο» μετατράπηκε σε εχθρό. Ο Λευκός Οίκος έκλεισε τις πύλες του για την Τουρκία. Οι φράσεις που ακούγονται στην αμερικανική πρωτεύουσα για την κυβέρνηση είναι:
-Παλιός φίλος που χάθηκε
-Σύμμαχος του ΝΑΤΟ που δεν μπορείς να εμπιστευτείς
-Χώρα που κάνει του κεφαλιού της»


Το εβραϊκό λόμπυ δείχνει τα δόντια του
«Η προσέγγιση της Άγκυρας στο Ιράν  και η περιπέτεια με το πλοίο «Μαβί Μαρμαρά»,  που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα μετέτρεψε την Τουρκία σε  ανεπιθύμητη χώρα για το πανίσχυρο εβραϊκό λόμπυ που ελέγχει το Κογκρέσο . Χάρη στην βοήθεια αυτού του λόμπυ το Κογκρέσο έδειχνε την προτίμηση του στην Τουρκία. Δεν ενθάρρυνε τους ‘Έλληνες και τους Ελληνοκύπριους. Έκλεινε τα μάτια στα βασανιστήρια και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παρεμπόδιζε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, πρόσφερε αμέσως όσα όπλα ζητούσε η Άγκυρα, τη βοηθούσε για την καταπολέμηση του ΡΚΚ. Τώρα όλα αυτά τελείωσαν . Το εβραϊκό λόμπυ έκλεισε τις πόρτες του Κογκρέσου για την Τουρκία. Αξίζει να επισημανθεί ότι το ίδιο λόμπυ ελέγχει τα Μ.Μ.Ε και τους μεγάλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.
Η πολιτική που ακολούθησε ο Ερντογάν μαζί με τον Νταβούτογλου για απεξάρτηση από την γραμμή της Ουάσιγκτον και ο ρόλος της υπερδύναμης στην περιοχή που ετοίμασε για τον εαυτό της δυσαρέστησε την Ουάσιγκτον. Από την άλλη ικανοποίησε τον αραβικό κόσμο που έκανε τεράστιες επενδύσεις  στην χώρα».

Η Ουάσιγκτον ετοιμάζει το τίμημα
«Η εντύπωση που σχηματίζει κανείς από τις επαφές του με αξιωματούχους των ΗΠΑ είναι ότι η κυβέρνηση θα πληρώσει το τίμημα των πράξεων της. Υπάρχουν πολλά πεδία στα οποία μπορεί να στραφεί η Ουάσιγκτον:
-Ο εξοπλισμός της Τουρκίας εξαρτάται απόλυτα από την Αμερική.
- Οι διεθνείς αγορές κοιτάζουν πρώτα το στόμα της Ουάσιγκτον και μετά δίνουν χρήματα και κάνουν επενδύσεις. Μια χώρα εχθρός των ΗΠΑ θα δυσκολευτεί να εξασφαλίσει πιστώσεις.
-Αν θέλεις να κερδίσεις κάτι σε όλα τα θέματα πρέπει να έχεις στο πλευρό σου την Αμερική
-Ο αγώνας εναντίον του ΡΚΚ χωρίς τη βοήθεια των ΗΠΑ θα είναι δύσκολος και αιματηρός.
-Στον ΟΗΕ δεν κάνεις βήμα χωρίς την πλάτη της Ουάσιγκτον.
-Αλλά και στην Ε.Ε δύσκολα ακούγεται η φωνή της χώρας που δεν υποστηρίζεται από την Αμερική.
Σήμερα οι ΗΠΑ δεν ανατρέπουν εξουσίες. Την ώρα, όμως, που φαινομενικά οι σχέσεις είναι φυσιολογικές, σφίγγει τόσο πολύ τις βίδες που προκαλεί ασφυξία. Προς το παρόν ακύρωσε κάθε μεσολαβητική προσπάθεια της Άγκυρας για το Παλαιστινιακό. Το Κογκρέσο δεν προτίθεται να εγκρίνει το μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Άγκυρας. Ενδέχεται να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Το Ισραήλ και το εβραϊκό λόμπυ ετοιμάζονται να προβάλλουν αντιρρήσεις για τους αγωγούς πετρελαίου που θα περνούν από την Τουρκία. Επίσης, το Ισραήλ υπογράφει τώρα με την Ελλάδα, τις συμφωνίες που είχε υπογράψει με την Τουρκία.
Μέχρι στιγμής η οικονομική ανάπτυξη προστατεύει την Άγκυρα. Τα κέρδη των επενδυτών είναι πολύ μεγάλα. Κανείς, όμως, δεν ξέρει   τι θα συμβεί αν φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο…».

Ο δημοσιογράφος της Χουριέτ κ. Χαντί Ουλούεγκιν , αναφερόμενος στις επισημάνσεις του κ. Μπιράντ  τονίζει  ότι ο ισχυρός άνδρας της αμερικανικής διπλωματίας  που διετέλεσε και  Πρεσβευτής της χώρας του στην Άγκυρα, κ. Έρικ Έντελμαν  έγραψε σε εφημερίδα τα εξής:

«Με την υποστήριξή που δώσαμε στο Κόμμα του κ. Ερντογάν δημιουργήσαμε πολιτικούς και ηθικούς κινδύνους. Η ιδέα της περιφερειακής δύναμης μπορεί να ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας ενός ανθρώπου» -  φωτογραφίζοντας  έτσι το υπερφίαλο όραμα του νεοοθωμανού κ. Νταβούτογλου.

 Πάντως ο κ. Έντελμαν επεσήμανε ότι ακόμα και η πολιτική των μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες του Τούρκου  «μάγου» δεν ήταν επιτυχής.

Η Άγκυρα προφανώς γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Μπορεί η πολιτική της ανεξαρτητοποίησης της  από τις ΗΠΑ να ήταν σωστή, αλλά έχασε το μέτρο. Παρασύρθηκε από το μεγάλο όραμα της αναβίωσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας και δεν είχε την υπομονή να περιμένει και να κάνει σιγά και σταθερά βήματα. Νομίζει ότι η Ουάσιγκτον μοιάζει με την Αθήνα που υποχωρεί μόνιμα στις επιθυμίες της. Εάν συνεχίσει την  ίδια τακτική θα απομακρυνθεί πλήρως από τη Δύση και θα ενταχθεί στη Μέση Ανατολή, κάτι που  αντίκειται στις αρχές του Κεμαλισμού.

Ελπίζουμε αυτά που γράφουν τόσο ξεκάθαρα οι  Τούρκοι δημοσιογράφοι να τα γνωρίζουν και οι διάφοροι «σύμβουλοι»  που ασχολούνται με την ελληνική εξωτερική πολιτικοί, γιατί οι διπλωμάτες μας σίγουρα γνωρίζουν , αλλά δεν εισακούονται….


ελευθερη ζωνη

Wikileaks: Είναι άραγε ο αποδομητικός μηχανισμός της παγκόσμιας (δια)κυβέρνησης;

Wikileaks : Ο έξυπνος αποδομητικός μηχανισμός της παγκόσμιας κυβέρνησης

Posted by ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ στο 29/11/2010

“αποδόμηση δεν είναι το να αποσυναρμολογήσεις τη δομή ενός κειμένου, αλλά μία υπόδειξη ότι το ίδιο το κείμενο έχει αποσυναρμολογήσει τον εαυτό του. Αυτό που φαίνεται ως η συμπαγής του βάση δεν είναι βράχος, αλλά αέρας”

J. Hillis Miller
 
Ξαφνικά και σχεδόν απο το πουθενά ένας μυστήριος Αυστραλός κατασκευάζει μια ιστοσελίδα και  βγάζει στην δημοσιότητα   700.000 απόρρητα έγγραφα των  ΗΠΑ που αφορούσαν τον πόλεμο στο Ιράκ.Σήμερα λίγους μήνες μετά  προαναγγέλλεται ένας  δεύτερος  σεισμός οκτώ μάλιστα  φορές ισχυρότερος απο τον πρώτο.Όπως  έγραψε
χαρακτηριστικά το φιλοκυβερνητικό ” Έθνος”    :
Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής, ανέμεναν με αγωνία την αποκάλυψη εκατοντάδων χιλιάδων άκρως απόρρητων εγγράφων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα οποία είχαν κλαπεί και είχαν αποσταλεί στην ιστοσελίδα Wikileaks, η οποία με τη σειρά της τα μοιράστηκε με τις εφημερίδες New York Times και Guardian και το περιοδικό Der Spiegel. Το Wikileaks ιδρύθηκε από τον Αυστραλό Τζούλιαν Ασάντζ, τον οποίο οι Αμερικανοί χαρακτηρίζουν «επικίνδυνο χάκερ».Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε εντολή στους πρέσβεις στις χώρες οι οποίες θα επηρεαστούν να ενημερώσουν τις κυβερνήσεις τους. Αρμόδιοι στην Ουάσιγκτον και την Αθήνα επιβεβαίωσαν σε συνομιλίες τους με το «Εθνος της Κυριακής» ότι αξιωματούχος της αμερικανικής πρεσβείας επισκέφθηκε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και ενημέρωσε για το θέμα τον πρέσβη Χρήστο Παναγόπουλο, που θεωρείται ο πιο στενός συνεργάτης του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έγγραφα που εκλάπησαν είναι της περιόδου 2006-2009. Αφορούν τηλεγραφήματα που εστάλησαν από όλες τις πρεσβείες του εξωτερικού προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τις απαντήσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και καλύπτουν όλα τα διεθνή προβλήματα.“
Με δυό λόγια  το Wikileaks , για λόγους που θα  εξετάσουμε  πιο κάτω ,  άνοιξε το καπάκι  του βόθρου και η μπόχα της  μυστικής και υπόγειας διπλωματίας  θα ξεχυθεί παντού.
Ήδη απο την πρώτη φορά ,  η  έκπληξη του κόσμου  δεν προήλθε  τόσο απο το περιεχόμενο  των  δημοσιευμένων “απορρήτων” εγγράφων, αφού  σχεδόν οι πάντες  έχουν αντιληφθεί  την  “ηθική” και τους τρόπους εφαρμογής  της “Νέας Τάξης Πραγμάτων “  δια της “Pax Americana”, όσο  απο αυτό καθ΄αυτό το γεγονός  της  “διαρροής”  τόσο πολλών και σημαντικών  για την …εικόνα της Αμερικής   “μυστικών”.
Μας είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ένας  μυστηριώσης “ακτιβιστής” απέκτησε  ξαφνικά  τέτοια  ισχύ ώστε να γκρεμίσει  όλο το σύστημα ασφαλείας   των ΗΠΑ και να προσπεράσει την πολυεπίπεδη και πολύμορφη  δραστηριότητα  των αμερικανικών μυστικών  αλλά και “φανερών” υπηρεσιών.
Είναι  προφανές ότι στην περίπτωση  της   αποκαλυπτικής δράσης της wikileaks ισχύει αυτό που λέει   ο Ελληνικός λαός ότι δηλαδή  “κάποιο  λάκκο έχει η φάβα”.
Για να μπορέσουμε να  κατέβουμε  στον “λάκκο της φάβας”  και να δούμε τι βρίσκεται στον πυθμένα  της , αναγκαστικά θα πρέπει να δούμε ορισμένα δεδομένα.
1ο  Δεδομένο:
Το πλήγμα  που δέχτηκαν οι ΗΠΑ με το πρώτο  κύμα  αποκαλύψεων απο την wikileaks ήταν αναμφισβήτητα  μεγάλο και σίγουρα  απείρως μικρότερο απο αυτό που έρχεται.
Το state derartment  έχει  ομολογήσει  ότι   οι συνέπειες  των επερχόμενων αποκαλύψεων θα συνταράξουν τα θεμέλια της  Αμερικανικής διπλωματίας (μυστικής και φανερής)  , η οποία ως γνωστό είναι ο ένας απο τους  δύο πυλώνες πάνω  στους οποίους στηρίζεται   η πλανηταρχική ισχύς  της Αμερικής.
Ο πρώτος πυλώνας,  δηλαδή  η στρατιωτική  ισχύς και  παρουσία  της Pax Americana στα  “απελευθερωθέντα”  κράτη  του Ιράκ και του Αφγανιστάν, που εν πολλοίς σηματοδοτούσε  και τον ρόλο των ΗΠΑ  σε διεθνείς  ή  “ημιδιεθνείς” οργανισμούς και συμμαχίες , όπως  ο ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ, με το πρώτο  κύμα των αποκαλύψεων του Wikileaks  απέκτησε ακόμα μεγαλύτερες ρωγμές απο εκείνες που είχε προκαλέσει η δημοσιοποίηση  δεκάδων  videos  με τα αισχρά και απάνθρωπα βασανιστήρια  που  υπέστησαν  οι φυλακισμένοι του Γκουαντανάμο ή  με την  απάνθρωπη  δράση τόσο του Αμερικανικού στρατού  όσο και της ιδιωτικής εταιρείας “ασφαλείας” Blackwaters στο Ιρακ.
2ο Δεδομένο:
Είναι πλέον γεγονός  ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη μπεί  στον  δεύτερο και χειρότερο κύκλο της  οικονομικής κρίσης  που  σκηνοθέτησαν και  πυροδότησαν  οι Lechman Brothers, η  Goldman Sachs και οι  υπόλοιποι  τραπεζοπιστωτικοί  δορυφόροι  του παγκόσμιου κεφαλαίου.Το ότι οι σχεδόν όλοι οι  “πυροκροτητές”  της έκρηξης αυτής της παγκόσμιας οικονομικής τρομοκρατίας  εναντίον των λαών, διότι περί αυτού πρόκειται και όχι περί  απλής  κρίσης οικονομικού χαρακτήρα,είναι    Εβραϊκών συμφερόντων μπορεί να έχει κάποια σημειολογική  αξία , όμως αυτό που είναι σημαντικώτερο επι του παρόντος είναι το τι  παρήγαγε  σε πολιτικό επίπεδο αυτή η οικονομική τρομοκρατία.
Η ψευδαίσθηση  της κοινωνικής ομαλότητας και της  πλανηταρχικής  αυτάρκειας που είχε καλλιεργηθεί  στον  Αμερικανικό λαό   ήδη απο την εποχή του “New Deal”  και  η οποία γιγαντώθηκε μετά την  πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, γκρεμίστηκε  σαν χαρτινος πύργος  με την  οικονομική κρίση.Τα εκατομμύρια των ανέργων και νεοπτώχων της Αμερικανικής κοινωνίας  δεν εμπιστεύονται πλέον το  παραδοσιακό  διπολικό  πολιτικό τους σύστημα και είναι έτοιμα να εμπιστευθούν  οποιονδήποτε   “φακίρη”  τους  υποσχεθεί  ασφάλεια και  ένα “New – new deal”.
3ο Δεδομένο:
Μετά  το δεύτερο πλήγμα  αποκαλύψεων το οποίο όπως είπαμε θα “πληγώσει” σοβαρά τον δεύτερο πυλώνα της  αμερικανικής πλανηταρχίας , η Αμερική  κινδυνεύει σοβαρά  να απωλέσει τον  ρόλο του διαχειριστή  της “Παγκόσμιας Νέας Τάξης Πραγμάτων”.Με απλά  λόγια ,  η  απαξίωση της  ισχύος των ΗΠΑ  που άρχισε με την εκρηξη  της  αμερικανικής τραπεζοπιστωτικής φούσκας,  επεκτείνεται  σήμερα με την  σκηνοθετημένη ρηγμάτωση των δύο βασικών πυλώνων της Pax Americana, δηλαδή  της στρατιωτικής  ισχύος   και της  διεθνούς πολιτικής  επιρροής  που πραγματοποιείται μέσω της  μυστικής  και φανερής διπλωματίας.
Στο άμεσο μέλλον οι ΗΠΑ θα βρεθούν  μόνες, χωρίς στρατιωτικούς συμμάχους  αφού  κανείς ς δεν θα θέλει να είναι δίπλα σε ένα ψωριασμένο λιοντάρι και δίχως τους  “εθνικούς εταίρους”  οι οποίοι θα προσπαθούν  να  σκεπάσουν τα αίσχη  της μυστικής διπλωματίας  που ήταν  και ο συνεκτικός  δεσμός τους  με την “μαμά- Αμερική”.
Συμπερασμα
Αν  λοιπόν  οι ρηγματώσεις των δύο πυλώνων  που αναφέραμε  μεγαλώσουν ,πράγμα που  κατα τα φαινόμενα   θα συμβεί  στο άμεσο μέλλον, τότε το κενό αυτής της “πλανητικής  εξουσίας” κατά πάσα  βεβαιότητα θα καλυφθεί απο μια “παγκόσμια κυβέρνηση” , για την οποία εξ΄άλλου μιλούν διαρκώς τον τελευταίο καιρό,  όλοι σχεδόν οι μέχρι σήμερα  “εταιροι”  της καταρρέουσας  υπερδύναμης ,προεξάρχοντος  βεβαίως του δικού μας αμερικανοθρεμένου  πρωθυπουργού.
Αύριο όλοι αυτοί που μέχρι τώρα  λιβανίζουν  τον “προκαθήμενο” στο Αμερικανικό  καπιτώλιο, θα  του γυρίσουν την πλάτη  και  θα καταγγέλλουν  με την γνωστή σε όλους μας υποκρισία, την ανηθικότητα της  μυστικής διπλωματίας στην οποία  φυσικά μέχρι χθές  συμμετείχαν ως  “σημαντικοί εταίροι”.
Οι χρεοκοπίες  αρχικά των κρατών του Ευρωπαϊκού νότου καθώς επίσης και η αποδυνάμωση του  ήδη αμφιλεγόμενου  ατλαντικού προστατευτισμού θα είναι  η αρχή μιας αλυσιδωτής  αντίδρασης η οποία θα κατακερματίσει  το  πολιτικό σύστημα  και θα δημιουργήσει την  πλαστή ανάγκη της  ανάδειξης μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.
Ο νέος  ολοκληρωτισμός   βρίσκεται ante portas και οι λαοί  παιδαγωγημένοι στα  νανουριστικά  δόγματα της “Νέας Εποχής” δεν θα έχουν αναπτύξει εκείνες τις αντιστάσεις που θα ανέκοπταν  αυτή την ζοφερή  προοπτική.
Υπό τις παρούσες συνθήκες , το wikileaks  δεν είναι τίποτε άλλο παρά  ένας χρήσιμος και έξυπνος αποδομητικός  μηχανισμός  του παγκόσμιου πολιτικού συστήματος , ο οποίος  στερούμενος  πολιτικών κατευθύνσεων και ιδεολογίας  εξυπηρετεί τα συμφέροντα  του  αναδυόμενου νέου ολοκληρωτισμού  που θα  εφαρμοστεί άριστα  με μία  “παγκόσμια κυβέρνηση”.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο καπιταλισμός  έτσι κι αλλιώς θα  εμφάνιζε  τέτοιου είδους  “αυτοάνοσες” ασθένειες  και έτσι πιο “ευάλλωτος¨ θα είναι εύκολο να χτυπηθεί απο τα “αριστερά”.Με αυτή την θεωρία θα συμφωνούσαμε αν  ο περιγραφόμενος υπο αυτών “αριστερός αντίπαλος” υπήρχε  σαν  αυτόνομη και αποστειρωμένη απο τις “καπιταλιστικές ασθένειες” και άν  το σημερινό σύστημα  έπνεε τα λοίσθια.Δυστυχώς όμως  ούτε ο καπιταλισμός είναι ετοιμοθάνατος , απλώς  μεταλλάσσει την μορφή του  σε  μια ακόμη χειρότερη, ούτε φυσικά  η “αριστερά”  έμεινε απρόσβλητη τόσο απο τις δικές της “παιδικές ασθένειες” όσο και πο τις  μεταλλάξεις  που τις προκάλεσε η  ενεργός συμμετοχή της στο καπιταλιστικό σύστημα.
Αυτό που μένει  τελικά στους λαούς είναι να αντισταθούν  κατ΄αρχάς  πνευματικά στην αποδοχή της  νεοεποχήτικης  κοσμοαντίληψης  και να υπερασπισθούν τα Θεόσδοτα δώρα της ελευθερίας και του αυτεξούσιου  που είναι και ο  κύριος στόχος της  “Νέας -νέας Τάξης Πραγμάτων”.Άλλος ένας τρόπος  αντίστασης σε αυτήν την επερχόμενη παγκόσμια λαίλαπα, είναι η καλλιέργεια του πατριωτισμού   και η δημιουργία  πατριωτικών  κινημάτων  τα οποία θα ανακόψουν την σχεδιασμένη  αποεθνικοποίηση  των κρατών και κατ΄επέκταση την ανάδυση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, η οποία δεν θα βασίζεται  ασφαλώς σε κάποιου είδους διεθνισμό, αλλά στην  επιβολή μίας παγκόσμιας δικτατορίας.Μιας δικτατορίας  η οποία  θα  “συγκολήσει” δια της βίας  όλους τους λαούς   μιας και θα τους έχει δέσει πισθάγκωνα μέσω της  οικονομικής εξαθλίωσης και της  ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Αυτό  που άλλοι το θεωρούν ως  προοπτική  μιας παγκόσμιας ειρήνης και  ευημερίας , θα είναι στην πραγματικότητα  η ειρήνη και η  ευημερία μιας παγκόσμιας φυλακής  οι κρατούμενοι της οποίας αναγκαστικά  θα κάθονται ήσυχοι και  θα είναι ευχαριστημένοι  με το “συσσίτιο”  που θα τους προσφέρουν.
Τόνοι και Πνεύματα

Εγώ το λέω: "προς παρασιτικούς συνδικαλιστάδες", ο κ. Μίχαλος είναι ευγενικός.

Προς εκπροσώπους εργοδοτικού συνδικαλισμού
Toυ Κωνσταντινου Mιχαλου*

Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, που από την κυβέρνηση και τους δανειστές της έχει μπει στο στόχαστρο το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, είτε αυτοί λέγονται επιχειρηματίες είτε δημόσιοι υπάλληλοι ή εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, εμείς, ως μια υγιής δύναμη για την ανάπτυξη και για την έξοδο της χώρας από την κρίση, θα πρέπει να ξεχωρίσουμε και στον δικό μας χώρο την ήρα από το στάρι.
Ο ιδιωτικός τομέας είναι αυτός που πρέπει να πρωτοστατήσει για να ξαναβρεί η χώρα μας τον δρόμο της ανάπτυξης, και για να το πετύχει αυτό, πρέπει να αποβάλει ιδεοληψίες του παρελθόντος και κυρίως οι εκπρόσωποί του να αφήσουν κατά μέρος τις προσωπικές πολιτικές. Κάποια στιγμή επιτέλους θα πρέπει να μάθουμε να λέμε αλήθειες χωρίς φόβο και πάθος. Και θα πρέπει να τις λέμε έστω και αν αυτές χαλούν τη δήθεν δημόσια εικόνα μας.
Γιατί οι επιχειρηματίες δεν πρέπει να είναι πολιτικοί ή, ακόμη χειρότερα, πολιτικάντηδες. Και βέβαια δεν πρέπει να ακολουθούν τη λάθος πορεία -όπως έχει αποδείξει μέχρι σήμερα η πραγματικότητα- των συνδικαλιστών, που -για να λέμε τις μεγάλες αλήθειες- σε ένα σημαντικό ποσοστό τους επιδιώκουν την προσωπική τους ανέλιξη και όχι την υποστήριξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων για την οποία δήθεν μάχονται.
Και τα λέω αυτά γιατί μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι υπάρχουν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου που υπερασπίζονται θέσεις και απόψεις που μας παραπέμπουν δεκαετίες πίσω και, το χειρότερο, θυμίζουν καθεστώτα που πλέον δεν υφίστανται. Συγκεκριμένα αναφέρομαι σε τοποθετήσεις εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου για το εργασιακό, για το ασφαλιστικό, για την εξυγίανση του Δημοσίου και γενικότερα για την πορεία της οικονομίας και της αγοράς, που όταν τις ακούν επιχειρηματίες, αναρωτιούνται αν ακούν καλά. Αν αυτές οι απόψεις προασπίζουν τα συμφέροντα του επιχειρηματικού κόσμου – όχι με τη συντεχνιακή έννοια, αλλά με δεδομένη τη συνεισφορά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.
Και δεν μπορώ να μη σκεφτώ ότι αυτές οι τοποθετήσεις έχουν κάποια σκοπιμότητα.
Και γίνομαι ξεκάθαρος. Αυτοί οι λίγοι εκπρόσωποι του εργοδοτικού συνδικαλισμού που φορούν το προσωπείο του εργατοπατέρα το κάνουν εκ του πονηρού. Είναι αυτοί που με τα ωραία αλλά ψεύτικα και ουτοπικά λόγια θέλουν να κρύψουν τις κακές πρακτικές τους και τις πονηρές προθέσεις τους.
Γιατί δεν είναι λογικό κάποιος επιχειρηματίας να θέλει να πληρώνει τεράστιες αποζημιώσεις σε απολύσεις, όπως -πάνω απ’ όλα- δεν είναι λογικό κάποιος επιχειρηματίας να θέλει να απολύει αν πραγματικά δεν έχει πρόβλημα, καταστρέφοντας έτσι την παραγωγική του διαδικασία και το ήρεμο εργασιακό κλίμα στην επιχείρησή του.
Κανένας επιχειρηματίας δεν είναι λογικό να μην επιζητεί την καταβολή μισθών τέτοιων, που να μην οδηγούν άμεσα ή έστω και μεσομακροπρόθεσμα το εργατικό κόστος στα ύψη και την επιχείρησή του στο λουκέτο.
Κανένας επιχειρηματίας δεν θέλει να πληρώνει μη ανταποδοτικά τέλη και φόρους, όπως βέβαια και τις απαράδεκτα υψηλές εργοδοτικές εισφορές.
Κανένας επιχειρηματίας δεν θέλει να μην εξυπηρετείται από το Δημόσιο και να διαιωνίζεται η γάγγραινα των ΔΕΚΟ, με το σύνολο των Ελλήνων φορολογουμένων να πληρώνουν τους μισθούς ελαχίστων.
Οι εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, αυτοί που πραγματικά αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας και στηρίζουν την απασχόληση αποδεδειγμένα, δεν πρέπει να πέφτουν θύματα αυτών των ολίγων που σκέφτονται πονηρά.
Για να μην κατηγορηθούν για δήθεν αντεργατική συμπεριφορά οι χιλιάδες μικρομεσαίοι, δεν θα πρέπει να συνηγορούν στην προώθηση ρυθμίσεων που εντέλει θα οδηγήσουν τις επιχειρήσεις τους στο λουκέτο.
Πρέπει να πούμε με θάρρος και ειλικρίνεια τη γνώμη μας για να μην κλείσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προωθώντας ρυθμίσεις δήθεν φιλεργατικές, αλλά εντέλει επιζήμιες για τους εργαζομένους. Γιατί χωρίς επιχειρήσεις, δεν θα υπάρχουν και θέσεις εργασίας. Οι επιχειρηματίες στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν ζητούν ευνοϊκές ρυθμίσεις υπέρ τους και σε βάρος των εργαζομένων τους. Ζητούν δίκαιες ρυθμίσεις που θα κρατήσουν ζωντανές τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα συνεχίσουν να απασχολούν εργαζομένους και μάλιστα ευχαριστημένους εργαζομένους.
Και απαραίτητη προϋπόθεση για την απασχόληση και την εργασία είναι η ύπαρξη επιχειρήσεων και βέβαια η δημιουργία ενός τέτοιου θεσμικού πλαισίου που θα συνδυάζει την προστασία των εργαζομένων αλλά και τη στήριξη των επιχειρήσεων.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
* Ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος είναι πρόεδρος του ΕΒΕΑ

ΗΠΑ εναντίον Καραμανλή μέσω Wikileaks!

Η “επίθεση” των ΗΠΑ σε Καραμανλή, μέσω Wikileaks! "Μοχλοί πίεσης" πυρκαγιές και Δεκεμβριανά;;;

Η φράση "Τυχαίο; Δεν νομίζω!", μάλλον ταιριάζει "γάντι" στην περίπτωση των απόρρητων εγγράφων που θα δημοσιευτούν σε λίγα 24ωρα στο site Wikileaks και αποτελούν πονοκέφαλο για έλληνες πολιτικούς και διπλωμάτες! Το αμερικανικό Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, έχει ήδη επικοινωνήσει με το Ελληνικό ΥΠ.ΕΞ και έχει ενημερώσει τον κ. Δ.Δρούτσα για την διαρροή! Ενεργειακό και Σκόπια, στα απόρρητα έγγραφα; Τα έγγραφα αφορούν την περίοδο 2006-2009 -κατά την οποία κυβερνούσε ο Κώστας Καραμανλής- και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αναφέρονται σε δύο κυρίως θέματα:
1. την παρέμβαση των ΗΠΑ στην προσπάθεια της τότε ελληνικής κυβέρνησης για ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία
2. τις πιέσεις που ασκήθηκαν από τους αμερικανούς προς τον Κ.Καραμανλή για το σκοπιανό
"Τυχαίες" οι ανακοίνωσες Παπανδρέου για το Αιγαίο, την ίδια μέρα;
Πηγές του Υπ.Εξ, πάντως, εκτιμούν υπάρχουν ακόμη δύο έγγραφα που σχετίζονται με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. "Εχουμε πληροφορίες ότι ένα από τα ντοκουμέντα αφορά άτυπες επαφές της τότε ηγεσίας της ΝΔ, με τους Τούρκους για το Αιγαίο, αλλά όλα αυτά παραμένουν σε ...επίπεδο υποθέσεων για την ώρα", λένε.
Αν κάτι τέτοιο ευσταθεί, τότε προκαλεί εντύπωση το timing! Το πρωί της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός κ.Γ.Παπανδρέου ανακοίνωσε στο ελληνικό κοινοβούλιο ότι "δεν πάμε σε συνδιαχείριση στο Αιγαίο" και το βράδυ της ίδιας ημέρας δημοσιοποιήθηκε η είδηση ότι έχουνδιαρρεύσει απόρρητα ντοκουμέντα από τις ΗΠΑ, για τους χειρισμούς που έκανε στο ίδιο θέμα ο κ.Καραμανλής!
Πανικός σε όλες τις χώρες για το περιεχόμενο!
Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι και το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενο των απορρήτων εγγράφων που έχει στην κατοχή του το Wikileaks. Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε από site, η συγκεκριμένη διαρροή εγγράφων θα είναι επτά φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Οκτωβρίου, όταν είχαν δοθεί στη δημοσιότητα 400.000 απορρήτα ντοκουμέντα για τον πόλεμο στο Ιράκ.
 
Εθνικά Θέματα

Έχει τιμή η τιμή των Μακεδόνων.......;

Εχει τιμή η τιμή των Μακεδόνων...;

>> Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010


Του Μιχάλη Χρυνσανθόπουλου, καθ. ιστορικού, συγγραφέα, δημοσιογράφουΤελείωσε η σύνοδος του ΝΑΤΟ με το καινούργιο στρατηγικό δόγμα που, όταν αναλυθεί πραγματικά, θα μας οδηγήσει σε σκηνές αποκάλυψηςΗ πολυπόθητη ένταξη των Σκοπίων στη βορειοατλαντική συμμαχία δεν κατέστη δυνατή υπό τις παρούσες συνθήκες λόγω της υποθήκης από την προηγούμενη σύνοδο, που ουσιαστικά έβαλε ως όρο ένταξης την επίλυση του θέματος του ονόματος, παρά τις εκατέρωθεν πιέσεις, όπως η επιστολή του υπουργού αμύνης του Καναδά στον Μπαράκ Ομπάμα, που αποδέχεται αναφανδόν τις θέσεις της γειτονικής χώρας, την υποστήριξη από κράτη-μέλη της συμμαχίας, την απίστευτη δραστηριοποίηση της ομογένειας (μέσω των πανίσχυρων οργανώσεών της σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ευρώπη) του βόρειου γείτονα, και τις προκλητικές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας των Σκοπίων.Αλλά ας μην είμαστε αφελείς και τρέφουμε αυταπάτες. Η ένταξη θα γίνει χωρίς καμία αμφιβολία, είναι προαποφασισμένο.Αλλά με ποιους όρους θα γίνει; Τι θα δώσει η Ελλάδα; Τι θα παραχωρήσει από την εθνική της αξιοπρέπεια, τώρα μάλιστα που βρίσκεται κάτω από τον ζυγό του ΔΝΤ και την απελπιστική οικονομική της κατάσταση, που την κάνει εξαιρετικά ευάλωτη; Είναι ικανό το σαθρό σύστημα στην Ελλάδα να υποστηρίξει τα εθνικά απαράγραπτα δίκαια; Μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναφωνήσει ένα όχι (τόσο μικρή λέξη με τόσο τεράστιο περιεχόμενο) στους παραχαράκτες, στους κοινούς κλέφτες της μακεδονικής ιστορίας; Ένα όχι που δεν θα συνοδεύεται από κορόνες εσωτερικής κατανάλωσης που θα το καταστήσουν στην πράξη ανενεργό αλλά από γνώση, σύνεση, αποφασιστικότητά και συνέχεια.
Άραγε έχει τιμή η τιμή των Μακεδόνων; Έναντι ποιου ανταλλάγματος θα πωληθεί το μακεδονικό όνομα, ιστορία, πολιτισμός; Την απάντηση ας μας τη δώσουν οι αδαείς χαρούμενοι "ergaomnites", που αποχωρίζουν τη γεωγραφία από την εθνογραφία, περιχαρακώνουν συνοριακά τη μακεδονική γη, την τέμνουν κατά το δοκούν χειρότερα σύμφωνα με τη σλαβική προπαγάνδα των τριών Μακεδονιών, νομιμοποιώντας de facto αλλά και de jure τη μεγαλύτερη ιστορική απάτη όλων των εποχών. Την απάτη που είχαν τεχνηέντως πλασάρει οι Σκοπιανοί, τα καλύτερα παιδιά της Σόφιας, του σύγχρονου βουλγαρικού διεκδικητισμού, σερβικής συνταγής και προέλευσης, από τον μεσοπόλεμο του περασμένου αιώνα μέχρι σήμερα.
Χωρίς καν να έχουμε ενσκήψει στις βασικές πτυχές του ζητήματος πληρώνουμε τις εσωτερικές διαμάχες των δύο βασικών πτερύγων του VMRO των αιμοσταγών κομιτατζήδων (κομιτών, όπως είναι πραγματικά), που έπνιξαν στη σφαγή τη Μακεδονία προσπαθώντας να επιβάλουν το "Makedonija na Makedoncite" ("Η Μακεδονία στους Μακεδόνες") εννοώντας αποκάλυπτα το "Makedonija na Balgarite" (Η Μακεδονία στους Βουλγάρους). Είναι αυτοί που δολοφονούσαν βούλγαρους πολιτικούς μέρα μεσημέρι μπροστά από το κοινοβούλιο στη Σόφια όντας κράτος εν κράτει, είναι αυτοί που εισέρχονται πρώτοι μέσα στα μακεδονικά χωριά με ιδιαίτερο φανατισμό και μίσος για καθετί το ελληνικό, διώκοντας, καίγοντας, λεηλατώντας τα πάντα. Είναι αυτοί που διέπραξαν τα ειδεχθέστερα εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια της κατοχής στην Ελλάδα και στον εμφύλιο, βρίσκοντας και πρόθυμους συνεργάτες δυστυχώς. Είναι αυτοί που άρπαξαν τα 28.500 παιδιά με τη βία για να τα γενιτσαροποιήσουν, σλαβοποιώντας τα ψευτομακεδονικά (ο αριθμός των παιδιών είναι μεγαλύτερος, αλλά θα επανέλθουμε στο θέμα αυτό σε κατοπινή μας αναφορά) για να αποτελειώσουν τη ραχοκοκαλιά της προπαγάνδας της γειτονικής χώρας, όπως και ο τωρινός πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι. Είναι αυτοί που ελέγχουν όλες τις φανατικές οργανώσεις του εξωτερικού, που απειλούν και με την αφαίρεση ζωής ακόμη οποιουδήποτε πολιτικού της γειτονικής χώρας που θα διανοηθεί να υπογράψει την παραμικρή αλλαγή του ονόματος απέναντι στη "φασιστική Ελλάδα" (όπως το SMK, το παγκόσμιο μακεδονικό συνέδριο του Todor Petrov).
Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι, μια και καλή, περί της "κόκκινης γραμμής", που μόνο κόκκινη δεν είναι: Το θέμα δεν είναι θέμα ονόματος, γεωγραφίας κτλ. Το θέμα είναι ποιος έχει το δικαίωμα να φέρει το μακεδονικό όνομα, τη μακεδονική ταυτότητα, οι Έλληνες ή οι Σλάβοι των Σκοπίων; Πρέπει να το κατανοήσουμε αυτό, και δεν νοείται, δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο να βάζουμε πάντα μεσολαβητή για την ιστορική μας συνέχεια και ταυτότητα στον χώρο της Μακεδονίας, συμπεριφερόμενοι ως οι κλέφτες της ιστορίας, όπως είχε πει ο αείμνηστος Μ. Ανδρόνικος.
Διαμεσολαβητής γιατί; Είμαστε ή δεν είμαστε Μακεδόνες; Φτάνει πλέον το παραμύθι του γεωγραφικού, των πολλών δήθεν "μακεδονικών ταυτοτήτων", των "παράλληλων ιστοριών" κτλ. Δεν γίνεται να αγνοηθεί η ιστορικότητα του μακεδονισμού ως έκφραση γνησίου ελληνισμού. Δεν γίνεται να αγνοηθεί η τύχη του ποδοπατηθέντος και ποδοπατημένου έως και τώρα μακεδονικού ελληνισμού (οι πραγματικοί Μακεδόνες) υπό της γειτονικής χώρας. Δεν γίνεται να αγνοηθεί ότι καταστρέφονται συστηματικά βάναυσα και βάρβαρα τα δείγματα πολιτισμού σε Αχρίδα, Στρώμνιτσα, Μοναστήρι, Γευγελή κτλ. στο όνομα των ανίερων γεωστρατηγικών, γεωπολιτικών συμμαχιών, συμφερόντων, σφαιρών επιρροής.
Τι ιστορία θα παραδώσουμε στους απογόνους μας; Τι είδους τιμή και εθνική αξιοπρέπεια; Οι βόρειοι γείτονες δεν έχουν ιστορία και φτιάχνουν ιστορία εκ του μηδενός. Δεν σέβονται απολύτως τίποτε, ποδοπατούν κάθε έννοια δικαίου, διαλόγου, φυλακίζουν και καταδιώκουν κουρελιάζοντας κάθε έννοια δικαίου, όπως τον νόμιμο αρχιεπίσκοπο των Σκοπίων Ιωάννη (συνελήφθη εκ νέου στα σερβοβουλγαρικά σύνορα στην τοποθεσία Kalotina), κλέβουν ασύστολα επιγραφές, αγάλματα, αρχαίους ναούς, θέατρα, εικόνες εκκλησίες, μοναστήρια και διαστρέφουν με τον πιο επαίσχυντο τρόπο τη μακεδονική ιστορία
 
"ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", ellikikiafipnisis.blogspot
 

Και στην Κύπρο συκοφάντης ο Πάγκαλος

Ο συκοφάντης Πάγκαλος

Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010
Στη φωτογραφία, δύο περιφερόμενες ντροπές της Ελλάδας!

‘Οποιος επιχειρεί να κατηγορήσει το Βάσο Λυσσαρίδη για οποιαδήποτε εθνική, κοινωνική ή πολιτική ενέργειά του, αποδεικνύεται ψεύτης και συκοφάντης. ‘Οταν η κατηγορία διαφαίνεται από τη στιγμή της διατύπωσης, ότι αποτελεί συκοφαντία, τότε ο συκοφάντης γίνεται καταγέλαστος. Αυτό σκεφτήκαμε, όταν ακούσαμε τον ανεμόμυλο Πάγκαλο, να συκοφαντεί το Βάσο Λυσσαρίδη, ότι δεν ήθελε αξιοποίηση της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης για λύση του Κυπριακού. Δεν ήταν ανάγκη να μιλήσει καν ο Βάσος Λυσσαρίδης, για να αντιληφθούμε, ότι ο κ. Παγκάλος αποπειράτο να συκοφαντήσει το Βάσο Λυσσαρίδη. Απορήσαμε κι εμείς, όπως και ο γιατρός. Ποια ήταν άραγε τα κίνητρά του;

Φυσικά δεν υπάρχει λόγος να ψάχνουμε για κίνητρα. Από τότε που, ιδεολογικά, ο κ. Πάγκαλος έχει μεταλλαχθεί, έχει γίνει αγνώριστος. Η συμπεριφορά του είναι αλλοπρόσαλλη και ανεξήγητη. ‘Αραγε είναι τύψεις; Δεν ξεχνούμε , ότι κι αυτός τάχθηκε υπέρ του σχεδίου Ανάν, χωρίς να το διαβάσει. Ξέρουμε πως μας θεωρεί ξεροκέφαλους, γιατί διατηρούμε εθνική αξιοπρέπεια και δεν υπακούομε στα κελεύσματα των μεγάλων αφεντικών του κόσμου.

Αν εμείς είμαστε ξεροκέφαλοι, επειδή ψηφίσαμε ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν, τότε για τον Πάγκαλο, ο Βάσος Λυσσαρίδης είναι ο μέγας ξεροκέφαλος. Γιατί μια ολόκληρη ζωή αρνείται να υποταχθεί, αρνείται να διπλώσει τη σημαία του αγωνιστή, αρνείται να υποκύψει στις πιέσεις και τους εκβιασμούς, είναι πάντα μπροστά από όλους μας, σημαιοφόρος και καθοδηγητής.

Ο Βάσος Λυσσαρίδης είναι το ζωντανό σύμβολο της εθνικής αξιοπρέπειας, της αγωνιστικότητας και της διεκδικητικότητας. Χάσαμε τον Τάσσο Παπαδόπουλο, χάσαμε τον ηγέτη τους ΟΧΙ. ‘Εχουμε όμως ακόμα ζωντανό ανάμεσά μας το Βάσο Λυσσαρίδη, που έχει πάντα το κεφάλι ψηλά και μπορεί κάθε στιγμή να απαντά και να διαψεύσει συκοφάντες, σαν τον Πάγκαλο.

Στη φωτογραφία, δύο περιφερόμενες ντροπές της Κύπρου (δεν πάμε πίσω δυστυχώς)


Ο Πάγκαλος υπήρξε κάποτε. Τώρα πια, για μας, δεν υπάρχει. ‘Εχει βυθιστεί στην ανυπαρξία, στην οποία τον οδήγησαν οι εθνικά απαράδεκτες μεταλλάξεις του. Ο Βάσος Λυσσαρίδης, όμως υπάρχει και θα υπάρχει πάντα, όπως υπάρχει πάντα ο Τάσσος Παπαδόπουλος.

Αυτοί οι δυο αγωνιστές από τον καιρό της ΕΟΚΑ, ως τις ημέρες του δημοψηφίσματος, που διέσωσε την Κυπριακή Δημοκρατία, είναι τα περήφανα σύμβολα της αγωνιστικότητας και της αντίστασης μας. Δεν διατάζαν ποτέ να τα βάλουν με όλους, όταν σκοπός ήταν η σωτηρία του Ελληνισμού της Κύπρου. Ο κ. Πάγκαλος είναι μια παρανυχίδα, που περνά απαρατήρητη. Να πάει στο καλό και ας μη ξανάρθει στην Κύπρο. Μας προκαλεί αναγούλα, κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του.

Θεόφιλος για το Christofias-Watch

Για μια ακόμα φορά ο Πάγκαλος γελειοποιήθηκε. Προσπάθησε να μασήσει τα λόγια του και να συνεχίσει τη συκοφαντία, επικαλούμενος συναντήσεις σε άλλες χρονιές. Ο Βάσος Λυσσαρίδης, ευγενικός αλλά καυστικός και με το χαμόγελο στα χείλη τον διέψευσε και πάλι , λέγοντας ξανά τα αυτονόητα και μάλιστα μπροστά του. Ο Πάγκαλος σιώπησε και αποχώρησε. Ντροπή του.


Έσκασε η "βόμβα" που είχε προαναγγείλει το "EPIRUS-ELLAS"

"Έκανε μπούμ η βόμβα" που σας γράφαμε. Σε εταιρία χωρίς άδεια με "απ΄ευθείας ανάθεση" η συντήρηση των Πυροσβεστικών Super Pouma!


Στις 19 του μηνός είχαμε γράψει: Για ποιόν Υπουργό θα σκάσει "βόμβα" τις επόμενες μέρες;

Στις 21 του μηνός η εφημερίδα VETO, "ανεβάζει" ένα άρθρο με τίτλο: "Πέταξαν 3,4 εκατ. ευρώ σε εταιρία συντήρησης ελικοπτέρων χωρίς άδεια", παρουσιάζοντας έγγραφα-ντοκουμέντα που αποδείκνυαν ότι η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και του Πυροσβεστικού Σώματος, θεώρησαν "σκόπιμο" να αναθέσουν (με την υπ΄αριθμόν 1241/2010 σύμβαση) την τεχνική συντήρηση των ελικοπτέρων πυρόσβεσης στην εταιρία ICSS, παρά το γεγονός ότι εκείνη δεν διέθετε αναθεωρημένη βιβλιογραφία για τα Super Pouma, αλλά και άδεια για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης στο "Eλευθέριος Βενιζέλος". Αποτέλεσμα αυτού του άθρου είναι η παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών.

Σήμερα η VETO επανέρχεται με δημοσίευμά της και τίτλο: Παράνομες οι συμβάσεις συντήρησης των Super Pouma.
....Με εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένης Ράικου "άνοιξε" νέα δικογραφία, η οποία αναμένεται να συνεχισθεί με εκείνη που διερευνούν οι εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματοςκαι αφορά υπερτιμολογήσεις των ενοικιασμένων πτητικών μέσων δασοπυρόσβεσης.
Το Ζ΄κλιμάκιο ελεγκτικού μηχανισμού έκρινε παράνομη τόσο την αρχική σύμβαση (που είχε υπογραφεί όταν πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης), όσο και..


την τετράμηνη επέκτασή της που αποφασίστηκε στις 15 Οκτωβρίου, επί ημερών Χρήστου Παπουτσή!
Το ελεγκτικό Συνέδριο αποφαίνεται ότι όλα έγιναν παράνομα, καθότι "δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις προσφυγής στην εν λόγω διαδικασία που προβλέπει η Κοινοτική Οδηγία 2004/18/ΕΚ...."

Σύμφωνα με τα μέλη του Συνεδρίου, ο ισχυρισμός της Πυροσβεστικής ότι αναγκάστηκε να αναθέσει απ΄ευθείας το έργο της τεχνικής υποστήριξης των ελικοπτέρων στην εταιρία χωρίς άδεια, εξαιτίας του γεγονότος ότι η Ολυμπιακή Αεροπλοϊα Α.Ε. (η οποία είχε την τεχνική υποστήριξη των ελικοπτέρων από το 2005) τέθηκε ξαφνικά υπό καθεστώς "εκκαθάρισης", είναι κάτι παραπάνω από έωλος.
Με λίγα λόγια είχαν βάλει "μηχανικούς αυτοκινήτων" να κάνουν συντήρηση και service στα Super Pouma. Στα Super Pouma που πετούσαν Έλληνες πιλότοι στην κατάσβεση πυρκαγιών...
Ιδού λοιπόν η "βόμβα" που σας είχαμε γράψει πως θα σκάσει, δύο μέρες νωρίτερα από το ρεπορτάζ και το άρθρο της VETO.
Θα επανέλθουμε...

Η ΓΕΝΝΑΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΙΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΥΛΗ.

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 29/11 Η ΧΑΡΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 19:00.

ΑΣ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ.

Ο Λ Ο Ι...

ΕΛΛΗΝΩΝ "ΔΙΚΤΥΟ"