Σελίδες

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΜΝΗΜΗ ΙΜΙΩΝ 2012 - ΝΥΧΤΑ ΗΡΩΩΝ


Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2011 - 7μμ

Βασιλίσσης Σοφίας και Ρηγίλλης (έμπροσθεν Λέσχης Αξιωματικών)

Οι φίλοι που χάσαμε....


Του Πάνου Θεοδωρόπουλου
Ο Αντώνης Σαμαράς μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν,, αναφέρθηκε, εκτός των άλλων και σε προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών, που μπορούν να ξεπεραστούν.  Διαπιστώνεται πως το «ουδείς αναντικατάστατος», για την περίπτωση των Ελληνορωσικών σχέσεων δεν ισχύει. Ο Καραμανλής δεν ήταν δυνατόν να αντικατασταθεί από τον ΠαπανδρέουΣειρά εθνικών στρατηγικών συμφωνιών, ως αποτέλεσμα της εξαιρετικής σχέσης του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Κώστα Καραμανλή, έτυχαν αμφισβήτησης από τον Γιώργο Παπανδρέου, κατά την προεκλογική περίοδο του 2009.


Ο αρνητισμός του ΠΑΣΟΚ, απέναντι στη Ρωσία, συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της...

Μνήμη Υπατίας της Αλεξανδρινής

Τιμούμε την ελληνική Παιδεία και τα ελληνικά Γράμματα στο πρόσωπο της Υπατίας της Αλεξανδρινής

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012
ώρα 11:30 π.μ.

Πολυχώρος ΕΡΜΟΥ
Ερμού 11 & Ι. Δραγούμη, Θεσσαλονίκη
(στον όροφο, είσοδος από το Καφέ του Πολυχώρου)

Εκδήλωση με αναφορά στο βίο, το πλούσιο και ακτινοβόλο έργο της και στον τραγικό της θάνατο, διανθισμένη με εικόνες, δραματοποίηση, ποίηση και κινηματογραφικές προβολές για την εποχή της, την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας από τον καθοδηγούμενο θρησκόληπτο όχλο και τις τελευταίες τραγικές στιγμές της μεγάλης μαθηματικού, φιλοσόφου και αστρονόμου.


Είσοδος ελεύθερη 


Ιστολόγιο διοργανωτών: Πολιτιστικός Σύλλογος Προμηθεύς Πυρφόρος
πηγή


Κι άλλο "χαστούκι" για την Κυπριακή οικονομία


 

Οι οίκοι αξιολόγησης συνεχίζουν να σφυροκοπούν την οικονομία της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και άλλων χωρών της Ευρωζώνης. 
Σε νέα υποβάθμιση της οικονομίας της Κύπρου προέβη ο οίκος αξιολόγησης Fitch. Η Κύπρος υποβαθμίστηκε σε «ΒΒΒ».
Η κίνηση αυτή ήταν σχεδόν προεξοφλημένη καθώς στα τέλη Ιανουαρίου αναμενόταν η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναθεώρησης από την πλευρά του οίκου.
Ο οίκος ανακοίνωσε, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, την υποβάθμιση άλλων τεσσάρων χωρών της ευρωζώνης, της Ιταλίας, Ισπανίας, Βελγίου και Σλοβενίας. Υποβάθμισε επίσης την προοπτική για την Ιρλανδία.
Ο οίκος Fitch επικαλείται για την υποβάθμιση την βραχυπρόθεσμη οικονομική προοπτική που, όπως αναφέρει, υπογραμμίζει πόσο ευάλωτες σε νομισματικά και οικονομικά σοκ είναι οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών. πηγή


Σύνδεσμος
Εθνικής Ενότητας 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 6


Γιατί δεν απαντά η Κυβέρνηση στις απαράδεκτες δηλώσεις του Γερμανού Βουλευτή;

Σχετικά με τις δηλώσεις Γερμανού Βουλευτού περί της ανάγκης να τοποθετηθεί Αρμοστής στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Έκπληκτη η Ελληνική Κοινωνία άκουσε Γερμανό Βουλευτή και μάλιστα τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος της κυρίας Α.Μέρκελ, να δηλώνει ότι «πρέπει να τοποθετηθεί Αρμοστής» στην Ελλάδα!!!

Εξίσου έκπληκτοι, δεν ακούσαμε κανένα μέλος της Ελληνικής Κυβέρνησης να αντιδρά σε αυτή την επιεικώς άκομψη παρέμβαση του εν λόγω κυρίου στα εσωτερικά της Πατρίδας μας.

Οι αναιδείς και όχι μόνο δηλώσεις του , δείχνουν πως ακριβώς βλέπουν την Ελλάδα οι Γερμανοί φίλοι μας. Καταδεικνύουν όμως και την ανάγκη να καταδικαστούν αμετάκλητα οι σύγχρονοι δοσίλογοι που αφήνουν τους Έλληνες ακάλυπτους και χωρίς αξιοπρέπεια.

Ο απαράδεκτος Κύριος Κάουντερ θα πάρει επιτέλους αρμοδία απάντηση ;
;;

Πρόσκληση Αλκίμου Νεολαίας

                                                                                 Nik Iord<nodiord@yahoo.gr> (mail)
Η ΕΝΩΣΗ ΑΛΚΙΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, που θέλει να συνενώσει τους πατριώτες, τους καλεί σε διαδήλωση κατά της επερχόμενης τουρκοκρατίας και λαθρομετανάστευσης!


ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ,

Η ΓΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Η ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ

Σε δέκα χρόνια τα Ελληνόπουλα της Κύπρου θα είναι μια πενιχρή μειοψηφία που θα πνίγεται μέσα στην πλημμυρίδα των απογόνων των ξένων, που προσέλκυσε η κυβέρνηση με τα βασιλικά επιδόματα. Σκοπός: η πολιτογράφησή τους ώστε με τους Τούρκους να αποτελέσουν τη Νέα Κύπρο.

ΖΕΙΣ Σ’ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΙΚΟ,

που διαφεντεύεται από αυτούς που ποτέ δεν πολέμησαν και ποτέ δεν δούλεψαν! Τα δικαιώματα σου έπονται των Τούρκων, των μεταναστών και των χαραμοφάηδων που σιτίζουν και σιτίζονται από το Κόμμα!

ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΥΠΡΟ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΘΕΣΗ!

Όμως αυτή η Πατρίδα ανήκει στους Νεκρούς μας και στους αγέννητους που έρχονται!

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ!

Εμείς μια ομάδα νέων που θέλει να ενώσει όλους τους πατριώτες, ανεξαρτήτως παράταξης, σε καλούμε να διαδηλώσεις μαζί μας στη Λεμεσό, την ερχόμενη Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, ώρα 6 μ.μ. Αφετηρία το ξενοδοχείο Κοντινένταλ στην παραλιακή λεωφόρο.

ΕΝΩΣΗ ΑΛΚΙΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ποιά οικονομική κρίση ρε γελοίοι;


Μετά τη λήξη του εμφυλίου και μέχρι σήμερα έχει χτιστεί πέτρα πέτρα η οικονομική καταστροφή της Ελλάδας. Όποιος είχε "μπάρμπα στην Κορώνη" άφηνε τα χωράφια του και την κουραστική δουλειά του αγρότη και ψαχνότανε για μια θεσούλα υπαλλήλου σε κάποιο αξιοπρεπές γραφείο της Αθήνας. Και αν όχι ο ίδιος, σίγουρα το παιδί του που δεν έπρεπε "να το φάει το λιοπύρι" και χωρίς καν να έχει τα απαραίτητα ουσιαστικά προσόντα, να'σου υπάλληλος στην εθνική τράπεζα, να'σου τσιράκι κάποιου πολιτικάντη. Και σαν αντάλλαγμα αυτού, όλη η οικογένεια, φίλοι και συγγενείς ψηφίζουν πατροπαράδοτα τον "ευεργέτη" τους. Και σταδιακά όχι μόνο ερήμωσε η επαρχία, αλλά ερήμωσαν και ολόκληρες περιφερειακές πόλεις καθώς όλοι έτρεξαν να ταϊσουν το υδροκέφαλο τέρας της Αθήνας.
Όποιος να'ναι δούλευε όπου να'ναι, όποιος ήθελε, έχτιζε όπου ήθελε. Αρκεί να περάσει πρώτα από το σχετικό πολιτικό γραφείο για το σχετικό ρουσφέτι. Και ας μην είσαι...

Δολοφονήθηκε ηγετικό στέλεχος της "Χρυσής Αυγής". Τα λαθροόρκ ή οι ηλίθιοι φανατισμένοι της αριστεράς;


Δολοφονήθηκε με αποτρόπαιο τρόπο από άγνωστους δράστες μέχρι στιγμής, το ηγετικό στέλεχος της εθνικού κόμματος "Χρυσή Αυγή", Ηλίας Παναγιώταρος. Τo πτώμα του βρέθηκε σε ερημική περιοχή της ευρύτερης Αττικής.
Σύμφωνα με τη νεκροψία που του έγινε, ο δολοφονημένος δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα από μαχαίρι, στο στήθος, την κοιλιακή χώρα αλλά και το λαιμό. Περιοχές του προσώπου του ήταν παραμορφωμένες. Τα τραύματα στο πρόσωπο που προκάλεσαν την παραμόρφωση δεν έχει ξεκαθαριστεί αν προκλήθηκαν πριν ή μετά τα μοιραία χτυπήματα με μαχαίρι που προκάλεσαν το θάνατο.
Ο εκλιπών, που σύμφωνα με μαρτυρία της γυναίκας του είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του από προχθές, δεχόταν τον τελευταίο καιρό τηλεφωνικές απειλές από διάφορους που τον προειδοποιούσαν ότι αν συνέχιζε την πολιτική του δράση θα τον δολοφονούσαν.
Η κηδεία θα γίνει αύριο στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, όπου αναμένεται να παρευρεθούν πολλά μέλη της κόμματος, καθώς και ο αρχηγός του Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την δολοφονία.

Με το βλέμμα στραμμένο στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη Λεωφόρο Συγγρού, είναι όλοι από το πρωί...


Μία συνάντηση που καθορίζει τις εξελίξεις
Picture 0 for Μία συνάντηση που καθορίζει τις εξελίξεις
Με το βλέμμα στραμμένο στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη Λεωφόρο Συγγρού, είναι όλοι από το πρωί. Κι αυτό γιατί από τη στάση που θα τηρήσει ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς στη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, κατά την διάρκεια της κυοφορούμενης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, θα εξαρτηθούν πολλά.
Κατ αρχάς, θα ξεκαθαριστεί αν ένας από τους βασικούς όρους που έχει θέσει η τρόικα για την πρόοδο των συνομιλιών – η συγκατάθεση και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση στην...

Απαλλάχθηκε ο Αρχηγός των Ευελπίδων.Το χουντοσταγονίδιο της ενημέρωσης ΒΗΜΑ τι έχει να πει για την απαλλακτική απόφαση υπέρ του Ευέλπι;





Απρίλιος 1944 όταν το Βήμα στήριζε τα τάγματα ασφαλείας...κλικ για μεγέθυνση

Με ψήφους 3 έναντι 2 απηλλάγη το απόγευμα της Παρασκευής από το Πειθαρχικό της Σχολής Ευελπίδων ο αρχηγός της Σχολής ο οποίος, όπως δήθεν είχε αποκαλύψει «Το Βήμα της Κυριακής» στις 27 Νοεμβρίου 2011...

Σε µια παγκοσµιοποιηµένη αγορά δεν υπάρχουν Αριστερές λύσεις στα σύγχρονα οικονοµικά προβλήµατα ...

Ο φόβος της Αριστεράς (του Γ. Κύρτσου)

Τα αποτελέσµατα των τελευταίων δηµοσκοπήσεων δείχνουν εντυπωσιακή µετατόπιση του εκλογικού σώµατος προς τα κόµµατα της Αριστεράς, µεγάλη πτώση έως κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και ενίσχυση της συγκριτικής θέσης της Ν∆, η οποία όµως έχει µεγάλη απόσταση να καλύψει για να φτάσει στην αυτοδυναµία.
Η πολιτική, εκλογική ενίσχυση της Αριστεράς επηρεάζει άµεσα την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Ν∆ και κάνει ακόµα πιο δύσκολο το πέρασµα από το αρχικό στο νέο µνηµόνιο.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να προστατευθούν πολιτικά, ενισχύοντας το αριστερό προφίλ τους. Καταγγέλλουν την πολιτική του µνηµονίου, την οποία στήριξαν για µεγάλο χρονικό διάστηµα, και λένε «όχι» στα αναγκαία πρόσθετα µέτρα λιτότητας.
Πολιτική επικυριαρχία
∆εν είναι δύσκολο να προβλέψουµε ότι το ΠΑΣΟΚ, µετά τη µεγάλη εκλογική ήττα που...

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, στου Κουβέλη το οχυρό!

Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται από την πίσω πόρτα

Από την ώρα που σφίξαν τα πράγματα στην Ελλάδα, με την πτώχευση, έπεσαν κι οι μάσκες σε όλες τις πλευρές.
Σήμερα θα ασχοληθώ με το πολιτικό μόρφωμα που λέγεται Δημοκρατικη Αριστερά, του Φώτη Κουβέλη.
Κι αυτό διότι διαβάζοντας την πρόσφατη δημοσκόπηση, φαίνεται να βάζει πλώρη για αξιωματικη αντιπολίτευση.

Θέλω από καιρό να πω κάποια πραγματάκια.
Αυτή η ομάδα στελεχών υπήρχε στο Συνασπισμό πάντα και αποτελούσε κάποτε την πλειοψηφία του, αλλά την τελευταία δεκαετία τη μειοψηφία του.
Επρόκειτο για ανθρώπους που αυτοτοποθετούνται στην αριστερά.
Αλλά ρωτώ εγώ: νοείται αριστερά χωρίς σοσιαλισμό;
Αν δεν πρεσβεύεις κάποια μορφή του σοσιαλισμού, συνεχίζεις να...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ,

ΤΟ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΑ ΜΙΑ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ. ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΟΜΕ ΟΠΩΣ
ΤΟ ΛΑΒΑΜΕ, ΑΠΟ ΤΗΝ “” ΝΕΑ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ “” ΠΟΥ ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟ 8.500 ΕΛΛΗΝΕΣ (ΤΟ ΤΟΝΙΖΟΜΕ
Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ ) ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ – ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΤΗΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩ- ΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΟΨΙΜΟΥΣ ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΦΥΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΝ . . . ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ...

«Ψήνουν» σούπερ – φόρο στα ακίνητα!




Το σχέδιο για ενοποίηση των φόρων στην ακίνητη περιουσία όπως το προβάλλει προς τα έξω το υπουργείο Οικονομικών, κρύβει ένα «σούπερ-φόρο» στα ακίνητα.

Έναν φόρο τον οποίο θα πληρώνουν όλοι οι Έλληνες –ακόμη και αυτοί που έχουν αγροτεμάχια εκτός σχεδίου – όχι μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, αλλά με εκκαθαριστικό σημείωμα το οποίο θα αποστέλλει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Ο σούπερ- φόρος θα στηριχτεί στη λογική του ΕΤΑΚ ενός φόρου που για πρώτη φορά εφάρμοσε η Νέα Δημοκρατία. Δηλαδή, ο φορολογούμενος θα πληρώνει με βάση τη συνολική αξία της περιουσίας του και όχι για κάθε ακίνητο ξεχωριστά, όπως συμβαίνει...

Μετά την απόφαση των Κυπρίων αδελφών μας να αντιδράσουν στην τουρκόφιλη τακτική του...

...εξηγήσεις Ντάουνερ για τις δηλώσεις στο Greentree
Στα Ηνωμένα Έθνη έχει φτάσει η ενόληση που υπάρχει έντονη στην Κύπρο σχετικά με το προκλητικό σχόλιο του ειδικού Διαμεσολαβητή Αλεξάντερ Ντάουνερ περί Ελληνοκυπριων όταν αναφέρθηκε στην προεδρία της ΕΕ. Το Sigma βρέθηκε στην έδρα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών σήμερα και όπως μας υπογράμμισαν, ήταν ενήμεροι για τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις Νταουνερ στο Γκρην Τρη. Μάλιστα μας παρέπεμψαν στον εκπρόσωπο τύπου του ειδικού συμβούλου του Μπαν Κι Μουν τον κ. Μισέλ Μποναρντό ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο.
Στην επικοινωνία που είχαμε μαζί του, αφού μας υπογράμμισε ότι επρόκειτο για μία...

ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ & ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Το παρακάτω βίντεο είναι αφιερωμένο σε όλους αυτούς (Πολιτικούς και μη) που δεν έμαθαν μέχρι σήμερα να διαβάζουν, αλλά έμαθαν να υπηρετούν υποτακτικά και δουλικά, και να υποθηκεύουν το μέλλον της Πατρίδας τους!

Think tank με γενναία "προίκα"


Τα ερευνητικά κέντρα δρουν ως ιδεολογικοί βραχίονες των μητρικών τους κόμματων



Από τη Μαρίνα Μάνη
Οι πολιτικοί απόγονοι του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου τους επιφύλαξαν την ίδια μετά θάνατον τιμή: Τους έκαναν ινστιτούτα. Για την ακρίβεια, think tank των κομμάτων που οι ίδιοι ίδρυσαν κάποτε. Με σκοπό την παραγωγή πολιτικής γραμμής και στελεχών που θα διαιωνίσουν (;) το είδος.

«Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής» είναι το όνομα της γαλάζιας «δεξαμενής σκέψης». «Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) Ανδρέας Παπανδρέου» της πράσινης.

Το πρώτο κατοικοεδρεύει στο νεοκλασικό της οδού Ρηγίλλης (ευγενική χορηγία της κεντρικής διοίκησης της Ν.Δ., όταν το εγκατέλειψε, πρόπερσι, για το σύγχρονο και άνετο κτίριο της Λ. Συγγρού) κι έχει πρόεδρο τον πρώην γραμματέα της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Το δεύτερο στεγάζεται στην οδό Ακαδημίας και ο πρόεδρός του είναι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και καθηγητής...

Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


XRISTODOULOS NEWΣήμερα 28 Ιανουαρίου 2012 συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την αποδημία του Μεγάλου Έλληνα Ιεράρχη, του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κυρού Χριστοδούλου.
Ο Μεγάλος αυτός αγωνιστής της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, είχε βρει ένα μαγικό τρόπο επικοινωνίας με τους συνέλληνες. Με τους τρυφερούς αλλά συνάμα πύρινους λόγους του, κέρδιζε την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους και τα μηνύματα του κηρύγματός του φώλιαζαν βαθειά μέσα στην καρδιά τους.
Χαρισματική και μοναδική η επικοινωνία του με τους νέους, που πίστευε πραγματικά πως είναι το αύριο της πατρίδος μας και πρέπει να έχουν ιδανικά και πίστη στις ικανότητές τους.
« Ελάτε στην εκκλησία όπως είστε, με το τζιν, με το σκουλαρίκι ».
Γνώριζε ο Μακαριστός Χριστόδουλος πως την νεολαία πρώτα έπρεπε να την πλησιάσει με πειστικό τρόπο, να γίνει ένα με αυτούς, να δείξει πως κατανοεί τους προβληματισμούς τους και ακολούθως ήταν σίγουρος πως θα τον αποδέχονταν.
Έτσι, αργότερα όταν κατάλαβε πως γινόταν αποδεκτός από τους νέους και...

Η διαχρονικότητα της Ελληνικής συνείδησης και η ψευδεπίγραφη "ρωμαϊκότητα" των Βυζαντινών

gemistosplythonτου Κυριάκου Κατσιμάνη*

1. Η κυρίαρχη ελληνικότητα

Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν, ιδιαίτερα μέσω του διαδικτύου, ιστορικού περιεχομένου μελέτες και επισημάνσεις με αντικείμενο το Βυζάντιο, από την ανάγνωσή των οποίων προκύπτει η ακόλουθη διαπίστωση: άλλος είναι ο φαινομενικός σκοπός των συντακτών τους και αλλού κατατείνουν συνειδητά και εμπρόθετα χωρίς όμως να το ομολογούν.Ενώ δηλαδή η προβαλλόμενη επιδίωξή τους είναι να αποδείξουν ότι ο όρος «Βυζαντινή Αυτοκρατορία» είναι ιστορικώς αδόκιμος, το κύριο βάρος της επιχειρηματολογίας τους επικεντρώνεται υπόρρητα στη θεμελίωση των ακόλουθων θέσεών τους:

1. Οι υπήκοοι της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ως την πτώση της, το 15. αιώνα, ήταν ελληνόφωνοι Ρωμαίοι και τίποτα περισσότερο. Επομένως,

2. Η συνείδησή τους ήταν αποκλειστικά και μόνο ρωμαϊκή
.

Οι παραπάνω θέσεις –απόλυτα σεβαστές καθαυτές- εντάσσονται πιθανώς στις «παρενέργειες» του μεταμοντερνισμού και ενδεχομένως ευνοούνται από την υπερατλαντικής προέλευσης αντίθεση προς το εθνικό κράτος, καθώς και...

«Ο καλός στρατιώτης του Μνημονίου Παπαδήμος»


Όσοι καλόπιστοι πολίτες είχαν χειροκροτήσει την πρωθυπουργοποίηση του Παπαδήμου βιώνουν επώδυνα την προσγείωση στην πραγματικότητα. Υπενθυμίζουμε ότι, όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου κατέρρευσε, η μόνη δύναμη που είχε πολιτική ατζέντα, σχέδιο δράσης, συντονισμό και δύναμη πολιτικού πυρός ήταν το κόμμα του Μνημονίου. Γι’ αυτό και κατάφερε να καλλιεργήσει την πολιτική ατμόσφαιρα, η οποία υποχρέωσε τον Σαμαρά να συμφωνήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Γι’ αυτό και στη συνέχεια επέβαλε τη λύση Παπαδήμου. Όταν, μάλιστα, ο Παπανδρέου προσπάθησε να προωθήσει στην πρωθυπουργία το φίλο του Πετσάλνικο, η υποψηφιότητα Παπαδήμου κατέστη εξ αντιδιαστολής στα μάτια της κοινής γνώμης λυτρωτική λύση.

Τα υψηλά ποσοστά αποδοχής του Παπαδήμου, όπως...

Τι συνέβη στην Ελλάδα; Οικονομικές αναλύσεις με ποδοσφαιρικούς όρους! Με την ελπίδα ότι θα γίνουν κατανοητά απ΄όλους!!!

Αναδιάρθρωση του χρέους θα κάνουμε με το PSI ή αναδιάρθρωση της νομής της εξουσίας ανάμεσα σε πρόσωπα που έχουν τεράστιες ευθύνες για την σημερινή μας κατάντια; Προσέξτε τώρα μια σημαντική λεπτομέρεια που δύσκολα κανείς θα την ακούσει στο κουτί που ονομάζεται τηλεόραση.

Χαίρονται όλοι κι επικροτούν την συμφωνία του PSI που έρχεται, και σχεδιάζεται από τον Νταλάρα και την παρέα του, και δεν ουδείς ερωτάται ΤΙ ακριβώς θα πετύχουμε με το PSI και την συμφωνία!

Προσέξτε λοιπόν.

Κατ αρχήν, για να χρησιμοποιήσω "ποδοσφαιρικούς" όρους, που είναι περισσότερο...

Ο ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΕΣΤΙ ΜΕΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η…ΚΥΠΡΟΣ)

Η Ελλάς ως αδιάσπαστος εθνική οντότης, έχει το προνόμιο να διαθέτει δύο τεραστίας σημασίας προπύργια, τόσο σε όρους γεωγραφικούς όσο και σε πνευματικούς. Το πρώτο είναι τα βόρεια σύνορά της που ορίζονται από την Ήπειρο, την Μακεδονία και την Θράκη (σημείωσις: όλη αυτή η έκτασις αποτελούσε την Αρχαία Θράκη του Ομήρου), ενώ το δεύτερο είναι η περιοχή που ορίζεται από τις υψίστης γεωπολιτικής σημασίας νήσους Κρήτη και Κύπρο.

Αυτά τα δύο προπύργια, υπό την προϋπόθεσι διαμορφώσεως εθνικής συλλογικής στρατηγικής, εξασφαλίζουν τόσο την εθνική μας συνοχή, όσο και τα γεωπολιτικά μας συμφέροντα, καθιστώντας αυτόν τον φύσει και θέσει ενιαίο και αδιάσπαστο ελληνικό χώρο εν δυνάμει πανίσχυρο. Οι τελείως εσφαλμένες όμως, σε βαθμό εθνικής μειοδοσίας πολιτικές των κατ’ ευφημισμόν αντιπροσώπων του Ελληνισμού, τουλάχιστον κατά τις τελευταίες έξι δεκαετίες, εκτός των άλλων φρόντισαν να διασπάσουν την ενότητα...

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ


Κοίμισα τον γιο μου, του φόρεσα πιτζάμες, τον υπνόσακο του και τον σκέπασα με τον πάπλωμα του.  Κάνει κρύο μαμά μου λέει. Άρχισα να του τρίβω την πλατούλα και ξεκινήσαμε το παραμύθι. Όπως κάθε βράδυ, του λέω παραμύθι παίρνει το αρκουδάκι του αγκαλιά και κοιμάται. Άκουγα την ανάσα του να παίρνει τον ρυθμό του ύπνου.  Είχε πλέον ζεσταθεί  και ήρεμος κοιμόταν. Το δικό μου το παιδάκι κοιμήθηκε. Ζεστάθηκε και κοιμήθηκε. Και εκείνη ακριβώς την στιγμή πριν σηκωθώ σκέφτηκα τους ανθρώπους που έχασαν το σπίτι τους, την ζωή τους και τώρα είναι άστεγοι.
Αυτές τις παγωμένες νύχτες είναι στους δρόμους. Προσπαθούν να ζεσταθούν με παπλώματα, κουβέρτες ότι έχουν ή ότι άλλο τους μοιράζει ο Δήμος της Αθήνας για να προστατευθούν. Και συνειδητοποίησα πόσο υπαρκτό και πόσο δίπλα μας είναι αυτή η πραγματικότητα. Η πραγματικότητα ανθρώπων που  θα μπορούσαν να είναι γείτονες μας. Άνθρωποι που δεν είχαν φανταστεί και οι ίδιοι ότι η ζωή τους θα κατέληγε στα...

Για ποιαν "ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ";


 
Στέργιος Ζυγούρας (mail)
Τι είναι "Ελλάδα"; Αυτό το ερώτημα έθεσε έμμεσα η επιτροπή πρωτοβουλίας "ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ" που οργάνωσε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 στην Παλιά Βουλή μια ημερίδα με θέμα τη δραματική έκκληση: "ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ".
Είναι θλιβερό να βλέπει κανείς ότι η "επιτροπή των 18" δεν είχε στην ουσία τίποτε νεότερο να πει από όσα μας είπε το 1821 ο Κοραής και ο Μαυροκορδάτος, όσα επαναλήφθηκαν μέχρι τον Καραμανλή του 1979 στο Ζάππειο. Τα ίδια και τα ίδια επιχειρήματα, θριαμβικά ως προς το ΦΩΣ του Λονδίνου και του Παρισιού, κασσάνδρεια ως προς τα δεινά που θα επέλθουν, αν η Ελλάδα μείνει έξω από τη "Δύση". Κανένας προβληματισμός ως προς την αμείλικτη ιστορία που συνδέει τα δάνεια, το πολίτευμα, την υποτέλεια με το βιασμό του πολιτισμού, με τους ωμούς εκβιασμούς, τις δολοφονίες, τις συκοφαντίες. Οι εμπρηστές καλούνται (και πάλι) να σβήσουν τη φωτιά.

Μια στάλα μυαλό για τη διαρκή χρεοκοπία της χώρας των δανείων, ένα ρητορικό ερώτημα, "πώς βρέθηκαν όλες οι δυτικές χώρες να...

Ανυπαρξία Υπαρξιακής Συνύπαρξης...

Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
Μπορεί να μοιάζει με λογοπαίγνιο ο τίτλος της σημερινής μου άποψης αλλά αυτό δεν είναι πρόθεσή μου ούτε υπαγορεύεται από κάποια ανάγκη να προσελκύσω την περιέργεια σας φίλες και φίλοι αναγνώστες των κειμένων που αναρτώ στο διαδίκτυο. Μέσα από τις στατιστικές αναλύσεις γνωρίζω ότι τα κείμενά μου είναι, γενικώς, καλοδεχούμενα και δεν χρειάζονται επικοινωνιακά τεχνάσματα. Και, φυσικά, οι δικές σας κριτικές αποτελούν για μένα ευπρόσδεκτες βελτιώσεις στην προσπάθεια να αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες, τις προκλήσεις, τα προβλήματα και να μοιραζόμαστε την χαρά, όταν βρίσκουμε λύσεις στην πρωτόγνωρη καθημερινότητά που βιώνουμε.
Είναι δραματική η καθημερινότητά μας για την οποία την ΚΥΡΙΑ, και σχεδόν αποκλειστική, ευθύνη έχει το Πολιτικό μας Σύστημα και οι Πολιτικοί που μας Κυβέρνησαν τα τελευταία 37 χρόνια και συνεχίζουν να μας Κυβερνούν. Θα ήταν, ανόητο, όμως να αρνηθούμε ότι εμμέσως και ελαχίστως ευθυνόμαστε εσείς και εγώ (και ας λέει όσα λέει περί του αντιθέτου ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κ Πάγκαλος).
Δυστυχώς αυτή την δραματική και απελπιστική καθημερινότητά μας την αναδεικνύουν σχεδόν αποκλειστικά πλέον μόνο τα ελληνικά blogs καθώς εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί ΔΕΝ την αγγίζουν, ΔΕΝ την αναδεικνύουν, ΔΕΝ προσπαθούν να εντοπίσουν τα αίτιά της και τους υπαίτιους εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων!
Και μάλιστα, εις επίρρωση της θεωρίας της συνομωσίας, που διαβλέπει συμψηφισμό και...

Αμφισβητείται στην Ανατολική Ευρώπη η Ε.Ε.


europe_486815

Διογκώνεται το κύμα ευρωσκεπτικισμού σε αρκετές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Τα πρόσφατα επεισόδια αντικυβερνητικής βίας στη Ρουμανία αποδίδουν πιο εύγλωττα την οργή συγκεκριμένων πρώην κομμουνιστικών χωρών απέναντι στην Ευρώπη, αλλά δεν είναι τα μόνα. Η Ουγγαρία αντιδρά επίσης έντονα στις απειλές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιβολή οικονομικών κυρώσεων, με αφορμή το υπερβολικό έλλειμμα της Βουδαπέστης, αλλά και στις απειλές των «27» για τις προωθούμενες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που η Ε. Ε. θεωρεί εθνικιστικές. Παράλληλα στην Τσεχία, ο πρόεδρος της χώρας, Βάτσλαβ Κλάους, δεν κρύβει, ευκαιρίας δοθείσης, τον ευρωσκεπτικισμό του. Στη Σλοβακία, η πρωθυπουργός Ιβέτα Ραντικόβα απέρριψε εκ νέου εκκλήσεις για ενίσχυση του ευρωπαϊκού ταμείου...