Σελίδες

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Οι δύσκολες μάχες της Κύπρου στα διεθνή φόρα

Picture 0 for Οι δύσκολες μάχες της Κύπρου στα διεθνή φόρα
Ομολογώ πως παρακολουθώ με ιδιαίτερη ικανοποίηση τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι Έλληνες της Κύπρου να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους. Είναι κανόνας στην πολιτική, ότι όποιος αγωνίζεται κάτι έχει να κερδίσει, σε αντίθεση μ’ αυτόν που περιμένει την θεία πρόνοια ή τον από μηχανής θεό να του λύσουν τα προβλήματα. Αυτός είναι χαμένος «από χέρι».
Οι Κύπριοι ευρωβουλευτές είχαν να αντιμετωπίσουν στο Ευρωκοινοβούλιο ένα εχθρικό κλίμα από το φιλοτουρκικό λόμπι και ανάγκασαν αφενός τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών κ. Χάνες Σβόμποντα, να αποσύρει τις ανθελληνικές τροπολογίες των ευρωβουλευτών του, και αφετέρου να αποστομώσουν τον μονίμως φιλότουρκο συμπρόεδρο της "Ομάδας των Πρασίνων", κ. Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι μόνον οι τουρκικές επενδύσεις μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα και την Κύπρο από την οικονομική κρίση.
Η απάντηση των Κυπρίων ήταν: «Η καλύτερη επένδυση για την Κύπρο είναι να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα», πρόταση που κατάφεραν να περάσουν και στο...
Όσο είναι καιρός...

Περνᾶ ὁ καιρός καί ἡ οἰκονομική κρίση καλά κρατεῖ. Καί τό χειρότερο εἶναι πού ὁ ἁπλός πολίτης διατελεῖ σέ πλήρη σύγχυση περί τοῦ πρακτέου, ἡ ὁποία ὀφείλεται κυρίως στήν “ἀδυναμία” τῶν
ἁρμοδίων νά μᾶς ἐξηγήσουν γιατί συμβαίνουν ὅλα αὐτά τά πρωτοφανῆ, γιατί περιφρονεῖται τόσο πολύ ἡ κοινή λογική, γιατί δέν προτείνεται οὔτε κἄν σέ θεωρητικό ἐπίπεδο ἕνα σχέδιο ἐξόδου.

Οἱ σκέψεις πού ἀκολουθοῦν ὁπωσδήποτε δέν θά ἀπαιτοῦσαν νά θεωρηθοῦν “σοφία”. Εἶναι ἁπλῶς τό ἀποτέλεσμα τῶν παρατηρήσεων ἑνός μέσου Ἕλληνα καί τῆς χρήσεως αὐτοῦ τοῦ ἁπλοῦ ἀλλά τόσο λυσιτελοῦς ἐργαλείου, τῆς κοινῆς λογικῆς. Αὐτοῦ πού σήμερα τείνει νά ἐκλείψει ἐξ αἰτίας τοῦ καταιγισμοῦ εἰδήσεων (ἔστω καί ἀληθινῶν), δηλώσεων, ἀγόνων ἀντιπαραθέσεων, στήν λαίλαπα τῶν ὁποίων δυστυχῶς ἀρνούμαστε νά ἀντισταθοῦμε.

Α. Ἰσχυρή πρωτογενής παραγωγή. Πρώτη παράμετρος στήν ὁποία θά ἤθελα νά σταθῶ εἶναι ὁ ἁπλούστατος καί θεμελιώδης νόμος τῆς ἰσορροπίας μεταξύ ἐσόδων καί ἐξόδων ἑνός νοικοκυριοῦ, μιᾶς τοπικῆς κοινότητας, ἑνός κράτους. Γιά νά ὑπάρξει ὁποιαδήποτε ἀνάπτυξη πρέπει νά παράγουμε περισσότερα (σέ ποσότητα ἤ σέ ἀντικειμενική ἀξία) ἀπό αὐτά...

Εδώ κατάκλεψαν την Ελλάδα....  το κόμμα θα τους ξέφευγε;
(Πάνω από 114 εκατ. ευρώ η "μαύρη τρύπα" στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ).  


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφ. «Εφημερίδα των Συντακτών», απίστευτες σπατάλες αποκαλύπτονται στο πόρισμα που συνέταξαν για την οικονομική διαχείριση του ΠΑΣΟΚ από το 2004 ως το 2010 πέντε ιδιωτικές εταιρείες ορκωτών λογιστών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η "μαύρη τρύπα" στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ σε αυτό το ποσό δεν υπολογίζονται ακόμα 14,5 εκατ. ευρώ περίπου, τα οποία υπήρχαν το 2007 στο αποθεματικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά πλέον η τύχη τους αγνοείται.
 
Μάλιστα, από τα ποσά αυτά, 500.000 ευρώ εμφανίζονται ως δαπάνες που έχουν εγκριθεί με την υπογραφή του Γιώργου Παπανδρέου, 800.000 ευρώ εμφανίζονται στο όνομα του Νίκου Αθανασάκη, τότε διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Παπανδρέου, ενώ δαπάνες ύψους 1,5 εκατ. ευρώ αποδίδονται στο όνομα "Καλογεροπούλου», η οποία είχε διατελέσει συνεργάτιδα του κ. Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών.
 
Εντυπωσιακό είναι το ποσό των 53,5 εκατ. ευρώ στο οποίο ανέρχονται οι δαπάνες προς γνωστό ταξιδιωτικό πρακτορείο για αποστολές στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ενώ εντοπίστηκαν να έχουν εκδοθεί 45.000 αεροπορικά εισιτήρια μέσα σε ένα μόνο χρόνο.
 
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Νίκος Αθανασάκης φέρεται να έχει ήδη δεχθεί επιστολή με την οποία καλείται να επιστρέψει μέρος του ποσού που εγκρίθηκε με υπογραφές του, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον πρώην γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνει διατεθειμένος να θέσει το ζήτημα αυτό σε συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ (a la ΙΡΑΚ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
ΗΠΑ-Βρετανία "ανακάλυψαν" χημικά και θέλουν επιθεωρητές στη Συρία
Συνεχίζεται η "φαρσοκωμωδία" με τη χρήση χημικών όπλων από το Συρία στοιχεία για τα οποία ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι διαθέτει η Ουάσιγκτον, χωρίς όμως τα στοιχεία αυτά να αγγίζουν το 100%.
Αμέσως μετά τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τσακ Χάγγελ-και όλως τυχαίως-τη σκυτάλη της φαρσοκωμωδίας πήρε ως είθισται η «ανεξάρτητη» βρετανική διπλωματία.
Έτσι με ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο εξωτερικών ανακοίνωσε-ω του θαύματος-ότι έχει και αυτό (!) Στοιχεία για τη χρήση χημικών από το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσσαντ αλλά και αυτό όπως και οι ΗΠΑ δεν και απόλυτα σίγουροι.
Πιο συγκεκριμένα το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι...

Γραμμές και νούμερα σ’ έναν άλλο κόσμο…

Είναι, πλέον, περισσότερο από βέβαιο ότι για την κυβερνητική συνεργασία η ΔΗΜΑΡ αποτελεί όλο και μεγαλύτερο βαρίδι.
Πότε με τις διάφορες «κόκκινες γραμμές», πότε με τον Μανιτάκη, πότε με τη Σκοπούλη, πότε με τον Ρουπακιώτη και πότε με πολλούς από την Αγίου Κωνσταντίνου, η κυβέρνηση «φρενάρει» ότι πρέπει να προχωρήσει αμέσως και τελικά δουλειά δεν γίνεται.
Για να είμαστε δίκαιοι, το «φρενάρισμα» της κυβέρνησης σε θέματα που έπρεπε να κινούνται με υπερηχητική ταχύτητα, δεν οφείλεται μόνο στη ΔΗΜΑΡ, αλλά και στους «πράσινους» κόκκους της, ενώ δεν πρέπει να βγαίνουν εκτός κάδρου και οι ελάχιστοι πολιτικά υπουργοί από το μεγάλο κόμμα της συγκυβέρνησης.
Το έχουμε ξαναπεί ότι αναγνωρίζουμε την υπέρβαση της ΔΗΜΑΡ, με τη συμμετοχή της στο κυβερνητικό σχήμα. Χρειαζόταν γενναιότητα και τόλμη.
Όμως, αν έτσι νομίζουν ότι προσφέρουν έργο, αν στηρίζουν χωρίς να ψηφίζουν, αν την ώρα της μάχης παραμένουν άκαπνοι, αν προβάλλουν συνεχώς εμπόδια και καθυστερήσεις, αν δημιουργούν συνεχείς αρρυθμίες σε ότι πρέπει να «τρέξει», τότε προκαλεί απορίες η συμμετοχή της στην κυβέρνηση.
Κορύφωση όλων αυτών, η διένεξη Μανιτάκη και Ρουπακιώτη και η, προσωρινή ελπίζουμε, απόσυρση του νομοσχεδίου που...

Όταν ο αυτό-εξευτελισμός δεν έχει όρια

Ο σέρβος πρόεδρος Νίκολιτς μετά την παράδοση του Κοσσυφοπεδίου στους Αλβανούς ζητάει συγγνώμη και για την Σρεμπρένιτσα.

Ο τέως εθνικιστής πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλάβ Νίκολιτς, που τώρα έγινε ευρωλαμόγιο, σε συνέντευξη που έδωσε στην κρατική τηλεόραση της Βοσνίας για την ανύπαρκτη «σφαγή» περίπου 8.000 Μουσουλμάνων στην Σρεμπρένιτσα, από τις σερβικές δυνάμεις, τον Ιούλιο του 1995 δήλωσε:

«Πέφτω στα γόνατα. Ζητάω συγγνώμη εκ μέρους της Σερβίας για το έγκλημα που διαπράχθηκε στη Σρεμπρένιτσα. Ζητάω συγγνώμη για τα εγκλήματα που διεπράχθησαν στο όνομα του κράτους και του λαού μας».Ωστόσο, ο Νίκολιτς έκανε «αντίσταση» και απέφυγε τη χρήση του όρου «γενοκτονία».

Πέρυσι τον Ιούνιο ο Νίκολιτς την επομένη της εκλογής του είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους μουσουλμάνους ,λέγοντας το σωστό πως, «δεν υπήρξε γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα».

Μπάνιο στο λασπόλουτρο .... όταν η αλήθεια είναι ο εχθρός μας.

Κυκλοφόρησε μία φωτογραφία στο Facebook και στο twitter που έδειχνε παραλία της Χαλκιδικής να έχει «πνιγεί» από την λάσπη. Κι από κάτω η επισήμανση ότι «υπεύθυνη» ήταν η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός. Ήταν μία απάτη γκεμπελικού τύπου. Η λάσπη ήταν γεγονός, αλλά είχε να κάνει με παλαιότερη θεομηνία. Ομοίως συμβαίνει τώρα με τα κέρδη του ΟΠΑΠ: Λάσπη, λάσπη, λάσπη. Σε αυτό το λασπόλουτρο φαίνεται να υπάρχει ένα ενιαίο κέντρο. Ένας κοινός τρόπος σκέψης.

Υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν τους άλλους τόσο ανόητους που δεν μπορούν να αντιληφθούν την απάτη. Ψαρεύουν σε θολά νερά και αναγάγουν την απάτη σε επιστήμη. Η «τέχνη» τους είναι δοκιμασμένη στο πέρασμα των αιώνων, αλλά ολέθρια για την Δημοκρατία. Θα πει κανείς ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τέτοιου είδους αντιλήψεις. Ανεξάρτητα από το αν αυτός που τις εκφράζει δηλώσει δεξιός ή αριστερός. Η αλήθεια είναι μία και όταν κανείς επιχειρεί να την κάνει λάστιχο, το μόνο που καταφέρνει είναι να πλήξει το ανοσοποιητικό σύστημα της ίδιας της κοινωνίας.

Για την λάσπη της Χαλκιδικής δεν ήταν υπεύθυνοι οι Καναδοί. Η αλήθεια είναι ότι οι απατεώνες που σκαρφίστηκαν αυτό το ψέμα έκαναν την δουλειά τους. Η πρώτη εντύπωση ήταν εκείνη που έμεινε σε πολλούς χρήστες του facebook και...
Ζήμενς και γερμανικές οφειλές: Η μισή αλήθεια της προπαγάνδας

Είναι απολύτως βέβαιο πως αν η κυβέρνηση δήλωνε πως ο σωστός δρόμος για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών είναι η πολιτική διαπραγμάτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του θα τινάζονταν σαν να τους είχε χτυπήσει ηλεκτρικό ρεύμα:

«Τι δουλειά έχει η πολιτική διαπραγμάτευση;», θα φώναζαν. «Το θέμα είναι νομικό. Η Γερμανία είναι αρνητική, σιγά μην διαπραγματευτεί με σας τους μνημονιακούς μερκελιστές που της λέτε συνέχεια ναι σε όλα».

Τώρα που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η πολιτική βάση του θέματος είναι αδιαμφισβήτητη (και χάρη στην απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης του Φεβρουαρίου 2012, που αναγνωρίζει τα ναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας – τα οποία δεν παραγράφονται, εκδίδοντας απόφαση μόνο για την ασυλία της Γερμανίας), ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του το άλλαξαν το τροπάρι.

Όπως και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας – και από κοντά τα στελέχη του - υποστήριξε στη συζήτηση της Τετάρτης στη Βουλή, «από εδώ και στο εξής χρειάζονται πολιτικοί χειρισμοί σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο», ενώ παράλληλα εμφάνισε και μια επικίνδυνη άποψη περί συμψηφισμού, βάζοντας από τη μια πλευρά της ζυγαριάς το ελληνικό χρέος και...
Καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο διδάσκει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας.

Πώς θα σας φαινόταν αλήθεια η κόρη σας ή ο υιός σας, όταν γύριζε στο σπίτι και σας έλεγε με βαρύγδουπο ύφος και με σιγουριά ...πρύτανη Πανεπιστημίου ότι «ο Μέγας Αλέξανδρος και ο πατέρας του δεν ήταν Έλληνες»;

Και ρωτάς σαν γονέας: «Πού το έμαθες αυτό παιδί μου;»
«Στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Το έλεγε ο καθηγητής στους φοιτητές και εμείς ακούγαμε.»
«Ποιος καθηγητής;»
«Ο κύριος Κ....»

Σύμφωνα με το υιό μου, ο καθηγητής μίλαγε για ένα ιστορικό θέμα και μέσα στη συζήτηση ανέφερε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν είναι Έλληνας και ελληνοποιήθηκε από τον Αριστοτέλη!

Δεν είμαι ιστορικός για να μπω σε αυτή την αντιδικία. Υπάρχουν συνάδελφοι του κ. Κ.... για να αναλύσουν αν ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Έλληνας ή όχι.

Ζητούμε όμως από τον υπουργό Παιδείας και από τον Πρύτανη του πανεπιστημίου, να μας απαντήσει αν στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο λέει ο κάθε καθηγητής την προσωπική του άποψη, αν μπορεί ένας καθηγητής να υπονομεύει την Ελλάδα εκ των έσω και αν ο ελληνικός λαός είναι υποχρεωμένος να πληρώνει τέτοιους καθηγητές για να υπονομεύουν την πατρίδα μας. Εγώ σαν απλός Έλληνας θεωρώ άλλο πράγμα υπονόμευση της πατρίδας και άλλο το να λες ελεύθερα την άποψή σου. Μπορείς να πας σε όποιο συνέδριο θέλεις. Κάνε οποιαδήποτε έρευνα ελεύθερα. Πήγαινε στα ιστορικά συνέδρια και εξέθεσε τις απόψεις σου ελεύθερα, διασταύρωσέ τες και μετά βγες και πες την άποψή σου στο αμφιθέατρο. Θεωρώ απαράδεκτο για εμάς τους απλούς κοινούς θνητούς να στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο και κάποιοι να τα αφελληνίζουν.

Αν παρόλα αυτά τα όσα μου μετέφερε ο μικρός είναι λάθος ή λάθος τα αντιλήφθηκε, ας γράψει κάτι ο κ. καθηγητής και ας το διαψεύσει.


πηγή
Απερισκέπτως εύελπις ομόσε.... και μη καταπροδούναι.

Έρχεται κάποτε μια κρίσιμη στιγμή όπου σπάνια τύχη, ή θεία πρόνοια, ορίζει να διασταυρώσει κανείς τα βήματά του μ’ εκείνα της ιστορίας. Κρινόμενος αν θα περάσει σ’ αυτήν, είτε ως αιώνιο υπόδειγμα ευψυχίας, είτε ως ρίψασπις και όνειδος. Του Αυξεντίου λ.χ., ήταν στις 3 Μαρτίου 1957, με το Μολών Λαβέ, στον Μαχαιρά. Του Κυριάκου Μάτση ήταν στις 19 Νοεμβρίου 1958, με το «αν βγω, θα βγω πυροβολώντας», στο Δίκωμο. Του Τάσσου Παπαδόπουλου ήταν το Διάγγελμά του τής Μεγ. Τετάρτης, 7 Απριλίου 2004.
Ιδού  απ' το ακροτελεύτιό του: 
«Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες, στις 24 Απριλίου θα τοποθετηθείτε με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν. Θα αποφασίσετε για το παρόν και το μέλλον της Κύπρου. Για τη γενιά μας, αλλά και τις γενιές που θα έρθουν μετά από εμάς. Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας. Είμαι βέβαιος ότι δεν σας αγγίζουν ψεύτικα διλήμματα. Ότι δεν σας τρομάζουν απειλές για δήθεν διεθνή απομόνωση. Ότι δεν σας πείθουν τα περί δήθεν τελευταίας ευκαιρίας. Είμαι βέβαιος ότι εξακολουθούν να έχουν για σας νόημα οι ηθικές αρχές και αξίες του λαού μας, του πολιτισμού και του εθνικού ιστορικού μας βίου, τον οποίο θέλετε να συνεχίσουμε με ασφάλεια, δικαιοσύνη, ελευθερία και ειρήνη. Ελληνικέ Κυπριακέ Λαέ, στη ζυγαριά του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες του ΝΑΙ. Σε καλώ να απορρίψεις το Σχέδιο Ανάν. Σε καλώ να πεις στις 24 του Απρίλη ένα δυνατό ΟΧΙ. Σε καλώ να υπερασπιστείς το Δίκαιο, την Αξιοπρέπεια και...

Μεγάλο φιλικό παιχνίδι στη Μνήμη της Γενοκτονίας 353000 Ποντίων στις 13 Μαΐου 2013.

Στη μνήμη της Γενοκτονίας 353.000 Ποντίων, που έχασαν την ζωή τους το 1919, θα διοργανωθεί στην Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2013, σπουδαίο φιλικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι μεταξύ της Μικτής ομάδας Ποντίων και της Εθνικής Ελλάδας του 2004, που για πρώτη φορά θα συγκροτηθεί μετά την μεγάλη επιτυχία της Πορτογαλίας, σε επίπεδο βετεράνων.

Τον αγώνα διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς και για τον λόγο αυτό δόθηκε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 στην οποία τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, καθηγητής ιατρικής κ. Παρχαρίδης, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης, βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής, Αντώνης Αντωνιάδης, ο πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Αχιλλέας Χαραλαμπίδης, ο πρόεδρος του ΜΓΣ Απόλλων κ. Χατζηανδρέας, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Καλαμαριάς κ. Στ. Ζαμπέτογλου, ο διεθνής πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, Χρήστος Τερζανίδης, που θα εκτελέσει χρέη τεχνικού στην ομάδα της Μικτής Ποντίων, και ο εκπρόσωπος της εθνικής ομάδας του 2004, σημερινός τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γεωργιάδης.


Μέλη της οργανωτικής επιτροπής του φιλικού αγώνα, που θα γίνει στις 13 Μαΐου 2013 στις 5 μ.μ. στο γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς, είναι και οι βετεράνοι διεθνείς ποδοσφαιριστές, Κούλης Αποστολίδης, Γιάννης Βένος και Κώστας Αϊδινίου, που παρέστησαν στην σημερινή συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς, όπως και οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές Αγγελος Σπυρίδων, Τάκης Σαλαπασίδης, Σάκης Παντελίδης, καθώς και ο πρώην ΓΓΑ, Γιώργος Λυσσαρίδης.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Παρχαρίδης, που πρώτος πήρε το λόγο, είπε μεταξύ άλλων: «Αγωνιζόμαστε για την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων, που το 1919 αφάνισε 353.000 Πόντιους και δημιούργησε μια ολόκληρη γενιά προσφύγων. Ζητάμε από τους γείτονές μας Τούρκους να πουν μια συγγνώμη για ό,τι έγινε τότε, αναγνωρίζοντας την γενοκτονία. Ο αγώνας που αποφασίσαμε να διοργανώσουμε στις 13 Μαΐου, θα γίνει στην μνήμη αυτών των ανθρώπων και έχει συμβολικό χαρακτήρα, γιατί θα πάρουν μέρος η ομάδα που έκανε περήφανη την Ελλάδα το 2004 και μια ομάδα επίλεκτων βετεράνων Πόντιων ποδοσφαιριστών. Συμβολικά είναι άλλωστε και τα χρώματα που φορά ο εκφραστής του ποντιακού στοιχείου, Απόλλων Καλαμαριάς, που έχει πάνω το το κόκκινο, που συμβολίζει το αίμα της γενοκτονίας, και το μαύρο που είναι το αιώνιο πένθος των Ποντίων. Στην εκδήλωση αυτή αποφασίσαμε να τιμηθούν και 15 παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, "ιερά τέρατα" του ποντιακού ποδοσφαίρου, για να εκτιμηθεί η προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τον τρόπο αυτό θα τιμήσουμε τους χιλιάδες νεκρούς μας». 
Περισσότερα εδώ