Σελίδες

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Οι σκέψεις μας δεν είναι δικές μας;

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ MΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ MΑΣ ?


Ο Steven Jacobson είναι απόφοιτος της σχολής επικοινωνίας του πανεπιστημίου της Βοστώνης.. Εργάσθηκε στην κινηματογραφική βιομηχανία για 13 χρόνια, σαν παραγωγός και διετέλεσε υπεύθυνος παραγωγής σε εταιρία παραγωγής ντοκυμαντέρ και σύναψε συμβόλαια με το ινστιτούτο DC Films για το θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

"Κατα την εργασία μου ως παραγωγός είδα πόσο εύκολο είναι να αλλάξει κανείς τη σημασία κάποιου γεγονότος ή τη σημασία των λόγων κάποιου. λέει ο Τζέϊκομσπον. ¨Αλλά δεν είχα εκτιμήσει σωστά σε όλο της το μέγεθος την έκταση του ελέγχου από τα ΜΜΕ (ακόμα και για αυτούς που εργάζονται στα ίδια τα ΜΜΕ) μέχρι που μου δόθηκαν τα αποτελέσματα μιας ιατρικής έρευνας για τον προγραμματισμό και τον απο-προγραμματισμό του ανθρώπινου νου." συνεχίζει.

Αυτά τον οδήγησαν στην αποχώρηση του από τον κλάδο του κινηματογράφου και την έναρξη μιας καριέρας ερευνητικής για τη χρήση του ελέγχου του νου που με τη σειρά της οδήγησε στη δημιουργία του οπτικοακουστικού υλικού "Ελεγχος του νου στην Αμερική".

Στόχος του Στήβεν είναι η ενημέρωση του κόσμου για τον τρόπο που τον χειραγωγούν τα ΜΜΕ.
Ακολουθεί απόσπασμα μιας πολύ ενδιαφέρουσας συνέντευξης στην οποία ο Τζέϊκομπσον εξηγεί τον έλεγχο του νου και αμφισβητεί το γεγονός ότι οι σκέψεις μας είναι δικές μας...


Ακολουθεί η "απομαγνητοφώνηση"...
"Ακολουθεί απόσπασμα συνέντευξης με τον Στήβεν Τζέϊκομπσον που εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο όλοι μας χειραγωγούμαστε ιδιαίτερα μέσω της τηλεόρασης καθώς και το γεγονός ότι οι σκέψεις σας μπορεί να μην είναι δικές σας αλλά σας τις "φύτεψαν" προγραμματίζοντας τον εγκέφαλό σας από τη στιγμή της γέννησης σας.

Αν οι πληροφορίες αυτές είναι νέες για εσάς θα μάθετε πολλά από αυτό το εκπληκτικό βίντεο που διαρκεί 8 λεπτά...


ΟΠΛΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
Το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι ζούμε μια εικονική πραγματικότητα. Zούμε σε ένα εντελώς ελεγχόμενο περιβάλον... ένα περιβάλον που δημιουργήθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Πολλοί άνθρωποι ειδικά οι νέοι δέχονται χωρίς κριτική την "πραγματικότητα" που τους παρουσιάζουν τα ΜΜΕ. Η λαϊκή τέχνη, ο κινηματογράφος, η τηλεόραση, κουβαλούν μηνύματα για το πως λειτουργεί η κοινωνία και το πως θα πρέπει οι άνθρωποι να συμπεριφέρονται. Συνεπώς η διασκέδαση δεν είναι χωρίς τίμημα, προσβάλεται η ιδεολογία προβάλεται μια θέαση του κόσμου που επηρεάζει όσους παρακολουθούν το πρόγραμμα της τηλεόρασης.

Και υπάρχει λόγος που το δίκτυο της τηλεόρασης και η μουσική βιομηχανία προγραμματίζουν στο μυαλό τον κώδικα από τον οποίο συχνά δεχόμαστε επίθεση σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας...
Μας προγραμματίζουν σε μια συγκεκριμένη θέαση του κόσμου την οποία μπορεί να θεωρούμε φυσιολογική επειδή γεννηθήκαμε μέσα σε αυτό το σύμπλεγμα από ψέματα και απάτη.

Στην πραγματικότητα η απάτη έγινε μέρος του κοινωνικού πλαισίου και ακριβώς επειδή γεννηθήκαμε μέσα σε αυτήν την κατάσταση οι γονείς μας γεννήθηκαν μέσα σε αυτήν την κατάσταση δεν ξέρουμε κάτι άλλο καλύτερο και έτσι δεν είναι σίγουρο ότι βλέπουμε τα πράγματα έτσι όπως είναι στην πραγματικότητα αλλά ότι μπορεί να τα βλέπουμε
διαφορετικά ανάλογα με το πως είμαστε εμείς...

Υπάρχουν δύο κύρια μέσα χειραγώγησης των ανθρώπων.
Το ένα είναι πολύ απλό πολύ βασικό και αυτό είναι ο απλός έλεγχος των πληροφοριών.
Οταν δεν έχουμε όλα τα δεδομένα για ένα συγκεκριμένο θέμα η ποιότητα της κρίση μας δεν μπορεί να είναι καλύτερη από την ποιότητα της πληροφορίας.

Και παρά το γεγονός ότι έχουμε μια πληροφορία διασκορπισμένη παντού με όλη την πληροφορία που υπάρχει διαθέσιμη στο διαδίκτυο και σε άλλες πηγές πληροφόρησης θα πρέπει να διαθέτουμε την ικανότητα να αξιολογήσουμε την πληροφορία που μας προσφέρεται και είναι θέμα να έχουμε τη διορατικότητα και να αποφασίζουμε το τι είναι αλήθεια ποια είναι τα ψέματα ποιες οι μισοαλήθειες.

Υπάρχει στο χώρο των ΜΜΕ μια διαδικασία συγχωνεύσεων για τον έλεγχο της πληροφορίας στην ιδιοκτησία των διαφόρων μέσων στον τύπο, στον κινηματογράφο στην τηλεόρασηπου τελικά καταλήγουν στα χέρια των λίγων που κατέχουν τις πολυεθνικές. 
Σήμερα στην ουσία υπάρχουν ελάχιστες εταιρίες που ελέγχουν την πληροφορία και επιβάλουν τον τρόπο διασκέδασης.

Κατα την εργασία μου σαν συντάκτης είχα την ευκαιρία να δω πόσο εύκολο είναι να αλλάζεις το νόημα ενός συμβάντος ή το νόημα των όσων λέει κάποιος σε οτιδήποτε. Ετσι αντιλαμβανόμουν την πλαστικότητα και τη δυνατότητα εύκολης μορφωποίησης της "πραγματικότητας" των ΜΜΕ.

Αλλα δεν είχα συνειδητοποιήσει σε όλη της την έκταση τη χειραγώγηση την οποία επιβάλουν τα ΜΜΕ στους ανθρώπους και συμπεριλαμβάνω και τους ανθρώπους που εργάζονταν στα ΜΜΕ.
Αν χρησιμοποιήσουμε την τηλεόραση σαν πρώτο παράδειγμα για το πως δουλεύει ο προγραμματισμός του νου (της διάνοιας) μας Η τηλεόραση είναι το πιο δυνατό όπλο ψυχολογικού πολέμου στην ιστορία!
Για πολλούς ανθρώπους είναι ένα μέλος της οικογένειας στο σπίτι "ένα κύριο μέλος... στην ουσία κρατάει" το σπίτι"...

Ναι. Είναι η κύρια πηγή πληροφορίας. Η τηλεόραση στην ουσία είναι το σύμβολο της πληροφορίας που πρέπει να λατρέψουμε...

Πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται πολύ τα πράγματα που τους επηρεάζουν ασυνείδητα συνήθως δεν ξέρουν τι να ψάξουν μέχρι να έρθει κάποιος και να τους τα δείξει και τότε μόνο καταλαβαίνει τον τρόπο με τον οποίο όλοι μας επηρεαζόμαστε από δυνάμεις που δεν μπορούμε να δούμε συνειδητά.
Και ο απόλυτος έλεγχος είναι ο έλεγχος που γίνεται χωρίς το θύμα να το αντιλαμβάνεται και η τηλεόραση είναι εξαιρετικό παράδειγμα.

Σκεφτείτε την τελευταία φορά που παρατηρήσατε μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους να κάθονται και να βλέπουν τηλεόραση. Είχαν αυτό το "υαλώδες" μάτι εκείνο το άδειο βλέμα και αυτό συμβαίνει επειδή εκείνη τη στιγμή βρίσκονται σε εγκεφαλική κατάσταση "Α" , μια κατάσταση ύπνωσης του νου. Είναι εξαιρετικά σημαντικό. Το ότι η τηλεόραση έχει τη δύναμη να μας θέτει σε κατάσταση ύπνωσης. Δεν έχει σημασία τι δείχνει.  Και αυτό γιατί η οθόνη της τηλεόρασης τρεμοπαίζει χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε και παρ΄όλο που φαίνεται στατική στην πραγματικότητα τρεμοπαίζει. Δεν το βλέπουμε συνειδητά αλλά το ασυνείδητο λόγω της επανάληψης του οπτικού ερεθίσματος αλλάζει τη διανοητική μας κατάσταση.

Και αυτή είναι η βασική αρχή πίσω απο τον "υπνωτιστικό προγραμματισμό". Ζητάς από το υποκείμενο να εστιασει την συνειδητή προσοχή του σε μία από τις πέντε αισθήσεις. Στην περίπτωση της τηλεόρασης μιλάμε για εικόνα που επαναλαμβάνεται στην περίπτωση του ήχου οποιοσδήποτε επαναλαμβανόμενος ήχος θα μας αλλάξουν τη νοητική μας κατάσταση.
Και ο λόγος που αυτό είναι σημαντικό είναι γιατί εμείς οι άνθρωποι είμαστε επιρεπείς στον νοητικό προγραμματισμό πολύ περισσότερο όταν είμαστε σε κατάσταση ύπνωσης.
Οταν είμαστε σε κατάσταση ήπιας ύπνωσης είμαστε πολύ ευάλωτοι Γιατί ο πρώτος σκοπός ενός προπαγανδιστή ή ενός διαφημιστή είναι η δημιουργία συνθηκών που θα μας φέρουν σε αυτή τη διανοητική κατάσταση ώστε να ευνοείται η λήψη των μηνυμάτων και αυτό επιτυγχάνεται σε καταστάσεις μέτριας ύπνωσης.

Και γι αυτό η τηλεόραση είναι πολύ σημαντική σε όλη αυτή τη διαδικασία οδηγώντας στην ενοποίηση του νου ολόκληρου του πληθυσμού.

Δεν σας έτυχε να αγοράσετε κάτι και μετά να αναρωτηθείτε γιατί το αγοράσατε;
Είναι σύνηθες φαινόμενο να νιώθουμε πια την ανάγκη να αγοράσουμε πράγματα βάσει μιας ανάγκης που μας προγραμμάτισε μια συγκεκριμένη μάρκα προϊόντων. Στην ουσία αυτός είναι ο στόχος του προγραμματισμού ενός προπαγανδιστή ή διαφημιστή (δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ τους!!!) ο ένας πουλάει προϊόντα ο άλλος πουλάει ιδέες. Και οι δύο επιδιώκουν να χτίσουν μέσα μας έναν αυτόματο μηχανισμό με τον οποίο θα αντιδρούμε αυτόματα και χωρίς να το σκεφτόμαστε και θα προτιμάμε μια συγκεκριμένη ιδέα ή ένα συγκεκριμένο προϊόν. Αυτός είναι ο στόχος του προγραμματισμού.

Σκεφτείτε το. Κάθε φορά που ακούτε τηλεπαρουσιαστές να μιλάνε αντιλαμβάνεστε ότι ανεξάρτητα από την εθνικότητα τους τη φυλή τους είτε είναι μαύροι είτε άσπροι έχουν όλοι έναν παρόμοιο τρόπο ομιλίας. Ακολουθούν ένα πρότυπο ομιλίας που συνδέεται με την λήψη πληροφορίας. Ακολουθούν το πρότυπο ομιλίας του υπνωτιστή.
Οι τηλεπαρουσιαστές κοιτούν κατευθείαν στην κάμερα στα μάτια του τηλεθεατή.

Αυτή είναι μια υπνωτιστική τεχνική.

Ο τηλεπαρουσιαστής ειδήσεων είναι μια "αρχή" (εξουσία) που ενθαρύνει την αποδοχή της πληροφορίας. Οι άνθρωποι θα δεχθούν την πληροφορία που προέρχεται από μια κοινά αποδεκτή και σεβαστή αρχή.
Και μετά η επανάληψη της πληροφορίας ξανά και ξανά είναι που χτίζει αυτή την αυτόματη διαδικασία λήψης αποφάσεων, έτσι ώστε κάθε φορά που μας παρουσιάζεται η πληροφορία να την δεχόμαστε αυτόματα χωρίς να την σκεφτόμαστε.


ΔΗΜ: "Νομίζετε ότι τα ΜΜΕ λειτουργούν για λογαριασμό τους;
Γιατί πολύ φοβάμαι ότι τα ΜΜΕ ελέγχονται.

Ναι συμφωνώ. Νομίζω ότι τα ΜΜΕ έχουν γίνει το δεξί χέρι της κυβέρνησης..."
ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

Προ διετίας είχαν προτείνει επέμβαση του Στρατού

Δικαίωση του defencenet.gr δύο χρόνια μετά τα Δεκεμβριανά: "Είχαν προτείνει επέμβαση του Στρατού"

Δύο χρόνια μετά τα Δεκεμβριανά που άλλαξαν την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας και την οδήγησαν 18 μήνες μετά στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της, ένα από τα σημαντικότερα ρεπορτάζ του defencenet.gr στην πεντάχρονη πορεία του, η πιθανότητα επέμβασης στρατιωτικών δυνάμεων και η επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης (στρατιωτικός νόμος), επιβεβαιώνεται από δηλώσεις ενός εκ των κυρίων υπευθύνων εκείνου του όργιου χάους που έσπρωξε την χώρα στην πιο δύσκολη φάση της σύγχρονης ιστορίας της, του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης, Προκόπη Παυλόπουλου.
Ο τότε υπουργός μιλώντας τώρα στην κρατική τηλεόραση στην εκπομπή του Στέλιου Κούλογλου με θέμα τα δύο χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τα όσα ακολούθησαν, παραδέχεται ότι κάποιοι είχαν προτείνει την επιβολή στρατιωτικού νόμου! Η αντίδραση είχε έρθει από την ίδια την τότε στρατιωτική ηγεσία και ειδικά τον τότε Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δ.Γράψα. Εδώ βέβαια καταδεικνύεται για πρώτη φορά δημοσίως ότι υπήρξε ενός είδους "πολιτική ανυπακοή" στις Ένοπλες Δυνάμεις να επέμβουν...
Τώρα, δύο χρόνια μετά από εκείνο το ρεπορτάζ του defencenet.gr, το μοναδικό που γράφτηκε για το θέμα την αποφράδα νύχτα της 8ης Δεκεμβρίου 2008, μπορούμε να αποκαλύψουμε όχι βέβαια την πηγή που μας είχε μεταδώσει τις πληροφορίες, αλλά την φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο ανώτατος αξιωματικός όταν μας ενημέρωνε σχετικά: «Ναι, μας ζήτησαν επέμβαση, αλλά οι μαλ...κες πέθαναν. Ας βρούν αλλού κορόϊδα»
Ακουλουθούν τα δύο δημοσιεύματα-ντοκουμέντα εκείνης της νύχτας τα οποία μπορείτε να βρείτε και στην ενότητα «Aσφάλεια-Δημόσια Τάξη» στις 8 Δεκεμβρίου 2008, του site:

"Χάος στη χώρα - Διαψεύδεται η επιφυλακή των Ενόπλων Δυνάμεων - Αλλοδαποί στις συγκρούσεις (ανανέωση)
08-12-2008 20:46:02
Την ώρα που γράφονταν οι γραμμές αυτές υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι η Εθνική Βιβλιοθήκη καιγόταν. Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.
Διαψεύδονται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι πληροφορίες που ήθελαν τις Ένοπλες Δυνάμεις να τίθενται σε κατάσταση, τουλάχιστον μερικής επιφυλακής, για να αντιμετωπιστεί το κύμα βίας που σαρώνει όλη την χώρα. "Δεν έχει εκδοθεί καμία τέτοια διαταγή" διαβεβαίωσε το defencenet.gr, ανώτατη πηγή του ΓΕΕΘΑ. Ωστόσο πληροφορίες που υπάρχουν στην διάθεσή μας αναφέρουν ότι "Τουλάχιστον προφορικά, έχουν ενημερωθεί οι διοικητές μονάδων, όπως του Μεγάλου Πεύκου όπου εδρεύουν οι ειδικές δυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα".
Την ίδια στιγμή οι κουκουλοφόροι αντιεξουσιαστές έχουν καταλάβει το κέντρο της Αθήνας και οι μόνες περιοχές που ελέγχονται από την Αστυνομία, είναι το Μέγαρο Μαξίμου και το Κοινοβούλιο. Μάλιστα θεωρείται βέβαιο ότι πολλοί από αυτούς ήδη οπλοφορούν με σπαθιά, αφού έχει λεηλατηθεί σχετικό κατάστημα του κέντρου. Πολλοί είναι οι εγκλωβισμένοι πολίτες (στον ΟΤΕ Εξαρχείων είναι εγκλωβισμένοι τουλάχιστον 15 άτομα από εκατό κουκουλοφόρους που έχουν εισβάλει στο κτίριο) από εξτρεμιστές και την φωτιά στην οποία έχουν παραδοθεί πολλά κτίρια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεκάδες αλλοδαποί έχουν ενωθεί με τους κουκουλοφόρους και λεηλατούν όλη την περιοχή από την Ομόνια μέχρι το Κολωνάκι.

Στην Θεσσαλονίκη οι κουκουλοφόροι έκαψαν το αστυνομικό τμήμα Συκεών και έχουμε τραυματίες αστυνομικούς με έναν αστυνομικό να έχουν ακρωτηριαστεί τα δάκτυλά του. Στην Πάτρα είχε καταληφθεί ο τηλεοπτικός σταθμός "Super B", στην Θεσσαλονίκη έχει καεί ολόκληρη η Τσιμισκή και στο εξωτερικό, είτε έχουν καταληφθεί, είτε πολιορκούνται οι κυριότερες πρεσβείες μας, Στα Ιωάννινα και στο Ηράκλειο έχουν καεί καταστήματα και κτίρια και γενικά η χώρα έχει παραδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου χάος, το οποίο μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι..."
Και το δεύτερο δημοσίευμα της 8ης Δεκεμβρίου 2008, 33 λεπτά αργότερα:"Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για Καραμανλή
08-12-2008 21:18:09

Ολα τα πολιτικά ενδεχόμενα μελετά ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr. Από προκήρυξη άμεσα πρόωρων εκλογών, μέχρι την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στις 09:00 το πρωϊ ο πρωθυπουργός πρόκειται να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και εν συνεχεία θα σuναντήσει έναν-έναν τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η θύελλα της βίας που έχει ξεσπάσει σε ολόκληρη την χώρα (οι εξτρεμιστές στην Αθήνα ξεπέρασαν τις 5000 και αιφνιδίασαν με τον όγκο τους τις αστυνομικές αρχές) και έχει επεκταθεί στις ελληνικές πρεσβείες του εξωτερικού, μόνο τυχαία δεν θεωρείται, καθώς εδώ και αρκετές εβδομάδες υπήρχαν πληροφορίες στις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών ότι "Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου είναι πιθανόν να τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο αποδόμησης της έννομης τάξης". Μάλιστα μία πηγή που εδρεύει σε δυτική πρωτεύουσα είχε προσδιορίσει με ακρίβεια ότι στο διάστημα "πριν τις 15 Δεκεμβρίου αναζητείτο παράθυρο ευκαιρίας για την έναρξη της επιχείρησης".

Οι αρχές είχαν προσανατολιστεί στην πορεία του Πολυτεχνείου της 17ης Νοεμβρίου, αλλά τελικά η καταιγίδα ξέσπασε τρεις εβδομάδες αργότερα από ένα τυχαίο γεγονός.

Σε σχετική εκπομπή του ΣΚΑΪ το απόγευμα οι Παπαχελάς-Παπαδημητρίου, έκαναν σαφή αναφορά σε ξένες υπηρεσίες που δρουν στα Εξάρχεια, ενώ εμείς υπενθυμίζουμε ότι προσφιλής χώρος δραστηριοποίησης της Βάλερι Πέϊν, της πράκτορας της CIA, που αποκαλύφθηκε σε σχετική συνωμοσία στην Ουάσιγκτον, κατά δική της ομολογία, ήταν τα Εξάρχεια..."
hellenicrevenge

Γ.Α.ΜΑ.Π., ένας μάστορας στον ανταρτοπόλεμο

Posted by ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ στο 25/11/2010
Συγγραφέας: Βεντούρας Νίκος
Μια από τις σοφότερες ρήσεις του λαού μας είναι και το «ουδείς προφήτης στον τόπο του». Πράγματι, ο Χριστός δεν έπεισε τελικά τους συμπολίτες του στην Ιερουσαλήμ, ενώ ακόμη και ο Μωάμεθ αναγκάστηκε να τα μαζέψει και να την κάνει προς Μεδίνα. Είναι ίδιον των μεγάλων ανδρών να γεννούν αντιπάθειες και έντονα συναισθήματα –ειδικά των μεγάλων ανδρών που εμφανίζονται δημόσια με καράφλα, μουστάκι, γυαλί «σφήκα» και ποδηλατικό κολάν σε μια κοινωνία που βρίσκεται ακόμα πολύ πίσω για να το εκτιμήσει.
Με την πιθανή εξαίρεση του Σιγάλα, η ελληνική κοινωνία δεν εκτιμάει τα μεγάλα αναστήματα. Δεν εκτιμάει την υπέρβαση, το διαφορετικό, την αμφισβήτηση της λογικής της ήσσονος προσπάθειας. Δεν εκτιμάει λοιπόν ούτε τον Γεώργιο Ανδρέα και Μαργαρίτας Παπανδρέου (Γ.Α.ΜΑ.Π). Και όμως, όπως η ιστορία θα δείξει, ο ΓΑΜΑΠ έχει κάνει περισσότερα για την Ελλάδα από κάθε άλλο πρωθυπουργό από ιδρύσεως ελληνικού κράτους.
Αν μελετήσει κανείς προσεκτικά τις κινήσεις και τις πράξεις του μεγάλου αυτού πολιτικού αντρός, θα δει ότι χρησιμοποιεί μια εντελώς δική του τακτική αντιμετώπισης των προβλημάτων, που θυμίζει την κλασσική θεωρία του ανταρτοπόλεμου. Χρησιμοποιεί, δηλαδή, τα μέσα και τις δυνάμεις του εχθρού εναντίον του. Ίσως πάλι αντλεί την ιδέα αυτή από την ιατρική, όπου ως γνωστόν το εμβόλιο που προλαμβάνει μια ίωση φτιάχνεται από αδρανή στελέχη του ίδιου του ιού. Είναι πιθανό να σκέφτηκε ο πρωθυπουργός, ότι με αυτό τον τρόπο θα αξιοποιηθεί και το τεράστιο δυναμικό αδρανών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Ο ΓΑΜΑΠ διέγνωσε, καίρια, το μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού κράτους: το ότι δηλαδή στηρίζουμε την οικονομία μας μονίμως σε δάνεια και είμαστε ως εκ τούτου υπερχρεωμένοι. Και εδώ έγκειται η μεγαλοφυΐα του ανδρός. Άλλοι θα πόνταραν στην ανάπτυξη, αλλά ο πανούργος ΓΑΜΑΠ σκέφτηκε να πολεμήσει το πρόβλημα του δανειακού χρέους με τα ίδια του τα όπλα: πήρε το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία του ελληνικού κράτους, από το σκληρότερο δανειστή, και με τους πλέον απεχθείς όρους. Κάτι σαν να χρησιμοποιείς την φασολάδα για να αποφύγεις τα αέρια. Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα διαβεβαιώσουν για το μεγαλείο αυτής της στρατηγικής.
Ο πρωθυπουργός διέγνωσε επίσης το μέγα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, την περιβόητη έλλειψη διάθεσης για εργασία και την τεμπελιά των δημοσίων υπαλλήλων. Και στο στηλίτευσε με τον καλύτερο τρόπο: αμά τω διορισμώ του δεν άφησε μέρα που να μην την έκανε από τα καθήκοντά του, είτε στο εξωτερικό, είτε σε διακοπές, δίνοντας έτσι το καλύτερο αντιπαράδειγμα στον ελληνικό λαό.
Στο ζήτημα πάλι της λαθρομετανάστευσης, ο ΓΑΜΑΠ είχε ήδη δηλώσει προεκλογικά αποφασισμένος να δείξει «μηδενική ανοχή». Και πράγματι, λίγους μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας, χτύπησε το κακό στη ρίζα του: όλοι πολιτογραφούνται Έλληνες πολίτες, και αποκτούν μάλιστα και την ιθαγένεια. Με αυτό τον τρόπο, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, δεν θα απομείνει ούτε ένας λαθρομετανάστης εντός των συνόρων. Πρόκειται για μια σολομώντεια λύση του προβλήματος, την οποία θα ζήλευε ακόμα και ο Σαρκοζί.
Αντίστοιχη ήταν η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Ποιός καλύτερος τρόπος να καταδείξεις την αδικία της φοροδιαφυγής από την περαίωση; Βλέποντας ο ελληνικός λαός όλα τα μεγαλο-λαμόγια φοροδιαφεύγοντες να παραδίδονται στην κοινωνία ως άσπιλες περιστερές, δεν μπορεί παρά να σιχαθεί την φοροδιαφυγή και να μην καταφύγει ποτέ ξανά σε αυτήν.
Μετά από τόσες επιτυχίες σε όλους τους τομείς θα ήταν παράλογο να μην αξιοποιηθεί η ίδια μέθοδος και στα εθνικά θέματα. Έτσι, εκκινώντας από την αρχή ότι «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση», η κυβέρνηση προχώρησε σε επίθεση φιλίας προς την Τουρκία. Δέκα νησιά ζητάνε; Είκοσι τους δίνουμε. Τα πετρέλαια του Αιγαίου; Πάρτε και τις καρέτα-καρέτα του Ιονίου. Έτσι ο Ερντογαν δεν μπορεί παρά να σκεφτεί «κάποιο λάκκο έχει η φάβα» και να υποχωρήσει, χαρίζοντας ακόμη μια τεράστια επιτυχία της διπλωματίας μας.
Όλα αυτά έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και πολύ διχασμό στην κοινωνία μας. Αλλά είπαμε: ουδείς προφήτης στον τόπο του. Ενδεχομένως ο ΓΑΜΑΠ να φύγει νύχτα, με ελικόπτερο, για άλλες χώρες. Αυτή είναι η μοίρα των μεγάλων ανδρών. Η Ιστορία όμως αναπόφευκτα θα καταγράψει το μεγαλείο της προσφοράς του, είτε από τη θέση του ως Έλληνας πρωθυπουργός, είτε ως μελλοντικός κλητήρας στον ΟΗΕ.
 
Τόνοι και Πνεύματα

Στην αναμπουμπουλα ο λύκος χαίρεται

Πόθεν μοι τούτο για την κυβέρνηση
Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται
Όσοι σήμερα διαφωνούν με την αυταρχική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, διακηρύσσοντας συνεχώς σε όλους τους τόνους ότι αυτή διαθέτει την απόλυτη αλήθεια και αυτή και μόνο αυτή γνωρίζει τι πρέπει να γίνει, διαφωνούν και με όσα συμβαίνουν στη Νέα Δημοκρατία.

Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται και όταν συμβαίνει κάτι που αφορά δύο πλευρές, πρέπει να αναζητούμε ποια από τις δύο πλευρές χαμογελά.

Και αυτή τη στιγμή, αναμφίβολα αυτή που χαμογελά είναι η κυβέρνηση. Την ώρα που έπρεπε όλο το ενδιαφέρον να συγκεντρώνεται στις δικές της ενέργειες, στο γεγονός ότι ήδη έχουν μπει σε εφαρμογή τα νέα μέτρα, στο γεγονός ότι η τρόικα έφυγε αφήνοντας πίσω της τον κ. Παπακωνσταντίνου να εμφανίζει τις δέκα εντολές της ως δικής του έμπνευσης σωτήριες λύσεις, τα φώτα στρέφονται προς την πλευρά αυτών που δεν κυβερνούν.

Την ώρα που στην κυβέρνηση συνεδριάζουν επί ώρες χωρίς να καταλήγουν πουθενά.
Την ώρα που για την Ελλάδα τα spreads παραμένουν στα ύψη.
Την ώρα που ο κ. Παπανδρέου, εξαφανισμένος όσο μιλούσε η τρόικα, έκανε την εμφάνισή του την επομένη της αναχώρησης των ξένων επιτηρητών, για να… μιλήσει σε εκδήλωση του υπουργείου Εσωτερικών για την… επιμόρφωση των νέων αυτοδιοικητικών αρχών, αναγγέλλοντας ξανά «βαθιές τομές».
Την ώρα που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποκαλεί το μνημόνιο… ευτυχία, ενώ πριν από έναν χρόνο δεν ήθελε ούτε να το ακούσει.
Την ώρα που έχουν περικοπεί τα πάντα, που διακυβεύονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.
Την ώρα που δεν θα πάρουμε δώρο Χριστουγέννων.

Ε, αυτήν την ώρα δεν ωφελείται η χώρα από συμπεριφορές που κάνουν το χαμόγελο να ανθίζει στα χείλη εκείνων που άλλα έλεγαν πριν τις εκλογές και άλλα κάνουν τώρα, παριστάνοντας μάλιστα και τους σωτήρες.

Ο κ. Παπανδρέου δεν έχει απολογηθεί για τα ψέματα που έλεγε προεκλογικά, δεν δίνει ταμειακό πρόγραμμα ώστε να ξέρουμε πότε θα δούμε κάποιο φως στην άκρη του τούνελ και, το κυριότερο, δεν ζήτησε βοήθεια από κανέναν.

Έχει δέκα φορές κάνει τον γύρο του πλανήτη κατηγορώντας την ίδια του την χώρα, ώστε μέσω αυτών των κατηγοριών να καταγγείλει την προηγούμενη κυβέρνηση και τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Αυτά στο εξωτερικό. Στο εσωτερικό έστησε την φάρσα των εξεταστικών επιτροπών που δεν έχουν οδηγήσει πουθενά, ενώ δεν έχει κάνει ούτε απόπειρα να καταργήσει τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Όλα όσα λέει περί συναίνεσης, είναι ένα επικοινωνιακό τρυκ. Η συναίνεση προϋποθέτει κάποια συνεννόηση και επί των μέτρων που λαμβάνονται. Λευκό χαρτί στην ζωή και στην πολιτική δεν υπάρχει.

Με αυτήν την έννοια, όσα συμβαίνουν στο κεντροδεξιό στρατόπεδο, απλώς είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης. Αποσπούν την προσοχή από όσα συμβαίνουν και στρέφουν το ενδιαφέρον προς την πλευρά που δεν λαμβάνει καμιά απόφαση.

Χθες, μέσα στην γενική σύγχυση, δεκανίκι της κυβέρνησης έγινε ξαφνικά και η κ. Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος απένειμε εύσημα στην κυβέρνηση από το βήμα της γερμανικής Βουλής.

Είπε πως αν η Γερμανία είναι το «πρότυπο» της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, η Ελλάδα είναι το παράδειγμα για το τι πρέπει να κάνει μια χώρα προκειμένου να επιστρέψει στην οδό της αρετής, δηλαδή τη δημοσιονομική σταθερότητα.

Είπε μάλιστα η κ. Μέρκελ πως οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης επιβραβεύτηκαν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές – για να καταλάβουν αυτοί που απέχουν από την κάλπη πως ούτε η Μέρκελ τους λαμβάνει υπ’ όψη.

Αυτό, είπε η κ. Μέρκελ, σημαίνει ότι «ο λαός θέλει να λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους, δεν θέλει στρουθοκαμηλισμούς, αλλά να λαμβάνονται οι κατάλληλες αποφάσεις».

Κατέβασε μάλιστα και τους τόνους σχετικά με όσα είχε πει στο συνέδριο του κόμματός της στην Καρλσρούη για τον τρόπο εισόδου της χώρας μας στο ευρώ. Επανέλαβε, βέβαια, ότι ήταν πολιτική απόφαση, αλλά απέφυγε τις σκληρές εκφράσεις.

Συμπέρασμα: Η κυβέρνηση έχει βρει τα δεκανίκια που χρειάζεται στο εξωτερικό. Στο εσωτερικό θέλει είτε να την αφήσουμε μόνη της, είτε να κυβερνά χειροκροτούμενη.
elzoni-gr

Ο Αλβανικός Εθνικισμός

Albin Kurti: “Οι Αλβανοί στα Βαλκάνια αποτελούν έναν ενιαίο έθνος. Τα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας έχουν τοποθετηθεί δια της βίας”

Το αλβανικό εθνικιστικό κόμμα “Vetëvendosje” (Αυτοδιάθεση) που θα συμμετέχει στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου 2010 στο Κοσσυφοπέδιο, κίνησε το ενδιαφέρον Γερμανού δημοσιογράφου που πήρε συνέντευξη από τον επικεφαλής του, Albin Kurti. Στην συνέντευξη αυτή ο Albin Kurti εξήγησε ότι το κόμμα του δεν τάσσεται κατά της διεθνούς παρουσίας στο Κοσσυφοπέδιο. “Οι Αλβανοί στα Βαλκάνια αποτελούν έναν ενιαίο έθνος. Τα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας έχουν τοποθετηθεί δια της βίας” πρόσθεσε ο Albin Kurti στο γερμανό δημοσιογράφο. Το συγκεκριμένο κόμμα οραματίζεται και είναι υπερμαχος της δημιουργίας της λεγόμενης και “Μεγάλης Αλβανίας” ή και “Φυσικής Αλβανίας” όπως λένε συχνότερα οι ίδιοι.

Εθνικά Θέματα

Ξέρει κανείς την σύμβαση COOPER; Υπάρχει άραγε;

ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΑΓΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ COOPER;

Posted by olympiada στο Νοεμβρίου 24, 2010
Γράφει ο Νίκος Καράς
Υπάρχει μια σύμβαση η οποία λήγει φέτος. Σύμβαση αρκούντως σοβαρή που δείχνει ότι αυτή η χώρα από την δουλεία δεν ε΄ έφυγε ποτέ ΄! Γιατί μα γιατί λείπουν οι Έλληνες πολιτικοί.
Η σύμβαση λέγεται  COOPER!

Ο μακαρίτης ο Μπάτσης στο βιβλίο που ειχε γραψει το 1947 με τιτλο “Η βαρια βιομηχανια στην Ελλαδα”, αποκάλυψε την υπαρξη της λεγόμενης “συμβασης cooper”(υπεγραφη το 1940 και ληγει το 2010 και ειμαι περιεργος να δω αν οι ξεφτιλισμενοι οι πολιτικάντηδες θα την ανανεώσουν!
Υπαρχει στο υπουργειο βιομηχανίας και παραδιδεται-σαν “ιερο κειμενο”-απο υπουργο σε υπουργο!), βασει της οποιας τα λεγομενα “στρατηγικα ορυκτα” της Ελλαδας καθως και ο υδατινος μας πλουτος,τιθενται υπο την αιγιδα ενος Αμερικανικου consortium εταιρειων! Το αποτελεσμα αυτης της αποκαλυψης ηταν να τουφεκιστει ο Μπάτσης μαζι με τον Μπελογιαννη το 1952! Απο τους 12 που ηταν για “ντουφεκι”, επελεξαν μονον 3, ενας εκ των οποιων ηταν και ο Μπατσης! Kαταλαβατε γιατι κανενας πολιτικος δεν αποτολμα να ακουμπησει τα παρθενα κοιτασματα ορυκτου πλουτου που βρισκονται στην Ελλαδα.Ειμαστε η μονη χωρα στην Ευρωπη με σιδερο-χρωμιο και νικελιο και δεν παραγουμε ουτε γραμμαριο ανοξειδωτου χαλυβα.
Υ.Γ. Γι αυτό δεν βγάζουμε τίποτε μέχρι να τα δώσουν στους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ

Το Ιρλανδικό Μάθημα

Το ιρλανδικό  μάθημα
ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ, ακόμη κι όσοι τρέφονται μόνο με «μεγαλουργήματα» της νεοελληνικής τηλεοπτικής και πολιτικής κουλτούρας, να παρακολουθούν τι γίνεται λίγο μακρύτερα από τα ελληνικά σύνορα. Για να έχουμε κάποιες ελπίδες να προοδεύσουμε... Οταν, μάλιστα, κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα παρόμοια με τα δικά μας. Το μάθημα είναι καλό για όλους: πολιτικούς και απλούς πολίτες. Να μάθουν όλοι πώς σοβαρές κυβερνήσεις μεθοδεύουν και υποστηρίζουν την περηφάνια τους και την εθνική τους κυριαρχία. Η Ιρλανδία, διότι περί αυτής πρόκειται, αποφάσισε να προχωρήσει σε μειώσεις δαπανών κατά 15 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Το πρόγραμμα προσαρμογής της είναι το μισό από το δικό μας. Τι προβλέπει, όμως, το πρόγραμμα αυτό; Λοιπόν, περικοπή δημοσίων δαπανών κατά τα δύο τρίτα και μόλις το ένα τρίτο θα είναι νέοι φόροι...


ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ τι έκανε; Μα, ακριβώς το αντίθετο. Ακριβώς το αντίστροφο. Κράτησε σταθερή τη φορολογία των επιχειρήσεων και αύξησε τη φορολογία των εισοδημάτων των χαμηλόμισθων, των χαμηλοσυνταξιούχων και της μεσαίας τάξης που στενάζει.


ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ, λοιπόν, οι Ιρλανδοί υπολογίζουν ότι θα έχουν δραστική μείωση της ανεργίας και ταυτόχρονη αύξηση της ανάπτυξής τους. Και το καλύτερο ξέρετε ποιο είναι; Οτι από την Ιρλανδία φαίνεται να έχει πάρει το μάθημά του και το ίδιο το ΔΝΤ, καθώς οι τεχνοκράτες του διαπιστώνουν ότι υπάρχει πράγματι «ένα άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής». Μία άλλη μέθοδος που ίσως να μας έβγαζε μια ώρα αρχύτερα από τη στενωπό. Το μάθημα ελπίζουμε να το πάρουν όλοι. Η κυβέρνηση, που μέχρι πρότινος συνέχιζε να λέει ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα, και ο κόσμος -όσοι έχουν απομείνει-, που πιστεύει τους ανθρώπους της κυβέρνησης, που εμμένουν να μη λένε τα πράγματα με το όνομά τους.

 

Της απαγόρευσαν τον γάμο επειδή είναι Τ/Κ υπήκοος Κύπρου

Απαγόρευσαν σε Τ/κυπρία να παντρευτεί Τούρκο

| Εκτύπωση | 18/11/2010 | Του Κωστάκη Αντωνίου

Σε μια έξαρση εθνικού φανατισμού και ρατσισμού, και τη στιγμή που η χώρα τους διεκδικεί ένταξη στην πολιτισμένη Ευρώπη, οι τουρκικές Αρχές απαγόρευσαν γάμο μεταξύ Τούρκου και Τουρκοκυπρίας: Αιτία, η Τουρκοκυπρία είναι υπήκοος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτος το οποίο η Τουρκία δεν αναγνωρίζει!
Το πρωτοφανές γεγονός αποκαλύπτει ανταπόκριση του ΚΥΠΕ από την Άγκυρα. Σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα "Ακσάμ", γράφει ότι πρόκειται για την Τουρκοκυπρία Γκιουνσέλ Τζεμάλ, η οποία μετά το 1974 εγκατέλειψε τα κατεχόμενα και εγκαταστάθηκε στις ελεύθερες περιοχές. Αφού εργάστηκε ως μεταφράστρια στο Υπουργείο Εσωτερικών, εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο και άρχισε να γράφει ποιήματα, τα οποία εξέδωσε.
Το 2004, η Γκιουνσέλ γνωρίστηκε, μέσω διαδικτύου, με τον Τούρκο Ατίλα Εργκιούν, που ζει στην Τουρκία. Το ζευγάρι αποτάθηκε στο δήμο Πέραν στην Κωνσταντινούπολη, για να πάρει άδεια για την τέλεση πολιτικού γάμου. Της λέχθηκε ότι έπρεπε να προσκομίσει τα σχετικά έγγραφα και η Γκιουνσέλ επέστρεψε στο Λονδίνο, για να πάρει τα έγγραφα από την πρεσβεία της Κύπρου.
Όταν πήγε στο δημαρχείο, συνάντησε νέα άρνηση. Όταν οι αρμόδιοι είδαν ότι τα έγγραφα προήρχοντο από την Κυπριακή Δημοκρατία, παρέπεμψαν το ζεύγος στο ληξιαρχείο. Εκεί, ο διευθυντής του Ληξιαρχείου τούς είπε ότι η βεβαίωση ελευθερίας σύναψης γάμου, πρέπει να ληφθεί από χώρα με την οποία διατηρεί διπλωματικές σχέσεις η Τουρκία. Το ζεύγος απάντησε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν διατηρεί πρεσβεία στην Τουρκία, αλλά ο διευθυντής απάντησε ότι κατόπιν τούτου δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία με τα συγκεκριμένα έγγραφα και πως χρειάζονται και άλλα. Ζήτησε βεβαίωση των γονιών του ζευγαριού. Η Γκουνσέλ και ο Ατίλα απάντησαν πως είναι 50 χρονών, αλλά ο διευθυντής τούς δήλωσε κοφτά: "Δεν μπορείτε να παντρευτείτε".
Δεύτερη απόπειρα
Σύμφωνα με την "Ακσάμ", μετά την πρώτη ανεπιτυχή απόπειρα, το ζευγάρι έκαμε, στις 4 Νοεμβρίου, δεύτερη προσπάθεια. Αποτάθηκε στη διεύθυνση Νομικών Υποθέσεων της Νομαρχίας Κωνσταντινούπολης, αλλά ούτε εκεί τους επετράπη να παντρευτούν.
Τελικά το ζευγάρι επέστρεψε στο Λονδίνο και εκεί τέλεσε τους γάμους του, δίνοντας τέλος σε μια οδύσσεια που επέβαλε ο τουρκικός ρατσισμός.
Το ζευγάρι δήλωσε ότι οι τουρκικές Αρχές τούς πρότειναν να τελέσουν τους γάμους τους στην Ελλάδα.
sigmalive

Η Παραδοχή της Αποτυχίας

Εθνική ανάγκη είναι να παραδεχθούν όλοι την αποτυχία τους
25/11/2010
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι είναι εθνική ανάγκη να υπάρξει η στοιχειώδης συνεννόηση με την σημερινή κυβέρνηση και να προσφερθεί οποιουδήποτε είδους βοήθεια με ρεαλιστικές προτάσεις και με σκοπό την έξοδο από την κρίση.

Η πρόταση είναι καλοπροαίρετη και προέρχεται από έναν έντιμο άνθρωπο (δεν λέω πολιτικό, διότι θα ακύρωνα κάθε θετική αναφορά στο πρόσωπό του), τον βουλευτή Γιώργο Κοντογιάννη.

Εκεί που φτάσαμε, όμως, εθνική ανάγκη είναι να μάθει επιτέλους ο λαός την αλήθεια. Να μάθει δηλαδή ο λαός για ποιον λόγο η Νέα Δημοκρατία δεν έκανε όλα αυτά για τα οποία ψηφίστηκε και γιατί η χώρα οδηγήθηκε στη σημερινή κατάσταση. Γιατί, ενώ γνώριζαν πως η κατάσταση την οποία παρέλαβε το 2004, δεν δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να παράγει η χώρα πλούτο και να έχει έσοδα, με σκοπό να ξεπεραστεί το πρόβλημα με το θηριώδες χρέος και τη δουλεία των τόκων.

Δεν ήξεραν; Δεν μπορούσαν; Κάθισαν αναπαυτικά στις υπουργικές πολυθρόνες τους, τις οποίες μετέτρεψαν σε ένα είδος μουσικών καρεκλών;

Εθνική ανάγκη είναι να πει το ΠΑΣΟΚ στον λαό τι έκανε και αυτό τις τελευταίες δύο δεκαετίες  ώστε να διογκωθεί το κράτος και να καταβαραθρωθεί η οικονομία της χώρας, με όχημα μια πελατειακή πολιτική που σκοπό είχε μόνο να διατηρείται με κάθε κόστος στην εξουσία.

Εθνική ανάγκη είναι να μας πει το ΠΑΣΟΚ τι έκανε – για την ακρίβεια τι δεν έκανε - μετά τον Οκτώβριο του 2009, ώστε να αποφύγουμε την καταστροφή.

Εθνική ανάγκη είναι να μας πει τώρα η κυβέρνηση ποιο είναι το ταμειακό της πρόγραμμα, διότι πλέον – και με την βούλα της τρόικας – γνωρίζουμε ότι χρόνος μπαίνει χρόνος βγαίνει θα πρέπει μέχρι το 2020 να εξοικονομούνται τουλάχιστον δέκα δις τον χρόνο, τα οποία όλοι γνωρίζουμε από πού θα βρεθούν.

Όχι, δεν είναι εθνική ανάγκη να υπάρξει καμιά συνεννόηση με μια κυβέρνηση που κάνει τους σχεδιασμούς της χωρίς να ρωτά κανέναν.

Όχι, δεν είναι εθνική ανάγκη να συνεννοηθεί μεταξύ του το υπάρχον πολιτικό σύστημα, να συνεννοηθούν μεταξύ τους αυτοί που απαρτίζουν το υπάρχον πολιτικό προσωπικό και εμείς από κάτω να χειροκροτούμε αυτούς που μας οδήγησαν στον όλεθρο, αν και διαχειρίστηκαν πακτωλούς εθνικών και κοινοτικών χρημάτων.

Κάτι τέτοιο, απλώς θα διατηρούσε στις καρέκλες τους όλους αυτούς που αν και ο λαός τους έδωσε γενναιόδωρα την δυνατότητα, συνέχισαν να οδηγούν το άρμα της καταστροφής και τώρα υποστηρίζουν πως έχουν λύσεις για να βγούμε από αυτήν.

Επιμένω πως εθνική ανάγκη είναι να κάνουν σήμερα όλοι πολιτικό χαρακίρι, παραδεχόμενοι την ενοχή τους, να δηλώσουν ότι απέτυχαν. Συνεννόηση για έξοδο από την κρίση μεταξύ αυτών που την δημιούργησαν δεν υπάρχει.

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με αποτυχημένους δεν υπάρχει. Μια τέτοια κυβέρνηση θα ήταν απλώς κυβέρνηση σωτηρίας των αποτυχημένων.

Αν μπορούσε να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αυτή θα έπρεπε να προβλέπει την συμμετοχή ανθρώπων που πραγματικά γνωρίζουν τι να κάνουν και όχι πολιτευομένων που εκλέγονται με βάση τα ρουσφέτια και στελεχών που ανελίσσονται με βάση τις εσωκομματικές ισορροπίες και την επετηρίδα των κομμάτων τους.
elzoni

Οι "Αδιάβροχοι" προτείνουν...

Εξοικονομήστε ενέργεια: βαδίστε στα τέσσερα

Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένα αξιοπρόσεκτο βιβλίο. Τιτλοφορείται “Η Προϊστορία του Σεξ”. Συγγραφέας ο Timothy Taylor. Αντιγράφω ένα απόσπασμα που εξηγεί πολλά για την κυβερνητική “πολιτική” και το οποίο μπορεί να αποδειχθεί προφητικό όσον αφορά στους μελλοντικούς σχεδιασμούς της: “Η όρθια στάση είναι ένα πρόσθετο ανθρώπινο χαρακτηριστικό, που είναι δύσκολο να προσεγγιστεί με όρους επιβίωσης, δεδομένου ότι καθιστά τη μετακίνηση αργή και ενεργειακά ασύμφορη” (σελίς 15).
Συνεπώς, δεν πρέπει να αργεί πολύ η ημέρα που θα δούμε στα “αδέσμευτα-μαχητικά-ανεξάρτητα” και πάνω απ' όλα “ψύχραιμα” ελληνικά ΜΜΕ ρεπορτάζ για τις αρετές της νέας μόδας του βαδίσματος στα τέσσερα, το “αντιοικολογικό” χαρακτήρα του δίποδου πολιτισμού και τις απαιτήσεις της τρόικας για την εξοικονόμηση ενέργειας στα πλαίσια των περικοπών στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Κέρδος για όλους μας θα είναι α) Η φαντασμαγορία του γάργαρου Γιώργου Πεταλωτή που θα υπερασπιστεί τη νέα κυβερνητική πολιτική στο press room κρεμασμένος από μια φυσική ολομέταξη κλιματσίδα, με μια μπανάνα Chiquita ανά χείρας.
β) η θέα του υπουργικού συμβουλίου που θα αποπειραθεί να δώσει το καλό παράδειγμα υιοθετώντας το ανέμελο στιλ του δρομέα-χιμπατζή, του ρέκτη ιπποποτάμου (ναι, ναι, αναμενόμενο να φαντάζεστε κάποιους) και της τσαχπίνας μαϊμουδίτσας που αναρριχάται ψηλά στην κυβέρνηση και φαίνεται το ποπουδάκι της.
Ετικέτες , ,

Χριστιανοί του Ιράκ: οι τελευταίοι "ασταυρωμένοι"

Χριστιανοί του Ιράκ: οι τελευταίοι «εσταυρωμένοι»

Της ΝΤΙΝΑΣ ΒΑΓΕΝΑ
 Ο πατέρας Αλμπερτ Χίσαμ Ναούμ, ένας νεαρός ιερέας της Χαλδαϊκής εκκλησίας του Ιράκ, που συνεχίζει τις θρησκευτικές σπουδές του στο Βατικανό, έγραφε τα παρακάτω σε άρθρο που ανέβασε σε καθολική ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο. Τα αφιέρωνε στη μνήμη των Ουασίμ Σαμπίε και Θέερ Σάαντ Αμπντάλ, δύο φίλων του ιερωμένων που είχαν πέσει πρώτοι από τα πυρά των ένοπλων ανταρτών κατά την εισβολή τους στη συροκαθολική εκκλησία της Παναγίας της Σωτήρας στη συνοικία Καράντα, στο κέντρο της Βαγδάτης, στις 31 Οκτωβρίου: «Για τους χριστιανούς στο Ιράκ, δεν ήταν η πρώτη μέρα που υπέφεραν και κανένας άνθρωπος, ειδικά από όσους ισχυρίζονται ότι επιζητούν την ειρήνη μα δεν το τηρούν στην πράξη, δεν μπορεί να προσποιηθεί ότι θα είναι και η τελευταία. Ομως, δεν μας νοιάζει, διότι η ελπίδα μας δεν βασίστηκε, ούτε και θα βασιστεί, σε αυτούς, αλλά στον Ενα που πήρε το σταυρό του και περπάτησε στο μονοπάτι της οδύνης για να μας διαβεβαιώσει ότι η ζωή θα συνεχιστεί και τελικά θα νικήσει...».

Παρά το φορτισμένο από θρησκευτικό αίσθημα ύφος του, ο ιερέας είχε δίκιο. Είχε τη γενικότερη ιστορία κατά νου. Από το εκκλησίασμα που είχαν κρατήσει ομήρους οι ένοπλοι, 46 πιστοί θα πέθαιναν βίαια, στη διάρκεια του αληθινού δράματος, όπως εξελίχθηκε η επιχείρηση για τη διάσωσή τους από τις ιρακινές αρχές ασφαλείας, όπου σκοτώθηκαν συνολικά 68. Τρεις μέρες αργότερα, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν σε μια σειρά επιθέσεων με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, στο κέντρο της Βαγδάτης πάλι, με στόχο αποκλειστικά κατοικίες και καταστήματα χριστιανών.

«Το φονικό ξίφος»
Ηδη από την πρώτη επίθεση, το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ, η ένοπλη, σχετιζόμενη με την Αλ Κάιντα οργάνωση ακραίων σουνιτών τζιχαντιστών, που ανέλαβε την ευθύνη, απείλησε ότι «το φονικό ξίφος της δεν θα σηκωθεί από τους λαιμούς» των χριστιανών όχι μόνο στο Ιράκ, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, σε Συρία, Λίβανο και Αίγυπτο. Επιστράτευσε δε μία αμφιλεγόμενη ιστορία για να αιτιολογήσει τη νέα βίαιη πρακτική της, που εξισώνει τους χριστιανούς στο ίδιο επίπεδο στόχων συστηματικής εξόντωσης με τις εκατόμβες των σιιτών -θυμάτων της σεχταριστικής βίας: την βασισμένη κυρίως σε ανεπιβεβαίωτες φήμες, ιστορία αναγκαστικού εγκλεισμού από συγγενείς τους σε μοναστήρι δύο γυναικών στην Ανω Αίγυπτο, οι οποίες φέρονται ότι εγκατέλειψαν την κοπτική χριστιανική πίστη τους για να ασπαστούν το Ισλάμ.

Είναι γεγονός ότι επί Σαντάμ Χουσεΐν υπήρχαν, όπως εκτιμάται, 1,4 εκατομμύριο χριστιανοί ανάμεσα στα περίπου 29 εκατομμύρια του ιρακινού πληθυσμού -οι περισσότεροι Χαλδαίοι, Ασσύριοι και Αρμένιοι και ένα μικρότερο ποσοστό καθολικών και ορθοδόξων, πιστοί όλοι μιας από τις αρχαιότερες χριστιανικές κοινότητες στη Μέση Ανατολή. Στην πλειονότητά τους δε, με οικονομικό, κοινωνικό και μορφωτικό επίπεδο άνω του μέσου όρου.

Εμειναν 450.000
Τα δύο τρίτα υπολογίζεται πως έχουν φύγει από το Ιράκ από την αμερικανοσυμμαχική εισβολή του 2003. Κατά τραγικά επιταχυνόμενο τρόπο, με τα τελευταία γεγονότα, όλο και περισσότεροι από τους όχι πάνω από 450.000 εναπομείναντες Ιρακινούς χριστιανούς φέρονται να προετοιμάζουν την έξοδό τους. Με τον μηχανισμό ασφαλείας του Ιράκ μάλλον ανίκανο να επιβάλει το νόμο και την τάξη και τους Αμερικανούς φευγάτους, δεν αμφιβάλλουν ότι οι επιθέσεις εναντίον τους θα αυξηθούν -η Αλ Κάιντα επιδιώκει η έξοδός τους να ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, ο καρδινάλιος Ταρσίσιο Μπερτόνε, υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού, διατύπωσε αρχές Νοεμβρίου επίσημο αίτημα προς την ιρακινή κυβέρνηση να προστατεύσει τους χριστιανούς. Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μαλίκι, παρακάλεσε ανοιχτά τους χριστιανούς ομοεθνείς του να μη μεταναστεύσουν. Ο πρόεδρος των Κούρδων του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί, φρόντισε μέσω των δικών του ελεγχόμενων τοπικών ΜΜΕ να τους στείλει το μήνυμα «μεταναστεύσετε στο ιρακινό Κουρδιστάν, θα είμαστε παράδεισος ασφάλειας για σας».

Τις μέρες αυτές, μία κρατικά ελεγχόμενη μαζική μετανάστευση Ιρακινών χριστιανών συντελείται: στη Γαλλία. Ο Γάλλος υπουργός Μετανάστευσης, Ερίκ Μπεσόν, υπερασπίστηκε την απόφαση ειδικής αερομεταφοράς στο Παρίσι δεκάδων από τους τραυματίες της επίθεσης στην εκκλησία της Βαγδάτης και συγγενών τους. Δεν διέψευσε δε ότι έχουν εκδοθεί τουλάχιστον 1.000 βίζες για τη Γαλλία προς Ιρακινούς με την προοπτική παροχής ασύλου στη χώρα.

(Πηγές: Γαλλ., BBC, AlJazeera, catholic.net, nktv.org, rudaw.net)
Οι χριστιανοί του Ιράκ καταφεύγουν στο Νότιο Κουρδιστάν
Οι επιθέσεις εναντίον της χριστιανικής μειονότητας του Ιράκ αυξήθηκαν εντυπωσιακά το τελευταίο χρονικό διάστημα με θύματα άλλους τέσσερις χριστιανούς σε διάφορα σημεία της Μοσούλης

Χιλιάδες ιρακινών χριστιανών έχουν ήδη αναζητήσει και βρει καταφύγιο στις Κουρδικές Επαρχίες του Νοτίου Κουρδιστάν, ενδεικτικό μάλιστα του γεγονότος αυτού είναι οτι έχουν σχηματίσει μια ακμάζουσα παροικία στην πρωτεύουσα της Ερμπίλ με την υποστήριξη του κουρδικού αρχών.

Ακόμη και εκτός των Κουρδικών περιοχών όπως στην επαρχία Ninewah, οι Κούρδοι έχουν συμβάλει στην εξασφάλιση των χριστιανικών χωριών στα βόρεια και ανατολικά της Μοσούλης παρά την αντίδραση των Αράβων που θεωρούν ότι η στάση των Κούρδων έχει ως σκοπό να αλλοιώσει την πληθυσμιακή σύνθεση της περιοχής η οποία και είναι στο επίκεντρο της διαμάχης τους.

Πολλοί απο τους Χριστιανούς της Βαγδάτης ετοιμάζονται να κατευθυνθούν και αυτοί στο Νότιο Κουρδιστάν για να προστατευθούν και αποτελεί την ενδεδειγμένη εναλλακτική λύση για την χριστιανική του Ιράκ.

Εκτιμάται ότι 800.000 Χριστιανοί ζούσαν στο Ιράκ πριν από την εισβολή του 2003, αλλά ο αριθμός τους έχει μειωθεί δραματικά καθώς δεκάδες χιλιάδες έχουν διαφύγει προς τη Συρία και την Ιορδανία ή έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο σε χώρες του εξωτερικού
.
ANF ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ , Ινφογνώμων Πολιτικά

Όχι στην πολιτική εξευμενισμού (Παπαθεμελής)

Όχι στην πολιτική εξευμενισμού (Παπαθεμελής)

Παπαθεμελής- Όχι στην πολιτική εξευμενισμού from Eleftheros Politis on Vimeo.

Ο πρώην Υπουργός της Ελλάδος, κος Στέλιος Παπαθεμελής, καυτηριάζει την πολιτική Αθηνών και Λευκωσίας μπροστά στην αποθηριωμένη Τουρκία.

Πολλά και ενδιαφέροντα στην ομιλία του Κου Παπαθεμελή όπως 'το φοβικό σύνδρομο της Αθήνας', το μήνυμα του Θουκυδίδη προς εμάς, και πολλά άλλα.

Από την εκδήλωση του ΠΕΑΜ - "Η ανακήρυξη του ψευδοκράτους, οι στρατηγικοί στόχοι της Τουρκίας και το ψευτοδίλημμα για τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία".
Λεμεσός Νοεμ. 2010

Διάρκεια 40' (ολόκληρη η ομιλία)

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΔΙΑΚΥΡΗΞΙΣ


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Βλέποντας πως η πατρίδα μας αυτοκαταστρέφεται και γίνεται όμηρος ξένων τοκογλύφων και ύπουλων υπηρεσιών, που θέλουν να μας αφανίσουν από τον χάρτη των εθνών, αποφασίσαμε μια 10 μελής ομάδας νέων ανθρώπων να προχωρήσουμε στην δημιουργία μιας πολιτικής οργάνωσης, ακομμάτιστης και χωρίς εκπροσώπους ή αρχηγούς όπου όλοι οι Έλληνες θα είναι ευπρόσδεκτοι, με την ονομασία «Πατριωτική Ανθρωπιστική Κίνηση Ελεύθερων Πολιτών». Το κίνημα μας αναμένεται να ιδρυθεί επίσημα από τον Άρειο Πάγο μέσα στο Έτος 2011-2012. Κάθε γωνιά της Ελλάδος, κάθε σπίτι, κάθε Ελληνική ψυχή έχει σιχαθεί το πολιτικό σκηνικό της χώρας μας και επιζητάει μια αλλαγή. Μια αλλαγή που μπορεί να έρθει μόνο αν προκύψει μια ακομμάτιστη ένωση των Ελλήνων πατριωτών και βρεθεί στο δρόμο μαζί με τους συμπατριώτες μας εργαζομένους, φοιτητές, ανέργους, συνταξιούχους διεκδικώντας τα δίκαια μας από τους ξευτιλισμένους πολιτικούς του κοινοβουλίου και από την δήθεν «Ευρωπαϊκή Ένωση». Στο κίνημα μας δεν ξεχωρίζουμε αριστερούς-Δεξιούς και άλλους. Όσοι αγαπάνε την Ελλάδα και θέλουν ένα καλύτερο αύριο γι αυτήν και τα παιδιά της χωράνε στο κίνημα μας. Πρέπει να διευκρινίσουμε πως το Π.Α.Κ.Ε.Π. διαχωρίζει την θέση του από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα (ακόμη και από αυτά που αυτοαποκαλούνται «πατριωτικά») διότι πιστεύουμε πως πλέον καμιά λύση δεν μπορεί να έρθει μέσα από τα κόμματα και τους συνεργάτες τους. Καταδικάζουμε την βία και την θεωρούμε το αισχρότερο μέτρο πολιτικής που θα μπορούσε να υπάρχει και λυπούμαστε βαθύτατα που υπάρχουν νέοι που εκφράζονται έτσι στις μέρες μας. Όμως κατανοούμε ακριβώς τις ανησυχίες τους και εντοπίζουμε ακριβώς το πρόβλημα όπου θα πρέπει να επικεντρωθούμε για να το εξαλείψουμε. Όλα τα μέλη μας είναι ενάντια στον ρατσισμό και στον σωβινισμό και κάθε λογής ατομική διάκριση όντας ανθρωπιστές. Δηλώνουμε όμως πως δεν πρόκειται να αφήσουμε την πατρίδα μας στους λαθρομετανάστες που την έχουν κατακλίσει τα τελευταία χρόνια κάνοντας την ένα παραδεισένιο προορισμό ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις. Ξέρουμε την δυναμική μας και το τι μπορούμε να καταφέρουμε. Στόχος μας δεν είναι ούτε η Βουλή, ούτε οι καρέκλες σε Υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες. Το μόνο που έχουμε σαν στόχο είναι να βρεθούμε στον δρόμο μαζί με όσους αγωνίζονται για την πατρίδα και να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, την επιβίωση μας και την ελευθερία μας.
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ
· Όχι στο Σχέδιο Ανάν.
· Έξω το τουρκικό προξενείο από τη Θράκη μας.
· Υπεράσπιση Βορειοηπειρωτών με κάθε μέσο και τρόπο.
· Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική.
· Το Αιγαίο και τα Ελληνικά νησιά δεν τα αγγίζει κανείς.
· Αποχώρηση από το ΝΑΤΟ.
· Αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωνόμισμα της.
· Καταγγελία των Συμφωνιών (GATT, Μάαστριχτ).
· Δημιουργία Εθνικού νομίσματος (επιστροφή στις δραχμές).
· Διατίμηση στα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
· Πάταξη της κερδοσκοπίας και της τοκογλυφίας.
· Εθνικοποίηση τραπεζών.
· Κατάργηση ασύλου( Κάθε είδους).
· Καμία «εθνικότητα» σε κανέναν μετανάστη. Μόνο έγγραφα εργασίας. Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι.
· Δημόσια δωρεάν παιδεία.
· Απαγόρευση φροντιστηρίων.
· Ελεύθερη εισαγωγή στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.
· Όχι στα Ιδιωτικά πανεπιστήμια.
· Ποσόστωση των μεταναστών στα όρια του 3% ανά του φυλετικού πληθυσμού της χώρας.
· Θρησκευτική ελευθερία για όσους δεν προσβάλουν την Ελληνική κουλτούρα και την θρησκεία του λαού μας.
· Υποχρεωτική στράτευση ανδρών στα 18. Προαιρετική στις γυναίκες.
· Εξυγίανση του στρατού με νέα συστήματα και τακτικές ώστε να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον του πολίτη.
· Μισθός 1.000 ευρώ για όλους τους συνταξιούχους.
· Κατάργηση Βουλευτικής ασυλίας.
· Σύνταξη στα 56 για τους άνδρες και στα 54 για τις γυναίκες,
· Κατώτατο επίδομα ανεργίας στα 440 ευρώ.
· Το προνόμιο του εκλέγειν και εκλέγεσθαι μόνο για Έλληνες πολίτες.
· Προώθηση της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης στα σχολεία.
· Όχι στην κάρτα του πολίτη.

Δεν συμβιβαζόμαστε. Αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.
Η Σ.Ο. του Πατριωτικού Ανθρωπιστικού
Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών.
Προσωρινή ιστοσελίδα: http://clubs.pathfinder.gr/pakinisi/

Η θέση μου.
Χαίρομαι να βλέπω την νεολαία να αγωνίζεται για πατριωτικά ζητήματα γιατί έτσι ζωντανεύει η ελπίδα ότι ίσως υπάρχει ακόμη σωτηρία για την ταλαίπωρη πατρίδα μας έτσι όπως χειρίσθηκε τις τύχες της η δική μου η γενιά και οι παλαιότερες.
Πιστεύω ότι ένας άνθρωπος 60, ακόμη και 65 ετών (σήμερα και υπό τις παρούσες συνθήκες) είναι πολύ νέος για να θεωρηθεί "απόμαχος" εκτός βέβαια των εργαζομένων σε ειδικές κατηγορίες όπου η ηλικία είναι ανασταλτικός παράγοντας και  ότι η σύνταξη για να είναι η ίδια (1000 €) θα πρέπει και οι εισφορές των εργαζομένων να είναι ίδιες.

 Επίσης πιστεύω ότι παράλληλα με την τόνωση του θρησκευτικού συναισθήματος (αφού βέβαια πάψουν τα ελληνόπουλα να διδάσκονται την ιστορία του εβραϊκού έθνους λες και είναι οι προπάτορές μας) στα σχολεία πρέπει να τονωθεί και το εθνικό συναίσθημα με επαναφορά των αρχαίων ελληνικών, της Ιστορίας και οποιουδήποτε μαθήματος θα συνέβαλε στην κατεύθυνση αυτή.

Για τον Στρατό πρέπει να ειπωθούν πολλά και δεν είναι της στιγμής.

Κατά τα λοιπά, κι ας μην είμαι νέος, συνυπογράφω