Σελίδες

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Και μετά διερωτόμαστε γιατί γελάνε…

Γράφει ο Στέλιος Συρμόγλου


Η σοβαρότητα και η παραγωγή σκέψης στην Ελλάδα έχουν μετατεθεί ως ιδεώδης συνεκτικός δεσμός της κοινωνίας σ’ ένα δεύτερο επίπεδο, που δεν έχει άμεση συνάφεια ούτε με την προέκταση των ιδανικών επιδιώξεων, ούτε με την ανάγκη ισορροπίας των κοινωνικών ομάδων. Η ισορροπία τούτη, είτε ως δυναμική αναγκαιότητα είτε ως ισοζυγισμός δυνάμεων, αποτελεί προϋπόθεση για την ενότητα της κοινωνίας, την ανάπτυξη της κοινωνικής συνείδησης, της αλληλεγγύης και της λήψης των αναγκαίων αποφάσεων σ’ όλους τους τομείς.

Η ελληνική κοινωνία, όχι η Ελλάδα, περνά τώρα και το κρίσιμο στάδιο ενός συναισθήματος κατωτερότητας. Και το συναίσθημα τούτο απηχείται πρώτιστα στις εκδηλώσεις των πολιτικών της εκπροσώπων μ’ όλα τα γνωρίσματα ταυτόχρονα της υποκριτικής τους ευλάβειας, της εξουσιαστικής απληστίας και της ανικανότητας. Προεκτείνεται στους εν πολλοίς σοβαροφανώς απαίδευτους δημοσιογράφους και αθύρματα των επιχειρηματικών συμφερόντων. Και “αγγίζει” τους ολίγους διανοούμενους με πνεύμα φιλελεύθερο, γιατί οι περισσότεροι, όσοι τουλάχιστον αυτάρεσκα αυτοπροσδιορίζονται ως διανοούμενοι λόγω της πανεπιστημιακής ή συγγραφικής τους ιδιότητας, έχουν προ πολλού ακολουθήσει το δρόμο της “εξάρτησης” από το πολιτικό κατεστημένο και της εξαγορασμένης επιβίωσης.

Η σημερινή “φυσιογνωμία” της ελληνικής κοινωνίας, που υφίσταται τα δεινά μιας αδιέξοδης οικονομικής πραγματικότητας, δεν έχασε μόνο την εμπιστοσύνη στο ελληνικό

Η Άλλη Κρίση. Η Μαρτυρία ενός Πρέσβη


Εικόνα1Παρουσίαση του βιβλίου του Πρέσβη Αλέξανδρου Μαλλιά
(Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ, τ. Σεπτεμβρίου 2013)
 
Γράφει ο Δρ. Ιωάννης Παρίσης Υποστράτηγος ε.α., Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης /Διεθνών Σχέσεων

Εν μέσω της βαθιάς κρίσης που πλήττει τη χώρα, έρχεται ένα βιβλίο και μας μιλάει για κάποια «άλλη κρίση», δημιουργώντας απορία και ερωτήματα: σε ποια κρίση αναφέρεται; Ο συγγραφέας το εξηγεί από την αρχή: πρόκειται για την κρίση εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα και της Ελλάδας προς τους φυσικούς της εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για το χαμένο κύρος και τη χαμένη αξιοπρέπεια της χώρας μας.
Ο Αλέξανδρος Μαλλιάς διήλθε τον υπηρεσιακό-διπλωματικό του βίο σε σημαντικές θέσεις, εντός και εκτός Ελλάδας, με συνεχή παραγωγική ένταση και ανησυχία που είχε να κάνει με την αποδοτική και αποτελεσματική εκπροσώπηση της πατρίδας και την επιτυχή παρέμβαση για τα εθνικά συμφέροντα. Φυσικά, μέσα στο περιβάλλον μιας δημόσιας διοίκησης που δεν «αντέχει» θέσεις διαφορετικές από εκείνες που εκφράζει το πολιτικό ή υπηρεσιακό κατεστημένο και θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «αιρετικές». Αποτελεί δυστυχώς κύριο χαρακτηριστικό του κρατικού μηχανισμού της χώρας μας. Στα υπουργεία, στις δημόσιες υπηρεσίες, στις Ένοπλες Δυνάμεις, παντού η έκφραση γνώμης ερμηνεύεται συχνά ως απειθαρχία ή αμφισβήτηση της «αυθεντίας» του προϊσταμένου, ειδικά του πολιτικού προϊσταμένου. «Δεν πρέπει να εμφανίζεσαι, δεν πρέπει να φαίνεσαι, δεν πρέπει να μιλάς (…) και πάνω από όλα φρόντισε να μην δείχνεις υπερβάλλοντα ζήλο» είναι από τα πρώτα πράγματα που υποδεικνύουν στον νέο διπλωμάτη, σημειώνει ο συγγραφέας. Συνήθως, αν όχι πάντοτε, εκείνοι που υφίστανται τις συνέπειες της αντίληψης αυτής είναι

Η πρώτη μαύρη υπουργός της Ιταλίας θέλει να δώσει ιστορικά ιταλικά χωριά στους λαθρομετανάστες


Η Kyenge Cécile (Σεσίλ Κιέντζ), η οποία γεννήθηκε στο Κονγκό, διορίστηκε πρόσφατα ως η πρώτη μαύρη υπουργός της ιταλικής κυβέρνησης. Επιλέχτηκε από τον κεντρο-αριστερό Partito Democratico [PD] (του ‘Bilderberger’ Enrico Letta), για μια ολοκαίνουργια θέση που την ονόμασαν «Υπουργείο Ένταξης». Δηλαδή η μετανάστρια Kyenge Cécile (η οποία ήρθε παράνομα στην Ιταλία από την χώρα της και εν συνεχεία έγινε νόμιμη)τέθηκε «αρμόδια για την Ένταξη των Μεταναστών» (που έρχονται παράνομα και θέλουν να γίνουν νόμιμοι και…«Ιταλοί»).
Η δουλειά της υποτίθεται ότι είναι να βελτιώσει τις φυλετικές σχέσεις και να βοηθήσει τους μετανάστες να «ενσωματωθούν στην ιταλική κοινωνία». Μέχρι στιγμής έχει αποδειχτεί μια απόλυτη καταστροφή για τις φυλετικές σχέσεις στην Ιταλία. (Προφανώς για αυτό την έβαλαν. Καθώς τους συμφέρει να μιλάνε για την ανάγκη πάταξης του «ρατσισμού» μέσω διώξεων ρατσιστών» και θέσπισης νόμων περί «ρητορικής μίσους» και «εγκλημάτων σκέψης»). Οι Ιταλοί προτιμούν συντριπτικά λιγότερη μετανάστευση και θέλουν οι παράνομοι αλλοδαποί να απελαύνονται. Παρόλα αυτά η Kyenge κάνει έκκληση για περισσότερη μετανάστευση από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Η τελευταία της πρόταση προκάλεσε κύματα θυμού. Η Kyenge κάνει τώρα, έκκληση να δοθούν ιστορικά μεσαιωνικά ορεινά ιταλικά χωριά στους παράνομους αλλοδαπούς από την

Αναστασιάδης - Χριστόφιας Κοιτάσματα και Τουρκία…

του Λάζαρου Μαύρου


ΓΙΑΤΙ  ΑΡΑΓΕ οι ευκλεείς κι ατιμώρητοι πρωτομάστορες της Σημαδεμένης Τράπουλας των «διακοινοτικών» για την εξεύρεση «αμοιβαία αποδεκτής λύσης» του Κυπριακού, κ.κ. Αλ. Ντάουνερ και σία, να μη μαστορέψουν τη διασύνδεση του Κυπριακού με τα Κοιτάσματα, κατά τρόπον που να δελεάζει την Τουρκία, όταν εμμέσως πλην σαφώς - σαφέστατα, προς τούτο και μόνο προς τούτο τούς εξωθούν ακαταπαύστως οι κ.κ. Αναστασιάδης & Χριστόφιας, ΔηΣυ-ΑΚΕΛ και τα εν συγκυβερνήσει εξαρτήματα αυτών;

ΑΝΕΚΑΘΕΝ αμφότεροι είχαν και διακήρυτταν την προπατορική πολιτική τους ψευδαίσθηση ότι, με την παροχή δελεαστικών, κατά την άποψή τους, «κινήτρων» και «γενναίων προσφορών» προς τους Τούρκους, θα μπορούσε, ως «αντίδωρο» να επιτευχθεί η (ποια;) «λύση». Δεν έπαψαν ποτέ να παίζουν το ίδιο ξεκούρδιστο βιολί. Όσες φορές κι αν η Τουρκία τούς έγραψε επί των νεο-οθωμανικών της όρχεων. Κεμαλικών παλαιότερα, κεμαλο-ισλαμικών στη συνέχεια και αμιγώς ισλαμικών την τελευταία δεκαετία, χωρίς καν ψαροκόκαλα για τις γάτες τους στον… Βόσπορο.

ΙΔΟΥ ΤΙ ΕΚΦΩΝΗΣΕ προχθές Κυριακή απ’ το Πελέντρι ο πρόεδρος Αναστασιάδης, προς την επιβουλευόμενη με πράξεις απειλητικού στρατιωτικού καταναγκασμού τα Κοιτάσματα της κυπριακής ΑΟΖ Τουρκία και τα καταγράφουν για το πρακτέον και για το διά ταύτα, οι

Ψάχνω να βρω Έλληνα για να σώσει την Ελλάδα!

του Γεωργίου Εμ. Δημητράκη


Η Πατρίδα μας έχει χρεοκοπήσει. Αυτό είναι κοινή διαπίστωση όλων μας. Παραληρούμε καθημερινώς για όλα αυτά που συμβαίνουν εις την χώρα μας, για όλα αυτά που καλείται τώρα ο πληρώσει ο καθένας μας. Η αριθμομανία κατατρέχει τώρα όλους τους Έλληνες, η οποία όμως, δυστυχώς, έχει διαχωρίσει όλους εμάς σε δύο κατηγορίες: Σε αυτούς του πολιτικού συστήματος, οι οποίοι πιστοί και λάτρεις αυτού, αποφασίζουν αυθαίρετα διά αλλεπάλληλων και βάρβαρων νομοθετημάτων πόσα οφείλει να πληρώσει η άλλη κατηγορία: η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, η οποία επελέγη ως εξιλαστήριο θύμα. Η οποία όμως εξαντλημένη από τα πολλαπλά εξοντωτικά μέτρα των ατιμώρητων του πολιτικού συστήματος δεν αντέχει άλλο πια. Και απελπισμένοι από την ανέχεια, αλλά και από τον συνεχή βομβαρδισμό των φορολογικών μέτρων, των μειώσεων μισθών και συντάξεων, με απλωμένα τα χέρια από την απελπισία, αναφωνεί καθημερινώς: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ! Όμως, η αριθμομανία των κυβερνώντων και του πολιτικού συστήματος, που εκπροσωπούν, αδιαφορεί για την απελπισία του εξιλαστήριου θύματος Ενεργεί βάσει ενός σχεδίου. Πρέπει να διασωθεί πάση θυσία αυτό το πολιτικό σύστημα. Ασχέτως αν καταρρεύσει παντελώς ο ελληνικός λαός. Το ερώτημα όμως που τίθεται εις την προκειμένη

Πέντε και ένας λόγος που κάνουν την Βόρεια Κορέα μοναδική...

από το «Ταξιδεύοντας, η άλλη όψη»

Πριν ένα χρόνο περίπου, έγραφα για "Τα δέκα πράγματα για τη Βόρεια Κορέα που κανείς δεν θα σου πει", μια ανάρτηση που τελικά έγινε η δεύτερη δημοφιλέστερη του ιστολογίου. Καλά είναι να λέμε τα σοβαρά αλλά τελικά μόνο το χιούμορ μένει. Σκέφτηκα λοιπόν να μαζέψω σε μια ανάρτηση τους 5 + 1 λόγους που κάνουν τη Βόρεια Κορέα μοναδική, έτσι για να δούμε λίγο και την πιο ελαφριά όψη της πραγματικότητας.

Για να προλάβω τους ανώνυμους επικριτές και τα σχόλια τύπου "για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν έχεις ακούσει" ή " εδώ πεθαίνουν της πείνας και εσύ στον κόσμο σου", σας λέω εξαρχής ότι είναι μια ελαφριά ανάρτηση. Οι "σοβαροί" και σοβαροφανείς ας απέχουν από την ανάγνωση για να μην συγχύζονται άδικα.

Ξεκινάμε λοιπόν:

1. Η Βόρεια Κορέα είναι η μοναδική χώρα όπου οι τουρίστες πληρώνουν 5000 δολάρια για να αγοράσουν μια πενθήμερη εκδρομή, και να δουν αγάλματα αλλά και να ανακαλύψουν ότι στη λαϊκή αγορά...πουλάνε μήλα και λάχανα (απίστευτο αλλά πλέον το επίσημο πρόγραμμα περιήγησης περιλαμβάνει επίσκεψη στην Κεντρική Λαχαναγορά της Πιονγκ Γιανγκ...)

2. Είναι η μοναδική χώρα για την οποία θα γραφτεί άρθρο με τίτλο "Πως μεθάνε στη Βόρεια Κορέα" με τις πολύ σημαντικές πληροφορίες ότι οι βορειοκορεάτες πίνουν μπύρα και έχουν hangover την επόμενη ημέρα, και θα γίνει viral (πρόσφατα δημοσιεύτηκε το άρθρο

Οι Κούρδοι και τo Δημοκρατικό Συνέδριο των Λαών τίμησαν τη μνήμη των νεκρών της 6-7ης Σεπτεμβρίου 1955


Τα μέλη της Βουλής της Κωνσταντινούπολης του Δημοκρατικού Συνεδρίου των Λαών (HDK), οργάνωσε εκδήλωση για να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών της 6-7ης Σεπτεμβρίου 1955.Τα μέλη της Βουλής, που έκαναν συγκέντρωση καθιστικής διαμαρτυρίας μπροστά από το Λύκειο Γαλατά Σαράι, ανήρτησαν πανώ με συνθήματα όπως:
"Μην ξεχνάς και μην αφήνεις να ξεχαστούν τα γεγονότα της 6-7ης Σεπτεμβρίου 1955"
"Το μίσος δεν θα περάσει"
"Στο σπίτι του Δημήτρη ποιοι κάθονται τώρα;"
Στην εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν τα συνθήματα "Ζήτω η ισότητα των λαών", "Οι λαοί ενώνονται απέναντι στο ΑΚΡ και ζητούν ειρήνη", "Θα γκρεμίσουμε το κράτος-σφαγέα", έδωσε το παρών ο Κούρδος βουλευτής του BDP στο νομό Σιίρτ, Οσμάν Όζτσελίκ.
Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και ο εκδότης της εφημερίδας της Κωνσταντινούπολης "Απογευματινή", Μιχαήλ Βασιλειάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:
"Τα γεγονότα της 6-7ης Σεπτεμβρίου 1955 είναι ολοζώντανα στη μνήμη μου. Το σπίτι μου εδώ ήταν. Από τις επιθέσεις πήρε το μερίδιό του για τα καλά η συνοικία Ταρλάμπασι. Το σπίτι μας το έσωσε ο θυρωρός, ο Αχμέτ εφέντης, ο οποίος είπε στον επιτιθέμενο όχλο: «Στη δική μας πολυκατοικία δεν υπάρχει Ρωμηός και γκιαούρης. Όλοι είναι Τούρκοι. Συνεχίστε, συνεχίστε».
Τότε εκείνοι κατευθύνθηκαν προς τις άλλες πολυκατοικίες.
Αργότερα, ο Αχμέτ Εφέντης πήγε και εκείνος να πάρει μέρος μαζί τους. Στα μάτια εκείνου,

Κατευθείαν στο ντουβάρι!

του Θανάση Μαυρίδη

Με ρωτάνε οι άνθρωποι αν βγαίνει το πρόγραμμα. Ως δημοσιογράφος κάνω έρευνα και η έρευνα δείχνει ότι η χώρα βυθίζεται καθημερινά στον βούρκο της ύφεσης και της ανεργίας. Επενδύσεις δεν γίνονται, η εμπιστοσύνη έχει χαθεί και από την άλλη οι προτάσεις της αντιπολίτευσης έχουν πάρει διαζύγιο από την λογική. Μπροστά μας ορθώνεται ένα ντουβάρι!

Το πρόβλημα της χώρας είναι κύρια και πάνω απ΄ όλα πολιτικό. Η κυβέρνηση δεν μπορεί και η αντιπολίτευση δεν θέλει. Σε μία εποχή που απαιτείται μία γιγαντιαία συμμαχία των εντίμων για να σωθεί η πατρίδα, οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου αποδεικνύουν για άλλη μία φορά ότι η κρίση αυτή δεν ήρθε τυχαία.

Η ελληνική πολιτεία οφείλει χρήματα σε όποιον ομιλεί την ελληνική και παρ΄ όλα αυτά η κυβέρνηση μιλάει για πρωτογενές πλεόνασμα. Με την φόρα που έχουν πάρει είναι πιθανό να ακούσουμε ακόμη κι ότι έχουμε βγει από την κρίση, αλλά όλοι μας γνωρίζουμε ότι αυτό

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΗΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ» ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. Τους φταίει και ο Τίτο !


το σχολικό συγκρότημα
«Μέγας Αλέξανδρος»
Και η πρώην Γιουγκοσλαβία βρέθηκε στο στόχαστρο της σκοπιανής προπαγάνδας περί «μακεδονικού» έθνους.
Με αποτέλεσμα, ο δήμος Γευγελής να τοποθετήσει στο κέντρο της πόλης, στην είσοδο του δημοτικού θεάτρου, μνημείο αφιερωμένο στους πολιτικούς κρατουμένους και διωχθέντες από την ΠΓΔΜ την περίοδο από το 1945 έως το 1990.
Στο μνημείο, απεικονίζεται ο δεκαεξάκτινος Ήλιος της Βεργίνας σε ελαφρά παραλλαγή και χάρτης της λεγόμενης «Μεγάλης Μακεδονίας», ενώ στην επιγραφή του αναφέρεται:
«Σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους που διώχθηκαν από το 1945 έως το 1990 για τις ιδέες για την αυθυπαρξία του μακεδονικού λαού και την κρατική του υπόσταση. Με τη στήριξη της μονάδας τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Γευγελής».
Πρόσφατα, εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι σχολικό συγκρότημα, στα Σκόπια, το οποίο φέρει την ονομασία «Αλέξανδρος ο Μακεδών».
Το νέο σχολικό συγκρότημα βρίσκεται στην περιοχή του περιφερειακού Δήμου Άεροντρομ της πρωτεύουσας και εγκαινιάστηκε την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ το κόστος κατασκευής του νέου σχολείου ανήλθε στα δύο εκατομμύρια ευρώ.
Στην κεντρική είσοδο του σχολικού συγκροτήματος έχει αναρτηθεί πινακίδα, στην οποία αναγράφεται «Δημοτικό Σχολείο - Αλέξανδρος Μακεδών» και δίπλα, ως έμβλημα, υπάρχει η κεφαλή του Μακεδόνα βασιλέα, όπως απεικονίζεται σε αρχαία ελληνικά νομίσματα.

Α.Π.Ο. (Ανεθνική Ποδοσφαιρική Ομολογία)


Από τον «Στράβωνα Αμασέα»

Έστω ότι ο Π.Α.Ο.Κ. αφήσει ατιμώρητο το Αλμπανό που ακούει στο όνομα Κάτσε.
Λέμε τώρα…έστω.

Η Ε.Π.Ο. τι θα κάνει;
Τι θα κάνει το Ελληνικό κράτος;

Δηλαδή άφησαν τον Π.Α.Ο.Κ. να καθαρίσει την μπουγάδα;
Δεν έχουν οι επίσημοι φορείς εθνική τσίπα;
Από φιλότιμο τίποτα;
Η λέξις φιλοπατρία τους θυμίζει κάτι;

Πρώτα από όλους τους φορείς στο ζήτημα του Κάτσε (στο σβέρκο μας) έπρεπε να επιληφθεί επί του θέματος η Ε.Π.Ο. (Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) και από όσο γνωρίζω η Αλβανία δεν ανήκει στην ομοσπονδία, εάν και θα έπρεπε ένα τμήμα της «επικρατείας» της, η Βόρειος Ήπειρος δηλαδή, να ανήκει στην Ε.Π.Ο. και την Ελλάδα γενικότερα ως Ελληνικό έδαφος που είναι.

Δηλαδή η Ε.Π.Ο. αφήνει τον Π.Α.Ο.Κ. να βγάλει το οφίδι από την τρύπα;
Μόνον ο Π.Α.Ο.Κ. εθίχθη από την ανθελληνική φωτογράφησι του UCK Κάτσε;



Εκτός των άλλων η Σερβία εξ όσων γνωρίζω είναι φίλο κράτος και η Ελλάς δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει την ανεξαρτησίαν του Κοσσυφοπεδίου (με την Ελληνικήν ετυμολογίαν) συνεπώς για την Ελλάδα δεν θα έπρεπε να είναι αναγνωρισμένος και ο UCK σαν

Το Μέγαρο απλά... δεν πληρώνει, αλλά κανείς δεν... την πληρώνει!

megaro-mousikis
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών, λέει ο ΣΚΑΙ, ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής έχει συνάψει τρία δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού ποσού 245 εκατ. ευρώ. Από αυτά, το ανεξόφλητο υπόλοιπο, στις 30 Ιουνίου του 2013, ήταν 229.277.251,32 ευρώ. Πρόκειται, ειδικότερα, για τρία δάνεια, ένα από την Εθνική Τράπεζα, ύψους 95 εκατ. ευρώ και δύο ακόμα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το πρώτο ποσού 78.857.936 ευρώ και το δεύτερο, ύψους 55.419.314 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι, με τον Ν. 3943/2011, το Ελληνικό Δημόσιο ανέλαβε την εξυπηρέτηση του δανείου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ύψους 95 εκατ. ευρώ.

Tο πρόβλημα της Συρίας και η Χώρα μας

του Στρατηγού ε.α. Δημ. Σκαρβέλη, Ακαδημαϊκού

Ο γεωγραφικός παράγοντας είναι αμείλικτος και δεν μπορεί να αγνοηθεί. Η εγγύτητα της Χώρας μας προς τη Μ. Ανατολή και φυσικά τη Συρία, τη φέρνει στο προσκήνιο των εξελίξεων εκούσα – άκουσα. Αλλά γιατί άκουσα; Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία – έστω και αν δεν τη δημιούργησε η ίδια- να ξεφύγει από την εσωστρέφειά της και τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της οικονομικής κρίσης και να δείξει ότι μπορεί να μετέχει και δη ενεργά, στο γεωπολιτικό γίγνεσθαι της περιοχής της και μάλιστα σαν αξιόπιστος και δυναμικός παίκτης. Θα επανέλθουμε σ’ αυτό.

Για την ώρα όλα δείχνουν ότι η απόφαση του Αγγλικού Κοινοβουλίου έκανε τους γνωστούς πρόθυμους της Δύσης (ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία..) να φρενάρουν την επεμβατική προθυμία τους για την επίλυση του Συριακού προβλήματος. Όμως έθεσαν το θέμα της «επέμβασης» εκ νέου επί τάπητος.

Το Διεθνές Δίκαιον εις ουδέν κράτος της Διεθνούς Κοινότητας παρέχει το δικαίωμα επέμβασης εις τα εσωτερικά άλλου κράτους. Αν η εσωτερική κατάσταση ενός κράτους, η προς τα έξω συμπεριφορά του, κρίνεται ότι θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη σε παγκόσμιο η τοπικό επίπεδο, η Διεθνής Κοινότητα είναι ευτυχής που έχει το κατάλληλο όργανο, τον ΟΗΕ, για να επιληφθεί και με τις προβλέψεις του Καταστατικού Χάρτου του να επέμβει,

Αν ο Τσίπρας είναι τόσο σίγουρος, τι του χρειάζεται η «σκληρή διαπραγμάτευση»;

Πάμε πάλι από την αρχή: Ακόμη και αυτή τη στιγμή, μετά από τόσες θυσίες, ταλαιπωρίες, περιπέτειες, ανεργία, περικοπές, βαριές φορολογίες, εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε ως χώρα περισσότερα χρήματα από όσα κερδίζουμε.

Επομένως, ακόμη και για να συνεχίσουμε να ζούμε με τον υποβαθμισμένο τρόπο με τον οποίο επιβιώνουμε, χρειαζόμαστε έξωθεν βοήθεια – είτε πρόκειται για δανεισμό (προς το παρόν δεν μας δανείζει κανείς), είτε για την χρηματοδότηση από τον μηχανισμό.

Μόλις τις προάλλες, ανακοινώθηκαν επίσημα από το υπουργείο Εργασίας τα στοιχεία για τον αριθμό των συνταξιούχων και των συντάξεων:

2.706.924 οι συνταξιούχοι, 4.455.847 οι συντάξεις (κύριες και επικουρικές), 2.3030.432,953,73 ευρώ η συνολική μηνιαία δαπάνη για τον Αύγουστο του 2013.

Πρόκειται για αριθμούς που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.

Επομένως, κάθε μήνα, χρειαζόμαστε (εντελώς ανελαστικά) 2,3 δις ευρώ για συντάξεις.

Άλλα τόσα χρειαζόμαστε για τους μισθούς του δημόσιου τομέα.

Χονδρικά, χρειαζόμαστε πάνω από 50 δις ευρώ για μισθούς και συντάξεις τον χρόνο –

Ο Πρόεδρος Ομπάμα άδειασε τον Κέρι, ομολόγησε ότι συζήτησε την πρόταση με τον κ. Πούτιν

Putin-Obama01-07september2013
Αναμένονται εξελίξεις τόσο στις ΗΠΑ όσο και στις σχέσεις τους με τους «συμμάχους» Ο.Π.


Μιχάλης Ιγνατίου

Συμβαίνουν φοβερά πράγματα στην Ουάσιγκτον… Ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα άδειασε εντελώς τον υπουργό των Εξωτερικών, Τζον Κέρι και δήλωσε πριν από λίγο στο PBS ότι την ιδέα για να τεθούν τα χημικά του Ασαντ υπό διεθνή επιτήρηση τη συζήτησε με τον Πρόεδρο Πούτιν, την Παρασκευή στην Αγία Πατρούπολη.

Ο κ. Ομπάμα είπε ότι η πρόταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε διέξοδο στο αδιέξοδο, θα μπορούσε και να σταματήσει τα σχέδια του για στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον της Συρίας, ενώ παραδέχθηκε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα στο Κογκρέσο.

«Νομίζω ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αρχικά με σκεπτικισμό», δήλωσε στη συνέντευξη του στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου NBC. «Αυτό ίσως να αποτελέσει μια πολύ θετική εξέλιξη», είπε.

Είναι σημαντικό οτι ο Πρόεδρος της γερουσίας ανέβαλε την ψηφοφορία, που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη λόγω των εξελίξεων με την πρόταση για αφοπλισμό της Συρίας.