Σελίδες

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΚΥΠΡΟΣ: Το ΑΚΕΛ του «προέδρου» Χριστόφια στο 17,4%

του  ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΥΡΟΥ

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των ποσοστών του κυβερνώντος ΑΚΕΛ στο 17,4%, που δεν χρειαζόταν τη δημοσκόπηση του «Φιλελευθέρου» της 6ης και 7ης Ιουνίου για να τη γνωρίζει η ηγεσία του κόμματος, ήταν ο πραγματικός λόγος, η αληθέστερη αλήθεια, για την απόφαση του κόμματος, εννέα μήνες πριν από τις εκλογές να εξαγγείλει ο πρόεδρος Χριστόφιας την απόφαση ν’ αποσυρθεί απ’ την επαναδιεκδίκηση της εκλογής.
Πρώτη φορά στην ιστορία της ΚΔ εκλελεγμένος ΠτΔ κάνει κάτι τέτοιο: Απότοκο της απόγνωσης της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, όταν είδε, βλέπει και γνωρίζει ότι, τα ποσοστά του κόμματος, ως αποτέλεσμα της 1ης στην ιστορία αριστερής κυβέρνησης, καταρρέουν διαρκώς σε απίστευτες πτώσεις: Από το 31,9% που ήσαν τον Νοέμβριο 2008, στο 18% που κατέγραψαν οι κάλπες των δημοτικών εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου 2011. Με τάσεις περαιτέρω συρρίκνωσης. 
Κατ’ αντίστροφη αναλογία, πέραν όλων των άλλων, ΚΑΙ των αλματωδώς πολλαπλασιαζομένων...

Ψεύτες, αναξιόπιστοι, ανεπαρκείς και πολύ επικίνδυνοι!

του Σάββα Ιακωβίδη


Ο Αϊνστάιν, που ήλθε ξανά στην επικαιρότητα, είπε κάποτε ότι «το ψέμα υψώθηκε και έγινε ευγένεια, στα χέρια της πολιτικής». Στην περίπτωση της Κύπρου μετεξελίχθηκε σε αγένεια, προπέτεια και απρέπεια στην πολιτική των κυβερνώντων. Ιδού: Τις τελευταίες ημέρες, μετά τη γνωστή απόφαση Κυβέρνησης και Βουλής για τη στήριξη της Λαϊκής Τράπεζας, ανακάλυψαν ένα νέο βολικό, νομίζουν, άλλοθι για να αποκρύψουν τις ασήκωτες ευθύνες τους για την κατάσταση της οικονομίας. «Φταίνε οι τράπεζες και η έκθεσή τους στα ελληνικά ομόλογα και στην οικονομία».
Αφού για χρόνια κανοναρχούσαν ότι για την κατάρρευση της οικονομίας έφταιγε η «συστημική κρίση του καπιταλισμού και του ασύδοτου νεοφιλελευθερισμού», τώρα βρήκαν νέα καραμέλα, οι τράπεζες. Σε τέτοιο βαθμό πολιτικής παράκρουσης έχουν φτάσει, που από το πρωί μέχρι το βράδυ όλοι, εν χορώ, ψαλμωδούν ότι ευθύνονται οι τράπεζες. Μα, οι τράπεζες ευθύνονται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Οι κυβερνώντες έχουν πάρα πολύ κοντή μνήμη. 
Οι περισσότερες υποβαθμίσεις της οικονομίας έγιναν εξαιτίας του καλπάζοντος δημοσιονομικού ελλείμματος που, εν πολλοίς, αιμοδοτείται από το υπερτροφικό...

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

Πώς η Κομισιόν και το Βερολίνο ετοιμάζονται να αντιδράσουν μόλις βγουν τα αποτελέσματα των εκλογών; Στην Κομισιόν και το Βερολίνο κυκλοφορεί μια ιδέα. Στην περίπτωση που υπάρξει αναδιαπραγμάτευση, εντός των ορίων με την Ελλάδα, όποια και αν είναι η τελική κατάληξη, εκτός από τα κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό σχηματισμό, εννοούν με πρώτο κόμμα τη Ν.Δ, να ζητηθεί ως προαπαιτούμενο δέσμευση για την υλοποίηση της νέας συμφωνίας και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά της αξιωματικής, που θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά δηλαδή η ευρωπαϊκή υπερδομή, θέλει πολιτική συνευθύνη από την Ελλάδα, ούτως ώστε να μην μπορούν να ανατραπούν τα συμφωνηθέντα παρά μόνον αν υπάρξει φυσική εξέγερση της κοινωνίας και χάος στο εσωτερικό της χώρας.

Αλλά και στην περίπτωση αυτή έχουν μελετηθεί ακραία σενάρια στην Γερμανία, αφού μάλιστα έχουν μελετηθεί σε βάθος και τα περιθώρια που δίνει το ελληνικό Σύνταγμα. Σε περίπτωση εξέγερσης, σύμφωνα με το σενάριο αυτό, θα κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση πολιορκίας, θα υπάρξει άρση συγκεκριμένων άρθρων του Συντάγματος και θα επιβληθεί η τάξη με συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας, με την Europol- ευρωαστυνομία τύπου ΜΑΤ, αλλά και...

Σαμαράς: Αυτονόητο ότι θα είμαι πρωθυπουργός

Σαμαράς: Αυτονόητο ότι θα είμαι πρωθυπουργός
Σαφές μήνυμα ότι σε περίπτωση που η Νεα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές την Κυριακή ο ίδιος θα είναι ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης που θα προκύψει από ενδεχόμενη συνεργασία με άλλα κόμματα, έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς δημιουργώντας νέα δεδομένα στο ρευστό πολιτικό σκηνικό.
Ο κ. Σαμαράς απαντώντας σε όσους συζητούν τη ν πιθανότητα συνεργασιών με τρίτο πρόσωπο στην πρωθυπουργία και φωτογραφίζοντας με αιχμηρό τρόπο τον Λουκά Παπαδήμο ήταν κατηγορηματικός: «Σε μία δημοκρατία είναι αυτονόητο ο αρχηγός του πρώτου κόμματος να είναι και πρωθυπουργός. Νομίζετε ότι η θέση του πρωθυπουργού θα είναι αξιοζήλευτη; Νομίζετε ότι πολλοί θα θελήσουν να την διεκδικήσουν και μάλιστα χωρίς να την έχουν ζητήσει από τον ελληνικό λαό; Και γιατί ψηφίζει ο ελληνικός λαός, για να έχει πρωθυπουργό που δεν προέκυψε από τις εκλογές;»
Η σαφέστατη αναφορά του κ. Σαμαρά ήρθε λίγες ώρες μετά την δημόσια δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φωτη Κουβέλη ότι ο επόμενος πρωθυπουργός «δεν θα είναι κατ' ανάγκη ο αρχηγός...

Είμαι σίγουρος για πολλά πράγματα, εκτός από ...ένα

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας θα κάνει κωλοτούμπες από το πρωί μέχρι το βράδυ σε ένα τραμπολίνο τελευταίας γενιάς. 

Δεν έχω αμφιβολία ότι θα πάρει όλες τις υποσχέσεις πίσω, με πρόσχημα ότι κάποιοι εκβιάζουν την Ελλάδα και ότι εκβιάζεται το θέλημα του ελληνικού λαού κτλ κτλ κτλ.

Δεν έχω αμφιβολία ότι κάποιοι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ θα θελήσουν να τραβήξουν τα πράγματα στα άκρα, διότι τόσο τους κόβει. Είμαι όμως επίσης σίγουρος ότι δεν θα καταφέρουν τίποτα διότι άπαντες θα τους σταματήσουν πριν προλάβουν να κάνουν το οτιδήποτε.

Είμαι σίγουρος ότι η Ευρώπη θα ενδώσει σε πολλά ζητήματα και θα γίνει πιο ελαστική μαζί μας. Το αν αυτό σημαίνει αλλαγή στο μνημόνιο ή κάτι άλλο (σχέδιο Marshall για παράδειγμα) δεν το ξέρω. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι επιεικείς μαζί μας, διότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα είναι αποτέλεσμα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

Η μελέτη «Γαύδος, η αρχαία Ωγυγία;» του Γ. Λεκάκη
δόθηκε δώρο σε κάθε Ελληνόπουλο
που αποφοίτησε από την Γ΄ Λυκείου Μονάχου!

 Το έργο «Γαύδος, η αρχαία Ωγυγία;» του συγγραφέα Γιώργου Λεκάκη τυπώθηκε σε περίπου 150 αντίτυπα και διανεμήθηκε δωρεάν, ως αναμνηστικό στους αποφοίτους της Γ΄ τάξεως του Ελληνικού Λυκείου Μονάχου!
 Ως γνωστόν, ο συγγραφέας Γ. Λεκάκης (www.lekakis.com) έχει γεννηθεί στο Μόναχο της Γερμανίας, δείχνει πάντα ευαισθησία για τα Ελληνόπουλα που ζουν στο Μόναχο και κατάγεται (εκ πατρός) από την Κρήτη.
Το συγκεκριμένο έργο του Γ, Λεκάκη, είχε κυκλοφορήσει...

Σαμαράς στη διακαναλική: "Με την Ελλάδα δεν παίζεις ούτε πόκερ, ούτε ζάρια"

«Με την Ελλάδα δεν παίζεις ούτε πόκερ ούτε ζάρια», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης στο Ζάππειο.

Υπάρχουν δυνάμεις μέσα στην Ευρώπη που θα ήθελαν να είμαστε το μαύρο πρόβατο για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι εταίροι.

Μου φαίνεται περίεργο και μάλιστα παραμονές εκλογών το εάν θα πρέπει ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος να ηγηθεί ή όχι της κυβέρνησης. Δεν μπορώ να πω στο λαό, μην με ψηφίσετε , ‘δεν θα είμαι εγώ’. Αλλά νομίζετε ότι η θέση του πρωθυπουργού θα είναι αξιοζήλευτη τη Δευτέρα το πρωί;

Είναι καινούριο να λες ότι η θέση σου είναι μεταξύ Κούβας και Βενεζουέλας; Ο ΣΥΡΙΖΑ δε μας λέει τα πραγματικά του σχέδια.

Δε διεκδικώ κανένα αλάθητο για τη ΝΔ. Πήραμε το μάθημα από τον κόσμο. Το νέο είναι να προσπαθήσεις να είσαι σε μια ομάδα χωρών που αγωνίζεται για ανάπτυξη. Αυτή η ομάδα είναι στην Ευρώπη. Αν φύγουμε από την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ, τι θα κάνουμε; Με ποιους θα κάνει παρέα η Ελλάδα;

Όταν έστειλα την επιστολή μου, είχα τη λέξη τροποποίηση. Έχουν δεχτεί την τροποποίηση. Η τροποποίηση για μένα σημαίνει...

Μετά τoν «κάνε κράτει...» Αμυρά, o Γιαννόπουλος;

Μετα το ανατριχιαστικό και ταυτόχρονα γελοίο βίντεο του κυρίου (λέμε τώρα) Ιφικράτη Αμυρά έρχεται ένα ακόμη στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να επιβεβαιώσει τις υποψίες.
Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε...στο σημείο 2:58 να μιλάει με συμπάθεια για "απαγωγές" διευθυντών εταιρειών καθώς και λιγα δευτερόλεπτα αργότερα, το κάψιμο της Αθήνας το Δεκέμβριο του 2008 τον ονομάζει ώς "Δεκέμβη της Νεολαίας"
Ω ναι, στο τέλος του βίντεο εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας να συνεχίσει την ομιλία.



πηγή

Η αριστερή καφρίλα έχει ξεσαλώσει... Το αυγό του κομμουνιστικού φιδιού εκκολάφθηκε εδώ και πολλύν καιρό και δαγκώνει!

Απαντώντας στον Θανάση Νικολαΐδη, που το κείμενό του μου το έστειλαν φιλικά ιστολόγια έχω να του πω ότι: Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί, μα η χαρά δεν την αφήνει; Τι θέλεις να πεις ΡΕ (το ρε πάντως ούτε φιλικό, ούτε χαϊδευτικό) Νικολαΐδη με το «Κι αν ο μέσος Έλληνας δεν υπήρξε κομμουνιστής, υπήρξε αντιφασίστας….»; Εννοείς ότι κανονικά θα έπρεπε ο μέσος Έλληνας να είναι κομμουνιστής αλλά του κάνεις χάρη και τον ανέχεσαι και έτσι που είναι μικροαστός, μεσοαστός (ή ακόμη-ακόμη μεγαλοαστός), εργάτης, αγρότης ή διανοούμενος; Εννοείς δηλαδή ότι ο κομμουνισμός σαν έννοια και πρακτική εμπεριέχει την πλέρια, αψεγάδιαστη δημοκρατία, σαν έννοια και πρακτική και πάλι, και ότι όλοι μας θα έπρεπε να τον ασπασθούμε; Λες και το άλλο… «Κι αν οι Χρυσαυγίτες δηλώσουν πίστη στο σύνταγμα, στη δημοκρατία… κτλ». Εδώ ανεχόμαστε τόσα χρόνια τον κόκκινο φασισμό της αριστεράς (γενικώς και χωρίς διάκριση σαν ενιαία αριστερά) που θρασύτατα δηλώνει και διαδηλώνει ότι δεν σέβεται το σύνταγμα και το αστικό καθεστώς και ότι μόλις της δοθεί η ευκαιρία, θα το ανατρέψει κι εσύ μου λες ότι θα κάνεις την χάρη σε μισό εκατομμύριο Έλληνες να τους ανεχθείς; Τελικά εσείς οι αριστεροί και οι αριστερόστροφοι συνεχώς βγάζετε τον κακό και φασιστικό...

Η κλεψύδρα άρχισε την αντίστροφη μέτρηση

Τα πολιτικά άκρα και μεγάλη μερίδα της βολεμένης και κατά κόρον κρατικοδίαιτης κοινωνίας, με απίστευτες ιδεοληψίες και αγκυλώσεις έχουν χάσει κάθε επαφή με τον πολιτικό ρεαλισμό.
Η εμμονή τους στην μονομερή καταγγελία του Μνημονίου δεν μπορεί παρά να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης.
Η άποψή τους ότι η Ευρώπη μπλοφάρει και δεν πρόκειται να μας εξαναγκάσει σε έξοδο, είναι άκρως επικίνδυνη και άστοχη.
Όποιος παρακολουθεί με προσοχή και αναλύει τις κινήσεις της Ευρώπης, αντιλαμβάνεται ότι έχει ήδη «στήσει τοίχο προστασίας» γύρω από τις υπόλοιπες χώρες.
Όποιος έχει στοιχειώδη νου μπορεί...

Αμβρόσιος: «Οι Εφιάλτες ποτέ δεν έλειψαν από την μαρτυρική Ελλάδα μας»

Με νέο του άρθρο στο προσωπικό του blog ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, παίρνει θέση στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων τους Ανδρέα και Γιώργο Παπανδρέου, καθώς και τον Αλέξη Τρίπρα εκτελεστές της Αμερικάνικης πολιτικής. Προσθέτει δε με νόημα ότι «οι Εφιάλτες ποτέ δεν έλειψαν από την μαρτυρική Ελλάδα μας».
Αναλυτικά αναφέρει:
«Μετά την αλληγορία των Γαϊδάρων, την οποία σας παρουσιάσαμε στο προηγούμενο σημείωμά μας (της 10ης Ιουνίου), σας παρουσιάζουμε την ερμηνεία των όσων αλληγορικώς είπαμε προχθές με την ιστορία περί γαϊδάρων.
Είναι η ερμηνεία των όσων συμβαίνουν τώρα στην δύστυχη Ελλάδα μας. Θα διαβάσετε πράγματα, που είναι φοβερά -εάν βέβαια είναι αληθινά-. Κατά τήν γνώμην μας τουλάχιστον είναι αληθοφανή.
Στο χέρι σας είναι να τα εκτιμήσετε. Οπωσδήποτε το συμπέρασμα είναι, ότι...

ΠΑΣΟΚ σε συσκευασία ΣΥΡΙΖΑ: Η απόδειξη μέσω Χανιά!

Γράφει η Σ. Βούλτεψη
Με κάπως μπλαζέ, θα έλεγα, ύφος αντιμετωπίζουν οι «παλιοί» τους νεοφώτιστους στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Μάλιστα, η κατάσταση – όσον αφορά στο ναπολεόντειο σύνδρομο – έχει προχωρήσει τόσο πολύ που το λένε κατάμουτρα σε όσους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ έσπευσαν να εγκαταλείψουν το κόμμα τους και να προσχωρήσουν σ’ αυτούς που μπορούν να τους προσφέρουν τώρα ευχάριστους ήχους για τ’ αυτιά τους.

Έτσι, ενώ είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει την θεαματική αύξηση των ποσοστών του στη δραματική πτώση εκείνων του ΠΑΣΟΚ, τα πρωτοκλασάτα στελέχη του απαρνούνται τους νεοεισερχόμενους πριν λαλήσουν τα κοκόρια.

Το είπε ξεκάθαρα ο Δ. Παπαδημούλης (συνέντευξη στον Flash): Διαψεύδοντας τα περί προσχώρησης Λαλιώτη και υποβαθμίζοντας όλες τις άλλες δηλώσεις στήριξης (μεταξύ των οποίων...

Τα ίδια και στην Κύπρο αν και ήξεραν. Τελικά κι εδώ και στην Κύπρο κυβερνούν οι πιο άχρηστοι, ανεπαρκείς και αλήτες πολιτικοί...

Απίστευτο μπάχαλο δηλώσεων από την Κυβέρνηση για τον Μηχανισμό Στήριξης

Τελικά η κυβέρνηση έχει μπερδέψει τους πάντες. Από τη μιά φαίνεται να είμαστε κοντά στον Μηχανισμό Στήριξης και μάλιστα όχι μόνο για στήριξη των Τραπεζών κσι σπό την άλλη γίνονται δηλώσεις βάσει των οποίων δεν γίνονται σκέψεις να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο.
Οι πολίτες πραγματικά με τις εξελίξεις αυτές δεν φαίνεται να έχουν πλέον εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση. Αλήθεια, αφού οι πληροφορίες λένε ότι, μπορεί να ζητήσουμε ένταξη στο Μηχανισμό σε σύντομο χρονικό διάστημα, γιατί η κυβέρνηση δεν βγαίνει να το πει ξεκάθαρα και προτιμά να θολώνει τα νερά;

Άλλα λέει ο υπουργός Οικονομικών και άλλα ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος. Δυνατή η Κυπριακή οικονομία, σημειώνει το ΑΚΕΛ. Ποιον να πρωτοπιστέψει ο κοσμάκης;

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου ξεκαθάρισε σήμερα σε...

Η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ από το εξωτερικό δεν είναι καταφανώς αντίθετη με τους πιο στοιχειώδεις δημοκρατικούς κανόνες;

Πριν κάμποσες  μέρες, εμφανίστηκε στο διαδίκτυο μια έκκληση συλλογής υπογραφών (petition) που αφορά τις επερχόμενες εθνικές εκλογές τις 17 Ιουνίου. Το κείμενο είναι πολυσέλιδο, συντάχτηκε προς στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις  εκλογές, ξεκίνησε από την Γαλλία, κυκλοφορεί στα αγγλικά, γαλλικά, ελληνικά και γερμανικά και έχει υπογραφτεί έως τώρα από περίπου 2000 ανθρώπουςhttp://www.mediapart.fr/petition_all/14 Συντάκτες του κειμένου (petition) φέρεται να είναι ένας Γάλλος διανοούμενος και δυο Έλληνες και ο τίτλος του είναι “Με την ελληνική αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ εννοεί) για μία δημοκρατική Ευρώπη” ή “Αποκατάσταση της δημοκρατίας. Ετιέν Μπαλιμπαρ και άλλοι δηλώνουν αλληλεγγύη στην ελληνική αριστερά” (Restore Democracy! Etienne Balibar and Others Declare Solidarity With Greek Left, Stand with the Greek Left for a Democratic Europe! Avec la gauche grecque, pour une Europe démocratique ! κλπ)
Επειδή στο κείμενο αυτό, ο τρόπος περιγραφής της ελληνικής πραγματικότητας των τελευταίων τριών ετών έχει αρκετές ομοιότητες με το ιστορικό της δικής μου έκκλησης συλλογής υπογραφών με αίτημα την παρέμβαση του Εισαγγελέα του ΔΠΔ (ICC) ώστε να σταματήσουν τα εγκλήματα που τελούνται στην Ελλάδα και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, θα ήθελα να εκφράσω μερικές απορίες. Πριν όμως, ας εξηγήσω μερικά πράγματα : από τις αρχές του 2010 όταν καταλάβαμε ότι η κυβέρνηση καταστρέφει την χώρα, αρκετοί από εμάς, από τους Έλληνες πολίτες δηλαδή, προσφύγαμε στην δικαιοσύνη καταγγέλλοντας τα εγκλήματα και ζητώντας την σύλληψη και τιμωρία των ενόχων βάσει του νόμου (δείτε ενδεικτικά Μηνύσεις για έσχατη προδοσία και άλλες πράξεις απείρου κάλους … ) Επειδή η δικαιοσύνη αδράνησε, η κατάσταση χειροτέρεψε μέρα με την μέρα. Φτάσαμε έτσι...

Wikileaks: Η Ν.Μπακογιάννη ζητούσε παρέμβασή των ΗΠΑ κατά Ρωσίας!

Σημεία και τέρατα φαίνεται ότι έγιναν για να καταφέρει ο σημερινός Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος να πάρει τη θέση του Ειρηναίου και να αναγνωριστεί από το Ισραήλ και την Ιορδανία. 
Σύμφωνα με έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, που αποκάλυψε ο ιστότοπος Wikileaks, ο τότε αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τσάρλς Ρις προσκλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών από τον γενικό γραμματέα Χαραλάμπη Ροκανά, κατ' εντολήν της τότε υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη, και του ζητήθηκε να μεσολαβήσουν οι ΗΠΑ στον βασιλέα της Ιορδανίας Αμπντάλα για να υπογράψει αναγνώριση του νέου Πατριάρχη Θεόφιλου και να πιέσουν την κυβέρνηση του Ισραήλ να τον αναγνωρίσει!

Ο αμερικανός πρέσβης, στο σημείωμά του προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, χαρακτηριστικά ανέφερε:
«Ο Ροκανάς ζητούσε τη βοήθεια των ΗΠΑ εξαιτίας της πρόσβασης που πίστευαν ότι είχαμε στον βασιλιά. Επιπρόσθετα, οι Έλληνες κατάλαβαν ότι...

Η Ανδρομέδα εκτός ελέγχου επιτίθεται στη γη! Συγκρούστηκε ήδη με τον Μ33 [εικόνες]

Θα καταπιεί τον γαλαξία μας νωρίτερα από ό τι υπολόγιζαν οι αστρονόμοι; Νεώτερες έρευνες έχουν θορυβήσει τους επιστήμονες που δεν είχαν παρατηρήσει την επίθεση του 2004!
Το μεγάλο κοσμικό γεγονός που κυριολεκτικά θα ταρακουνήσει τη γη υπολόγιζαν οι επιστήμονες ότι θα συμβεί σε τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια, όταν ο Γαλαξίας μας θα συγκρουστεί με τον γαλαξία της Ανδρομέδα. 'Εκαναν, όμως, λάθος!


Οι πρόσφατες έρευνες του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών που χρησιμοποιούν το Green Bank Telescope (GBT) επιβεβαιώνουν τους πιο ενδόμυχους φόβους των ειδικών: η Ανδρομέδα είναι εκτός ελέγχου εδώ και οκτώ χρόνια...

Στην Τουρκία επενδύουν κολοσσοί, σε εμάς γιατί όχι;

Μάλλον ρητορική η ερώτηση του Defence-point.gr.... Υπάρχει σήμερα Έλληνας που να ξέχασε την καταστροφή που προκάλεσε η ανεύθυνη πολιτική Ανδρέα Παπανδρέου, η προδοτική των ΚΚΕ (εσ-εξ) και η αρπακτική των συνδικαλιστάδων την 20ετία 1981-2000; Μεθοδευμένα κάποιοι μας οδήγησαν στην απαξίωση και την φτώχεια με όργανα τους παραπάνω; Οδυσσεύς


Η αμερικανικός κολοσσός της General Electric Corporation (GE), ανακοίνωσε πως σχεδιάζει για τα επόμενα τρία έτη να επενδύσει περί τα 900 εκατομμύρια δολάρια στην Τουρκία. Ο υπουργός οικονομικών της γειτονικής μας χώρας Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν υπογράμμισε πως ο αμερικανικός κολοσσός πρόκειται να επενδύσει σε βιομηχανικές υποδομές αλλά και σε θέματα προώθησης καινοτομίας και έρευνας. Ένα μεγάλο δε project της εταιρίας πρόκειται να είναι η κατασκευή ανεμογεννητριών, οι οποίες θα χρησιμοποιήσουν τα. μελτέμια του Αιγαίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη γείτονα.


Σύμφωνα πάντα με τον Τούρκο υπουργό, η αμερικανική εταιρία πέραν...

Οι απόκληροι της κοινωνίας και η Χρυσή Αυγή

20120612-1019
Απάντηση στους ψευτοπροοδευτικούς και ψευτοεπαναστάτες Λιάνα Κανέλλη του ΚΚΕ και Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ
Του Δαμιανού Βασιλειάδη, (εκπαιδευτικός, συγγραφέας, ιδρυτικό, ηγετικό στέλεχος του ΠΑΚ (Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος) και του ΠΑΣΟΚ (Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος) 
Παρακολουθώ τις εκδηλώσεις αποτροπιασμού και βδελυγμίας που εκφράζουν τα κόμματα όλου του φάσματος και τις αντιδράσεις ορισμένων δημοσιογράφων και με πιάνει τρόμος για την υποκρισία και τον εξευτελιστικό λαϊκισμό των ανωτέρω.
Όλοι οι «αναμάρτητοι» ρίχνουν το λίθο του αναθέματος στη Χρυσή Αυγή, για να μας πείσουν και να αποδείξουν ότι αυτοί, σε αντίθεση βέβαια με την Χρυσή Αυγή, είναι οι σωστοί και άψογοι δημοκράτες και προοδευτικοί ή αριστεροί επαναστάτες.
Εδώ γίνεται μια πρωτοφανής λαθροθηρία. Αντί να τα βάζουν με τον ίδιο τους τον εαυτό και να αναρωτιούνται ποιοι και πώς οδηγηθήκαμε σ’ αυτό το φαινόμενο, προσπαθούν να μας παραπλανήσουν με κραυγές και αναθέματα για το πρωτοφανές αυτό φαινόμενο σε μια «ευνομούμενη δημοκρατία», όπου τέτοια φαινόμενα είναι τελείως απαράδεκτα και μάλιστα σ’ ένα λαό που έχει μια τέτοια πλούσια «δημοκρατική κληρονομιά». Διαρρηγνύουν...

Το άλμα Τσίπρα από την “αλλαγή” στην… εθνική περιπέτεια.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Το Ζάππειο έχει πράγματι μια… μυστικιστική δύναμη. Που απλώνει έναν μανδύα αυτο-υπονόμευσης, σε εκείνους που βιάζονται να εμφανιστούν στους διαδρόμους του, για να μορφοποιήσουν σε πολιτική ρητορική σκέψεις, ιδέες και προσωπικές επιθυμίες.
Το είδαμε πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Το βράδυ των χαμένων για το ΠΑΣΟΚ εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2007, ο σημερινός Πρόεδρός του βιάστηκε να… μας γνωρίσει τις προσωπικές φιλοδοξίες του για την ηγεσία του Κινήματος. Με αποτέλεσμα να τρομάξει, και τελικά να ηττηθεί.
Σήμερα, τη σκυτάλη από τον Ευάγγελο Βενιζέλο την πήρε νοητά ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του πολιτικού μορφώματος με τις πολλές συνιστώσες και τις ακόμη περισσότερες διαφορετικές απόψεις, εμφανίστηκε στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου, φορώντας ένα…

Pokerface… Η τύχη της Ελλάδος σε μια μπλόφα…

Τις τελευταίες μέρες έχουν βρεθεί αρκετοί χαρτοπαίχτες και τζογαδόροι. Μιλάνε όλοι οι πολιτικοί με όρους χαρτιών λες και αντί να τρέχει αίμα στις φλέβες τους, τρέχουν μάρκες και τράπουλες. Βγαίνουν οι αριστεροί και αναφέρονται σε “μπλόφες” των Ευρωπαίων, οι απειλές είναι τζούφιες.  Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και οι ψηφοφόροι του, όντως πιστεύουν ότι η “Ευρώπη θα τρομάξει και θα δώσει τα χρήματα στην Ελλάδα”. Οι προειδοποιήσεις των Ευρωπαίων από την άλλην είναι “απειλές” που ποτέ δεν θα πραγματοποιηθούν γιατί φοβούνται τις συνέπειες. Ζούνε σε ένα φανταστικό κόσμο χωρίς συνέπειες. Και αυτοί που πιστεύουν ότι εκτός Ευρώ είναι “καλύτερα” δεν κατανοούν από απλή αριθμητική (πόσο μάλλον από αρχές οικονομίας).
Δεν είμαι έμπειρος παίκτης του Πόκερ, αλλά έχω παίξει Πόκερ με τους καλύτερους traders (αυτά τα Golden Boys – ρίξτε flame!) σε Τόκυο και Χονγκ Κονγκ (αυτοί οι Καπιταλιστικοί παράδεισοι). Δεν μπορώ να πω ότι τα έχω πάει ιδιαιτέρως καλά απέναντί τους, αλλά έμαθα κάποια πράγματα τουλάχιστον.  Το κυριότερο πράγμα: ι πότε κανένας στο Πόκερ ΔΕΝμπλοφάρει με τα ρέστα του“. Μόνο ένας αναιδής και ριψοκίνδυνος άνθρωπος θα μπλόφαρε τα ρέστα του, ειδικά όταν αυτά είναι δανεισμένα.
Η μπλόφα δεν είναι χαζή κίνηση από μόνη της, εάν ο παίχτης γνωρίζει από πιθανότητες και τον αντίπαλο του μπορεί να κερδίσει κάποιες παρτίδες με σωστές κινήσεις. Είναι χαζή και προπάντων επικίνδυνη όταν ο παίχτης δείχνει στον αντίπαλο τις προθέσεις του, τα χαρτιά του, την...

Το σχέδιο «Ελλάς επί Τέσσερα» Πώς εξελίχθηκαν οι προσπάθειες για τις ΑΟΖ και… σταμάτησαν το 2009

Γιάννης Βαληνάκης


Περίληψη: 

Στον αγώνα της Ελλάδας να διασφαλίσει τα νόμιμα και ζωτικά της συμφέροντα, ιδιαίτερο ρόλο παίζει την τελευταία δεκαετία η ανακήρυξη των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών που της αναλογούν. Αυτές εκτείνονται σε τέσσερις θάλασσες, το Ιόνιο, το Κρητικό – Λιβυκό πέλαγος, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Μέχρι τώρα υπάρχουν εξελίξεις, τόσο από τη θετική όσο και από την αρνητική πλευρά, αλλά τα σημαντικότερα δεν έχουν ακόμα συμβεί.


Με έκταση που υπολογίζεται από διεθνείς ερευνητές σε περίπου 500.000 τετρ. Χλμ [1], η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ ) της Ελλάδας είναι περίπου τέσσερεις φορές η έκταση της ξηράς της. Από αυτά και μόνο τα μεγέθη των αριθμών γίνεται αμέσως αντιληπτή η σημασία της ως πηγής πλούτου και ισχύος για την χώρα μας. Πολλά έχουν γραφεί τον τελευταίο καιρό για το ζήτημα της ΑΟΖ, όχι όμως πάντα με την δέουσα προσοχή στην πολυπλοκότητα του ζητήματος, τόσο από τη σκοπιά του διεθνούς δικαίου, όσο και από εκείνη της εξωτερικής πολιτικής. Απουσιάζουν επίσης συνήθως (άραγε τυχαία; ) οι αναφορές στη συστηματική και βάσει σχεδίου προσπάθεια που έγινε στο πρόσφατο παρελθόν από την χώρα μας έναντι των γειτόνων της.
Ο σχεδιασμός αυτός για την ελληνική ΑΟΖ χρονολογείται από το 2004 και αποτελούσε μια ολοκληρωμένη πολιτική με συνολικό οραματικό στόχο και πρόβλεψη για...

Κ. Υ. Ε.

Τι σημαίνουν τα αρχικά;
Κόμμα Υδατοποτών Ελλάδος.


Φυσικά και είναι ανύπαρκτο το κόμμα, εάν όμως κάποιος ίδρυε ένα τέτοιο κόμμα τότε οι Έλληνες θα εδιχάζοντο σε αυτούς που θα έπιναν μόνον νερό και σε εκείνους που θα έπιναν μόνον χυμούς.
Είμαστε γαρ τόσο τρελός λαός που είμαστε ικανοί να διχαστούμε ακόμη και για το πλέον αυτονόητο.

Είναι βεβαίως σίγουρον ότι οι χυμοπότες στα κρυφά θα έπιναν και μερικές γουλιές ύδατος όμως δημοσίως θα ορκίζοντο να σπείρουν μέχρι και τον θάνατο στους υδατοπότες αντιπάλους των, οι οποίοι έχουν αυτήν την κακιά, απαράδεκτη και αντιοικολογική συνήθεια να πίνουν νερό.

Αυτό το γράφω γιατί κάποια πράγματα δεν πρέπει να μπαίνουν στο πολιτικό παιχνίδι. Είναι π.χ. πιο βέβαιον και από τον θάνατον ότι ελάχιστοι Έλληνες νοιώθουν καλά με...

Κοινή εμφάνιση Καραμανλή-Σαμαρά σε συνάντηση παλιών ΟΝΝΕΔιτών;

Στον προεκλογικό αγώνα ρίχνονται οι παλιοί ΟΝΝΕΔίτες! Η «παλαιά φρουρά» δηλώνει, όπως πάντα, παρούσα και έτοιμη να δώσει τη δική της μάχη για την Ελλάδα. Οι ΟΝΝΕΔίτες ετοιμάζουν εκδήλωση την Πέμπτη το βράδυ στις 9, στο παλιό τους στέκι, το «Αχχίλειον» στην Θεσσαλονίκη, όπου θα τιμήσουν τον ιστορικό τους Πρόεδρο Δημήτρη Τσιγγούνη.

Στελέχη της «παλαιάς φρουράς» της ΟΝΝΕΔ απ' όλη την Ελλάδα θα δώσουν το παρόν στην εκδήλωση για να βρεθούν με τους συναγωνιστές τους, όπως ο πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Παπαδόπουλος από την Κοζάνη και ο πρώην Υφυπουργός Οικονομίας Νίκος Λέγκας από τα Τρίκαλα. Μάλιστα, πληροφορούμαστε ότι στην εκδήλωση θα παρευρεθεί...

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΡΟΛΟΥ

Γεώργιος Ε. Σέκερης στο «Διπλωματικό Περισκόπιο»


Το παρόν κείμενο αποτελεί προδημοσίευση από το προσεχές τεύχος των «Εθνικών Επάλξεων», περιοδικής έκδοσης του Συνδέσμου Επιτελών Εθνικής Αμύνης. 
 

Προ ενός έτους, η στήλη διαπίστωνε [i] ότι η Τουρκία του κ. Ερντογάν και του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚ) επανασυνδεόταν με τη μεγαλοϊδεατική πολιτική Οζάλ, και, αξιοποιώντας την αύξουσα οικονομική και στρατιωτική της ισχύ, καθώς και τη θρησκευτική και εθνοτική της συγγένεια με πληθυσμούς του γεωπολιτικού της χώρου,[ii] επεδίωκε να αναδειχθεί σε μείζονα περιφερειακή και όχι μόνο δύναμη. Και στο ίδιο εκείνο άρθρο ετίθεντο μια σειρά από ερωτήματα στα οποία οι εν λόγω τουρκικές φιλοδοξίες έδιναν λαβή, με κυριότερα τα αφορώντα: Στο εσωτερικό τουρκικό μέτωπο και ειδικότερα στο Κουρδικό, στην πορεία της οικονομίας, και στην έκβαση της διαπάλης πολιτικού Ισλάμ και κεμαλικού κατεστημένου. Στην ανταπόκριση του τουρκικού γεωπολιτικού περιγύρου και ιδίως στου αραβο-μουσουλμανικού κόσμου στη επιχείρηση σαγήνης της Άγκυρας. Στην τροπή της τουρκο-ϊσραηλινής αντιπαράθεσης. .Και στην εξέλιξη των σχέσεων της Τουρκίας με τον Δυτικό Κόσμο, και πιο συγκεκριμένα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ, και την Ουάσιγκτον.

Ένα χρόνο αργότερα, ορισμένα από τα ερωτήματα αυτά έχουν μερικώς τουλάχιστον απαντηθεί. Kρίσιμα, όμως, άλλα παραμένουν αναπάντητα.

Μια αδιαμφισβήτητη επιτυχία του Τούρκου πρωθυπουργού είναι η, μετά την επικράτησή του κατά...

Απάντηση του Πάνου Παναγιωτόπουλου στις πρωτοφανείς δηλώσεις του Σκοπιανού Τοντόρ Πετρόφ

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών,       κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στα όσα είπε σε βάρος της Ελλάδος ο Πρόεδρος του αποκαλούμενου “Παγκόσμιου Μακεδονικού Κογκρέσου”, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Οι δηλώσεις κατά της Ελλάδος του Τοντόρ Πετρόφ, Προέδρου του αποκαλούμενου “Παγκόσμιου Μακεδονικού Κογκρέσου”, κινούνται μεταξύ του επικίνδυνου και του γελοίου.
Ο ίδιος, εξέχον στέλεχος του διεθνούς μηχανισμού προπαγάνδας και παραπληροφόρησης, που έχει στήσει το καθεστώς Γκρούεφσκι, αναμηρυκάζει τα γνωστά ψεύδη, στα οποία εξακολουθούν να  επιμένουν οι Σκοπιανοί όλα τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο, όπως φάνηκε και κατά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο.
Το γελοίο του πράγματος όμως δεν καθιστά τον κ. Πετρόφ ακίνδυνο, διότι τέτοιου είδους απόψεις όταν διακινούνται σε χώρες του εξωτερικού, όπου οι κοινωνίες δεν έχουν τη σωστή πληροφόρηση, δημιουργούν εντυπώσεις, που δεν κάνουν καλό στην Ελλάδα και στον Ελληνισμό της Διασποράς.
Γι αυτό και οι εν γένει δραστηριότητες του αποκαλούμενου “Παγκόσμιου Μακεδονικού Κογκρέσου” πρέπει να παρακολουθούνται ακόμη στενότερα από την επίσημη διεθνή εκπροσώπηση του Ελληνικού κράτους, για να ακυρώνεται στην πράξη κάθε απόπειρα παραπληροφόρησης της διεθνούς κοινής γνώμης από τα όργανα της Σκοπιανής προπαγάνδας.”

Παγκόσμιο «Μακεδονικό» Κογκρέσο: Αν η Ελλάδα δε αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ θα διαλυθεί !

Τα εδάφη τους θα διαιρεθούν μεταξύ των διαφορετικών εθνοτήτων"!!

Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας


Σε νέες προκλήσεις κατά της χώρας μας προχωρά ο σκοπιανός πρόεδρος του αποκαλούμενου «Παγκόσμιου Μακεδονικού Κογκρέσου» αποκαλύπτοντας τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης Γκρούεφσκι.

Μιλώντας στο αποκαλούμενο «Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων» (είναι το βασικό θέμα στο portal), ο Τοντόρ Πετρόφ απειλεί ευθέως ότι αν η Αθήνα δε αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ άμεσα ως «Μακεδονία» θα ανοίξει το «κουτί της Πανδώρας» και η Ελλάδα θα διαλυθεί!

Ο Πετρόφ επαναλαμβάνει τις ανιστόρητες θέσεις της σκοπιανής ελίτ ισχυριζόμενος ότι η λέξη «Έλληνας» δεν έχει να κάνει με το έθνος, καθώς δεν...