Σελίδες

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Το σύστημα “αδειάζει” τον Κουβέλη


Πριν από περίπου ένα μήνα, η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, εμφανιζόταν ως το κόμμα που… λάτρευε η ελληνική κοινωνία. Δημοσκοπικά τουλάχιστον, καθώς όλες οι μετρήσεις την εμφάνιζαν σε θέση δεύτερου κόμματος, πίσω από τη Νέα Δημοκρατία, αρκετά πάνω από το ΠΑΣΟΚ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς.
Η εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ώθησε το «σύστημα» στο να… παγώσει την προτίμησή του προς τη Δημοκρατική Αριστερά. Έκτοτε, το κόμμα του Φώτη Κουβέλη εμφανίζεται δημοσκοπικά σε σταθερή πτώση, χάνοντας...

Έτοιμο το εφιαλτικό πλάνο του Ιουνίου

Χαριστική βολή στο κοινωνικό κράτος, συρρίκνωση μισθών και συντάξεων και κύμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων περιλαμβάνει το νέο πακέτο μέτρων του Ιουνίου, το οποίο επεξεργάζεται η τρόικα σε συνεργασία με την κυβέρνηση, με στόχο την περικοπή δαπανών ύψους 11,7 δισεκατομμυρίων, τη διετία 2013-14.
Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο εφαρμογής του δεύτερου Μνημονίου, οι δανειστές της χώρας ζητούν για τα επόμενα δύο χρόνια, την κάθετη μείωση του ονομαστικού μισθολογικού κόστους, με περικοπές που μπορεί να φθάσουν μέχρι και 40%.
Όπως γράφει στο κύριο θέμα της η «Real News», τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, συνεπικουρούμενα από στελέχη της ομάδας δράσης του Χορστ Ράιχενμπαχ, κατέληξαν ήδη σε συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών για τους τομείς, στους οποίους θα επικεντρωθεί η προσπάθεια αποψίλωσης των δαπανών.
Σχόλιο defencenet.gr: Δεν πρόκειται ούτε για εικασίες ούτε για κινδυνολογίες. Ασφαλείς πηγές μας από τα δύο κόμματα εξουσίας μάς έχουν δηλώσει ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επεδίωξαν πάση θυσία να διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές πριν από τον -εφιαλτικό μήνα- Ιούνιο, διότι γνώριζαν ότι, σε διαφορετική περίπτωση, τα νούμερα που θα προέκυπταν γι' αυτά από την κάλπη θα ήταν μονοψήφια!

πηγή

«Δεν τίθεται ΠΛΕΟΝ θέμα αποζημιώσεων προς την Ελλάδα» Σημειώνουμε τη λέξη ΠΛΕΟΝ με κεφαλαία, διότι...



Εύα Σερκίζη  


Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων για την Γερμανία, ξεκαθαρίζει το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών με αποκλειστική δήλωση προς το "ΑΜΠΕ".
Σύμφωνα με την επίσημη θέση της γερμανικής κυβέρνησης, η Γερμανία "αναγνωρίζει την ευθύνη" της για τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο και "λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων", ωστόσο, όπως επισημαίνεται, η Γερμανία έχει καταβάλει ήδη αποζημιώσεις στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946, ενώ στήριξε έμπρακτα και την ανοικοδόμηση της Ελλάδας.
Σημειώνουμε τη λέξη ΠΛΕΟΝ με κεφαλαία, διότι τέτοια δήλωση δεν θα έκανε ποτέ η Γερμανία, αν δεν είχαν φροντίσει γι αυτό κάποιοι πολιτικοί εδώ στην Ελλάδα!

Επικίνδυνη υπερσυσσώρευση δυνάμεων ανοικτά της Κορέας - "Πυρηνικό σκάκι"...


Eπικίνδυνη υπερσυσσώρευση τακτικών και υποστρατηγικών δυνάμεων παρατηρείται στην θαλάσσια περιοχή της κορεατικής χερσονήσου από έξι κράτη με αφορμή τη εκτόξευση του «δορυφόρου» (δυτικοί διατείνονται ότι πρόκειται περί βαλλιστικής δοκιμής βαλλιστικού βλήματος ικανού να πλήξει τουλάχιστον την Αλάσκα) της Βόρειας Κορέας περί τα μέσα Απριλίου.
ΗΠΑ, Ιαπωνία και Νότια Κορέα έχουν ξεκαθαρίσει ότι ο πύραυλος θα … καταρριφθεί, είτε μεταφέρει δορυφόρο είτε εικονική πυρηνική κεφαλή, καθώς θεωρούν ότι ισχύει το δεύτερο.
Έχουν θέσει σε συναγερμό τα καταδρομικά τους με το σύστημα μάχης AΕGIS και θεωρούν ότι έχουν την ικανότητα με το αντιβαλλιστικό βλήμα SM-3 να επιτύχουν την πρώτη κατάρριψη σε πραγματικές επιχειρησιακές συνθήκες. Κάτι που βέβαια μπορεί να θεωρηθεί ως «εχθρική πράξη» από τη Βόρειο Κορέα και να μπει στον πειρασμό να χρησιμοποιήσει κανονικά πυρηνικά όπλα! Το νέο καθεστώς, βασικά ο νέος ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ θεωρείται το ίδιο παρορμητικός και απρόβλεπτος όπως και ο πατέρας του.
Η επιχείρηση των Ιαπώνων έχει τραβήξει το ενδιαφέρον Ρωσίας και Κίνας: Έχει ήδη παρατηρηθεί συγκέντρωση αεροσκαφών παρατήρησης και από τις δύο χώρες στην περιοχή. Η καταγραφή σε επιχειρησιακές συνθήκες μιας αναχαίτισης πυραύλου από το Aegis, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από όλους. Για το λόγο αυτό έχει κινητοποιηθεί το σύνολο...

Οι «παπανδρεϊκοί» εγκαταλείπουν πρώτοι το «καράβι» του ΠΑΣΟΚ. Πρώτοι απ΄ όλους οι κηπουροί!

 Την έξοδο από την πολιτική ζωή της χώρας επιλέγουν πολλοί στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου μετά την αποχώρηση του πρώην πρωθυπουργού από την προεδρία του κόμματος.

Οι άνθρωποι που στήριξαν και στηρίχθηκαν από τον Παπανδρέου παρά την προσωπική εύνοια που απόλαυσαν, δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν ερείσματα στην κοινωνία και αρνούνται την κάθοδό τους στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Μια άλλη κατηγορία συνεργατών είναι εκείνοι οι οποίοι πριν την σύνδεσή τους με την καταστροφική διετία Παπανδρέου είχαν επιρροή στην κοινωνία, όμως μετά τη συμμετοχή τους στην μικρότερη σε διάρκεια κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά, έχασαν κάθε επαφή με τους πολίτες.
Πάντως και οι μεν και οι δε στην κρίσιμη στιγμή για το κόμμα, αφού πρώτα το έφεραν στο 10% αποφασίζουν να το εγκαταλείψουν χωρίς να κάνουν την στοιχειώδη προσπάθεια στην εκλογική μάχη κι ας χάσουν. Ή, όπως έλεγε παλιό στέλεχος του κόμματος: «αυτοί μόνο πήραν και τώρα πρώτοι φεύγουν σαν τα ποντίκια».

Ο Δημήτρης Δρούτσας και ο Σταύρος Λαμπρινίδης ήταν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών του Γιώργου Παπανδρέου, που κανείς ποτέ δεν έμαθε στην Ελλάδα τις απόψεις τους για την εξωτερική...

Όταν είσαι ανίκανος έρχονται άλλοι να διαχειριστούν την κατάσταση. Και στα οικονομικά και στα υπόλοιπα, ενεργειακά, ασφάλεια… Έτσι όμως καταντάς χώρα μειωμένης κυριαρχίας, ένα επί της ουσίας προτεκτοράτο, αδιάφορο ποιανού…

Κρίση και… λογιστές: Να τι ΔΕΝ κάνατε κύριε Παπαδήμο, εκεί αποτύχατε!
Πως περιμένουμε να ξεφύγουμε από την οικονομική κρίση αφού ο τόπος μας κυβερνάται από ΛΟΓΙΣΤΕΣ οι οποίοι αδυνατούν να δουν τη μεγάλη εικόνα, τον παγκόσμιο καταμερισμό ισχύος ανάμεσα στις χώρες, όπου το οικονομικό κομμάτι είναι μόνο μία παράμετρος;
Ας δούμε καταρχάς τη δήλωση που αποτελεί την αφορμή για το σημερινό μας σχόλιο:
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι κάλεσε την Κίνα να προχωρήσει σε επενδύσεις στη χώρα του και προσπάθησε να καθησυχάσει το Πεκίνο υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα με την κρίση χρέους της ευρωζώνης βρίσκεται πολύ κοντά στη λύση του και ότι οι σκληρές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνησή του έχουν αποτέλεσμα.
Ο Μόντι, μετά από επαφές που είχε με την κινεζική πολιτική ηγεσία, στο Πεκίνο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας, είπε ότι υπάρχει σαφώς ενδιαφέρον για μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Στο Πεκίνο, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του που περιλάμβανε επίσης το Καζακστάν, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, ο Μόντι επανέλαβε τις δηλώσεις που είχε κάνει και στο Τόκιο, ότι τα χειρότερα στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης φαίνεται να έχουν περάσει. Ωστόσο, επέμεινε...

Άρθρο: Ήταν 1η Απριλίου...

Γράφει ο Σπύρος Παπασπύρος (σ/χης ε.α.)


Η Κύπρος, από τα πανάρχαια χρόνια Ελληνικότατο νησί, αφού πέρασε από διάφορες κατοχές (Περσική, Ρωμαϊκή, Φραγκική, Ενετική και Τουρκική), παραχωρήθηκε τελικώς από τους Τούρκους, αντί χρηματικού τιμήματος, στην Βρετανική Αυτοκρατορία το 1878. Η Μεγάλη Βρετανία το 1914, εκμεταλλευόμενη τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την  συμμαχία της Τουρκίας με τις Κεντρικές Δυνάμεις, προσαρτά την Κύπρο ανακηρύσσοντάς την το 1925 «αποικία του Στέματος». Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Νήσου ήταν Έλληνες Ορθόδοξοι ενώ υπήρχαν ελάχιστοι Λατίνοι, Αρμένιοι, Μαρωνίτες (Χριστιανική αίρεση από την Συρία) καθώς και Μουσουλμάνοι. Χρησιμοποιώ τον χαρακτηρισμό «Μουσουλμάνοι» και όχι Τούρκοι, γιατί αυτοί στην πραγματικότητα ήταν απόγονοι εξισλαμισθέντων (βιαίως ή εθελουσίως) Χριστιανών («λινομπάμπακοι» στην Κυπριακή διάλεκτο). Ο όρος «Τουρκοκύπριοι» εφευρέθηκε αργότερα, για πολιτικούς λόγους και ως μέσον πιέσεως.
Παρά την επί εκατονταετίες κατοχή, οι Έλληνες δεν ξέχασαν ούτε την καταγωγή ούτε την Πίστη τους ούτε και τον πόθο τους για Ένωση με την Ελλάδα. Μάλιστα όταν η Νήσος κατελήφθη από τους Άγγλους, πίστεψαν ότι η κατοχή αυτή ήταν προσωρινή. Γι΄αυτό και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και η αντιπροσωπεία...

Οι 10 συγκεκριμένες κινήσεις του Σαμαρά εφαρμόζοντας το πρόγραμμα 100 ημερών.


Σε 10 συγκεκριμένες κινήσεις αμέσως μετά την εκλογή της ΝΔ στην κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει ο Αντώνης Σαμαράς, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα 100 ημερών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κινήσεις στις οποίες θα προχωρήσει ο πρόεδρος της ΝΔ και οι οποίες θα αναλυθούν κατά την προεκλογική περίοδο είναι οι εξής:

1. Κατάργηση του τέλους ακινήτων (χαράτσι της ΔΕΗ)

2. Επιστροφή των πολυτεκνικών επιδομάτων

3. Αποκατάσταση των συντάξεων κάτω των 700 Ευρώ

4. Μείωση του ΦΠΑ και των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων

5. Πάγωμα των αντικειμενικών αξιών για πέντε έτη και η μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων

6. Αναπλήρωση των απωλειών των μικρό-ομολογιούχων

7. Δημιουργία κέντρων φιλοξενίας και υποδοχής λαθρομεταναστών, με την παράλληλη επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών στις πατρίδες τους.

8. Επιστροφή των 60 εκατομμυρίων Ευρώ, της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους

9. Επανασύσταση του αυτόνομου Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, το οποίο θα δημιουργήσει υπο την εποπτεία του Μεγάρου Μαξίμου διεθνή τουριστική προβολή της Ελλάδας.

10. Κατάργηση νόμου Ραγκούση για την Ιθαγένεια.
πηγή

Κουτρουμάνη, όποιος έχει… 10.995.000 εχθρούς, πάντα χάνει!


1koutr

 

 Γράφει  ο Μάκης Δεληπέτρος
Κουτρουμάνης. Το παιδί των γεωργών που  έκανε τους Έλληνες να θυμηθούν ξανά ένα δικτάτορα.*
Γιατί όπως έλεγε ο Αντρέας Λεντάκης και η Κοινωνική Ανθρωπολόγος Μαρία Δαράκη –Μαλλέ (που ούτε οι πρόκριτοι των δημοσιογράφων συνδικαλιστών δεν θα την έλεγαν… δεξιά ή πολύ περισσότερο φιλοδικτατορική) η Χούντα το 1967 εφάρμοσε μια πολιτική «μιλιταριστικής, κεντροαριστερή, λαϊκής αγροτικής προέλευσης…»
(*Δεν είναι τυχαία η μόδα της επίκλησης του ονόματος του δικτάτορα. Αλλά οι σημερινοί άρχοντες δεν κατανοούν την ουσία της προσφυγής στο μέχρι χθες αποτρόπαιο, που αναδύεται από το λαϊκό ορμέμφυτο…)
Ναι, μην απορείτε:
Όπως οι σοσιαλιστές σήμερα, παρέα με τους «νεοφιλελεύθερους δεξιούς» εφαρμόζουν μια αυστηρά αντιλαϊκή, αυταρχική, πλουτοκρατικής αντίληψης και βασισμένη στην εκτροπή, πολιτική…

Γιατί τα υποστηρικτικά μέτρα για τις ΑΠΕ ισοδυναμούν με εθνική προδοσία στη παρούσα οικονομική συγκυρία- Ένα άρθρο του Spiegel : Ενέργεια και Γερμανική Βιομηχανία


ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Σχέδιο νόμου «Επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» http://www.opengov.gr/minenv/?p=111


«Δημόσια διαβούλευση»

από ea 27 Δεκεμβρίου 2009 @ 19:25
Το ισοζύγιο πληρωμών από την ΤτΕ: http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Statistics/externalsector/balance/basic.aspx. Αν το αναπτυξιακό μοντέλο που θα ακολουθήσουμε δεν έχει εξαιρετικά έντονη εξωστρεφή ροπή αλλά αντίθετα προκαλέσει επενδύσεις που εξαρτούνται από την εισαγωγή αγαθών και υπηρεσιών από το εξωτερικό (ΕΣΠΑ 20δις ΑΠΕ 10δις) με στόχο την περεταίρω εκμετάλλευση τοπικών ευκαιριών για έλληνες επενδυτές, θα ενισχύσουμε εισαγωγές σε εξαιρετικό βαθμό σε μια περίοδο που οι εξαγωγές μας και ο τουρισμός θα είναι πεσμένα κατά 20% τουλάχιστον.
Αν επιπλέον επιδοθούμε σε προσέλκυση ξένων επενδύσεων που δεν εξάγουν προϊόντα αλλά απλώς εκμεταλλεύονται ευκαιρίες τοπικών αγορών (χάριν λόγου, κινητή τηλεφωνία, αλυσίδες super markets, ΑΠΕ κτλ.) το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να ενισχύσουμε επιπλέον τις εκροές πληρωμών τόκων μερισμάτων και κερδών σε μεγαλύτερο βαθμό. Αυτές οι ενέργειες μπορεί να φέρουν πρόσκαιρη ανακούφιση στην αγορά αλλά υπάρχει πιθανότητα άμεσα ή όταν τα χρήματα θα τελειώσουν να δούμε μια εκτόξευση του ισοζυγίου σε νούμερα πάνω από το 20%…!Δηλαδή ενώ θα κυνηγάμε το δημόσιο έλλειμμα να την πάθουμε από το ισοζύγιο…

Γιατί είμαι σίγουρος ότι ανακάλυψαν τρόπο διασπάθισης δημοσίου χρήματος και βολέματος «ημετέρων» προεκλογικά;


Nik Iord <nodiord@yahoo.gr>


“Ανεκάλυψαν” το μεταναστευτικό πρόβλημα… Συγκλονιστικά τα στοιχεία!

      Από θυμηδία έως οργή και αηδία προκαλεί το τελευταίο κρούσμα απερίγραπτου καιροσκοπισμού από πλευράς του εν Ελλάδι παραπαίοντος φαυλότατου πολιτικού κατεστημένου.
     Σε μια αποθέωση υποκρισίας και κακόγουστου θεατρινισμού, με προφανή σκοπό τονεμπαιγμό των (πάντοτε) ηλιθίων ψηφοφόρων, οργανώθηκε εσχάτως, με περισσές τυμπανοκρουσίες, η περιλάλητη «σκούπα» περισυλλογής λαθρομεταναστών από την χαβούζα του Αθηναϊκού κέντρου.
     Πολιτικάντηδες, κόμματα, μ.μ.ε. κλπ, ανεκάλυψαν αίφνης το «μεταναστευτικό ζήτημα» που, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιογραφικά κλισέ, «δεν πάει άλλο»…
Έτσι, λίγο πριν τις αναμενόμενες εκλογές (όλως «συμπτωματικώς») το πολιτικό κατεστημένο, εμφανώς θορυβημένο από την αναμενόμενη ανάπτυξη ξενοφοβικών τάσεων στο εκλογικό σώμα, απεφάσισε (κατόπιν εορτής) να ασχοληθεί με...

Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες. Για ποιους άραγε;

Αργά το βράδυ της Παρασκευής έσκασε μύτη το ΦΕΚ υπ’ αριθμ. 70, του Α΄ τεύχους, στο οποίο δημοσιεύεται ο πολυώνυμος νόμος 4062.   
Ανάμεσα στα επί μέρους κεφάλαιά του, προβάλλει (στα «ξεκούδουνα») και το άρθρο 38, οι διατάξεις του οποίου άρχισαν ήδη να ισχύουν από της δημοσιεύσεως του νόμου (30 Μαρτίου) – όπως άρχισαν να ηχούν (χαρμόσυνα) και οι σχετικές καμπάνες.  Θα

1η Απριλίου. Ημέρα έναρξης του Κυπριακού αγώνα

Η 1η Απριλίου είναι η ημερομηνία έναρξης του Κυπριακού Απελευθερωτικού Αγώνα του 1955-59.
«Κοινωνική Συμφωνία» «Η 1η Απριλίου, που συμβολίζει την έναρξη του Κυπριακού Απελευθερωτικού Αγώνα το 1955, έχει ήδη γίνει κτήμα του αντιαποικιακού κινήματος για το δικαίωμα των λαών να ζουν και να αποφασίζουν οι ίδιοι για τη ζωή.
Η επέτειος αυτή παραπέμπει και στις 24 του ίδιου μήνα, όταν πριν οκτώ χρόνια, ο κυπριακός λαός βρέθηκε αντιμέτωπος με μια νέα προσπάθεια επιβολής της βούλησης του νεοαποικισμού: το γνωστό «σχέδιο Αννάν» προς το οποίο αντιστάθηκε και το απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία.
Γι’ αυτό σήμερα, που οι πολύμορφες διεθνείς κρίσεις μαστίζουν τον κόσμο μας, η σκέψη μας είναι στραμμένη προς αυτούς που θυσιάστηκαν για την Κύπρο στον αγώνα του 1955-59 και έδωσαν παραδείγματα ηρωισμού, τόλμης και αντίστασης.
Οι κίνδυνοι είναι ακόμα υπαρκτοί, ελλοχεύουν και εξακολουθούν να επιβουλεύονται το μέλλον όλων μας».

Αιφνιδιαστική υπογραφή στρατιωτικού συμφώνου Ισραήλ-Κύπρου!


 Αιφνιδιαστική στρατιωτική συμφωνία υπογράφηκε χθες μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ χωρίς να ανακοινωθεί το παραμικρό! Η συμφωνία υπογράφηκε μεταξύ του διευθυντή του στρατιωτικού γραφείου του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας, Τζέικομπ Λαόρ και του υπουργού Άμυνας της Κύπρου, Δημήτρη Ηλιάδη.

Οι συμφωνίες σύμφωνα με πληροφορίες από το Τελ Αβίβ... αφορούν τόσο βιομηχανική συνεργασία στο τομέρα της άμυνας όσο και κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ των δύο χωρών με το Ισραήλ να αναλαμβάνει την στρατιωτική εκπαίδευση της Εθνοφρουράς σε διάφορους τομείς!

Το πιο σημαντικό είναι ότι προβλέπεται συνεκπαίδευση με μεταφορά ισραηλινών...

Πέρα από τα όρια της κοινής απάτης…


Οδεύοντας προς τις εκλογές, υπάρχουν μερικά πράγματα, που αν και έχουν χιλιοειπωθεί, εν τούτοις, καλό είναι να υπενθυμίζονται ΩΣ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, αφού ΩΣ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, Η ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ δεν θα πάψει ούτε στιγμή να μας βομβαρδίζει με ό,τι παχαίνει τη λήθη, τον...
αποπροσανατολισμό, και ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ότι απειλεί την αποτελεσματικότητα της «ψυχής» της στρατηγικής της, ΤΟ ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ με τα οποία εδώ και δυο χρόνια ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ μας βομβαρδίζουν… 
Έτσι λοιπόν, ένα από τα θέματα που δεν θάπρεπε να ξεχνάμε είναι το ΓΙΑΤΙ ήρθε η Τρόϊκα στη χώρα. 
Ουσιαστικά ΚΑΙ η κρίση χρέους, ΚΑΙ η κρίση δανεισμού, που ισχυρίζονται το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, αποδίδοντας τη σχετική ευθύνη ο μεν στον δε, σήμερα πια, μπορούμε να πούμε, ότι έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι δεν υπήρξαν...

Κλινική με τρεις γιατρούς στο Προεδρικό Μέγαρο! Εξειδικευμένο στην «γεροντική άνοια» θα παίρνουν απ' έξω!


Μπορεί όλο το σύστημα της Υγείας να καταρρέει, οι πολίτες να ψάχνουν με το τουφέκι τους γιατρούς που τρέχουν και δεν φτάνουν στα δημόσια νοσοκομεία, ωστόσο ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας και το προσωπικό του Προεδρικού Μεγάρου θα έχουν «αποκλειστικούς» γιατρούς, οι οποίοι θα τους επισκέπτονται ακόμη και κατ’ οίκον! 

Τουλάχιστον γι’ αυτό φρόντισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, με μια φωτογραφική προσθήκη που πέρασε άρον άρον σε άσχετο νομοσχέδιο, μόλις λίγες μέρες προτού η Βουλή κλείσει για τις εκλογές....

Ετσιθελικά, μέσα σε αυτό το κλίμα βιομηχανίας νομοσχεδίων -ό,τι προλάβουμε- που επικρατεί, σύντομα το Προεδρικό Μέγαρο θα αποκτήσει το δικό του ιατρείο, το οποίο θα επανδρωθεί από έναν παθολόγο, έναν καρδιολόγο και έναν ειδικό Γενικής Ιατρικής. Οι τρεις επιστήμονες, θα πρέπει...

Ο Σαμαράς έκανε το μεγάλο βήμα


Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έκρυψε ποτέ ότι πρόθεσή του είναι να διεκδικήσει την αυτοδυναμία από τις κάλπες των προσεχών, πρόωρων εκλογών, προκειμένου να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση μάχης, αντί να ξεκινήσει ένας αδιέξοδος κύκλος συζητήσεων και επιδίωξης συμβιβασμών, για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας, εκ των προτέρων θνησιγενή.
Μίλησε νωρίς για το δίλημμα «αυτοδυναμία ή ακυβερνησία». Και με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην περίπτωση που δεν υπάρξει η δυνατότητα σχηματισμού βιώσιμης κυβέρνησης, θα καταστεί αναπόφευκτη η νέα προσφυγή...

Με το Μνημόνιο και το ευρώ ή ενάντια στο Μνημόνιο και έξω από το ευρώ


Με το Μνημόνιο και το ευρώ ή ενάντια στο Μνημόνιο και έξω από το ευρώ. Γιατί δεν μπορεί να έχουμε και την πίττα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.
Αυτό τον καιρό βιώνουμε μια υστερική τρομολαγνία που έχει εξαπολύσει το κυρίαρχο πολιτικοδημοσιογραφικό σύστημα, ενάντια στην ορατή πιθανότητα εξόδου της χώρας μας από το ευρώ. Δεν αποκλείεται  η επίσπευση των εκλογών να οφείλεται στο φόβο των εταίρων μας για τo διογκούμενη λαϊκή αγανάκτηση  ενάντια στην ευρωζώνη. Εκτοξεύονται έωλα έως φαιδρά επιχειρήματα του τύπου ότι… χρειαζόμαστε δύο χρόνια για να τυπώσουμε δραχμές! Ότι δε θα έχουμε να φάμε. Ότι δε θα υπάρχουν φάρμακα και  καύσιμα. Ότι εξαρτόμαστε από τις εισαγωγές γιατί δεν  παράγουμε τίποτα.
Για το πρώτο από τα φοβικά αυτά επιχειρήματα, νομίζω ότι περιττεύει και να ασχοληθεί κανείς.  Για το αν έχουμε να φάμε, αναρωτιέμαι, πως τρώγαμε αλήθεια πριν μπούμε στον «παράδεισο» της ευρωζώνης ; Και πως επιβιώνουν οι πάμπολλες άλλες χώρες έξω απ’ αυτήν ; Για τα φάρμακα, υπενθυμίζω ότι διαθέτουμε μια ισχυρή φαρμακοβιομηχανία, την οποία ανταγωνίζονται με αθέμιτους τρόπους οι πολυεθνικές και...

Η ιδεολογική ασυνέπεια των Μαρξιστών στην Ελλάδα και η κρίση…

Του Γιάννη Βαρουφάκη
Μετά τους Δεσμευμένους Ελευθεριάζοντες και τους Συνθηκολογημένους Κευνσιανούς, σήμερα ήρθε η σειρά των εγχώριων μαρξιστών που, κατά την ταπεινή μου γνώμη, θα έκαναν τον Καρλ Μαρξ να βγει από τα ρούχα του – ακριβώς όπως οι Δεσμευμένοι Ελευθεριάζοντες θα εκνεύριζαν τον γκουρού τους Friedrich von Hayek, και οι Συνθηκολογημένοι Κευνσιανοί τον John Maynard Keynes.
Πριν προχωρήσω, επιτρέψτε μου να θυμίσω τον σκοπό αυτών των τριών άρθρων: Να εξετάσουν κατά πόσον οι Έλληνες διαμορφωτές της κοινής γνώμης (πολιτικοί, επιστήμονες, σχολιαστές) είναι συνεπείς με τις αρχές, και την ιδεολογία, που οι ίδιοι δηλώνουν ότι έχουν. Στόχος μου δεν είναι να αμφισβητήσω τον νεοφιλελευθερισμό, τον Κευνσιανισμό ή, σήμερα, τον Μαρξισμό. Στόχος μου είναι να καταδείξω τον τρόπο με τον οποίο οι κυρίαρχοι εκπρόσωποι, στην Ελλάδα, αυτών των τριών ιδεολογικών ρευμάτων πέφτουν σε αντιφάσεις με αυτά που οι ίδιοι λένε ότι πιστεύουν. Πολλοί μου λέτε: Και γιατί κάποιος σώνει και καλά πρέπει να είναι «πιστός» στο ιδεολόγημά του; Γιατί να μην μπορεί κάποιος να δηλώνει επηρεασμένος από τον Hayek αλλά και να δέχεται κάποια από τα επιχειρήματα του Keynes, ή και του Μαρξ ακόμα, παρόλο που ο Hayek τα απέρριπτε; Συμφωνώ απόλυτα. Όμως, σε αυτή την περίπτωση πρέπει να απαιτήσουμε το εξής: Να μας εξηγήσουν επακριβώς σε ποιο σημείο της ανάλυσης του «γκουρού» τους διαφωνούν με αυτόν, τι αντιπροτείνουν οι ίδιοι, και με ποιο τρόπο εντάσσουν στην ιδεολογία τους τα επιχειρήματα της «άλλης» πλευράς. Από την ποιότητα αυτής της απάντησης εμείς, το «κοινό» τους, θα μπορέσουμε να κρίνουμε το κατά πόσον επρόκειτο για...

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι !


Όταν έγραψα το πρώτο μου άρθρο στις 6/5/10 μετίτλο “εσύ τι λες” δεν ήξερα το πόσο κουράγιο θα είχα να συνεχίσω.Έλα όμως που γλυκάθηκα μιας και άρεσε και έτσι συνέχισα να γράφω ακάθεκτος!
Το προηγούμενο άρθρο μου χωρίς να το καταλάβω, έφτασε στο σεξιστικό αριθμό 69.
Θα μου πείτε και με το δίκιο σας πως σ’ αυτή την ηλικία είναι πολύ αργά να σκέφτεται κάποιος τέτοιους αριθμούς με τις όποιες αναμνήσεις από εικόνες και αρώματα.
Με το 69 όμως απολαμβάνουν και οι δυο πλευρές ενώ με το οθωμανικό μόνο η μία.
Τώρα γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Μα γιατί η σημερινή πολιτική κατάσταση, μου θυμίζει την εξουσία των πολιτικών και το λαό που έχει κυριολεκτικά γονατίσει και οι πολιτικοί συνεχίζουν το χαβά τους απολαμβάνοντας την ηδονή της εξουσίας όσο...

Βάσω Παπανδρέου: Ο Γιώργος δεν έκανε λάθη, αλλά εγκλήματα


Δυσοίωνο θεωρεί το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ιστορικό στέλεχος του κινήματος, Βάσω Παπανδρέου, η οποία σε συνέντευξή της ανακοινώνει πως δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές.
Συγκεκριμένα, η Βάσω Παπανδρέου, στη συνέντευξή της στη Real News που κυκλοφορεί την Κυριακή, επισημαίνει την πεποίθησή της ότι το Μνημόνιο και η οικονομική πολιτική που ακολουθείται μέχρι σήμερα δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Παράλληλα, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ασκεί δριμεία κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.
«Δεν πρόκειται για λάθη, αλλά για εγκλήματα» τονίζει η...