Σελίδες

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

«Κερκόπορτα» Παπακωνσταντίνου για την κατασκευή του φράγματος

 Konstantinos Konis <koniskostas@hotmail.com>(mail)
Μεθοδευμένη εισαγωγή του θέματος από το παράθυρο, παρά την καθολική αντίδραση και αντίθεση των Ηπειρωτών σε δημιουργία επί του Αράχθου νέου υδροηλεκτρικού έργου στον Άγιο Νικόλαου Άρτας

Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα-Αρτινού

Με νομικό ελιγμό, πραξικοπηματικό θα το χαρακτήριζα, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου επιχειρεί να παρακάμψει τη σθεναρή αντίσταση των Ηπειρωτών στη μεθοδευμένη επιστροφή του θέματος κατασκευής και τρίτου υδροηλεκτρικού έργου στον Άραχθο με τη δημιουργία  φράγματος στον Άγιο Νικόλαο Άρτας.
Ένα θέμα πολύ σοβαρό και καταστροφικό για ανθρώπους, περιβάλλον, οικονομίας και πολιτισμού του ορεινού όγκου των Τζουμέρκων, της πεδιάδας της Άρτας και του Αμβρακικού Κόλπου. Ένα έργο για το οποίο έχει αποφανθεί αρνητικά και απαγορευτικά το Συμβούλιο της Επικρατείας. Θέμα το οποίο ανέκυψε και πάλι αιφνιδιαστικά από τον κ. υπουργό, με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργικού συμβουλίου, παρά τις αντίθετες, εκφρασμένες και δεδηλωμένες αντιρρήσεις σύσσωμου του πληθυσμού της Ηπείρου και των απανταχού απόδημων Ηπειρωτών να βάλουν οριστικό «φράγμα» στην κατασκευή του φράγματος.
Ένα θέμα το οποίο με την αιφνίδια  και περίεργη ανακίνισή του ξεσήκωσε...

AΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΟ: TI ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑIKHΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ακολουθεί μετάφραση. Aν συσχετίσουμε αυτά που λέει η επικεφαλής της λογιστικής υπηρεσίας της Commission με τις καταγγελίες της Γεωργαντά (δείτε προηγούμενη ανάρτησή μου) και των υπόλοιπων μελών της ΕΛΣΤΑΤ που την συνεπικουρούν, φαίνεται πως έχουμε να κάνουμε με ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΑΤΗ!!!

Συνέντευξη της Marta Andreasen, που τώρα είναι ευρωβουλευτής του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, στο Κανάλι Russia Today.
H Marta Andreasen ήταν πριν εκλεγεί ευρωβουλευτής επί κεφαλής της λογιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Commission).
Eνώ ήταν σε εκείνο το πόστο, προειδοποίησε για ελαττώματα του λογιστικού συστήματος που όπως είπε, το έκαναν τρωτό στις απάτες...

Ε: Ήσασταν επιφυλακτική όσον αφορά την ιδέα της ΕΕ όταν ξεκινήσατε στη θέση της επικεφαλής του λογιστικού τομέα της Commission;

A: Όχι δεν ήμουν επιφυλακτική, κι η αλήθεια είναι ότι νόμιζα ότι το project της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν ένα project συνεργασίας. Νόμιζα ότι μοιράζονταν λύσεις μεταξύ τους τα διάφορα κράτη-μέλη. Και για το λόγο αυτό ένοιωθα ότι...

PSI: Τα λέμε ξανά το 2082!!! Πόσα μνημόνια θα χρειαστεί να υπογράψουμε για να καταλάβουμε ότι η Μέρκελ έχει δέσει στο άρμα της ολάκερο το πολιτικό σύστημα εξουσίας στην Ελλάδα;


Του Γιώργου Αδαλή*

 Βλέποντας σήμερα τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης και δημοσιογράφο Παντελή Καψή να μιλά για την Ελλάδα και την κρίση, μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι βλέπω τον εκπρόσωπο τύπου της … Αυστρίας να μιλά για τους δύσκολους καιρούς που έρχονται στους απόγονους του ... Μέτερνιχ!

Η φωνή της Κυβέρνησης, φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα στην χώρα μας και αδυνατεί να κατανοήσει βασικούς όρους του παιχνιδιού που παίζεται στην Ευρώπη!

Στην Ελλάδα έχουμε αποκτήσει ένα πρόβλημα που δημιούργησε το σάπιο και...

Ζήτω ο Διγενής, ζήτω η ΕΟΚΑ.

 Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα αποτίει φόρο τιμής στον γενναίο μαχητή του έθνους και θρυλικό αρχηγό της ΕΟΚΑ Γεώργιο Γρίβα – Διγενή , που σαν σήμερα στις 27 Ιανουαρίου του 1974 άφησε τη τελευταία του πνοή στις επάλξεις του αγώνα για μια Κύπρο ελεύθερη και ελληνική. Μπροστά στο τάφο του αρχηγού μας υποκλινόμαστε και ανανεώνουμε τον όρκο του αγώνα για απελευθέρωση της πατρίδος από τους τούρκους και άγγλους κατακτητές , που δυστυχώς στα σχέδια τους βρίσκουν συνεργούς και ομόθυμους τους πολιτικάντηδες του ενδοτισμού , τους προσκυνημένους νενέκους.

Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια αποδοχής των στόχων της τουρκικής εισβολής στα πλαίσια της... διζωνικότητας και της ομοσπονδίας υπό οποιαδήποτε μορφή, που θα οδηγήσουν στην τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου υπό αγγλική κηδεμονία.
Στα σημερινά γεωπολιτικά δεδομένα απαιτούμε την αναβίωση του ενιαίου αμυντικού δόγματος και τη μετατροπή του σε ενιαίο στρατό Ελλάδος-Κύπρου , για αποτελεσματικότερη υπεράσπιση της κυπριακής δημοκρατίας και του δικαιώματος αυτής να ασκήσει τη κυριαρχία της στην κατεχόμενη επικράτεια της.
Ζήτω ο Διγενής , ζήτω η ΕΟΚΑ.


Μα είναι δυνατόν ο Καραμανλής να συνομιλεί καθημερινά με συκοφάντες του;



…Όχι βέβαια. Απλώς όποιος θέλει να συντηρεί το θέμα του “Κακού Καραμανλή” με ψεύδη του παρελθόντος, αυτοπροσδιορίζεται ως “τακτικός συνομιλητής” του. Πιθανότατα να ήταν στο παρελθόν και αυτή την ιδιότητα του να πλασσάρει για να διαρρέει αστικούς μύθους όπως η “αποτυχία του βασικού μετόχου”.
Πρόσφατα ολοκληρώσαμε την αποκαλυπτική μελέτη για το θέμα της πολύκροτης αυτής υπόθεσης, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως ο “Βασικός Μέτοχος” δικαιώθηκε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο το 2009! Διαβάστε: «ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ»: Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ. Όλη η αλήθεια και η δικαίωση της Ελλάδας που αποσιωπούν οι βαρώνοι των ΜΜ”Ε”.
Αυτό το πόνημα λοιπόν, δεν έχει ούτε “ανώνυμες πηγές” ούτε “ένα πουλάκι μας είπε” ούτε...

[ΠΟΙΗΜΑ] Α.Σικελιανού “ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ”.

Παπαδήμο, πρόσεχε ποιον εκπροσωπείς, την Τροϊκα ή τους Ελληνες ;


ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ 

ΒΑΡΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ!.. Εκεί μας έφτασε ο Γιωργάκης με την πολιτική του ανεπάρκεια...


Ξένο κυβερνήτη-βούρδουλα
θέλει στην Ελλάδα «πρωτοπαλίκαρο» της Μέρκελ
Σταματάει ο νους…
«Να διοριστεί ξένος (εννοεί, Γερμανός) πρωθυπουργός στην Ελλάδα που θα διοικήσει με αυστηρότητα (εννοεί, βούρδουλα) τους Έλληνες»…
Ποιος το είπε;
Κάποιος Γερμανός Φόλκερ Κάουντερ, προφανώς ναζιστικής νοοτροπίας…
Αλλά προσοχή, ο κύριος που ξεστόμισε ΕΠΙΣΗΜΑ στη Μπούντενσταγκ –καθόλου τυχαία- το βαρύτατο εξευτελισμό της χώρας μας, δεν είναι όποιος-όποιος….
Έχει θεσμική θέση. Κάνει κουμάντο…
Είναι επικεφαλής της Κ.Ο. των κομμάτων που...

Η Ιρλανδία βγήκε στις αγορές!



Από το banksnews.gr

Την ώρα που η Ελλάδα επαναλαμβάνει τις διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές με στόχο μια σαρωτική περικοπή της ονομαστικής αξίας του ελληνικού ομολογιακού χρέους της τάξης του 70% και που η Πορτογαλία βλέπει καθημερινά τα σπρεντ των ομολόγων της να αυξάνονται και το κόστος ασφάλισης έναντι κινδύνου πτώχευσης των τίτλων της να εκτοξεύεται, η Ιρλανδία πέτυχε το ακατόρθωτο: Βγήκε στις αγορές!
Εκμεταλλευόμενο το γενικότερο καλό κλίμα στις αγορές ομολόγων των τελευταίων ημερών το Δουβλίνο επιχείρησε χτες για πρώτη φορά μετά το Σεπτέμβριο του 2010 να πραγματοποιήσει δημοπρασία ομολόγων. Η ανταπόκριση των επενδυτών δεν ήταν εντυπωσιακή, ήταν όμως σημαντική.
Συγκεκριμένα η ιρλανδική κυβέρνηση προχώρησε σε δημοπρασία για την ανταλλαγή...

Διάλεξε, ή εχθρός ή λαός!!


εχθρός ή λαός
Υπάρχει ο λαός και υπάρχει κι ο εχθρός.
Διαλέχτε στρατόπεδο.
Με το που υπέβαλλε την παραίτησή της η Μάρω, κάθε λεπτό, εδώ και δύο μέρες, ακαταπαύστως ΠΟΛΕΜΑΕΙ!!
Αγόγγυστα!
Αλλά.. τρομερό; Δεν πολεμάει τον εχθρό, αλλά τον δημόσιο υπάλληλο τον οποίο η πράξη της ντρόπιασε κι έπεσε να την φάει.
Αυτός που καταφέρεται εναντίον αυτού που πολεμάει τον εχθρό, πώς λέγεται;
Αυτός που καταφέρεται εναντίον αυτού που πολεμά το άδικο, πώς λέγεται;
Αυτός που διαβάλλει τον αγώνα του αγωνιστή πώς λέγεται;

Υπάρχει ο λαός και υπάρχει κι ο εχθρός. Διαλέχτε στρατόπεδο.

Δεν μπορεί σήμερα να τον βοηθάς κι αύριο να πεις δεν φταίω, τη δουλειά μου έκανα.
Δεν γίνεται σήμερα να σταματάς τον αγώνα μου κι αύριο να πεις δεν φταίω, τι να έκανα.

ΛΑΟΣ νοείται ΜΟΝΟΝ ο αγωνιστής!!
Ούτε αυτός που συμμετέχει, ούτε αυτός που συναινεί, ούτε αυτός που συμβάλει υπακούοντας, ούτε αυτός που από αδυναμία γαμά τον αγώνα των άλλων.

Διάλεξε, ή εχθρός ή λαός
!!
Δεν θα γίνει διαχωρισμός! Ποτάμι θα βγει για να ξεπλύνει τη βρωμιά. Ποτάμι ακράτητο. Σε ποιον θα διαμαρτυρηθείς αν σε βρει στη λάθος μεριά;

Στεφανία Λυγερού 

Πηγή: Διάλεξε, ή εχθρός ή λαός!! 

...Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κ. Παπανδρέου είναι ένας αποτυχημένος και ξεπερασμένος από τις εξελίξεις πολιτικός ηγέτης....


Συνεχίζει να προκαλεί ο κ. Παπανδρέου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου αφιερώνει το χρόνο του στην εκ νέου διεκδίκηση της προεδρίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Δεν φτάνει που με τις λαθεμένες επιλογές και την πολιτική, επαγγελματική του ανεπάρκεια έριξε την Ελλάδα σε φοβερές περιπέτειες, αλλά διαχειρίζεται τις εσωτερικές υποθέσεις του ΠΑΣΟΚ με έναν τρόπο που εξυπηρετεί την προσωπική, διεθνή στρατηγική του. Καθυστερεί την αναπόφευκτη αντικατάστασή του στην ηγεσία του Κινήματος, για να κερδίσει χρόνο και να προετοιμάσει το έδαφος για την παραμονή του στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Μηδενική προσφορά
Ο κ. Παπανδρέου έφτασε στο σημείο να προτείνει αλλαγή στον τρόπο ανάδειξης του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για να αξιοποιήσει τη διεθνή αναγνωρισιμότητά του και να διευκολυνθεί στην προσωπική του στρατηγική. Η προσφορά του, όμως, στην υπόθεση της διεθνούς σοσιαλδημοκρατίας δεν μπορεί παρά να είναι μηδενική. Απέτυχε στη διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα και βύθισε την οικονομία σε μία πρωτοφανή...

Ο Χριστόφιας μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει.Η τύχη της Κυπριακής Δημοκρατίας στα χέρια ενός Ντάουνερ…


Με τον Σάββα Ιακωβίδη

Είναι πρωτοφανές, εξωφρενικό και ασύλληπτο να το σκεφτεί κανείς: Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ προσβάλλει και υποβαθμίζει αδίστακτα την Κυπριακή Δημοκρατία. Χρησιμοποιώντας τουρκική φρασεολογία, λέγει ότι οι Ε/κύπριοι θα αναλάβουν την προεδρία της ΕΕ. Το είπε πέραν της μιας φοράς. Και όχι μόνον οι πέτρες δεν σηκώθηκαν για να τον λιθοβολήσουν, αλλ’ ούτε καν ο Πρόεδρος και οι συν αυτώ φαίνεται να ενοχλήθηκαν.
Ο Ντάουνερ, υβριστής και ενσυνείδητος υπονομευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας, που την υποβάθμισε και χλεύασε, ακόμα παραμένει στη θέση του. Γιατί; Διότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν είχε τα πολιτικά κότσια, την αξιοπρέπεια, τον πολιτικό ανδρισμό και την περηφάνια να απαιτήσει αυθωρεί την απομάκρυνσή του. Μόλις ο Ντάουνερ εξήμεσε όσα εμετικά και προκλητικά είπε κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Δ. Χριστόφιας όφειλε να διακόψει τις συνομιλίες, να συγκαλέσει διάσκεψη Τύπου, να καταγγείλει τον Ντάουνερ και να απαιτήσει την εκδίωξή του.
Δεν είναι δυνατόν αυτός ο αναξιόπιστος, διορισμένος υπάλληλος του ΟΗΕ, που με...

Ανοικτή Επιστολή προς τον επαίσχυντον (και ύποπτον σφετερισμού εσόδων) Μπαν Κι Μουν γενικό γραμματέα ΟΗΕ


γράφει ο Hassan Hamade*


Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν επισκέφθηκε τον Λίβανο για να προετοιμάσει μια πιθανή δράση του ΝΑΤΟ εναντίον της Συρίας. Πάρα πολύ απασχολημένος για να συνωμοτεί εναντίον της ειρήνης που θα έπρεπε να υπερασπιστεί, ξέχασε να ρωτήσει σχετικά με τις καθημερινές παραβιάσεις της κυριαρχίας του Λιβάνου από το Ισραήλ. Σε μια ανοικτή επιστολή που δημοσιεύθηκε από το λιβανικό τύπο, ο Άραβας στοχαστής Hassan Hamade προκαλεί τον κ. Μπαν και τον εκπρόσωπο του κ. Rod-Larsen, κατηγορώντας τους ότι απέχουν πολύ από το να αντιπροσωπεύουν αρχές και είναι απλώς διεφθαρμένοι κακοποιοί.


Κύριε Γενικέ Γραμματέα,
Ακούγοντας την ομιλία σας στη Βηρυτό περί απόλυτης ανάγκης για μεταρρυθμίσεις «επειδή η φλόγα της ελευθερίας που άναψε στην Τυνησία δεν θα σβήσει» ήρθε στον νού μου μια σουηδική προσωπικότητα, που φημίζεται για την ακεραιότητα, τη διαφάνεια, την αξιοπιστία και την φερεγγυότητα της.
Θέλω να μιλήσω για την Κυρία Inga-Britt Ahlenius, η οποία ήταν Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, υπεύθυνη για το Γραφείο Εσωτερικής Υπηρεσίας Εποπτείας των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Office of Internal Oversight Services, OIOS), το Γραφείο που είναι αρμόδιο για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας αυτού του «διοικητικού συμπράγκαλου» (Σ.Μετ.: αναφορά στον χαρακτηρισμό που είχε δώσει ο Ντε Γκωλ για τον ΟΗΕ), μεταξύ άλλων στους τομείς της χρηματοδότησης, και η οποία υπηρέτησε υπό την εξουσία σας.

Γνωρίζετε, ο κ. Γενικέ Γραμματέα, ότι η κα Ahlenius, της οποίας η επαγγελματική σταδιοδρομία υπήρξε πάντοτε άψογη, είτε στη Σουηδία είτε στον διοικητικό μηχανισμό των Ηνωμένων Εθνών, έγραψε μια έκθεση απογραφής του οργανισμού...

Υπόσχεση στον Ερντογάν για εκλογή μουφτή. Η οθωμανολαγνεία του ΠΑΣΟΚ...


Τι συμβαίνει με την φερόμενη υπόσχεση του Γ.Παπανδρέου στον Ερντογάν πως οι μουφτήδες στη Θράκη θα εκλέγονται και δεν θα διορίζονται και ποιες οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μάντατζη διαβεβαίωσε τους τουρκόφρονες της Θράκης, ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου υποσχέθηκε στον κ. Ερντογάν, πως οι μουφτήδες στη Θράκη θα εκλέγονται και δεν θα διορίζονται από το ελληνικό κράτος. Πρόκειται για πάγιο αίτημα των Τούρκων, που από μόνο του θα έπρεπε να εμβάλει σε σκέψεις την ελληνική πολιτεία για τη σκοπιμότητα υιοθέτησής του.
Συνεπίκουρος του τουρκικού αιτήματος εμφανίσθηκε μεταξύ άλλων και ο αναπλ. Υπουργός κ. Ξυνίδης, βουλευτής Ξάνθης, ο οποίος υπεραμύνθηκε της κατάρτισης σχετικού νομοσχεδίου, «το οποίο θα αποτελεί γέφυρα μέχρι την οριστική κατάργηση των δικαστικών αρμοδιοτήτων». Για να προσδώσει βαρύτητα στις απόψεις του επικαλέσθηκε την ιδιότητά του ως δικηγόρου, ως επιστήμονα και ως Ευρωπαίου πολίτη, δηλαδή σύγχρονου με διευρυμένους ορίζοντες, σε αντίθεση προφανώς με τους οπισθοδρομικούς Έλληνες. Η μόδα του «ελληνόφωνα Ευρωπαίου» τείνει φαίνεται να επικρατήσει.
Ο κ. Ξυνίδης μίλησε για τραγέλαφο, από την ύπαρξη...

Κύπρος: Απεφάσισαν επιτέλους να εξετάσουν τον ύποπτο ρόλο του ανθέλληνα ειδικού συμβούλου του ΟΗΕ, Ντάουνερ


Οι προσβλητικές δηλώσεις Ντάουνερ για την Κυπριακή Δημοκρατία θα εξεταστούν στη Βουλή.

Όλες οι πολιτικές παρατάξεις έχουν επικρίνει τη συμπεριφορά Αλεξάντερ Ντάουνερ έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το θέμα οδηγείται στην ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση. Τα κόμματα αναμένεται να ζητήσουν την απομάκρυνσή του, ιδιαίτερα μετά τη δήλωση που έκανε περί Ελληνοκύπριους που θα αναλάβουν την Προεδρία της ΕΕ.

Θέμα για τη συμπεριφορά του Αλεξάντερ Ντάουνερ, Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, θα συζητηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατόπιν εισηγήσεως του βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών, Γιώργου Περδίκη, εισήγηση η οποία έγινε...

Κι Αν Η Ελλάδα Αξίζει Να Καταρρεύσει;

Αναρωτήσου το εξής:

Γιατί είμαστε έτσι;
Γιατί σε κάθε φανάρι συμπολίτες μας περνάνε την ουρά και έρχονται και στέκονται μπροστά για να περάσουν πρώτοι; Γιατί οι Λωρίδες Εκτάκτου Ανάγκης είναι μονίμως γεμάτες με γκαζομένους βλάκες;
Για ποιο λόγο η Ελλάδα είναι τελευταία από τις 27 χώρες της Ευρώπης σε συμμετοχή σε εθελοντικές οργανώσεις; Γιατί είμαστε τελευταίοι στην εθελοντική αιμοδοσία; Γιατί καπνίζουμε όπου θέλουμε, γιατί τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα με σκατούλες σκύλων, γιατί τα πάρκα και οι δημόσιοι χώροι μαραζώνουν; Γιατί οι πόλεις μας δεν έχουν πεζοδρόμια;
Γιατί ζούμε έτσι;
Γιατί αποδεικνύουμε σε κάθε ευκαιρία ότι εμείς δε θέλουμε να ζούμε σε κοινωνία –θέλουμε ο καθένας να ζει μόνος του;
Δεν έχουμε περάσει κακουχίες εμείς; Δεν έχουμε ζήσει σεισμούς, κατοχές, χούντες, πείνες; Γιατί δεν μας ανάγκασαν όλα αυτά να φτιάξουμε μια κοινότητα ανθρώπων, να βρούμε τους τρόπους και να κάνουμε τους συμβιβασμούς που θα μας επιτρέψουν να ζήσουμε μαζί;
Πριν από λίγο καιρό διάβασα ένα βιβλίο που το είχα πολλά χρόνια αλλά δεν είχα προλάβει να ασχοληθώ μαζί του. Ασχολήθηκα τώρα γιατί με τράβηξε ο τίτλος: Λέγεται «Collapse: How Societies Choose To Fail Or Succeed» και το ‘χει γράψει ένας Αμερικανός παν-επιστήμονας, ο Τζάρεντ Ντάιμοντ. Το βιβλίο μελετάει την ιστορία πολιτισμών που για κάποιο λόγο έπαψαν να υπάρχουν, κατέρρευσαν, έσβησαν από το χάρτη, και...

Τι γράφει το "καυτό" 10σέλιδο σημείωμα της τρόικας για τα νέα μέτρα...


Σε «θετικό κλίμα συναίνεσης», σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ολοκληρώθηκε η χθεσινή πολύωρη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με κορυφαίους υπουργούς που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Κατά τις ίδιες πηγές στο τραπέζι της σύσκεψης τέθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές της επικείμενης σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, επί του δεκασέλιδου σημειώματος που συνετάγη από εκπροσώπους της και ειδικότερα όλες οι πτυχές του εργασιακού και μισθολογικού ζητήματος, καθώς και...

Ξέρεις κάτι η Ελλάδα πεθαίνει !


Γράφει ο Λεωνίδας Ορφανουδάκης
Απευθύνω αυτόν μου το λόγο σήμερα , σε όσους αγαπούν την Ελλάδα και τον λαό της όσο εγώ . Απευθύνομαι μόνο σε αυτούς , έχοντας όμως πλήρη επίγνωση του ότι , εκείνοι που θα σπεύσουν να σχολιάσουν για να απαξιώσουν το λόγο μου , θα είναι οι κομματικοί οπαδοί .  Αυτοί όλοι είναι για εμένα  σαν τυφλοί και κουφοί , συχνά και με αναπηρικές συντάξεις μαϊμού που αντιπαραθέτουν τον φανατισμό τους απέναντι στην ορθότητα των λεγομένων μου, για αυτό και δεν τους υπολογίζω.  Μπορεί επίσης να παρέμβουν για να πουν το κάτι τι  τους και οι έμμισθοι των κομμάτων και των κομματαρχών . Αυτοί  τον τελευταίο καιρό , επώνυμα και κυρίως ανώνυμα , κατακλύζουν το διαδίκτυο . Δεν απευθύνομαι ούτε σε αυτούς !!  Απευθύνομαι μόνο σε εκείνους που ενώ με συντριβή βλέπουν να καταστρέφεται  η πατρίδα , παράλληλα πιστεύουν όσα οι παπαγάλοι  των ΜΜΕ ,  σερβίρουν για...

Τα "τιμημένα γηρατειά" του ΠαΣοΚ...Ξεφτίλες

Αρνήθηκε ήδη μια φορά ο «λαοπρόβλητος δανειστής του Ανδρέα...»! Τώρα τι θα κάνει

φωτό της εποχήςΤον Κάρολο Παπούλια ζητά ως μάρτυρα υπεράσπισης ο Ράντοβαν Κάρατζιτς
Τι θα κάνει άραγε ο τότε υπουργός Εξωτερικών και σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας;



Ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς ζητά με αίτησή του προς το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να καταθέσει στη δίκη του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

«Τα πράγματα αλλάζουν μόνο αν δεν συνεχίσουμε να κάνουμε τα ίδια πράγματα»

» Τα πράγματα αλλάζουν μόνο αν δεν συνεχίσουμε να κάνουμε τα ίδια πράγματα.. «

Albert Einstein


Στις 11 Ιανουαρίου με δημόσια επιστολή που θα βρείτε στο διαδίκτυο, ρώτησα την παρούσα ηγεσία του υπουργείου οικονομικών στην οποία κοινοποίησα το κείμενο, γιατί πρέπει να πληρώνουμε φόρους. Συγκεκριμένα, ρώτησα :

» Ποια είναι τα δημόσια βάρη, στα οποία έχουμε δεν έχουμε δυνάμεις πρέπει να συνεισφέρουμε για να μη φυλακιστούμε ; Αφού για το κάθε τι πληρώνουμε, ποιά ακριβώς δημόσια έξοδα καλύπτουν τα χρήματα της άμεσης και  έμμεσης φορολογίας ; Τις μίζες, τους μισθούς των υπουργών, των βουλευτών και λίγων δημοσίων υπάλληλων της κεντρικής δημόσιας διοίκησης που φροντίζουν να υπάρχει πάντα έλλειμμα στον προϋπολογισμό, να μας δυσφημίζουν, να μας απειλούν και να μας ταλαιπωρούν σε καθημερινή βάση ; »

Παρότι πέρασε η νόμιμη προθεσμία των 10 ημερών κατά την οποία έπρεπε να λάβω απάντηση, αυτή δεν ήρθε ποτέ. Δεν μου απάντησαν, δεν με έβρισαν, ούτε με μήνυσαν από όσο ξέρω. ΤΙΠΟΤΑ . Απλά με αγνόησαν. Σαν να ήμουν κατσαρίδα που δεν την πατάς καν για να μη λερώσεις το παπούτσι σου.

Επειδή όμως αυτή η κατσαρίδα πληρώνει τους μισθούς τους , έχω να...

Το ακατόρθωτο κατάφερε ο ΓΑΠ: Μέσα σε δύο χρόνια έριξε το ΠΑΣΟΚ πάνω από 30 μονάδες!!!

Λάζαρος Ελευθεριάδης 
aegeantimes.gr 


Οι επικριτικές δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, της Λούκας Κατσέλη και άλλων πρωτοκλασσάτων στελεχών του απερχόμενου πολιτικού συστήματος, για το επαίσχυντο “μνημόνιο”, αποτελούν πλέον την πλέον δυσάρεστη “ΗΘΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ” όσων επι δύο χρόνια“κραυγάζαμε” για το τεράστιο πολιτικό λάθος και το πολιτκό “έγκλημα”, το οποίο συντελείται στην χώρα απο τηνσυγκεκριμένη πολιτική επιλογή του ΓΑΠ και τών “κηπουρών” του.

Οδηγήθηκε η χώρα σε υποτέλεια, σε εκχώρηση Εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, υποχρεώθηκε σε φτωχοποίηση η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και άλλαξε το μέλλον των παιδιών μας και τών επόμενων γενεών των Ελλήνων.

Και όλα αυτά γιατί ; Γιατί να υποστούμε όλα αυτά τα μέτρα, τον μεθοδευμένο “αρμαγεδώνα” ; Τί όφελος θα μπορούσε να υπάρξει απο μία λυσσαλέα επίθεση στο φρόνημα των Ελλήνων, με στόχο την διάλυση του πυρήνα της Εθνικής του υπόστασης και συνείδησης, τον συνεκτικό υλικό του κοινωνικού και Εθνικού ιστού του Ελληνικού Εθνους. 

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης ζητά την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και την εκλογή νέου Προέδρου της, καθώς "η χθεσινή μέρα...

Ο μύθος του Σίσυφου και ο διαλυμένος θίασος.


Στα σκουπίδια έστειλε τελικά το Eurogroup το κατ’ αρχήν σχέδιο για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης ζητούν πλέον μείωση 70% της αξίας των ελληνικών ομολόγων και ο Όλι Ρεν απειλεί με ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής ευθύνης – με τη Standard and Poor’s να προειδοποιεί ότι η Ελλάδα, με τη λήξη του PSI, θα καταταγεί στη βαθμίδα της «επιλεκτικής χρεοκοπίας». Φαίνεται πως, εκτός του Χρυσοχοΐδη και της Κατσέλη, ούτε το Eurogroup είχε… διαβάσει το «μνημόνιο».
Αλλιώς, ενδεχομένως, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα γνώριζαν πού  θα καταλήξει αυτό. Εκτός εάν… αυτό ακριβώς επιθυμούσαν. 
Αν δηλαδή επεδίωκαν τον πλήρη εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτός αποτυπώθηκε χθες στα επίσημα στοιχεία για την πορεία της, τα οποία δείχνουν ότι καταρρέει οδηγώντας μαθηματικά την Ελλάδα στη χρεοκοπία ανεξαρτήτως της κατάληξης του «κουρέματος».
Ψύλλοι στ’ άχυρα, θα πείτε. Και ίσως να έχετε δίκιο.

Δεν είναι όμως ψύλλοι στ’ άχυρα η απαίτηση για «σαφείς, έγγραφες πολιτικές δεσμεύσεις» των αρχηγών των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης, οι οποίες θα πρέπει να ξεπερνούν τη θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου και να εκτείνονται και στην περίοδο μετά τις εκλογές, προκειμένου να δοθεί το επόμενο δάνειο, όπως ρητά αναφέρει ο νέος...

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση στη Κρήτη, στο πόδι όλο το νησί...


 

Από το flashnews.gr

Αναστατώθηκε η Κρήτη με ένα ακόμα σεισμό μεγέθους 5,2 της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 3:33 σήμερα τα ξημερώματα με το επίκεντρο του σεισμού να εντοπίζεται στο ίδιο ακριβώς σημείο με εκείνο που συνέβη το πρωί της Πέμπτης, δηλαδή 75χιλ. βορειοδυτικά του Ηρακλείου.
Η νέα αυτή σεισμική δόνηση, που σημειώθηκε σε λιγότερο από 24 ώρες σε σχέση με την προηγούμενη, έχει...

Τους… πληρώνουμε κιόλας! – Έξτρα συνδρομή 1,5 δις στο… ΔΝΤ!

Με δανεικά, χωρίς τόκο, από την Τράπεζα της Ελλάδος θα πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο την έξτρα συνδρομή περίπου 1,5 δισ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, λόγω της αύξησης των δικαιωμάτων ψήφου της Ελλάδας από 0,466% σε 0,511%.

Του Φάνη Κυριόπουλου

Όπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ on line», αυτό προκύπτει από το σχέδιο νόμου που κατέθεσε χθες στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, με το οποίο κυρώνεται η απόφαση του Συμβουλίου Διοικητών του ΔΝΤ σχετικά με την αναθεώρηση των μεριδίων συμμετοχής των κρατών μελών.

Με αυτή την απόφαση, η οποία ελήφθη στις 15 Δεκεμβρίου 2010 από το Συμβούλιο...

Τιμούν τους Τούρκους που κατάκτησαν τη Θράκη!

Γιορτές στην Κομοτηνή για το «Κουρμπάν Τεπέ»

Κάτω από τη δουλική σιωπή των ελληνικών αρχών (υπουργείο Εξωτερικών, Περιφέρεια, Δήμοι) άρχισαν στην Κομοτηνή οι μυστικές προετοιμασίες της εκδήλωσης – γιορτής των τουρκόφωνων της Θράκης «Κουρμπάν Τεπέ» για την οθωμανική κατάκτηση της Θράκης πριν από 7 αιώνες.

Πυρήνας προετοιμασίας των εκδηλώσεων αυτών που θα γίνουν στις 9 του Μάη στα χωρά Δαρμένη και Σκάλωμα της Κομοτηνής, είναι ο Τούρκος πρόξενος στη Θράκη και οι φανατικοί μουσουλμάνοι κάτοικοι της περιοχής που αυτοπροσδιορίζονται σαν Τούρκοι.


Εκμεταλλευόμενοι την αδύναμη διεθνή θέση της Ελλάδας, οι διοργανωτές της ανθελληνικής αυτής εκδήλωσης θα φέρουν στα δύο χωριά τον προσεχή Μάιο που θα...

Ο φιλοτομαρισμός των πολιτικών της Ελλάδας έχει… βάθος!

Ο ιστορικός Δημ. Βερναδάκης (1834-1907) καυτηριάζοντας τα κακώς κείμενα του δημόσιου βίου της εποχής του και ιδιαίτερα τη συμπεριφορά των πολιτικών έγραφε και τα εξής: "Είναι τόσο εγωιστές και φίλαρχοι, ώστε να μην προσέχουν κανέναν, εκτός από τον εαυτό τους και τους γύρω τους που τους λιβανίζουν. Η φιλοπατρία τους είναι κατώτερη από τις άλλες αντίστοιχες ιδιότητές τους. Όταν είναι στην Αρχή, ξεχνούν όσα σκέπτονται για την πατρίδα τους όντας έξω απ' αυτήν… Είναι πρόθυμοι να κάνουν το παν, ακόμη να συνεργαστούν και με τους ληστές για να κερδίσουν τις εκλογές…

Αντ. Σαμαράς: Η Ρωσία μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος φίλος


Αντ. Σαμαράς: Η Ρωσία μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος φίλος 
Τρόποι για να ξεπεραστούν τα προβλήματα στις ελληνορωσικές σχέσεις και οι προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών συζητήθηκαν απόψε μεταξύ του προέδρου της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά και του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν για περισσότερο από μία ώρα.
"Η συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ήταν διεξοδική σε όλα τα ζητήματα" δήλωσε ο κ. Σαμαράς μετά τη συνάντηση στους Έλληνες δημοσιογράφους. "Εξέθεσα στον κ. Πούτιν την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται σήμερα στην Ελλάδα και τις προοπτικές που υπάρχουν. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και διάθεση να βοηθήσει τη χώρα μας. Μιλήσαμε ακόμη για...

Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ


Τα αποτελέσματα της τριμερούς συνάντησης στο Greentree είναι άκρως αρνητικά .
Για άλλη μια φορά τονίστηκε η ανυπαρξία της κυπριακής δημοκρατίας και εξισώθηκε ο λεγόμενος “εξοχότατος ηγέτης” του κατοχικού μορφώματος με τον εκπρόσωπο των Ελληνοκυπρίων.
Υπό αυτό το κλίμα, η τελική πράξη κατάλυσης της κυπριακής δημοκρατίας βρίσκεται προ των πυλών. Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών έθεσε χρονικό όριο για πολυμερή διάσκεψη πριν από την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας την 1η Ιουλίου από την κυπριακή δημοκρατία .
Στόχος όλων είναι η δημιουργία του συνεταιριστικού κράτους με την κατάργηση της ενιαίας υποστάσεως της κυπριακής δημοκρατίας και την επιβολή ενός δισυπόστατου εκτρώματος.
Αυτοί που μεθόδευσαν τη προδοσία του διπλού δημοψηφίσματος με την συμμετοχή των εποίκων ετοιμάζονται για το τελειωτικό κτύπημα και για την...

Συνέντευξη Τύπου της ΠΣΕ και φορέων της Ηπειρωτικής αποδημίας για το φράγμα του Αγίου Νικολάου Αράχθου και ψήφισμα κατα του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ.

 Αρνητική εξέλιξη είχε η συνάντηση της ΠΣΕ στην Βουλή με τον ΥΠΕΚΑ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Στις 25-01-2012, ημέρα Τετάρτη  και ώρα 13.00' στα γραφεία της ΠΣΕ, Κλεισθένους 15, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, μαζί με την Ομοσπονδία Τζουμερκιωτών, τον Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικών Τζουμέρκων Βασίλη Ρίζο, προέβησαν σε συνέντευξη τύπου προς στα ΜΜΕ, έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, προκειμένου να ενημερωθεί ο Ελληνικός λαός, για τις επιβλαβείς επιπτώσεις που θα επιφέρει στον ορεινό όγκο των Τζουμέρκων, αλλά και στους Νομούς 'Αρτας και Ιωαννίνων, η κατασκευή φράγματος στον Άγιο Νικόλαο Αράχθου και να διατρανώσουν την αντίθεση τους στην κατασκευή του φράγματος, που επανέρχεται στο προσκήνιο μέσω των φωτογραφικών διατάξεων των άρθρων 52 και 56 του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ, που θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή.

Στην συνέντευξη Τύπου παρέστησαν, οι Βουλευτές Ηπείρου,κύριοι, Δημήτρης Τσιρώνης, Θανάσης Οικονόμου, Παύλος Στασινός και Μιχάλης Παντούλας, η κ. Ευαγγελία Αμανατίδου-Πασχαλίδου, υπεύθυνη περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ηπειρώτης πρώην Υπουργός Στέφανος Τζουμάκας, εκ μέρους του Συνασπισμού το μέλος του Πολιτικού Γραφείου κ. Βασίλης Πρικηκύρης,  εκ μέρους του ΛΑΟΣ ο κ. Γιώργος Αναγνωστάκης, πρόεδροι Αδελφοτήτων, Συλλόγων και φορέων της ηπειρωτικής αποδημίας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής του Αράχθου και αρκετοί προσκεκλημμένοι. Οι...