Σελίδες

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων "μοδίστρες" και "νοσοκόμες"; Ο ρόλος της πράσινης ΕΥΠ και του γνωστού ως ¨Μερχαμπά Ασκέρ".

ΕΠΙΔΕΙΞΗ "ΛΕΥΚΗΣ" ΒΡΩΜΙΑΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΥΠ ΚΑΙ ΟΡΝΤΙΝΑΤΣΕΣ ΤΟΥ "ΜΕΡΧΑΜΠΑ ΑΣΚΕΡ"

 ΑΠΟ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ  

Από αυτήν εδώ την εφημερίδα πρώτοι από όλους και μάλιστα πρωτοσέλιδα"κράζαμε" τον Στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη για την παρουσία της κόρης του στην κρατική ΕΡΤ και το περιεχόμενο των εκπομπών της. Όμως ο Αρχηγός ΓΕΣ δέχεται αυτές τις μέρες μιά ομαδική συνωμοτική επίθεση από συγκεκριμένα κέντρα και τα οποία θα κατονομάσουμε, επειδή εντός των σχεδίων του και των απόψεων του υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά από μέρη αυτού του συστήματος, που σαν αδηφάγο που είναι κατατρώγει και τις σάρκες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πριν λίγες μέρες είδαν το φώς της δημοσιότητας από κατευθυνόμενα μέσα που εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς ότι ΔΗΘΕΝ ο Αρχηγός ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης υπέβαλε την παραίτηση του στον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, μετά την τοποθέτηση περί άγνοιας στην Βουλή του Υφυπουργού Μπεγλίτη για την άσκηση Καλλίμαχος, μια άσκηση που πραγματοποιείται για την ετοιμότητα και την εκπαίδευση κυρίως των ειρηνευτικών αποστολών του Ελληνικού Στρατού. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Ασφαλώς και δεν υπάρχει ουδέν ψευδότερο. ...

Ο "χάρτης" του ευρωπαϊκού στρατιωτικού συνδικαλισμού.


  

Αν και άπαντες κρατούν χαμηλούς τόνους για την πιθανή πια δημιουργία συνδικαλιστικής ένωσης για τους στρατιωτικούς, προβληματσμός υπάρχει.Και από την πλευρά των στρατιωτικών οι οποίοι πρέπει να διαχειριστούν μια τελείως νέα πραγματικότητα αλλά και από όσους είναι αντίθετοι στον συνδικαλισμό. Ωστόσο οι ανησυχίες και των δύο πλευρών μάλλον είναι υπερβολικές.
Από το 1972 υπάρχει "συνδικαλιστική" οργάνωση στρατιωτικών σ΄ όλη την Ευρώπη. Οργάνωση που δεν προβλέπει απεργίες ή άλλες μορφές κινητοποίησης. Η ίδρυση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατιωτικών Ενώσεων (EUROMIL) πολύ σύντομα έβαλε σε διαδικασία οργάνωσης "συνδικαλιστικών" ενώσεων σε πολλές χώρες. Αυτός είναι ο χάρτης του "στρατιωτικού συνδικαλισμού στην Ευρώπη.



Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατιωτικών Ενώσεων (EUROMIL) είναι μια οργάνωση ομπρέλα 38 εθνικών στρατιωτικών ενώσεων και συνδικάτων.
από 26 χώρες.

Ιδρύθηκε το 1972 και προωθεί τα κοινωνικά και επαγγελματικά συμφέροντα του στρατιωτικού προσωπικού όλων των βαθμίδων στην Ευρώπη.
Ο Euromil προσπαθεί να εξασφαλίσει την προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των θεμελιωδών ελευθεριών και των κοινωνικο-επαγγελματικών συμφερόντων των στρατιωτών με την παρακολούθηση και την υποστήριξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Χρηματοδοτείται αποκλειστικά από συνδρομές των μελών, EUROMIL.Σ΄αυτόν συμμετέχει και ο ελληνικός ΣΥΣΜΕΔ.

Κοσσυφοπέδιο: Ο ΟΗΕ γνώριζε από το 2003, για το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων (!)



 


Φεβρουάριος 19, 2011.
Η Γαλλική τηλεόραση, France 24,  αποκάλυψε μια μυστική έκθεση, σχετικά με το εμπόριο οργάνων στο Κοσσυφοπέδιο.
Το έγγραφο υποβλήθηκε  στον ΟΗΕ το 2003, πέντε χρόνια πριν αρχίσει το δικαστήριο στη Χάγη, για τα εγκλήματα πολέμου  που διαπράχτηκαν στο Κοσσυφοπέδιο.
Το 2008 η πρώην Γενική Εισαγγελέας του Διεθνούς Δικαστηρίου Εγκλημάτων Πολέμου στη Χάγη, Κάρλα Ντε Πόντε, για πρώτη φορά, παραδέχθηκε δημόσια τη δραστηριότητα εγκληματικών ομάδων,   στην εμπορία ανθρωπίνων οργάνων στο Κοσσυφοπέδιο.


Η αναφερόμενη μυστική έκθεση συντάχθηκε από την UNMIK – Δύναμη του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο. Σύμφωνα με τους ειδικούς η διακίνηση του εμπορίου των ανθρωπίνων οργάνων άρχισε μετά τον πόλεμο, το 1999 και το 2000.
Από το έγγραφο καθίσταται σαφές ότι οι ανώτεροι αξιωματούχοι του  Απελευθερωτικού Στρατού Κοσσυφοπεδίου (UCK) πωλούσαν ανθρώπινα όργανα έξω από την επικράτεια του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας.
Τα θύματα ήταν κυρίως Σέρβοι, αλλά υπήρχαν μεταξύ αυτών και νεαρά κορίτσια από την Ανατολική Ευρώπη τα οποία είχαν μεταφερθεί παράνομα και κρυφά  σε σπίτια της Αλβανίας.
Ορισμένα από τα θύματα βασανίστηκαν μέχρι θανάτου και στη συνέχεια  μετά την αφαίρεση των οργάνων τα σώματά τους τα έκαιαν, σύμφωνα με την αναφορά του ‘France 24’.
Η έκθεση αυτή παραδόθηκε στις δυνάμεις EULEX οι οποίες ήταν υποχρεωμένες να διερευνήσουν όλα τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο έδαφος της πρώην Σερβικής επαρχίας.
---
-- Τίτλος : «ОН во 2003. година знаеле за трговијата со органи во Косово!»
Δημοσίευση: ИНПРЕС, 19.2.2011.

Μέσω Ελλάδας και Κύπρου η ασφαλής οδός του Ισραήλ προς τη Δύση – Τα συμφέροντα της Ε.Ε και των ΗΠΑ για πρώτη φορά συγκλίνουν με τα Ελληνικά



Του Σταύρου Λυγερού

Λόγω των τεράστιων πετρελαϊκών αποθεμάτων της, η Μέση Ανατολή ήταν εδώ και πολλές δεκαετίες στο κέντρο της παγκόσμιας διπλωματικής σκακιέρας. Την περασμένη δεκαετία, μάλιστα, σε αυτή την περιοχή κρίθηκε το παιχνίδι της παγκόσμιας Ηγεμονίας.
Το εξεγερσιακό κύμα, που τώρα σαρώνει τον αραβικό κόσμο, παράγει βαρυσήμαντα γεωπολιτικά αποτελέσματα, ειδικά όταν έχουν ενισχυθεί οι ενδείξεις ότι στον βυθό της Ανατολικής Μεσογείου βρίσκονται μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Το κύμα αυτό είναι το τρίτο που σαρώνει τον αραβικό κόσμο. Το πρώτο ήταν το κύμα του αραβικού εθνικισμού, που αναπτύχθηκε...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Σαμαράς: δεν χωρίζουμε την Ελλάδα σε Δεξιούς και Αριστερούς


Από factorx στις 

Σε εξέλιξη είναι η Τρίτη Σύνοδος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στα νέα γραφεία του κόμματος επί της Λεωφόρου Συγγρού.
Στη συνεδρίαση παραβρίσκεται και ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος
ξεναγήθηκε νωρίτερα στα νέα γραφεία από τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.
Κατα την διάρκεια της ομιλίας του ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον της κυβέρνης για την οποία είπε οτι βρίσκεται σε κατάσταση ημί-διάλυσης και ημί-παράλυσης, ενώ απο την άλλη μεριά η ΝΔ αποδεικνύει ότι έχει σχέδιο.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ είπε μεταξύ άλλων:
«Τρείς λαλούν και δυό χορεύουν»!
Σήμερα θέλω να σταθούμε σε δύο πράγματα, σε δύο κρίσιμες διαπιστώσεις. Από τις οποίες προκύπτει κι ένα σημαντικό πολιτικό συμπέρασμα:
Η πρώτη διαπίστωση: Η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε κατάσταση ημί-διάλυσης και...

Η Κύπρος, ο Συνεταιρισμός για την Ειρήνη και ο Χριστόφιας

  Εκτύπωση | 19/02/2011 |

ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ πολιτικής ενός κράτους υπερέχει το ευρύτερο συμφέρον του και η υπεράσπισή του. Αυτό ισχύει περισσότερο για μικρά και αδύναμα κράτη, όπως η Κυπριακή Δημοκρατία. Δεν είμαστε… υπερδύναμη, για να αψηφούμε τους κανόνες της ρεαλιστικής διπλωματίας και πολιτικής. Ούτε είμαστε τόσο ισχυροί, ώστε να αμφισβητούμε τα συμφέροντα των άλλων. Όντας μικροί και αδύναμοι, κατεχόμενοι και απειλούμενοι από την κατοχική Τουρκία, θα έπρεπε με σοβαρή και αξιόπιστη πολιτική να εξυπηρετούμε, για να μας εξυπηρετούν. Αυτό επιτάσσει ο ρεαλισμός, που υποβάλλει ότι πρέπει να είμαστε ομοτράπεζοι των μεγάλων, ώστε την κρίσιμη ώρα να διεκδικούμε υποστήριξη ή να απαιτούμε ικανοποίηση και των δικών μας συμφερόντων. Ρωτάμε, για πολλοστή φορά, τον Πρόεδρο Χριστόφια: Πώς υπηρετούνται τα ευρύτερα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, μένοντας πεισματικά εκτός του Συνεταιρισμού για την Ειρήνη (ΣγΕ);
Ο Δ. Χριστόφιας υποτάσσει την άσκηση εξωτερικής πολιτικής στα αριστερά ιδεολογήματά του. Έτσι, αρνείται διαρρήδην να υποβάλει αίτηση για ένταξη της Κύπρου στον ΣγΕ. Και γιατί; Επειδή, λέγει, είναι δημιούργημα του ΝΑΤΟ και η Συμμαχία, κατά την ΑΚΕΛική δοξασία και προεδρική πολιτική, ευθύνεται για πολλά δεινά σε βάρος της Κύπρου. Άρα, δεν συμμετέχουμε. Πρόκειται για κωμική και ανεδαφική αντίληψη της πολιτικής, επικαλυμμένης με αριστερή συνθηματολογία, εκτός τόπου και χρόνου. Και πότε; Όταν η πάλαι ποτέ κραταιά και πεφιλημένη του ΑΚΕΛ, ΕΣΣΔ και νυν Ρωσία, παραμερίζοντας παρωχημένες αντιλήψεις και ιδεοληψίες, σχεδιάζει όχι μόνο να συνεργαστεί αλλά και να ενταχθεί και στο ΝΑΤΟ! Μύθοι καταρρέουν, πολιτικές αναπροσαρμόζονται στα νέα δεδομένα, οι εξελίξεις είναι δραματικές και καταλυτικές αλλ’ ο Πρόεδρος επιμένει: Θα μας πονά αλλά δεν πρόκειται να υποβάλει αίτηση για ένταξη στον ΣγΕ.
Πρόκειται όχι μόνο για κοντόφθαλμη αλλά και για καταστροφική, για την Κύπρο, πολιτική. Είναι η μόνη χώρα-μέλος της Ε.Ε., που δεν μετέχει στο ΣγΕ και είναι η μόνη χώρα, με την Τουρκία που προκαλούν προβλήματα, για διαφορετικούς λόγους, στη συνεργασία Ε.Ε.-ΝΑΤΟ. Τώρα, τέσσερα κόμματα, ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ, κατέθεσαν κοινή απόφαση στη Βουλή, διά της οποίας καλούν τον Πρόεδρο Χριστόφια να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΣγΕ. Διότι, υποστηρίζουν, αυτό εξυπηρετεί το καλώς νοούμενο συμφέρον της Κύπρου και ενισχύει διεθνώς το κύρος και την κρατική υπόστασή της. Κυρίως, διευρύνει τις δυνατότητές της για ενεργότερη και πληρέστερη συμμετοχή σε όλους τους πυλώνες πολιτικών της Ε.Ε.
Δεν γνωρίζουμε ή μάλλον αναμένεται η αντίδραση του Προέδρου. Μόνο που αυτήν τη φορά, η απόφαση της Βουλής δεν μπορεί να προσβληθεί ούτε και να αναιρεθεί, με βάση το Σύνταγμα. Η κίνηση της Βουλής είναι κρίσιμης σημασίας και για έναν άλλο λόγο: Την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες διάλογος για τις σχέσεις Ε.Ε.-ΝΑΤΟ. Αν η Κύπρος στείλει το ευκρινές και ξεκάθαρο μήνυμα ότι, έστω και τώρα, ενδιαφέρεται να ενταχθεί στον ΣγΕ, θα είναι μεγάλο κέρδος. Ακόμα και αν η Τουρκία υποβάλει ένσταση, θα φανεί ποιος παρακωλύει τη συνεργασία Ε.Ε.-ΝΑΤΟ.

ΣΚΟΠΙΑ-ΒΑΡΝΤΑΣΚΑ: "Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι, το σλαβικό στοιχείο, έχοντας έλλειψη δικού του ιστορικού υποβάθρου, δεν διστάζει να κλέψει και να "μακεδονοποιήσει" προσωπικότητες



Αλβανοί Σκοπίων: Οι Σλάβοι κλέβουν και ‘μακεδονοποιούν’ προσωπικότητες




«Οι Αλβανοί εκπαιδευτικοί που διδάσκουν την ‘Ηθική’ στην έκτη Δημοτικού των σχολείων της πΓΔΜ, διαμαρτύρονται για το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου, γιατί διδάσκονται στα παιδιά μόνον ισχυρισμούς των σλαβικών προσωπικοτήτων και δεν αναφέρονται καθόλου τα  επιφανή πρόσωπα του αλβανικού στοιχείου, εκτός από την Μητέρα Τερέζα», αναφέρει σε άρθρο της η αλβανική εφημερίδα των Σκοπίων ‘Λάιμ’.
Στο συγκεκριμένο βιβλίο ηθικής ο συγγραφέας Κιρίλ Τέμκοφ, εξηγεί ότι ο βίος του Αγίου Κλήμεντος της Αχρίδας αποτελεί παράδειγμα ηθικής για τους εκπαιδευτικούς  μας.


«Στο περιεχόμενο του βιβλίου μια μόνον φορά αναφέρεται το όνομα της Μητέρας Τερέζας, η οποία αναγνωρίζεται ως μια ηθική προσωπικότητα, η πλέον γνωστή στην σύγχρονη εποχή.  Ενώ είναι γεμάτο με  παραδείγματα για τους  Πίτου Γκουλ,  Γκότσε Ντέλτσεφ και του Αγίου Κλήμεντος κλπ.», τονίζει ο Ιμέρ Ισμαήλι καθηγητής Πανεπιστημίου.

«Όσον αφορά, μάλιστα, για  την Μητέρα Τερέζα αποκρύβουν ότι ήταν Αλβανή, και γράφουν ότι σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή, γεννήθηκε στα Σκόπια.
»Αυτό αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι το σλαβικό στοιχείο, έχοντας έλλειψη  δικού του ιστορικού υποβάθρου,  δεν διστάζει να κλέψει και να ‘μακεδονοποιήσει’ προσωπικότητες» θα τονίσει ο Αλβανός πανεπιστημιακός.
«Και αυτό είναι ένα γεγονός το οποίο πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης. Είναι φρικτό να κλέβουν και να ‘μακεδονοποιούν’  προσωπικότητες που δεν τους ανήκουν», επισημαίνει ο Ισμαήλι.
--
Τίτλος: «“Morali i Klimentit” u shitet nxënësve shqiptarë
Δημοσίευση: lajm  -maqedoni,17.2.2011

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ! ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ! "ΖΟΥΜΕ" ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΟΧΗΣ!



PostAuthorIconΣυντάχθηκε απο τον/την Greekamericannewsagency.com PDF | Εκτύπωση | E-mail


greekflag1Δείτε αυτή την έρευνα  στο μικρό ντοκιμαντέρ το οποίο αποτελείται από τηλεοπτικά ντοκουμέντα -αποσπάσματα, το οποίο δείχνει ανάγλυφα την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα. Δε φέρουμε ευθύνη για  τους τίτλους των video που παρουσιάζονται.



Προβληματιστείτε και διαδόστε την έρευνα αυτή!

Η ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Η χαρτοπαιξία ωφελεί σοβαρά τους δήμους


Εγκύκλιος: 30 - 1.000 € θα εισπράττει ο κάθε δήμος από τις άδειες χαρτοπαιξίας!

Η χαρτοπαιξία ωφελεί σοβαρά τους δήμους! Από 30 έως και 1.000 ευρώ το χρόνο θα παίρνουν για κάθε νόμιμη άδεια που χορηγούν στα καταστήματα στα οποία επιτρέπεται η χαρτοπαιξία. Τα κριτήρια είναι πληθυσμιακά, με βάση την τελευταία νόμιμη απογραφή και με εξαίρεση τις τουριστικές περιοχές. Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο και τι προβλέπεται σε όλη την Ελλάδα. Με διευκρινιστική της εγκύκλιο η Γενική Γραμματεία φορολογικών και Τελωνειακών θεμάτων, διευκρινίζει πόσο ακριβώς θα πληρώνουν στον δήμο για κάθε άδεια... χαρτοπαιξίας, τα καταστήματα. Να σημειωθεί ότι το «τέλος» για την άδεια διενέργειας τεχνικών παιχνιδιών πηγαίνει κατά 90% στο κράτος και κατά 10% στον δήμο.

Η εγκύκλιος:

«ΘΕΜΑ: Υπολογισμός πληθυσμού δήμων κατά την επιβολή του τέλους διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων με παιγνιόχαρτα.

Με αφορμή την υποβολή ερωτημάτων των Δ.Ο.Υ. ...

Οι νουνεχείς ψηφοφόροι κι ο ρατσιστικός παραλογισμός της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας


 

Κανείς πλέον δεν τολμά να αμφισβητήσει το ότι ως Έλληνες της Κύπρου, διανύουμε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας μας. Φτάσαμε στο σημείο να προσπαθεί εναγωνίως η ηγεσία μας, να βρεθεί ο τρόπος να νομιμοποιηθεί η κατοχή μέσω της "λύσης" Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (Δ.Δ.Ο.), των δύο συνιστώντων "στέϊτς", με εκ περιτροπής προεδρία και παραμονή Τούρκων εποίκων. Μιας "λύσης" την οποία αποδέχεται η Τουρκία (αυτό έκανε το 2004) και η οποία θα φέρει πίσω την Τουρκοκρατία, οδηγώντας τους Έλληνες της Κύπρου στην πόρτα της εξόδου (στη φυγή από την Κύπρο). Αυτά συμβαίνουν, ενώ η χρεοκοπία της "σώφρονης πολιτικής" των "σοφών" της "ρεαλιστικής σχολής σκέψης", ήταν ξεκάθαρη στο δημοψήφισμα του 2004, όπου το τελικό προϊόν της "πολιτικής" αυτής, κρίθηκε και απορρίφθηκε με το συντριπτικό 76% από τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Δεν είναι αμπελοφιλοσοφίες αυτά που γράφουμε! Η εκ περιτροπής προεδρία, μίας από τις "προσφορές" του Δημήτρη Χριστόφια, είναι αρκετή από μόνη της για να το αποδείξει. Ας είμαστε πραγματικά ρεαλιστές κι όχι ουτοπιστές της… "ειρηνικής συμβίωσης" σε μια μελλοντική Δ.Δ.Ο. Αντέχει η Κύπρος, έστω και μια Τουρκική προεδρική θητεία; Μπορούν να φανταστούν κάποιοι… τι αυτή συνεπάγεται; Νομίζουν ότι επειδή εφαρμόστηκε (με την εγκληματική ανοχή της ηγεσίας μας) η γνωστή μέθοδος της "σαλαμοποίησης" και φτάσαμε στο σημείο να κινδυνεύουμε βάσιμα να έχουμε Τούρκο έποικο στο ύπατο αξίωμα, θα πρέπει να την δεχθούμε σαν κάτι το φυσιολογικό; Έχουν ψευδαισθήσεις όσοι πιστεύουν ότι οι Έλληνες της Κύπρου θα μπορούσαν να επιβιώσουν στην Κύπρο, κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Η Δ.Δ.Ο. με εκ περιτροπής προεδρία, αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην Τουρκική επικυριαρχία επί ολόκληρης της Κύπρου. Είναι το λιγότερο αφελείς όσοι νομίζουν ότι η Τουρκία θα αρκεστεί με το σημερινό στάτους της "προσωρινής διχοτόμησης" ή με την Δ.Δ.Ο. που ονειρεύονται οι ανεπαρκείς ηγέτες μας. Θα την δεχθεί μόνον ως ένα μεταβατικό στάδιο, που θα την εξυπηρετεί πλήρως, εφόσον θα είναι ακόμα ένα βήμα που θα την φέρνει ακόμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου της «ανάκτησης της Κύπρου» (έκθεση Νιρχάτ Ερίμ, 1956).

«Ακουμπήσαμε πάτο!» «Την έντονη ανησυχία του κάθε νουνεχή πολίτη προκαλεί η διολίσθηση στο Κυπριακό.» Το διαβάσαμε κι αυτό κάπου. Ώστε… "νουνεχείς πολίτες"… Διαβάζουμε την ερμηνεία από το λεξικό του Μπαμπινιώτη… «Νουνεχής: Αυτός που διαθέτει νου και φρόνηση, που χρησιμοποιεί σωστά τις διανοητικές και πνευματικές του ικανότητες, εχέφρων, συνετός, μυαλωμένος, σώφρων.» Νουνεχείς πολίτες… Πόσοι απ’ αυτούς απέμειναν άραγε; Αναρωτιόμαστε γιατί…, ενώ η πλειοψηφία των πολιτών, διαισθάνεται τον θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχει η πατρίδα, επιμένει να στηρίζει τους ανεπαρκείς ηγέτες που μας έφεραν ως εδώ.

Ζούμε σε ένα θέατρο του παραλόγου! Με πρωταγωνιστές τους γνωστούς κομματάρχες, με θεατές όλους εμάς, που είμαστε συνάμα και τα θύματα της όλης κατάστασης. Απορρίψαμε το σχέδιο Ανάν, αλλά τώρα πρέπει σώνει και καλά να το δεχθούμε γιατί είναι… «λύση από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους». Δυστυχώς, η πλειοψηφία των… "νουνεχών" πολιτών (που διαμαρτύρεται συνεχώς για την κατολίσθηση στο Κυπριακό) , ετοιμάζεται να "συσπειρωθεί" ενόψει βουλευτικών εκλογών και να στηρίξει εκ νέου τις καταστροφικές πολιτικές. Ίσως γιατί με κάποιες "έξυπνες" επιλογές "αριστίνδην" υποψηφίων βουλευτών θα τους ξεγελάσουν για να τους μαντρίσουν και πάλι (χωρίς ίχνος υπερβολής). Καλούνται οι νουνεχείς πολίτες, υποψήφια θύματα των "συσπειρώσεων", να μην πέσουν στις κομματικές παγίδες. Να το καταλάβουν επιτέλους όλοι: Οι κομματάρχες επιλέγουν "αριστίνδην" υποψήφιους βουλευτές, για να τους αναθέσουν καθήκοντα μαντρόσκυλου. Στην δε περίπτωση του ΔΗ.ΣΥ., θα ενισχύσουν τους υφιστάμενους νεροκουβαλητές του Νίκου Αναστασιάδη (Ελένη Θεοχάρους, Πρόδρομο Προδρόμου, Σωτήρη Σαμψών, Αντρέα Θεμιστοκλέους, Ουράνιο Ιωαννίδη κ.α.)

Ας ξαναδιαβάσει ο κάθε πατριώτης τον ορισμό του «νουνεχή» κι ας αποδείξει μετά, στην πράξη, ότι… «διαθέτει νου και φρόνηση, και χρησιμοποιεί σωστά τις διανοητικές και πνευματικές του ικανότητες.» Το κόμμα και η "συσπείρωση" που επιθυμούν οι κομματάρχες είναι άνευ σημασίας. Ιδιαίτερα οι νουνεχείς που ψήφισαν ‘ΟΧΙ’ στο δημοψήφισμα, ποτέ να μην ξεχνούν: Στηρίζοντας τα κόμματα που εμμένουν στον ρατσιστικό παραλογισμό της Δ.Δ.Ο. ( άλλως… "λύση" «από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους»), ρίχνουν νερό στον μύλο του Νίκου Αναστασιάδη και του Δημήτρη Χριστόφια που δίνουν όλο τους το είναι, για να επαναφέρουν το σχέδιο Ανάν και να «τσιμεντώσουν το "ΝΑΙ". 




Πανίκος Ελευθερίου 

Άσσια – Κατεχόμενη Αμμόχωστος 

Αυτή η γελοία κυβέρνηση μας έκανε "ρόμπα" ακόμη και στην υποσαχαρική Αφρική


Το τηλεγράφημα-σοκ που έστειλε στο ΥΠΕΞ,πρέσβης μας ζητώντας αξιοπρέπεια!

Τα όσα αναφέρει στο τηλεγράφημα που έστειλε ο πρέσβης μας στο Ναϊρόμπι Δημήτρης Λούνδρας, σοκάρουν! Απεικονίζουν το φάσμα της πλήρους κατάρρευσης το οποίο αντιμετωπίζει η χώρα ,η οποία φαίνεται ότι δεν μπορεί να έχει τακτοποιημένη ούτε τη "βιτρίνα" της, που είναι οι πρεσβείες της στο εξωτερικό!

Ο πρέσβης στο τηλεγράφημά του παρουσιάζει μία τραγική κατάσταση:
*Το προσωπικό είναι απλήρωτο.

*Αυτοκίνητα της πρεσβείας δεν κινούνται γιατί δεν έχουν βενζίνη.

*Η γεννήτρια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος δεν έχει καύσιμα.

*Επισημαίνει το πρόβλημα που υπάρχει με τα ενοίκια της πρεσβείας.

Στο τέλος του τηλεγραφήματος ο πρέσβης επισημαίνει ότι "σε περίπτωση που έχετε αποφασίσει το κλείσιμο της Αρχής αυτής θα παρακαλούσαμε να το κάνετε με αξιοπρέπεια"!

Ο πρέσβης ζητα να τηρηθούν  " οι συμβατικές υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει στο όνομα της χώρας μας.Υπενθυμίζουμε ωστόσο ότι η πρόωρη μονομερής καταγγελία του συμβολαίου ενοικίασης των Γραφείων της Πρεσβείας θα σημάνει πολύχρονο και εξευτελεστικό διασυρμό Ελλάδος και Πρεσβείας στην υποσαχαρική Αφρική και όχι μόνο".

ΟnAlert

Το εκρηκτικό κοκτέιλ που απειλεί την ελληνική οικονομία



Αν υπάρχει ένα ακριβές στοιχείο που να καταδεικνύει το μέγεθος της κρίσης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Έλληνες, τότε αυτό είναι το ύψος των επισφαλών δανείων τους και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν για να τακτοποιήσουν τις κάθε είδους τραπεζικές υποχρεώσεις τους. Η νομισματική έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, είναι και σε αυτό το σημείο αποκαλυπτική. Ήδη, από το Σεπτέμβριο του 2010, ο πήχης του 10%, έχει εκπέσει και όλα δείχνουν ότι πολύ σύντομα θα απειληθεί κι αυτός του 12% και ούτω καθεξής. Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, θα πρέπει να σημειωθεί το εξής:

Η πρόβλεψη ήταν ότι το 10% θα κατέπεφτε στο τέλος του πρώτου 6μήνου του 2011. Το πιθανότερο όμως είναι ότι τότε θα καταρριφθεί ο στόχος του 12%, αποδεικνύοντας με τον πλέον έμπρακτο τρόπο ότι τα δεδομένα αλλάζουν άρδην προς το χειρότερο.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ακόμα μεγαλύτερο βάθεμα της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, συνιστά ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, το οποίο κανείς δεν θέλει και δεν μπορεί να σκεφτεί στην παρούσα φάση πως θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί. Κι αυτό γιατί, ο ρυθμός της ελληνικής οικονομίας „τρέχει“ πλέον με έναν ρυθμό της τάξης του -4,6%, αντί του -4,2%, που ήταν η αρχική εκτίμηση την ώρα που η πρόβλεψη που γίνεται για το τέλος του έτους είναι ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα έχει γυρίσει σε θετικό πρόσημο. Πόσοι όμως ακόμα κι εντός του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης πιστεύουν ότι στο 4ο τρίμηνο του 2011, η ελληνική οικονομία θα τρέχει με θετικό πρόσημο; Στην πραγματικότητα, ελάχιστοι.

Όπως ελάχιστοι πίστευαν ότι αρχές του 2011, το συνολικό υπόλοιπο των δανείων στις τράπεζες θα ήταν μικρότερο σε σχέση με το αντίστοιχο των αρχών του 2010 κι ότι οι επισφάλειες θα είχαν προ πολλού σπάσει το φράγμα του 10% και θα όδευαν ολοταχώς προς το 12%.


Aυτό το άρθρο προέρχεται από το: S: Το εκρηκτικό κοκτέιλ που απειλεί την ελληνική οικονομίαAMYNIA http://amynias.blogspot.com/2011/02/blog-post_6890.html#ixzz1ENw7eLEf
Under Creative Commons License: Attribution

Από το 1997 είχε ενημερωθεί η Ιεραρχία της Ελλάδος για τα συμβαίνοντα σήμερα


ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 1997

Ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης το 1997 με επιστολή του προς τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρό Σεραφείμ, είχε κάνει γνωστά τα όσα έμελλε να πραγματοποιηθούν
στις σχέσεις πολιτείας και Εκκλησίας, για την κατάργηση των μισθών και των συντάξεων των κληρικών, καθώς και για την εκκλησιαστική περιουσία.
Η επιστολή έχει ως εξής:

Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι,

Ἤδη ἀπό τό Σύνταγμα τῶν Βρυξελλῶν θεσπίστηκε ἀνεξιθρησκεία. Αὐτόματα ὅμως ἔπαψε νά εἶναι στήν Ἑλλάδα ἐπικρατοῦσα θρησκεία καί προστατευομένη ἀπό τήν Πολιτεία ἡ Ὀρθόδοξη. Πλεῖστες μαρτυρίες ὑπάρχουν: Ὅσοι τώρα ἀπό Ἐκκλησιαστικούς φορεῖς μηνύθηκαν κατέφυγαν στό Εὐρωπαϊκό Δικαστήριο καί βάσει τοῦ Κοινοτικοῦ Δικαίου ὡς γνωστόν δικαιώθηκαν, ἔστω καί ἄν εἶχαν καταδικαστεῖ ἀπό τό Ἑλληνικό Δίκαιο. Ἄρα οὔτε οἱ ἀποφάσεις τῶν Ἑλλήνων δικαστῶν ἰσχύουν, ἰσχύουν μόνον οἱ ἀποφάσεις καί τό Δίκαιο τῆς Εὐρώπης.

Ἐπί πλέον, βάσει τοῦ Κοινοτικοῦ Δικαίου, δέν μπορεῖ κάποιο μέλος-κράτος νά ἔχει ἐπίσημα προστατευόμενη θρησκεία καί μάλιστα οἱ λειτουργοί της νά εἶναι μισθωτοί τοῦ κράτους. Πρό ἡμερῶν ἔφθασε στήν Μονή μας ἡ πληροφορία ὅτι τό Ὑπουργεῖο Οἰκονομικῶν μέ ἔγγραφό του πού ἔστειλε ἤ πρόκειται… νά στείλει πρός τόν Ἀρχιεπίσκοπο, δηλώνει ὅτι: “Ἀπό τό Σεπτέμβριο τοῦ 1997 οἱ νέοι κληρικοί πού θά χειροτονοῦνται ὑποχρεοῦται ἡ Ἀρχιεπισκοπή τόν διορισμό τους νά τόν στέλνει πρῶτα στό Ὑπουργεῖο Οἰκονομικῶν. Ἄν δέ, ὑπάρχει κονδήλιο τότε θά πληρώνονται, διαφορετικά θά ὑπηρετοῦν ἐκεῖ πού διορίσθησαν χωρίς μισθό”.

Ἀκόμη οἱ πληροφορίες πού ἔχουμε ἀπό τούς καλούς ἐκείνους πολιτικούς πού ἀγωνίζονται εἶναι ὅτι δέν ἐπιχειροῦν τώρα ἀκόμη τήν ἀποσύνδεση Ἐκκλησίας-Κράτους (ὅπως λέει ἡ Κοινοτική ἐντολή), διότι θέλουν πρῶτα νά τῆς πάρουν καί τήν ὑπόλοιπη Ἐκκλησιαστική περιουσία· κι ἀφοῦ ὁ λαός πιεζόμενος ἀπό δυσβάστακτα οἰκονομικά μέτρα ἀγανακτήσει, νά τόν στρέψουν τεχνιέντως ἐναντίον τῆς Ἐκκλησίας, ὅπως ἤδη ἔχουν ἀρχίσει νά κάνουν μέσω τῶν ΜΜΕ, καθώς ὅλοι βλέπουμε.

ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ:

α. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

β. Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

γ. ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ

δ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ε. ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΣΧΑ

Ἡ Κυβέρνηση καί οἱ Βουλευτές γνώριζαν ὅτι ἡ συνθήκη Σένγκεν ἔχει ἔρθει στήν Ἑλλάδα ἀπό τό 1988. Πέρασαν 9 ὁλόκληρα χρόνια χωρίς οἱ κυβερνήσεις μας νά μᾶς ἐνημερώσουν. Κρατοῦσαν τόσο καιρό τήν κοινοτική ἐντολή, ψήφιση συνθήκης Σένγκεν, μυστική.

Ὁ λαός τό ἔμαθε τό 1997 καί ὄχι ὅπως θά ἔπρεπε ἀπό τήν κυβέρνησή του, ἀλλά ἀπό μερικούς “τρελλούς” καί “φανατικούς” χριστιανούς, ὅπως τούς ὀνόμαζαν τά μέσα ἐνημερώσεως, τήν τελευταία στιγμή πού ψηφιζόταν ἡ Συνθήκη. Ἄν δηλαδή δέν φώναζαν οί χριστιανοί μας, κανένας δέν θά εἶχε μάθει γιά τήν Συνθήκη Σένγκεν.

Ἔτσι καί τώρα (1997) ἐνῶ ἔχουν φθάσει οἱ Κοινοτικές ἐντολές στήν Ἑλλάδα μας, περί καταργήσεως τῆς Ἑλληνικῆς Σημαίας, τοῦ Ἐθνικοῦ Ὕμνου, τῶν Ἐθνικῶν ἑορτῶν, τῆς Ἑλληνικῆς Ἱστορίας καί τῆς καταργήσεως τῆς Ὀρθοδοξίας ὡς ἐπισήμου θρησκείας, (διότι ἡ Ἑνωμένη Εὐρώπη πλέον σάν ἕνα Ἔθνος πρέπει νά ἔχει ἕνα νόμισμα, μία ταυτότητα, μία σημαία, ἕναν Ἐθνικό Ὕμνο, μία Ἱστορία, ἴσως καί μία θρησκεία ὅπως θά ἀναφέρουμε παρακάτω), δέν τολμοῦν οἱ πολιτικοί μας νά τά ποῦν στόν Λαό μας.

Τά ἀποκρύπτουν ὅπως ἀπέκρυπταν καί τόσα χρόνια τή Συνθήκη Σένγκεν, στήν κατάλληλη δέ στιγμή θά μᾶς τά γνωστοποιήσουν. (Σήμερα 2011 ἀρχίζουμε καί τά ζοῦμε). Ἀφοῦ πρῶτα μᾶς δέσουν καλά-καλά μέ τίς διάφορες Συνθῆκες θά μᾶς ποῦν μετά ὅτι δέν μποροῦν νά κάνουν διαφορετικά, διότι τούς πιέζει ἡ Ἑνωμένη Εὐρώπη.

Ὅπως μᾶς ἀποκάλυψε ἔντιμος Βουλευτής ὁ ὁποῖος μετέχει στίς Εὐρωπαϊκές ἐπιτροπές, πρό μηνῶν συζητήθηκε στήν Εὐρώπη ἡ ἡμερομηνία ἑορτῆς τοῦ Πάσχα. Οἱ Εὐρωπαῖοι πολιτικοί ἀπεφάσισαν, ἡ Ἑνωμένη Εὐρώπη νά ἑορτάζει στό ἐξῆς τό Πάσχα σέ μία ἡμερομηνία. Ἐδιάλεξαν δέ τήν ἡμερομηνία τοῦ Παπικοῦ Πάσχα. Ὅταν δέ οἱ Ἕλληνες Βουλευτές ἀντέδρασαν οἱ Εὐρωπαῖοι πολιτικοί εἰρωνευτικά καί χαμογελώντας τούς εἶπαν: “εἶναι πλέον ἡ ἡμερομηνία τοῦ Πάσχα Κοινοτική ἐντολή.

Δέν μᾶς ἐνδιαφέρει ἐάν ἐσεῖς εἶστε Ὀρθόδοξοι. Στήν Ἑνωμένη Εὐρώπη ὅλα θά εἶναι κοινά”. Τό εὐρωπαϊκό σκεπτικό εἶναι ὅτι ὅλες οἱ οἰκονομικές ὑπηρεσίες της Εὐρώπης, χρηματιστήριο, τράπεζες, ὑπηρεσίες κτλ., δέν ἔχουν ἀργία τότε πού οἱ Ὀρθόδοξοι ἔχουν Πάσχα καί δέν εἶναι δυνατόν οἱ ὑπηρεσίες της Εὐρώπης νά ἐργάζονται καί οἱ δικοί μας νά κάνουν διακοπές.

Οἱ περίοδοι τῶν διακοπῶν πρέπει νά συμπίπτουν δι’ αὐτό καί κατέληξαν νά δεχθοῦν ὡς ἀργία το Πάσχα τῶν Λατίνων καί τῶν Πρωτεσταντῶν πού πλειοψηφοῦν στήν Εὐρώπη.

Βλέπουμε ξεκάθαρα ἐδῶ, ὅτι ἡ ἀλλαγή τοῦ Πασχαλίου εἶναι Κοινοτική έντολή. Ὁ Πάπας διατάζει κι ἐμεῖς ἐφαρμόζουμε. Ὁ Οἰκουμενισμός εἶναι τελικά Κοινοτική ἐντολή. Στήν κατάλληλη στιγμή οἱ πολιτικοί μας θά τά ἐφαρμόσουν στήν πράξη, μή μπορώντας νά κάνουν διαφορετικά.


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/02/1997_15.html#ixzz1ENqlO15h