Σελίδες

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Έλληνας του κώλου: Παραιτήθηκε ο Κεντέρης απ΄την Πολεμική Αεροπορία... μόλις τον κάλεσαν


Την παραίτησή του από την Πολεμική Αεροπορία, της οποίας υπήρξε αξιωματικός αριστίνδην από το 2000, μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ υπέβαλε στα τέλη Σεπτεμβρίου ο Κώστας Κεντέρης.

Ο "ολυμπιονίκης" κλήθηκε να παρουσιαστεί στην 98 ΑΔΤΕ της Μυτιλήνης ως τις 15 Σεπτεμβρίου 2011, ενώ παρόμοιο φύλλο πορείας έλαβαν άλλοι 156 αξιωματικοί ολυμπιονίκες, πολλοί από τους οποίους ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο.

Η διαγραφή του Κεντέρη από τα μητρώα των αξιωματικών εκκρεμεί, αφού θα πρέπει να εγκριθεί το αίτημά του από το Ανώτατο Συμβούλιο της Πολεμικής Αεροπορίας, κάτι, όμως που θεωρείται τυπική διαδικασία.

Δεξί Χ-Τrem

ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ. ΜΕ ΨΥΧΡΗ ΜΑΤΙΑ…


 

Posted by anacondagr
Κοσσυφοπέδιο ‘’Με Ψυχρή Ματιά΄΄
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Βλέποντας την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο έχουμε σταθεί τις περισσότερες φορές με συναισθηματική ματιά ή ματιά δικαίου απέναντι στην κρίση, υποστηρίζοντας λύσεις ή εξελίξεις που θα αποκαθιστούσαν την ιστορική αλήθεια, όπως την έχουμε περιγράψει σε παλαιότερα άρθρα. Φαίνεται όμως τελικά ουτοπικό να πιστεύουμε ότι η όποια λύση θα στηρίζεται στην ιστορική αλήθεια και όχι στο δίκαιο του ισχυρού και νικητή στην περιοχή. Για το λόγο αυτό θα προσπαθήσουμε να δούμε την κατάσταση με την ψυχρή ματιά, αναζητώντας τη λύση, που θα προκαλέσει το μικρότερο κακό στον ηττημένο και φυσικά θα εξασφαλίζει απόλυτα και με το παραπάνω τα συμφέροντα των πρωταγωνιστών.
Φαίνεται λοιπόν ότι εάν η Σερβία θελήσει να δεχθεί την ψυχρή πραγματικότητα προκειμένου να μην οδηγηθεί σε άλλες περιπέτειες, που θα προκαλέσουν νέες δυσχερέστερες συνθήκες τόσο για την περιοχή του Β. Κοσσυφοπεδίου, όσο και για την ίδια τη Σερβία γενικότερα, θα πρέπει

ΝΑΤΟ, Τουρκία, Κύπρος και αντιπυραυλική ασπίδα

Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)

Ένα από τα ιδιαιτέρως σημαντικά θέματα που απασχολεί το ΝΑΤΟ είναι το νέο αντιπυραυλικό σύστημα που προβλέπει την ανάπτυξη μικρότερων πυραύλων τύπου SM-3, αρχικώς σε πλοία ή θαλάσσια πλατφόρμα στην Ανατολική Μεσόγειο και εν συνεχεία σε χερσαία εγκατάσταση όπου στρατηγικό μέρος αυτού του συστήματος θα αποτελεί η Τουρκία. Με βάση το υπάρχον σχέδιο, ένα περιορισμένο σύστημα ραντάρ και πυραύλων αναχαίτισης, το οποίο έτσι κι αλλιώς ήταν προδιαγεραμμένο για την Ευρώπη, θα συνδεθεί με την ευρωπαϊκή άμυνα προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο σύστημα που θα προστατεύει κάθε χώρα του ΝΑΤΟ έναντι επίθεσης με πυραύλους μέσου βεληνεκούς.

Ήδη αποφασίστηκε ότι τα ραντάρ της αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ θα

Μετά από 2 χρόνια εκκρεμοδικίας στο ΣτΕ η δικαίωση: Ανακάλεσε η Αρχή Προστασίας την απόφαση εν μέρει λειτουργίας βιομετρικών καμερών στις εισόδους της Εθνικής Τράπεζας.


 


Ανακάλεσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) με την υπ' αριθμόν 73/2011 & με Αριθμό Πρωτοκόλλου Γ/ΕΞ/3201/09-05-2011 απόφαση της δεκάδες αποφάσεις της που εκκρεμοδικούσαν με αιτήσεις ακυρώσεως ενώπιον του Δ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) λόγω κακής συνθέσεως κατά τη λήψη των αποφάσεων
Μεταξύ των ανακληθεισών αποφάσεων είναι & η υπ' αριθμόν 45/03-06-2009 απόφαση της Νεο σύστημα θυρών ασφαλείας της Εθνικής Τράπεζας - Επεξεργασία χαρακτηριστικών της γεωμετρίας των προσώπων 
http://www.dpa.gr/APDPXPortlets/htdocs/documentDisplay.jsp?docid=29,234,79,100,140,51,10,77
κατά της οποίας είχα ασκήσει την υπ' αριθμόν 5542/12.10.2009 αίτηση ακυρώσεως, η οποία είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί στην 7μελή σύνθεση του Δ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 11.05.2010 με Εισηγήτρια την τότε Σύμβουλο & νυν Αντιπρόεδρο του ΣτΕ κ. Έβελυν-Μικέλα-Μαίρη Σαρπ & Βοηθό Εισηγήτριας τον τότε Εισηγητή & νυν Πάρεδρο του ΣτΕ κ. Νικόλαο Μαρκόπουλο.

Ο "ποιοτικός" πολιτικός λόγος και τα "υβριστικά" ιστολόγια....

  
- "Θα σε πλακώσω"
- "Δεν πας στο διάολο ρε μ........α;"

Οσοι πίστεψαν ότι η παραπάνω στιχομυθία ανήκει σε ιστολόγους ή άλλους χρήστες του διαδικτύου... έκαναν λάθος....
Είναι λόγια που ειπώθηκαν στο ελληνικό κοινοβούλιο και μάλιστα από ιστορικά στελέχη του.

Η πρώτη "ατάκα" ανήκει στον κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη της Ν. Δημοκρατίας και η δεύτερη στην κ. Βάσω Παπανδρέου!!!

Εκεί κατέληξε φραστική τους αντιπαράθεση η οποία περιελάμβανε και πολλά ακόμα κοσμητικά επίθετα.....

Για να γνωρίζετε εσείς «οι Αθηναίοι» σε ποιους «δρόμους» δραστηριοποιείστε . Μήπως πρέπει να επανεξετάσουμε τις χορηγίες των προγόνων μας; Και αν προσθέσουμε τις προσωπικότητες της ελεύθερης Ηπείρου, τους Ζωσιμάδες, τους Καπλάνηδες, τους αδελφούς Γούδα, τους, τους...Μήπως μας χρωστάτε; Μήπως τα κληροδοτήματα πρέπει να επιστρέψουν στην (μία, αδιαίρετη, ....) Ήπειρο;

Αφορμή έλαβα από την ανάρτηση της «Φιλονόης εκ Πόντου» με τίτλο «Βρὲ τὶ πάθαμε μὲ τοὺς «κληρονόμους»!  Και εξ αιτίας της μονοπώλησης της «ελληνικότητας» από κάποιους ελληναράδες του νότιου ελληνικού «νότου», απεφάσισα να  αναρτήσω το παρόν μήπως και πάψετε να την.... παίζετε....(την ...ελληνικότητα  εννοείται!) Οδυσσεύς                           
Ιστορικές και σύγχρονες προσωπικότητες της Βορείου Ηπείρου


Έμποροι και εθνικοί ευεργέτες

 

Θρησκευτικοί ηγέτες/Ιερείς/Μοναχοί

 

 

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του ΓΕΕΘΑ και της εφημερίδας “Δημοκρατία”. Την ανικανότητα του νάνου μπεγλίτη (νομίζει ο βλάκας ότι είναι υπουργός ΕΘΑ)σηκώνει στους ώμους του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.



ΤΟ ΓΕΕΘΑ ΑΝΤΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ “ΤΑ ΡΕΣΤΑ” ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΕΓΑΤΑ

Επίδομα μαλάκα... (από το «Απουσία ψάλτου...βηξ»)

Θεόδωρος Πάγκαλος: “Η Ελλάδα αποτελεί ένα οικονομικό θαύμα”


 

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, την άμεση δημιουργία “ενός νέου θεσμού με πολιτικά κριτήρια, εντός της ΕΕ για τη διαχείριση των μακρο-οικονομικών ισορροπιών της ευρωζώνης”, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος κ. Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των διεθνών μέσων ενημέρωσης, αργά χθες το απόγευμα στο Παρίσι.
Αφού ανέτρεψε τα στερεότυπα περί ελαφρότητας και μη εργατικότητας των Ελλήνων και μίλησε για τις καταλυτικές εξελίξεις που είχε για τη χώρα μας η είσοδός της στην ευρωζώνη, δήλωσε πως η Ελλάδα αποτελεί ένα οικονομικό θαύμα!
“Η Ελλάδα αποτελεί ένα οικονομικό θαύμα” πρόσθεσε, “είναι μια χώρα που έχει μια σύγχρονη ιστορία ενάμισυ αιώνα, που κατόρθωσε να βγει από τα σωθικά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και σήμερα αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ως χώρα της ευρωζώνης, η οποία αποτελεί ένα πρωτοπόρο οικονομικό επίτευγμα”, επισήμανε.

«ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ». ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Δίκτυο Διαλόγου και Δράσεων για Δημοκρατική Διέξοδο από την κρίση

Η σοβαρότητα της σημερινής κατάστασης της Χώρας, καθώς και η ανάγκη άμεσης συσπείρωσης των Ελλήνων οδήγησαν τους συμμετέχοντες στα «Κλεισθένεια  2011» στην πρόταση συγκρότησης Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης με στόχο να εκφραστούν ΟΛΕΣ οι δυνάμεις που αγωνίζονται με συνέπεια ενάντια στην κατοχική Κυβέρνηση και στο κομματοκρατικό καθεστώς της υποτέλειας και της διαφθοράς, που οδηγεί στο ξεπούλημα της Χώρας και στην εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού, ενάντια στο νέο παγκόσμιο ολοκληρωτισμό, για μια Ελλάδα ελεύθερη, ευημερούσα και δημοκρατική. Η προσπάθεια αυτή τουλάχιστον μέχρι τη διεξαγωγή σχετικής  Συνδιάσκεψης, που αποφασίστηκε να διεξαχθεί σύντομα  θα αποκαλείται «Συσπείρωση για τη Δημοκρατία».

Για το σκοπό αυτό, ανταποκρινόμενοι στην κρισιμότητα των περιστάσεων και στις προσδοκίες του Ελληνικού Λαού για τη συνεργασία των αντιστασιακών δυνάμεων της Χώρας, απευθύνουμε ενωτικό κάλεσμα για συμμετοχή στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη με στόχο την άμεση συγκρότηση Πανελλαδικού Πατριωτικού Δικτύου, που θα προκύψει από ένα ενωτικό σχέδιο δράσης για την ανατροπή της Κυβέρνησης και του ξενόδουλου πολιτικού συστήματος με την υποβολή στον Ελληνικό Λαό προγράμματος μεταβατικής διακυβέρνησης, βασιζόμενο στις ακόλουθες προτεινόμενες πολιτικές αρχές που τίθενται σε διάλογο για ανάδειξη των θέσεων της «Συσπείρωσης για Δημοκρατία» και για το πρόγραμμα της Συνδιάσκεψης:

  1. Την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων για την υπερχρέωση και λεηλασία της  χώρας,

Σχιζοφρένεια, έξοδος και τιμωρία ....


Του Άγη Βερούτη 
Οι κυβερνήτες μας είναι σίγουρα απρόθυμοι και πιθανόν ανίκανοι να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση. Κάνουν οτιδήποτε μπορούν για να μην πράξουν τις πραγματικές λύσεις, που θα διορθώσουν το έλλειμμα και θα πατάξουν την παραβατικότητα που η κοινωνία μας έχει πια εθιστεί να ανέχεται.

Από την κοινωνία αυτό απαιτεί την αναζωπύρωση των χαμένων αξιών της Δημοκρατίας, ότι οι νόμοι είναι σημαντικότεροι από τα ιδιοτελή συμφέροντα του καθενός Πολίτη και του κύκλου του. Η ανεκτικότητα όλων μας ως Πολίτες στην παραβατικότητα που καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες στο στενότερο ή ευρύτερο περιβάλλον μας, υπογραμμίζει την αξιακή υποβάθμιση της κοινωνίας μας.

Έξοδος και Τιμωρία
Η κατακόρυφη μείωση του ελλείμματος μπορεί απλούστατα να γίνει με 3 γρήγορες κινήσεις, που όμως θα αναδείξει τους φαύλους και απατεώνες των κομματικών στρατών του παρακράτους αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας που ως τώρα προστατεύουν άπαντες οι πολιτικοί, και η κοινωνία ανέχεται. Οι απλές αυτές κινήσεις είναι:

Η κομμουνιστική απειλή! Ποιος είπε ότι έχει εξαλειφθεί στις μέρες μας;

Πολλές φορές φορές κατηγορήθηκα ότι εξακολουθώ να χρησιμοποιώ απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον κομμουνισμό και τους  οπαδούς του τους οποίους διαχωρίζω σε τρεις κατηγορίες. Τους έξυπνους (ηγετική ομάδα), τα επαγγελματικά στελέχη και τα πρόβατα (το υπόλοιπο 97% της δύναμης του ΚΚΕ). Υπάρχει και μια τάση, όχι κατηγορία, ιδεολόγων (κυρίως νεολαία) που όμως είναι καταδικασμένη, συν τω χρόνο, να ακολουθήσει μια από τις προηγούμενες τρεις. Διαβάστε στο παρακάτω κείμενο που οδηγεί ο φανατισμός των «προβάτων». Οδυσσεύς
Ειρήσθω
Α ρ χ ο μ α ν ί α & ε μ φ ύ λ ι ο ς
Με τον Λάζαρο Μαύρο

Δ Ε Ν ΦΤΑΣΑΜΕ ακόμα στις φρικαλεότητες, πατέρας να σφάξει τον γιο του («πατήρ παίδα απέκτεινε») για κομματικούς λόγους. Φτάσαμε όμως στο σημείο όπου, για τον Χριστόφια και το ΑΚΕΛ, 93χρονος παππούς, «ανώτατο στέλεχος ΑΚΕΛ και πρώην δήμαρχος Λάρνακος», αποκηρύσσει δημοσίως, εντύπως, ενυπογράφως και με οργή τον εγγονό του, δημοσιογράφο και λογοτέχνη, που μάλιστα φέρει ακριβώς το ίδιο ονοματεπώνυμο με τον ίδιο (Γιώργος Χριστοδουλίδης), επειδή ο εγγονός δημοσίευσε στον «Φιλελεύθερο» 5.10.11, επικριτικό άρθρο για τον Χριστόφια και το κόμμα. Την οργίλη αποκήρυξη του εγγονού απ’ τον παππού (που δεν έφτασε εισέτι στην «εγγονοκτονία») προέβαλε πανηγυρικά και χαιρέκακα από την 1η της σελίδα χθες η εφημερίδα του κόμματος, 
η «Χαραυγή»...
Μ Ι Κ Ρ Ο χαρακτηριστικό δείγμα προς τα πού οδεύουμε. Και πού, εμφυλίως, κατρακυλάμε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΠΕΙΡΑΜΕΝΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ;


                                                Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Η αλαζονεία, η παραφροσύνη και η φασιστική νοοτροπία του Αδόλφου Χίτλερ της ναζιστικής Γερμανίας, αιματοκύλησε κατά την διάρκεια του Β΄παγκοσμίου πολέμου, τις χώρες της Ευρώπης και τις εξαθλίωσε οικονομικά για ολόκληρες δεκαετίες. Οι αιμοσταγείς πρόγονοι της κ. Μέρκελ, επέδειξαν εξαιρετική αγριότητα κατά του Ελληνικού λαού στα χρόνια της κατοχής της Ελλάδος από τα φουσάτα του Χίτλερ. Αυτοί οι πρόγονοι, έσφαζαν αβίαστα χωρίς διάκριση γυναικόπαιδα, ηλικιωμένους, ιερείς και ανήμπορους ανθρώπους που δεν τους έβλαπταν, σκότωναν όποιο άμαχο έβρισκαν στο δρόμο τους. Εκτελούσαν εν ψυχρώ μικρούς και μεγάλους, ακόμη και βρέφη. Έβαζαν φωτιά σε ολόκληρα χωριά και ξεκλήριζαν οικογένειες. Δημιούργησαν γενοκτονία κατά της Ελλάδος και του λαού της. Μετά από εξήντα πέντε και πλέον χρόνια, ακόμη οι μνήμες είναι νωπές στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα και σε πολλές άλλες περιοχές της πατρίδος μας, που γνώρισαν την πρωτοφανή θηριωδία των Γερμανικών στρατευμάτων κατοχής.
Όμως, αυτό που δεν κατάφερε ο Χίτλερ, δηλαδή την υποδούλωση της Ελλάδος και γενικότερα της Ευρώπης με πολεμικά μέσα, το κατάφεραν οι απόγονοί του εν καιρώ ειρήνης. Αφού ανασυγκρότησαν, με την αμέριστη οικονομική βοήθεια και αρωγή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της υπόλοιπης Ευρώπης, την ισοπεδωμένη χώρα τους, στα χρόνια που ακολούθησαν μετά την λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, την κατέστησαν μια από τις ισχυρότερες παγκόσμιες οικονομικές δυνάμεις και βεβαίως έγιναν οι οικονομικοί επικυρίαρχοι της Ευρώπης και οι αφέντες αρχικά της ΕΟΚ και ακολούθως της ΕΕ.
Από την εποχή του Χίτλερ, η Γερμανία γνώριζε μέσω των χαρτογραφήσεων που είχε κάνει η επιστημονική του ομάδα, πως η Ελλάδα είναι γεμάτη από ορυκτό πλούτο που πιθανόν να

 

Σύμφωνα με τον Amir Taheri (New York Post) πριν από λίγες βδομάδες, ανώτατος Ρώσος αξιωματούχος τον διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του δεν θα μπλοκάρει το ψήφισμα του ΟΗΕ σχετικά με την εξέγερση στη Συρία. Ωστόσο, η Ρωσία το έκανε. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε την Συριακή αντιπολίτευση στη Μόσχα και με αυτό το τρόπο έδειξε πως αποκλείει τον Πρόεδρο Μπάσαρ αλ Άσσαντ από τις συνομιλίες. Σαρανταοκτώ ώρες μετά το βέτο της Ρωσίας ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε τον Άσσαντ να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις αλλιώς να παραιτηθεί.
“Για ποιο λόγο η Ρωσία συμπεριφέρεται τόσο ανεύθυνα όμως”, γράφει ο Amir Taheri; Αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω θα δούμε πως η πρώην Σοβιετική Ένωση είχε με τη Συρία καλές σχέσεις. Μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου η Ρωσία σταμάτησε να ενδιαφέρεται για τη Συρία αλλά και για τα υπόλοιπα τυραννικά αραβικά καθεστώτα. Ωστόσο ο ερχομός του Βλαντιμίρ Πούτιν στην πολιτική ζωή της Ρωσίας, σηματοδότησε μία αντιδυτική πολιτική και παράλληλα την επιστροφή της Μόσχας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου. 

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ ΣΤΟ ΑΛΑΤΣΑΜ ΤΗΣ ΣΑΜΨΟΥΝΤΑΣ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Από το TourkikaNea
Τα ιστορικά ελληνικά σπίτια του Αλατσάμ από την ανταλλαγή πληθυσμών ως τις μέρες μας.

Στα πλαίσια της συμφωνίας που υπογράφηκε ανάμεσα στην Τουρκική Δημοκρατία και την Ελλάδα μετά τον πόλεμο της σωτηρίας, 500 χιλιάδες Τούρκοι από την Ελλάδα και 1,5 εκατομμύριο Έλληνες από την Τουρκία υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν και να εγκαταλείψουν τα εδάφη που αποκαλούσαν πατρίδα. Εξετάζοντας τις συνθήκες εκείνης της περιόδου ενδεχομένως να φαίνεται ως ένα λογικό μέτρο, αλλά για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους αποτέλεσε μια τραγωδία.

Ένα από τα μέρη που βίωσε πιο έντονα αυτόν τον πόνο είναι η