Σελίδες

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Αυτοί που φεύγουν κι αυτοί που μένουν! Η περίπτωση Ρουπακιά...

Υπάρχουν δύο είδη κομμουνιστών. 
Αυτοί που μένουν και αυτοί φεύγουν.
Αυτοί που μένουν στο ΚΚΕ ακλόνητα πιστοί στις δηλητηριώδεις και καταδικασμένες ιδέες που τους διακατέχουν επονομαζόμενοι «ορθόδοξοι» κομμουνιστές που έχουν σαν ευαγγέλιο τις επιταγές της Γ' Κομμουνιστικής Διεθνούς.
Οι άλλοι, αυτοί που φεύγουν, φεύγουν γιατί δεν είναι σίγουροι κατά πόσο φταίνε οι ιδέες τους ή εκείνοι οι ανόητοι, σκληροπυρηνικοί και αρτηριοσκληρωτικοί δικτάτορες της αριστεράς που διαχειρίζονται αυτές τις ιδέες. Αυτοί «στολίζονται» από τους ορθόδοξους με ένα σωρό κατηγορίες-βρισιές όπως οπορτουνιστές, ρεφορμιστές, σεχταριστές , προδότες και άλλα πολλά τέτοια ωραία και χωρίζονται σε δύο υποκατηγορίες. 
Σε αυτούς που μένουν ανένταχτοι εφ' όρου ζωής και στους άλλους που στεγάζονται σε συγγενή ιδεολογικά σχήματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ κ.ά.τέτοια ) χωρίς να αποκλείεται η ένταξή τους ακόμη και σε τελείως αντίθετα, δηλαδή δεξιά σχήματα και είναι πάμπολλα τα παραδείγματα.
Αυτοί ειδικά, οι τελευταίοι - τελευταίοι, είναι οι τελείως απογοητευμένοι και θεωρούν ότι τα όσα πίστευαν μέχρι τότε δεν ήταν παρά νεανικές ανοησίες. Αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι των συνειδητοποιημένων πολιτών και μάλιστα -με μικρές εξαιρέσεις- ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι γιατί συνήθως στους κόλπους τους υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι ιδιαίτερα χαρισματικοί, υψηλής μόρφωσης, με πάθος και όνειρα, οι οποίοι έχουν βγει καθαροί από βρώμικα πολιτικά παιχνίδια, έχουν ιδιαίτερη αίσθηση της ελευθερίας και της δημοκρατίας με μια πολιτική ωριμότητα που αναπτύσσεται μέσα από αυτό το συναίσθημα ελευθερίας της σκέψης οι οποία τους κάνει πολλές φορές να στρέφονται με μίσος κατά των παλαιών ιδεών και των τέως ιδεολογικών συντρόφων τους αναπτύσσοντας έντονη πολεμική εναντίον τους.
Στις μικρές εξαιρέσεις θα μπορούσαμε μεταξύ άλλων να κατατάξουμε τον γραφικό και ανεκδιήγητο Πάγκαλο, τους «εγκεφάλους» αλλά και τους εκτελεστές της εγκληματικής οργάνωσης 17 Ν που παρέμειναν ανένταχτοι στον αριστερό και μάλιστα αντεξουσιαστικό χώρο απολαμβάνοντας μια παράξενη αναγνώριση, έναν κρυφό έως φανερό θαυμασμό και μια άνευ προηγουμένου αποδοχή του κομπλεξικού εκείνου κομματιού του λαού μας που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται σαν «προοδευτικό» και επιπλέον τον Γ. Ρουπακιά τον δολοφόνο του Φύσσα του οποίου η δολοφονία θα μας απασχολεί για όσο καιρό εξυπηρετεί το θέμα τους νταβατζήδες και τα τσιράκια τους, πολιτικάντηδες και δημοσιογράφους και ο οποίος Ρουπακιάς θα εισέπραττε την ίδια αποδοχή αν ήταν συνεργάτης του χοντρομπαλά και χοντρόμυαλου Χριστόδουλου Ξηρού.
Ο Ρουπακιάς είναι ειδική περίπτωση. Μετακόμισε (ίσως) σε έναν ιδεολογικό χώρο ξένον προς αυτόν πολύ μεγάλος αν κρίνουμε από την ηλικία του (45 ετών) για να υποστεί πλύση εγκεφάλου και να αλλάξει χαρακτήρα και νοοτροπία μετά από σαράντα τρία χρόνια ζωής, ποιος ξέρει πόσα από αυτά ενταγμένος στο ΚΚΕ ή και στον αντεξουσιαστικό αριστερό χώρο, ώστε να ενεργήσει με τον τρόπο που ενήργησε στην δολοφονία του Φύσσα. 
Θέλω να πω ότι ή είναι άνθρωπος χωρίς αναστολές και ανέλαβε εργολαβικά μία δολοφονία ή ότι ενήργησε έτσι όπως γαλουχήθηκε τα προηγούμενα 43 χρόνια στους κόλπους της αριστεράς
Αν όμως ανέλαβε εργολαβικά την δολοφονία θεωρώ ότι το έκανε για δύο λόγους.
Είτε γιατί του το ζήτησε η Χρυσή Αυγή είτε του το ζήτησαν κάποιοι άλλοι.
Αν εκτέλεσε συμβόλαιο της Χρυσής Αυγής θα πει ότι ο Μιχαλολιάκος και οι άμεσοι συνεργάτες του πρέπει να είναι πολύ ηλίθιοι και πρέπει άμεσα να εκτελεστούν, για να δολοφονήσουν έναν παντελώς άγνωστο δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην αριστερά να δημιουργήσει ακόμη έναν «ήρωα» εκ του μηδενός και στους εχθρούς τους την αφορμή να στοιχειοθετήσουν, από το πουθενά, την κατηγορία περί «εγκληματικής ομάδος» και επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί.
Αν όμως προσχώρησε στην ΧΑ βάσει σχεδίου «άλλων» ώστε να δράσει προβοκατόρικα σε δεδομένη στιγμή γεννιέται το ερώτημα ποιοι είναι αυτοί οι «άλλοι».
Αποκλειομένου σχεδόν του ΚΚΕ ειδικά με τους «νοητικά γέροντες» που απαρτίζουν την ηγετική του ομάδα τα τελευταία σαράντα χρόνια μας απομένει να δούμε ποιοι είναι οι «άλλοι» ή μάλλον τι είναι οι «άλλοι»;
Έχει γίνει πεποίθηση στο σύνολο του ελληνικού λαού ότι το πολιτικό σύστημα των νταβατζήδων με ενορχηστρωμένη σύμπραξη των εναπομενόντων κομμάτων, των ΜΜΕ, και πιθανώς ενός χειραγωγημένου παραδικαστικού κυκλώματος (έλα Ελένη...) βγαίνει κερδισμένο από την υπόθεση Ρουπακιά-Φύσσα πολλαπλώς.
Αποπροσανατολίζει τον λαό, καλύπτει τα σκάνδαλά του, εκμεταλλεύεται προς όφελός του την αδυναμία του πολιτικού κόσμου να χαράξει σωστή πολιτική, δρομολογεί αντιλαϊκά μέτρα πλουτίζοντας ασύστολα το ίδιο, εξουδετερώνει τον υπολογίσιμο αντίπαλο Χρυσή Αυγή και αποθαρρύνει κάθε πιθανό μελλοντικό αντίπαλο με την απειλή εφαρμογής της θεσμοθετημένης  επίπλαστης «νομιμότητας».
Θεωρίες; Ίσως,  αλλά το «σκοτάδι» δεν είναι μακρυά. «Κλείσε τα μάτια να το δεις» λέει ο θυμόσοφος λαός μας.

Οδυσσεύς Πάτσης 

Μητροκτόνες Κοινωνίες…

του Κων/νου Σοφούλη* στο «Μεταρρύθμιση»

Πώς να το κάνουμε; Δεν μπορεί η τρέχουσα επικαιρότητα, όσο δραματική κι αν είναι, να μας σέρνει μακριά από τα βαθύτερα ζητήματα που κουφοβράζουν κάτω από την επιφάνεια. Αυτό σκέφτηκα καθώς διάβαζα την πρόσφατη Έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την απασχόληση των γυναικών στην σύγχρονη οικονομία, ενώ άκουγα από το παράθυρο σαν υπόκρουση τα ατέλειωτα μπλά-μπλά της τηλεόρασης περί Χρυσής Αυγής. Είχα φτάσει στη μέση και ήδη είχα εξοργιστεί τόσο που σκέφτηκα να γράψω αυτό εδώ το κείμενο για να το μοιραστώ με τους αναγνώστες της Μεταρρύθμισης.
Η έκθεση είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική. Αυτό που με εξόργισε, όμως, ήταν το αναλυτικό πλαίσιό της, που παίρνει ως δεδομένο, ότι η μοναδική ή έστω ή σημαντικότερη οπτική γωνία μέσα από την οποία αξίζει να δούμε την σημερινή κατάσταση της γυναίκας είναι η συνδρομή της στην αύξηση του εθνικού προϊόντος. Ανέκαθεν με εξόργιζε κάθε αναφορά στον άνθρωπο ως εργαλείο κάποιας αυθαίρετης σκοπιμότητας. Γενικά δεν μου πάει να σκέφτομαι τον άνθρωπο αποκλειστικά σαν εργαλείο της υλικής παραγωγής, ετεροπροσδιορισμένο από αυτή και όχι αντίστροφα. Αλλά για την γυναίκα !!
Αν η γυναίκα έχει μια αυτόνομη και αυτοαναφερόμενη αποστολή στον κόσμο, αυτή είναι η αποστολή της ως μητέρα. Χωρίς μητέρες δεν μπορεί να υπάρξουν ομαλά κοινωνικοποιημένα παιδιά και χωρίς αυτά η κοινωνία μοιραία θα καταλήξει εκτρωματική σε διάστημα μερικών γενιών. Μια κοινωνία που αγαπά και σέβεται τον εαυτό της πρέπει να στηρίζει αξιωματικά τον μητρικό ρόλο της γυναίκας, και με αυτόν ως

12.000 ακίνητα της Πόλης περιμένουν τους Έλληνες ιδιοκτήτες τους

Picture 0 for 12.000 ακίνητα της Πόλης περιμένουν τους Έλληνες ιδιοκτήτες τους
γράφει ο «Μακεδών»

Πριν από τέσσερα χρόνια (τέλη Σεπτεμβρίου 2009) είχε εκδικασθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η αγωγή της Πολυξένης Φωκά-Πιστικά κατά του τουρκικού κράτους, το οποίο είχε δημεύσει την περιουσία της.
Επρόκειτο για τρεις πολυκατοικίες ιδιοκτησίας της, στην περιοχή του Ταξίμ, και το ΕΔΑΔ με απόφασή του δικαίωσε τους κληρονόμους της, υποχρεώνοντας το τουρκικό Δημόσιο να τους αποζημιώσει με την αξία των ακινήτων και τα διαφυγόντα κέρδη όλων αυτών των ετών, ποσό που υπολογίσθηκε συνολικώς σε 19 εκατ. ευρώ.
Τότε, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Κωνσταντινουπολιτών, κ. Νίκος Ουζούνογλου, είχε δηλώσει στην εφημερίδα «Μακεδονία»: «Όλη η παλιά ελληνική συνοικία της περιοχής του Ταξίμ μπορεί να είναι διεκδικήσιμη».
Η Τουρκία, είχε ψηφίσει νόμο (το 1987) με τον οποίον οι Έλληνες δεν είχαν τη δυνατότητα να διατηρήσουν περιουσία στην Κωνσταντινούπολη, επειδή ήταν συνοριακή περιοχή, όπως ισχύει και στη Θράκη. Έτσι, τα τουρκικά δικαστήρια εξέδιδαν αποφάσεις με τις οποίες

Κατά μάνα, κατά κύρη! ΑΚΕΛ όπως θα λέγαμε ΚΚΕ...

του Σάββα Ιακωβίδη
Η «σκευωρία» που θα… στηθεί και η απαξίωση του ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ είναι ένα μεγάλο και ιστορικό κόμμα. Έδωσε και δίνει μάχες για τον απλό άνθρωπο, τον εργάτη και τον αγρότη. Η αριστερή φιλοσοφία του επιτρέπει σε κάθε τρίτο παρατηρητή να αναμένει πως το κόμμα αυτό θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των μελών με σοβαρότητα. Εδώ και δεκαετίες, το ΑΚΕΛ έκτισε μεταξύ των μελών του διάφορες βεβαιότητες που, στο τέλος, αποδεικνύονται γυαλιστεροί πλην κενοί μύθοι.
Ότι, δηλ., είναι το κόμμα του λαού. Αλλά στους κόλπους του λειτουργεί μια νομενκλατούρα, που ευνοεί τους υψηλά ιστάμενους και όχι τους γνήσιους πατριώτες ΑΚΕΛικούς. Ότι ξέρει να αντιμετωπίζει επιτυχώς τα διάφορα προβλήματα των πολιτών. Η πενταετής διακυβέρνηση του τόπου -είναι αλήθεια με τη στήριξη του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ- σώρευσε τον τόπο σε ερείπια και οδήγησε πολλά μέλη του κόμματος σε απόγνωση. Η διακυβέρνηση Χριστόφια έχει απαξιωθεί και προκαλεί την οργή της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών.
Το Μαρί και η καταστροφή της οικονομίας έκαναν ακόμα και μέλη του ΑΚΕΛ να διερωτώνται πλέον για τις ικανότητες της ηγεσίας τους, που τόσα χρόνια τους μπούκωνε με διαβεβαιώσεις ότι μόνο το κόμμα τους μπορούσε να βγάλει τον τόπο από τα πολιτικά,

Μα τι στο καλό θέλουν;

Asitia
Το κλείσιμο 22 αεροδρομίων της χώρας εισηγείται η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa και οι Γερμανοί σύμβουλοι του δημοσίου προς την ελληνική κυβέρνηση.
Η εισήγηση σύμφωνα με πληροφορίες επανέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από την τρόικα μερικούς μήνες μετά την απόρριψη της από το αρμόδιο υπουργείο. Συγκεκριμένα η πρόταση αφορά το κλεισιιμο αερολιμένων που εξυπηρετούν απομακρυσμένα νησιά αλλά και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και αφορά τα αεροδρόμια: Σητείας, Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας, Νέα Αγχιάλου, Λήμνου, Χίου , Καστοριάς, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Σκύρου, Σύρου Ικαρίας, Λέρου Καρπάθου, Νάξου, Πάρου, Μήλου, Κυθήρων, Αστυπάλαιας, Καστελόριζου και Κάσσου.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επαναφορά της συγκεκριμένη εξωφρενική πρότασης συναντάει ήδη ισχυρές αντιστάσεις καθώς το κλείσιμο αυτών των αεροδρομίων θα απέκλειε χιλιάδες πολίτες που ζουν στα νησιά της λεγόμενης άγονης γραμμής ενώ θα τορπιλίσει οποιαδήποτε προσπάθεια τουριστικής ανάπτυξης. Η επιμονή της τρόικας δεν θα πρέπει να μείνει ανταπάντηση από την ελληνική κυβέρνηση καθώς μια πιθανή αποδοχή της θα καταδικάσει ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

πηγή

O Aλέν Ντελόν μαζί με την Μαρίν Λεπέν και το Εθνικό Μέτωπο

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στην Γαλλία, για πρώτη φορά το «Εθνικό Μέτωπο» της Μαρίν Λε Πεν βρίσκεται στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν μια αλματώδη άνοδο με ποσοστό 24%, που προηγείται με δυο μονάδες από το δεξιό κόμμα «Ump» που συγκεντρώνει 2% και με πέντε
από τους Σοσιαλιστές που έχει μόλις το 19% των προτιμήσεων των Γάλλων ψηφοφόρων.
Με τις Ευρωεκλογές της Άνοιξης του 2014 να πλησιάζουν, η Γαλλία φαίνεται να ανησυχεί με την επιρροή της Λε Πεν και την άνοδο του κόμματός της, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις.
Ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός, δήλωσε την συμπάθειά του προς το «Εθνικό Μέτωπο», ενώ σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε για το εβδομαδιαίο περιοδικό «Nouvel Observateur» δεν έκρυψε τη χαρά του αναφωνώντας «Επιτέλους!».
Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο Ντελόν ανέφερε πως: «Το Εθνικό Μέτωπο είναι απολύτως σταθερό στις θέσεις του. Ο κόσμος δεν αντέχει πια τα παλιά κόμματα και τον τρόπο που μιλάνε και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα. Αυτό που θέλουμε είναι δράση».

πηγή

ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

em_salamina_agonas_gia_tin_eleutheria
Οἱ ἑλλαδίτες, ἀποκτήσαμε πολλὰ μειονεκτήματα κατὰ τοὺς τελευταίους πολυτάραχους αἰῶνες τῆς ἱστορίας μας. Ὠχαδερφισμός, ἀνατολίτικου τύπου ἀναπαυτικὴ ἁδράνεια, παθητικότητα, καθολικὴ μετριότητα, τεμπελιά(χρησιμοποιῶ ἐπίτηδες τὸν τουρκικό ὅρο ἀντὶ τῆς ὀκνηρίας), ἀφιλοτιμία καὶ κουτοπονηριά, εἶναι μερικὰ μόνο ἐξ αὐτῶν.

Κοντὰ σ’ αὐτά, οἱ κοινωνικοπολιτικὲς συνθῆκες εὐνόησαν τὸν ὑπερτροφισμὸ ἀρχαιότερων ἀρνητικῶν γνωρισμάτων μας, ὅπως εἶναι ἡ ὑπέρμετρη φιλαυτία, ἡ διχόνοια, ἡ ὑστεροβουλία.

Ἀκόμα καὶ ἐκεῖνα τὰ σχετικὰ αρνητικὰ χαρακτηριστικά, ὅπως ὁ τυχοδιωκτισμός, που μᾶς ὁδήγησε στὸν προϊστορικὸ ἀποικισμὸ ὅλης κυριολεκτικὰ τῆς ὑδρογείου καὶ τὸν πολιτισμικὸ ἐμπλουτισμὸ ἡμῶν καὶ βαρβάρων, ἔχουν περιορισθεῖ σὲ μικροελλαδίτικα γνωρίσματα παρακμῆς καὶ μιζέριας(ἀπάτη,αἰσχροκέρδεια).

Ὁ ἀγχίνους, ὁ πολύμητις, ὁ ἀγκυλομήτης Προμηθεύς τῆς Οἰκουμένης κατήντησε σήμερα νὰ εἶναι ἕνας κουτοπόνηρος ἑλλαδίτης Ἐπιμηθεύς, ἀνάξιος πλέον νὰ φέρη τοὺς περήφανους

Πανεπιστήμια ή θέατρα του παραλόγου;


Δεν γνωρίζω καμιά πολιτισμένη χώρα στην οποία κάθε χρόνο, κάθε μήνα, κάθε ημέρα, τα πανεπιστήμιά της γίνονται χώροι που η παραλογία, η πολιτική αντιδικία δια τελεσιγράφων, η κουρελαρία, ο κομματισμός, η αναξιοκρατία κι η έλλειψη διαλόγου βρίσκονται στο «κόκκινο».
Δεν γνωρίζω καμιά πολιτισμένη χώρα στην οποία τα πανεπιστήμιά της βρίσκονται σε καθεστώς συνεχών διενέξεων και συγκρούσεων.
Εσχάτως, τα ελληνικά πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά, επειδή οι πρυτάνεις κι οι διοικήσεις τους αποφάσισαν να (ξανά)κάνουν επανάσταση, με αφορμή την κινητικότητα των υπαλλήλων υποστήριξης.
Απίστευτα πράγματα, από μικρόνοες ανθρώπους, ελαχίστων προσόντων, επικίνδυνων ακόμη και για να διδάξουν την προπαίδεια στους φοιτητές.
Νέοι φοιτητές δεν μπορούν να εγγραφούν, την ώρα που οι γονείς τους ήδη πληρώνουν

Tα βρώμικα μυστικά μιας λίστας

του Θανάση Μαυρίδη

Είναι το καλύτερα φυλαγμένο κοινό μυστικό της χώρας: Η λίστα Lagarde. Είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι σε αυτή την χώρα δεν λειτουργούν οι θεσμοί. Αν θέλουν μπορούν να ξεκινήσουν ένα απίστευτο γαϊτανάκι αποκαλύψεων. Κανείς δεν τολμά, όμως, να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας. Φοβούνται ότι αυτά που θα βγουν θα είναι πιο τρομακτικά κι από το ζεϊμπέκικο του Άκη.
Σε μία ευνοούμενη πολιτεία η δημοσιοποίηση μιας τέτοιας λίστας θα είχε κινητοποιήσει τις φορολογικές και τις δικαστικές αρχές. Οι φορολογικές αρχές θα έψαχναν να βρουν αν οι φορολογούμενοι δικαιολογούσαν τα ποσά που φέρονται να κατέχουν . Οι δικαστικές αρχές, με την σειρά τους, αν υπάρχουν άλλου είδους παραβάσεις. ΄Όπως, για παράδειγμα, αν υπάρχουν υπόχρεοι για δηλώσεις πόθεν έσχες ή αν πίσω από ονόματα και λογαριασμούς ανακαλυφθούν διαδρομές για το λεγόμενο μαύρο πολιτικό χρήμα.
Τι συνέβη απ΄ όλα αυτά; Έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι στους φορολογούμενους; Μας είπαν ότι ο έλεγχος είχε ξεκινήσει. Τι απέδειξε; Να μην μας πουν ποιοί ήταν οι καλοί και

Πρόσκληση στον Εορτασμό του Μακεδονικού Αγώνα

MakAgon

ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. /ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΝ ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Το 2001, μια ομάδα Ελλήνων ιστορικών (Βλάσσης Αγτζίδης, Αθανάσιος Κόρμαλης, Σταύρος Καρκαλέτσης και άλλοι), εξέδωσαν τον ''ΑΤΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ'' (εκδόσεις ''Αλέξανδρος''), ένα μνημειώδες έργο με εκτενείς αναφορές στον αλύτρωτο Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, της FYROM, της καθ' ημάς Ανατολής και της Κύπρου. Ο μετέπειτα πρόεδρος του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. Σταύρος Καρκαλέτσης συνέγραψε τότε το τμήμα του έργου που αφορούσε στον υπόδουλο και εν πολλοίς άγνωστο Ελληνισμό των Σκοπίων. Σήμερα, που μεθοδεύεται η εκποίηση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας, και η κυβέρνηση φαίνεται να έχει αποδεχθεί ως ονομασία της FYROM το ''Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας'', το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. ανακοινώνει την ανάρτηση (από σήμερα και τμηματικά) των σχετικών κειμένων. Δεν περιμένουμε βεβαίως να κινητοποιηθεί η ελληνική διπλωματία και το ΥΠΕΞ προς προάσπιση του Ελληνισμού των Σκοπίων, απλά κάνουμε το ελάχιστο που μας αναλογεί...

Τουρκική προσβολή: Ενθρόνιση δεσπότη σε… ξενοδοχείο

Αδυνατώντας να ξεφύγει από τον νεοθωμανικό πανισλαμισμό της η Τουρκία ανάγκασε μητροπολίτη του Οικουμενικού Θρόνου να ενθρονιστεί σε ξενοδοχείο των Κυδωνιών (τουρκιστί Αϊβαλί).
Πιο συγκεκριμένα και παρά το γεγονός ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε ειδοποιήσεικαι προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, εδώ και έξι μήνες, αναφορικά με την έγκριση της τελετής ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα στον ανακαινισμένο Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κυδωνιών, το τουρκικό κράτος επικαλούμενο «γραφειοκρατικές καθυστερήσεις» προχώρησε στην προσβλητική για την Ελληνορθοδοξία κίνηση να μην επιτρέψει την τέλεση της λειτουργίας στον Ναό με αποτέλεσμα να επιστρατευτεί το τοπικό ξενοδοχείο.
Η συγκεκριμένη κίνηση της Τουρκίας ανάγκασε τον ψύχραιμο σε τέτοιες καταστάσεις Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να μην παραστεί στην λειτουργία, αφού όπως γίνεται κατανοητό ο προκαθήμενος της παγκόσμιας Ορθοδοξίας δεν μπορεί να ενθρονίζει

ΤΟ MEGA ΕΒΓΑΛΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ!

20131009-215909.jpg
Ξέχασαν τις χρυσές εποχές που χέρι – χέρι με τους παρακρατικούς, προσπαθούσαν να γκρεμίσουν τον “κακό Καραμανλή” για να έλθουν μια ώρα αρχύτερα στην εξουσία του “μεγάλου στοχαστή”…
Τέτοια ξεφτίλα μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον Ερντογαν που δεν ήλθε ποτέ…
Οργισμένος ο Προκόπης Παυλόπουλος για το σχόλιο της Μαρίας Σπυράκη στο δελτίο του Mega που τον ήθελε να εκφράζει ενστάσεις για την νομιμότητα των κινήσεων της Δικαιοσύνης σχετικά με την Χρυσή Αυγή.
Το Κουρδιστό Πορτοκάλι επικοινώνησε με τον πρώην υπουργό ο οποίος δεν έκρυβε την οργή του για την αναφορά
του ονόματός του δίπλα σε εκείνα των Άρη Σπηλιωτόπουλου και Ευρυπίδη Στυλιανίδη.
-Έστειλα αμέσως sms στην Μαρία Σπυράκη με το οποίο διέψευδα όσα υποστήριζε αλλά δεν

Τα θρησκευτικά στη Γερμανία και η αποτυχημένη πολυπολιτισμικότητα

γράφει ο Κων/νος Χολέβας


Η εκλογική επιτυχία της κ. Μέρκελ και ο κομβικός ρόλος, τον οποίο διαδραματίζει η Γερμανία στην Ευρώπη, μου φέρνουν στον νου τη συζήτηση για την πολυπολιτισμικότητα. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν οι μετανάστες που ζουν σε μία ευρωπαϊκή χώρα, ιδίως οι ασιατικής προελεύσεως, μπορούν να ζουν σε κόσμους παράλληλους χωρίς να ενσωματώνονται και χωρίς να σέβονται την ιστορία, τον πολιτισμό και την ταυτότητα του λαού που τους φιλοξενεί. Η πολυπολιτισμική αντίληψη, η οποία ενθουσιάζει ορισμένους συμπατριώτες μας, απαντά ότι θα πρέπει εμείς, οι Έλληνες Ορθόδοξοι, να κάνουμε εκπτώσεις και υποχωρήσεις για να μην θίγονται οι μετανάστες. Να αλλάξουμε τα βιβλία Ιστορίας, να κατεβάσουμε τις εικόνες του Χριστού από τα σχολεία και τα δικαστήρια, να μετατρέψουμε το μάθημα των Θρησκευτικών από Ορθόδοξο σε θρησκειολογικό, γενικότερα να μην επιμένουμε στην ελληνικότητά μας. Η αντίθετη άποψη προτείνει ως λύση την ενσωμάτωση - ένταξη εκείνων των μεταναστών που θέλουν και μπορούν. Να κάνουν δηλαδή οι φιλοξενούμενοι τις απαραίτητες υποχωρήσεις και όχι οι φιλοξενούντες.

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑ"... Όταν ο Ε.Βενιζέλος συμβουλευόταν τον Άκη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας...


Σφυρίζουν αδιάφορα στο ΠΑΣΟΚ από την καταδίκη του "νο 2" στελέχους του κόμματος επί 30 χρόνια, του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ γνωρίζουν άριστα ότι ο Άκης δεν ήταν μόνος τους.

Ήταν πολλοί ή και όλοι αυτοί που έκαναν τα ίδια πράγματα μέσα στα ηγετικά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ και το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο ήταν η εκπληκτική αλληλεγγύη που επιδείκνυαν όταν κάποιος ... στριμωχνόταν για τα εγκλήματά του.

Π.χ. μετά τις εκλογές του 2009 όταν είχαν αποκαλυφθεί ουκ ολίγα για την παράνομη και διεφθαρμένη πολιτική συμπεριφορά του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας, σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (ουφ!) Ευάγγελος Βενιζέλος, όχι απλώς το κάλυπτε, αλλά δήλωνε και διατεθειμένος