Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Ισλαμικός τρόμος στην Ελλάδα

Μέλη ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης παρέλασαν ως αλληλέγγυοι με τους εργάτες της Μανωλάδας, υπό τα απαθή βλέμματα των αρχών.
Λιγες ημέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην Βοστώνη και την απαγωγή των ιεραρχών της Συρίας από ακραιους ισλαμιστές, ο εφιάλτης φαίνεται πως χτυπά την πόρτα και της Ελλάδας.

Με πρόσχημα το έγκλημα κατά των εργατών στην Μανωλάδα, στην πορεία αλληλεγγύης που ακολουθησε, πρωτοστάτησε ακραία ισλαμιστική οργάνωση γνωστή για τις θηριωδίες που έχει διαπράξει στο Μπανγκλαντές κατά "απίστων"!
Πρόκειται για την οργάνωση "Hefazate Islam Bangladesh"¨που...

Διαψεύδεται η εφημερίδα «το Χωνί» σχετικά με δημοσίευμά της για τον Σαμαρά


Αστειότητες τα περί αντιγραφής από τον γιο Σαμαρά - Διαψεύδει το κολλέγιο και ξεμπροστιάζει την κομμουνίστρια καθηγήτρια.
[Εννοείται οτι την απάντηση του σχολείου δεν θα την βάλουν αυτοί που με χαρά αναπαρήγαγαν 2 μέρες τώρα τις αστειότητες του ΧΩΝΙ... 

όλοι αυτοί στις εκλογές του Ιουνίου κατηγορούσαν τη ΝΔ για το σποτάκι με τα παιδιά που ρωτούσαν το δάσκαλο για το ευρώ... 

τώρα αποδείχθηκαν πρώτοι στην υποκρισία και τον κανιβαλισμό στη βάση ψευδών] 
 
Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΧΩΝΙ που αφορά σε απόλυση εκπαιδευτικού μας, διότι δήθεν συνέλαβε μαθητή μας να επιχειρεί να αντιγράψει, επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε τα ακόλουθα: 
 
Τον Οκτώβριο του 2012 πρώην εκπαιδευτικός του Κολλεγίου Αθηνών κατέθεσε αγωγή κατά του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος με τη διαδικασία εργατικών διαφορών,διεκδικώντας να κηρυχθεί άκυρη η λύση της εργασιακής της σχέσης. Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών στις 22.4.2013 και...


Ελληνικό Δημόσιο ΔΥΝΑΣΤΗΣ...


Αυτό το δημόσιο , αυτές τις νοοτροπίες , αυτές τις πρακτικές προσπαθούν να συντηρήσουν τα κόμματα... 

Σήμερα , Μ. Δευτέρα που προσπαθούν οι άτυχοι πολίτες να βρουν ένα αποκούμπι , οι δυνάστες  του δημοσίου κάνουν στάση εργασίας...


Καλή ανάσταση Ελλάδα...

το βρήκα εδώ
Ψωνίζει μελλοντικούς ψηφοφόρους στα «φραουλοχώραφα της οργής» η αριστερά...
Χωρίς να την ενδιαφέρει το ποιόν τους, απλά και μόνο για το πρόσκαιρο συμφέρον. Θα μου πείτε, μετά, και αν κερδίσει τις εκλογές, θα έχει όλο τον χρόνο στην διάθεσή της να εφαρμόσει την κομμουνιστική τακτική που εφάρμοσε το σοβιετικό καθεστώς στις ξένες μειονότητες απομονώνοντάς τες, διασκορπίζοντάς τες και δημιουργώντας τους τόσα προβλήματα στην στοιχειώδη τους διαβίωση ώστε να αναγκαστούν να φύγουν μόνοι τους. Την τακτική αυτήν ακριβώς που εφήρμοσε και στην ελληνική μειονότητα τόσο των Ελληνοποντίων όσο και των θρασιμιών του κομμουνιστικού στρατού 1946-49 στέλνοντάς τους στα κάτεργα της Τασκένδης. Μόνο που οι ηλίθιοι του ΣΥΡΙΖΑ ξεχνούν ένα πράγμα. Η ΕΣΣΔ διέθετε απέραντες και κατάλληλες εκτάσεις γης για να εφαρμόσει το σχέδιό της. Οι γελοίοι συριζαίοι που θα διασπείρουν τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών της χώρας μας; Ή μήπως σκέπτονται την βίαιη μείξη Ελλήνων και αλλοφύλων  κατά τα πρότυπα Εμβέρ Χότζα στην Βόρειο Ήπειρο;
«Ήπειρος, η Πατρίδα μας»
Διαβάστε στο αριστερό «ΠΡΙΝ»

Λίγες ημέρες πριν από την εργατική Πρωτομαγιά του 2013 και οι συνθήκες στα χωράφια και στις μεγάλες αγροτικές εκμεταλλεύσεις της Ηλείας έρχονται να αναβιώσουν εικόνες από το 19ο αιώνα. Εργοδοτική τρομοκρατία, κυβερνητική συνενοχή. Φόβος και άθλιες συνθήκες διαβίωσης. «Δεν υπάρχει σωματείο. Δεν υπάρχει συνδικάτο ή άλλος φορέας που να μπορεί να μας στηρίξει σε μια διεκδίκηση», λέει στο Πριν ο Λέντου, εργάτης από το Μπαγκλαντές με τα λίγα Eλληνικά του. Ωστόσο, τα δολοφονικά πυρά των επιστατών της Νέας Μανωλάδας άνοιξαν μια ρωγμή σε όλη αυτήν τη ζοφερή εικόνα.
Την Παρασκευή 19 Απριλίου χωρίς καμία ιδιαίτερη προεργασία και βαδίζοντας σε «αχαρτογράφητη» περιοχή, κλιμάκια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΚΕΕΡΦΑ, της Ένωσης...
Εφαρμογή της «Αρχής του Ανακλητού» ΚΑΙ στην χώρα μας. (Από την Πολιτική Διακήρυξη  Αρχών- Ιδρυτική Συνέλευση της «Συμμαχίας  Πολιτών» στην Κύπρο)

Στην Πολιτική Διακήρυξη της «Συμμαχίας Πολιτών» του Γιώργου Λιλλήκα στην Κύπρο καθίσταται σαφές πως πλέον τα πολιτικά πρόσωπα πρέπει να είναι υπόλογοι στους πολίτες καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους και όχι μόνο στην προεκλογική περίοδο και ταυτόχρονα η κυριαρχία του λαού πρέπει να είναι διαρκής για να ελέγχονται τα πολιτικά πρόσωπα ως προς την υλοποίηση του κοινωνικού συμβολαίου με βάση το οποίο εξασφάλισαν την εμπιστοσύνη και τη ψήφο των πολιτών.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την εφαρμογή της Αρχής του Ανακλητού, που δίνει το δικαίωμα και την εξουσία στους πολίτες να ανακαλούν τους εκλελεγμένους αντιπροσώπους τους ( Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Βουλευτές, Δημάρχους κτλ) με δημοκρατικές διαδικασίες. Μήπως αυτή είναι λύση που πρέπει να εφαρμοσθεί και στην χώρα μας; Τι θα πει ότι το Σύνταγμα προβλέπει ότι ο Έλληνας εκφράζεται δια της ψήφου του και στην συνέχεια υποχωρεί αποδεχόμενος την πολιτική των κομμάτων. Και όταν τα κόμματα «λοξοδρομούν» και ξεφεύγουν από το πρόγραμμά τους ή όταν διαπιστώνεται η ανικανότητα ενός εκλεγμένου θα πρέπει για τέσσερα ή πέντε χρόνια ο λαός να ανέχεται την παρουσία τους στην πολιτική σκηνή (κεντρική ή αυτοδιοικητική) της χώρας; Τα έξοδα θα επικαλεσθούν μερικοί. Μα θα είναι σαφώς λιγότερα αν αναλογισθούμε την ζημιά που μπορεί να επιφέρει στην χώρα ένας επίορκος υπουργός ή δήμαρχος πχ ή ένας ανίκανος πρωθυπουργός. Εφαρμογή και στην χώρα μας λοιπόν της αρχής του ανακλητού. Διαβάστε στην συνέχεια όλη την διακήρυξη.«Ήπειρος, η Πατρίδα μας»

Οι βασικοί πυλώνες πάνω στους οποίους δημιουργήθηκε η «Συμμαχία Πολιτών» αναλύονται μέσα από την Πολιτική Διακήρυξη Αρχών η οποία υιοθετήθηκε κατά την ιδρυτική συνέλευση της συμμαχίας την Κυριακή στην Λευκωσία και στην οποία διακήρυξη αναφέρεται ότι η σύστασή της βασίστηκε στην «αδήριτη ανάγκη να δράσουμε άμεσα, να προασπίσουμε και να σώσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία» και στην...
Η χρονική σύμπτωση κάνει την θεωρία της εξόδου μας από ευρώ και ΕΕ, αδιάντροπη!

Πριν από ένα μήνα δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Μιλιέτ ένας χάρτης με την Τουρκία όπως την ονειρεύεται το Συμβούλιο Ασφαλείας της γειτονικής χώρας. Στον χάρτη αυτόν η Τουρκία φτάνει μέχρι την Θεσσαλονίκη και περιλαμβάνει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ολόκληρη την Κύπρο.

Το δημοσίευμα έτυχε της αντίδρασης της βουλγαρικής κυβέρνησης, όχι όμως της ελληνικής. Είναι σαφές ότι οι φίλοι μας από την άλλη πλευρά του Αιγαίου βλέπουν την κρίση στην Ελλάδα ως ιστορική ευκαιρία για να πετύχουν τα σχέδιά τους. Η Μιλιέτ και η Χουριέτ έχουν πολλές φορές στο παρελθόν εκφράσει τις θέσεις του στρατιωτικού και οικονομικού κατεστημένου της Τουρκίας. Σήμερα ασχολούνται συνεχώς (και δικαίως) με την άσχημη θέση που έχουν περιέλθει η Ελλάδα και η Κύπρος.

Οι υπερπατριώτες που υπερασπίζονται με θέρμη την προοπτική να πετάξουμε τους τροϊκανούς στην θάλασσα, θα έχουν, ελπίζουμε, μία καλή πρόταση για να λυθεί ο γρίφος «Τουρκία». Η έξοδος της χώρας από το ευρώ και την ΕΕ δεν νομίζουμε, πάντως, να είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή. Η γερμανική Ευρώπη δεν έχει μέχρι σήμερα βοηθήσει στο ελάχιστο στην υπόθεση των συνόρων της ΕΕ με την Τουρκία, αλλά μία επίθεση σε ελληνικό έδαφος θα έχει απίστευτο πολιτικό κόστος για την Γερμανία.

Εκτός κι αν εμείς διαλέξουμε μόνοι μας την πόρτα της εξόδου, αν αποφασίσουμε για άλλη...
Στον κόσμο των συμβασιούχων (και του αυτοκτονικού ιδεασμού…)

Σα να μην πέρασε μια μέρα… 

Μπορεί να έχουμε πτωχεύσει, μπορεί να κυκλοφορούμε ανά τας Ευρώπας με απλωμένη την χείρα της επαιτείας, μπορεί η καταβολή μισθών και συντάξεων και η διατήρηση των πυλώνων της χώρας (υγεία, άμυνα) να εξαρτάται από τις δόσεις των δανείων και τις αποφάσεις του Eurogroup, αλλά βρισκόμαστε και πάλι στο σημείο από όπου ξεκινήσαμε: 

Στους συμβασιούχους! 

Χωρίς να μπαίνω σε θέματα σχετιζόμενα με την ανάγκη κάθε ανθρώπου να εργαστεί (που συστηματικά συνδέεται με την παροχή της ψήφου του), το γεγονός ότι η πτωχευμένη χώρα που δεν μπορεί να πληρώσει τις εφημερίες των γιατρών της, μετατρέπει πάντα σε μείζον θέμα τους συμβασιούχους, αποδεικνύει πως ορθώς χρεοκοπήσαμε. 

Τι άλλο μπορεί να αποδεικνύει το ενδοκυβερνητικό θέμα που ξέσπασε – με τον κ. Ρουπακιώτη να διαφωνεί με την κατάργηση των δικαστικών αποφάσεων, έστω και παρελκυστικών, αν και οι δικαστικές εντολές με τις οποίες παραμένουν στις θέσεις τους συμβασιούχοι των οποίων έχουν εδώ και χρόνια λήξει οι συμβάσεις τους, έχουν γίνει ψωμοτύρι; 

(Το γεγονός ότι με τον τρόπο αυτό έχει καταργηθεί η ελληνική γλώσσα – τουλάχιστον ως προς τις λέξεις «συμβασιούχος» και «προσωρινό» - δεν φαίνεται να έχει μεγάλη σημασία)… 

Και όμως, όλα αυτά σημαίνουν και κάτι ακόμη: 

Την χαρά του εργατολόγου! 

Στρατιές ολόκληρες αυτής της συμπαθούς αυτής (για τους...

Ολιγόμηνη απασχόληση στους ΟΤΑ με μισθό κάτω από 490 ευρώ
Picture 0 for Ολιγόμηνη απασχόληση στους ΟΤΑ με μισθό κάτω από 490 ευρώΗ διατύπωση στο πολυνομοσχέδιο για την ολιγόμηνη απασχόληση ανέργων στους ΟΤΑ. Μερική αποδοχή της δεύτερης τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, εφόσον το επιτρέψουν τα δημοσιονομικάΣε μερική αποδοχή και του δεύτερου άρθρου της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ, για τη δυνατότητα μείωσης εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, προέβη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
Συγκεκριμένα, η μείωση εργοδοτικών εισφορών μπορεί να προβλέπεται «ως μέτρο ανάσχεσης της ανεργίας, για τις επιχειρήσεις που διατηρούν τις υφιστάμενες σε αυτές, θέσεις εργασίας».

Παράλληλα, η προσθήκη του κ. Στουρνάρα στο νομοσχέδιο για την απασχόληση ανέργων σε ολιγόμηνα προγράμματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (που αφορά το πρώτο άρθρο της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ, το οποίο είχε γίνει νωρίτερα γνωστό), προβλέπει καθαρές αμοιβές «κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας», ύψους 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες των 490 ευρώ μηνιαίως - ενώ για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, οι απολαβές δεν θα ξεπερνούν τα...