Σελίδες

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Σάββα Παύλου: Ο χρήσιμος ηλίθιος κομμουνιστής Χριστόφιας. Αποχωρώντας πήρε όλη την Κύπρο στον τάφο...

1. ΚΟΥΡΕΜΑ 35% ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ Α.Κ.Ε.Λ., 
3. ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
 ΚΟΥΡΕΜΑ 35% ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ Α.Κ.Ε.Λ
«Στο βάθος κήπος»  γράφουν οι ταβέρνες στην Αθήνα, θέλοντας να πληροφορήσουν τους υποψήφιους πελάτες τους ότι πίσω από τη τσιμεντένια πρόσοψη υπάρχει μια ειδυλλιακή αυλή, για να απολαύσουν το φαγητό και το ποτό τους, μέσα σε δέντρα και γλάστρες. Στην Κύπρο είναι ανάποδα τα πράγματα. Πίσω από την τσιμεντένια πραγματικότητα που ζούμε αυτή την περίοδο οδηγούμαστε σε ένα μέρος πιο αποτρόπαιο, «στο βάθος: επιστροφή του σχεδίου Ανάν» .
Μετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν, η Κύπρος βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση. Είχε καλή ηγεσία, καλή οικονομία και ήταν ενταγμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση που τότε σε θωράκιζε αρκετά. Για όσους θέλουν να μιλήσουν με χαιρεκακία για τη σημερινή στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης  πρέπει να τονίσω ότι στη σύγχρονη ανθρώπινη ιστορία, που χαρακτηρίζεται από συνεχείς και ταχύτατες αλλαγές, εννέα χρόνια είναι πάρα πολλά για την αλλαγή «παραδείγματος». Μέσα σε εννέα χρόνια συνέβησαν αρκετά (μείωση της αμερικανικής πρωτοκαθεδρίας, ανάδυση άλλων πόλων δύναμης, σε ευρωπαϊκό επίπεδο αδιαμφισβήτητα υπεροχή της Γερμανίας, διάσταση ευρωπαϊκού Νότου και Βορρά, οικονομική εξαθλίωση της Ελλάδας κ.λπ.)
Τότε, λοιπόν, μετά το 2004, έπρεπε η Κύπρος να αποδυναμωθεί. Να χάσει δύο από τα πλεονεκτήματά της, την ηγεσία και την οικονομική σταθερότητα. Ο Αναστασιάδης ήταν καμένο χαρτί, γελοιοποιημένος, τα δύο τρίτα του κόμματός του δεν τον ακολούθησαν στην πορεία του υπέρ του σχεδίου Ανάν. Έπρεπε να βρεθεί ο «χρήσιμος ηλίθιος», δηλαδή ο Χριστόφιας. Άνθρωπος ανίκανος, ημιμαθής, χωρίς...