Σελίδες

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Η Γαλλία απαγόρευσε την προσευχή των μουσουλμάνων στους δρόμους

Το πήρα από το Dexi X-Trem. Ελλάς- Γαλλία συμμαχία λέγαμε κάποτε θέλοντας να δείξουμε την φιλία που συνέδεε τους δύο λαούς αλλά και την συγγένεια των πολιτισμών μας. Δεν γνωρίζαμε ότι θα έλθει αυτή η δωσίλογη οικογένεια των Παπανδρέου να ανατρέψει τα πάντα ακόμη και την αυτοεκτίμησή μας θέλοντας να μας φέρει στο υποεπίπεδο των ισλαμικών βαρβαρικών ορδών. Για μια ακόμη φορά η Γαλλία μας δείχνει τον τρόπο να αμυνθούμε από τον ισλαμικό κίνδυνο που ελλοχεύει προκειμένου να υποβιβάσει τον πολιτισμό μας. Υπάρχει ελπίδα ο Γιωργάκης να παραδειγματισθεί; Αποκλείεται! Αυτός ενδιαφέρεται μόνο πώς θα πλουτίσει την οικογένειά του εις βάρος του ελληνικού λαού. Οδυσσεύς

Οι μουσουλμάνοι χρησιμοποίησαν ως προσωρινό χώρο λατρείας ένα παλιό κτίριο της πυροσβεστικήςΣε εφαρμογή τέθηκε στη Γαλλία η απαγόρευση των προσευχών στους δρόμους, με αποτέλεσμα χιλιάδες μουσουλμάνοι να χρησιμοποιήσουν ως προσωρινό χώρο λατρείας ένα παλιό κτίριο της πυροσβεστικής που παρέμενε αναξιοποίητο. Το γεγονός αυτό προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις, ενώ ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Κλοντ Γκεάν προειδοποίησε πως όσοι δεν υπακούσουν θα αντιμετωπιστούν με αυστηρότητα από την αστυνομία.
Η απαγόρευση αποτελεί σοβαρή ένδειξη του προβλήματος της Γαλλίας να ενσωματώσει τα πέντε εκατομμύρια μουσουλμάνους, οι οποίοι...

Προτιμότερο ένα Θερμό Επεισόδιο;




Το ερώτημα απλό και κρίσιμο: Μέχρι ποιού σημείου πρέπει να εμμένει η Κύπρος στις έρευνες για φυσικό αέριο;
Τα σενάρια ενόψει συνοψίζονται στα εξής τρία:
(α) Η Κύπρος προχωρεί στις έρευνες και η Τουρκία ΔΕΝ παρεμβαίνει στρατιωτικά αλλά περιορίζεται σε παράπλευρες πολιτικές κινήσεις π.χ. επιδίωξη νέων συμφωνιών με εμπλεκόμενες χώρες, αυθαίρετη οριοθέτηση του θαλάσσιου χώρου με το ψευδοκράτους, έρευνες της εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου. Το τελευταίο θεωρείται βέβαιο επειδή η Κύπρος είναι ο πιο αδύνατος κρίκος της αλυσίδας Ισραήλ-Ελλάδα-Κύπρος.
(β)  Η Κύπρος προχωρεί στις έρευνες και η Τουρκία αντιδρά στρατιωτικά προκαλώντας θερμό επεισόδιο για να παρεμποδίσει την εξόρυξη. 
(γ) Η Κύπρος αναβάλλει τις έρευνες με πρόσχημα κάποιο «σοβαρό» αντάλλαγμα (μαζί με τον εκβιασμό ότι θα της επιρριφθούν ευθύνες για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων).    
Στην πραγματικότητα, η συγκυρία είναι ανεπανάληπτα θετική για την ελληνική πλευρά. Κατ΄αρχήν, το γεωπολιτικό περιβάλλον και ισχυρά συμφέροντα ευνοούν τις δικές μας θέσεις. Με διαφορετικό βαθμό και λεχτικό, αλλά οι πλέον σημαντικές χώρες έχουν τοποθετηθεί υπέρ των θέσεων μας: ΗΠΑ, Ρωσία, Ισραήλ και Ε.Ε. (ως σύνολο 27 κρατών-μελών). Η ξεχωριστή στήριξη σημαντικών μελών της Ε.Ε. όπως Γερμανίας και Γαλλίας θεωρείται δεδομένη. Φυσικά, στο πλευρό της Κύπρου τάχθηκε και η Ελλάδα. Ακόμη και η Βρετανία αναγνωρίζει...

Επικοινωνία και τηλέγραφοι στην αρχαία Ελλάδα



Ο Υδραυλικός Τηλέγραφος 

Αυτός ο τρόπος επικοινωνίας εφευρέθηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. από τον Αρκάδα στρατηγό Αινεία τον Τακτικό. Σύμφωνα μ' αυτόν γέμιζαν έναν κάδο με νερό. Στον απέναντι λόφο υπήρχε ένας ακριβώς ίδιος κάδος με την ίδια βρύση στη βάση του κάδου. Οι δύο κάδοι είχαν μια ράβδο η οποία επέπλεε πάνω στο νερό και είχε χαραγμένους πάνω της διάφορους κωδικούς.

Κάθε φορά που ήθελαν να στείλουν ένα σήμα, ανύψωναν έναν πυρσό και οι δύο σταθμοί (πομπός και δέκτης) άνοιγαν τις βρύσες τους την ίδια στιγμή. Το νερό έβγαινε με τον ίδιο ρυθμό και όταν η επιφάνειά του νερού στον σταθμό του πομπού έφθανε στον κωδικό που ήθελαν να στείλουν, κατέβαζαν τον πυρσό και έκλειναν τη βρύση. Τότε μπορούσε ο δέκτης να διαβάσει τον κωδικό του σήματος πάνω στη ράβδο. Αυτός μετά μετέδιδε το μήνυμα στον επόμενο στη σειρά σταθμό κοκ. Αυτό το σύστημα επικοινωνίας απαιτούσε πολύ καλό συγχρονισμό των δύο σταθμών για να μπορέσει να δουλέψει σωστά.

Ο Οπτικός Τηλέγραφος

Αυτός ο τρόπος επικοινωνίας χρησιμοποιήθηκε στην αρχαία Ελλάδα και ονομαζόταν φρυκτωρία. Σύμφωνα μ' αυτόν, χρησιμοποιούσαν δύο ομάδες από 5 δαυλούς η καθεμια και κάθε φορά που ήθελαν να στείλουν ένα σήμα, άναβαν φωτιά στους αντίστοιχους δαυλούς και ο σταθμός στον άλλο λόφο (συνήθως 30 χιλιόμετρα μακριά) αναμετέδιδε το μήνυμα στον επόμενο λόφο κοκ. Εφευρέθηκε από τους Έλληνες μηχανικούς Κλεοξένη και Δημόκλειτο τον 2ο αιώνα π.Χ.

Πηγή 

Γιατί οι διάφορες μειοψηφίες είναι ισχυρές στην Ελλάδα;

Θεώρησα επίκαιρο να αναδημοσιεύσω σήμερα το συγκεκριμένο άρθρο γιατί δίνει απαντήσεις στα όσα εξελίσσονται, χωρίς την συγκατάθεσή μας, τις τελευταίες ημέρες εις βάρος του ελληνικού λαού αλλά και ο τρόπος αντίδρασής μας. Προχθές ανάρτησα ένα κείμενο για το πώς πρέπει, κατά την γνώμη μου, να αντιμετωπισθεί η φορολαίλαπα που εξαπολύει εις βάρος μας η λαομίσητη κυβέρνηση. Πιστεύω ότι το παρακάτω κείμενο με συμπληρώνει κατά κάποιο τρόπο.... Οδυσσεύς


Δεν σας κάνει εντύπωση γιατί στη χώρα μας, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του λαού είναι αδύναμη και στην ουσία άγεται και φέρεται ως αγέλη αμνών σιωπηλά προς σφαγή, εντούτοις κάποιες μειοψηφίες έχουν δυσανάλογα μεγάλη πολιτική ισχύ και στην ουσία επιβάλουν τόσο τις επιθυμίες τους όσο και τους ανθρώπους τους στην εξουσία;;
Η απάντηση είναι απλή και ανάγεται στην ουσία της λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος.

Ειδικότερα θα πρέπει επιτέλους όλοι κάποια στιγμή, μα όλοι, να κατανοήσουμε ότι
το  πολιτικό μας σύστημα, με τους θεατρικούς και όχι ουσιαστικούς συνταγματικούς θεσμούς που το συγκροτούν, εξασφαλίζει την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ της πολιτικής ελίτ από την...

Τουρκική υποκρισία καταγγέλλει Αιγύπτιος αρθρογράφος



 
Άρθρο γνώμης στην έγκυρη εφημερίδα της Αιγύπτου Al Ahram, στη στήλη με τίτλο «όσα δεν λέγονται», του δημοσιογράφου Άσραφ Άλ Άσρι, εξαπολύει δριμύτατη επίθεση εναντίον του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο και κατηγορεί για υποκρισία, τακτικισμούς και τη εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων, ενώ ονομάζει τους Τούρκους, «εμπόρους κηδειών»!
Στο άρθρο ο συντάκτης του υποστηρίζει: «Δεν είναι ντροπή να εντυπωσιαζόμαστε από το Τουρκικό πολιτικό πρότυπο και να το θαυμάζουμε. Επίσης, δεν είναι κακό να επαινούμε τις επιτυχίες και τη δυναμισμό που παρουσιάζει τελευταίως η Τουρκία. Είναι όμως μεγάλη ντροπή, η μετατροπή της Αιγύπτου σε δίοδο για την υλοποίηση του νέου τουρκικού σχεδίου, το οποίο παραγκωνίζει και καταπατά τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η νέα Αίγυπτος».
Στη συνέχεια το άρθρο κάνει μια μικρή στροφή προς την τόσο αγαπημένη στον αραβικό κόσμο συνωμοτική προσέγγιση, αν και στο συγκεκριμένο ζήτημα...

Παρουσίαση βιβλίου του αειμνήστου Χάρη Ψωμιάδη για τον Νάνσεν

του Δημήτρη Τσάκα


Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο για τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας και του Πόντου την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011, στις 7 μ.μ. θα παρουσιάσουν το βιβλίο του Δρα Χάρη Ψωμιάδη «Ο Νάνσεν και το Ελληνικό Προσφυγικό Πρόβλημα 1922-1924».

Η παρουσίαση θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν.

Το εν λόγω βιβλίο, όπως έγραψε ο «Ε.Κ.», εκδόθηκε με τη χορηγία του Ερευνητικού Κέντρου για τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας και του Πόντου με έδρα το Σικάγο, αρχικά στην αγγλική γλώσσα και σύντομα και στην Ελληνική.

Την αγγλική έκδοση έχει αναλάβει ο Λέανδρος Παπαθανασίου, ιδιοκτήτης του «Pella Publishing», ο οποίος ήταν στενός φίλος του Δρ. Ψωμιάδη και είχε εκτυπώσει και άλλα προηγούμενα έργα του. Ο κ. Παπαθανασίου είναι ταυτόχρονα και μέλος της Εφορίας του Κέντρου Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών του Κολλεγίου του Κουίνς.

Το βιβλίο είναι προϊόν πολυετούς έρευνας του Δρ. Ψωμιάδη στα αρχεία των Παρισίων, της Ουάσιγκτον, της Μόσχας, των Βρυξελλών, της Γενεύης, του Ελευθερίου Βενιζέλου και του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και φέρει για πρώτη φορά στο προσκήνιο άγνωστες πτυχές για την προσφορά του Νάνσεν και τις θηριωδίες των Τούρκων.

Ο Δρ. Χάρης Ψωμιάδης, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» έχασε την πολύμηνη μάχη με...

Τα ονόματα των πολιτικών που έπαιρναν δωρεές από τη «μαφία των ακινήτων». Αναφέρονται τα ονόματα της Ντ. Μπακογιάννη, Νικ. Κακλαμάνη, Σοφίας Καλατζάκου, Κ. Σκανδαλίδη. Π. Ευθυμίου


paraskey_16-9-2011Πολιτικά πρόσωπα και δημοτικούς άρχοντες φέρεται να χρηματοδοτούσαν οι εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης που είχαν στήσει τη «μαφία των ακινήτων», αλλά και το λεγόμενο «παραδικαστικό κύκλωμα Νο2».
Συγκεκριμένα, στα χέρια του αντεισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου, που διερευνά την υπόθεση, εκτός από τις χιλιάδες τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων που κατέγραψε ο “αρχικοριός” της ΕΥΠ, βρίσκεται και μία συγκλονιστική κατάθεση που έχει δώσει στις 29-11-2010, ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο τελευταίος είχε αρχικά συνεργαστεί με τους θεωρούμενους ως εγκέφαλους της συμμορίας, τον πολιτικό μηχανικό, Σταύρο Γεωργιτσογιαννάκο και τον περιβόητο από τη συμμετοχή του και στο πρώτο παραδικαστικό κύκλωμα, αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη.
Ωστόσο, στη συνέχεια ο Δ. Παρασκευόπουλος αποφάσισε να συνεργαστεί με την Υπηρεσία Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, καταγράφοντας όλες τις κινήσεις των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε «υπό προστασία μάρτυρα».
Καταθέτοντας λοιπόν ενώπιον του κ. Ντογιάκου, ο 66χρονος δικηγόρος, αναφέρει την πρόεδρο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρα Μπακογιάννη, τον...

Τουρκία - Ισραήλ και ψαροφαγία στον Βόσπορο

  

Με τον Λάζαρο Μαύρο στην Σημερινή

Η Τ Α Ν ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ για τα κυβερνώντα Μυαλά, η ρήξη μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ. Δεν μπόρεσαν να την προβλέψουν. Κι ούτε βέβαια προσανατόλισαν εγκαίρως την παραγωγή ελάχιστης πολιτικής σκέψης σχεδιασμού και προετοιμασίας, προς μια τέτοια πιθανότητα. Κι όταν λέμε «Μυαλά», εννοούμε τους… πανσόφους που κυβερνούν, συν τους… πανσόφους ηγέτες των κομμάτων και τους καθ’ ύλην φωστήρες συμβούλους αμφοτέρων. Μυαλά εγκιβωτισμένα στη διανοητική οκνηρία και τσιμεντωμένα στο περί άλλα τυρβάζεσθαι. Καίριας σημασίας, για την ανεπάρκεια άσκησης πολιτικής.

Ο Μ Ω Σ: Τη ρήξη Τουρκίας - Ισραήλ την είχε προαναγγείλει δημοσίως πριν από 12 (δώδεκα) χρόνια, το 1999, γραπτώς και τρισβαθέστατα αναλυτικώς, ο επιφανής Τούρκος ισλαμιστής καθηγητής - κι από το 2009 υπ.Εξ. - κ. Αχμέτ Νταβούτογλου: Ένας συγκριτικά μεγαλύτερος όγκος σελίδων, στο ογκώδες βιβλίο που εξέδωσε το 1999 με τον τίτλο “Stratejik Derinlik Turkiye’ nin uluslararasi konumu” («Το Στρατηγικό Βάθος - Η διεθνής θέση της Τουρκίας»), καταφερόταν εναντίον του Ισραήλ. Με αναφορές κακεντρέχειας, φθόνου και μίσους, που εξικνούντο μέχρι και την…

Μοναδικός εξωπλανήτης απολαμβάνει διπλό ηλιοβασίλεμα



Ουάσινγκτον: Η επιστημονική φαντασία επιβεβαιώνεται με μια ανακάλυψη πρωτοφανή στα αστρονομικά χρονικά. Το ερευνητικό διαστημικό σκάφος Kepler της NASA εντόπισε έναν πλανήτη ο οποίος έχει δυο ήλιους - περιστρέφεται δηλαδή γύρω από δυο άστρα ταυτοχρόνως!

Είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο φαινόμενο συλλαμβάνεται από ανθρώπινα όργανα. Ο πλανήτης, ο οποίος ονομάζεται Kepler-16b, βρίσκεται σε μια γωνιά του Γαλαξία σε απόσταση 200 ετών φωτός από τη Γη. Υπολογίζεται ότι είναι ένας γίγαντας αερίων με μάζα όσο το ένα τρίτο αυτής του Δία.

Δυο ανατολές και δυο δύσεις

Ολοκληρώνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τους δύο ήλιους του σε 229 γήινες ημέρες. Όπως ο πλανήτης του Λουκ Σκαϊγουόκερ στην ταινία «Ο πόλεμος των άστρων» έχει τη σπάνια τύχη να «βλέπει» δυο ανατολές και δυο δύσεις.

Παρ’ όλα αυτά μάλλον κανείς δεν βρίσκεται εκεί για να τις απολαύσει. Σύμφωνα με τους αστρονόμους, επειδή τα δυο άστρα του είναι μικρότερα από τον δικό μας ήλιο και λιγότερο θερμά, η επιφάνεια του Kepler-16b θα πρέπει να είναι παγωμένη. Υπολογίζεται ότι ψύχεται στους -73 ως -101 βαθμούς Κελσίου.

Η απίστευτη ανακάλυψη αποδίδεται στις εξαιρετικές «ικανότητες» του ερευνητικού σκάφους Kepler, το οποίο «συνέλαβε» το σύμπλεγμα των δυο άστρων και του πλανήτη τους μέσα από τις εκλείψεις τους.

«Πρόκειται για μια καταπληκτική μέτρηση από το Kepler. Το πιο συναρπαστικό όμως είναι ότι υπάρχει εκεί έξω ένας πλανήτης που περιστρέφεται γύρω από δυο άστρα» δήλωσε ο Αλαν Μπος του Carnegie Institution, ένας εκ των κύριων συγγραφέων της σχετικής μελέτης που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Science».