Σελίδες

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Το κράτος αποχαιρετά …και τα όπλα


Το «σωστό» κράτος οφείλει να είναι μικρό, ευέλικτο και κομψό, να πάψει ν’ ασχολείται με ό,τι περιττό και κοστοβόρο, όπως παιδεία, υγεία, πρόνοια, επενδύσεις κλπ, και να περιοριστεί στα απολύτως αναγκαία, όπως είναι η άμυνα, η εσωτερική ασφάλεια και η εξωτερική πολιτική. Αυτά εν ολίγοις νομίζαμε ότι αποτελούν, τα καθήκοντα του «αποτελεσματικού» κράτους, σύμφωνα με το απόσταγμα της νεοφιλελεύθερης θεωρίας.

Αυτά μέχρι χθες, διότι σήμερα η πραγματικότητα μάς αποκαλύπτει ευχάριστα, ότι το κράτος μπορεί να γίνει ακόμα πιο μικρό, αρκεί να βγάλουμε από πάνω μας τις παρωχημένες νεοφιλελεύθερες παρωπίδες, που το θέλουν ν’ ασχολείται ακόμα με την άμυνα και την εσωτερική ασφάλεια. Γιατί τάχατες, τόσο ανίκανος είναι ο ιδιωτικός τομέας που δεν είναι σε θέση ούτε ένα πόλεμο να διεξάγει; Άλλωστε μόνο τους τελευταίους τέσσερεις αιώνες, οι στρατοί έπαψαν να είναι αμιγώς μισθοφορικοί. Όλον τον υπόλοιπο καιρό όλο και κάποιος καλός άνθρωπος βρισκόταν, που τους τάιζε και τους εξόπλιζε.

Για να μην μακρηγορούμε, το Πεντάγωνο, το οποίο ήδη από τη δεκαετία του ’70 φλερτάρει με τα καλά της εξωτερικής ανάθεσης σε ιδιωτικές εταιρίες της διεξαγωγής πολέμου σε μέρη δύσκολα και επικίνδυνα, σήμερα βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σ’ αυτές. Μέχρι τον Μάρτιο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία του...

ΚΥΠΡΟΣ: Η λύση της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η λύση ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που κατέθεσε το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα στον κυπριακό λαό , χωρίς να του επιτραπεί βέβαια να παρουσιάσει και αναλύσει προς το λαό δια των μέσων μαζικής ενημέρωσης , στηρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες.
Πρώτο , στην άρνηση παραχώρησης αυτοδιοικούμενης ζώνης ή περιφέρειας προς τους τουρκοκύπριους .
Και δεύτερο , στην κατάργηση του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης και στη θέσμιση του πρώτου ελεύθερου συντάγματος της κυπριακής δημοκρατίας που θα γεννηθεί μέσα από την βούληση του λαού της .
Η πρώτη θέση στρέφεται ενάντια στα ¨τετελεσμένα” της τουρκικής εισβολής. Άρνηση παραχώρησης ζώνης ή περιφέρειας στους τουρκοκύπριους , σημαίνει άρνηση αποδοχής των πολιτικών στόχων της εισβολής και συνακόλουθα των δικών μας υποχωρήσεων που άρχισαν με την κατάπτυστη λεγόμενη συμφωνία κορυφής Μακαρίου και Ντενκτάς.
Άρνηση παροχής ζώνης στους τούρκους , σημαίνει επιστροφή απάντων στις οικίες τους όπως προ του 1974 , προ της τουρκικής εισβολής , χωρίς την παρουσία ούτε ενός εποίκου ή τούρκου...

Η διαπλοκή παίζει τα ρέστα της για τον Βενιζέλο

Ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το αγαπημένο κόμμα των «εθνικών εργολάβων και προμηθευτών», αλλά και των «διαπλεκόμενων ΜΜΕ», είναι γνωστό. Ό,τι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο μια εκλογικής συντριβής είναι, επίσης, γνωστό. Αυτή η προοπτική, προκαλεί ίλιγγο στους πρώτους γιατί γνωρίζουν ότι... με τον Σαμαρά τα πράγματα δεν θα είναι όπως ήξεραν. Επειδή ο Σαμαράς δεν είναι ελεγχόμενος.

Τι κάνουν λοιπόν;
Βάζουν τα μεγάλα μέσα για να «κοντύνουν» τον Σαμαρά.
«Μπορεί να κερδίσεις», του λένε, «αλλά δεν θα μπορέσεις να κυβερνήσεις! Θα χρειαστείς συμμάχους»!

Ο ιδανικός σύμμαχος, βεβαίως είναι το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου!

Και πως το καταφέρουμε αυτό;...

Τώρα θυμήθηκε τους Ελληνες της διασποράς, ξέχασε ότι με τις πολιτικές τους τους έδιωξαν και συνεχίζουν να τους διώχνουν άρον άρον απ την Ελλάδα;


Κ. Παπούλιας: «Πυλώνας ηθικής στήριξης» οι Ελληνες της διασποράς
Κ. Παπούλιας: «Πυλώνας ηθικής στήριξης» οι Ελληνες της διασποράς

«Φορείς μεταλαμπάδευσης του ελληνικού πνεύματος και του πολιτισμού, αλλά και πυλώνα ηθικής στήριξης του ελλαδικού ελληνισμού», χαρακτηρίζει τους Ελληνες της διασποράς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας σε μήνυμά του με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου.
Η Ελλάδα, αναφέρει, αγωνίζεται να αντεπεξέλθει στη λαίλαπα της διεθνούς οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα και δοκιμάζει τους πολίτες της ιδιαίτερα τους οικονομικά ασθενέστερους και σημειώνει:
«Το κόστος είναι βαρύ, ωστόσο, παραμένει υψηλό το φρόνημα του λαού μας ότι θα μπορέσουμε να...

λίφτινκ με φασολάδα…


Γράφει : ο Θεόφιλος Αιγινήτης*
Ένοιωσα μεγάλη δυσφορία.
Ξαφνικά βρέθηκα σε ένα τόπο που όλοι οι άνθρωποι περπατούσαν σκεφτικοί με κατεβασμένο κεφάλι.
Απέναντί μου μια μεγάλη ομάδα με κράνη έβαζε κάτι ασπροκόκκινες ταινίες που απαγόρευαν την κυκλοφορία.
Μια άλλη ομάδα ετοίμαζε απ’ ότι φαίνεται τα σκηνικά μιας παράστασης και εργαζόταν πυρετωδώς να στερεώσει κάτι που έμοιαζεμε το τελικό ντεκόρ.
Από περιέργεια πλησίασα και χτύπησα κάποιο στην πλάτη να τον ρωτήσω τι  παράσταση πρόκειται να δώσουν.
Καθώς γύρισε αναγνώρισα το πρόσωπο ενός γνωστού μου του χοντρο Βαγγέλη, αλλά εντελώς διαφορετικό, αδύνατο με...

Η διατήρηση της ιστορικής συνείδησης ως πράξη αντίστασης.



Εάν η μνήμη του ανθρώπου είναι κριτήριο της ταυτότητάς του, τότε η απώλεια της ιστορικής μνή­μης θα πρέπει να σημαίνει απώλεια και της ιστορικής ταυτότητας. Στο πλαίσιο της ισοπεδωτικής παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας και εξ αιτίας της καταναλωτικής συνείδη­σης και της γενικότερης πολιτιστικής σύγχυσης, η ιστορική μνήμη διαγράφεται από την πολιτιστική και κοινωνική πραγματικότη­τα. Εν συνεχεία θα υποστηριχθεί ότι η διατήρη­ση της ιστορικής συνείδησης είναι κυρίως μία πρά­ξη αντίστασης απέναντι στις ως άνω κυρίαρ­χες αντιλήψεις των καιρών μας.

Αρχικά, η διατήρηση της ιστορικής συνείδησης λειτουργεί κατά ένα τρόπο ανασταλτικό απέναντι στην παγκοσμιοποιημένη κοινωνία. Εδώ θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι η παγκοσμιοποιημένη οικονομία δεν οδηγεί μόνον σε νέες οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες (του τύπου...

Γ.Κοντογιώργης*: TO ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

 1. Η ελληνική κρίση από κρίση δανεισμού αρχικά, μετατράπηκε στη συνέχεια σε κρίση χρέους, για να αντιμετωπισθεί στο τέλος ως κρίση ανταγωνιστικότητας. Κεντρικό επιχείρημα στην προσέγγιση της ελληνικής οικονομίας από την Τρόικα αποτέλεσε εξαρχής η άποψη ότι το κράτος αντιμετώπισε κρίση χρέους επειδή η ελληνική οικονομία δεν ήταν ανταγωνιστική και ότι επομένως οι Έλληνες ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους, με δανεικά.Εντούτοις, εάν η βάση του επιχειρήματος αυτού ήταν ορθή, τα εξοντωτικά ομολογουμένως μέτρα που επιβλήθηκαν επί της ελληνικής κοινωνίας θα είχαν στοιχειωδώς αποδώσει καρπούς.
Είμαστε ήδη στον πέμπτο χρόνο μιας πρωτοφανούς ύφεσης που υπόσχεται να συνεχισθεί με την ίδια ένταση. Παρόλ'αυτά, δεν έχει ακόμη απαντηθεί το ερώτημα ως προς το επίπεδο που θα ισορροπήσει το βιοτικό επίπεδο του Έλληνα με τις πραγματικές συνθήκες της οικονομίας.
Η υπόθεση εργασίας, που προκρίνω εδώ, θεωρεί ότι στην ελληνική περίπτωση η «συνταγή» που επελέγη για την αντιμετώπιση της κρίσης εκκινεί από μία εξ ολοκλήρου εσφαλμένη...

Το ΠΑΣΟΚ συντάσσει την πολιτική αυτοχειρία του


Προς πολιτική αυτοκτονία δείχνει να οδεύει το ΠΑΣΟΚ, με ιδανικό αυτόχειρα τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής που διερευνούν την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και «μαγειρεύουν» τα στοιχεία προκειμένου να βγάλουν «λάδι» τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Με τον τρόπο αυτό γίνεται ξεκάθαρα αντιληπτό ότι ακόμα μια απόπειρα κοινοβουλευτικού ελέγχου σκοντάφτει στις καλένδες των μικροπολιτικών συμφερόντων ενώ παράλληλα «δικαιώνει» κατά μία έννοια την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μην συμμετέχουν βουλευτές της ΝΔ στην εξεταστική καθώς θεωρούσε ότι το έργο της είναι να ικανοποιήσει «προαλειμμένες αποφάσεις για την αθώωση του κ. Παπακωνσταντίνου».
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (υπό την καθοδήγηση του κοινοβουλευτικού τους εκπροσώπου και προέδρου της επιτροπής Χρήστου Πρωτόπαπα) που μετέχουν στην επιτροπή προσανατολίζονται σε σύνταξη πορίσματος το οποίο θα περιγράφει...

Εν τη βλακεία του ομολογεί ότι είναι ο εκλεκτός των ξένων πρεσβειών! Ομολογεί επίσης ότι είναι πολύ συνεπής στο αντεθνικό του έργο!

“Είναι ηγέτες του διεθνούς παράγοντα που δεν διανοούνται την Κύπρο χωρίς εμένα Πρόεδρο”
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει ξανά την Προεδρία της Δημοκρατίας, με την ζυγαριά να γέρνει προς της επιλογή της επαναδιακδίκησης αν ερμηνεύσει κανείς τις απαντήσεις του, άφησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης που παρέθεσε στο Προεδρικό με αντικείμενο το εθνικό θέμα, ο Δημήτρης Χριστόφιας επανέλαβε ότι οι αποφάσεις του θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις στο κυπριακό, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα δώσει βαρύτητα στο τι θα πει το ΑΚΕΛ μετά τις διαβουλεύσεις του με τα υπόλοιπα κόμματα.
Την ίδια στιγμή, αίσθηση έκαναν οι αναφορές του σε ξένους ηγέτες, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν μπορούν να φανταστούν την Κύπρο χωρίς τον ίδιο στην Προεδρία

Δριμύ κατηγορώ έναντι των επικριτών
Ο Δημήτρης Χριστόφιας απάντησε με σκληρή γλώσσα στα όσα του καταλογίζονται για τους χειρισμούς του στο κυπριακό. Μίλησε για μεταλλάξεις πολιτικών προσώπων εν όψει των προεδρικών εκλογών, σε σημείο, όπως είπε, αμφισβήτησης του Προέδρου. «Δέχομαι χαστούκια», δήλωσε με έμφαση, «γιατί είμαι συνεπής και αυτό που...

Ένας.... (Πονάει πολύ αλλά διαβάστε το. Λέει τα πράγματα έξω από τα δόντια )

Αν υπήρχε η δυνατότητα να αλλάξει κάτι σε αυτή την χώρα θα άλλαζε στην πορεία των 200 χρόνων. Στα ίδια μονοπάτια περπάτησαν και οι προηγούμενες γενιές. Γενιές που σφαγιάστηκαν, καήκαν, βιαστήκαν, διώχθηκαν, εξοριστήκαν κι όμως μόλις ορθοπόδησαν έστω και λίγο έτρεχαν πίσω από τον υποψήφιο σωτήρα να τον σηκώσουν στα χέρια μη και πατήσει στα λασπωμένα καλντερίμια των χωριών. Να τους υποσχεθεί γεφύρια παίρνοντάς τους τα ποτάμια, να τους χορηγήσει μηχανήματα υποθηκεύοντας τα χωράφια που με αίμα είχαν αποκτήσει. Να υπερψηφιστεί και να μπει σε κάδρο δίπλα στο εικόνισμα και κάποιες φορές δίπλα στα στέφανα πάνω ακριβώς από το κρεββάτι για να θυμούνται ότι ακόμη και την ερωτική συνεύρεση την οφείλουν στον Σωτήρα.
Μόνο στις δύσκολες στιγμές ο όχλος αναζητούσε τον ανυπότακτο και τον τρελό του χωριού να μπει μπροστά για να σηκώσει το βάρος της αξιοπρέπειας μα μόλις τα δύσκολα περνούσαν ο ανυπότακτος καταδικαζόταν, εκτελούνταν, κρέμονταν στο τσιγκέλι, ενώ ο τρελός γινόταν ο περίγελος κάθε Κυριακή μετά το χριστιανικό εκκλησίασμα. Είναι επικίνδυνοι όσοι κουβαλούν την τρέλα της ελευθερίας γι' αυτό η τιμωρία τους πάντα είναι παραδειγματική. Έτσι είναι μαθημένος ο όχλος που πάτησε και πατάει σε αυτή την χώρα. Να ανέχεται ως ραγιάς και να συμπεριφέρεται ως...

Όταν θα παρελαύνουν οι Θεσπιείς....Συναγμένες μαϊμούδες εν μέσω κλοιού από δεκάδες και εκατοντάδες γορίλες, προστάτες και εποπτεύοντες θα εισπράξουν τις τιμές μας για τους ήρωες του 1821.


Μιλάω με σπασμένη φωνή,
δεν εκλιπαρώ τον οίκτο σας.
Μέσα μου μιλούν χιλιάδες,
που κάποτε φώναζαν οργισμένα στον ήλιο.
Μια γενιά που έψελνε τα δικαιώματά της,
κουνώντας λάβαρα πανηγυριού, σειώντας σπαθιά,
γράφοντας στίχους εξαίσιους, μιας πρώτης νεότητας,
ποτίζοντας τα σπαρτά με περίσσιο αίμα.
Μικρά παιδιά που αφέθηκαν στο έλεος τ’ ουρανού...


1821, 2021. Ματιές μπρός-πίσω ρίχνει ο νούς.
Όταν διαθέτει τη σοφία να θυμάται, όταν έχει τη δύναμη να ονειρεύεται.
Κάθε ματιά στα μελλούμενα δεν είναι αλλοίθωρη αν εμπεριέχει εικόνες από τη θέαση του παρελθόντος, κοντινού ή μακρινού, ανάλογα με το πόσο απλωμένη στο μέλλον είναι η πατημασιά μας.
Ποιός μπορεί να δεί όχι το μακρυνό μέλλον, αλλά το αύριο ή το σήμερα χωρίς νάχει ρίξει τη ματιά του στο παρελθόν ;

Κοινωνίες και άτομα, που καυχώνται για την απαλλαγή τους από τη "σκιά" του παρελθόντος τους, οδηγήθηκαν και οδηγούνται σε ένα σκοτεινό μέλλον. Μένουν ορφανοί και άοπλοι στα χέρια και τη βούληση εξουσιών. Που λογαριάζουν γι' αυτούς

Με κάθε πακέτο υποκρισία, δώρο και ένα πακέτο ανικανότητα..


Όπως δημοσιεύθηκε στο χθεσινό τύπο, ο (για τρίτη φορά) υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ως "βόμβα" στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας και προανήγγειλε μεγάλη επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, "ώστε να ανασάνει η πρωτεύουσα".
Αναρωτιέται κανείς τι να πρωτοθαυμάσει: την ανικανότητα ή την υποκρισία...

Ας ξεκινήσουμε από την ανικανότητα:
Είναι ποτέ δυνατόν μια τέτοια επιχείρηση να προαναγγέλλεται;
Τι νομίζει ο κ. Χρυσοχοϊδης; Ότι θα καθήσουν οι λαθρομετανάστες στο κέντρο να περιμένουν τις επιχειρήσεις - σκούπα της Αστυνομίας; Ούτε κουφοί είναι, ούτε τυφλοί, ραδιόφωνα ακούν, τηλεοράσεις βλέπουν. Και αν ακόμα δεν καταλαβαίνουν ελληνικά, κάποιος...

Αλήτες, θα σας χώσω όλους φυλακή...

Τι λείπει σήμερα από την πολιτική μας ζωή; Ένας ηγέτης. Ένας άνθρωπος διορατικός και διατεθειμένος να φτάσει ακόμη και μέχρι τα άκρα για το κοινό συμφέρον. Ένας άνθρωπος που να γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του Έλληνα. Για παράδειγμα, αν ο Καποδίστριας δεν έκανε ό,τι έκανε, τότε δεν θα είχαμε σήμερα να λέμε για το κίνημα της πατάτας. Διάβαζα, λοιπόν, την συνέντευξη του αποθανόντος Τρύφωνος Κουταλίδη και την αναφορά που έκανε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Επί ώρες σκεφτόμουνα την σκηνή...

Ο Τρύφωνας Κουταλίδης περιέγραψε στην τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα Lawnet.gr την γνωριμία του με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή: 

"Τη γνωριμία μου με τον Καραμανλή την οφείλω στον Ωνάση. Το 1973, έγινε μια άτυπη απεργία των πιλότων της Ολυμπιακής άνευ προηγουμένου, Εμείς, ως δικαστική υπηρεσία τι κάναμε; Πήγαμε στον εργατοδίκη. Εκείνος εκφωνεί και λέει "Ολυμπιακή Αεροπορία κατά πιλότων..." σταματά και ρωτάει, τι είναι αυτό; Λέω "κ. Πρόεδρε δε γράφει η πόρτα σας απ’ έξω ότι επιλύετε διενέξεις εργοδοτών και εργαζομένων; Ε να που ήλθε και ο εργοδότης". Κατεδικάσθησαν οι πιλότοι. Έξι μήνες μετά, γίνεται καταγγελία της σύμβασης. Τότε υπήρχε ένα πρόβλημα. Όλη η Ολυμπιακή ...

Έλεγχος στα εισοδήματα των πολιτικών από το 1974 έως σήμερα

  Ιστορικές στιγμές έζησε χθες η Βουλή καθώς το σύνολο των κομμάτων υπερψήφισε την πρόταση νόμου του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη και άλλων 74 βουλευτών για την τροποποίηση της νομοθεσίας του «πόθεν έσχες» προς το ουσιαστικότερο.
Δόθηκε έτσι το πράσινο φως για τον αναδρομικό έλεγχο στα εισοδήματα όλων των πολιτικών από το 1974 έως σήμερα, την ανάρτηση στο διαδίκτυο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης όλων...

Και ο Παπανδρέου ταξιδεύει… Διαφωνίες στο υπουργικό συμβούλιο ενώ οι ξένοι σφίγγουν τα λουριά

Σοφία Βούλτεψη


Την ώρα που τόσο ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών (προχθές), όσο και το ΔΝΤ (χθες) έστελναν μηνύματα για εφαρμογή των υπεσχημένων, ο κ. Γ. Παπανδρέου συναντιόταν στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο πρωθυπουργού Ερντογάν, έχοντας αφήσει πίσω του τα «δημιουργήματά» του, μεταξύ των οποίων ο Γ. Ραγκούσης.   

Ο τελευταίος, για λόγους καθαρά προσωπικού γοήτρου, επέμεινε χθες στο υπουργικό συμβούλιο στη διαφωνία του όσον αφορά στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, υποστηρίζοντας ότι δεν θα το ψηφίσει και στέλνοντας ξανά αρνητικά μηνύματα στους δανειστές. 

Και το σημαντικότερο: Αν και από το περασμένο καλοκαίρι - όταν εξαιτίας της γνωστής εμμονής Ραγκούση καταστρεφόταν ο τουρισμός – ήταν γνωστό πως...

Νεκρός ο 24χρονος δολοφόνος της Τουλούζης. Τρείς αστυνομικοί τραυματίες


1forsane-alizzaΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 32 ΩΡΕΣ ΉΛΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΘΡΙΛΕΡ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ..."RED ALERT" ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
Στο εσωτερικό του διαμερίσματος όπου επί 32 ώρες  βρισκόταν οχυρωμένος ο 24χρονος Μοχάμεντ Μεράχ εισέβαλαν λίγο πριν το μεσημέρι της 22ας Μαρτίου οι άνδρες των επίλεκτων γαλλικών αστυνομικών δυνάμεων.
Η επέμβαση ξεκίνησε περίπου στις 10:30 με τη ρίψη παραλυτικού αερίου. Στη συνέχεια, η αστυνομία προσπάθησε να εξακριβώσει την κατάσταση στο διαμέρισμα αλλά ο Μοχάμεντ Μεράχ βγήκε από το μπάνιο ανοίγοντας πυρ με "πρωτοφανή βία" ενώ οι ελεύθεροι σκοπευτές της RAID προσπαθούσαν να τον εξουδετερώσουν.
Ο Μοχάμεντ Μεράχ, συνεχίζοντας το καταιγισμό πυρών πήδηξε από το παράθυρο προσπαθώντας να διαφύγει, αλλά τελικά δέχτηκε θανάσιμο χτύπημα και λίγο μετά τις 12.00 έγινε γνωστό ότι ο 24χρονος ήταν νεκρός. Οι πρώτες...

Blogs - Ολόκληρη η συνέντευξη Σαμαρά στον ANT1


Σφοδρή επίθεση στην Αριστερά και στα «κομματίδια που ξεφυτρώνουν στα δεξιά μας»

«Εγώ προβλέπω εκλογές στις 29 Απριλίου», δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.
 
«Θέλω αυτοδυναμία και θα αγκαλιάσω όλο το Έθνος», τόνισε ο Α. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι «θέλουμε αυτοδυναμία για να μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις».

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στην Αριστερά, αλλά και στα «κομματίδια» όπως λέει που ξεφυτρώνουν στα δεξιά μας, καθώς όπως τονίζει «δεν έχουν καμία ιδεολογία», κάνοντας ουσιαστικά μία ευθεία και απαξιωτική αναφορά στους Ανεξάρτητους Έλληνες του Π.Καμμένου.

«Τα κομματίδια που φυτρώνουν στα δεξιά μας δεν έχουν θέσεις. Υιοθετούν τις λογικές της αριστεράς. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην πάρει αυτοδυναμία η ΝΔ. Όσοι πολεμούν την αυτοδυναμία δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στον...