Σελίδες

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ο Χριστόφιας να παπεμφθεί σε δίκη για την ανιστόρητη αθλιότητά του

 


Επαναλαμβάνοντας την αθλιότητα που διέπραξε ο Μακάριος από του βήματος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, την 19η Ιουλίου 1974, ο πρόεδρος Χριστόφιας, σε ομιλία του την 27η Σεπτεμβρίου 2010, ενώπιον συνεδρίου που διοργάνωσε το Ίδρυμα Δεξαμενής Σκέψης, Brookings Institution στη Νέα Υόρκη, ισχυρίστηκε ότι τον Ιούλιο του 1974, μαζί με την Τουρκία εισέβαλε και η Ελλάδα στην Κύπρο.
Η απαράδεκτη αυτή δήλωση, η οποία για δεύτερη φορά μετά τον Μακάριο, αθωώνει την Τουρκία από το έγκλημα της εισβολής και της κατοχής και την καθιστά εγγυητή τάχα της συνταγματικής ομαλότητας, η οποία δήθεν διασαλεύτηκε από την επέμβαση της Ελλάδας, έρχεται σε συνέχεια μίας σειράς άλλων εθνικώς απαραδέκτων τοποθετήσεων του Χριστόφια όπως π.χ. τα λεγόμενα περί ξιπετσισμένου κουρκουτά, ότι για την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας πάλεψαν δήθεν από κοινού Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, ότι Έλληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι έχουν κοινή ιστορία, έθιμα και πολιτισμό και ότι για την Τουρκανταρσία του 1963 ευθύνονται εθνικιστικές ομάδες και από τις δύο κοινότητες.
Όλα τα ως άνω εντάσσονται στην επιδίωξη Χριστόφια, κατ’ επιταγήν του διεθνούς παράγοντα, να αποενοχοποιηθεί η Τουρκία από το δίδυμο έγκλημα του 1974 και να εμφανισθεί ως ο καλόπιστος τρίτος, ο οποίος παρέχει τις καλές του υπηρεσίες για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος. Είναι στα πλαίσια αυτού του στόχου που έχει εξαπολυθεί τα τελευταία 2 ½ χρόνια μία πρωτοφανής προπαγάνδα εξωραϊσμού της Τουρκίας η οποία εμφανίζεται απαλλαγμένη από το βάρβαρο παρελθόν της και παράλληλα μια προσπάθεια καλλιέργειας στους Έλληνες της Κύπρου αισθημάτων ενοχής για το δίδυμο έγκλημα στα πλαίσια ενός ιστορικού συμψηφισμού. Για τον λόγο αυτό επιστρατεύτηκαν δήθεν ιστορικοί τύπου Μακάριου Δρουσιώτη και δήθεν δημοσιογράφοι τύπου Ειρήνης Χαραλαμπίδου, οι οποίοι προσπαθούν να ασκήσουν μία ομαδική πλύση εγκεφάλου στον Κυπριακό λαό.
Είναι επίσης στα πλαίσια αυτά που μέλη της νεολαίας του ΑΚΕΛ και της άκρας αριστεράς προβαίνουν σε ασχημίες σε βάρος εθνικών συμβόλων και ανδριάντων ηρώων του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ. Χαρακτηριστικό είναι το τελευταίο παράδειγμα του υπανθρώπου οπαδού της Ομόνοιας, ο οποίος έκαψε την Σημαία δημόσια στην κερκίδα της ομάδας αυτής, πιστός στα κελεύσματα Χριστόφια και μιμούμενος τους ομόσταυλούς του, τα κοπρόσκυλα της Αθήνας.
Είναι φανερό ότι η παρούσα Κυβέρνηση, έχοντας χάσει πλέον κάθε λαϊκό έρεισμα περιχαρακώνεται στις ιδεοληψίες του ΑΚΕΛ και αντιδρά σπασμωδικά σπέρνοντας διχασμό στο εθνικό μέτωπο, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχει η μεθόδευση αυτή στην κοινωνική ευρυθμία και ευταξία. Επιχειρείται μέσα από προκλήσεις, η δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος, ανάλογου με αυτό που υπήρξε τα χρόνια πριν από το 1974, με στόχο κάποιοι να αντιδράσουν και να τους αποδοθεί και πάλι η ρετσινιά της υπονόμευσης της πολιτειακής τάξης καθ’ ον τρόπο έγινε αυτό σε βάρος της ενωτικής παράταξης πριν από το 1974. Μόνο που σήμερα η εποχές δεν είναι ίδιες διότι και το πατριωτικό Ενωτικό κίνημα είναι ωριμότερο και οι διεθνείς συνθήκες και οργανισμοί στους οποίους συμμετέχει η Κυπριακή Δημοκρατία, δεν επιτρέπουν την δημιουργία σώματος πραιτοριανών που θα καταδιώκει τους αντιφρονούντες, όπως ήταν αντίστοιχα το Εφεδρικό Σώμα.
Όλα αυτά αποτελούν, τη υποκινήσει του Χριστόφια, διολισθήσεις σε επικίνδυνες ατραπούς σε μία ιδιαιτέρως επικίνδυνη περίοδο για τον τόπο και τον λαό μας. Και επειδή είναι ανήκουστο να ακούγονται από το στόμα ανωτάτου πολιτικού αξιωματούχου αυτά που ακούσθηκαν από τον Χριστόφια στην Νέα Υόρκη, πρέπει πάραυτα να κινηθούν οι συνταγματικές διαδικασίες ώστε να να κηρυχθεί αυτός έκπτωτος του προεδρικού αξιώματος και να παραπεμφθεί σε δίκη.

Οδυσσέας Διομήδους
Στέλεχος Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης
Γραφείο Ιδεολογικού Αγώνα
από το epirus-ellas

Ξανά η διδασκαλία των Τουρκικών στα Ελληνικά Σχολεία

Από το epirus-ellas
Στο παρελθόν ξανααναφερθήκαμε στο θέμα της διδασκαλίας της Τουρκικής γλώσσας στα Ελληνικά σχολειά της Θράκης και όχι μόνο, με άρθρο με την επικεφαλίδα Υποχρεωτική η Τούρκικη γλώσσα στα Ελληνικά σχολεία;

Υπήρξαν και τότε αντιδράσεις σε αυτά που δημοσιεύσαμε ακόμη και από bloggers...όπως αναμένονται και τώρα...Σήμερα δημοσιεύουμε το συγκεκριμένο ΦΕΚ, -και αυτό γιατί στην Δικονομία μας η σιωπή θεωρείται συναίνεση- το οποίο ναι μέν έχει ψηφιστεί από το 2006 αλλά από τότε δεν έχει μετατραπεί σε κάτι, και αν δεν εφαρμόζεται μέχρι τώρα...θα εφαρμοστεί στο μέλλον, στο όνομα της φιλίας των δυό λαών.
Γιατί έτσι συμφέρει ορισμένους... και άσ΄τον κόσμο να κοιμάται!

Το ΦΕΚ αναφέρει ξεκάθαρα:Με τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στο Γυμνάσιο επιδιώκεται οι μαθητές να αναπτύξουν την επικοινωνιακή ικανότητα προκειμένου να έρθουν σε επαφή με την επίσημη γλώσσα μιας γειτονικής χώρας, της Τουρκίας. Συγκεκριμένα:
• Να κατανοούν και να παράγουν προφορικό και γραπτό λόγο.
• Να αναπτύσσουν γλωσσολογική και κοινωνιογλωσσική ικανότητα. Η εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας θα συμβάλλει στην ενεργό συμμετοχή σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία και την κατανόηση της διαφορετικότητας.
• Να εξοικειώνονται με διαφορετικά επίπεδα και είδη λόγου.
• Να αναπτύσσουν πραγματολογική ικανότητα, δηλαδή να αναπτύσσουν λειτουργικές δεξιότητες λόγου.
• Να χρησιμοποιούν την τουρκική γλώσσα ως μέσο απόκτησης νέων γνώσεων και πολιτισμικών εμπειριών.


Τα σχόλια δικά σας.



Ευχαριστούμε τον Δικτυότοπο Κιατίπη για την αποστολή του ΦΕΚ.


Παρέμβαση της Ιεραρχίας κατά της αποχριστιανιποίησης της Ελλάδος


 

Απαξιωτικές αναφορές και φαινόμενα "αποχριστιανοποίησης" στα βιβλία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατήγγειλαν ιεράρχες. Αποφασίστηκε να διεξαχθεί έρευνα από την αρμόδια επιτροπή της εκκλησίας. Η απάντηση της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου. Λόγο στο περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων φαίνεται ότι θέλουν να έχουν οι ιεράρχες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι έχουν παρατηρήσει σημάδια "αποχριστιανοποίησης" στα εγχειρίδια της Πρωτοβάθμιας και τη Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μάλιστα έγινε συγκεκριμένη αναφορά σε βιβλίο, Νεοελληνικής Γλώσσας στο οποίο υπάρχει απόσπασμα από έργο συγγραφέα, ο οποίος αναφέρεται αρνητικά στον "παπά και τον χωροφύλακα".

Έντονη ήταν η αντίδραση του μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομου, ο οποίος τόνισε ότι αν ισχύει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας, οι μητροπολίτες αποφάσισαν η επιτροπή της Εκκλησίας για θέματα Παιδείας να κάνει έρευνα και στη συνέχεια να συντάξει πόρισμα, το οποίο θα σταλεί στην Ιερά Σύνοδο. Οι ιεράρχες τονίζουν ότι το φαινόμενο της "αποχριστιανοποίησης" όπως το ονομάζουν, έχει παρατηρηθεί και σε θρησκευτικά και ιστορικά βιβλία στα ελληνικά σχολεία. Τα ζητήματα που θέτουν οι μητροπολίτες είναι ότι το μάθημα των θρησκευτικών και της ιστορίας στη Β και Γ λυκείου έχει μετατραπεί σε προαιρετικό και έχει αποδυναμωθεί, ενώ από την ιστορία αφαιρούνται τα κεφάλαια που αφορούν το Βυζάντιο και την επανάσταση του 1821 σύμφωνα με την πρόταση της αρμόδια επιτροπής του υπουργείου. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και ζήτησε όλες οι παρατηρήσεις ιεραρχών να καταγραφούν και να τεθούν στο υπουργείο από την αρμόδια επιτροπή.
Μετά την απόφαση των ιεραρχών για έλεγχο στα βιβλία, άμεση ήταν και η απάντηση του υπουργείου Παιδείας δια στόματος της υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου. Θέση υπέρ της εκκλησίας πήρε με ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ, ο οποίος τονίζει ότι η Ιεραρχία έχει το δικαίωμα να παρέμβει.
"Η Εκκλησία είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας και νιώθει υπεύθυνη για αυτά που συμβαίνουν γύρω της. Άρα έχει και το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να παρέμβει όπου νομίζει ότι μπορεί να συμβάλει με τη δική της θέση" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

                                         Από το ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Κίσινγκερ δεν άκουγε τι του λέγαμε....

                                                                        | Εκτύπωση | 07/10/2010 | Του Κωστάκη Αντωνίου

 Πρώην αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κατά την περίοδο της τουρκικής εισβολής, επέρριψε στον Χένρι Κίσινγκερ την ευθύνη για όσα διαδραματίστηκαν στην Κύπρο, τονίζοντας ότι δεν έλαβε υπόψη τις προειδοποιήσεις των αξιωματούχων του υπουργείου.
Ο Τομ Μπόγιατ, υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τις μέρες εκείνες, σε ομιλία του σε διήμερο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου, που έγινε στην Ουάσινγκτον, με την ευκαιρία των 50 χρόνων της Κυπριακής Δημοκρατίας, περιέγραψε την αποτυχία ηγεσίας και πολιτικής από μέρους της ηγεσίας του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών και ιδίως του υπουργού Χένρι Κίσινγκερ.
Ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι ο Κίσινγκερ δεν έλαβε υπόψη τις προειδοποιήσεις των αξιωματούχων του υπουργείου και άφησε να εξελιχθούν μόνα τους τα τραγικά γεγονότα.
Σύμφωνα με ανταπόκριση του ΚΥΠΕ από την Ουάσινγκτον, στο συνέδριο μίλησε και ο διευθυντής Νοτίου Ευρώπης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζες Μπέιλι, ο οποίος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι μια λύση, που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των δύο κοινοτήτων, είναι εφικτή.
«Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι κυπριακής ιδιοκτησίας διαπραγματεύσεις είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσουμε σε δίκαιη και διαρκή λύση. Παρ’ όλα αυτά, είμαστε έτοιμοι να πράξουμε οτιδήποτε οι δύο πλευρές θα θεωρήσουν υποβοηθητικό, κι αυτό του το έχουμε διαβιβάσει», δήλωσε.
Μιλώντας για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, επανέλαβε την αναφορά της υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, ότι το στάτους κβο έχει διαρκέσει πάρα πολύ.
«Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα της αποστολής των καλών υπηρεσιών του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, υπό τον Αλεξάντερ Ντάουνερ, για να επιτύχουν το σταθερό στόχο, ο οποίος είναι η επανένωση της Κύπρου σε μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα, μία κυριαρχία, υπηκοότητα και διεθνή προσωπικότητα».
Ο κ. Μπέιλι ανέφερε ότι η διαδικασία είναι δύσκολη και εγκωμίασε την αποφασιστικότητα «του Προέδρου Χριστόφια και των Τουρκοκυπρίων ομολόγων του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, του κ. Ταλάτ και τώρα του κ. Έρογλου».
Ο κ. Μπέιλι επισήμανε ότι «έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος. Οι συνομιλίες συμπλήρωσαν δύο χρόνια και τώρα τα μέρη συζητούν ένα από τα δυσκολότερα κεφάλαια, το περιουσιακό. Νωρίτερα τα μέρη κατέθεσαν τις προτάσεις τους στο περιουσιακό και οι ηγέτες εντατικοποίησαν τις διαπραγματεύσεις. Είμαστε ενθαρρυμένοι από τις προσπάθειες και καθώς οι ηγέτες θα επαναλάβουν αργότερα αυτόν το μήνα τις συνομιλίες τους, ελπίζουμε να φτάσουν σε συγκλίσεις».
Το Κυπριακό δεν ενδιαφέρει
Στη διάρκεια του γεύματος μίλησαν, επίσης, ο πρώην βουλευτής Τζον Μπραδήμας κι ο πρώην γερουσιαστής Πολ Σαρμπάνης, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην κινητοποίηση του Κογκρέσου μετά την τουρκική εισβολή. Ο Πολ Σαρμπάνης τόνισε στο ακροατήριο ότι, παρά τις απογοητεύσεις από την 36χρονη κατοχή, ο αγώνας θα πρέπει να συνεχιστεί.
Στην ομιλία του επέκρινε την πολιτική των αμερικανικών κυβερνήσεων μετά το 1974, οι οποίες όχι μόνο δεν έσπευσαν να επιβάλουν το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, ως όφειλαν εκ της αμερικανικής νομοθεσίας, που παραβιάστηκε με την εισβολή και χρήση αμερικανικών όπλων, αλλά όταν το επέβαλε το Κογκρέσο, αντί να πιέσουν μ’ αυτό την Αγκυρα, προσπάθησαν και κατόρθωσαν να το άρουν.
Ο κ. Σαρμπάνης επέστησε την προσοχή στους ομογενείς ότι το Κυπριακό δεν είναι στις προτεραιότητες των Αμερικανών αξιωματούχων, γι’ αυτό η κοινότητα θα πρέπει με τις δραστηριότητές της να διασφαλίζει ότι θα παραμένει ψηλά στην ατζέντα, αξιοποιώντας και τη βοήθεια του Κογκρέσου.
Καταλήγοντας, αφού χαρακτήρισε την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ως το μεγαλύτερο επίτευγμα, στα τελευταία 36 χρόνια, αναρωτήθηκε τι θα συνέβαινε αν, μετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν, δεν ήταν μέλος της ΕΕ.
Ενδιαφέρουσα ήταν η δεύτερη θεματική ενότητα, που κάλυψε την περίοδο μετά την κατάληψη της εξουσίας στην Ελλάδα από τη Χούντα των Συνταγματαρχών, μέχρι την τουρκική εισβολή, με εισηγητές τούς πρώην πρέσβεις των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Κίλι και Τομ Μπόγιατ, τον καθηγητή Χρήστο Ιωαννίδη και τον Ευγένιο Ρωσσίδη, με συντονιστή τον πρώην Αμερικανικό πρέσβη, Πάτρικ Θίρο.
Από την ΣΗΜΕΡΙΝΗ

"Ιερά Εξέταση" για τα Σχολικά Βιβλία

Τη συγκρότηση επιτροπών που θα μελετήσουν τα σχολικά βιβλία των Νέων Ελληνικών, της Ιστορίας και των Θρησκευτικών αποφάσισε χθες η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, μέσα σε έντονα φορτισμένο κλίμα, πρότεινε τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής που θα μελετήσει τα βιβλία, καθώς, σύμφωνα με τους αρχιερείς προωθούν την αποχριστιανοποίηση της παιδείας! Το θέμα έθεσε πρώτος ένας καλός φίλος του Αρχιεπισκόπου, ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ο οποίος ζήτησε να ληφθούν μέτρα.

Γρήγορα το αίτημα υποστηρίχθηκε από τους Μητροπολίτες Καισαριανής κ. Δανιήλ, Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο και Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμο. «Ολα όσα συμβαίνουνείναι διότι η οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα της ηθικής κρίσης. Η οποία ηθική κρίση οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει παιδεία» είπε ο κ. Γερμανός και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση γκρεμίζει το υπόβαθρο της παιδείας, διότι δεν έχει μέσα τα Θρησκευτικά και την Ιστορία της πατρίδας μας». Ο Μητροπολίτης Καισαριανής από την πλευρά του παρουσίασε αποσπάσματα βιβλίων των Νέων Ελληνικών που διδάσκονται στα δημοτικά σχολεία και τα οποία, όπως υποστήριξε, απαξιώνουν την Εκκλησία, τον κλήρο και τον ρόλο που διαδραμάτισε σε συγκεκριμένες ιστορικές στιγμές. Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Αρχιεπίσκοπος πρότεινε τη συγκρότηση επιτροπών και την αποστολή εγγράφου διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Προηγουμένως ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε τα βέλη αρχιερέων, οι οποίοι αποτελούσαν την πτέρυγα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας επί Μακαριστού Χριστόδουλου, με αφορμή σειρά διοικητικών αλλαγών που προωθεί στις υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου. «Εάν επιθυμείτε να καταργήσετε το έργο του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου τότε να μας το πείτε να ξέρει ο καθένας μας τι γίνεται» είπε ο Μητροπολίτης Καισαριανής, ο οποίος αρνήθηκε την κατάργηση των επιτροπών που είχε δημιουργήσει ο Χριστόδουλος και ζητούσε ο κ. Ιερώνυμος. Οι θέσεις του κ. Δανιήλ, στενού συνεργάτη του μακαριστού Χριστοδούλου αλλά και υποστηρικτή της εκλογής του κ. Ιερωνύμου στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, προκάλεσαν την αντίδραση του Αρχιεπισκόπου.
«Τίμησα και τιμώ τον προκάτοχό μου και το έργο του. Δεν δέχομαι αυτά που λέτε. Να προσέχετε πώς εκφράζεστε» ήταν η απάντηση του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος κάλεσε τον Μητροπολίτη Καισαριανής να ανακαλέσει- κάτι που πάντως δεν συνέβη. Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο όταν τον λόγο έλαβε ο επίσης συνεργάτης του Χριστοδούλου Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος, ο οποίος δήλωσε ότι οι αρχιερείς δεν μπορούν να σιωπούν: «Τα προβλήματα είναι μεγάλα, οι πιστοί περιμένουν έναν λόγο από εμάς» είπε ο κ. Παύλος.
Οι τοποθετήσεις αυτές άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» και τον λόγο έλαβε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος, ο οποίος θεωρεί ότι βρίσκεται στο στόχαστρο του Αρχιεπισκόπου. «Ο λαός όπου πάω μου ζητάει να μιλάω για τα εθνικά θέματα. Και στη Βόρειο Ελλάδα έχουμε μια άλλη ευαισθησία» δήλωσε ο κ. Ανθιμος, για να του απαντήσει ο Αρχιεπίσκοπος ότι «έχω διαφορετική γνώμη. Πιστεύω ότι ο άμβωνας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για πολιτικολογία. Και εγώ είμαι ευαισθητοποιημένος» .

Πότε "πέφτουν" οι servers

Είναι "κακιά" κουβέντα η λέξη "Νέα Τάξη Πραγμάτων" ...
Μόλις την γράψει κάποιος σε επικεφαλίδα ανάρτησης του ... πέφτουν οι servers ...
Υπερφορτώνονται ...


Άϊντε-Άϊντε!
Και όπως λένε στο "χωριό" μου: Τέχουν τα έρμα και ψοφάν .............




Ιστορική Επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στην Κύπρο

Φθάνει απόψε στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεβ, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης.
Η επίσκεψη του κ. Μεντβέντεβ στη Λευκωσία, η πρώτη Ρώσου Προέδρου στην Κύπρο, κρίνεται ως εξαιρετικής πολιτικής σημασίας, εν όψει σημαντικών εξελίξεων στο Κυπριακό και δεδομένου του ρόλου που διαδραματίζει η Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ, όσον αφορά το εθνικό μας πρόβλημα.
Εξαιρετικά σημαντική θεωρείται, επίσης, και σε επίπεδο διμερών σχέσεων, αφού αναμένεται να σηματοδοτήσει την ουσιαστική αναβάθμιση της ήδη ευρισκόμενης σε υψηλό επίπεδο οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Μιλώντας για την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου τη χαρακτήρισε ιστορική, επισημαίνοντας ότι θα αποτελέσει εφαλτήριο για ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της δυναμικής των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, που ήδη βρίσκονται, όπως ανέφερε, σε εξαιρετικό επίπεδο.
Ο Εκπρόσωπος τόνισε, ακόμα, ότι ακρογωνιαίος λίθος της διμερούς συνεργασίας Κύπρου και Ρωσίας είναι η πολιτική και η οικονομική συνεργασία, σημειώνοντας ότι η Ρωσική Ομοσπονδία αποτελεί διαχρονικά έναν από τους σθεναρούς υποστηρικτές της Κύπρου στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, και η θέση της έχει πολύ μεγάλη σημασία, αφού, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, είναι σε θέση να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο.
Όπως είπε ο κ. Στεφάνου, «αυτές οι σχέσεις εκτείνονται σε όλους τους βασικούς τομείς, πολιτικό, οικονομικό, εμπορικό, τουριστικό, επενδυτικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, εργασιακό, υγείας και άλλους τομείς. Η δυναμική που χαρακτηρίζει την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Κυπριακής Δημοκρατίας και Ρωσίας αποδεικνύεται και από τον αριθμό των συμφωνιών και πρωτοκόλλων συνεργασίας, που έχουν υπογραφεί κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου Χριστόφια στη Μόσχα το Νοέμβριο του 2008, αλλά και των συμφωνιών που θα υπογραφούν κατά την επίσκεψη του Προέδρου Μεντβέντεβ στην Κύπρο», εξήγησε.
Δεκατρείς συμφωνίες
Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι «στη Μόσχα είχαν υπογραφεί οκτώ συμφωνίες και μία πολιτική διακήρυξη», και αναμένεται στη Λευκωσία να υπογραφούν άλλες δεκατρείς συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας, καθώς και ένα τριετές σχέδιο δράσης 2011-2013, το οποίο θεσμοθετεί την υφιστάμενη συνεργασία σε όλους τους τομείς και τις δράσεις, και προωθεί το συντονισμό σε διμερές και πολυμερές επίπεδο.
«Για την εκπόνηση αυτού του σημαντικού στρατηγικού εγγράφου, συνεργάστηκαν με αποτελεσματικότητα τα Υπουργεία της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, 11 και 43 αντίστοιχα, και το σύνολο σχεδόν των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών», εξήγησε, προσθέτοντας ότι «αυτό αποδεικνύει το βάθος της συνεργασίας που αναπτύσσεται και σε υπηρεσιακό επίπεδο».
Ο κ. Στεφάνου ανέφερε, ακόμα, ότι «μεταξύ των δύο Προέδρων θα υπογραφεί, επίσης, κοινή δήλωση για τους εορτασμούς της 65ης επετείου της αντιφασιστικής νίκης».
Όσον αφορά τα θέματα οικονομίας, ο κ. Στεφάνου επεσήμανε πως είναι «σημαντικό το γεγονός ότι ο όγκος των συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών διαρκώς μεγαλώνει σε διάφορους τομείς», προσθέτοντας ότι «στόχος μας είναι η διμερής οικονομική συνεργασία να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο στους τομείς του εμπορίου, των επενδύσεων και του τουρισμού, δεδομένου του γεγονότος ότι Κύπρος και Ρωσία εκατέρωθεν αποτελούν σημαντικούς επενδυτές της οικονομίας των δύο χωρών».
«Σημαντική είναι, επίσης, η υπογραφή του πρωτοκόλλου στη συμφωνία για αποφυγή διπλής φορολογίας», σημείωσε ο κ. Στεφάνου.
Στηρίζει η Ρωσία το «τρίπτυχο»
Ερωτηθείς ποιαν απάντηση έχει δώσει ο κ. Μεντβέντεβ στην επιστολή του Προέδρου Χριστόφια, όσον αφορά το τρίπτυχο των προτάσεών του για το Κυπριακό, ο κ. Στεφάνου είπε ότι το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση, με την οποία «πλήρως στηρίζει η Ρωσική Ομοσπονδία τις προτάσεις που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει καταθέσει, ακριβώς για να επιταχυνθεί η διαδικασία των διαπραγματεύσεων και να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού».
Σε ερώτηση, εάν έχουν απαντήσει και άλλες χώρες στην επιστολή του Προέδρου Χριστόφια, ο κ. Στεφάνου απάντησε καταφατικά.
Ερωτηθείς σχετικά με τη στήριξη της Ρωσίας και επί της διαδικασίας, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «ήταν ξεκάθαρες και οι δηλώσεις που έχει κάνει τόσο ο κ. Λαβρόφ στη Νέα Υόρκη, αλλά και οι δηλώσεις που κατά καιρούς έχουν γίνει από Ρώσους αξιωματούχους, αναφορικά και με τη διαδικασία που ακολουθείται στο Κυπριακό, ότι είναι κυπριακής ιδιοκτησίας, ότι αποκλείονται τεχνητά χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησίες, διότι η λύση θα πρέπει να είναι αμοιβαία συμφωνημένη, η οποία θα πάει και σε δημοψηφίσματα για να εγκριθεί από το λαό».

Από την ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Κύμα Καταλήψεων στα Σχολεία

"Κύμα" καταλήψεων διαμορφώνεται στα σχολεία της δευτε ροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα,        με διάφορα αιτήματα από την πλευρά των μαθητών. Οι πρώτες καταλήψεις ξεκίνησαν με αιτήματα για κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών, τις ελλεί ψεις σε βιβλία, την βελτίωση των κτιριακών υποδομών και τις φήμες για μείωση του ορίου απουσιών.
Ωστόσο, στην πορεία προστέθηκαν σχολεία, με τα αιτήματα των μαθητών να αφορούν από την μείωση των τιμών στα σχολικά κυλικεία, μέχρι την διαμόρφωση χώρων καπνίσματος.
Από την πλευρά του υπουργείου ξεκαθαρίζεται  ότι «οι ώρες που χάνονται, θα αναπληρωθούν, ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν μαθήματα το Σάββατο, τις αργίες ή να κοπούν οι πενθήμερες εκδρομές».
Υπολογίζεται ότι μέχρι στιγμής υπό κατάληψη τελούν περισσότερα από 100 σχολεία σε όλη τη χώρα.
Από το real.gr

Ο στόχος της χρεωκοπίας της Ελλάδας ήταν πραγματοποίηση του ονείρου των εξουσιαστών δηλαδή ο ηλεκτρονικός έλεγχος των μαζών!!!

Ο ηλεκτρονικός έλεγχος των μαζών είναι το τέλειο όνειρο των εξουσιαστών. Την καθιέρωση της «Κάρτας του Πολίτη» προωθούν τα αρμόδια υπουργεία. Ήδη πρόκειται να κυκλοφορήσουν νέες ταυτότητες τα επόμενα χρόνια. Την καθιέρωση της λεγόμενης Κάρτας του Πολίτη με την οποία θα διασυνδέονται ηλεκτρονικά όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου προωθεί η κυβέρνηση. Στην κάρτα θα ενσωματωθούν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αλλά και δεδομένα που έχουν σχέση με την υγεία του πολίτη. Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.
Για το ίδιο ζήτημα η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε στον ραδιοσταθμό Αθήνα 984 ότι στόχος του δικού της υπουργείου είναι στην Κάρτα να περιλαμβάνονται και στοιχεία για την υγεία του ενδιαφερόμενου, όπως για παράδειγμα η ομάδα αίματος, τυχόν αλλεργίες κλπ. Η Κάρτα αυτή θα είναι ηλεκτρονική θα εκδίδεται από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ., από όπου θα γίνει -μελλοντικά- και η έκδοση των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων.! Το μέτρο αυτό απλά επιστεγάζει αυτό που ήδη συμβαίνει, με ανώτερο τρόπο φακελώματος. Αυτός ήταν ο στόχος της χρεωκοπίας της Ελλάδας! Τα κοράκια της Δύσης στοιχηματίζουν ότι ξεπουλήσαμε την ψυχή μας και ότι γίναμε σαν τα μούτρα τους, και μας χρεωκοπούν για να δεχτούμε πιο εύκολα τα σχέδιά τους!
Από το ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Ηλιάκης έπεσε ηρωικά σε αερομαχία;

Το ιστολόγιό μας έχει επανειλημένα αναφερθεί με αφιερώματα στον ηρωϊκό μας πιλότο Κ. Ηλιάκη (μερικά από αυτά μπορείτε να δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ). Σήμερα θα παραθέσουμε μερικά στοιχεία αλλά και τα αμείλικτα ερωτήματα που η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία της πατρίδας μας έκρυψαν και άφησαν αναπάντητα....σε ένα πέπλο εθνικής προδοσίας.

Ευχαριστούμε την Σύμπραξη Πολιτών και τον Α. Αντωνιάδη.

Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει τα πραγματικά γεγονότα της αερομαχίας νοτίως της Καρπάθου.
Είναι απορίας άξιο γιατί όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις αιφνιδιάζονται πάντα από την τουρκική προκλητικότητα όταν συμβαίνει ένα θερμό επεισόδιο, καθώς και η ελληνική υποχωρητικότητα στις τουρκικές απαιτήσεις όταν κλιμακώνεται η ένταση. Προκαλεί επίσης το θράσος τους να προσπαθούν κάθε φορά να μας πείσουν ότι η διαχείριση της κρίσεως εκ μέρους τους ήταν αυτή που απέτρεψε τα χειρότερα χωρίς η πατρίδα μας να έχει απωλέσει το ελάχιστο των κυριαρχικών της δικαιωμάτων (Βλ.Ίμια).
Ας έλθουμε όμως στα πραγματικά δραματικά γεγονότα που συνέβησαν νοτίως της Καρπάθου και όχι στα διαστρεβλωμένα που παρουσιάζουν όλα τα ΜΜΕ κατόπιν εντολών.
Την Τρίτη 23 Μαΐου 2010 το μεσημέρι απογειώνονται από τουρκικό αεροδρόμιο απέναντι από την Ρόδο δύο F-16 και ένα RF-4, παράλληλα μία τουρκική φρεγάτα πλέει στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Κρήτης. Τα ραντάρ της Κρήτης από την προηγούμενη μέρα έχουν εντοπίσει την μεταστάθμευση των τουρκικών πολεμικών στην βάση απέναντι από την Ρόδο, άρα γνώριζαν ότι οι Τούρκοι θα επιχειρούσαν έξοδο για την συνηθισμένη κατασκοπευτική τους δράση.
Τα τουρκικά μαχητικά κινούνται προς την Κρήτη και δύο ελληνικά F-16 απογειώνονται από τη βάση των Χανίων. Όταν αποκτούν οπτική επαφή διαπιστώνουν ότι το ένα τουρκικό αεροσκάφος είναι αεροφωτογραφικό. Τα τρία τουρκικά πετούν σχεδόν παράλληλα και τα δύο ελληνικά έρχονται από πίσω. Ο σμηναγός Κ. Ηλιάκης μπαίνει ανάμεσα στο ένα τουρκικό F-16 και το RF-4 για να πάρει τα νούμερά του και να διαπιστώσει τα φωτογραφικά μηχανήματα και τα όπλα που φέρει. Το άλλο τουρκικό F-16 (σμηναγός Xαλί Iμπραήμ) αφήνει τον σχηματισμό και έρχεται πίσω από τον Έλληνα πιλότο Κ. Ηλιάκη, ενώ ο άλλος Έλληνας πιλότος έχοντας μείνει πιο πίσω, έρχεται πίσω από τον Τούρκο και τον εγκλωβίζει.

Ο Τούρκος σμηναγός λέει στον Κ. Ηλιάκη να φύγει δίπλα από το RF-4 ενώ παράλληλα τον εγκλωβίζει. Ο Έλληνας πιλότος δεν φεύγει, ο Τούρκος μιλά συνθηματικά στους άλλους δύο Τούρκους πιλότους και εξαπολύει ένα πύραυλο, ενώ ταυτόχρονα τα τρία τουρκικά αεροσκάφη στρίβουν προς διάφορες κατευθύνσεις. Ο πύραυλος πλήττει το αεροσκάφος του Κ. Ηλιάκη το οποίο εκρήγνυται. Ο άλλος Έλληνας πιλότος εξαπολύει και αυτός ένα πύραυλο, αλλά λόγω του απότομου ελιγμού του Τούρκου τον βρίσκει στο φτερό και τον καταρρίπτει. Συνέβη λοιπόν αερομαχία και όχι «σύγκρουση ή ατύχημα» όπως προσπαθούν να μας πείσουν.
Ας δούμε τώρα και μερικά στοιχεία καθώς και πληροφορίες που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω, τα οποία σημειώνω δεν αποτελούν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Κατ' αρχάς ο Αιγύπτιος πιλότος ενός παριπτάμενου πολιτικού αεροσκάφους δήλωσε ότι είδε δύο εκρήξεις (στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων την πρώτη μέρα,- οι εφημερίδες την επομένη - έγραψαν για μία έκρηξη). Αν όντως είχε γίνει σύγκρουση των δύο μαχητικών με ταχύτητες άνω των 500 μιλίων που πετούσαν θα έβλεπε μόνο μία έκρηξη και δεν θα είχε σωθεί κανείς.
Έπειτα, άλλος αυτόπτης μάρτυς παραπλέοντος σκάφους, ένας Φιλιππινέζος καπετάνιος, δήλωσε και αυτός ότι άκουσε και είδε πρώτα μία μεγάλη έκρηξη και μετά είδε και μία δεύτερη μικρότερη με λιγότερο καπνό (τηλεοπτικός σταθμός Αlpha). Τούτο, διότι ο άλλος Έλληνας πιλότος βρήκε το τουρκικό αεροσκάφος στο φτερό και γι’ αυτό ο μάρτυς είδε λιγότερο καπνό. Επίσης αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Τούρκος πιλότος πρόλαβε να ενεργοποιήσει το αυτόματο σύστημα εκτίναξης του καθίσματος και να διασωθεί τελείως ανέπαφος. Να σημειωθεί ότι ο Φιλιππινέζος καπετάνιος, ενώ είχε προορισμό τον Πειραιά, τελικά πήγε στη Μάλτα, γιατί;
Πως δικαιολογείται ο πανικός και το σοκ της ελληνικής κυβέρνησης αν όντως ήταν «σύγκρουση-ατύχημα»; Στη δεκαετία του 1990 είχαν πέσει δύο τουρκικά και ένα ελληνικό μαχητικό με νεκρούς πιλότους και από τις δύο πλευρές κατά την διάρκεια αναχαιτίσεων και εμπλοκών, όμως δεν ακολούθησε ούτε κλιμάκωση της κρίσης, ούτε θερμό επεισόδιο όπως στην τελευταία περίπτωση, ενώ οι ελληνοτουρκικές σχέσεις τότε δεν ήταν καθόλου «ειδυλλιακές», σε αντίθεση με τη σημερινή συνεχώς προβαλλόμενη «ελληνοτουρκική φιλία».
Γιατί βρέθηκαν, αμέσως μετά, στον αέρα περί τα 120 μαχητικά και από τις δύο πλευρές, πράγμα που δεν συνέβη στις προηγούμενες περιπτώσεις; Στην Κρήτη ενεργοποιήθηκαν οι S-300, κάτι που δεν μεταδόθηκε από πουθενά. Οι Τούρκοι έδειξαν διάθεση να τελειώσει γρήγορα αυτή η ένταση που δημιουργήθηκε, ακριβώς επειδή γνώριζαν ότι από υπαιτιότητα του πιλότου τους ξεκίνησε, γι’ αυτό και τα τουρκικά μέσα κράτησαν χαμηλούς τόνους μετά από υποδείξεις της πολιτικο-στρατιωτικής ηγεσίας της Άγκυρας. Οι Τούρκοι από τις τρεις η ώρα το μεσημέρι της Τρίτης ανακοίνωσαν ότι ο Έλληνας πιλότος είναι νεκρός. Είναι επόμενο, αφού ο πιλότος τους, τους είχε αναφέρει τα πάντα, δεδομένου ότι αυτός είχε «εκτελέσει» τον Έλληνα πιλότο από πολύ κοντά.
Γιατί το ΥΠΕΘΑ δεν δίνει στη δημοσιότητα την αναφορά του άλλου Έλληνα πιλότου, καθώς και το video από το δεύτερο F-16 αφού ήταν «ατύχημα»; Είναι φανερό ότι επιχειρείται συγκάλυψη των αληθινών γεγονότων όπως και στην περίπτωση των Ιμίων.
Οι παραπάνω διαπιστώσεις και τα ερωτήματα επιβεβαιώνουν κατηγορηματικά την περιγραφή της αερομαχίας και της κατάρριψης του ηρωικού σμηναγού Κ. Ηλιάκη. Γι’ αυτούς τους λόγους οι Έλληνες πιλότοι μας είναι τόσο εξαγριωμένοι και τρέχουν οι πολιτικοί να κατευνάσουν τα πνεύματα. (Χθες μόλις (24-9-10) ανακοινώθηκε η υιοθεσία από τη Βουλή των παιδιών όλων των μέχρι τώρα φονευθέντων στην εκτέλεση του καθήκοντος πιλότων) Δεν είναι δε καθόλου απίθανο, να επισκεφθούν οι πολιτικοί μας τον Τούρκο πιλότο για να δουν «πως είναι η υγεία του και να του ζητήσουν συγνώμη επειδή τον καταρρίψαμε».
Είναι φανερό ότι οι πολιτικοί «μας» δυστυχώς συνεχίζουν να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό και να συνεργούν στη συρρίκνωση των κυριαρχικών του δικαιωμάτων, για τα οποία έχει καταβάλει βαρύ φόρο αίματος προκειμένου να τα ελευθερώσει, αλλά και για να τα κρατά ελεύθερα. Η υποχωρητικότητά τους έναντι των παραλόγων και ανιστόρητων διεκδικήσεων των γειτόνων μας, και όχι μόνο, δεν έχει όρια. Έχει όμως όρια η ανοχή και η υπομονή των Ελλήνων.
(Είναι όμως τραγικό, να μεταδίδονται μέσω σε χρόνο μηδέν videάκια της Τζούλιας ή φωτογραφίες άσημων ή κάθε λογής ια ή ερωτικά και μη κουίζ και κλπ ενώ για άρθρα με περιεχόμενο όπως το παραπάνω, όχι απλώς να μη γίνεται λόγος, αλλά να τα βρίσκουμε κι εντελώς τυχαία ! ! !) »

Από το ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily

Τα Μεγάλα Προβλήματα

0311010-paisiadisΔύο μεγάλα προβλήματα θα κληθούν στο άμεσο μέλλον να λύσουν οι κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη και αυτά θα είναι η μεταναστευτική πολιτική και η ανάπτυξη. Βλέπετε στην Ευρώπη αν και έρχονται χιλιάδες καράβια με μετανάστες έχουν παύσει εδώ και χρόνια να δημιουργούνται θέσεις εργασίας, αφού επενδύσεις γίνονται στις τρίτες χώρες που έχουν «περίσσευμα» φτηνού εργατικό δυναμικό. Όσον αφορά στην Ελλάδα για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης ούτε η κεντροαριστερά ούτε η κεντροδεξιά καταθέτουν κάποια πειστική πρόταση στον λαό, που θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα των λαθρομεταναστών. Και αν και στην Ευρώπη ακούγονται κάποιες φωνές που ζητάνε να υψωθούν τείχη «προστασίας» ακόμα και για κάτοικους της Ε.Ε. που δεν έχουν εργασία, στην Ελλάδα επιμένουν να θεωρούν «ταμπού» ακόμη και το να ανοίξει κάποια συζήτηση. Αποτέλεσμα οι μαφίες που τους φέρνουν να θησαυρίζουν και να χρησιμοποιούν νομικά κόλπα για να προστατεύουν το «εμπόρευμα» τους. Ένα από αυτά είναι οι ψεύτικοι γάμοι. Με 5.000 ευρώ μπορούν να κάνουν γάμο με κάτοικο της Ελλάδας και αφού δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, βγαίνουν εύκολα χαρτιά. Δεν είναι τυχαίο ότι έπαψαν να αναφέρουν στατιστικά στοιχεία των γάμων και των διαζυγίων. Τα 5.000 ευρώ δεν είναι πολλά χρήματα, αφού μια πόρνη θα τα βγάλει σε τρεις μήνες και ένας εργάτης σε ένα εξάμηνο. Το άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι η ανάπτυξη. Ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ δεν απαντούν στο τι αναπτυξιακή πολιτική θέλουν να ακολουθήσουν. Θέλουν να επαναλάβουν ότι γινόταν τα τελευταία χρόνια με την ανάπτυξη στην οικοδομή και στην κατανάλωση ή θέλουν παραγωγικές επενδύσεις; Θέλουν να ανοίγουν καζίνο με τις υπόλοιπες παροχές (πορνεία, ναρκωτικά κ.α.) όπως λένε ότι θα κάνουν το Ελληνικό, κάτι που θα βόλευε και τη ρώσικη μαφία που διαμένει στη γειτονική Άνω Γλυφάδα και στη Βούλα ή θέλουν να στήσουν παραγωγικές μονάδες;
Και η Ελλάδα τι μπορεί να παράγει; Ελληνικά «τρόφιμα» υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας. Αλλά οι κυβερνήσεις, "γαλάζιες" και "πράσινες", αυτό δεν το θέλουν. Αυτό που θέλουν είναι να πλουτίζουν τους αγροτοπατέρες και να μη δουλεύουν παραγωγικά οι αγρότες μας. Αποτέλεσμα να έχουμε μεγάλες εισαγωγές τροφίμων και να αναγκαστεί να παραδεχτεί η υφυπουργός Μ. Αποστολάκη ότι το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου των αγροτικών προϊόντων της χώρας μας ανέρχεται στα τρία δισεκατομμύρια ευρώ. Τα τρόφιμα θα είναι τα επόμενα χρόνια ο μεγάλος «εφιάλτης» των εθνών. Βλέπετε τα ορυκτά όλου του πλανήτη τα έχουν μοιράσει. Αυτό που θέλουν τώρα, είναι να βάλουν χέρι και στα τρόφιμα. Και για να γίνει αυτό πρέπει να μην υπάρχουν ελεύθεροι αγρότες αλλά πολυεθνικά κιμπούτς, όπου θα καλλιεργούνται μεταλλαγμένα τρόφιμα για τους πεινασμένους. Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι για πρώτη φορά ακούστηκε βιολογική καλλιέργεια στην Ευρώπη σε χώρες που είχαν εθνικιστικές κυβερνήσεις. Αντίθετα στις καπιταλιστικές ΗΠΑ και Ευρώπη έχουν ως μέγιστη προτεραιότητα τη διάδοση μεταλλαγμένων. Στο πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας συζητήθηκαν οι προτάσεις της Κομισιόν για να μπορούν μεν οι εθνικές αρχές των κρατών μελών να απαγορεύουν την καλλιέργεια μεταλλαγμένων, αλλά να μην μπορούν να προβάλουν κανένα εμπόδιο στη διακίνηση στην αγορά τους εγκεκριμένων από την ΕΕ μεταλλαγμένων τροφίμων. Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος που θα συνεδριάσει στις 14 Οκτωβρίου, χωρίς βέβαια να ρωτήσουν τους λαούς τους.

Από τον Ελ. Κόσμο

Κυπριακά παραπολιτικά ανάλεκτα στην τύχη

Στη φωτογραφία, αδελφός του Δημήτρη Χριστόφια, που δεινοπαθεί στην απομόνωση του σφετερισμού των κλεμμένων ελληνοκυπριακών περιουσιών, διαμαρτύρεται για την ελληνική εισβολή στην Κύπρο!

•Το ΔΗ.ΚΟ. έχει δυο πολιτικές. Την πολιτική της αξιοπρέπειας και την ελεεινή πολιτική «των διαχρονικών αρχών» του ΔΗ.ΚΟ., όπως την εκφράζει το επίσημο ΔΗ.ΚΟ. Θέλουν κι αυτοί να έχουν αξιοπρέπεια, τους εμποδίζουν όμως οι καρέκλες. «Είναι πολλές οι χάρες τους», όπως θα έλεγε και Σπύρος Καλογήρου, που είπε «είναι πολλά τα λεφτά». Οι καρέκλες να δεις. Ιδιαίτερα αυτή του προέδρου της Βουλής και του Υπουργού. Αν και τα μέλη του «επίσημου» ΔΗ.ΚΟ. κάνουν τούμπα και για την προσδοκία ακόμα και μιας καρεκλίτσας. Είναι μεγάλη περιουσία, τόση που τύφλα νάχει το περιουσιακό.

•Η συζήτηση στο ΔΗ.ΚΟ. θα συνεχιστεί. Το ανεπίσημο ΔΗ.ΚΟ. θα προβάλλει τις διαχρονικές αρχές του ΔΗ.ΚΟ., όπως τιε εξέφραζαν οι Σπύρος Κυπριανού και Τάσσος Παπαδόπουλος. Από το «επίσημο» ΔΗ.ΚΟ. θα ακούονται τα τριξίματα των καρεκλών τους, που τα έχουν βαπτίσει διαχρονικές θέσεις τους. Οι καρέκλες θα τρίζουν και θα δείχνουν «το δύσκολο δρόμο» της πολιτικής αθλιότητας που επέλεξαν. Και οι γλώσσες τους θα γλείφουν το Χριστόφια, που τους έδωσε τις καρέκλες και απόν οποίο αναμένουν αύξηση της περιουσιακής αθλιότητας τους.

•Δεν είναι μόνο μέγας πολιτικός, Είναι και θαυματοποιός. Μπορεί με μια απλή δήλωση ή με μια γενναιόδωρη προσφορά να κάνει θαύματα. ‘Ετσι με κίνητρο το «καλό κλίμα» και με αφετηρία το «εκάμαμε και μεις πολλά» έχει προαγάγει τον εποικισμό σε μετανάστευση, τους σφετεριστές σε χρήστες, τον «ξιπετσισμένο κουρκουτά» σε μητέρα πατρίδα, που έκαμε εισβολή στην Κύπρο, όπως έκαμε και η Τουρκία. Ακόμα και την τουρκική αδιαλλαξία την προήγαγε σε αναβολή επιθυμίας για λύση. Δεν θέλουν τώρα λύση, βρε αδελφέ, αλλά θα την θέλουν αύριο.

•«Αγαπά τους Τουρκοκύπριους και το εννοεί». Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία. Αναμένουμε να αγαπήσει και τους Ελληνοκύπριους και να μας αναγνωρίσει ίσα δικαιώματα με τους σφετεριστές των περιουσιών μας, συγγνώμη τους σημερινούς χρήστες ήθελα να πω.
Στη φωτογραφία, οπαδός του Δημήτρη Χριστόφια, διαμαρτύρεται για την εισβολή της Ελλάδας στην Κύπρο•H Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ πρέπει να πάρει μια απόφαση, για να απομακρύνει πολλούς κινδύνους για την Κύπρο. Να απαγορεύσει στο μέλος του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια, που με τη στραβάρα μας έγινε πρόεδρος της Δημοκρατίας, να μιλά μόνο από χειρογράφου. Να του απαγορεύσει την εκτός κειμένου και εκ του προχείρου ομιλία. Κάθε φορά που βγαίνει από το γραπτό κείμενό του, μας βγάζει από τα ρούχα μας για τις πολιτικές του ασυναρτησίες. Και οι αυτές οι ασυναρτησίες οδηγούν στην καταστροφή της Κύπρου.

•‘Ολα τα είπαν οι χειροκροτητές του Δημήτρη Χριστόφια για να καλύψουν το μεγάλο του ατόπημα. ‘Ολα τα είπε σωστά, τα είπε τέλεια, δεν έκαμε κανένα λάθος. Το μόνο που ξέχασαν να μας πουν ήταν ότι τα αγγλικά του ήταν άπταιστα και η προφορά του οξφορδιανή.

•Να μου εξηγήσει κι εμένα κάποιος, ρε παιδιά. Πώς η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κοινό απόκτημα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων; Αφού οι Τούρκοι πολεμούσαν την ΕΟΚΑ, υπηρετούσαν τον κατακτητή κι αυτός τους έβαλε συνέταιρους στο κράτος της Ζυρίχης. Για την εισδοχή στην Ε.Ε. δεν έδωσαν πενιά, ούτε γρόσι. Αυτοί μόνο παίρνουν.

Το παρδαλό κατσίκι για το Christofias-watch

Νεότερη απαίτηση: να παύσουμε να ονομάζουμε τα κατεχόμενα εδάφη κατεχόμενα αλλά......κράτος!!!!


Γράφει το Cyprus Action Network of America (CANA).
Με τα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας , οι Τουρκοκύπριοι έχουν εντατικοποιήσει τις δραστηριότητες τους τις μέρες αυτές για προώθηση της απαίτησης τους για αναγνώριση απαιτώντας τώρα να σταματήσει η διεθνής κοινότητα να αποκαλεί το κατεχόμενο από την Τουρκία μέρος της Κύπρυ «κατεχόμενα»!

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου διοργάνωσαν συγκέντρωση στην Πλατεία Τραφάλγκαρ στο Λονδίνο, η οποία ήταν μάλλον αποτυχία, όπου έριξαν πλέον τις μάσκες και τον μύθο της τάχατες απομόνωσης ομολογώντας δημόσια ότι εκείνο που πράγματι ζητούν είναι πολιτική αναγνώριση του ψευδοκράτους. Η συγκέντρωση διοργανώθηκε μέσω facebook από τα κατεχόμενα (με την υποστήριξη της οργάνωσης «Εμπάργκοτ» στο Λονδίνο που ιδρύθηκε λίγο μετά το δημοψήφισμα για να προωθήσει τις...

απευθείες πτήσεις, το απευθείας εμπόριο και την αναγνώριση με βρετανικές ράχες και είναι η οργάνωση που απαίτησε όπως αφαιρέσουμε και τον αιματοβαμμένο μας χάρτη με το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ γιατί τάχατες είναι ...ρατσιστικό!). Έδωσαν και ένα υπόμνημα στην πρωθυπουργική κατοικία με κύριο αίτημα την πολιτική αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Λίγες μέρες ενωρίτερα, όμως,προηγήθηκε επιστολή προς την Ε,Ε. Πιο συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Τουρκοκυπρίων του εξωτερικού έστειλε επιστολές στον πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής και τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου σε σχέση με την απαίτηση των Τουρκοκυπρίων για απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα. Ο σύνδεσμος εξέφρασε την απογοήτευση του για το ότι ακόμα αναμένει την απόφασή των για το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή Λόντρα Γκαζέτ 30.9.2010 η επιστολή του Σετίν Ραματάν, εκπροσώπου του συνδέσμου στην Αγγλία, σημείωνε:
« Δεν γνωρίζουμε για το απευθείας εμπόριο με την Τ.Δ.Β.Κ, και η απόφαση της αναβολής για το απευθείας εμπόριο είναι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων. Το 2004, μετά το Σχέδιο Ανάν, ο Γκ. Φερχοίγκεν και ο Τόνυ Μπλέαρ είχαν υποσχεθεί το απευθείας εμπόριο δίχως όρους. Αυτό ακόμα να υλοποιηθεί και η Ε.Ε ακόμα δέχεται πιέσεις από τους Ελληνοκύπριους και ο κόσμος στην Τ.Δ.Β.Κ αδικείται».

Ο Ραματάν επίσης, αναφέρει στην επιστολή, σύμφωνα με την Λόντρα Γκαζέτ, ότι το απευθείας εμπόριο θα «προσφέρει εμπορικές ευκαιρίες για την Τ.Δ.Β.Κ και θα δώσει δυνατότερη και εξισορροπημένη οικονομική ατμόσφαιρα. Θα είναι για αμφότερες τις πλευρές Νότο και Βορρά και εν καιρώ θα συνεισφέρει σε μια λύση στο νησί. Ζητώ την απάντησή σας το συντομότερο».

Σημείωση 1) Ο Γκ. Φερχόιγκεν τις μέρες του δημοψηφίσματος (24.4.2004) ήταν ο Επίτροπος της Ε.Ε. για την διεύρυνση και είχε εξοργιστεί όταν ο λαός απέρριψε το εκτρωματικό σχέδιο Ανάν. Σήμερα ο Φεργχόγκεν ανέλαβε... Σύμβουλος των Τούρκων! (βλέπε πιο κάτω είδηση στην Σημερινή 13.7.2010).

Σημείωση 2) Ο τότε υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας της κυβέρνησης Τόνυ Μπλέαρ, Τζάκ Στρό, ( τον οποίο ο μ. πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος αρνήθηκε να δει όταν πήγε στην Κύπρο και επέμενε να πάει και στα κατεχόμενα) την επομένη του δημοψηφίσματος εξοργισμένος και εκείνος αποφάσισε μαζί με την κυβέρνησή του, (Τόνυ Μπλέαρ) να προωθήσουν το απευθείας εμπόριο μέσω της Ε.Ε για να παρηγορήσουν τους Τ/κύπριους που έχασαν το «Σχέδιο Ανάν».

Σημείωση 3) Το 1987, όμως, Μικτή Επιτροπή του Βρετανικού Κοινοβουλίου που μελέτησε το Κυπριακό αποφάσισε και εισηγήθηκε στην βρετανική κυβέρνηση να προωθήσει συνομοσπονδιακή πολιτική στο Κυπριακό και το απευθείας εμπόριο.

Από το epirus-ellas