Σελίδες

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ανεπαρκέστατη ηγεσία του Ελληνισμού και αποδεδειγμένα ανεπαρκέστατοι οι κυβερνώντες σε Αθήνα και Λευκωσία



«Ε/κ ζυγός» του Εγκεμέν Μπαγίς…

 Με τον Λάζαρο Μαύρο

Ε Χ Ο Ν Τ Α Σ ΑΝΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΗ ηγεσία ο Ελληνισμός - αποδεδειγμένα ανεπαρκέστατους κυβερνώντες, χρόνια τώρα, σε Αθήνα και Λευκωσία - ήταν επόμενο ότι δεν έχει τα προσόντα για ν’ αξιοποιήσει την επεκτατική ομολογία που έκαμε 6.2.11, εξαγριωμένος εναντίον Τ/κ διαδηλωτών, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν, ότι, «η Τουρκία βρίσκεται στην Κύπρο για τα δικά της στρατηγικά συμφέροντα». Τζάμπα φοβήθηκαν οι… αρθρογράφοι της τουρκικής «Χουριέτ», ότι θ’ απέβαινε ζημιογόνα για την Τουρκία η κυνική ομολογία Ερντογάν. Δεν υπάρχουν, παρ’ ημίν, εξίσου ικανοί με τους εν Αγκύρα πάραυτα αξιοποιούντες τα πάντα, ακόμα και τους… καλαθοσφαιριστές της «Καρσίγιακα»!
Ε Σ Π Ε Υ Σ Ε ΟΜΩΣ ο διαπραγματευτής με την ΕΕ, Τούρκος υπουργός Μπαγίς, να… επανορθώσει: «Εάν δεν υπήρχαν οι εγγυήσεις και οι προσπάθειες της Τουρκίας [σ.σ. Αττίλας], οι Κύπριοι [Τ/κ] αδελφοί μας θα ήταν υπό τον ζυγό των Ελληνοκυπρίων»! («Χ» 16.2.11). Τώρα, βέβαια, έχουν περιπλεχθεί κάπως τα «αδελφάτα». Διότι οι «αδελφοί» του κ. Μπαγίς, επί δεκαετίες διεκδικούνται ως «αδελφοί» από τους νυν εν Κύπρω κυβερνώντες Ακελιστές. Όμως το κύριο θέμα είναι άλλο: Ο «ζυγός» που ανέφερε. Θα τελούσε άραγε υπό «ε/κ ζυγό» η τ/κ μειονότητα, εάν, ας πούμε, επιτύγχανε, τότε, ο αντιαποικιακός - απελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ το 1955, ή έστω η Μεραρχία Παπανδρέου το 1964, για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα; Την οποία, Ένωση, είχε υποστηρίξει, μάλιστα, από το 1955 κι ο μεγάλος Τούρκος ποιητής Ναζίμ Χικμέτ;
Γ Ι Α Ν’ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ τούτο, χρήσιμο είναι να συγκριθούν και με αριθμούς οι υπαρκτές διαχρονικώς καταστάσεις: Τελεί, άραγε, «υπό ελληνικό ζυγό», από τη Συνθήκη της Λωζάννης 1923 έως σήμερα, η αυξανόμενη μουσουλμανική μειονότητα («τουρκική» τη θέλει η Άγκυρα) στη Δυτική μας Θράκη; Ποια είναι η απλή σύγκριση των αριθμών της δικής της ευημερίας, ανάπτυξης και δικαιωμάτων, με τα… απομεινάρια των Ελλήνων σε Κων/πολη, Ίμβρο και Τένεδο, για το ίδιο διάστημα 1923-2011; Χρήσιμοι επίσης είναι οι αριθμοί μείωσης του τ/κ πληθυσμού 1974 - 2011: Εξαναγκαζόμενου σε μετανάστευση, όχι για ν’ αποφύγει τον ανύπαρκτο «ε/κ ζυγό», αλλά γιατί δεν αντέχει τις «αδελφικές εγγυήσεις και προσπάθειες» που ο Αττίλας επιβάλλει, από Ετζεβίτ έως κι Ερντογάν, στις υπό τουρκικό στρατιωτικό ζυγό περιοχές της Κύπρου. Τα λένε και κάποιοι εκ των Τ/κ διαδηλωτών. Δυστυχώς, όμως, δεν τολμούν να τ’ αρθρώσουν, σε ΟΗΕ, ΕΕ και διεθνώς, οι ημέτεροι νεο-ραγιάδες ηγέτες… 

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ στην Σημερινή

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΕ 17.2.11 
Οι εξ υμών 150.016 φίλτατοι, που είχατε ψηφίσει (σαν σήμερα προ 3ετίας), 17η Φεβρουαρίου 2008, την 1η Κυριακή τον Χριστόφια και οι εξ υμών 240.604 ψηφοφόροι, που τον κάνατε πρόεδρο τη 2η Κυριακή (24.2.08), τι λέτε άραγε σήμερα κατ’ ιδίαν στον καθρέφτη και τι στα παιδιά και στα εγγόνια σας; 
Λάζ. Α. Μαύρος

Η μεγαλύτερη θρησκευτική μειονότητα της Τουρκίας διεκδικεί δυναμικά τα δικαιώματά της.



 Οι αλεβίτες περνούν στην αντεπίθεση.

Η μεγαλύτερη θρησκευτική μειονότητα της Τουρκίας διεκδικεί δυναμικά τα δικαιώματά της.

Πίνουν κρασί, πιστεύουν στην «Αγία Τριάδα» και στο «αγαπάτε αλλήλους» αλλά δεν είναι χριστιανοί. Η θρησκευτική τους λειτουργία περιλαμβάνει τραγούδι, μουσική και μικρόφωνο, δεν είναι όμως ευαγγελιστές. Πιστεύουν στον Αλλάχ αλλά ερμηνεύουν το Κοράνι αλληγορικά και όχι κατά γράμμα. Δεν πείθονται ότι μετά θάνατο τους περιμένουν τα ουρί του Παραδείσου αλλά ούτε και η Κόλαση. Θρησκευτικά είναι πιο κοντά στους σιίτες, πολιτικά ψηφίζουν Αριστερά, κοινωνικά ήταν αγρότες της Ανατολίας που μετοίκησαν στις φτωχογειτονιές των τουρκικών πόλεων και σήμερα έχουν σχηματίσει μια νέα μεσαία τάξη. Οι αλεβίτες-μπεκτασήδες πρόσφατα απέκτησαν το θάρρος να απαιτήσουν τα δικαιώματά τους ως η μεγαλύτερη θρησκευτική μειονότητα της Τουρκίας.
«Μια αλεβίτισσα που εργαζόταν ως μαγείρισσα σε νοσοκομείο απολύθηκε διότι ορισμένοι σουνίτες πιστεύουν ότι δεν πρέπει να φάνε φαγητό μαγειρεμένο από αλεβίτη....

Το Αντίβαρο αντικρούει τα περί Αγίας Λαύρας και 25ης Μαρτίου

Έχει δίκαιο. Δεν φταίει αυτός που δεν τον πήραμε ακόμα με τις πέτρες

gapΟ (παπατζής) Γιώργαρος (GAP) της ανυποληψίας



Στις 22 Σεπτεμβρίου 2010 σε ομιλία του, σε εκδήλωση του Economic Club (Νέα Υόρκη) ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, είπε:
''...Για αυτό η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για απευθείας πωλήσεις, συμβάσεις παραχώρησης, δημοσίου διαγωνισμού, ιδιωτικοποιήσεων, στρατηγικών συνεργασιών ή χρηματοοικονομικών εταιρειών συμμετοχικού κεφαλαίου – εταιρειών «holding»...


Στις 15 Φεβρουαρίου 2011 στην ομιλία του, στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου ''Δια Βίου Μάθησης και Σύνδεσης με την Απασχόληση'', στην Αθήνα είπε:


''...Πάγια θέση μας είναι – και το επαναλαμβάνω για όσους, εντός ή και εκτός Ελλάδας, δεν το έχουν συνειδητοποιήσει – ότι ναι, θα αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία. Θα αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη. Θα αξιοποιηθεί για την αποκλιμάκωση του χρέους. Θα αξιοποιηθεί για να αντισταθμίσει μέτρα, όπως της μείωσης μισθών και συντάξεων, αλλά κανείς μας να μην συγχέει τον όρο «αξιοποίηση» με τον όρο «πώληση». Η Ελλάδα δεν πουλάει  τη γη της''.



www.kalami.net

«Οι γιοι μου και εγώ είμαστε περήφανοι που γίναμε ο λόγος που δόθηκε στο Ιράκ το πλεονέκτημα της δημοκρατίας» δήλωσε ο Ιρακινός που κατέστρεψε το Ιράκ


Εξηγήσεις από τη CIA ζητά ο Πάουελ για τον ««Curveball»


Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ζητά εξηγήσεις από τη CIA για τις λανθασμένες πληροφορίες που του έδωσε σχετικά με το Ιράκ μετά τις αποκαλύψεις του «Curveball».

Ο Αμερικανός πρώην υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ ζήτησε από την CIA και το Πεντάγωνο να του εξηγήσουν για ποιο λόγο του έδωσαν λανθασμένες πληροφορίες για το Ιράκ, μετά τις αποκαλύψεις της βρετανικής εφημερίδας The Guardian ότι ο Ιρακινός με το κωδικό όνομα «Curveball» έδωσε ψεύτικες πληροφορίες στις αμερικανικές αρχές.

Ο Κόλιν Πάουελ είχε δηλώσει στις 5 Φεβρουαρίου 2003 σε ομιλία του στον ΟΗΕ ότι έχει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Ιράκ έχει βιολογικά όπλα, βασιζόμενος στις πληροφορίες που είχε δώσεις στις αμερικανικές αρχές ο «Curveball».

«Το ερώτημα θα έπρεπε να έχει τεθεί στη CIA και την DIA (υπηρεσία αμυντικών πληροφοριών) προτού αυτές οι λανθασμένες πληροφορίες (για την ύπαρξη βιολογικών όπλων) αναφερθούν στην έκθεσή μου προς το Κογκρέσο, στο λόγο για την Κατάσταση του Εθνους (του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους του νεότερου) και στην παρέμβασή μου στον ΟΗΕ στις 5 Φεβρουαρίου (2003)», δήλωσε στον The Guardian ο Πάουελ.

Ο Ιρακινός Ράφιντ Αχμεντ Αλουάν αλ-Τζανάμπι, γνωστός με το κωδικό όνομα «Curveball», παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα στις αμερικανικές αρχές για το πρόγραμμα κατασκευής όπλων μαζικής καταστροφής του Ιράκ για να πετύχει την ανατροπή του Σαντάμ Χουσέιν.

«Είχα την ευκαιρία να κατασκευάσω κάτι που θα ανέτρεπε το καθεστώς», τόνισε ο αλ-Τζανάμπι στην The Guardian. «Οι γιοι μου και εγώ είμαστε περήφανοι που γίναμε ο λόγος που δόθηκε στο Ιράκ το πλεονέκτημα της δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Για την υπόθεση αυτή, η εφημερίδα Los Angeles Times είχε αποκαλύψει το 2005 πως οι πληροφορίες του «Curveball» για ιρακινά όπλα μαζικής καταστροφής ήταν ελάχιστα αξιόπιστες, σύμφωνα με τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες BND.

Εξάλλου πέντε ανώτατοι αξιωματούχοι της γερμανικής υπηρεσίας είχαν δηλώσει την εποχή εκείνη στην εφημερίδα ότι είχαν προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές πως η συγκεκριμένη πηγή, ο «Curveball», δεν είχε συμμετάσχει ποτέ στην κατασκευή βιολογικών όπλων, ούτε είχε δει κανέναν να τα κατασκευάζει.

«Γνωρίζαμε εδώ και χρόνια ότι η πηγή με το κωδικό όνομα 'Curveball' δεν ήταν εντελώς αξιόπιστη», πρόσθεσε ο Πάουελ.

Στην ομιλία του στον ΟΗΕ ο πρώην υπουργός Εξωτερικών είχε παρουσιάσει τον αλ-Τζανάμπι, οι πληροφορίες του οποίου χρησιμοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ για να δικαιολογήσουν την εισβολή στο Ιράκ το 2003, ως «χημικό μηχανικό».
 

Geopolitics-Gr.blogspot

Κυκλοφορεί ο ΣΤΟΧΟΣ



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΟΧΟΣ": ΜΕ ΦΙΡΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ, ΤΣΑΤΣΑ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ Ο ΒΕΡΕΜΗΣ. ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΤΟΥΣ Ο ΤΣΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΟΧΟΣ" - ΠΕΜΠΤΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 - Α.Φ. 482

ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ"



- ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ... ΜΕ ΣΟΥΛΤΑΝΙΚΟ ΦΙΡΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ...

ΤΣΑΤΣΑ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ Ο ΒΕΡΕΜΗΣ


ΚΑΙ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΤΟΥΣ Ο Τ(Σ)ΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ Τ(Σ)ΑΤΣΟΠΟΥΛΟ!

- ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ - ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΚΑ(Ε)Ι ΜΥΤΗ Η ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ!

- ΕΜΦΥΤΗ Η... ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΣΤΟΥΣ "ΓΚΕΪ"! - ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΜΦΥΤΗ....

- ΓΙΑ... ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ! - ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΕΜΑΛΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ...

- "Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΣΩΣΕ ΤΟΥΣ "ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!"
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΜΠΑΓΙΣ...

- ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ! - ΤΙΣ... ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΚΑΡΗ ΤΗΣ ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΕΜΕΙΣ ΟΙ "ΑΚΡΑΙΟΙ"... - ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΕΞ ΔΗΛΩΝΕ "ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΓΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ"!

- ΠΑΕΙ... ΚΑΤΑΡ ΤΟ "ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ" ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ! - ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ...

- Ο ΓΚΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ

- ΜΟΝΙΜΑ Η FRONTEX ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ!

- ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ... - ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΛΑΒΟΦΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΩΝ
 

Η σοβαρή ιστορική επιστήμη απορρίπτει την μετανεωριστική αποδόμηση της Ελληνικής Επανάστασης




Ο ρόλος των γενίτσαρων στον εξισλαμισμό - Η προέλαση των Οθωμανών και οι βίαιοι εξισλαμισμοί

Νικόλαος Θ. Κόκκας - Εκπαιδευτικός | 

Τον τελευταίο καιρό επιχειρείται η τηλεοπτική παραποίηση της ελληνικής ιστορίας με εξωραϊσμό των Τούρκων κατακτητών και απαλοιφή των γεγονότων εκείνων που σχετίζονται με τη βία των Οθωμανών απέναντι στους χριστιανικούς πληθυσμούς. 

Οι απόπειρες εξωραϊσμού της τουρκοκρατίας και μετανεωτερικής αποδόμησης της επανάστασης των Ελλήνων ραγιάδων εναντίον των Οθωμανών απορρίπτονται τόσο από τη σοβαρή ιστορική επιστήμη όσο και από τη συνείδηση των Ελλήνων, εφόσον η εθνική ιστορική μνήμη παραμένει ζωντανή. Εξάλλου, οι θεωρίες αυτές δεν είναι καθόλου σύγχρονες προσεγγίσεις της ιστορικής διαδρομής της Ελλάδας, όπως προσπαθούν να τις παρουσιάσουν ορισμένοι νεόκοποι τηλε-«ιστορικοί».

Η παραποίηση της ελληνικής ιστορίας 
Ήδη από το 1924 ο Γιάννης Κορδάτος (1891-1961) με το βιβλίο του «Η κοινωνική σημασία της ελληνικής επαναστάσεως του 1821» είχε υποστηρίξει ότι ο αγώνας των Ελλήνων του 1821 ήταν ταξικός και όχι εθνικοαπελευθερωτικός. Ο ισχυρισμός αυτός καταρρίπτεται από αδιαμφισβήτητα ιστορικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το υπόδουλο έθνος βασανίστηκε από τους Οθωμανούς κατακτητές και συσπειρώθηκε για να αποτινάξει τον τουρκικό ζυγό, εμπνεόμενο από τη χριστιανική του πίστη, τη ζωντανή του γλώσσα και τη συνείδηση της ελληνικότητας, όπως αυτή διατηρήθηκε αλώβητη μέσα στους αιώνες.

Η Οθωμανική κατοχή ήταν για τους χριστιανούς μια περίοδος σκοτεινή και βασανιστική, αλλά παράλληλα και μία ευκαιρία ανασυγκρότησης του ελληνισμού. Μία από τις πιο ζοφερές πτυχές των χρόνων της Τουρκοκρατίας αποτελεί ο βίαιος εξισλαμισμός των χριστιανικών πληθυσμών. Οι χιλιάδες χριστιανοί νεομάρτυρες σε όλες τις άκρες της ελληνικής γης ...

Το ΚΚΕ κατηγορεί τον ΣΚΑΪ για διαστρέβλωση της διαστρεβλωμένης από αυτό Ελληνικής Ιστορίας ή συμβαίνει κάτι άλλο;


ΚΚΕ εναντίον Σκάι για 1821!

blackblogofcommunism | Φεβρουαρίου 16, 2011 at 14:02 | Ετικέτες: 1821ΚΚΕΝίκος ΖαχαριάδηςΣκάι | Κατηγορίες: Επικαιρότητα | URL: http://wp.me/pdnTB-Ha

(http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=45796&catID=7)
Σκληρή απάντηση εναντίον του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού του Σκάι εξέδωσε το ΚΚΕ. Αφορμή στάθηκε η κριτική που άσκησε το κανάλι του φαλήρου για τον 902:
(απόσπασμα)
"Η εμπάθεια του συγκροτήματος δεν εξαντλείται μόνο κατά του ΚΚΕ και του εργατικού λαϊκού κινήματος της οργανωμένης ανυπακοής και αντεπίθεσης. Με όλα τα μέσα προσπαθεί να συμβάλει στην γενικότερη επιχείρηση να ξαναγραφτεί η Ιστορία με τα ιδεολογικά μέτρα των σημερινών αναγκών του κεφαλαίου. Εκτός από την διαστρέβλωση της ιστορίας του κομμουνιστικού κινήματος, τώρα στοχοποιεί και την επανάσταση του 1821. Με «επιστημονική μεθοδολογία» αντικαθιστά το ένα εθνικιστικό ψέμα της επίσημης αστικής ιστοριογραφίας με πέντε νέα της επίσης αντιδραστικής αστικής αντίληψης του κοσμοπολιτισμού."
==================================================================================
Οι κομμουνιστές φρουροί της αλήθειας της Επανάστασης του 1821!; Γιατί άραγε; Μα φυσικά επειδή οι ήρωες του '21 ήταν οι πρώτοι... "ΚΚΕέδες"!! Απίστευο, και όμως αυτό πιστεύουν. Διαβάστε από προηγούμενη δημοσίευση μας (Οι ήρωες του ’21… “κουκουέδες”):
Λέει ο τότε Γ.Γ. του ΚΚΕ, Νίκος Ζαχαριάδης στο 7ο Συνέδριο (1-6/10/1945):
“Το ΚΚΕ ενσαρκώνει και εκφράζει τις ηρωϊκές λαϊκές παραδόσεις του 1821…
Δεν μπορεί να υπάρξει καμμιά αμφιβολία, ότι ο Κολοκοτρώνης, ο Στρατηγός Μακρυγιάννης, και τόσοι άλλοι, είναι οι κουκουέδες του ’21…


Μαύρο Ιστολόγιο Κομμουνισμού

Ποιοι είναι οι "φύλακες" κ. Βενιζέλο; Μήπως για τους "φύλακες" του είδους δημιουργήθηκαν οι φυλακές κ. Βενιζέλο;


Ευάγγελος Βενιζέλος: "Όποιοι μου κάνουν κριτική για τα υποβρύχια εργάζονται για συμφέροντα"

Κύριε Βενιζέλο εσείς δεν είστε ο εισηγητής της παραγραφής των ανομημάτων των υπουργών;
Κύριε Βενιζέλο εσείς δεν είστε ο ΥΕΘΑ που ώθησε στη πιο κρίσιμη στιγμή της μεταπολιτευτικής Ελλάδος, με την σύμφωνη γνώμη της στρατιωτικής ηγεσίας, χιλιάδες Έλληνες Αξιωματικούς σε αποστρατεία;

«Όσοι αρθρογραφούν κατά της νέας συμφωνίας που υπέγραψα για τα υποβρύχια 214 εργάζονται για ξένα συμφέροντα, κοινώς «τα παίρνουν» ή «λαδώνονται» για να με κτυπούν" υπονόησε με σαφήνεια σήμερα στην Βουλή στην Επιτροπή Εξοπλισμών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ δήλωσε ότι «Τα δύο νέα υποβρύχια 214 κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ τα αγόρασε η Ελλάδα ελαφρά φθηνότερα απ’ότι τα αγόρασε η Τουρκία»

Σε ότι αφορά την κριτική που του ασκείται (βασικά από την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, το defencenet.gr και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) για τη νέα σύμβαση, είπε «Aσκούνται άμεσες ή έμμεσες πιέσεις ενίοτε «μεταμφιεσμένες σε δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Οι φύλακες όμως έχουν γνώση ...

Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα Κύπρου για την Αυτονομία της Β. Ηπείρου


ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ



Καλούμε τις κυβερνήσεις των δύο κρατών του Ελληνισμού (Κυπριακή Δημοκρατία και Ελληνική Δημοκρατία) να επαναφέρουν στο προσκήνιο την παραβιασθείσα αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.
Η πολιτική της υποχώρησης και της διαγραφής των δικαίων του ελληνισμού πρέπει να σταματήσει.
Κάτω οι προσκυνημένοι.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί αναγκαία την άμεση έναρξη πολύμορφου απελευθερωτικού αγώνα της Βορείου Ηπείρου.
Καλούμε τους όπου γης Έλληνες σε κοινό αγώνα για την απελευθέρωση των σκλαβομένων μας πατρίδων ώστε να κυματίσει ξανά στην Χειμάρρα και στην Κερύνεια μας η Ελληνική σημαία.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

 

Δεν αρκεί να επιτυγχάνουν το ΔΥΣΚΟΛΟ..... Πρέπει να καταφέρνουν και το ΠΟΝΗΡΟ!


Τα τεράστια κέρδη της ανθρωπότητας εξαιτίας της επανάστασης των Αιγυπτίων.

Τι σχέση έχει το ΚΚΕ με την «Μουσουλμανική Αδελφότητα»;

Υπάρχει πάντα ένας χρυσός κανόνας, όταν αναζητάς τα κέρδη της ανθρώπινης κοινωνίας μετά από κάθε μεγάλο ιστορικό γεγονός. Τα κέρδη της ανθρώπινης κοινωνίας πάντα είναι περίπου ίσα με τη ζημιά της εξουσίας. Γνωρίζοντας, κάποιος αυτήν την "εξίσωση", μπορεί να υπολογίσει τα κέρδη, τα οποία κάθε φορά προκύπτουν από τις συγκρούσεις μεταξύ των ανθρώπων και της εξουσίας. Γιατί λέμε "περίπου" ίσα και όχι ίσα; Γιατί, για να έχεις κέρδη από τη ζημιά του αντιπάλου σου, θα πρέπει κατ’ αρχήν να την αντιληφθείς. Αν το σύστημα εξουσίας καταφέρνει και "σκεπάζει" τη ζημιά του, τότε αυτή πρακτικά δεν υπάρχει. Αν, για παράδειγμα, χτυπάς ένα "κάστρο" και, όταν εκεί ανοίξει μια τρύπα, εσύ δεν μπορείς να την δεις, δεν έχεις κέρδος. Το "κάστρο" κλείνει την τρύπα κι εσύ συνεχίζεις να πολιορκείς, βασιζόμενος στο ένστικτο σου, χωρίς η γνώση σου να μπορεί να μετουσιώσει αυτόν τον αγώνα σε κέρδος.
Τα κέρδη λοιπόν της ανθρωπότητας, εξαιτίας των όσων συνέβησαν στο Κάιρο, μπορεί να είναι τεράστια. Δεν είναι ακόμα τεράστια, αλλά μπορούν να γίνουν τέτοια. Αρκεί κάποιος να μπορεί...

Προσοχή σε ποιους πετάτε μπουκάλια και άλλα αντικείμενα. Οι τυχαίοι και αποσπασματικοί στόχοι ακυρώνουν την προσπάθεια για Κάθαρση.


Επεισόδια αλά ΕΑΒ ακυρώνουν τον αγώνα για Κάθαρση
17/02/2011
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Καιρό τώρα υποστηρίζω πως στη χώρα έχει δημιουργηθεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα (το οποίο δεν θα λυθεί αν δεν επέλθει πραγματική και ουσιαστική Κάθαρση και αν δεν αποδοθούν ευθύνες – πολιτικές ή ποινικές, αδιάφορο – σε όσους δεν έπραξαν το καθήκον τους).

Το πρόβλημα συνίσταται στο γεγονός ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν μπορεί πλέον να κυκλοφορεί στους δρόμους και να εμφανίζεται ενώπιον  των πολιτών χωρίς να φρουρείται.

Με τον τρόπο αυτό έχει ουσιαστικά ακυρωθεί η Δημοκρατία και  η ίδια η πολιτική λειτουργία, που βασίζεται στην διαρκή επικοινωνία ανάμεσα στον λαό και στους εκπροσώπους του.

Πιστεύω επίσης ότι αυτός είναι ο ελληνικός τρόπος αντίδρασης, η «ελληνική εξέγερση», ο τρόπος δηλαδή με τον οποίο ενσωματώθηκε στην πατρίδα μας η λαϊκή αντίδραση, όπως την βλέπουμε να ξετυλίγεται στις χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Υπό αυτήν την έννοια, είναι ένα υγιές φαινόμενο. Αποτελεί το μήνυμα προς την πολιτική εξουσία ότι χωρίς Κάθαρση, η Τραγωδία δεν θα φθάσει στη λύση της.

Τα όσα διαδραματίστηκαν, όμως, στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα σε βάρος του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη, ακυρώνουν το επιτακτικό αίτημα για Κάθαρση.

Πληροφορηθήκαμε ότι κάποιοι εργαζόμενοι – όχι όλοι, διότι πολλοί  έδρασαν...

Πάρε....... Πάρε



Πωλείται η Ελλάς, σπεύδουν οι γείτονες
17/02/2011
Ειδικού Συνεργάτη

Η συζήτηση γύρω από τα 598 ελληνικά νησιά πλήρους κυριότητας του ελληνικού Δημοσίου, υπήρξε βούτυρο στο ψωμί  των γειτόνων.

Χθες, όλες οι τουρκικές εφημερίδες αναφέρθηκαν στα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου με αναφορά στην (επίμαχη πλέον) έκθεση του ΙΣΤΑΜΕ, γράφοντας ότι η Ελλάδα θα μπει τελικά στην διαδικασία να πουλήσει κάποια από τα νησιά της για να εξοφλήσει το χρέος της.

Από τα δημοσιεύματα προκύπτει πως είτε «πωλούνται» , είτε «αξιοποιούνται», τα νησιά συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των Τούρκων που θέλουν να επενδύσουν σ’ αυτά.  Υποστηρίζουν μάλιστα  ότι θέλουν να εγκαταστήσουν αιολικά πάρκα για την παραγωγή ενέργειας.

Με τόση έκταση στη Μικρά Ασία δεν μπορούν να φτιάξουν τα πάρκα τους και θέλουν τα νησιά μας; Πρέπει να είναι κανείς ηλίθιος, τυφλός ή μειοδότης για να μην αντιληφθεί τις προθέσεις τους. Μοναδικός σκοπός τους είναι ο εποικισμός των νησιών και αργότερα ξέρουν εκείνοι τη θα κάνουν . Έχουν εμπειρία με την Αλεξανδρέττα και την  Κύπρο.

Ας χαίρονται οι εκπρόσωποι μας  για τα κατάντια της χώρας. Αλλά τι μπορεί να πει κανείς για ανθρώπους που λεηλατούν τον κόπο και το μόχθο του λαού και μένουν ατιμώρητοι! Αφού πήραν όσα πήραν τώρα θα ξεπουλήσουν και την πατρίδα. Όταν κάνουν έτσι οι ταγοί , γιατί μας ενοχλούν οι εμπορικές συναλλαγές και τα ψώνια που κάνουν οι απλοί πολίτες στα παράλια της Τουρκίας;

Άδικο έχουν οι κτηματομεσίτες που συμμετέχουν στην έκθεση «CNR Ευρασία- Ακίνητα και Επενδύσεις» που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ 16-20 Φεβρουαρίου, όπου θα προσπαθήσουν να πουλήσουν ακίνητα στη Μύκονο και τη Ρόδο;

‘Άντε παιδιά εμπρός, δώστε τα όλα, οι καλοί μας γείτονες καραδοκούν για να   μας συμπαρασταθούν…..

Elzoni

Με βολές εκατέρωθεν...



Η Χεζμπολάχ ετοιμάζεται για πόλεμο με το Ισραήλ


Ο ηγέτης του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χάσαν Νασράλα κάλεσε σήμερα τους μαχητές του να είναι έτοιμοι για ένα νέο πόλεμο με το Ισραήλ, μία ημέρα μετά την προειδοποίηση από τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ. 

“Θα ήθελα να πω στους Ισραηλινούς ότι στη μνήμη των μαρτύρων μας, λέγω στους μαχητές της αντίστασης (Χεζμπολάχ) ότι μια ημέρα μπορεί να τους ζητηθεί να απελευθερώσουν τη Γαλιλαία”, δήλωσε ο Νασράλα σε ένα συλλαλητήριο που σηματοδοτεί την τρίτη επέτειο από τη δολοφονία του Ιμάντ Μουγανίγιε, στρατιωτικού ηγέτη του κινήματος. Ο Μουγανίγιε σκοτώθηκε σε έκρηξη βόμβας στη Συρία στις 12 Φεβρουαρίου του 2008.


“Θέλω να σας διαβεβαιώσω και να πω στους Ισραηλινούς ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί γιατί το αίμα του Ιμάντ Μουγανίγιε δεν θα πάει χαμένο”, τόνισε ο Νασράλα στους οπαδούς του, μιλώντας μέσω βιντεολίνκ.
Αναφερόμενος στην παραίτηση του προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ ο Νασράλα δήλωσε: “ευχαριστούμε την επανάσταση στην Αίγυπτο, ειδικά εμείς στην Χεζμπολάχ, διότι οδήγησε στη διαφυγή του Σάμι Σεμπάμπ”.
Ο Σεμπάμπ που έγινε δεκτός ως ήρωας στο συλλαλητήριο, επωφελήθηκε από την αναταραχή στην Αίγυπτο για να ξεφύγει μαζί με χιλιάδες άλλους κρατούμενους από την φυλακή Ουάντι ελ-Νατρούν.
Ο Σεμπάμπ καταδικάστηκε τον περασμένο Απρίλιο σε 15ετη κάθειρξη. Ήταν ο ηγέτης ενός πυρήνα 49 ατόμων οι οποίοι κατηγορούνται ότι το 2009 σχεδίαζαν επιθέσεις κατά αιγυπτιακών τουριστικών περιοχών και σκαφών που χρησιμοποιούν την Διώρυγα του Σουέζ, καθώς και για λαθρεμπόριο όπλων στη Λωρίδα της Γάζας. Από αυτούς, μόνο 26 έχουν συλληφθεί.
Η προειδοποίηση του Νασράλα ότι είναι έτοιμος να πολεμήσει το Ισραήλ ήρθε μια ημέρα αφότου ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, επεσκέφθη τα στρατεύματα στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ και προειδοποίησε ότι ο ισραηλινός στρατός μπορεί να εισβάλει ξανά στο Λίβανο. Σε σχόλιά του που δημοσιεύτηκαν στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, ο Μπαράκ αναφέρει: “Η Χεζμπολάχ θυμάται τη βαριά ήττα που υπέστη από εμάς το 2006, αλλά δεν είναι για πάντα, και μπορεί να κληθείτε να εισβάλετε εκ νέου”. Το σχόλιο αυτό το έκανε κατά πρώτη του περιοδεία στη βόρεια συνοριακή περιοχή με το νέο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ Μπένι Γκανζ.
Ισραήλ και Χεζμπολάχ πολέμησαν άγρια επί 33 ημέρες το 2006, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 1.200 άνθρωποι στο Λίβανο, οι περισσότεροι εκ των οποίων άμαχοι, και 160 Ισραηλινοί, ως επί το πλείστον στρατιώτες.

Eθνικά Θέματα

Εκρηκτική η κατάσταση σήμερα το βράδυ στο Σουέζ


 


Δύο πολεμικά πλοία του Ιράν οδεύουν στο Σουέζ που θέλουν να την διασχίσουν σήμερα αργά το βράδυ. Η συγκεκριμένη κίνηση είναι μία συμβολική κίνηση του Αχμαντινετζάντ προς τους μουσουλμάνους της Αιγύπτου, αλλά ταυτόχρονα είναι και απειλητική προς τα συμφέροντα του Ισραήλ, όπως δήλωσε και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ισραήλ, «κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ από το 1978».
Να θυμίσουμε πως στην περιοχή βρίσκεται ήδη ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο, το οποίο είχε μετακινηθεί προ ημερών προκειμένου να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των αμερικανικών επιχειρήσεων που βρίσκονται στην Αίγυπτο.
Υπό αυτές τις συνθήκες με δεδομένα ότι έχει αρχίσει και ξεσπάει μία τάση κατευθυνόμενων κοινωνικών εξεγέρσεων στο μουσουλμανικό κόσμο (με την πρώτη διαδήλωση με έναν νεκρό στο Ιράν), το σκηνικό μεταβάλλεται και θερμαίνεται επικίνδυνα, με το Ιράν να δείχνει πως θέλει να εμφανιστεί ως δύναμη ισχύος κόντρα στα υπάρχοντα συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην περιοχή. Τα αποτελέσματα είναι μάλλον άγνωστα, ενώ η σημερινή βραδιά κρίνεται ως λίαν επικίνδυνη για πιθανότατη ανταλλαγή πυρών στην περιοχή του Σουέζ μεταξύ αμερικανών και Ιρανών.
Θυμίζουμε ότι έχουνε γίνει μέχρι στιγμής πολλές απόπειρες εκ μέρους τόσο του Ισραήλ όσο και των ΗΠΑ να προκληθεί επίθεση εναντίον του Ιράν και μέσα στα πλαίσια αυτά φαίνεται να κινήθηκε και ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος έκανε δηλώσεις υπέρ των εξεγερμένων του Ιράν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ελπίζει στο Ιράν να επαναληφθεί ότι έγινε στην Αίγυπτο…

Η θέση του Ισραήλ
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Avigdor Lieberman, δήλωσε σήμερα ότι δύο ιρανικά πολεμικά πλοία θα περάσουν από τη διώρυγα του Σουέζ κατευθυνόμενα στη Συρία, υπονοώντας ότι θα υπάρξει ισραηλινή "αντίδραση", όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Δύο ιρανικά πολεμικά πλοία σχεδιάζουν να περάσουν σήμερα από τη Διώρυγα του Σουέζ εν πλω προς τη Συρία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας την κίνηση, ως την πιο πρόσφατη "πρόκληση" από την Τεχεράνη, ενώ υπαινίχθηκε ότι θα υπάρξει ισραηλινή απάντηση.
Το Ισραήλ βλέπει μια σημαντική απειλή στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και ζητεί την εξάλειψή του, αλλά η γεωγραφική απόσταση της χώρας αυτής το αποτρέπει ως σήμερα από μια ανοιχτή σύγκρουση. Η Συρία είναι ένας από τους εχθρικούς γείτονες του Ισραήλ και σύμμαχος της Τεχεράνης.
"Απόψε, δύο πολεμικά πλοία του Ιράν πρόκειται να διέλθουν από τη Διώρυγα του Σουέζ προς τη Μεσόγειο Θάλασσα και να φθάσουν στη Συρία, κάτι ότι δεν έχει συμβεί εδώ και πολλά χρόνια", δήλωσε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ σε ομιλία του στην Ιερουσαλήμ, η οποία διανεμήθηκε από το γραφείο του.
"Προς λύπη μου, η διεθνής κοινότητα δεν δείχνει ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των επαναλαμβανόμενων ιρανικών προκλήσεων. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να κατανοήσει ότι το Ισραήλ δεν μπορεί για πάντα να αγνοεί αυτές τις προκλήσεις" τόνισε.
Ας μιλήσουμε επιτέλους

Οι συζητήσεις για το Κυπριακό


Άριστος Μιχαηλίδης: Θέλουμε να ξεκαθαριστεί αυτό το πράγμα…


Ένα ολόκληρο χρόνο σχεδόν μας κοροϊδεύει ο Έρογλου στις συνομιλίες και «πείθει» το διεθνή παράγοντα για την εποικοδομητική του στάση, αλλά δεν έγινε καμιά ενέργεια από την ελληνοκυπριακή πλευρά για να για να ξεσκεπαστεί το πραγματικό πρόσωπο της Άγκυρας και του Έρογλου. Ακόμα και όταν δόθηκαν ευκαιρίες, είτε με προτάσεις, είτε με δηλώσεις, είτε με σοβαρές προκλήσεις από την τουρκική πλευρά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέμενε πως δεν υπάρχει τίποτε άλλο για να κάνει παρά να αφοσιωθεί στη διαδικασία και κατηγορούσε ως υπονομευτές όσους Ελληνοκύπριους, του ζητούσαν να απαιτήσει ξεκαθάρισμα της βάσης των συνομιλιών. Την περασμένη βδομάδα παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι υπάρχει πρόβλημα με τη βάση των συνομιλιών η οποία φαίνεται ότι δεν είναι τόσο ξεκαθαρισμένη τελικά.
«Τι σημαίνει δεν είναι ξεκαθαρισμένη η βάση;» ρωτούσε δήθεν ρητορικά ο Πρόεδρος Χριστόφιας. «Εμείς θέλουμε, όμως, να ξεκαθαριστεί και από τον νέο ηγέτη αυτό το πράγμα. Αυτό είναι που θέλουμε» (9/2/2011). Ένα το κρατούμενο, λοιπόν: Είναι ανάγκη να ξεκαθαριστεί αυτό το πράγμα.
Χτες, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Δρούτσας μίλησε επίσης προς την ίδια κατεύθυνση: «Εμείς πρέπει να μένουμε στα γεγονότα», είπε, «δεν χωρούν ωραιοποιήσεις, ούτε απλοποιήσεις, να ξέρουμε όλοι μας ποια είναι η βάση των συνομιλιών και πάνω σε αυτήν να συνεχίσουμε». Δύο τα κρατούμενα: Δεν ξέρουμε όλοι ποια είναι η βάση, τελικά.

Παράλληλα, διαβάζουμε στο πολιτικό ρεπορτάζ ότι Αθήνα και Λευκωσία προσπαθούν να συντονιστούν για να ανατρέψουν την εικόνα που δημιούργησαν κάποιοι ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά «δεν συνεργάζεται» και «προβάλλει προσκόμματα» και ότι ο Έρογλου είναι «εποικοδομητικός», παρότι καταθέτει θέσεις για λύση δυο κρατών και βρίσκεται πολύ μακριά από τη βάση λύσης. Τρία τα κρατούμενα: Επιτέλους οι ηγεσίες μας παραδέχθηκαν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στις εντυπώσεις που δημιουργούν «κάποιοι».
Ήταν βεβαίως φανερό από καιρό τι έκαναν οι στρατευμένοι στο πλευρό του Αττίλα αξιωματούχοι του ΟΗΕ και του Φόρεϊν Όφις, αλλά εμείς νομίζαμε ότι θα κερδίσουμε την εύνοια τους με τα καλοπιάσματα και τις χημείες. Έστω κι αν επιβεβαιωθεί ξανά το «στερνή μου γνώση να σ΄ είχα πρώτα», τουλάχιστον οι ενέργειες που θα γίνουν, πρέπει να συνδυαστούν με τις εξελίξεις στα κατεχόμενα και την απροκάλυπτη συμπεριφορά της Άγκυρας που χωρίς περιστροφές παρουσιάζει πια σαν επαρχία της Τουρκίας, διορίζει νομάρχη, ετοιμάζει σχέδια μεταρρυθμίσεων στη διοίκηση της «ΤΔΒΚ» και αποκαλύπτει επίσημα και δημόσια ότι η παρουσία της στην Κύπρο δεν αφορά τους Τουρκοκύπριους αλλά τα παράλογα και παράνομα στρατηγικά της συμφέροντα. Δηλαδή, τώρα που η Τουρκία μας δίνει νέα επιχειρήματα, ας μην τα εξοντώσουμε ρίχνοντας το βάρος μας μόνο σε αυτά που θα έπρεπε να κάνουμε πριν από ένα χρόνο, την ώρα που ο Έρογλου έδινε απλόχερα ευκαιρίες και σήμερα μπορεί στους ξένους να φαίνονται ύποπτα…
Φιλελεύθερος

Πότε έγινε ο ΓΓ του ΟΗΕ δέκτης τεκμηριωμένων καταγγελιών για τον επεκτατισμό της κατοχικής Τουρκίας; Πότε κατήγγειλαν στον ΟΗΕ, είτε η Λευκωσία είτε η Αθήνα, τον πραγματικό ένοχο, την Τουρκία–κατακτητή; Και γιατί ο Μπαν Κι Μουν, δήλωνε τους εγκωμιασμούς του για τον «θετικό ρόλο της Τουρκίας στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού»!


Αποστολή Δρούτσα και τα… χειρότερα!

 Με τον Λάζαρο Μαύρο

Γ Ι Α ΝΑ προλάβει τα χειρότερα του ΓΓ του ΟΗΕ, ήρθε να συνεννοηθεί με τον πρόεδρο Χριστόφια και τον υπ.Εξ. Μάρκο Κυπριανού, προτού μεταβεί σε Λονδίνο και Ν.Υόρκη (18τρ.) ο υπ.Εξ. του ελλα-δικού μας κράτους Δημήτρης Δρούτσας. Τα χειρότερα, που Λευκωσία και Αθήνα φοβούνται ότι θα περιλάβει, τέλος Φεβρουαρίου, στην έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας για το Κυπριακό ο Μπαν Κι Μουν.
Α Λ Λ Α ΠΟΙΟΙ υπήρξαν, άραγε, οι παράγοντες που έχουν συμβάλει για να ‘ναι τόσο επίφοβη η επιδείνωση της αναμενόμενης Έκθεσης του ΓΓ, ώστε να χρειάζεται η αποστολή Δρούτσα στη Ν. Υόρκη; Θα περίμενε κανείς ότι, μετά που μαινόμενος κατά των διαδηλωτών Τουρκοκυπρίων, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν, ομολόγησε τα επεκτατικά κατά της Κύπρου στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας, δεν θα χρειαζόταν καν «μεταφραστή» για να εννοήσει ο ΓΓ του ΟΗΕ τη διαχρονική πηγή κι αιτία του κυπριακού προβλήματος…
Δ Ε Ν ΕΙΝ’ έτσι, όμως, τα πράγματα. Διότι: Πότε έγινε ο ΓΓ δέκτης τεκμηριωμένων καταγγελιών για τον επεκτατισμό της κατοχικής Τουρκίας; Πότε κατήγγειλαν στον ΟΗΕ, είτε η Λευκωσία είτε η Αθήνα, τον πραγματικό ένοχο, την Τουρκία–κατακτητή; Πότε δοκίμασαν να προσαγάγουν την Άγκυρα στο εδώλιο του κατηγορουμένου; Δεν το έχουν πράξει ποτέ τα τελευταία χρόνια. Ούτε αισθάνθηκαν την ανάγκη να μεταφράσουν από το βιβλίο του Τούρκου υπ.Εξ. Νταβούτογλου τα εναντίον της Κύπρου στρατηγικά σχέδια του νεο-οθωμανισμού της Άγκυρας και να τα καταγγείλουν στον ΟΗΕ:
Τ Η Ν ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 παρελθόντος Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος Χριστόφιας αγόρευσε ενώπιον της 65ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Όχι μόνο δεν είπε λέξη για τα επεκτατικά σχέδια των Τούρκων κατακτητών, όχι μόνο δεν κατήγγειλε τα ομολογημένα από τον Νταβούτογλου στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας κατά την Κύπρου («ακόμα κι αν δεν υπήρχε ούτ’ ένας μουσουλμάνος Τούρκος εκεί»), αλλά «επανέλαβε την πρόσκλησή του προς την τουρκική ηγεσία να τον συναντήσει για να μοιραστεί μαζί της το όραμά του για επίτευξη λύσης η οποία θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Κυπρίων, της Τουρκίας και της Ελλάδας, την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή» («Χαραυγή» 25.9.10). Αποτέλεσμα: Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, κορδωτός καμαρωτός, δίπλα στον Νταβούτογλου, στην έδρα του ΟΗΕ, ο Μπαν Κι Μουν, δήλωνε τους εγκωμιασμούς του για τον «θετικό ρόλο της Τουρκίας στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού»!
Α Λ Λ Ο Σ ΕΝΑΣ σημαντικός παράγοντας: Η ανοχή - υποταγή που επέδειξε η Λευκωσία στη Σημαδεμένη Τράπουλα του κ. Αλ. Ντάουνερ. Τα πεπραγμένα και «προϊόντα» του οποίου, τώρα φοβάται ότι ενεδρεύουν εναντίον της, στην επίφοβη Έκθεση Μπαν Κι Μουν!!!
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ στην Σημερινή

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΕ 16.2.11 
Η ογκούμενη εκτράχυνση του επικίνδυνου «χουλιγκανισμού» και οι επισημότατα διατυπωμένοι φόβοι ότι την επόμενη φορά μπορεί να θρηνήσουμε και νεκρούς, τι αποδεικνύει άλλο εκτός από την ανικανότητα του κράτους και την παράλυση επιβολής του νόμου;
Λάζ.Α.Μαύρος