Σελίδες

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Αλέξη έφαγες χθες;

Είναι του Κώστα Στούπα στο Capital.gr ,είναι εξαιρετικό, κατανοητό και αξίζει να το διαβάσετε μέχρι τέλους . 
Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 όταν η Βενεζουέλα πραγματοποίησε τη στροφή προς τα αριστερά, οι εξαγωγές της είχαν πέσει κάτω από τα 20 δισ. το χρόνο, όσο της Ελλάδας όταν χρεοκόπησε.

Η άνοδος του συστήματος Τσάβες στην εξουσία συνέπεσε με την υπερδεκαετή άνοδο της τιμής του πετρελαίου από τα 10 δολ. το βαρέλι το ’99 έως και τα 150 δολ. το 2008. Τα τελευταία χρόνια οι εξαγωγές ξεπερνούν τα 90 δισ. δολάρια.

Με εξαγωγές σχεδόν διπλάσιες ανά κάτοικο σε σύγκριση με την Ελλάδα η Βενεζουέλα έχει καταφέρει να έχει κατά κεφαλή εισόδημα λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο του αντίστοιχου ελληνικού. Η Βενεζουέλα είχε το 2012 κατά κεφαλήν εθνικό εισόδημα περί τα 13.000 δολάρια και η Ελλάδα κοντά στα 27.000 δολάρια παρά την πτώση μετά τη χρεοκοπία.

Τούτο σημαίνει πως παρά την εθνικοποίηση της πετρελαϊκής βιομηχανίας η υπεραξία που αυτή προσέθεσε στην οικονομία της νοτιοαμερικάνικης χώρας είναι ελάχιστη και τηρουμένων των αναλογιών αρνητική.

Ένας εθνικοποιημένος φυσικός πόρος που εισφέρει σε μια κυβέρνηση περί τα 90 δισ. δολάρια το χρόνο για διαχείριση, κοινωνική πολιτική και δημιουργία πελατειακών γραμμών εξάρτησης, αποτελεί ισχυρότατο όπλο αναπαραγωγής της εξουσίας. Οι συνεχείς εκλογικές νίκες του συστήματος Τσάβες ακόμη και μετά το θάνατο του δημιουργού αποδεικνύει

Η σύναξη των αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

Ενώ ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες των Πολιτικών Κρατουμένων της ΕΟΚΑ για την εκδήλωση στα Κρατητήρια Κοκκινοτριμιθιάς την 26η Μαΐου, η αγέραστη ιστορική μνήμη επαναφέρει στο προσκήνιο του νέου δράματος του Κυπριακού Ελληνισμού, τα αλησμόνητα ημερονύκτια του απελευθερωτικού μας αγώνα, όταν ο λαός μας ζούσε υπό τη σκιά της αγχόνης την τραγωδία της ξένης κατοχής, υφίστατο τα πάνδεινα κι όμως αρνιόταν να δεχτεί εθνική υποτέλεια υποκύπτοντας στις επιβουλές των εχθρών του. Ο λαός μας όρθωνε το ανάστημά του και άοπλος αντιμετώπιζε την αγγλοκρατία, μετατρέποντας τους βωμούς των ηρώων του σε πεδία ομηρικών συγκρούσεων με τις πάνοπλες φάλαγγες του κατακτητικού στρατού και των επικουρικών του οργάνων. Των Τούρκων που δήλωναν πατρίδα την Κύπρο, αλλά μετατρέποντας σε έμμισθους υπηρέτες της αγγλικής δυναστείας, προδίδοντας τον αγώνα της ελευθερίας της.
Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Άγγλων, κατά τα χιτλερικά πρότυπα, ήταν, τότε, απάνθρωποι χώροι καθημερινών βασανιστηρίων. Εκεί εγκλωβίζονταν χωρίς δίκη οι αγωνιστές που αρνούμενοι να υποκύψουν στη θέληση της αποικιοκρατίας, έδιναν την αδιάκοπη μάχη της Ελληνικής ψυχής, στην ηθική σύγκρουση με τον αντίπαλο και νικούσαν εξευτελίζοντάς τον ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης που θαύμαζε τον αριθμητικό μικρό λαό, στην αντίστασή του εναντίον μιας πανίσχυρης αυτοκρατορίας. Ο λαός μας συγκρουόταν από το ένα μέχρι το άλλο πρωί με σαράντα χιλιάδες στρατό, το αγγλικό ναυτικό και την αεροπορία, τις σιδηρόφρακτες μονάδες των πολεμικών αρμάτων και την εφεδρεία της καταισχύνης. Και βέβαια δεχόταν τα ύπουλα πλήγματα της

Ρατσιστικός... αντιρατσισμός;


Ως γενική αρχή κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την ανάγκη ύπαρξης ενός νόμου που ξεκάθαρα θα καθορίζει τα όρια της ρητορικής μίσους απέναντι στη διαφορετικότητα (φυλετική, θρησκευτική κλπ) προστατεύοντας την κοινωνία από θέσεις και κυρίως πράξεις που ωθούν προς βίαιες και έκνομες πρωτοβουλίες. Από την άλλη, είναι θεμιτή και η επιφυλακτικότητα για το πως μπορεί να επιδράσει το ασαφές και γενικόλογο των νομικών διατυπώσεων ενός τέτοιου νομοθετήματος στην ελευθερία της έκφρασης των πολιτών.

Στόχος οφείλει να είναι η πρόληψη αλλά και η παραδειγματική τιμωρία όσων (σε όλο το φάσμα της ιδεολογικοπολιτικής διαλεκτικής) θεωρούν τη βιαιοπραγία, την καταστροφή, το μηδενισμό, ως μέσο αντιπαράθεσης και... επιβολής ιδεών. Αν φτάσουμε όμως στην υπέρβαση της δαιμονοποίησης της άποψης χάνοντας τα εναπομείναντα ψήγματα του Βολταίρου δημοκρατικού υπόβαθρου της ανοχής, μάλλον κατρακυλούμε, σταδιακά κι ανεπαίσθητα, στο νοητικό πλέγμα που

Βραβευμένος από την Γαλλική ακαδημία ο εθνικιστής Dominique Venner που αυτοκτόνησε στην Notre Dame ως διαμαρτυρία κατά του νόμου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων!

Dominique venner
Χθες, 21 Μαΐου, γύρω στις τέσσερις το απόγευμα, ο γνωστός εθνικιστής – ευρωπαϊστής συγγραφέας DominiqueVenner αυτοκτόνησε με πυροβόλο όπλο στον καθεδρικό ναό της Notre Dame. Πράξη η οποία οδήγησε στην εκκένωση του καθεδρικού ναού. Μόνο λίγες ώρες νωρίτερα, είχε αφήσει ένα post στο blog του, ζητώντας ριζική αντίσταση ενάντια στον νέο νόμο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Έγραφε επίσης: χρειάζονται "νέες χειρονομίες, εντυπωσιακές και συμβολικές, που θα μας βγάλουν από την υπνηλία, θα ταρακουνήσουν τις αναισθητοποιημένες συνειδήσεις μας και θα αφυπνίσουν τη μνήμη της καταγωγής μας".
Ο Dominique Venner ήταν ένας βραβευμένος Γάλλος ιστορικός, δημοσιογράφος και δοκιμιογράφος. Ο Venner ήταν πρώην αγωνιστής της ακροδεξιάς και εθνικιστικών οργανώσεων ενώ αργότερα μετατράπηκε σε ευρωπαϊστή πριν αποσυρθεί από την πολιτική για να επικεντρωθεί σε μια καριέρα ως ιστορικός. Η εξειδίκευση του ήταν στην στρατιωτική και πολιτική ιστορία. Κατά την στιγμή του θανάτου του, ήταν ο συντάκτης του La

Συγκλόνισαν Α/ΓΕΝ και στόλαρχοι…


Τις διαχρονικές αρετές και την τιμημένη Ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού θύμιζε σε κάθε σημείο η εξαιρετική δουλειά της καλής συναδέλφου, Σοφίας Παπαϊωάνου, στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η οποία ήταν αφιερωμένη στον κλάδο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση.
Μίλησαν κυρίως ο επίτιμος αρχηγός, ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, ο επίτιμος αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Μαζαράκης-Αινιάν και ο σημερινός αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Καταρχάς, θα πρέπει να αναφερθεί ότι η διαφορά ανάμεσα σε αυτούς που έχουν αποχωρήσει με τους εν ενεργεία είναι εμφανής, αν και ο ναύαρχος Χρηστίδης είχε φροντίσει με τη γνωστή συνέντευξη στη REAL News να ενοχλήσει δεόντως την πολιτική ηγεσία, η οποία ίσως

Η φτώχεια και τα χαμηλά μεροκάματα ξεκινούν από το μυαλό...

Πριν από λίγες μέρες η κομμουνιστική κυβέρνηση της Κούβας σύναψε συμφωνία με μια βρετανική εταιρεία για την κατασκευή ενός οικισμού με γήπεδα γκολφ αξίας 350 εκατ. δολαρίων. Ο οικισμός θα περιλαμβάνει και κατοικίες οι οποίες θα πωληθούν σε ξένους.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί, κατά τον Economist, δείγμα γραφής της ηγεσίας του Ραούλ Κάστρο σε σχέση με τις διαθέσεις απέναντι στις ξένες επενδύσεις.

Υπάρχουν 196 χώρες στον κόσμο και η συντριπτική πλειοψηφία από αυτές διαγκωνίζονται να προσελκύσουν ξένες επενδύσεις.

Στις χώρες που διαγκωνίζονται προσετέθη και η Κούβα. Παραμένει αδιάφορη ακόμη η Βόρεια Κορέα.

Την ώρα που και στην Κούβα η ένδεια αναγκάζει το καθεστώς να προχωρήσει, μετά

Επιτέλους στο εδώλιο σήμερα...

το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) και και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (ΚΙΣ)

Όπως μας πληροφορεί το δελτίο τύπου του ΕΠΣΕ που θα διαβάσετε πιο κάτω, ο Κ. Πλεύρης  θα «καθίσει» σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου τόσο το ΕΠΣΕ των Andrea Gilbert και Παναγιώτη Δημητρά όσο και το ΚΙΣ  για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία μάρτυρα και συκοφαντική δυσφήμηση. Ενδιαφέρον θα έχει η στάση που θα κρατήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Θα παραστεί σαν μάρτυρας ή θα λιπομαρτυρήσει εκ νέου μια και το σημερινό του προφίλ διαφέρει αρκετά από αυτό των προηγούμενων ετών;
Όπως θα δείτε στο δελτίο, το παγκόσμιο και ντόπιο σιωνιστικό σκυλολόι «ανησυχεί» για την έκβαση της δίκης και καλά κάνει διότι η ελληνική δικαιοσύνη απέδειξε ότι είναι αδέκαστη άσχετα αν ο γραφικός πρώην καθηγητής, πρώην υφυπουργός και πολλά άλλα «πρώην»  θλιβερός «προοδευτικάριος» Μιχάλης Σταθόπουλος  χαρακτήρισε «επονείδιστη» την απαλλακτική εφετειακή απόφαση στις 27 Μαρτίου 2009 που επικύρωσε η πλειοψηφία του Αρείου Πάγου στις 15 Απριλίου 2010). Οι «ανησυχούντες» πιστεύουν ότι κατηγορίες όπως αυτές έχουν αποτρεπτική επίδραση στην ελευθερία έκφρασης και στη δυνατότητα των υπερασπιστών ανθρώπινων δικαιωμάτων να επιτελέσουν το έργο τους . 
Ότι το έργο των Δημητρά - Gilbert και των μελών του ΚΙΣ είναι η, με κάθε ευκαιρία και κάθε τρόπο, κατασυκοφάντηση της Ελλάδος το γνωρίζουν καλά όλοι οι Έλληνες και στέκονται στο πλευρό των λειτουργών της Ελληνικής Δικαιοσύνης αντιλαμβανόμενοι την πίεση που θα δεχθούν από ντόπιους προσκυνημένους υπηρέτες ξένων συμφερόντων και την διεθνή αλητεία των «φιλάνθρωπων» δυναστών των λαών. 
Χωρίς να τρέφω και τα καλύτερα των αισθημάτων για τον Κ. Πλεύρη προσωοικά, εύχομαι  να κερδίσει την δίκη και να καταδικασθούν ΕΠΣΕ και ΚΙΣ για να νιώσουν έστω και επιδερμικά, ότι δεν μπορούν να προσβάλουν ανεξέλεγκτα τους Έλληνες και να αλωνίζουν στην Ελλάδα λες και είναι «τσιφλίκι» τους. 
«Ήπειρος, η πατρίδα μας»


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΥ ΝΑΟΥ

1
Η Οργάνωση Ιωαννίνων του "Εθνικού Μετώπου" εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία περιγράφει τους λόγους για τους οποίους αντιδρά στην κατασκευή μουσουλμανικού ναού. 

Συγκεκριμένα αναφέρει: 

Με την ευκαιρία της δράσης του Εθνικού Μετώπου την ερχομένη Κυριακή 26/5/2013 ενάντια στη δημιουργία του μουσουλμανικού ναού που προωθείται, θα θέλαμε να ξεκαθαριστούν ορισμένα ζητήματα. 
Πρώτα απ’ όλα δεν είμαστε μισαλλόδοξοι, ζηλωτές, φονταμενταλιστές ή απλώς αντιμουσουλμάνοιΑντιδράμε στην κατασκευή του μεγάλου τζαμιού στην Αθήνα, διότι:

1. Μας είναι αδιανόητο σε περίοδο οικονομικής κρίσης να χρηματοδοτείται, μερικώς ή εν όλω,  η δημιουργία θρησκευτικού ναού για να καλύπτει ανάγκες ανθρώπων που δεν είναι υπήκοοι αυτού του κράτους, αλλά οι περισσότεροι είναι παράνομοι ή, στην καλύτερη περίπτωση, προσωρινά διαμένοντες. Όταν, λοιπόν κάποιοι, και δη εκλεγμένοι από τον ελληνικό λαό, ταγοί βάζουν τις ανάγκες κάποιων μεταναστών πάνω από τις ανάγκες των συμπολιτών τους, εμείς θα βρισκόμαστε πάντοτε απέναντι.

2. Δεν πιστεύουμε ότι είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να μας απασχολεί στην παρούσα συγκυρία, όπου η χώρα βιώνει τόσα πολλά τραύματα και τόσες πολλές εθνικές καταπτώσεις. Μπορεί κάποιους να ξενίζει, αλλά η εθνική ταυτότητα είναι για μας κεντρικό σημείο αναφοράς και τρόπος ζωής. Όταν, λοιπόν κάποιοι επιθυμούν να την καταπατήσουν, δημιουργώντας συνθήκες μιας

Μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Picture 0 for Μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ
Έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας αποδεικνύει ότι η λίστα Λαγκάρντ έφθασε επίσημα στην Ελλάδα και μάλιστα για να χρησιμοποιηθεί από τις ελληνικές αρχές για φορολογικούς σκοπούς. Πρόκειται για το έγγραφο με το οποίο στις 29 Σεπτεμβρίου 2010 εστάλη στον Πρέσβη στο Παρίσι Κ. Χαλαστάνη η λίστα Λαγκάρντ.

Στο έγγραφο ο Διευθυντής, αρμόδιος για φορολογικά θέματα, Ζαν Μαρί Φενέτ, υπογραμμίζει: «Σας υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με το άρθρο 7 της εν λόγω οδηγίας και με τις ανωτέρω παρατεθείσες διατάξεις, οι πληροφορίες αυτές θα πρέπει να παραμείνουν εμπιστευτικές και να μην χρησιμοποιηθούν για σκοπούς μη φορολογικούς».
Με άλλα λόγια, οι Γάλλοι έστειλαν επίσημα το CD της λίστας Λαγκάρντ, διά του πρέσβη Κωνσταντίνου Χαλαστάνη, στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου κάνοντας χρήση της φορολογικής σύμβασης Ελλάδας - Γαλλίας για την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών και όχι «άτυπα και εμπιστευτικά» όπως ισχυριζόταν ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Γίνεται δηλαδή σαφές ότι το περιεχόμενο της λίστας μπορεί να χρησιμοποιηθεί

Τα Μνημόνια

Γεώργιος Γ. Σέκερης

Η Ελλάδα έφθασε στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής εξαιτίας της αμαρτωλής διαχείρισης των κοινών από το ανεπαρκές και εν πολλοίς διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό της.

Αναίσχυντα και με προκλητική αδιαφορία για το εθνικό συμφέρον, οι κομματάνθρωποι που μας κυβερνούν επιδόθηκαν επί δεκαετίες στην αναξιοκρατική διόγκωση ενός τριτοκοσμικής υφής κρατικού μηχανισμού, υπονομευτικού της παραγωγικής ικανότητας της χώρας, και στη δημαγωγική διασπάθιση τεράστιων με ελληνικά μέτρα κοινοτικών κονδυλίων, καθώς και των άφθονων χαμηλότοκων δανείων που έθεσε στη διάθεσή τους η ένταξή μας στην Ευρωζώνη. Και συγχρόνως καταχράσθηκαν τεράστια ποσά χάριν των κομματικών τους ταμείων και συχνά και των προσωπικών τους βαλαντίων.

Για να αποτρέψει την ολοσχερή κατάρρευση και να δρομολογήσει την ανάκαμψη

«Κοιμούμαι μ’ ένα όνειρο ξυπνώ με μιαν ελπίδα»…

Π Ο Τ Ε ΘΑ γεννήσει, άραγε, η Κύπρος, πολιτικόν άνδρα που να ‘χει σκοπό, όραμα, φιλοδοξία, θέληση και σχέδιο να κυβερνήσει την Ελλάδα υπέρ του σύνολου Ελληνισμού;
- Πότε, άραγε, οι Έλληνες Κύπριοι θ’ αποφασίσουν κατά πλειοψηφίαν ότι θα πρέπει να υπερβούν τον προαιώνιον άχρι τούδε μίζερο επαρχιωτισμό και τη μάταιη προσμονή της μητρός, για να πολιτικοποιηθούν εκ νέου, αντίστροφα όμως και ριζοσπαστικά, στην επιδίωξη να κυβερνήσουν, υπέρ του έθνους και της ανορθώσεώς του, την Ελλάδα;

- Πότε, άραγε, τα προεκλογικά προγράμματα και τα σχέδια στρατηγικής κάποιων νέων πλειοψηφικών κομμάτων της Κύπρου, ή (αν επιτευχθεί επιτέλους εξάλειψη των κομμάτων) της πλειοψηφίας τών ενεργά πολιτευόντων πολιτών, θα αφορούν και θ’ αναφέρονται στο Αιγαίο, στη Θράκη, στην Ήπειρο, Μακεδονία, Θεσσαλία, Ρούμελη, Πελοπόννησο, Εφτάνησα, Κρήτη και προπάντων στο λεκανοπέδιο της Αττικής, πρωτίστως δε