Σελίδες

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ου με πείσεις καν με πείσεις!


γραφει ο αρισταρχος
Χθες έγραφα ένα άρθρο με τίτλο “Μια πτώση απ’ τον τρίτο όροφο”. Σήμερα νιώθω πως η πτώση μας είναι από ουρανοξύστη.
Και πως να μην νιώθει κάποιος έτσι, όταν.
Βλέπει ηγέτες κομμάτων που κυβερνούν τον τόπο να αλλάζουν την δεοντολογία μέσα στον ναό της Δημοκρατίας, το κοινοβούλιο.
Βουλευτή της αριστεράς εξαγριωμένο να πετάει στον Υπουργό οικονομικών το μνημόνιο.
Υπουργό Οικονομικών να εκλιπαρεί για την υπερψήφιση ενός νόμου που καρατομεί κατακτήσεις, δικαιώματα εργαζομένων για δεκαετίες. Χωρίς να πείθουν τα μέτρα για...

Όταν η Κύπρος αντιγράφει την Ελλάδα...

Καταγγέλλουμε τις μαγγανείες του κατεστημένου κατά της ανεργίας

Η κυπριακή βουλή σε συνεργασία με την εκτελεστική εξουσία και τα αρμόδια υπουργεία βρήκε τρόπο να καταπολεμήσει την ανεργία με πεταμένα λεφτά για δήθεν εκπαίδευση ανέργων και επιχορηγήσεις για πρόσληψη ανέργων.
Το ποσό των 9,77 δις θα ξοδευτεί για αυτή την “εκστρατεία κατά της ανεργίας”.
Ένα ποσό που θα αρπαχτεί από τη παραγωγική βάση και τον υπερδανισμό στον οποίο...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 13: Ταραχές στο Κέντρο της Αθήνας


             


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 13: Ταραχές στο Κέντρο της Αθήνας



Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τα εκτεταμένα επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών την 12-2-2012, με αποτέλεσμα τραυματισμούς, πυρκαγιές, ζημιές, λεηλασίες, βανδαλισμούς.
Σε καμία περίπτωση η βία και η πάσης φύσεως εκτροπή αποτελούν διέξοδο, λύση, αποδοκιμασία, έκφραση αγανάκτησης. Τουναντίον αποπροσανατολίζουν τον λαό.

Ο ΣΕΕ όμως διερωτάται:

Ποιο ήταν τελικά το σχέδιο [δυνάμεις ,τοποθέτηση αυτών, εντολές αντίδρασης κτλ] που είχε εκπονηθεί από τους αρμόδιους για την συγκέντρωση - διαδήλωση, εν όψει μάλιστα και της αναμενόμενης αθρόας συμμετοχής ατόμων κάθε ηλικίας αλλά και ατόμων με ...

Χρεοκοπία: ένα μεγάλο ψέμα



Της Μαρίνας Παππά

Κύριε Παπαδήμο, είπατε ότι αν χρεοκοπήσουμε δεν θα μπορούμε να εισάγουμε τρόφιμα….

Πείτε μας σας παρακαλώ πώς γίνεται αυτό;;; Γιατί θέλετε να εισάγουμε;;; Τι να...

Bόμβα Λούκας Κατσέλη! Κατέθεσε έγγραφα φωτιά !


Βόμβα μεγατόνων της Λούκας Κατσέλη που άφησε “κάγκελο” ... πολλούς υπερασπιστές της αθλιότητας μέσα στη Βουλή!

Κατέθεσε έγγραφα φωτιά, δείχνοντας τον δρόμο στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων ποια είναι η αλήθεια!

  • ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ…. (ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Ε.Κ.Τ. ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ)

….ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ...

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

Με αφορμή την 129η επέτειο από το γέννηση του Νίκου Καζαντζάκη, η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και οι Εκδόσεις Καζαντζάκη [Πάτροκλος Σταύρου] διοργανώνουν την ημερίδα με θέμα "Το έργο και η προσωπικότητα του Νίκου Καζαντζάκη" το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, στις 10:30πμ, ανήμερα της γενέθλιας ημέρας του οικουμενικού μας συγγραφέα.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τις Εκδόσεις Καζαντζάκη (contact@kazantzakispublications.org, 210 3642829)
Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, αίθουσα «Μιχαήλας Αβέρωφ», Γενναδίου 8 και Ακαδημίας (7ος όροφος) , ΑΘΗΝΑ

Financial Times: Μεγάλος ο πειρασμός για τον Σαμαρά να βγάλει το σύστημα από την πρίζα

Οι Financial Times κάνουν λόγο για πλήρη αποτυχία του ελληνικού προγράμματος και εκτιμούν πως ακόμα και όλα να πάνε ευνοικά θα χρειαστούν δεκαετίες για να ανορθωθεί η ελληνική οικονομία. Λένε δε ότι για το νικητή των εκλογών του Απριλίου, Αντώνη Σαμαρά θα είναι μεγάλος ο πειρασμός να βγάλει το σύστημα από την πρίζα, ώστε να έχει μπροστά του 4 χρόνια να ανοικοδομήσει τη χώρα

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο ''Ελλάδα και Πορτογαλία θα έπρεπε να πτωχεύσουν''

Πριν από δύο χρόνια, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επέμεναν να πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Δεν είχαν την απαραίτητη πείρα στη διαχείριση χρηματοοικονομικών κρίσεων. Ούτε καν συμβουλεύτηκαν αξιωματούχους σε άλλες χώρες του πλανήτη, οι οποίοι είχαν αντιμετωπίσει κρίσεις στις προηγούμενες δεκαετίες. Οπλισμένοι με άγνοια και υπεροψία, κατάντησαν να επαναλάβουν τα λάθη όλων των άλλων. Νόμιζαν ότι είναι έξυπνοι όταν τους ήρθε η ιδέα μιας επεκτατικής δημοσιονομικής λιτότητας. Και πίστευαν ότι μια εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα θα...

Όταν τα γίδια γίνονται και συνταγματολόγοι...


Οι νομικές σπουδές απαιτούν κόπο και χρόνο. Όσοι εκπαιδεύονται για να θεραπεύουν το δίκαιο περνούν χρόνια στα θρανία μελετώντας και αποστηθίζοντας τόμους επί τόμων. Πραγματικά αξιοθαύμαστη και επίπονη δουλειά. Περισσότερο, όσοι σκοπεύουν να γίνουν δικαστές για ν’ αποκτήσουν το δικαίωμα να διαφεντεύουν επί του βίου και των περιουσιών όλων ημών των κοινών θνητών.
Κι ακόμα παραπάνω όσοι ανεβαίνουν κι άλλα σκαλιά, μελετώντας τα συντάγματα που διαφεντεύουν τη μοίρα ολόκληρων κρατών. Και γι αυτό οι συνταγματολόγοι χαίρουν ιδιαίτερης τιμής και σεβασμού. Τόσο δε οι δικαστές, όσο και οι συνταγματολόγοι θεωρούνται αδέκαστοι, και για το λόγο αυτό ένα μεγάλο σύννεφο σιωπής σκεπάζει την...

ΚΥΠΡΟΣ: Ιστορική η επίσκεψη Νετανιάχου

Η Λευκωσία θα επιδείξει σοβαρότητα, αξιοπιστία, υπευθυνότητα και σεβασμό προς το Ισραήλ

Με τον Σάββα Ιακωβίδη

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, επισκέπτεται επίσημα την Κυπριακή Δημοκρατία, την προσεχή Πέμπτη. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού Πρωθυπουργού στην Κύπρο και, υπό τις σημερινές συνθήκες στην περιοχή μας, αυτή αποκτά πολυσήμαντες διαστάσεις. Οι συγκυρίες ευνοούν τα μέγιστα την επίσκεψη Νετανιάχου και επαυξάνουν τη σημασία της για τους εξής λόγους: Πρώτον, η Κύπρος απειλείται και κατέχεται (κατά το 37% του εδάφους της) από την εισβολική Τουρκία. Άρα έχει ανάγκη ισχυρών συμμάχων. Το Ισραήλ είναι όχι μόνο παραδοσιακά φίλη, γειτονική χώρα, αλλά μπορεί να εξελιχθεί στον ισχυρότερο σύμμαχό μας, σε όλους ανεξαίρετα τους τομείς. Δεύτερον, το Ισραήλ, μετά και την κρίση του Μαβί Μαρμαρά, βρίσκεται σε σοβαρή διάσταση με την Τουρκία, που εντάθηκε μετά την ανακάλυψη...

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821

Π.Ήφαιστος www.ifestosedu.gr


Ακολουθούν τρεις  επισημάνσεις ζωτικής σημασίας για το «μετά» της συντρέχουσας κρίσης. Αφορούν α) το ροκάνισμα των νομιμοποιητικών θεμελίων της πολιτειακής νομιμότητας, β) το έλλειμμα μιας πολιτικής διακυβέρνησης που θα έχει ως λάβαρο την εθνική ανεξαρτησία και γ) το ανησυχητικό νέφος μιας μεταμοντέρνας επικοινωνιακής δεσποτείας που για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε ότι υπονομεύει την δημοκρατία, τον πλουραλισμό και τον πολιτικό ορθολογισμό μέσα στην ελληνική δημόσια σφαίρα.

    Επικοινωνιακή δεσποτεία. Τις μέρες υπογραφής και «πλασαρίσματος» του μνημονίου φωτίστηκε μια μεγάλη ανωμαλία του δημόσιου βίου της Ελλάδας: Υπάρχει ένα αόρατο, αδιαφανές και καλά οργανωμένο δίκτυο «πληροφόρησης» που ανά πάσα στιγμή επισκιάζει την αλήθεια μέσα στην δημόσια σφαίρα. Τα μέλη αυτού του συστήματος έχουν όπως φαίνεται διασφαλισμένο βήμα στα μέσα ενημέρωσης και...

Αν ήμουν Έλληνας....


Εκπληκτικό άρθρο του Gabor Steingart, αρχισυντάκτη της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt». Το εξαίρετο αυτό δημοσίευμα πιστώνεται στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»:

Όταν σ’ έχουν προσκαλέσει στον τόπο τους οι φίλοι σου, θα ήθελες φεύγοντας να μπορέσεις να πεις ότι «ήταν πολύ όμορφα» και πως εντυπωσιάστηκες απ’ όσα είδες. Δυστυχώς, για τα είκοσι μέλη της ερευνητικής ομάδας της Handlesblatt που επισκέφτηκαν την Ελλάδα προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες γύρω από το επίκεντρο της κρίσης, στάθηκε αδύνατο να κοιτάξουν πίσω κατά τρόπο ευχάριστο.

Αναμφίβολα, τις τελευταίες μέρες συναντήσαμε γενναίους Έλληνες, που αντιμάχονται ...

Η εκδικητική επιστροφή της γεωπολιτικής

Χρήστος Ιακώβου

Μία άποψη η οποία κέρδισε έδαφος ανάμεσα στην δυτική διανόηση, μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου, ήταν ότι στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης θα υπάρξει υπέρβαση των εθνικών κρατών και σταδιακή αντικατάστασή τους από πολυεθνικές και πολυπολιτισμικές κρατικές οντότητες. Από την αρχή, το πρότυπο έθνους που προβλήθηκε διεθνώς μέσα από τη διαδικασία παγκοσμιοποίησης ήταν το Αμερικανικό. Οι Αμερικανοί πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να επιβάλουν διεθνώς το δικό τους πρότυπο παρακάμπτοντας το γεγονός ότι η δημιουργία των ΗΠΑ στηρίχθηκε εκ γενετής στον πολυεθνικό και πολυπολιτισμικό χαρακτήρα, αφού δημιουργήθηκαν από μετανάστες. 

Αυτή η προσέγγιση προκάλεσε υποβάθμιση του ρόλου που έπαιζε η γεωγραφία ως σταθερός παράγοντας επηρεασμού εξωτερικής πολιτικής (βλ. γεωπολιτική) η οποία επηρέασε βαθύτατα τη διαμόρφωση της αμερικανικής πολιτικής ανάσχεσης της Σοβιετικής Ένωσης κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, κυριάρχησε η άποψη στη δυτική πολιτική διανόηση ότι η παγκοσμιοποίηση κατέστησε αναχρονιστικούς τους γεωγραφικούς χάρτες του παρελθόντος άρα και καταργήσιμους. Οι παγκόσμιες φιλοδοξίες που δημιούργησε τότε ο συνδυασμός του αμερικανικού «ένοπλου φιλελευθερισμού» και της φιλοσοφίας του νεοσυντηρητισμού, περί εξάπλωσης ή και επιβολής της δημοκρατίας, έτειναν να...

Οι τελευταίες 31 μέρες…

Σε ένα εξαιρετικά δύσκολο δρόμο παρά την χθεσινή επεισοδιακή ψήφιση του νέου μνημονίου εισηλθε από χθες η Ελλάδα. Κι αυτό γιατί προτού κάνεις φτάσει να εξετάσει την πιθανή η όχι επιτυχία της νέας συνταγής της τρόικας και της Μερκελ θα πρέπει να δει το εφικτον της εφαρμογής της καθώς οι προθεσμίες εφαρμογής που τίθενται στο νέο μνημόνιο είναι μάλλον ανεφάρμοστες ακόμα και για τον κρατικό μηχανισμό της… Γερμανίας, πόσο μάλλον για τον παραπαίοντα ελληνικό.
Ενδεικτικά παραθέτουμε δυο από τις πρώτες σελίδες του νέου μνημονίου με όσα θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρώσει πριν την ΠΡΩΤΗ εκταμίευση του νέου προγράμματος η οποία θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι ζωτικό να γίνει πριν την 14η Μαρτίου οπότε και λήγουν ομολόγα σημαντικής αξίας, η πληρωμή των οποίων θα σημάνει ανεξέλεγκτη χρεωκοπία.
Οι επόμενες 31 τραγικές μέρες θα δείξουν κατα πόσο η Ελλάδα μπορεί να...

Αυτές δεν είναι θέσεις λύσης αλλά διάλυσης!


Ο Δ. Χριστόφιας εμφανίστηκε στο πολιτικό στερέωμα ως «Πρόεδρος λύσης». Κόμπασε ότι θα πετύχαινε εκεί που όλοι οι προκάτοχοί του απέτυχαν. Κοκορεύτηκε ότι θα γώνιαζε την Τουρκία. Δήλωσε κατ’ επανάληψιν ότι είχε ένα μόνο σενάριο Α’, εκείνο της λύσης. Στην προσπάθειά του αυτή θα ανέμενε κανείς ότι, με βάση τη βαθιά γνώση της τουρκικής πολιτικής, τα δίκαια και τις διεκδικήσεις της ελληνικής πλευράς για απελευθέρωση και απαλλαγή από τον Αττίλα και τον εποικισμό, ο Πρόεδρος θα αναλίσκετο στην αντιμετώπιση της τουρκικής στρεψοδικίας, ανακολουθίας και αδιστακτότητας. Αλλ’ όχι! Είδαμε έναν Πρόεδρο, που ασχολείτο με την προσωπική…

Η εν δυνάμει κατάρρευση του πολιτικού συστήματος

Οι Έλληνες βιώνουν μία περίοδο ραγδαίων εξελίξεων, τόσο οικονομικών όσο και πολιτικών, στην οποία ανατρέπονται δεδομένα δεκαετιών. Αν και το τοπίο αλλάζει πρωτίστως στο οικονομικό επίπεδο, σηματοδοτεί πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές ανάλογου βεληνεκούς. Η Ελλάδα από αρωγός της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Βαλκάνια μετατρέπεται σε απολωλός πρόβατο της Ευρώπης που απειλεί την παγκόσμια οικονομία. Η ανατροπή αυτή συντελείται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που αποσβολώνει τον Έλληνα πολίτη, τον κάνει να φοβάται το σήμερα και με το δεδομένο πολιτικό κλίμα εντός και εκτός της χώρας να χάνει κάθε ελπίδα για το αύριο.
Δρ. Στέργιος Β. Παρδάλης
Ανθρωπολόγος – Κοινωνική Πολιτική
Honorary Research Fellow of Durham University
Οι αντιδράσεις τόσο του πολιτικού κόσμου όσο και των πολιτών διαφαίνεται να μη συντελούν παράγοντα αντιστροφής του αρνητικού κλίματος που περιγράφεται παραπάνω. Ο λόγος κατά τους εταίρους μας είναι η αδυναμία της Ελλάδας να προχωρήσει στις αλλαγές που προτείνει η Τρόικα προς την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Από την πλευρά μας ολοένα και περισσότερες φωνές, κάποιες από τις οποίες στήριζαν μέχρι εχθές το «μονόδρομο» του μνημονίου, αποφαίνονται ότι η έξοδος από αυτό το τέλμα δε μπορεί να στηριχτεί στην...

Για την σωτηρία της πατρίδος και της παράταξης

Για να σώσουμε ότι μπορούμε από τις ζωές μας.
Για να σώσουμε ότι μπορούμε από την πατρίδα μας.
Για να τιμωρήσουμε σκληρά τους προδότες που ξεπούλησαν την Ελλάδα μας.
Για να σώσουμε την δεξιά πατριωτική παράταξη μας.


ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ.
1) Θα ανατρέψουμε τον προδότη Σαμαρά άμεσα και θα προχωρήσουμε σε εκλογή νέας ηγεσίας, διότι η δεδηλωμένη του έχει χαθεί. Δεν έχει καμία εξουσιοδότηση για όσα κάνει και οφείλει να λογοδοτήσει στα 800.000 μέλη της Νέας Δημοκρατίας που συμμετείχαν στις...

Η πολυτέλεια της μειοψηφίας ως αιτία του λαϊκισμού Πηγή:www.capital.gr


Του Γιώργου Καισάριου 

Γενικά δεν συμμερίζομαι την καταστροφολογία περί του τι θα γινόταν αν δεν ψήφιζε χτες η βουλή το Μνημόνιο. Χωρίς να μπω σε λεπτομέριες, νομίζω ότι όλοι υπερβάλουν (και υπέρ και κατά).

Έχοντας πει αυτό όμως, το ερώτημα είναι τι επιλογές έχει αυτή τη στιγμή η πολιτική ηγεσία; Η απάντηση νομίζω είναι ότι δεν έχει επιλογές. Δεν έχει επιλογές διότι απλά είναι πολύ αργά για επιλογές.

Ορισμένοι κάνουν λόγο ότι θα έπρεπε να παίξουμε τη μπλόφα της Ευρώπης. Νομίζουν δηλαδή ότι οι Ευρωπαίοι μπλοφάρουν όσον αφορά το να αφήσουν την Ελλάδα στο έλεος του θεού. Και μπορεί πράγματι να είναι έτσι, αλλά το ερώτημα είναι, μπορεί κάποιος να αναλάβει την ευθύνη να παίξει αυτή τη μπλόφα; Εγώ δεν μπορώ.

Αυτοί που τα λένε αυτά, πριν μερικούς μήνες σας έλεγαν για δραχμές (ενώ ξαφνικά ανακάλυψαν ότι δεν τίθεται πλέον θέμα δραχμών), σας έλεγαν ότι...

Είναι γεγονός ότι ο «δικομματισμός» με απογοήτευσε πολύ, μα...τόσο πολύ! Αλλά, εξίσου γεγονός είναι ότι, τον προτιμώ από τον «μονοκομματισμό» της «εργατικής πάλης» και της αριστερής-αριστερίστικης ψευτοδιανόησης.


Από τη Βεστφαλία στη Λευκωσία


Μια διεθνής διάσκεψη θα οδηγήσει στην κατάργηση της Κ.Δ. με την πλατιά υπογραφή των Κυπρίων ταγών

Του Μάριου Ευρυβιάδη


Μια τέτοια διαδικασία, με την τελική πράξη υπογραφών, θα είναιχωρίς προηγούμενο και θα αποτελεί ρεκόρ από το 1648 μέχριτο 2012. Κανένα κράτος από καταβολής δεν(αυτο)καταργήθηκε με την συναίνεση των κρατούντων παρά μόνο μετά από χρήση βίας.Στο Βιβλίο Γκίνες (GuinnessWorld of Records) οδεύουν με μαθηματική ακρίβεια οι πολιτικοί ταγοί του τόπου, προεξάρχοντος του προέδρου της Δημοκρατίας, εφόσον αποδεχθούν πρόσκληση από το αγγλοσαξωνικό διεθνές ιερατείο, γνωστό επίσης και ως «διεθνής κοινότητα» -ΙΝΤCΟΜ (ΙnternationalCommunity)- για συμμετοχή σε «πολυμερή» ή «διεθνή» διάσκεψη για την Κύπρο.
Η καταχώρησή της στο Βιβλίο Γκίνες θα εξασφαλιστεί διότι μετά το πέρας της διεθνούς συνάντησης, η Κυπριακή Δημοκρατία (1960-2012) θα παύσει να...

Το Σχέδιο καταστροφής του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας εφαρμόσθηκε επακριβώς. Μένει μόνο να μάθουμε τους εμπνευστές (αν και όλοι τους ξέρουμε...)!


ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ. Η ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ....



...Γιώργου Μπιλλίνη
Στην Ιρλανδία ο κατώτατος μισθός είναι 1462 ευρώ. Στην Ελλάδα 751. Η τρόικα, η ίδια τρόικα που εποπτεύει και τις δύο χώρες, δεν συμπεριέλαβε στην ατζέντα των προτεινομένων μέτρων προς τους Ιρλανδούς πρόταση για μείωση του κατώτατου μισθού. Στην Ελλάδα όμως επιμένει φορτικά να προσαρμοστεί η κατώτατη αμοιβή 22% χαμηλότερα, στα 586 ευρώ. Δεν σας προξενεί εντύπωση η διαφορετική αντιμετώπιση;
Γιατί το κάνει; Επειδή μας μισεί; Επειδή στοχοποίησε τους Έλληνες εργαζομένους και προσπαθεί να τους εξοντώσει; Ας προσπαθήσουμε να αξιολογήσουμε τα δεδομένα και τις διαφορές μεταξύ των δύο χωρών.
Δυστυχώς για το κατεστημένο, αριστερό, σοσιαλίζον  και λαϊκοδεξιό, τα δεδομένα και οι αριθμοί φίλοι μου λένε πάντα την αλήθεια. Η οικονομία της Ιρλανδίας δεν έχει προβλήματα διαρθρωτικά, ούτε ανταγωνιστικότητας. Άλλωστε την έχουν επιλέξει για να επενδύσουν εκεί όλοι οι μεγάλοι Αμερικανικοί κολοσσοί της πληροφορικής. Την χρησιμοποιούν ως βάση εισόδου στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτό σημαίνει πως την βρίσκουν ελκυστική ως επενδυτικό προορισμό. Η Ιρλανδία είναι μια απολύτως...

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Με δεμένα τα χέρια, αλλά δραστήρια ...

Τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα δεν άφησαν ανέγγιχτη την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Το ιστορικό κοινωφελές σωματείο, μπαίνοντας στην εκατονταετή επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, καλείται να πληρώσει δυσβάσταχτους φόρους λόγω των πολλών ακινήτων που έχει στην ιδιοκτησία του, αλλά παρ’ όλα αυτά σχεδιάζει δράσεις για τον εορτασμό της ιστορικής επετείου.

Της Κυριακής Τσολάκη

Όπου φτώχεια και γκρίνια, λέει μια παροιμία. Και όπου γκρίνια μιζέρια, συμπληρώνουμε εμείς. Το γενικότερο πλαίσιο αυτής της γκρίζας κατάστασης που επικρατεί σε όλη τη χώρα έπληξε και την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Θύμα του ειδικού τέλους ακινήτων ο οργανισμός εντάσσεται στη λίστα των κοινωφελών ιδρυμάτων που πρέπει να καταβάλουν υψηλά ποσά στο ελληνικό δημόσιο λόγω της μεγάλης ακίνητης περιουσίας τους.
Ως γνωστόν, η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών έχει στην ιδιοκτησία της μεγάλο αριθμό μισθωμένων ακινήτων και κληροδοτημάτων. Έτσι, με βάση τα νέα μέτρα που...

Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΙΑΚΟ



Η Ελλάς τούτες τις δραματικές και ιστορικές στιγμές δέχεται την σκλήρυνση του οικονομικού πολέμου και τις απειλές των τοκογλύφων του διεθνιστικού νεοταξισμού προκειμένου να παραδοθούν μαζί με την εθνική της κυριαρχία και οι ενεργειακοί της πόροι. Ωστόσο η πλήρης εξάρτηση του πολιτικού συστήματος από τα αρπακτικά της παγκόσμιας εξουσιαστικής συμμορίας ωθεί τους πολιτικάντηδες στις παλινωδίες και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού.
Και ενώ οι μεγάλες δυνάμεις οδηγούν την ανθρωπότητα στον εφιάλτη μιας σύγκρουσης με πιθανή ακόμη και τη στρατιωτική εμπλοκή πολύ κοντά στην εθνική μας επικράτεια, η Ελλάς διαθέτει ένα πολιτικό συρφετό που δημιουργεί τις προϋποθέσεις ενός γενικευμένου λιμού και ενός ακρωτηριασμού με απώλεια εθνικών εδαφών τόσο με τα δήθεν χρέη όσο και με τις λόγχες.
Στη Μελίτη της Φλώρινας όπου οι πράκτορες των Σκοπίων έχουν αναλωθεί από καιρό στην προπαγάνδα του ψευτομακεδονισμού υπάρχει μια υπερσύγχρονη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ η οποία υπολειτουργεί εδώ και δέκα μήνες. Η συγκεκριμένη μονάδα θα μπορούσε να στηρίξει τον ανεφοδιασμό σε λιγνίτη στο λιγνιτωρυχείο της...

Οι πρώτες τέσσερις από τις επτά πληγές του Φαραώ!!! Τι έφταιξε και φτάσαμε ως εδώ;

Τέσσερις από τις επτά πληγές του Φαραώ. Η πρώτη είναι η πρόθεση της κυβέρνησης, όπως διαρρέεται από το υπουργείο Οικονομικών, να συμπεριλάβει στο "κούρεμα" των ομολόγων και τους απλούς ιδιώτες επενδυτές είναι η “επιλογή” πέρα από κάθε λογική πολιτική πρακτική.

Οι πολίτες αυτοί δεν έβγαλαν τα χρήματα τους στην Ελβετία ή σε άλλους “ασφαλείς” προορισμούς. Δεν τα τοποθέτησαν σε προϊόντα ιδιωτικών χρηματοπιστωτικών οργανισμών, προσδοκώντας ανάλογες υπεραποδόσεις.
Δάνεισαν το ελληνικό κράτος από τις αποταμιεύσεις τους έναντι χαμηλού επιτοκίου, θεωρώντας την επένδυσή τους ασφαλή. Πίστεψαν στην διαβεβαίωση την οποίαν τους παρείχε το Ελληνικό Δημόσιο, ότι το κεφάλαιο τους θα είναι εγγυημένο και ασφαλές, αντί να καταθέσουν τα χρήματα σε κάποια ιδιωτική τράπεζα, τα εμπιστεύτηκαν στο...

Με τον Καμμένο πάει η Έλενα Κουντουρά...


Από τον Γιάννη Δαίδαλο



"Οχι" ψήφισε στη νέα δανειακή σύμβαση η βουλευτής Α' Αθηνών της ΝΔ Έλενα Κουντουρά και είναι η πρώτη που πάει για διαγραφή από τη ΝΔ.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας όμως η κ. Κουντουρά έχει ήδη αποφασίσει να συνταχθεί με...
τον Πάνο Καμμένο και να πολιτευθεί με το νέο υπό συγκρότηση κόμμα.

Αλήθεια, ποιους άραγε θα βόλευε να καεί το κέντρο της πρωτεύουσας και να απαξιωθεί ακόμα περισσότερο;


Η μαλακία της ημέρας...

κλικ για μεγέθυνση
Γράφουν οι γνωστοί παπάρες που θέλουν να κάνουν κλικ τα blogs τους...
  Η εικόνα αυτή κάνει το γύρο του διαδικτύου και προκαλεί ερωτηματικά σχετικά με την προέλευση των γνωστών «μπαχαλάκηδων» – παρακρατικών. 
Η γνησιότητα της δε μπορεί να διευκρινιστεί ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ οφείλει να δώσει άμεσα...
εξηγήσεις για τις ομοιότητες στην ενδυμασία των ΜΑΤ με εκείνους που έχουν μετατρέψει την Αθήνα σε ένα απέραντο χάος…
Αλήθεια, ποιους άραγε θα βόλευε να καεί το κέντρο της πρωτεύουσας και να απαξιωθεί ακόμα περισσότερο;
Καλά ρε ρόμπες το παίζεται  και ειδικοί κάντε ένα ζουμ στην εικόνα και θα καταλάβετε αμέσως ότι η φωτογραφία είναι από άλλη χώρα αλλά σίγουρα από αυτόν τον πλανήτη...
βρε ούστ

Οι τούμπες είναι της μόδας, αλλά καμία μόδα δεν κρατάει πολύ

Μνημονιακοί που γίναν αντιμνημονιακοί και αντιμνημονιακοί που ξεθωρίαζουν 


Βασίλειου Μαρκεζίνη
Ακαδημαϊκού

Από τότε που ξεκίνησε να αρθρογραφεί στον ελληνικό Τύπο, τον Ιανουάριο του 2007, ο διακεκριμένος Ακαδημαϊκός κ. Βασίλειος Μαρκεζίνης έχει διατυπώσει πληθώρα απολύτως επακριβών προβλέψεων για την πορεία της χώρας μας. Ο αναγνώστης μπορεί να αναζητήσει αυτές τις προβλέψεις σε έξι βιβλία του κ. Μαρκεζίνη, καθώς και σε περισσότερα από εκατό άρθρα που δημοσίευσε στο Αντίβαρο, την Αυγή, το Βήμα, την Ελευθεροτυπία, τα Επίκαιρα, το Έθνος, την Ημερησία την Καθημερινή, τη Ναυτεμπορική, το Παρόν της Κυριακής, τον Guardian, τους Times κ.ά. Την ίδια επιχειρηματολογία ανέπτυξε ο κ. Μαρκεζίνης και σε οκτώ τουλάχιστον συνεντεύξεις που έδωσε σε πέντε...

Κτύπημα επίδειξης των «Anonymous» σε primeminister.gr και astynomia.gr Εκτός λειτουργίας τέθηκαν οι ιστοσελίδες






Εκτός λειτουργίας τέθηκαν οι ιστοσελίδες primeminister.gr και το astynomia.gr. Οι δύο ιστοσελίδες, του πρωθυπουργού και της αστυνομίας τέθηκαν εκτός λειτουργίας μόλις έγινε αντιληπτό ότι χτυπήθηκαν από χάκερ. Σύμφωνα με το twitter που διατηρούν οι Anonymous τα δύο site χτυπήθηκαν.
πηγή

Βροχή διαγραφών: 22 ο Παπανδρέου, 21 ο Σαμαράς, 2 ο Καρατζαφέρης


Βροχή διαγραφών λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Βουλή από ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ. Ο Γιώργος Παπανδρέου διέγραψε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αρχικά τους 22 που επί της αρχής καταψήφισαν, απείχαν ή ψήφισαν παρών.
Για τους υπόλοιπους 9 που καταψήφισαν το άρθρο 1 ή ψήφισαν παρών αποφασίστηκε να μην βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές.
Ο Αντώνης Σαμαράς διέγραψε 21. Τους 20 που καταψήφισαν καθώς και τον Μανώλη Κεφαλογιάννη που απουσίαζε. Τους παραπέμπει επίσης, όπως και τον Πάνο Καμμένο, στο πειθαρχικό του κόμματος με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης διέγραψε τον Μάκη Βορίδη και τον Αδωνι Γεωργιάδη.
Ετσι, οι κοινοβουλευτικές ομάδες διαμορφώνονται ως εξής:...

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΩΡΑ ή ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΩΡΑ;


του Λάζαρου Κουμπουλίδη
τ. προέδρου Ευξείνου Λέσχης Βέροιας

Γιατί δεν υπάρχει κανείς σήμερα σοβαρός πολιτικός ή οικονομικός αναλυτής που να υποστηρίζει και να μπορεί να αποδείξει με στοιχεία ότι η προηγούμενη ή η νέα δανειακή σύμβαση μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε ανάπτυξη και σε αποπληρωμή των χρεών της.

Γνωρίζουν όλοι ότι η Ελλάδα με την υπάρχουσα οικονομία δεν μπορεί να ξεχρεώσει τις οφειλές της προς τρίτους. Αυτονόητο είναι ότι εάν προστεθούν άλλα 130 δις. χρέη και η οικονομία συρρικνωθεί περαιτέρω, είναι βέβαιο ότι δεν έχει καμία απολύτως πιθανότητα, όχι να ξεχρεώσει τα χρέη της, αλλά ούτε να εξασφαλίσει τη διαβίωση των πολιτών της.

Γιατί τα 130 δις δεν θα μας τα χαρίσουν.

Θα μας τα δανείσουν με επαχθείς όρους, γνωρίζοντας φυσικά ότι δεν πρόκειται να τα...