Σελίδες

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Πάνω από τετρακόσιες συλλήψεις μελών του Occupy Wall Street

Πάνω από 400 διαδηλωτές που μάχονται κατά της απληστίας της Wall Street συνελήφθησαν χθες στο Όκλαντ στη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία, δυνάμεις της οποίας έκαναν χρήση δακρυγόνων. Πρόκειται για τις μαζικότερες συλλήψεις μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων αυτών το 2011.

Το ιστορικό δημαρχείο του Όκλαντ υπέστη περιορισμένης έκτασης ζημιές από τα επεισόδια, αν και σήμερα αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά σύμφωνα με ένα στέλεχος της δημοτικής αρχής. Στα...

H Βουλγαρία, θαυμαστής των Γερμανών… με αιτία


Κι όμως, η Βουλγαρία υπερθεματίζει για την εφαρμογή όσων προτείνονται από τους Γερμανούς και την Ευρωπαϊκή Ένωση, προβάλλοντας ως επιχείρημα τη δική της επιτυχία στον περιορισμό του δημοσίου χρέους.
Συγκεκριμένα, την κατάργηση τουλάχιστον 100.000 θέσεων εργασίας προτείνει στην Ελλάδα ο νέος πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ και χαρακτηρίζει τη χώρα του υπόδειγμα για την Ελλάδα στην πολιτική περιορισμού του χρέους. Σε συνέντευξή του στη γερμανική έκδοση των Financial Times, ο Πλεβνέλιεφ υποστηρίζει ότι η Βουλγαρία δεν κατάργησε απλώς 100.000 θέσεις στον κλάδο των κατασκευών, αλλά και 15.000 θέσεις στον Δημόσιο Τομέα, ενώ προχώρησε σε γρήγορες και ευρείες...

Μαύρη λίστα 10 πόλεων που «χτυπήθηκαν» από την παγκόσμια ύφεση – Στην κορυφή η Αθήνα



athinapoli.gr
Η οικονομική ύφεση έληξε επισήμως το 2010 (όχι για την Ελλάδα, φυσικά, για την οποία συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό…). Από τότε αρκετές ήταν οι χώρες, που επανήλθαν σε πορεία ανάπτυξης, όχι όμως με τους ίδιους ρυθμούς. Μάλιστα, υφεσιακή τάση παρουσιάζουν ακόμα μητροπολιτικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Δυτικής Ευρώπης αλλά και η Ιαπωνία.

Το Ινστιτούτο Brookings στις ΗΠΑ διενήργησε παγκόσμια έρευνα για το ποιες περιοχές του πλανήτη επλήγησαν περισσότερο από την ύφεση το 2011.
Σύμφωνα με το 24h.gr, στην έρευνα εξετάστηκαν οι περιπτώσεις 200 μητροπόλεων και πρωτευουσών σε όλο τον κόσμο. Η κατάταξη των 10 πόλεων που «χτυπήθηκαν» περισσότερο από την οικονομική ύφεση έγινε με κριτήρια, που αφορούν στην αλλαγή...

Το …«μακελειό» στα νοσοκομεία δεν έχει… τέλος


Την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και τις γενικότερες δυσλειτουργίες των νοσοκομείων, που οδηγούνται ολοταχώς σε οριστική διάλυση, λόγω των «πράσινων» εμπνεύσεων, με κύριο εμπνευστή τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, εκμεταλλεύονται αλλοδαπές παριστάνοντας τις… αποκλειστικές νοσοκόμες.
Του Φάνη Κυριόπουλου
Όπως καταγγέλλει η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που εργάζονται επί χρόνια στη δημόσια υγεία, όταν μία νοσηλεύτρια καλείται πολλές φορές να καλύψει τη βάρδια μιας ολόκληρης κλινικής, είναι φυσικό και επόμενο να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της. Εάν το κράτος κάλυπτε τις κενές θέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού, δεν θα είχε αναπτυχθεί ο θεσμός της αποκλειστικής νοσοκόμας και δεν θα αποτελούσαμε τη μοναδική χώρα που πληρώνει τις αποκλειστικές από τα ταμεία των ασφαλιστικών οργανισμών, με τεράστιο βέβαια κόστος.
Αυτό ακριβώς επισημαίνει με ερώτησή του προς τους συνυπεύθυνους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, ο Βουλευτής της ΝΔ στην Αχαΐα Νίκος Νικολόπουλος τονίζοντας χαρακτηριστικά, πως «Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι πολίτες καταφεύγουν στη λύση της αλλοδαπής, ως οικονομικότερης, με αποτέλεσμα να περιφέρονται αυτά τα άτομα στους θαλάμους νοσηλείας δηλώνοντας ότι είναι συγγενείς ή συνοδοί των ασθενών.
Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν πως πρόκειται για τη γυναίκα που έχουν βοηθό στο σπίτι και σε αυτές τις περιπτώσεις είναι δύσκολο να παρέμβει κανείς»…

ΚΥΠΡΟΣ: Απαιτείται αλλαγή πορείας

Μιχάλης Ιγνατίου
Οι κρίσιμες, όπως είχαν χαρακτηριστεί από τους ανθρώπους των Ηνωμένων Εθνών, συνομιλίες του Greentree για το Κυπριακό, ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη με απόλυτο αδιέξοδο, παρά τις ύποπτες προσπάθειες του γενικού γραμματέα Μπαν κι Μουν να «πιστοποιήσει» πρόοδο. Οποιαδήποτε άλλη ανάλυση είναι καταδικασμένη σε απαξίωση από τα ίδια τα γεγονότα. 
Η κατάληξη ήταν αρνητική και η διαπίστωση των πάντων, που κρύβουν με αλήτικο τρόπο οι Βρετανοί, είναι ότι η τουρκική πλευρά δεν υποχωρεί ούτε ένα πόντο από τα τετελεσμένα της εισβολής και κατοχής. Οι εισβολείς και καταχτητές δεν αποδέχονται κανένα συμβιβασμό εάν δεν καλύπτονται πλήρως οι στρατηγικοί τους στόχοι, που είναι ο ολοκληρωτικός έλεγχος της Κύπρου. Χιλιοειπωμένα συμπεράσματα, που δεν πρέπει να κουραζόμαστε να τα επαναλαμβάνουμε. 
Οι Τούρκοι και οι σύμμαχοί τους παραμένουν σταθεροί στους σχεδιασμούς τους, οι οποίοι δεν συναντώνται πουθενά με τα συμφέροντα του κυπριακού λαού. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο προβληματίζει και προκαλεί μεγάλη ανησυχία η επιμονή του προέδρου της...

Ένας στους δύο ιδιοκτήτες ακινήτων δεν μπορεί να πληρώσει φόρους και στεγαστικό δάνειο

Ένας στους δύο ιδιοκτήτες ακινήτων δηλώνει αδυναμία να ανταποκριθεί στα φορολογικά βάρη (ΦΑΠ, τέλος ακινήτων κ.λπ.) το 2012, ενώ το ίδιο ποσοστό αναφέρει ότι δεν θα μπορέσει να πληρώσει ούτε τις δόσεις του στεγαστικού του δανείου, ενώ ήδη ένας στους έξι καθυστερεί τις πληρωμές των δόσεων.

Επιπλέον, το 94% των ιδιοκτητών υπέστη μείωση εισοδημάτων την τελευταία διετία, είτε επειδή έμειναν κενά τα ακίνητα που μίσθωναν, είτε γιατί έκαναν μειώσεις ενοικίων οι οποίες στην πλειονότητα των περιπτώσεων (άνω του 60%) κυμαίνονται μεταξύ 20% και 30%.

Αυτά τα στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα που έκανε η εταιρεία Κάπα Research για...

Α.Σαμαράς διαψεύδει Λ.Παπαδήμο: "Ποια σύγκλιση; Διαφωνήσαμε σχεδόν σε όλα"!


 Tελείως διαφορετικό κλίμα και σίγουρα όχι "απόλυτη σύγκλιση" μεταφέρει ο Αντώνης Σαμαράς αναφορικά με την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λ.Παπαδήμο, αναφορικά με την απάντηση των πολιτικών αρχηγών σε ότι αφορά την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στην τρόϊκα (τα περί 13ου και 14ου μισθού και μισθολογικών θεμάτων είναι για τους ιθαγενείς που δεν καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται. Η πραγματικότητα έχει να κάνει με την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας και την εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών της πηγών από τους ξένους).
Ο Α.Σαμαράς ισχυρίζεται - όπως αναφέρουν ο διαρροές που κάνει - ότι "Διαφωνήσαμε σε πολλά και με τον Λ.Παπαδήμο και με τους άλλους αρχηγούς". Πού εντοπίζει τις διαφωνίες:
-Δεν υπάρχει περίπτωση να υπογράψει κανένα πολιτικό κείμενο δεσμεύσεων , επιμένει ότι η μόνη εξουσιοδότηση που μπορεί να δοθεί στον

Στο Νταβός κατοικεί ο Αντίχριστος;


Γράφει ο Δευκαλίων

«Η Πλουτοκρατία ήτο είναι και θα είναι ο μόνιμος άρχων
 του κόσμου, ο αληθής Αντίχριστος. Αυτή γεννά την αδικίαν,
αυτή τρέφει την κακουργίαν, αυτή φθείρει σώματα και ψυχάς»
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Με αυτόν τον γλαφυρό αλλά ταυτόχρονα εύγλωττο και σαφή τρόπο ο γλυκύτατος Παπαδιαμάντης καταγγέλλει την Πλουτοκρατία. Με μία μόνο πρόταση τα λέει και τα εννοεί όλα ο μέγας Λογοτέχνης. Πλουτοκρατία είναι ο αληθής Αντίχριστος.
Ο γνωστός για την θρησκευτικότητα του Παπαδιαμάντης ορίζει τι είναι Πλουτοκρατία χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο για δεύτερες σκέψεις και ερμηνείες. Ο διαλλακτικός συντηρητικός θρησκευόμενος μετατρέπεται στον πιο αδιάλλακτο ριζοσπάστη. Πλουτοκρατία είναι ο αληθής Αντίχριστος.
Ο Βάρναλης εκφράζοντας την γνώμη του συνόλου σχεδόν της τότε Ελληνικής Κοινωνίας γράφει για τον Παπαδιαμάντη: «Η ψυχή του και η ψυχή των ηρώων του είναι η ψυχή του ελληνικού λαού στην πιο εξαγνισμένη της υπόσταση». Αυτός λοιπόν ο κατά τεκμήριο και μαρτυρία...

Η αλήθεια για τις Μειονότητες

Λιάνα Μυστακίδου


Με πόνο ψυχής ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο δικός μας ΓΑΠ, αναγκάστηκε πιθανότατα να καταδικάσει την αυταρχική, καταπιεστική, αντιδημοκρατική  πολιτική του «καρντάση» Ερντογάν. 

Όσοι γνωρίζουν την Ιστορία της Τουρκίας δεν εκπλήσσονται με την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση της Άγκυρας, γιατί αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο της εξουσίας στη γειτονική μας χώρα από τη σύστασή του ως κράτους μέχρι σήμερα. 

Για αυτό και δεν εξαπατήθηκαν με το δημοκρατικό, φιλικό προφίλ που πρόβαλε ο κ. Ερντογάν τα πρώτα χρόνια της παντοδυναμίας του. 

Σε μια χώρα όπου κρατούνται στις Φυλακές εκατό δημοσιογράφοι μια γυναίκα, η Αϊσέ Χιουρ συνέταξε την  Έκθεση για της Μειονότητες την περίοδο της Δημοκρατίας. 

 Η κ. Χιουρ κατέγραψε επιγραμματικά όλα όσα έγιναν σε βάρος των...

Ένα "λάθος" κατά λάθος;

Οι φίλοι μας οι Γερμανοί έχουν χάσει το μέτρο, γεγονός που οδηγεί σε απώλεια του ηθικού πλεονεκτήματος που είχαν μέχρι σήμερα οι εγχώριες δυνάμεις που υποστήριζαν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Το χειρότερο όλων είναι ότι το όποιο φιλοευρωπαϊκό κεφάλαιο έχει κατασπαταληθεί σε ανόητες επιδείξεις δύναμης. Σαν δύο έφηβοι να συναγωνίζονται για τις αρετές τους. Η Μέρκελ σπρώχνει την Ελλάδα στα νύχια των ακραίων εθνικιστών... 

Η απαίτησή τους για τον διορισμό επιτρόπου με άμεση ανάμιξη στα εσωτερικά της χώρας, είναι κάτι που ξεπερνά τα όρια. Δεν θα θέλαμε αυτή την στιγμή να θυμηθούμε ιστορίες που θα επέτρεπαν στον όποιον κακόπιστο να μας κατηγορήσει ότι ενεργοποιούμε αντανακλαστικά που έχουν να κάνουν με τον εθνικό εγωισμό των Ελλήνων. Αυτό ακριβώς θέλουμε να αποτρέψουμε. Κι όμως! Ο τελευταίος που δείχνει να ενδιαφέρεται γι αυτό είναι η υπερφίαλη κυρία Μέρκελ και η παρέα της. 

Οι αποικιοκράτες ήταν χριστιανοί και πίστευαν ότι έκαναν θείο έργο όταν αύξαναν με κάθε τρόπο την επιρροή της Ρωμαϊκής Αποστολικής Εκκλησίας στα πέρατα του κόσμου. Το δράμα το βίωσαν οι ιθαγενείς, οι οποίοι υπέστησαν τα πάνδεινα στο όνομα του…

Είναι και το πολιτικό θράσος θέμα των στατιστικολόγων;

30/01/2012
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όταν ακούσαμε τον κ. Χρυσοχοΐδη να δηλώνει πως δεν είχε διαβάσει το Μνημόνιο επειδή τότε ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε να κάνει άλλη δουλειά (να κυνηγά το έγκλημα), δηλώσαμε ότι η επιστήμη έχει πλέον σηκώσει τα χέρια ψηλά και πως μετά από αυτή την ομολογία, δεν είχαμε κάτι άλλο να ακούσουμε.

Αλλά έπρεπε να το φανταστούμε: Όταν σ’ αυτή τη χώρα κανένα βαρέλι (ούτε της χρεοκοπίας) δεν έχει πάτο, πώς θα βρίσκαμε πάτο στο βαρέλι της πολιτικής ανοησίας, του πολιτικού θράσους και του πολιτικού ψεύδους;

Ήλθε, όμως, η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου στην πρωινή εκπομπή του Mega, στις 27 Ιανουαρίου, και απέδειξε πως πράγματι πάτος στο βαρέλι του πολιτικού ψεύδους των επαγγελματιών πολιτικών  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Επίσης, δεν υπάρχει πάτος και στην άλλη κατρακύλα, που επιβάλλει το αξίωμα να εκλαμβάνεται το ψέμα και η παραδοχή του ως… αθωωτική έκφραση ειλικρίνειας!

Α, σου λέει, είναι ειλικρινής, παραδέχεται το λάθος και το ψέμα του! Άρα…

Ο παππούς μου , ο Αίσωπος και τα παξιμάδια.



Ήμουν δεν ήμουν στα δέκα και εκείνη η κοκαλιάρα η δασκάλα μας , Μυρτώ την έλεγαν, μας είπε να γράψουμε στο καθαρό μας ένα μύθο του Αισώπου.
Το βιβλίο με τους μύθους η Μαριώ , η μικρότερη αδελφή μου , το είχε κάνει προσάναμμα στο τζάκι , εγώ στο πρόχειρο του σχολείου είχα τυλίξει την προηγούμενη μέρα ένα κομμάτι πίττα που είχε φτιάξει η γιαγιά και έτσι δεν έβρισκα να γράψω ούτε γραμμή στο τετράδιο μου. 
Λοιπόν η μόνη ελπίδα μου ήταν ο παππούς. Τον πλησίασα στο ντιβάνι της κουζίνας που κοιμόταν και του ψιθύρισα...
-Παππού πες μου ένα μύθο του Αισώπου. Ήξερα ότι ποτέ δεν μου χάλαγε το χατίρι.
Αυτός σηκώθηκε αργά , με πήρε κοντά του και άρχισε τον μύθο.
-«Κάποτε ήταν ένας αυτοκράτορας που έβαζε στους χωρικούς συνέχεια φόρους.
Φόρο στα κατσίκια , φόρο στο ψωμί, φόρο στο νερό, φόρο στο σανό,...

Χριστιανική εορτή σήμερα και ο Χριστιανισμός στην πράξη...Χήρα απειλείται με έξωση από ηγούμενο (VIDEO)


Την δουλειά της, μετά από 11 χρόνια, κινδυνεύει να χάσει και να βρεθεί στον δρόμο μία γυναίκα από την Λαμία, χήρα με δύο παιδιά. Διατηρεί το μαγαζάκι που είναι δίπλα από το εκκλησάκι του Αγίου Σώζοντος στο δρόμο προς το Καλαμάκι, το οποίο ανήκει στην ιδιοκτησία ηγουμένου Ιεράς Μονής από την περιοχή.
Σύμφωνα με την καταγγέλουσα, Κατερίνα Στέφου, ο ηγούμενος αποφάσισε να σπάσει το συμφωνητικό που διατηρούσαν τόσα χρόνια μεταξύ τους και με απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαμίας πέτυχε να διαταχθεί η αποβολή της ιδίας και της πεθεράς της από το ακίνητο, παρά τις εκκλήσεις τους να μην τις πετάξει στο...

Επείγουσα ανακοίνωση Μητροπόλεως Κονίτσης για την δράση των Χιλιαστών



ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
 ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ὅπως εἶναι γνωστό, οἱ «Χιλιαστές» ἤ «μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ» χρησιμοποιοῦν πολλοὺς τρόπους γιὰ νὰ παρασύρουν στὶς φοβερὲς ἀντορθόδοξες πλάνες τους, τοὺς ἀνυποψίαστους χριστιανούς.
Τελευταῖα, ἔχουν βάλει σὲ ἐφαρμογὴ τὴν ἑξῆς μέθοδο: Ἀπὸ τὸν τηλεφωνικὸ κατάλογο τοῦ Ο.Τ.Ε. βρίσκουν τὰ τηλέφωνα οἰκογενειῶν ἤ μεμονωμένων ἀτόμων. Ἀρχίζουν, λοιπόν, νὰ τηλεφωνοῦν, ρωτῶντας μὲ προσποιητὸ ἐνδιαφέρον καὶ ἐπίπλαστη εὐγένεια γιὰ τὴν ὑγεία τῶν ἀνθρώπων, τὴν οἰκογένειά τους, τὶς δουλειές τους, τὸ σπίτι τους, προκειμένου - ὅπως λένε - νὰ τοὺς ἐξυπηρετήσουν στὶς τυχὸν ἀνάγκες τους. Ἄν κάποιοι «τσιμπήσουν» τὸ δόλωμα, ὑπάρχει βάσιμος φόβος νὰ πέσουν θύματα τῶν «Γιεχωβάδων». Γιατί, αὐτοὶ θὰ ἀρχίσουν τὶς κατ’ οἶκον καὶ τὶς κατ’ ἰδίαν ἐπισκέψεις, προσφέροντας τὰ αἱρετικὰ ἔντυπά τους καὶ διαδίδοντας τὶς πλανεμένες διδασκαλίες τους.
Ἡ Μητρόπολη, μόλις πληροφορήθηκε τὴν δολία αὐτὴ μέθοδο τῶν «Χιλιαστῶν», σπεύδει νὰ ἐνημερώσῃ τοὺς χριστιανοὺς τῆς ἀκριτικῆς μας Ἐπαρχίας, ὥστε ἄν τυχὸν κληθοῦν στὸ τηλέφωνο ἀπὸ ἄγνωστο ἄτομο, ποὺ κάνει τὶς παραπάνω ἐρωτήσεις, νὰ κλείνουν τὸ ἀκουστικό, ἀρνούμενοι νὰ συνεχίσουν τὴν συνομιλία.
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, θερμὴ προσευχή καὶ ἐπαγρύπνηση. Ἄς μὴ ξεχνᾶμε ὅτι, ὅπως λέει ἡ Ἁγία Γραφή, «ὁ σατανᾶς μετασχηματίζεται (=μεταμορφώνεται) εἰς ἄγγελον φωτός» (Β΄ Κορ. ια΄ 14), γιὰ νὰ παρασύρῃ τοὺς ὀρθοδόξους πιστοὺς στὸν αἰώνιο ὄλεθρο καὶ στὴν πνευματικὴ καταστροφή. «Στῶμεν καλῶς». 
(Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως)

ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ AΠΟ ΣΗΜΕΡΑ


Η κόκκινη γραμμή του Συντάγματος είναι το άρθρο 120.

Έχει ήδη παραβιαστεί και μας το θυμίζουν ξεκάθαρα χαμογελώντας οι γνήσιοι εκπρόσωποι των εισβολέων.

Η φωτογραφία του παλιού ραδιοφώνου που γυρίζει πίσω μνήμες επταετίας στους παλαιότερους όταν ακούγαν τις ειδήσεις απο την DEUTSCHE WELLE είναι αυτή που επέλεξε το γερμανικό πρακτορείο για να συνοδεύσει την "Είδηση " αποστολής Ανώτατου επιτρόπου που θα κυβερνά την Πατρίδα μας με την ανοχή της τρικομματικής κυβέρνησης.

Είναι η ώρα να αντιδράσουμε οι πολίτες με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Προτείνω σαν πρώτη κίνηση τήν Πανελλήνια και δυνατή αποδοχή από όλους της πρότασης του Μανώλη Γλέζου για

ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ AΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

"Καλόν εντάφιον η βασιλεία"


Θέλω να πιστεύω πως οι περισσότεροι απο σας γνωρίζετε ποια ή ποια το είπε αυτό κάποτε. Πρίν απο πολλά...μα πολλά χρόνια και βάλε.
Η αυτοκράτειρα Θεοδώρα στον Ιουστινιανό στη "στάση του νίκα"!!
Εκεί το λοιπόν κυρία μου στον Ιππόδρομο υπήρχαν οι Πράσινοι και οι Βενετοι. Οταν κατά τη διάρκεια των αγώνων στο ιππόδρομο ξεσπασαν ταραχές ο αυτοκράτορας έβαλε τη φρουρα των αγώνων να τους διαχωρίσει.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονισω πως αυτό λέει το βιλίο Ιστορίας της Ε' Δημοτικού....προπαγάνδα κυρία μου να μην ξέρουν τα παιδάκια την πραγματική αλήθεια!!
Οι ταραχές για άλλους λόγους γινήκαν!
Ομως αυτοί τί κάνανε λέτε?
Ενώθηκαν και στράφηκαν εναντίον της φρουράς κραυγάζοντας υβριστικά συνθήματα κατά του λογοθέτη των οικονομκών Ιωάννη Καπαδόκη, του νομοθέτη Τριβωνιανού αλλά και εναντίον του αυτοκράτορα και του ζητούσαν...

O καλός άνθρωπος του Σκάι-Τσουάν...


 Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Έφτασαν
ντυμένοι «φίλοι»
αμέτρητες φορές οι εχθροί μου
τα παμπάλαια δώρα προσφέροντας.
Και τα δώρα τους άλλα δεν ήτανε
παρά μόνο σίδερο και φωτιά.
Στ’ανοιχτά που καρτέραγαν δάχτυλα
μόνον όπλα και σίδερο και φωτιά.
Μόνον όπλα και σίδερο και φωτιά. 
Oδυσσέας Eλύτης
(Aπό το Άξιον Eστί)

Αφού εδώ και δυο χρόνια σχεδόν προσπαθούσε να μας πείσει πως το μόνο που επιθυμεί η Τρόϊκα, με απόλυτη αυτοσυνειδησία και επαγγελματική επάρκεια, είναι το καλό μας.
Αφού εδώ και μήνες, δίχως ίχνος κριτικής, δίχως καν ένα τυπικό «ναι μεν αλλά», επικροτούσε όλα τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης και όλες τις προτάσεις της Τρόϊκα, τώρα, σε άρθρο του στην Καθημερινή και στο δελτίο ειδήσεων του «καναλιού του» καμώνεται πως νοιάζεται για τους ανέργους, με απώτερο σκοπό να στρέψει τους ...

Το χρυσάφι της ελληνικής γης απαντάει στην κρίση


Τέταρτο συνέδριο της Έκθεσης Agrotica: Εναλλακτικές καλλιέργειες με μέλλον, απάντηση στη μιζέρια του Μνημονίου. Γεωπόνοι αναλύουν στη Voria.gr τα υπέρ και τα κατά κάθε καλλιέργειας
30 Ιαν 2012 - 06:11
Picture 0 for Το χρυσάφι της ελληνικής γης απαντάει στην κρίση
του Αλέξανδρου Μητάκη
 
Στην Ελλάδα της κρίσης και του Μνημονίου, με την εθνική οικονομία να βιώνει μια πρωτοφανή ύφεση και την καταναλωτική δύναμη των πολιτών να μειώνεται δραματικά, ο πρωτογενής τομέας επιχειρεί να δείξει τον δρόμο για επιστροφή στην ανάπτυξη. Οι νέες εναλλακτικές καλλιέργειες καλούν τους παραγωγούς – νέους και παλιούς – να τις γνωρίσουν, υποσχόμενες ότι η γεωργία μπορεί να γίνει ξανά η “ατμομηχανή” της εγχώριας οικονομίας.

Αυτός είναι ο σκοπός του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Agrotica, με τίτλο «Νέες Καλλιέργειες και Τεχνολογίες στη Γεωργία, ως Προοπτική Ανάπτυξης», που συνδιοργανώνεται από τη Helexpo και τη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ και πραγματοποιείται στις 4 και 5 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», στο πλαίσιο της 24ης Διεθνούς Έκθεσης Agrotica (1-5 Φεβρουαρίου). Γεωπόνοι που συμμετέχουν...

"Ψάχνονται" για νέο κόμμα με ηγέτη τον Λουκά Παπαδήμο! Διαβάστε το όνομα του νέου κόμματος!



http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/A4ACBBBA3F22475E4649C47BD4B670DA.jpgΠροσπαθούν να συσπειρωθούν και στις στάχτες του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ να δημιουργήσουν ένα νέο κόμμα. Η πρωτοβουλία ανήκει κυρίως σε αυτούς που βλέπετε στην φωτογραφία. Από αριστερά, ο κ. Χατζηδάκης, η κυρία Διαμαντοπούλου, ο κ. Αλιβιζάτος, ο κ. Μπουτάρης και ο κ. Τσούκαλης. Βρήκαν και προσωρινό όνομα για το υπό δημιουργία κόμμα και είναι το... "Για την Ελλάδα τώρα"!
Η πρωτοβουλία "Για την Ελλάδα τώρα" εμφανίζεται ως η πλέον δραστήρια της περιόδου, συγκεντρώνοντας και το ενδιαφέρον πολιτικών προσώπων. Πρόταγμα της πρωτοβουλίας στην παρούσα συγκυρία είναι η διατήρηση της κυρίαρχης κατάκτησης της χώρας, η παραμονή της δηλαδή στην Ευρώπη και στην ΟΝΕ. Ζητούμενο για τη συνέχεια, η προώθηση των μεταρρυθμίσεων που θα διασφαλίσουν την επίτευξη του στόχου.
Στον πυρήνα της συζήτησης τίθεται το κρίσιμο ερώτημα της περιόδου: Πρέπει και μπορεί η κυβέρνηση υπό τον κ. Λ. Παπαδήμο να συνεχίσει και...

Ας τελειώνουμε με την παραφιλολογία και ας πούμε επιτέλους τα πράγματα με τ’ όνομά τους!


Έχουμε κάπου χαθεί εμείς οι Έλληνες μέσα στονλαβύρινθο της παραπληροφόρησης και δίνουμε υπερβολική έμφαση σε στερεότυπα, ενώ η αλήθεια είναι ολοφάνερη μπροστά μας, σε μια ποιο γενικευμένη όμως εικόνα. Μας συμβαίνει αυτό που λέμε «βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος». Και ένας αφελής ακόμα θα αναρωτιέται σήμερα, «πως είναι δυνατόν, αφού υποτίθεται πως έχουμε …φουντάρει, οικονομικά, να συνεχίζουν οι ‘εταίροι’ μας να μας δανείζουν;». Δεν είναι φυσικό να τίθεται αυτό το ερώτημα; Δεν είναι από την άλλη αφελές να εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως είμαστε το «κέντρο του κόσμου» και πως κάποιες σκοτεινές δυνάμεις συνωμοτούν εναντίον μας; 

Γιατί δεν κάνουμε το αυτονόητο, να προχωρήσουμε δηλαδή σε μια αξιολόγηση της κατάστασης εφαρμόζοντας τη μέθοδο του συσχετισμού; 
Τι είναι αυτό, που κάνει την Ελλάδα του 2% της Ευρωπαϊκής Οικονομίας, να έχει ταράξει τόσο τα νερά, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και διεθνώς;

Είναι φυσικά γεγονός, πως παίζει κάποιο ρόλο η... στρατηγική μας θέση. Η Μεσόγειος, όπου βρισκόμαστε, και ιδιαίτερα η Ανατολική, δεν είναι οποιαδήποτε θάλασσα. Έχει μοναδική, παγκόσμια στρατηγική σημασία. Διακυβεύονται σ’ αυτήν τεράστια διεθνή...

Φευγάτε ρε , μην μας ξευτελίζετε άλλο ! Αθάνατη Μαλβίνα....


Η υπέροχη Μαλβίνα με δυό σταράτες κουβέντες αντικατοπτρίζει το πανελλήνιο αίσθημα ,
το πανελλήνιο θέλω , την πανελλήνια απαίτηση τελικά .
Φευγάτε ρε , μην μας ξευτελίζετε άλλο !


2/2/96 ( μετά τα Ίμια)

Κατάλαβες τώρα ότι όλα τα κάνουν γιατί αισθάνονται υπεύθυνοι για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα που.... ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ (;)...


 Κατάλαβες τώρα γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ) και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα (ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ);
Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά...
Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες;
Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου.
Με χαρτιά τυπωμένα σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.
Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο;
Όταν ένας πρωθυπουργός τής χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι τού χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς τις παραγωγικές...

2012: Εκδηλώσεις για την Εορτή των Ελληνικών Γραμμάτων

Εγκύκλιος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγορίου επί τη ευκαιρία της εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννη του Χρυσοστόμου, 30 Ιανουαρίου 2012.
Αγαπητοί μας εν Κυρίω,
Η εορτή των Τριών Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων και σοφών Ποιμένων της Εκκλησίας μας, του Μεγάλου Βασιλείου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννη του Χρυσοστόμου, μας καλεί να συνεορτάσουμε, να αναβαπτιστούμε πνευματικά και για μια ακόμα φορά να ενσκύψουμε με επιμέλεια στην αγία ζωή τους, την ζωήρρυτον διδασκαλία τους και την ανεκτίμητη προσφορά τους προς την Εκκλησία και την Ανθρωπότητα.
Οι Ιεροί αυτοί άνδρες εγνώρισαν σε βάθος το πνεύμα και το γράμμα του Ευαγγελίου και σαν γνώστες της αρχαίας ελληνικής σκέψης και σοφίας, κατάφεραν να υπερνικήσουν την ειδωλολατρεία και με ζήλο και ενθουσιασμό να υπερασπιστούν τον Χριστιανισμό, και να θέσουν τις βάσεις για την τελική επικράτησή του στη συνείδηση και των διανοούμενων...

Το Συγκριτικό πλεονέκτημα του πρωτογενούς τομέα στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας

Του Νάσσου Χρυσσίνα


Είναι διεθνώς επιβεβαιωμένος ο κανόνας ότι η βελτίωση και ο μετασχηματισμός μιας οικονομίας προς το καλύτερο, συνοδεύεται από αντίστοιχες μεταβολές και μετατροπές στις δομές και στη κλαδική σύνθεση της. Η ανάπτυξη επιτυγχάνεται ευκολότερα με τη παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, που ενσωματώνουν σημαντικό αριθμό πρώτων υλών και εργασίας, ώστε να εξασφαλίζεται η εισροή μεγαλύτερων εσόδων. Αυτό επετεύχθη διεθνώς με τη βιομηχανική επανάσταση αρχικώς, απόρροια της οποίας υπήρξε η μεγάλη άνοδος του δευτερογενούς τομέα στη συμμετοχή του εθνικού πρϊόντος. Αργότερα με τη γιγάντωση του τριτογενούς τομέα, των υπηρεσιών. Και τα τελευταία χρόνια με τη διαδικασία της παγκοσμιοποίησης. Σήμερα στις αναπτυγμένες δυτικές χώρες το εργατικό δυναμικό κατανέμεται σε ποσοστά > 70% στις υπηρεσίες, περί το 30% στο δευτερογενή τομέα και μόλις 1-1,5% στο πρωτογενή γεωργικό τομέα. Αντίστοιχη είναι και η συνεισφορά του κάθε τομέα στο ΑΕΠ.
 Στην Ελλάδα αμέσως μετά το Β’ πόλεμο, στις αρχές της δεκαετίας του ’50, η γεωργία απασχολούσε τη πλειονότητα των ελλήνων εργαζομένων. Η αναδιανομή κλήρων του Βενιζέλου, το δέσιμο του επαρχιακού πληθυσμού με τη γή του, η οικονομική ανέχεια, που απέτρεπε τη δυνατότητα μετακίνησης σε άλλες επαγγελματικές περιοχές, εξ αιτίας της...

Διαγωνισμός «κωλοτούμπας» στη Βουλή από Πάγκαλο – Καρατζαφέρη!


 … «Να αγαπάμε την πατρίδα μας, να μην τη συκοφαντούμε και να σεβόμαστε και να εφαρμόζουμε τους νόμους. Να σεβόμαστε και να εκτιμούμε τους συμπολίτες μας»…
«Με βάση τις ευρωπαϊκές στατιστικές ο σκληρότερα εργαζόμενος μισθωτός στην Ευρώπη είναι σήμερα ο Έλληνας»…
Τάδε έφη, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος στη Βουλή και όλοι έμειναν… άφωνοι…


Του Φάνη Κυριόπουλου

Ρεσιτάλ κωλοτούμπας στη Βουλή από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, με τους δύο άνδρες να...

Κάθε λαός χτίζει το δικό του οχυρό. Ελληνες, Ρώσοι, Ισπανοί και Ινδοί απέναντι στις οδύνες!


Βασίλης Kαραποστόλης*

Όλοι το βλέπουν πως τα χρόνια που έρχονται θα είναι τα χρόνια μιας θητείας σε πόνους. Με ποιον τρόπο όμως θα θητεύσουμε; Είναι άλλο πράγμα να βάζεις άρον άρον τη στολή σου και βλαστημώντας τους πάντες (και τον εαυτό σου μαζί), να τραβάς την πορεία σου και άλλο να προχωράς με το βήμα εκείνου που νιώθει πως από μέσα του δεν του αφαιρέθηκαν όλα. Ποιος λοιπόν θα είναι ο βηματισμός μας;
Χωρίς αμφιβολία οι απαντήσεις που δίνουν στα βάσανά τους διαφορετικοί λαοί αποκαλύπτουν το βάθος και τη διάρκεια των δοκιμασιών τους, αλλά και τις δυνάμεις που επιστρατεύονται για να τις αντιμετωπίσουν. Οι Ινδοί, για παράδειγμα, αμύνονται με εκείνη την απάθειά τους που όσο κι αν τη μελέτησαν οι Δυτικοί -και όσο κι αν τη...

Και η ηγεσία του Κ.Κ.Ε στο κόλπο των παγκόσμιων τραπεζιτών; Προβληματισμός(;) ψηφοφόρου του!


 Άρθρο του καθηγητή οικονομικών Λιότσιου Σ.Βασίλη


‟Είναι κανείς κακός θεατής της ζωής ,αν δεν βλέπει και το χέρι που με διακριτικό τρόπο σκοτώνει”.

Διαβάζω στο έγκυρο ‟Ποντίκι” ότι (και) η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε πως ‟η επιστροφή στη δραχμή είναι καταστροφική” και πως η ‟έξοδος από την ευρωζώνη με τις υπάρχουσες συνθήκες θα ήταν καταστροφική(sic) πρώτα για τα λαϊκά στρώματα” (!?) Μάλιστα !

Είμαι από αυτούς που δήλωνα από την αρχή την… απορία μου για την προγραμματική αφλογιστία του ΚΚΕ (της ηγεσίας του εννοείται) , σε μια στιγμή που έχει ιστορικά μοναδική ευκαιρία να επιτύχει εκτίναξη των εκλογικών του ποσοστών και γιατί όχι είσοδο σε κυβερνητική τροχιά.
Την ώρα λοιπόν που ο λαός περιμένει, από το πλήρως δικαιωμένο σε σχέση με την Ε.Ε. ΚΚΕ, ακραιφνή, έστω και παρακινδυνευμένη, πρόταση εξόδου από τη κρίση, αντ’ αυτού, βλέπει την ηγεσία του να περιορίζεται στη γνωστή ανέξοδη και ακαταλαβίστικη για τον περισσότερο κόσμο…

Ενώ η προδοσία κορυφώνεται έρχεται «θύελλα» από ανατολάς. Αντίδραση τώρα, μετά θα είναι πολύ αργά

του Νίκου Χειλαδάκη*

Τον τελευταίο καιρό και ενώ η επίσημη Τουρκία έχει στραμμένη την προσοχή της στα ανατολικά σύνορα, παρατηρείτε μια αυξημένη κινητικότητα στην δυτική πλευρά με την επάνδρωση της Στρατιάς του Αιγαίου με νέα σύγχρονα αποβατικά σκάφη, ενώ στην περιοχή του Έβρου οι στρατιωτικές δυνάμεις εφοδιάζονται με καινούργια αμφίβια μέσα διέλευσης του πόταμου και ταχείας διεκπεραίωσης στην δυτική πλευρά. Στην δυτική Θράκη καραδοκεί η τουρκογενής μειονότητα που τα τελευταία χρόνια έχει οργανωθεί κατάλληλα για να στηρίξει σαν μια νέα πέμπτη φάλαγγα μια πιθανή τουρκική εισβολή. Αλλά το πιο επικίνδυνο σημείο σε όλα αυτά, είναι η αυξανομένη τουρκική προκλητικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου, μην αποκλείοντας ακόμα και θερμό επεισόδιο, ενώ το αδιέξοδο στο Κυπριακό φαίνετε ανυπέρβλητο εξ αίτιας της τουρκικής αδιαλλαξίας.

Η παρακολούθηση όλων αυτών των εξελίξεων στην γειτονική χώρα δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα καθώς απαιτείτε προσοχή και κυρίως βαθειά γνώση των τουρκικών πραγμάτων. Πολλοί ίσως γελάσουν με τα όσα θα παρουσιάσουμε παρακάτω, αλλά είτε το θέλουμε είτε όχι, αυτή είναι η πραγματικότητα και οι εθελοτυφλούντες πάντα είναι οι...

Παπαδήμος: «Οι πολιτικοί αρχηγοί στηρίζουν πλήρως την κυβέρνηση». Έτσι να παρηγοριέσαι πρωθυπουργέ της πλάκας μη λαμβάνοντας υπ'όψιν σου ότι οι Έλληνες δεν στηρίζουν τους πολιτικούς αρχηγούς....