Σελίδες

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ποινικοποίηση της ιδιοκτησίας αποφάσισε το υπουργικό!





Έκτη έκτακτη εισφορά για την κατοικία!

Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση για τα νέα έκτακτα μέτρα που ξαφνικά πήρε η κατοχική κυβέρνηση για να καλύψει για ακόμη μία φορά την μεγαλειώδη αποτυχία της. Για ακόμη μία φορά την λυπητερή την πληρώνουν ανεξαιρέτως όλοι οι ιδιοκτήτες …κτισμένης επιφάνειας!!! Από σπίτι εως καλύβα δηλαδή, σταυρώνοντας για όλη μια φορά τον απλό πολίτη, τον Έλληνα που δούλευε αποταμιεύοντας ότι μπορούσε επί δεκαετίες, για να πάρει ένα δικό του σπίτι. Σαν να μην έφταναν όλες οι άλλες εισφορές και για την κατοικία, που έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους Έλληνες.

Τα μέτρα τα ανακοίνωσε ο αποδεδειγμένα πλέον ψεύτης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατοχής και ξεπουλήματος της χώρας, Ε. Βενιζέλος, αυτός που πριν λίγες μέρες πουλούσε νταηλίκι στην τρόικα, μετά μας είπε ότι η τρόικα έφυγε κατόπιν συνεννόησης μαζί του και τέλος αποδείχτηκε πανηγυρικά πως ότι είπε ήταν για εσωτερική κατανάλωση και οι τροϊκανοί φύγανε επειδή δεν θέλουν να μιλάνε σε αποτυχημένους…

Αυτός λοιπόν ο ο εγωπαθής και αρχομανής αντιπρόεδρος...

Δήλωση-καταπέλτης ΕΒΕΑ: Ανθελληνική η ομιλία του πρωθυπουργού!


 


11-09-2011 20:31:50




Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, σχολιάζοντας την συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της ΔΕΘ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση για την επιβολή νέων δυσβάστακτων τελών στην ακίνητη περιουσία, αποτελεί άλλη μια απόδειξη της πλήρους αναξιοπιστίας και αφερεγγυότητας της κυβέρνησης. Πλέον κανείς δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σ’ αυτήν την κυβέρνηση, που καθημερινά αυτοδιαψεύδεται.

Δυστυχώς ο πρωθυπουργός σήμερα, με την παρουσία του και τα λεγόμενα του έσβησε κάθε ελπίδα για καλύτερες μέρες. Προέβη σε έναν ανθελληνικό λόγο, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα δυσβάστακτα και άκρως αναποτελεσματικά μέτρα που μας επιβάλλουν οι δανειστές μας. Κατά τον Έλληνα πρωθυπουργό, σχεδόν για το σύνολο των προβλημάτων αυτής της χώρας ευθύνονται οι πολίτες της και όχι τα ακραία κερδοσκοπικά παιχνίδια και οι βάρβαρες επιθέσεις από τους διεθνείς κερδοσκόπους.

Και το χειρότερο όλων είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει ούτε χάρτη ούτε πυξίδα και βαδίζει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Από τη μια ο πρωθυπουργός υπεραμύνεται της μείωσης του κράτους και της ανάπτυξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και από την άλλη δηλώνει σοσιαλιστής και οραματίζεται το «σουηδικό μοντέλο» με φορολογικούς συντελεστές 60%-70% όπως ο ίδιος δήλωσε στη συνέντευξη τύπου.

Σήμερα οι επιχειρήσεις δεν άκουσαν ούτε ένα αναπτυξιακό μέτρο, παρά μόνο τις ίδιες υποσχέσεις περί ανάπτυξης που δεν βασίζονται πουθενά. Η αγορά έχει στεγνώσει από ρευστό, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη, οι θέσεις απασχόλησης μειώνονται δραματικά, η κατανάλωση βρίσκεται στο ναδίρ, καθημερινά θεσπίζονται αντικίνητρα για την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Και ενώ το επιχειρηματικό τοπίο στην χώρα μας θυμίζει βομβαρδισμένη περιοχή και η κοινωνική συνοχή έχει διαρραγεί, ο πρωθυπουργός δηλώνει υπερήφανος για την κυβέρνηση του και συνεχίζει να αποποιείται των ευθυνών του, δηλώνοντας ότι φταίνε οι προηγούμενοι.

Η κατάσταση είναι στο μη περαιτέρω».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



Του Σαράντου Καργάκου

Έπρεπε να περάσουν ακριβώς 70 χρόνια από το μαρτυρικό τέλος του εθνομάρτυρος Μητροπολίτου Σμύρνης Χρυσοστόμου (1922-1992) για να αποφασισθή από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος -στη σύνθεση της οποίας είχαμε το ακριβό προνόμιο να μετέχουμε κατά αγαθή συγκυρία- η κατάταξη στη χορεια των εθνο-ιερομαρτύρων τόσον του αγίου τούτου Ιεράρχου, όσον και των μετ' αυτού μαρτυρησάντων ετέρων 4 Ιεραρχών, του Μοσχονησίων Αμβροσίου, Κυδωνιών Γρηγορίου, Ικονίου Προκοπίου και Ζήλων Ευθυμίου, καθώς και πολλών άλλων κληρικών και χιλιάδων απλών λαϊκών Ελλήνων ορθοδόξων Χριστιανών, που έπεσαν σφαγιασθέντες αδίκως και τυραννικώς υπό την μάχαιραν του αδυσωπήτου Τούρκου επιδρομέως. Εγράφαμε τότε σε κύριο άρθρο μας στήν «Πληροφόρηση», δημοσιογραφικό όργανο της Ι. Μητροπόλεώς μας, μεταξύ άλλων και τα εξής: «Πρώτη σέ θυσίες η Εκκλησία μας, πρόσφερε στο βωμό του χρέους Ιεράρχες, πρεσβυτέρους, διακόνους, μοναχούς και χιλιάδες πιστούς, που έπεσαν κάτω από το φάσγανον ανηλεούς δορυκτήτορος. Πολλοί μπορούσαν να σωθούν, αλλά δεν ηθέλησαν. Πρώτος ο Σμύρνης Χρυσόστομος, του οποίου η αρχιερατική Μίτρα, χωρίς να χάσει τη λαμπηδόνα των λίθων της, έγινε -όπως το προείπεν ο ίδιος- ακάνθινος στέφανος μάρτυρος Ιεράρχου. Και μαζί του άλλοι, και άλλοι πολλοί. Στη συνείδηση του λαού του Θεού όλοι αυτοί είναι μάρτυρες της Πίστεως και της Πατρίδος. Άξιοι της ιστορίας μας και των όρκων τους. Έπεσαν υπερασπιζόμενοι αξίες και ιδανικά απαράγρατττα. Που δεν πρέπει ποτέ να λησμονήσωμε...». Πράγματι. Η Εκκλησία επεσφράγισε με την περί αγιοκατατάξεως απόφασή της τη συνείδηση του λαού, που είχεν από της επομένης της Τραγωδίας εκείνης μυστικά ανακηρύξει ως αγίους τα θύματα της Καταστροφής.
Της Καταστροφής που σε μέγεθος και...

Τι ακριβώς είπε ο «πανηλίθιος» στην ΔΕΘ; Αγαπητέ Τάσο Καρ. έχω την ίδια, ακριβώς, απορία!!!




Τι είπε ακριβώς; "μαζί θα πετύχουμε" ἤ "Ναζί, θα πετύχουμε!";

Πριν περίπου σαράντα χρόνια, ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπ, είχε και μουστάκι, είπε ότι κάθε πόλη θα έχει ένα στάδιο, και κάθε χωριό ένα γυμναστήριο. Και σε λίγα χρόνια το έκανε πράξη. Οι αντιστασιακοί και λοιποί δημοκράτες, ήμουν και εγώ ένας από αυτούς, αλλά τότε ήμουν 10 χρονών, τον χλευάζαμε και τον μισούσαμε επειδή ήταν δικτάτορας. Ότι και να έλεγε, ότι και να έκανε ήταν κακό, ήταν λάθος, ήταν αντιδημοκρατικό. Μας έλειπε βλέπεις η ελευθερία.
Μετά ήρθαν στα πράγματα οι αντιστασιακοί και λοιποί δημοκράτες, και η ελευθερία περίσσεψε σ΄ αυτό τον τόπο. Σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπ, έχει και αυτός μουστάκι, είπε ότι κάθε οικογένεια θα έχει έναν εργαζόμενο, και κάθε μπαλκόνι μία γλάστρα με χασίς. Και το κάνει πράξη. Οι αντιστασιακοί και λοιποί δημοκράτες,
ευτυχώς δεν είμαι πλέον ένας από αυτούς, είμαι τώρα 50 χρονών και καταλαβαίνω, τον χειροκροτούν επειδή είναι σοσιαλιστής. Ότι και να πει, ότι και να κάνει είναι καλό, είναι σωστό, είναι δημοκρατικό.
Πριν περίπου σαράντα χρόνια, οι αντιστασιακοί και λοιποί δημοκράτες διαδήλωναν στο πολυτεχνείο ζητώντας «ψωμί, παιδεία, ελευθερία».
Σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι, με τον αρχηγό τους, τρώνε μόνοι τους το ψωμί, στέλνουν τα παιδιά τους για να μορφωθούν στο εξωτερικό και σ΄ εμάς παραχώρησαν το «χορταστικό» προνόμιο της ελευθερίας. Μιας ΜΑΤωμένης ελευθερίας, η οποία οριοθετείται από φράχτες. Μιας αρρωστημένης ελευθερίας, στην οποία οι αναθυμιάσεις από την πρέζα, τα χημικά αέρια και τους καπνούς των δακρυγόνων, στερούν από τους πολίτες κάθε ίχνος αξιοπρέπειας. Μιας κατά παραχώρηση, υβριδικής ελευθερίας, η οποία διαμορφώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες, και περιορίζεται δια της βίας, από τους αντιστασιακούς και δημοκράτες. Από επαγγελματίες αντιστασιακούς και δημοκράτες, οι οποίοι έχοντας κλέψει το ψωμί, την παιδεία, την υγεία, την εργασία, αναγκάζουν τους πολίτες να ζητούν και πάλι, ύστερα από σαράντα χρόνια, ψωμί, παιδεία, ελευθερία.
Αυτή τη φορά όμως, είμαι συνειδητά αντιστασιακός, αλλά όχι δημοκράτης του φράχτη και της γλάστρας.
Τάσος Καρ.

Το πάντα (;) έγκυρο (εμένα μου λες;) ΕΘΝΟΣ που πρωτοστάτησε το 1989 στην δίωξη Α. Παπανδρέου αποκαλύπτει:



Ο Καραμανλής είχε ζητήσει να τον….ΥΠΟΚΛΕΠΤΟΥΝ!


Οπως μας είχε πληροφορήσει έγκαιρα το Δεξί Εξτρεμ (Τσούζει η δικαίωση Καραμανλή… και η μαλακία των ΠΑΣΟΚων βαράει κόκκινο) σήμερα ΤΟ ΕΘΝΟΣ μας αποκαλύπτει ότι τις υποκλοπές τις είχε συμφωνήσει ο Καραμανλής με τους Αμερικάνους!
Δηλαδή είχε συμφωνήσει να τον παρακολουθούν, για την ασφάλεια των Ολυμπιακών. Οταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, έκαναν τα πάντα για το καλύψουν, για να μην παρεξηγηθούν οι Αμερικάνοι, με τους οποίους είχε συμφωνήσει ο Καραμανλής να τον παρακολουθούν!
Δεν ξέρω αν ο Καραμανλής ήθελε να βάλει βόμβες στο ΟΑΚΑ και ζήτησε να τον προστατεύσουν από τον εαυτό του, αλλά μετά από αυτό πλέον κι εγώ πείστηκα ότι Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΦΤΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ!


Φταίει για την μείωση του μισθού μου, φταίει για την ουρά στο ΙΚΑ της γειτονίας μου, φταίει για τις στρογγυλές τυρόπιτες που ακόμη πωλούνται στα σχολεία και φταίει ακόμη και για την άδικη θέση που πήραμε στην περυσινη Eurovision!


Το άρθρο στο  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=63371158
ΠΗΓΗ

Λεονταρισμοί «ισλαμικών γερακιών» σε «τουρκική λίμνη»


| 11/09/2011 | Του Γιάννου Χαραλαμπίδη, dr Διεθνών Σχέσεων
 
Η σκιά της ισχύος και η ...θυσία της «Noble»

Τι θα γίνει εάν η Άγκυρα προχωρήσει σε έρευνες εντός της οικοπέδων που βρίσκονται στην ΑΟΖ της Κύπρου

Η αμυντική συμφωνία με το Ισραήλ συνιστά αποτροπή προς την τουρκική απειλή

Η Τουρκία απειλεί και την Κύπρο και το Ισραήλ ακόμη και με κρίση. Ρητορικά τουλάχιστον. Διότι στην πράξη, επί του παρόντος πολύ περισσότερο λεονταρίζει, αφού, εκτός των άλλων, έχει συνηθίσει να κερδίζει διά της σκιάς της ισχύος της. Όμως, αυτή τη φόρα, ο αντίπαλος δεν είναι μόνο η Κύπρος και η Ελλάδα, αλλά και το Ισραήλ. Συνεπώς, τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Ενδεχόμενη κρίση με το Ισραήλ πλήττει τα ίδια τα αμερικανικά συμφέροντα και το περιφερειακό και παγκόσμιο σύστημα ασφαλείας, αναδεικνύοντας έτσι τις ΗΠΑ ως τον κύριο αποτρεπτικό παράγοντα της κρίσης.

Έρευνες της Άγκυρας

Οι Τούρκοι, προτού φτάσουν στα άκρα, εάν φτάσουν, θα προχωρήσουν σε δέσμη ενεργειών, όπως η διακοπή διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ, η περιπολία πολεμικών πλοίων και η έναρξη ερευνών στην παρουσία του τουρκικού στόλου, ακόμη και στις περιοχές οι οποίες ανήκουν στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, την οποία η Τουρκία θεωρεί ως δική της θαλάσσια περιοχή. Συνεπώς, εφόσον η Κύπρος δεν διαθέτει στρατό και η ΕΕ στόλο, και εφόσον η Ελλάς αδυνατεί, η επιλογή δεν είναι άλλη από τη συμμαχία με το Ισραήλ. Αυτό σημαίνει την υπογραφή ενός αμυντικού συμφώνου, που θα δίδει την ευκαιρία στο Ισραήλ να μπορεί να στηρίξει την Κύπρο, εφόσον θα έχει μαζί της ενεργειακή και αμυντική συνεργασία στρατηγικού χαρακτήρα, κοινών συμφερόντων. Η νομική στήριξη θα στηρίζεται στο άρθρο 51 της Χάρτας του ΟΗΕ για αυτοάμυνα.

Αποτροπή και αξιοπιστία

Η Τουρκία συμπεριφέρεται επιθετικά καθότι:

1. Διαπιστώνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε αποσύνθεση, χωρίς αξιόπιστες ένοπλες δυνάμεις και χωρίς αποτροπή. Πολύ λίγο, δε, λαμβάνονται...

Εκτός από δωσίλογοι και προδότες είναι, όπως λέει ο.....



Πάνος Καμμένος…cosa nostra η οικογένεια Παπανδρέου!

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Σεπτεμβρίου 11, 2011

Τρελό “χώσιμο” για άλλη μια φορά από τον Πάνο Καμμένο…ποια είναι η οικογένεια που λειτουργεί με τακτικές cosa nostra , ποιοι είναι οι εθνικά ομοφυλόφιλοι πολιτικοί ;;;
Ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στο “Ράδιο 9″ μίλησε για την ανάγκη εθνικής πανστρατιάς με μπροστάρηδες βουλευτές όλων των κομμάτων, οι οποίοι βάζουν πάνω απ’ όλα την πατρίδα τους….Ακούστε την συνέντευξη….

ΚΡΗΤΗ : Ετσι κλέβουν στις ταβέρνες τους τουρίστες


Της Αννας Κωνσταντουλάκη

Θύματα αισχροκέρδειας και στυγνής εκμετάλλευσης πέφτουν πολλοί τουρίστες στην Κρήτη από μερίδα εστιατόρων που όχι μόνο χρεώνουν πανάκριβα τα φαγητά, διατηρούν και διπλούς καταλόγους για τους Ελληνες και ξένους επισκέπτες με διαφορετικές τιμές.
Την καταγγελία έκανε μιλώντας στην “Π” ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χανίων Νίκος Κόρακας ο οποίος υπογράμμισε ότι πρόκειται για καθαρή απάτη. Ο κ. Κόρακας σημείωσε: “Εχουμε πολλές καταγγελίες από ξένους επισκέπτες για τις υπερβολικές τιμές του φαγητού σε διάφορα μαγαζιά στην πόλη των Χανίων αλλά και καταγγελίες για εξαπάτηση πελατών με διπλούς καταλόγους.
Υπάρχει άλλος τιμοκατάλογος για τους Ελληνες και άλλος (πιο ακριβός) για τους ξένους.
Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα.
Δεν μπορεί κάποιοι να καταστρέφουν τον τουρισμό αφού επιδίδονται σ’ ένα όργιο εκμετάλλευσης των πελατών τους”.
Σύμφωνα με τον κ. Κόρακα, αυτό το μήνα η πληρότητα στην περιοχή φθάνει το 65% ενώ είναι μικρός ο αριθμός των τουριστών που έχουν κλείσει διακοπές all inclusive. Ετσι τρώνε έξω και κυριολεκτικά αδειάζουν τα πορτοφόλια τους.
“Εχουμε πληροφορηθεί ότι στην Κρήτη πολλοί χτυπάνε τις τιμές αλλά αυτοί θα “φάνε το κεφάλι” τους. Δεν είναι σωστοί επαγγελματίες και δημιουργούν τη χειρότερη εικόνα για τον τόπο”, είπε στην “Π” ο πρόεδρος της ΓΕΠΟΕΤ Μάριος Τριβυζάς ο οποίος πρόσθεσε: “Οι ίδιοι οι τουρ οπερέιτορς βλέποντας αυτή την κατάσταση ζητούν να αυξηθούν τα πακέτα all inclusive για να είναι μειωμένο το κόστος της διατροφής για τους πελάτες τους”.
“Οι τουρίστες γενικά θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι ακριβή χώρα”, σχολίασε ο Δημήτρης Κουμπαράκης, αντιπρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων ο οποίος είπε: “Εχουμε δει τσιμπημένες τιμές και στην περιοχή μας αλλά δεν είναι ο κανόνας”.
Στο Ν. Ηρακλείου το 65-70% των τουριστών κάνει διακοπές με πακέτα all inclusive, δηλαδή τρώει μέσα στο ξενοδοχείο, ενώ το 30% τρώει σε ταβέρνες και εστιατόρια.
Οσο για εκείνους που αισχροκερδούν, ο ίδιος λέει: “Δεν αντιλαμβάνονται τι κακό κάνουν στον ελληνικό τουρισμό μ’ αυτές τις τακτικές”.


Ο πανηλίθιος που μας έλεγε το 2009 ότι η Ελλάδα δεν έχει πετρέλαιο, χθες....


Ανακοίνωσε έρευνες για αέριο και πετρέλαιο ο Παπανδρέου.Δείτε τους χάρτες.



“Ανακοινώνω σήμερα ότι η Ελλάδα ξεκινά έρευνες πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης και η απόφαση για τη σχετική προκήρυξη υπογράφεται άμεσα.
Προχωρήσαμε στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Είναι πλούτος που ανήκει σε όλους τους έλληνες και αξιοποιείται για το κοινό μας συμφέρον”.
 
Ο πρωθυπουργός Γιωργάκης Παπανδρέου σε μια ομιλία 
στη ΔΕΘ που μόνο αισιόδοξη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί έκανε αυτή την ανακοίνωση.

Οι περιοχές που ανακοίνωσε ο Γ.Παπανδρέου είναι στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης. Για το Ιόνιο αυτές είναι οι περιοχές που θα γίνουν οι έρευνες.


Φυσικά δεν είπε λέξη για Αιγαίο και ειδικά για την περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελόριζου. Εκεί θ΄ αρχίσουν τα δύσκολα. Και φαίνεται ότι ακόμη δεν είναι έτοιμος γι΄ αυτά. 

O KYΠΡΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ



Το πήρα από το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α  

του Όμηρου Αλεξάνδρου
Η συμφωνία που η κυβέρνηση Χριστόφια έχει υπογράψει με την Αμερικάνικη εταιρεία Noble Energy για εξόρυξη φυσικού αερίου δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα, για να γνωρίζει ο κυπριακός λαός τους όρους της σημαντικότερης οικονομικής συμφωνίας που έχει υπογράψει ποτέ κυβέρνηση από το 1960. Δεν υπάρχει προηγούμενο σε δημοκρατική χώρα του πλανήτη, μια τόσο σημαντική συμφωνία να κρατείται μυστική και απόρρητη από την κυβέρνηση και η αντιπολίτευση να σιωπά.
Στην περίπτωση της Κύπρου η ‘’Δημοκρατική’’ κυβέρνηση του Χριστόφια και του ΑΚΕΛ, που μετά την έκρηξη στο Μαρί κανείς πλέον δεν εμπιστεύεται την κρίση τους, την συμφωνία αυτή όχι μόνο δεν την έχουν δώσει στην δημοσιότητα και στην αντιπολίτευση, αλλά ούτε και τα καθ’ ύλην αρμόδια σώματα και φορείς που έχουν γνώση του αντικειμένου, όπως η ΔΕΦΑ και ΡΑΕΚ γνωρίζουν λεπτομέρειες της.

Από πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, γίνεται αντιληπτό ότι με βάση την συμφωνία τα δικαιώματα για την εξόρυξη φυσικού αερίου ανήκουν κατά 100% στην αμερικάνικη εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει ταυτόχρονα και την εξόρυξη του Ισραήλ. Επίσης, όπως δημοσιεύτηκε σε συγκεκριμένο έντυπο και δεν διαψεύστηκε, η Εταιρεία Noble Energy, αν και εφόσον εντοπίσει σημαντικά και εμπορεύσιμα αποθέματα θα μπορεί να αποσβέσει όλες τις δαπάνες εντοπισμού αερίου για τις οποίες, δαπάνες, θα ελέγχει πλήρως τον μηχανισμό προσδιορισμού τους. Με απλά λόγια η εταιρεία θα αποσβέσει όλες τις δαπάνες, θα καλύπτει όλα τα υπό αυτήν καθοριζόμενα έξοδα και σε όσα κέρδη δείξει (αν δείξει), τα οποία θα είναι αφορολόγητα, στο μέλλον θα δίνει ένα άγνωστο και ακαθόριστο ποσοστό στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε αντίθεση με την μυστικοπάθεια και την αδιαφάνεια της κυβέρνησης Χριστόφια, η Κυβέρνηση του Ισραήλ έχει δώσει με πλήρη διαφάνεια στη δημοσιότητα όλους τους όρους της συμφωνίας με την ίδια εταιρεία, η οποία ανεβάζει το ποσοστό του Ισραήλ πέραν του 50% στα έσοδα ανόρυξης, καθώς επίσης και θα εισπράττει και φόρο στα κέρδη της εταιρείας. Η συμφωνία του Ισραήλ έχει περάσει και από το Κοινοβούλιο της χώρας και έχει εμπλέξει στις διαδικασίες δικούς της εμπειρογνώμονες και επιστήμονες για να πετύχουν στο μέλλον μεγαλύτερα ποσοστά εσόδων για τους Ισραηλινούς.

Με ανάλογη μυστικοπάθεια και αδιαφάνεια η ‘’Δημοκρατική’’ Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ ήταν έτοιμη να υπογράψει πριν μερικούς μήνες συμφωνία με την Shell για μεταφορά φυσικού αερίου με απίστευτα ετεροβαρείς όρους για την Κυπριακή Δημοκρατία. Μετά όμως από αντιδράσεις της ΔΕΦΑ και της αντιπολίτευσης ευτυχώς έκανε πίσω.

Σε αντίθεση με ότι έχει συμβεί με την Shell στην περίπτωση της συμφωνίας με την Noble Energy, τα κόμματα της αντιπολίτευσης τηρούν σιγή ιχθύος και...

Οι Τούρκοι αρχίζουν, σιγά-σιγά, να ξυπνάνε!

Οι Τούρκοι αρχίζουν να έχουν αμφιβολίες ως προς την ορθότητα των επιλογών τους και την θέση τους στη ευρύτερη περιοχή σε σχέση με τα μεσο-μακροπρόθεσμα σχέδια της Υπερδύναμης για την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου. Διαβάστε το κείμενο από το «Ινφογνώμων Πολιτικά»...

Εβραίοι και Ε/Κ παίζουν με τη φωτιά

Άρθρο του Οζτζάν Οτζανχάν στη Σταρ
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Η ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ Αμερική θέλει να αναμίξει στα βρόμικά της παιγνίδια και την Τουρκία. Λευκός Οίκος, ΣΙΑ, Πεντάγωνο ετοιμάζουν τους μακροχρόνιους σχεδιασμούς τους για τη Μέση Ανατολή. Είναι γνωστό ότι στοχεύουν να θέσουν υπό τον πλήρη έλεγχο τα πετρέλαια και φυσικό αέριο της Μέσης Ανατολής και για το λόγο αυτό συμβαίνουν όλα αυτά στο Ιράκ, Αφγανιστάν, Τυνησία, Σουδάν, Λιβύη, Συρία, Υεμένη κλπ. Το ενδιαφέρον και ενέργειες της Αμερικής δεν έχει καμιά σχέση με την ελευθερία, δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα.
Ενώ μέχρι πριν λίγους μήνες η Τουρκία είχε άριστες σχέσεις με τους γείτονές της, σήμερα αυτές δοκιμάζονται με το Ισραήλ, Συρία και Λιβύη ενώ επί των τουρκικών εδαφών έχουν ενταθεί οι τρομοκρατικές δραστηριότητες του ΡΚΚ.
Η έχουσα δύναμη ενός σπουργίτη Κυπριακή Δημοκρατία σηκώνει κεφάλι στον αετό που λέγεται Τουρκία και την καταγγέλλει στον ΟΗΕ, Ε.Ε. και σε όλη τη διεθνή κοινότητα. Ισχυρίζεται ότι οι...

Ψάξτε δρόμο διαφυγής, όσο είναι νωρίς, αν θέλετε να σώσετε το τομάρι σας από την οργή του ελληνικού λαού αλήτες...

Είναι πλέον γεγονός ότι οι Έλληνες, εδώ και πολλά-πολλά χρόνια έχουν πάψει να έχουν εμπιστοσύνη στην πολιτική τους ηγεσία. Είναι γεγονός επίσης ότι οι Έλληνες έχουν συνδέσει τους εξευτελισμούς της πατρίδας μας (Κύπρος- Ίμια) με την ανικανότητα των γελοίων που εκμεταλλεύονται τα λογής προτερήματα και ελαττώματα του ελληνικού λαού και έχουν μετατρέψει σε οικογενειακή «μπίζνα» την διακυβέρνηση της χώρας. Είναι καιρός που οι Έλληνες αναρωτιούνται για το κατά πόσο συνειδητή είναι, η από μέρους των πολιτικών, προδοσία της πατρίδος. Και θέλετε την γνώμη μου; Ψάξτε δρόμο διαφυγής, όσο είναι νωρίς, αν θέλετε να σώσετε το τομάρι σας από την οργή του ελληνικού λαού αλήτες... Παρακάτω θα διαβάσετε το άρθρο του Λουκά Συμπερά από το ιστολόγιό του Geopolitics & Daily News.      Oδυσσεύς 

Έσσεται ήμαρ

Σεπτεμβρίου 10, 2011 — Λουκάς 
http://gdailynews.files.wordpress.com/2011/09/ellas.jpg?w=700&h=474
Κάποιοι το τελευταίο χρονικό διάστημα πάνε και έρχονται στο Ισραήλ και καλώς κάνουν. Ξεκάθαρο αυτό. Ωστόσο, στο εσωτερικό της κυβέρνησης του Ισραήλ, υπάρχουν δύο διαφορετικές …τάσεις. Στη πρώτη ανήκουν οι φιλικά προσκείμενοι στην Άγκυρα και στην άλλη οι αντίθετοι με τη πρώτη άποψη (δεν ανέφερα πουθενά φιλικά προσκείμενοι στην Ελλάδα).
Στη πρώτη “ομάδα”, τη φιλο-τουρκική με απλά λόγια, ανήκουν ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Γκάμπι Ασκενάζι, και ο Διοικητής Ναυτικών Δυνάμεων Ελιέζερ Μερόν.
Στην αντίπερα όχθη, στην αντι-τουρκική, μπροστάρηδες είναι ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβιντγκόρ Λιμπέρμαν και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μοσέ Γιαλόν.
Ο Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, πριν μερικές ημέρες σε αμερικανικό δημοσίευμα/ανάλυση που έκανε το γύρο του κόσμου χαρακτηρίστηκε ως αχάριστος αλλά και ως ο σκύλος που δάγκωσε το χέρι του αφεντικού...

Μια τραγική σελίδα στην εκκαθάριση των Ρωμιών, 1914-1924



της Pervin Erbil

Η περίοδος μεταξύ των ετών 1914-1924 αποτελεί τον πιο τραγικό και μεγάλο κρίκο της αλυσίδας της εκκαθάρισης των Ρωμιών της Ανατολής. Τούτο διότι με τις επιχειρήσεις εκκαθάρισης, ο πληθυσμός άνω των δυο εκατομμυρίων Ρωμιών στο τέλος της περιόδου μειώθηκε στους 120 χιλιάδες (σ.σ. Ρωμιοί της Πόλης, Ίμβρου, Τενέδου). Έχουμε να κάνουμε με την υλική και ηθική θυματοποίηση ενός πληθυσμού πλέον των 1.880.000 χιλ. ατόμων, ενός γηγενή λαού της Ανατολής του οποίου αφαιρέθηκε το δικαίωμα να ζήσει.

Η εκκαθάριση αυτή με τον τρόπο που εκτελέστηκε και εξελίχθηκε, από πλευράς οικονομίας, πολιτικής, ηθικής και πολιτισμού έχει τις διαστάσεις ενός μείζονος κλίμακας ανθρώπινου δράματος.

Η εκρίζωση της ρωμαίικης κοινότητας από τα εδάφη, που ζούσε για τρεις χιλιάδες χρόνια και είχε δημιουργήσει έναν πρωτοπόρο πολιτισμό σε αλληλεπίδραση με το φυσικό περιβάλλον, ξεκινά με την πραξικοπηματική κατάληψη της εξουσίας από το κόμμα «Ένωση και Πρόοδος». Το οθωμανικό κράτος που βρίσκονταν στην κυριαρχία των Ενωτικών μετά από αυτό το πραξικόπημα στις αρχές του 1913, ενστερνίστηκε την πολιτική επιλογή όχι μόνο της εκκαθάρισης των Ρωμιών αλλά και όλων των μη μουσουλμανικών πληθυσμών και εφάρμοσε αυτήν την πολιτική χωρίς κανένα οίκτο και με μεθόδους άκρατης βίας.

Στην πλευρά αυτή της θάλασσας δεν είναι αρκετά γνωστές οι διαστάσεις της κοινωνικής τραγωδίας και τα επακόλουθά της που...