Σελίδες

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Δηλώσεις Καμμένου και Κουντουρά στο Δίστομο...



ΤΙ ΜΠΕΝΥ ΤΙ ΜΠΕΝΙΤΟ‏


από το «Τρικλοποδιά»

Μόνο που ο Μπενίτο ήταν πιο σοβαρός....
20120310-194154.jpg 

ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ. Ο ΕΝΑΣ Είναι ο Μπενιτο.


20120310-194207.jpg

  

Γιώργος Νταλάρας: Ξένος για σένανε κι εχθρός! Που να ήξερε ο Γιώργος Νταλάρας το μακρινό 1989 ότι αυτό το τραγούδι επρόκειτο να επαληθευτεί κατα γράμμα αρκετά χρόνια αργότερα.


από το «Freepen» του Στρατή Μαζίδη.

Το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω στο κείμενο του Στρατή είναι ότι ο Νταλάρας, έγινε γνωστός πολύ προ του 1974, υπήρξε αγαπημένος καλλιτέχνης των κυβερνώντων στρατιωτικών, εξίσου με τον Μπιθικώτση, την Αλεξίου, τον Πάριο και άλλους και δεν λογοκρίθηκαν τα τραγούδια του από το τότε καθεστώς. Οι άλλοι βέβαια δεν το «έπαιξαν» αντιστασιακοί όπως ο «χ@σ@ μας ρε» Νταλάρας που επιπλέον έδειξε πόσο λίγος είναι σαν άνθρωπος αν διαβάσει κανείς συνεντεύξεις εκείνης της εποχής, τόσο του ίδιου όσο και της αδελφής του, σε σχέση με τα οικογενειακά τους. Τώρα, το αν στέκεται αγέρωχος στον «γιαουρτοπόλεμο», έχω την γνώμη ότι θα πρέπει να συνεκτιμηθεί με το θέμα της υποψηφιότητας της γυναίκας του και όχι τόσο με την επιθυμία προσφοράς και ανταπόδοσης... 

Ξένος για σένανε κι εχθρός
θα ‘μαι από σήμερα και μπρος
ξένος για σένανε κι εχθρός
Κι όποτε θα με συναντάς
αλλού το βλέμμα θα γυρνάς
όποτε θα με συναντάς
Που να ήξερε ο Γιώργος Νταλάρας το μακρινό 1989 ότι αυτό το τραγούδι επρόκειτο να επαληθευτεί κατα γράμμα αρκετά χρόνια αργότερα. Η αλήθεια είναι πως η...

Αν υπήρχε ο εξοστρακισμός στην Ελλάδα ... Δεν θα φτάναμε ποτέ ως εδώ!!




Αφού το ΠΑΣΟΚ οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή, αφού τα τρωκτικά του παραμένουν ελεύθερα και πίνουν εις υγείαν των κορόιδων, αφού «έκρυψαν» στο ... πατάρι τον Γιώργο να μην τον βλέπουν , τώρα ετοιμάζονται να εκλέξουν νέο Πρόεδρο τον Βαγγέλη Βενιζέλο!

Κι έτσι, θα επέλθει η κάθαρση και ούτε γάτα ούτε ζημιά!

Θριαμβολογούν γιατί κατάφεραν να ζωντανέψουν τα πεθαμένα ομόλογα των Τραπεζιτών με το PSI κι ετοιμάζονται να κυβερνήσουν ακόμη και με τη ΝΔ του «προδότη» Σαμαρά (όπως τον αποκαλούν), προκειμένου να αποτελειώσουν αυτό που ξεκίνησαν.

Να πληρώσουμε δηλαδή ΕΜΕΙΣ, το "μάρμαρο" του PSI, της λοβιτούρας και του χρέους που δημιούργησαν οι ίδιοι!

Και για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο, να ολοκληρωθεί η πλήρη διάλυση του κοινωνικού ιστού και το ολοκαύτωμα της χώρας, με νέα μέτρα που σχεδιάζουν για τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο!

Στις εκλογές που έρχονται, ο επόμενος Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, θα είναι ένας αρχηγός ενός μικρού κόμματος! Ο Γιώργος Παπανδρέου, θα σταθμίσει τα … «νομικά» δεδομένα και αν κρίνει ότι οι συνθήκες τον ευνοούν θα κάνει κι αυτός ένα κόμμα!

Για όσους δεν το βλέπουν, επέρχεται ο τεμαχισμός του ΠΑΣΟΚ, σε μικρά φέουδα και βιλαέτια, με σκοπό να διασπαστούν οι τεράστιες ευθύνες του! Και φυσικά, όταν περάσουν τα χρόνια και ξεχαστούν όλα αυτά που υπέστησαν οι Ελληνες, τότε θα επανενωθεί κάτω από μια … «μαρκίζα» ενός Σοσιαλιστικού κόμματος!

Αυτό είναι το ... story!!!

Κατά τα άλλα, δεν έχουν σκοπό όχι αυτοκάθαρση να κάνουν, αλλά αντίθετα σκοπεύουν να προστατέψουν τα στελέχη τους που έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι και μετά από καιρό θα τους επιβραβεύσουν με μια θέση σε κομματικό ή κυβερνητικό πόστο. Κι αν όχι αυτούς τους ίδιους, τότε θα «βολέψουν» τα παιδιά τους!

Και η ζωή συνεχίζεται, με τον Ελληνα να έχει χάσει τα αυγά και τα καλάθια, αφού τέτοια χάλια μόνο όσοι έζησαν την κατοχή έχουν να θυμούνται!

Προς το παρόν, «παίζουμε» γιαουρτοπόλεμο, αυγοπόλεμο και μπουγέλα, όταν τους βλέπουμε στο δρόμο! Κι αυτό αρκετοί το θεωρούν ... αγώνα!

Δεν έχει σκεφτεί κανείς, ότι σε όποια χώρα πήγε το ΔΝΤ, η Κυβέρνηση δεν άντεξε πάνω από 12 με 16 μήνες!

Κι εδώ τους έχουμε και τους βλέπουμε για 2.5 χρόνια, να ανταλλάσουν φανέλες, σε ένα γήπεδο, που τη μια μέρα οι δεξιοί την βλέπουν αριστεροί, την άλλη οι αριστεροί την ακούνε ως ... ακροδεξιοί και μετά όλοι μαζί κυβερνάνε έναν τόπο που η μοναδική του ελπίδα για σωτηρία, είναι να απαλλαγεί από όλους αυτούς που θέλουν να τον ... σώσουν!

Και συγχωρέστε με αν θα πικράνω μερικούς, αλλά με γιαουρτάκια και αυγουλάκια , δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ!

Γιατί αν μας πήρε 2.5 χρόνια να καταλάβουμε ότι οι πολιτικοί μας είναι για γιαούρτια, θα χρειαστούμε καμιά εικοσαριά για να τους διώξουμε!

Η μοναδική λύση ήταν μία και δυστυχώς δεν έγινε πράξη!

Όπως το 1908, έτσι και σήμερα, θα έπρεπε να μπει ο λαός στη Βουλή, και να τους επιβάλει να εξαφανιστούν από προσώπου γης!

Όχι να υποχρεωθούμε σε ένα καθημερινό μαρτύριο, για το ποιος θα μαζέψει περισσότερες υπογραφές, για να πάρει το κόμμα από τον Γιώργο και να του το ξαναδώσει πίσω σε μερικά χρόνια που θα καθαρίσει το όνομα του!

Κι όσο καθυστερεί αυτή η απαλλαγή μας από τα ρεμάλια που κυρίεψαν την πολιτική σκηνή της Ελλάδας, τόσο πιο σκληρή θα είναι η στιγμή που η λαϊκή οργή, η αγανάκτηση και η τρέλα του κόσμου!

Ετσι γίνεται πάντα σε αυτή τη χώρα, από τότε που καταργήσαμε τον ... εξοστρακισμό!!!
Οσο τον διατηρούσαμε ως έσχατη ποινή στην πολιτική ζωή, απλά... θριαμβεύαμε στον πλανήτη
πηγή

O φιλόσοφος και ο λύκος

Όπως η πραγματή ανθρώπινη καλοσύνη μπορεί να εμφανιστεί μόνο όταν ο άλλος είναι αδύναμος, έτσι και η πραγματική κακία ελέγχεται μόνο σε σχέση με την αδυναμία του άλλου.
Και εδώ ακριβώς βρίσκουμε την πραγματική αποτυχία του ανθρώπου. Ο άνθρωπος είναι το ζώο που δημιουργεί αδυναμία. 
Παίρνουμε το λύκο και τον κάνουμε σκύλο. Παίρνουμε τον άγριο ταύρο και τον κάνουμε βόδι. Παίρνουμε το άγριο άλογο και το ευνουχίζουμε. Κάνουμε τα άλλα ζώα αδύναμα...

Πανεθνική οχύρωση ενάντια στις τουρκικές απειλές


Οι απειλές της Τουρκίας για πρόκληση θερμού επεισοδίου στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ , με σκοπό να ανακόψει την διαδικασία εξόρυξης του φυσικού αερίου , πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από τις κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδος.
Μια κενή και αόριστη επίκληση στη διεθνή νομιμότητα δεν θα αποτρέψει την Τουρκία από την πραγματοποίηση των απειλών της.
Η εξόρυξη του φυσικού αερίου από την κυπριακή ΑΟΖ δεν είναι μια εύκολη υπόθεση .
Είναι καιρός να υπάρξει πανεθνική στρατηγική πάνω σε αυτό ζωτικό για τον ελληνισμό , θέμα .
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα επιμένει στην γραμμή του για:
  • Άμεση ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ. 
  • Ενοποίηση της ελληνικής και

Wikileaks: "Ο μόνος λόγος που διατήρησε την ανεξαρτησία της η Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου ήταν επειδή οι Αμερικανοί τη στήριξαν εναντίον των Σοβιετικών"


Του ΧΑΡΗ ΚΑΡΑΝΙΚΑ

Περίπου 90 δισ. δολάρια βοήθεια έλαβε η Ελλάδα από τις ΗΠΑ και την ΕΕ την περίοδο από το 1946 έως το 2008, υπολόγισαν οι αναλυτές της Stratfor κατά τις προσπάθειές τους να αποδείξουν ότι τα προβλήματα της χώρας μας θα μπορούσαν να προβλεφθούν από τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου. Το προαναφερόμενο ποσό είναι σαφώς μικρότερο συγκριτικά με τα δάνεια των 240 δισ. ευρώ που θα λάβει συνολικά η χώρα από την ημέρα που προσέφυγε στον μηχανισμό στήριξης.

Στις 5 Μαΐου 2010, δύο εβδομάδες μετά την υπογραφή του Μνημονίου, οι αναλυτές της Stratfor έχουν αναλάβει πρότζεκτ κατά το οποίο καλούνται να ερευνήσουν την οικονομική βοήθεια που έχει λάβει η χώρα μας. Στα στοιχεία που επισυνάπτονται σε μήνυμα της αμερικανικής ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών φαίνεται ότι η εξωτερική βοήθεια που έλαβε η Ελλάδα από τις ΗΠΑ για την...

Όταν τα ρούχα δεν κάνουν τον παπά.... ή... Όταν οι ακομπλεξάριστοι δίνουν το παράδειγμα!

Γαλαζοαίματη εμφανίστηκε δημοσίως με φόρεμα από δεύτερο χέρι!

Κάθε της εμφάνιση προκαλεί συζήτηση και ότι και αν φορέσει γίνεται αμέσως μόδα. Έτσι όταν πριν από λίγο καιρό εμφανίστηκε με το φόρεμα της φωτογραφίας, όλοι άρχισαν ν΄ αναρωτιούνται που βρήκε αυτό το ρούχο της εταιρείας Jesire, αφού αυτή έχει κλείσει;
Η απάντηση δεν ήταν και τόσο δύσκολη.... Το είχε αγοράσει από μαγαζί που πουλάει χρησιμοποιημένα ρούχα! Ο λόγος φυσικά για τη δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον, η οποία μετά τις εμφανίσεις της με ρούχα από το Zara και άλλες γνωστές, αλλά οικονομικές και προσιτές αλυσίδες καταστημάτων ρούχων, τώρα επέλεξε να κάνει μια επίσημη εμφάνιση με ρούχο από δεύτερο χέρι!

ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚA ΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ. Όταν οι Εθνοπροδότες εγκληματούν νομοθετώντας εις βάρος του λαού. Δεν έχουν ηθικούς φραγμούς! Όλοι τους ανεξαιρέτως...



 Γράφει η Πόπη Σουφλή
Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις της ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ Χριστίνας Σαλεμή , που έστειλε πριν λίγες μέρες  στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, καταγγελία για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά του Κ. Παπούλια, του Λ. Παπαδήμου, του Γ. Πανπανδρέου, του Ε. Βενιζέλου, του Θ. Πάγκαλου  και άλλων πολιτικών που εμπλέκονται στην παράδοση της Ελλάδας μέσω του επαχθούς Μνημονίου.
Με στοιχεία φωτιά, η Χριστίνα Σαλεμή αποκαλύπτει ένα ακόμη ΜΑΖΙΚΌ εγκλημα των ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΩΝ, κατά των Ελλήνων, καθώς η δωρεά οργάνων δεν θα είναι προαιρετική, αλλά υποχρεωτική. Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!
Τα ντοκουμέντα που παραθέτει είναι συγκλονιστικά.
 Εχθές κατ’εξαίρεση, άνοιξα τη τηλεόραση και τι είδαν τα μάτια μου ;;  Διαφήμιση για την δωρεά οργάνων και μάλιστα με  δικά μας λεφτά. Αντί δηλαδή η κυβέρνηση να κάνει το χρέος της και να ενημερώνει τον κόσμο για το καινούργιο σχετικό νόμο, έτσι όπως δεσμεύτηκε, κάνει τηλεοπτική εκστρατεία για να παραπλανήσει τους πάντες. Δείτε πιο κάτω τι εννοώ . 

Απόσπασμα από την...

Η πανίδα των αμερικανικών προκριματικών εκλογών


Απ’ όσο γνωρίζουμε, ο πληθυσμός των ΗΠΑ είναι γύρω στα 300 εκατ. Επειδή κι εκεί ο δικομματισμός καλά κρατεί, μπορούμε να υποθέσουμε χοντρικά ότι οι μισοί αμερικανοί, δηλαδή περίπου 150 εκατ. συντάσσονται με τους δημοκρατικούς και οι άλλοι μισοί με τους ρεπουμπλικάνους. Θα περίμενε λοιπόν, κανείς ότι από μια τέτοια τεράστια δεξαμενή ανθρώπινου δυναμικού, κάποιοι θα μπορούσαν λίγο πολύ να ξεχωρίσουν, με την καλή πάντα έννοια, και να διεκδικήσουν την υποψηφιότητα για την Προεδρία στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου.
Μάταιες, όμως, οι προσδοκίες. Δεν χρειάζεται παρά να ρίξει κανείς μια ματιά στους υποψηφίους για να συμπεράνει ότι εδώ πρόκειται για τσίρκο.
Για να πάρει ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος το χρίσμα ώστε να μπορέσει να αναμετρηθεί με τον Ομπάμα στις τελικές εκλογές, θα πρέπει να το κερδίσει στις λεγόμενες προκριματικές, οι οποίες λαμβάνουν χώρα σταδιακά από την αρχή της χρονιάς και στις 50 πολιτείες και διαρκούν γύρω στους έξι μήνες. Εν ολίγοις, ανάλογα με το ποσοστό ψήφων που λαμβάνει κάθε...

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΙΜΗΛΙΟΥ (Κύπελλο Σπύρου Λούη)



Μετά την τελετή στέψεως πραγματοποιήθηκε η «νικητήρια παρέλαση» των πρώτων και δεύτερων νικητών που έφεραν τα έπαθλά τους. Διακρίνονται οι: Κωνσταντίνος Μάνος, Γενικός Γραμματεύς των Αγώνων, Σπυρίδων Λούης, νικητής του Μαραθωνίου, William Welles Hogt (ΗΠΑ), πρώτος νικητής στο άλμα επί κοντώ και δεύτερος νικητής στα 110μ. μετ’ εμποδίων.
Γράφει ο Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς – Απόσπασμα από την ανέκδοτη εργασία «Ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ – Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ»
Η προσφορά του φιλέλληνα Michel Bréal που κατέκτησε ο Σπύρος Λούης το 1896 και δημοπρατείται από τον Οίκο CHRISTIE’S
Το Κύπελλο του Σπύρου Λούη που βρέθηκε στην επικαιρότητα λόγω της επικείμενης δημοπράτησής του από τον Οίκο CHRISTIE’S κατασκευάστηκε με τις οδηγίες του φιλέλληνα και ελληνιστή Michel Bréal (1832–1915), του ανθρώπου που εισηγήθηκε και την καθιέρωση του αγωνίσματος του Μαραθωνίου Δρόμου. Εξάλλου φέρει εγχάρακτη και την αφιέρωσή του:
«OΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
1896
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΝ ΑΘΛΟΝ
ΕΔΩΚΕ ΜΙΧΑΗΛ ΜΠΡΕΑΛ»
Εκπροσωπεί την υπέρτατη και ευγενικότερη έκφραση του Φιλελληνισμού και του ρομαντικού...

«Καθαρά τουρκογενείς και... Χανέικες!»

Της Φανούλας Αργυρού
http://www.sigmalive.com/

Αναφέρομαι στο άρθρο του αγαπητού Σάββα Ιακωβίδη -Σημερινή, 4 Μαρτίου 2012- στο οποίο αναφέρεται στο έγγραφο του ΑΚΕΛ για τις συγκλίσεις της ε/κ πλευράς και καταλήγει ευλόγως ότι «οι θέσεις του ΑΚΕΛ για τον εποικισμό είναι τουρκογενείς και Χανέικες». Αναφέρει επίσης και δηλώσεις του δικηγόρου Λουκή Λουκαΐδη, ότι «η αποδοχή από κυπριακές κυβερνήσεις μαζικής παραμονής των εποίκων στην Κύπρο δεν συνιστά απλώς ενθάρρυνση και υπόθαλψη της παραβίασης του διεθνούς δικαίου και του σχετικού εγκλήματος πολέμου αλλά, συγχρόνως, έμμεση συνενοχή για το έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος του κυπριακού πληθυσμού ως συνόλου». Η προμελετημένη πολιτική της Τουρκίας για εποικισμό ξεκίνησε από τότε...

Το κίνημα και η ...αισχροκέρδεια


 Στην σημερινή Ελλάδα όλα έχουν την λογική τους και θα εστιάσουμε στο ΄΄κίνημα΄΄ της πατάτας. Ξεκίνησε , επεκτάθηκε και έχει την τάση να καθιερωθεί. Εάν αυτό είναι καλό η κακό αυτό θα το λύσει η ίδια η ζωή . Όσον αφορά για τους θυμόσοφους που μιλάνε άλλοι για την ποιότητα , άλλοι για τα παιχνίδια και άλλοι για τις τιμές είναι και αυτοί με τη σειρά τους, ηθελημένα η μή , ένα μέρος της αλυσίδας που λειτουργούσε όλα τα χρόνια . Απλώς τώρα ΄΄χαλάρωσε΄΄ ένας κρίκος με αποτέλεσμα η αλυσίδα να λασκάρει .... και τα φορτηγά να πάρουν τον δρόμο για τις πλατείες.

Το agroschannel αρκετές φορές ανέδειξε με ρεπορτάζ και όχι με λόγια διαφόρων το παιχνίδι των τιμών που σίγουρα για να γίνει δεν...

Γιατί το μνημόνιο θέτει ένα πραγματικό δίλημμα στους αντικρατιστές


Nikos Georgiopoulos

Στο τελευταίο του άρθρο ο αγαπητός Ναπολέων Λιναρδάτος έχει μια θέση την οποία ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω. Δεν μπορώ να διακρίνω θέση για να είμαι ειλικρινής. Θεωρεί την διάσταση μεταξύ μνημονιακών και μη, ως ψευδεπίγραφη αν όχι λανθασμένη. Στην πραγματικότητα την παρουσιάζει ως μια ενδοοικογενειακή κόντρα που κάνει κακό. Αναφέρει με σαφήνεια τα προβλήματα που παρουσιάζουν και οι δυο θέσεις.

Θεωρώ όμως ότι η αντιπαράθεση που κάνει μεταξύ μνημονιακών και μη δεν είναι απόλυτα σωστή με την εξής έννοια. Αντίθετο του “όλοι” δεν είναι το κανένας άλλα το “όχι όλοι”. Συνεπώς οι αντιμνημονιακοί δεν είναι ένα ενιαίο μπλοκ. Υπάρχει ο εθνολεβέντικος αντιμνημονιακός λόγος του κυρίου Καμμένου που θέλει την Ελλάδα να βαρέσει κανόνι για...

Οι «φλώροι» της αριστεράς, γόνοι «καλών οικογενειών» (εμένα μου λές!) δημιουργούν καταστάσεις...


ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΥΠΡΙΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Από χτες είναι ενήμεροι στην πόλη αρκετοί συμπολίτες και ακόμα και οι αστυνομικές αρχές ότι σήμερα θα συνεχιστεί το χτεσινό σκηνικό βίας που είδαμε στην σύνοδο των πρυτάνεων, αλλά αυτή τη φορά θα προσπαθήσουν οι λεγόμενες δημοκρατικές δυνάμεις της αριστεράς να φιμώσουν και τις πατριωτικές οργανώσεις της Μεγαλονήσου οι οποίες μάχονται για τα ελληνικά ιδεώδη.

 Είμαι περίεργος να δω πόσοι θα ναι οι τραυματίες της σημερινής μέρας και ειλικρινά έχω την απορία να δω αν οι τοπικές εφημερίδες θα το βάλλουν στα φύλλα της τρίτης. Έχω αηδιάσει με τη δήθεν ελευθερία των αριστερών, που νομίζουν ότι με τα λεφτά των γονιών τους μπορούν να κάνουν επανάσταση και να καταστρέφουν περιουσίες χωρίς να τους ενοχλεί κανείς γιατί μόνο αυτοί είναι ιδεολόγοι και θέλουν το καλό όλων μας εκτός βεβαίως των πατριωτών.
Ας ελπίσουμε να κυλήσει αναίμακτα η σημερινή μέρα γιατί τα Ιωάννινα σαν πόλη των γραμμάτων δε θα πρεπε να διαπαιδαγωγεί απολίτιστους και βάρβαρους που το μόνο που ξέρουν είναι να κρατάνε ρόπαλα και να προκαλούν ζημίες. Όπως η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που έχει τα γραφεία του επί της Δωδώνης και χτες κουβαλούσε ρόπαλα με κόκκινες σημαίες. Αυτή είναι η δημοκρατία σας.

S.N.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΒΟΜΒΑ του Δ. Σταμάτη χθες στην ΕΤ3: Η Μέρκελ εκβιάζει το πολιτικό σύστημα με την λίστα Χριστοφοράκου για να ψηφίζει τα μνημόνια !!! (ΒΙΝΤΕΟ)


Στην εκπομπή “Λαβύρινθος” που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Αλ. Τριαντφυλλίδης στηνΕΤ3 με καλεσμένους αρχικά τον Π. Καμμένο και στη συνέχεια τους ανεξάρτητους Βουλευτές Σοφία Σακοράφα Β΄ Αθηνών και τον Δ. Σταμάτη Ν. Αιτωλ/νίας ακούστηκαν πολλές και σοβαρές απόψεις σε αρκετά επίκαιρα πολιτικά θέματα που τρέχουν και μία καταγγελία ΒΟΜΒΑ από τον Δ. Σταμάτη για το πολιτικό σύστημα και το πως εκβιάζεται από τους Γερμανούς και τη Μέρκελ για να…ψηφίζει τα μνημόνια.
Με λίγα λόγια ο κ. Σταμάτης ισχυρίστηκε δημόσια μέσω της κρατικής...

Έγινε πρόταση στο Λουκά Παπαδήμο για "Βόρεια Μακεδονία";


Με τον τίτλο-ερώτηση: «Υπήρχε πρόταση για τον Παπαδήμο η συνάντηση στις Βρυξέλλες;» το περιοδικό των Σκοπίων ‘Κάπιταλ’ αναφέρει  ένα ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Γκαμπριέλας Ντέλοβα,το οποίο προκαλεί ερωτηματικά.


«Ο Παπαδήμος θα αποφασίσει αν θα δεχθεί το Βόρεια Μακεδονία;!
 Οι πρόσφατες πληροφορίες από διπλωματικούς κύκλους,  αναφέρουν ότι μέσα σε ένα διάστημα δύο εβδομάδων, ο Νίκολα Γκρούεφσκι περιμένει από τον Λουκά Παπαδήμο,  να αποφασίσει εάν θα αποδεχθεί αυτήν την παλιά-νέα πρόταση; Βόρεια Μακεδονία;

Αυτή είναι η πρόταση η οποία συμφωνήθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση  μεταξύ του Σκοπιανού πρωθυπουργού   Νίκολα Γκρούεφσκι και του Έλληνα πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, αν πιστέψουμε τις φήμες που στροβιλίζονται γύρω από σκοπιανό κόμμα, πριν από...

Η σημασία της επίσκεψης Νετανυάχου στην Κύπρο του Πρέσβη ε.τ. Δρα Ανδρεστίνου Ν. Παπαδόπουλου

Η επίσκεψη Νετανυάχου στην Κύπρο ήταν το επιστέγασμα στο κεφάλαιο της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων Κύπρου – Ισραήλ και μια έμμεση απάντηση στις Τουρκικές προκλήσεις. Όπως το δήλωσε και ο ίδιος «ήλθε για να αναπτύξει τους διμερείς δεσμούς, τους οικονομικούς δεσμούς σε θέματα ενέργειας». Κύριο θέμα ήταν η μελλοντική συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, και πιο συγκεκριμένα ο διαμοιρασμός και η εκμετάλλευση των αποθεμάτων φυσικού αερίου που βρίσκονται στα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών (unitisation agreement). Στο ανώτατο λοιπόν επίπεδο επικυρώθηκε η βούληση για συνεργασία.
Εάν η επίσκεψη του Προέδρου Σιμόν Πέρες, τον περασμένο Νοέμβριο, απέβλεπε στο να δείξει πόσο καλές είναι οι σχέσεις Κύπρου – Ισραήλ, η επίσκεψη Νετανυάχου, του αξιωματούχου που παίρνει τις αποφάσεις, έχει ιδιαίτερο βάρος, γιατί απέβλεπε στην συγκεκριμενοποίηση της συνεργασίας, με την ενθάρρυνση των δύο πλευρών να διαμορφώσουν την εθνική ενεργειακή τους πολιτική. Τέτοια θέματα είναι, μεταξύ άλλων, η συνεκμετάλλευση του αερίου, οι προορισμοί εξαγωγής (Ευρώπη – Ασία), η τοποθεσία του τερματικού ή των τερματικών. Ήδη δύο...

Eίτε είστε για δέσιμο είτε για ... κλωτσιές!!!

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης του κ. Βενιζέλου, για τα αποτελέσματα της διαδικασίας του PSI, μάθαμε και τα πραγματικά "ανταλλάγματα" του Ελληνικού δημοσίου, πρός τους κατόχους ομολόγων

Η δήλωση του κ. Βενιζέλου, πρίν την συνέντευξη για τα αποτελέσματα της διαδικασίας PSI. «Εκ μέρους της Ελλάδας, θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου σε όλους τους πιστωτές μας που έχουν στηρίξει το φιλόδοξο πρόγραμμά μας των μεταρρυθμίσεων και προσαρμογών, και που έχουν μοιραστεί τις θυσίες του ελληνικού λαού σε αυτήν την ιστορική προσπάθεια. 
(ε.σ. Μοιράστηκαν οι πιστωτές μας, τίς θυσίες, μαζύ με τον Ελληνικό λαό ;;; Είναι δυνατόν ;;;)
Συνεχίζοντας ο κ. Βενιζέλος δηλώνει : "Με τη στήριξη του επίσημου τομέα και των ιδιωτών πιστωτών, η Ελλάδα θα συνεχίσει να εφαρμόζει τα μέτρα που χρειάζονται για να πετύχει τις δημοσιονομικές προσαρμογές και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για...

Η πρώτη προδοτική συμφωνία του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ για το μακεδονικό

Ένα από τα πλέον σκοτεινά σημεία της πολιτικής του ΚΚΕ/ΕΑΜ/ΕΛΑΣ το 1941-44 ήταν οι θέσεις του για το μακεδονικό ζήτημα. Πολλοί θα ΄χουν ακούσει ή θα χουν διαβάσει για το λεγόμενο σύμφωνο του Πετριτσίου που θεωρείται ότι υπεγράφη ανάμεσα σε Έλληνες και Βούλγαρους κομμουνιστές και έθιγε την ακεραιότητα της ελληνικής Μακεδονίας. Οι αριστεροί το θεωρούν πλαστό, ενώ την ίδια άποψη φαίνεται ότι είχαν και οι Άγγλοι. Στην παρούσα ανάρτηση δεν θα γίνει αναφορά στο Πετρίτσι, αλλά σε γεγονότα σχετικά με το θέμα έτσι όπως τα παρουσιάζει η αριστερή ιστοριογραφία.

 Ας πάρουμε τα πράγματα απ΄την αρχή.
 Μία από τις πρώτες προτεραιότητες του ΚΚΕ κατά την Κατοχή ήταν η αποκατάσταση της επαφής του με τα κομμουνιστικά κόμματα των γειτονικών βαλκανικών χωρών. Έτσι το φθινόπωρο του 1942 ο γ.γ του ΚΚΕ Γιώργος Σιάντος ανέθεσε στον Τηλέμαχο Βερβέρη την αποστολή να έρθει σε επαφή με τα Κ.Κ της Γιουγκοσλαβίας και της Βουλγαρίας. Ο Σιάντος του έδωσε γραπτή εντολή και...

Ο Π. Καμμένος αποκαλύπτει ποιος του έδωσε τα στοιχεία για τα cds...




Νέο χαράτσι για ακίνητα που «βλέπουν» σε κοινόχρηστους χώρους. Αυτοί οι αλήτες «Θα φορολογήσουν και τον αέρα που αναπνέουμε...».

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που ωφελούνται από τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων σε δήμους θα πληρώνουν σημαντικό μέρος των αποζημιώσεων για απαλλοτριώσεις σύμφωνα με το νομοσχέδιο για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό που κατατέθηκε προχθές το βράδυ στη Βουλή από τον   αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκο Σηφουνάκη...

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η φυλλάδα «'Έθνος», οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που «βλέπουν» τον κοινόχρηστο χώρο θα καταβάλλουν το 70% του συνόλου της αποζημίωσης ανάλογα...

New York Times: “Η Ελλάδα θα χρειαστεί νέες τακτικές εκβιασμού”


 

«Η Ελλάδα μπορεί να έπεισε τους ιδιώτες πιστωτές χρησιμοποιώντας μέσα εκβιασμού να συμμετέχουν στη συμφωνία για το κούρεμα του χρέους που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, έτσι ώστε να σωθεί από τη χρεοκοπία, αλλά η επόμενη φορά δεν θα είναι η ίδια», γράφει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα New York Times.
«Η υπερχρεωμένη χώρα θα κληθεί να αντιμετωπίσει ξανά μία κρίση μέσα στα επόμενα χρόνια, όπως...

Αντίο Δόμνα...

Δόμνα Σαμίου, ελληνική μουσική, παραδοσιακή μουσική, θάνατος, ερευνήτρια, τραγου

Απίστευτη ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ της πραγματικότητας από τα ΜΜΕ !!!


Σήμερα καρφώθηκα στα ΜΜΕ για να ακούσω αναλύσεις , αντιδράσεις , κριτικές κλπ κλπ για PSI και τις επιπτώσεις του...

Με έκπληξη διαπίστωσα ότι στην Ελλάδα ένα γεγονός ΚΟΛΑΦΟΣ , παρουσιάζεται σαν ΘΡΙΑΜΒΟΣ !!!
Γιατί δεν είναι δυνατόν ΟΛΗ Η ΓΗ να σε θεωρεί ΜΠΑΤΑΧΤΣΉ (και με την "βούλα" πλέον) και εσύ να μιλάς για "Εθνική Επιτυχία"...

H δική μας Πατρίδα!

Nik Iord nodiord@yahoo.gr (mail)

Στη δική μας πατρίδα:
-Οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι ,χαμογελαστοί ,ευγενικοί δεν είναι απρόσιτοι ,αγενείς, κατηφείς!
Τα παιδιά παίζουν στις αλάνες και στα πάρκα ποδόσφαιρο και πετροπόλεμο , και όχι στα pc και στα playstation! Δεν αρχίζουν από τα 10 να χτίζουν μια "καριέρα" δεν είναι "φύτουλες", ούτε ψευτομαγκάκια, είναι παιδιά που έχουν ακόμα την αθωότητα της παιδικής ηλικίας!

-Δεν υπάρχουν πόλεις-τέρατα ούτε σπίτια κλουβιά φυλακών, όπου οι άνθρωποι, στοιβάζονται σαν κρατούμενοι( γιατί αυτό είναι), οι άνθρωποι δεν είναι κλειστοί ,ούτε φοβισμένοι ,ούτε ατομιστές, γιατί στην δική μας πατρίδα υπάρχουν γειτονιές, κοινότητες όπου...