Σελίδες

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Παραιτήθηκε σύσσωμη η Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Τρίπολης.



 Ήταν φήμη και έγινε γεγονός! Η συντονιστική της Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Τρίπολης παραιτήθηκε σύσσωμη αντιδρώντας στην διαμορφούμενη πραγματικότητα και καταγγέλλοντας ουσιαστικά το όραμα το οποίο χάθηκε! Τους λόγους της μαζικής παραίτησης ανέλυσε στην ΕΡΑ Τρίπολης χθες το πρωί ο Γραμματέας της Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Τρίπολης , λόγοι οι οποίοι αναφέρονται και στην επιστολή που υπογράφουν οι :


Μπερτζελέτος Δημήτρης (Συντονιστής Σ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τρίπολης)
Γιωνά Γεωργία (Αναπλ. Συντονίςτρια Σ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τρίπολης)
Θανόγιαννη Κατερίνα (μέλος Συντον. Επιτροπής Σ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τρίπολης)
Μάρκος Γεώργιος (μέλος Συντον. Επιτροπής Σ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τρίπολης)
Μπακή Βάλια (μέλος Συντον. Επιτροπής Σ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τρίπολης)
Παπούλιας Φώτης (μέλος Συντον. Επιτροπής Σ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τρίπολης)
Ρέκκας Χάρης (μέλος Συντον. Επιτροπής Σ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τρίπολης)

Οι υπογράφοντες με την κίνησή τους αυτή ζητούν την επιτάχυνση των εσωκομματικών διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ και την ανάκτηση του οράματος που χάθηκε , οράματος πάνω στο οποίο είχε συγκροτηθεί η επιτροπή το 2004!

Η επιτροπή δηλώνει την απογοήτευσή της για την αντιμετώπιση που έτυχε το 2010 ,όταν οι 3 προτάσεις της για την διαδικασία των εκλογών για τους υποψηφίους της Τ.Α , ουσιαστικά πήγαν στο βρόντο αφού το κεντρικό ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν τις έλαβε υπόψιν αλλά δεν απάντησε καν σε αυτές!
Φωνή βοώντος οι επιτροπές και στην Συνδιάσκεψη του Σεπτέμβρη του 2011 εκεί όπου , όπως αναφέρεται, δεν εισακούστηκε η φωνή καμίας επιτροπής και η διαδικασία δεν τηρήθηκε έτσι όπως είχε ανακοινωθεί.

Η παραίτηση από την Συντονιστική επιτροπή των υπογραφόντων δηλώνει ξεκάθαρα την έναρξη ενός αγώνα για διαδικασίες συμμετοχικές, διαφανείς και υγιείς, για ισονομία και για ηθικό εκπολιτισμό!

 http://www.arcadiaportal.gr

κύριε (;) Ρέππα δικαίωμά σου να παραδέχεσαι την προσωπική ανικανότητα και ανεπάρκειά σου αλλά, ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να αμφισβητείς την επιστημοσύνη των Ελλήνων ειδικών;


Διαβάζω στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο ότι σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας, υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το υπουργείο Προϋπολογισμού Δημόσιου Λογιστικού και Μεταρρύθμισης της Γαλλίας.

Σκοπός του μνημονίου με τη Γαλλία και σε συνεργασία με την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα, είναι η παροχή κρατικής βοήθειας στις ελληνικές αρχές στη διάρκεια της αξιολόγησης, καθώς και η προετοιμασία της συνολικής αρχιτεκτονικής και στρατηγικής για να υλοποιηθεί η διοικητική μεταρρύθμιση, ιδίως εντός του πλαισίου των συστάσεων του ΟΟΣΑ και με βάση τις απαιτήσεις του μνημονίου με τους δανειστές της χώρας.

«Μέσα σε μία περίοδο έντονης κρίσης θα πρέπει η χώρα να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση...

ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ.Τύμπανα πολέμου στη γειτονιά μας




Λιάνα Μυστακίδου
Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν πιο δυνατά τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με την Μεσόγειο να κινδυνεύει από μεγάλη ανάφλεξη.Μετά την Τουρκία και η Ρωσία βρίσκεται σε πολεμική ετοιμότητα. Η ρωσική στρατιωτική Βάση 102 που βρίσκεται στην Αρμενία βρίσκεται σε θέση μάχης.
Οι οικογένειες των στρατιωτικών απομακρύνθηκαν από την περιοχή. Όλες οι Βάσεις στην Νότια Οσσετία και την Αμπχαζία βρίσκονται σε πολεμική ετοιμότητα και πλοία του Στόλου με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο Κουζνέτσοφ αναχώρησαν από τη Μαύρη Θάλασσα με προορισμό το λιμάνι της Ταρσού στη Συρία.
Στρατιωτικές πηγές της Μόσχας πιστεύουν ότι το Ισραήλ θα επιτεθεί ξαφνικά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, για αυτό το λόγο τέθηκαν σε πολεμική ετοιμότητα.
Ο Ναύαρχος Βλαντιμίρ Ποπώφ δήλωσε: «Σε περίπτωση επίθεσης εναντίον του Ιράν, ενδέχεται το Αζερμπαϊτζάν με τη βοήθεια της Τουρκίας να επιτεθεί στην Αρμενία και να πλήξει ταυτόχρονα και τις ρωσικές Βάσεις. Η Ρωσία δεν θα λάβει μέρος σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση στο ορεινό Καραμπάχ. Εάν, όμως, η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν απειλήσουν την Αρμενία τότε θα είναι αναπόφευκτη η συμμετοχή της Ρωσίας σε μια χερσαία επιχείρηση».
Η Μεσόγειος είναι έτοιμη να εκραγεί. Όλες οι χώρες ετοιμάζονται για πόλεμο. Εμείς , όμως, ασχολιόμαστε με το αν θα παραμείνει αρχηγός του Πασόκ ο Παπανδρέου ή όχι ! Μακάρι όταν ξυπνήσουμε να μην είναι πολύ αργά. Ινφογνώμων Πολιτικά

Σοκ από μυστική δημοσκόπηση που δίνει 37% στη ΝΔ με αρχηγό τον Καραμανλή!


 
Σοκ προκαλεί στη Συγγρού μυστική δημοσκόπηση που κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία και θέλει τη ΝΔ με επικεφαλής τον Καραμανλή να φθάνει σε ποσοστό 37% ενώ με τον Αντώνη Σαμαρά να είναι μόλις μετά βίας στο 21%!
Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης είναι γνωστό σε κορυφαία στελέχη της ΝΔ αλλά και στους δύο ενδιαφερόμενους, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή.
Οι νεοδημοκράτες απογοητευμένοι από την ανοχή και τις κωλοτούμπες του Αντώνη Σαμαρά στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στον ηρωικό πρώην πρωθυπουργό, τον επονομαζόμενο και Μπουγατσούλη ο οποίος σε εθνικές υποθέσεις όπως το σχέδιο Ανάν αλλά και τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη είχε τα κότσια να σταθεί όρθιος κόντρα σε πάσης φύσεως συμφέροντα.
Αυτό που φυσικά επαναλαμβάνουν οι νεοδημοκράτες είναι ότι τον Καραμανλή τον έφαγαν οι επιλογές των υπουργών του όπως οι Αλογοσκούφης, Σουφλιάς, Βουλγαράκης, Σπηλιωτόπουλος κλπ.
Ο Σαμαράς καλά θα κάνει να πάρει στα σοβαρά την αγωνία των νεοδημοκρατών ψηφοφόρων αλλά και των στελεχών του, για το που πάει η παράταξη πριν είναι πολύ αργά για τον ίδιο… EΜΠΡΟΣ

Ελεύθερες αγορές, ή κεντρικά σχεδιασμένες; Το παράδειγμα της Κορέας


Ο μαρξιστής δικτάτορας της Β. Κορέας Kim Jong Il συνάντησε επιτέλους τον δημιουργό του. Μπορεί να μην λείψει σε κάποιους, αλλά πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν  να δουν τι επιφυλάσσει το μέλλον στη χώρα του.
Η Β. Κορέα είναι μια από τις πιο φτωχές χώρες της Ασίας. Ο λαός της υποφέρει από το αυταρχικό καθεστώς, που απαγορεύει την οποιαδήποτε ιδιωτική οικονομική δραστηριότητα. Συγκρινόμενη με την εύπορη Ν. Κορέα, η δυστυχία της χώρας μοιάζει εντελώς άσκοπη.
Οι άνθρωποι αναρωτιούνται για τι είναι αυτό που φέρνει την ευμάρεια, από τις απαρχές του χρόνου. Υπάρχουν διάφορες θεωρίες ως προς το γιατί κάποιες κοινωνίες ευημερούν, και κάποιες άλλες όχι. Η μεταβατική αυτή περίοδος διαδοχής στη Β, Κορέα, μας δίνει την ευκαιρία να εξετάσουμε το  ποιοι παράγοντες διευκολύνουν την οικονομική ανάπτυξη.
Τι ρόλο παίζει η θρησκεία και η κουλτούρα; Για να υπάρξει πλούτος χρειάζεται...

Σε εξέγερση καλεί τους Κούρδους το ΡΚΚ μετά την αιματηρή επιδρομή τουρκικών μαχητικών



Σε εξέγερση καλούν οι αντάρτες του ΡΚΚ τον κουρδικό πληθυσμό της Τουρκίας, μετά το θάνατο 35 Κούρδων χωρικών κατά τη διάρκεια επιδρομής της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στη νοτιοανατολική Τουρκία την Τετάρτη.

«Καλούμε το λαό του Κουρδιστάν, ιδιαίτερα στο Χακάρι και το Σιρνάκ (δύο επαρχίες στη μεθόριο με το Ιράκ) να αντιδράσουν κατά της σφαγής και να ζητήσουν τον λογαριασμό από τους δράστες με εξεγέρσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μπαχόζ Ερντάλ, στέλεχος του HPG, της ένοπλης πτέρυγας του PKK.

Το PKK χρησιμοποιεί τον κουρδικό όρο «serhildan» (εξέγερση) που...

Ελληνική… «λαμαρινο-λαγνεία» και το παράδειγμα της Αυστραλίας


Η πρόσφατη αποδέσμευση στη δημοσιότητα της μελέτης της αμερικανικής RAND Corporation με αντικείμενο το πρόγραμμα των νέων υποβρυχίων της Αυστραλίας, σε αντιπαραβολή με τη «λαμαρινο-λαγνεία» που κυριαρχεί στο ελληνικό πρόγραμμα, αναδεικνύει την παντελή έλλειψη βιομηχανικής παιδείας και πολιτικής που δυστυχώς χαρακτηρίζει τη χώρα μας αλλά και την πολιτική της τάξη.
Στην πρώτη περίπτωση η κυβέρνηση της Αυστραλίας πριν την έναρξη υλοποίησης του μεγαλεπήβολου προγράμματος εγχώριας ναυπήγησης 12 νέων υποβρυχίων συμβατικής πρόωσης, προϋπολογισμού 25 – 30 δισ. δολαρίων Αυστραλίας (19,4 – 24 δις ευρώ), μελετά σε βάθος τις εγχώριες βιομηχανικές δυνατότητες, τόσο σε υποδομές και εγκαταστάσεις όσο και σε ανθρώπινους πόρους, τεχνολογίες και τεχνογνωσία. Σκοπός είναι να προσδιοριστούν με ακρίβεια οι εθνικές δυνατότητες, οι ελλείψεις και φυσικά ο τρόπος θεραπείας τους, είτε με επένδυση για την ανάπτυξη τους είτε μέσω συνεργασίας με στρατηγικό εταίρο, ή μέσω ενός μικτού σχήματος που συνδυάζει τις δύο προαναφερθείσες επιλογές (όπως και τελικά προτείνεται από τη μελέτη, την αδιαβάθμητη έκδοση της οποίας μπορείτε να διαβάσετε στον σύνδεσμο:http://www.rand.org/pubs/monographs/MG1033.html). Ας σημειωθεί εδώ ότι το Ναυτικό της Αυστραλίας αντιμετωπίζει για πολλά χρόνια σημαντικό πρόβλημα με τα εν υπηρεσία έξι υποβρύχια τύπου «Collins», των οποίων η διαθεσιμότητα και η επιχειρησιακή απόδοση κάθε άλλο παρά ικανοποιητική είναι παρά τις πιστώσεις και την προσπάθεια που έχει καταβληθεί.
Στη δεύτερη περίπτωση, τη χώρα μας, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια το ελληνικό πρόγραμμα υποβρυχίων κινδυνεύει να «τιναχτεί» στον αέρα με οδυνηρές συνέπειες για τον χρήστη (το Πολεμικό Ναυτικό), την εγχώρια βιομηχανία και απασχόληση (τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ) και το...

Καιρός να το καταλάβουν όλοι! Η δική μας πατρίδα δεν είναι οι εντολές των τοκογλύφων! Η δική μας πατρίδα δεν είναι οι κυβερνητικοί εντολοδόχοι της οικονομικής ολιγαρχίας και της τρόικας....


 Άγιε Βασίλη... με ποιους είσαι;

Toυ Χρήστου Κάτσικα
ΟΙ ΧΟΡΤΑΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΤΗΝ «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ»

«Δεν έχουμε ανάγκη από καλούς Σαμαρείτες …
το πρόβλημα είναι να πάψουν να υπάρχουν ληστές».
Μπέρναρ Σω



Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης της Unisef. Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά γεννιούνται με μια μπάλα κανονιού δεμένη στα πόδια...
Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο χάνουν την παιδικότητά τους εξαιτίας της φτώχειας και της ένδειας και γίνονται ευάλωτα στην εκμετάλλευση, την κακοποίηση, τις διακρίσεις και τον στιγματισμό. Το ένα στα τρία παιδιά στον αναπτυσσόμενο κόσμο είναι καχεκτικά (σχεδόν 200 εκατομμύρια παιδιά) και πάνω από 500 εκατομμύρια παιδιά στις αναπτυσσόμενες χώρες αγωνίζονται να επιβιώσουν με λιγότερο από ένα δολάριο...

Ευρώπη: Η απώλεια της ταυτότητας προσκρούει σε διάφορες ως προς τη μορφή, αλλα όμοιες ως προς την ουσία τους διαμαρτυρίες – από τις διαδηλώσεις αντιπαγκοσμιοποίησης σε όλη την Ευρώπη ως τις διαδηλώσεις για την υπεράσπιση της εθνικής και θρησκευτικής αυτοσυνείδησης όπως στην Ελλάδα.


Το 2011 έγινε ένα από τα πιο αντιφατικά έτη της σύγχρονης  ιστορίας της Ευρώπης. Ναι, η ΕΕ κατάφερε να αποφύγει τη χρεοκοπία και οι δυακυμάνσεις του ευρώ δεν έγιναν καταστρεπτικές.


Παρ’ όλα αυτά μπορούμε να πούμε πολύ δικαιολογημένα ότι οι βασικές δυσκολίες για τους Ευρωπαίους δεν έχουν έρθει ακόμα, και ότι οι δυσκολίες αυτές έχουν συστημικό χαρακτήρα. Αναλύοντας αυτό το θέμα ο σχολιαστής του ΡΣ "Η Φωνή της Ρωσίας" Πιότρ Ισκεντέροφ γράφει:
Ο κύριος εχθρός της «ενωμένης Ευρώπης» βρίσκεται στην καρδιά της –στις Βρυξέλλες. Οι Ευρωγραφειοκράτες καταπιάστηκαν με την οικοδόμηση κοινού για όλους κτηρίου, χωρίς να σκεφτούν ποιός θα ζήσει εκεί. Ποιός ξέρει γιατί ήταν πεπεισμένοι ότι στη «νέα, ενωμένη Ευρώπη» θα ζουν «νέοι άνθρωποι», ελεύθεροι από τις φυλετικές και εθνικές προκαταλήψεις, που ξέχασαν τις μακραίωνες...

Το «νορβηγικό μοντέλο» μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην Κύπρο;


Με τον Σάββα Ιακωβίδη



Αντιστάσεις
ΑΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΟΥΝ όλοι. Το φυσικό αέριο είναι μεν μέγα γεγονός, όμως η εμπορική εκμετάλλευσή του θα πάρει ακόμα μερικά χρόνια. Στο μεσοδιάστημα, απομένουν πολλά που έπρεπε να είχαν γίνει από καιρό. Δυστυχώς, είμαστε γνήσιοι Κύπριοι: Τρέχουμε την τελευταία στιγμή να κάνουμε όσα πριν από χρόνια έπρεπε να σχεδιάσουμε, να ετοιμάσουμε, να μεθοδεύσουμε και να είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε.
Η ιστορία με τους υδρογονάνθρακες ξεκίνησε επί υπουργίας Ρολάνδη. Μετά την ιστορική εξαγγελία της επίσημης, πια, βεβαίωσης ότι το οικόπεδο «Αφροδίτη» περιέχει γύρω στα 7 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου, αρκετού για να τροφοδοτεί την Κύπρο για τα επόμενα 200 χρόνια, τίθενται πιεστικά επί τάπητος πολλά ζητήματα και...

Χρειάζεται στρατηγική για το φυσικό αέριο


Το Ισραήλ είτε είναι εχθρός είτε σύμμαχος
δεν είναι εύκολες οι σχέσεις μαζί του,
σημειώνει ο καθηγητής.

ΤΗΣ ΜΙΚΑΕΛΛΑΣ ΛΟΪΖΟΥ στην Σημερινή

Η Τουρκία επηρεάζεται από τα νέα δεδομένα, εξηγεί ο Παναγιώτης Ήφαιστος
Η στρατηγική διαχείριση τόσο μεγάλων ανακατατάξεων πρέπει να ξεφύγει τελείως από πεζές και αναχρονιστικές λογικές που αντιβαίνουν στο έσχατο συμφέρον επιβίωσης της Κυπριακής 
Δημοκρατίας, τονίζει. 

Ερωτηθείς τι σημαίνει για μια χώρα να εντάσσεται στον ενεργειακό χάρτη, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς Παναγιώτης Ήφαιστος, συνόψισε σε λίγες μόλις λέξεις την πραγματικότητα: «Σημαίνει ότι αλλάζουν τα πάντα». Σε συνέντευξή του στη «Σ», τόνισε, ωστόσο, ότι αυτό ισχύει υπό την αίρεση ότι θα γίνουν σωστοί χειρισμοί, εφόσον, δηλαδή, η Κύπρος χαράξει και...

Στεγαστικά δάνεια: Στον δρόμο για το μεγάλο κούρεμα


Η πορεία της κτηματαγοράς προς την άβυσσο, η διέξοδος του haircut και η απάντηση των τραπεζών. Ενδεικτικό παράδειγμα δανειολήπτη που βρίσκεται αντιμέτωπος με βίαιη αλλαγή των όρων του βιοτικού του επιπέδου
30 Δεκ 2011 - 07:05
Picture 0 for Στεγαστικά δάνεια: Στον δρόμο για το μεγάλο κούρεμα
του Γιώργου Χατζηλίδη
Με πορεία προς την άβυσσο μοιάζει ο δρόμος που ακολουθεί η ελληνικήκτηματαγορά το τελευταίο διάστημα: Η οικοδομική δραστηριότητα έχει κυριολεκτικά παγώσει, με δραματικές συνέπειες σε επίπεδο ανεργίας, καθώς, ως γνωστόν,  περί τα 150 επαγγέλματα εξαρτώνται από την οικοδομή και σήμερα είτε φυτοζωούν είτε αποτελούν είδος προς εξαφάνιση.
Υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ για την άλλοτε ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας; Παράγοντες της κτηματαγοράς της Θεσσαλονίκης υποστηρίζουν στηVoria.gr ότι, όπως έχει διαμορφωθεί η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, και κυρίως επειδή...

Η ρίζα του ελληνικού προβλήματος


 


Όταν επισημαίνονται τα κακώς κείμενα της ελληνικής πραγματικότητας, μία συνήθης αντίδραση από σχολιαστές και κυνικούς (συμπεριλαμβανομένων και αναγνωστών της στήλης) είναι η εξής:
«Καλά, εμείς είμαστε διεφθαρμένοι κλπ, κλπ. Οι Ιρλανδοί και οι Ισπανοί που δεν ήταν, γιατί κατέληξαν στην ίδια κατάσταση;». 


..Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η απάντηση στην εύλογη αυτή απορία είναι ότι τα προβλήματα της υπόλοιπης Ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι τελείως...
 διαφορετικής φύσεως από τα ελληνικά. Εξ ου και συχνά υπογραμμίζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο (και αυτό είναι το ανησυχητικό) ότι «η Ελλάδα είναι ξεχωριστή περίπτωση».

Η ελληνική κρίση δεν οφείλεται στις θεμελιώδεις αντιφάσεις του ύστερου (χρηματοπιστωτικού) καπιταλισμού. Οι ελληνικές τράπεζες, για...

Ο Παπανδρέου, η διαδοχή και η διάσπαση


pasoksyrouKαζάνι που βράζει είναι το ΠΑΣΟΚ, ενώ πολλά στελέχη διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση πως σκέφτονται να αποχωρήσουν από το κόμμα, αν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αποχωρήσει από την ηγεσία. Το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαίτερα βαρύ στον απόηχο των δημοσκοπήσεων φέρνουν το κόμμα να συγκεντρώνει ποσοστό γύρω στο 13%, ενώ σε κάποιες περιοχές όπως η Β’ Αθήνας έρχεται τρίτο. Υπό αυτών των συνθηκών το νέο Πολιτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιανουαρίου χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμο για το μέλλον του κινήματος.
Οι «δελφίνοι» που άσκησαν σκληρή κριτική στον Γ. Παπανδρέου στο θυελλώδες Πολιτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα στις 27 Δεκεμβρίου είναι τώρα έτοιμοι για νέο γύρο αντιπαράθεσης. Μάλιστα φέρονται αποφασισμένοι να φτάσουν την κατάσταση στα άκρα, εάν ο Παπανδρέου δεν ξεκαθαρίσει τις διαθέσεις του και δεν ανοίξει άμεσα της διαδικασίες για την αλλαγή της ηγεσίας.
Πάντως ο Γ. Παπανδρέου δεν πτοείται από τα όσα διαδραματίζονται στο ΠΑΣΟΚ και τηρεί σιγήν ιχθύος για το τι θα πράξει στο προσεχές Πολιτικό Συμβούλιο. Πάντως την Πέμπτη ο...

Επικίνδυνη νεοφιλελεύθερη συμμορία


 
Η ακραία φιλελεύθερη κοινοβουλευτική χούντα του ΠΑΣΟΚ, αφού εξαπάτησε τον ελληνικό λαό για να υποκλέψει την ψήφο του, κατέστησε θεσμούς και νόμους, απλά κουρελόχαρτα. Με γνώμονα μιαν απολυταρχική αντίληψη για την άσκηση εξουσίας, μιας εξουσίας που εκχωρείται στους εξουσιαστές «ελέω θεού» (ελέω τραπεζιτών), έβαλε τη χώρα στο οικονομικό Νταχάου των ληστών με τα κολάρα, με σκοπό την βιοοικονομική εξόντωση της κοινωνίας. Η πολιτική του μνημονίου δεν είναι απλά μια οικονομική πολιτική, αλλά μια στοχευμένη βιοπολιτική πολιτισμικής και κοινωνικής αναμόρφωσης. Η επιτυχία της έγκειται στο ότι οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη καταστροφή, η οποία σύμφωνα με τη νεοφιλελεύθερη ηθική περιέχεται στο πρόγραμμα «δημιουργικής καταστροφής».  Αυτό ακριβώς, η συνειδητή επιδίωξη αυτής της καταστροφής, συνιστά και το εγκληματικό περιεχόμενο των πράξεων των υπευθύνων. Δεν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια από αμέλεια, αλλά για έγκλημα εκ...

MILLIET: Το PKK έσωσε την Αθήνα από την δράση των Τούρκων πρακτόρων!



  • Να υποθέσουμε ότι για “ευχαριστώ” ο Σημίτης κατέδωσε τον Οτσαλάν και έστελνε τους παρακρατικούς του να σπάνε τα γραφεία των Κούρδων αγωνιστών;
Συνέχεια στο θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μ. Γιλμάζ για εμπρησμό ελληνικών δασών δίνει η τουρκική εφημερίδα Milliyet.

Ο Can Dundar, αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας, αναφέρεται σε μυστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία έγινε «επίθεση» Τούρκων σε ελληνικό στρατόπεδο της Λαμίας, πέραν των πυρκαγιών σε ελληνικά δάση σε τουριστικές περιοχές, όπως η Κρήτη και η Ρόδος.

Διερωτάται, πάντως,
«από ποιόν έγινε γνωστό αν γίνονταν όλα αυτά και αν πραγματικά είναι αλήθεια η επίθεση σε...

Πολιτική Αλητεία. Πολιτική Ανεπάρκεια. Το καράβι βυθίζεται και ο Λ.Παπαδήμος (λέει ότι) θα προσλάβει 150.000!


Πολιτικός λέει ότι δεν είναι, αλλά πολύ γρήγορα έμαθε τα κόλπα των πολιτικών και την τέχνη τού να πουλάει... φούμαρα και να υπόσχεται απίθανα και απραγματοποίητα πράγματα ο τραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος σήμερα εξήγγειλε... προεκλογικό πρόγραμμα πρόσληψης 150.000 ανέργων τους επόμενους τρεις μήνες! Εκεί όπου όλοι τοποθετούν την (τυπική)  χρεοκοπία, δηλαδή.
Μάλιστα για να ενισχύσει την φερεγγυότητα της εξαγγελίας κουβάλησε και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (καντηλανάφτες θα προσλάβουνε;) και μετά την σύσκεψη, που βέβαια θα γίνει πρωτοσέλιδη και θα γράφουν οι λάτρεις του Παπαδήμου ότι "Προσλαμβάνονται 150.000 άνεργοι", είπε τα εξής περισπούδαστα: «Αποφασίσαμε να ενισχύσουμε και να...

ΓΑΠ: Το θλιβερό τέλος ενός προβληματικού «ηγέτη»


 

Τελικά, μοιάζουν να επιβεβαιώνονται όσοι πιστεύουν ότι στη ζωή επιλέγεις το τέλος που δικαιούσαι. Η χθεσινή χαοτική συνεδρίαση του διευρυμένου Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ήταν οι τίτλοι τέλους μιας προβληματικής ηγεσίας σε ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα της χώρας, που έφερε την Ελλάδα στα πρόθυρα της διάλυσης και το ΠΑΣΟΚ ένα βήμα πριν από την καταστροφή.

Ο Γιώργος Παπανδρέου που επί δεκαετίες μεταμφιέστηκε σε έναν δημοκράτη και φιλελεύθερο πολιτικό υπήρξε βαθύτατα εξουσιομανής και κολλημένος στην καρέκλα. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι πρωθυπουργοί της Μεταπολίτευσης έφυγαν με αξιοπρέπεια. Ακόμα κι αυτοί που ανήκαν στα μεγάλα μεταπολεμικά τζάκια της χώρας. Ο γέρος Καραμανλής όταν διαισθάνθηκε ότι τέλειωσε ο πολιτικός του χρόνος το 1978 μεταπήδησε στην Προεδρία της Δημοκρατίας αφήνοντας στους διαδόχους του την ηγεσία του κόμματος. Ο Μητσοτάκης όταν έχασε τις εκλογές...

Γιατί πρέπει να επιστρέψουμε στην δραχμή – Άρθρο Θ.Κατσανέβα


Image
Ένα εξαιρετικά επίκαιρο άρθρο με τίτλο “Οι συμμορίες της δραχμής και του ευρώ”, όπου αναλύεται με κάθε λεπτομέρεια η ανάγκη εγκατάλειψης του ευρώ ως εθνικού νομίσματος δημοσιεύθηκε από τον καθηγητή Θεόδωρο Κατσανέβα, στο capital.gr και το αναδημοσιεύουμε. Διαβάστε τo, αξίζει:
“Η επιστροφή στη δραχμή δαιμονοποιείται από την πλειοψηφία του πολιτικοδημοσιογραφικού συστήματος της χώρας ως ο Εξαποδώ που θα μας γυρίσει στο Μεσαίωνα. Ως «συμμορία της δραχμής» αποκαλούνται όσοι υποστηρίζουν την άποψη αυτή, χωρίς να προβάλλονται ισχυρά επιχειρήματα, εκτός από ύβρεις και υπονοούμενα για συμφέροντα, για λαϊκισμό, κλπ.
Η «συμμορία του ευρώ», αντιπαρέρχεται το καταλυτικό γεγονός ότι, τα τελευταία εκατό χρόνια με το εθνικό μας νόμισμα, τη δραχμή, ποτέ δεν...

Οι εννέα καυτοί φάκελοι που είχε στα χέρια του ο Πεπόνης ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΚΗΘΗΚΑΝ ΠΙΕΣΕΙΣ;


 
Όλοι ρίχνουν σπόντες, όλοι καταγγέλλουν, αλλά κανείς δεν τολμά να πει για το πραγματικό παρασκήνιο της παραίτησης των οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη- Μουζακίτη. Ακόμα και ο Πάνος Καμμένος, «σπόντα» έριξε στο Twitter. Ως συνήθως, ηAthens Post θα βγάλει το φίδι από την τρύπα.
Στο σημερινό μας ρεπορτάζ, θα δείτε ποιοι είναι οι εννέα «καυτοί» φάκελοι που είχε στα χέρια του ο Γρηγόρης Πεπόνης. Έτσι, για να ξέρουμε, ποια συμφέροντα ενόχλησε, αν ενόχλησε…

 - Έρευνα στην ΕΛΣΤΑΤ. Περίπου σε ένα μήνα ο διευθυντής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέας Γεωργίου πρόκειται να δώσει εξηγήσεις
ενώπιον του κ. Πεπόνη (προφανώς τώρα ενώπιον άλλου εισαγγελέα. Πρόκειται για τις κατηγορίες που του προσάπτει το πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ, η Ζωή Γεωργαντά. Ότι δηλαδή ηθελημένα διόγκωσε...

Ο Σάμαρας πέταξε το γάντι


Η χθεσινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Σταύρο Δήμα στο υπουργείο Εξωτερικών ήταν βαθιά πολιτική. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημερώθηκε από τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας και αντιπρόεδρο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για όλα τα εκκρεμή θέματα, καθώς και για τις γενικότερες εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο.
Η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στο κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας ωστόσο, έδωσε τη δυνατότητα στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να πετάξει το γάντι στην...

Ένας υπόγειος πόλεμος στο υπουργείο Οικονομικών


 Πώς ερμηνεύει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων και ποια η στάση που θα κρατήσει
30 Δεκ 2011 - 05:27
Picture 0 for Ένας υπόγειος πόλεμος στο υπουργείο Οικονομικών
Έντονο εκνευρισμό έχουν προκαλέσει στα υψηλά κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών οι καταγγελίες – παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων. 
Ο υπουργός, Ευάγγελος Βενιζέλος ερμηνεύει πολλές απ' αυτές ως ευθείες βολές εναντίον του, οι οποίες μάλιστα έρχονται σε μια χρονική φάση εξαιρετικά κρίσιμη γι αυτόν. Ο λόγος αφορά στην μάχη για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, όπου θα πρωταγωνιστήσει. 
 
Ο ίδιος εκτιμά ότι αναφορές σε περιπτώσεις όπως, για παράδειγμα, το μη λουκέτο στις δύο εφορίες της εκλογικής περιφέρειας του Αστέριου...

H Ήπειρος και ο Ελληνισμός έχασαν έναν μεγάλο Έλληνα..


Απεβίωσε ο διαπρεπής καθηγητής και αγωνιστής Νικόλαος Σταύρου

ΒΟΣΤΩΝΗ. Από τα ξημερώματα της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου η Ομογένεια της Αμερικής και ο ακαδημαϊκός της κόσμος, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Βόρειος Ηπειρος έγιναν φτωχότερες διότι ο καθηγητής Νικόλαος Σταύρου στις 3:30 το πρωί άφησε την τελευταία του αναπνοή στο νοσοκομείο Suburban του Μέριλαντ σε ηλικία 76 ετών.
ekirikas

Για την ιστορία του αδελφού του, Γρηγόρη μπορείτε να διαβάσετε εδώ
Memories of a Balkan Easter - Ενα Βαλκανικό Πάσχα (του ιδίου)



Το ασανσέρ της κρίσης


Αραβικός σεισμός, ο μη μετρήσιμος...

Βρέθηκε αρχαίος ελληνικός ναός, με οδηγίες κατασκευής αλα …ΙΚΕΑ!


Ιταλοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός αρχαίου ελληνικού ναού που χρονολογείται από τον 6ο αιώνα π.Χ. Το πολυτελές κτίριο ανακαλύφθηκε στο Torre Satriano, κοντά στη νότια πόλη Potenza, στην Basilicata. Εδώ, προ-ρωμαϊκοί λαοί αναμειγνύονται με τους Έλληνες που εγκαταστάθηκαν κατά μήκος της νότιας ακτής και στη Σικελία από τον 8ο αιώνα π.Χ. και μετά. Αυτό που είναι εντυπωσιακό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι βρήκαν επίσης οδηγίες για τον τρόπο κατασκευής του.
Γραμμένη σε λεπτομερείς κώδικες, η συλλογή με τις οδηγίες του βρέθηκε ανάμεσα στα ερείπια. Μοιάζει πολύ με την φυλλάδα οδηγιών της σουηδικής εταιρείας ειδών οικιακής επίπλωσης, ΙΚΕΑ. Διάφορα τμήματα της πολύπλοκης δομής ήταν αποτυπωμένα με κωδικοποιημένα...

Το Ισραήλ θα τιμήσει την ιστορία του; Συζητείται η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων!

Μία επιτροπή του ισραηλινού κοινοβουλίου αναμένεται να εξετάσει σήμερα ένα νομοσχέδιο με το οποίο θα αναγνωρίζεται η γενοκτονία των Αρμενίων, μέτρο που αναμένεται ότι θα επιδεινώσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία. Η επιτροπή εκπαιδευτικών θυμάτων θα... συνεδριάσει για να συζητήσει την πρόταση νόμο που θα ορίζει την 24η Απριλίου, την ημέρα που ξεκίνησαν οι σφαγές στην Αρμενία το 1915-- ως ημέρα μνήμης της "σφαγής του αρμενικού λαού".

Το κοινοβούλιο είχε απορρίψει μια παρόμοια πρόταση το 2007, όταν το Ισραήλ και η Τουρκία διατηρούσαν στενούς δεσμούς. Όμως οι σχέσεις των δύο χωρών διαταράχθηκαν μετά το θάνατο εννέα Τούρκων ακτιβιστών από τις ισραηλινές ειδικές δυνάμεις που επιχείρησαν να σταματήσουν το στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, τον Μάιο του 2010.
Τον Οκτώβριο, η Τουρκία απέλασε τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην 'Αγκυρα και ακύρωσε τις στρατιωτικές συμφωνίες που είχε συνάψε με τη χώρα.
"Είναι χρόνια που επεξεργαζόμαστε" αυτό το νομοσχέδιο, είπε η Ζορζέτ Αβακιάν, μέλος της Εθνικής Αρμενικής Επιτροπής της Ιερουσαλήμ, μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο.
"Ελπίζουμε πως ήρθε η ώρα. Επί χρόνια η ισραηλινή κυβέρνηση αρνιόταν να αναγνωρίσει τη γενοκτονία για κυνικούς, στρατηγικούς και οικονομικούς λόγους, που συνδέονταν με τις σχέσεις της με την Τουρκία", είπε η Ζαχάβα Γκαλ-Ον, βουλευτής με το αριστερό κόμμα Μερέτζ, που στηρίζει το νομοσχέδιο.
Πηγή Geopolitics-Gr

Ο Κοινοτισμός απέναντι στον Φιλελευθερισμό και τον Μαρξισμό


 από Nik Iord <nodiord@yahoo.gr>


Κάθε άνθρωπος είναι μεν άτομο,
όχι όμως και ατομικό ον"
(Johannes Rehmke)

Σύμφωνα με τον Otto Dietrich, οι υλιστικές ιδεολογίες επάνω στις οποίες βασίστηκε ο σύγχρονος κόσμος, έχουν κοινή αφετηρία και κοινό προσανατολισμό. Το άτομο, το οποίο είναι το μέτρο όλων των πραγμάτων. Ο άνθρωπος ως άτομο είναι η αφετηρία και ο τελικός σκοπός της φιλοσοφίας τους. Κατά τον ίδιο, η κρίση του σύγχρονου κόσμου που βιώνουμε σήμερα, είναι η κρίση του Ατομικισμού και αναγκαστικά η κρίση της...

ΕΜΕΙΣ..



Τέτοια ησυχία...


Κι αυτό που με τρομάζει περισσότερο δεν είναι πως οι άνθρωποι είναι «ήσυχοι». Αυτό που με τρομάζει σε αυτό το στάδιο αναμονής είναι ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ. Γιατί είναι άλλο πράγμα να είσαι σε κατάσταση αναμονής για να ετοιμάσεις την αντεπίθεσή σου, κι είναι τελείως άλλο να προετοιμάζεσαι απλά για να δεχτείς κι άλλα χτυπήματα..


Αυτή η ησυχία μοιάζει να κρύβει κάτι το πολύ άρρωστο. Είναι σαν να μας είχαν προετοιμάσει από καιρό στο μοιραίο κι εμείς καλά εκπαιδευμένοι, το αποδεχόμαστε. Ενα ολόκληρο σύστημα μελέτησε επάνω μας την ιδέα του «μοιραίου». Του αναπόφευκτου. Μέσα από την ματαιότητα της ύπαρξης, την ματαιότητα την αντίστασης σε νόμους προκαθορισμένους , την ματαιότητα να αντισταθείς σε κάτι πολύ ανώτερο, ο μικρούλης άνθρωπος έχει πάθει μπλακ...

Ο άνθρωπος που δεν είχε ανάγκη τη ΔΕΗ


50χρονος ηλεκτρολόγος-ηλεκτρονικός έχει καταφέρει να αποκτήσει πλήρη ενεργειακή αυτονομία στο σπίτι του με χρήση αιολικής και ηλιακής ενέργειας, αλλά και να μετακινείται με καύσιμο από σάπια φρούτα
Τρία χρόνια έχει να πατήσει το πόδι του σε βενζινάδικο και 16 χρόνια να του έρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ και φυσικά ούτε τώρα του ήρθε το...

Ένας χρόνος χαμένος για τα εθνικά μας θέματα


 

 Κωνσταντίνος Χολέβας –Πολιτικός Επιστήμων

Είθισται στο τέλος κάθε χρόνου να κάνουμε επισκοπήσεις, ανασκοπήσεις και απολογισμούς. Και εγώ τηρώντας το έθιμο θα ήθελα να καταγράψω τον απολογισμό μιας χαμένης χρονιάς για τα εθνικά μας θέματα. Λέω χαμένη χρονιά, όχι χαμένα θέματα. Διότι όλα μπορούν να κερδηθούν ή να βελτιωθούν αρκεί να το θελήσουμε και να γίνουμε περισσότερο διεκδικητικοί. Το μείζον πρόβλημα της Εξωτερικής μας Πολιτικής είναι η ηττοπάθεια, η αδράνεια και η καλλιέργεια μύθων, όπως η δήθεν επίτευξη ελληνοτουρκικής φιλίας δια του αφελληνισμού των σχολικών μας βιβλίων και δια της αποσιωπήσεως των Οθωμανικών και νεοτουρκικών εγκλημάτων. Ας μην ζούμε με ψέματα. Μία χώρα, η οποία συνεχώς υποχωρεί ενώπιον μικρών (Σκόπια) ή μεγαλυτέρων (Τουρκία) αντιπάλων, ουδείς την λαμβάνει στα σοβαρά και ουδείς την θεωρεί αξιόπιστη σύμμαχο.

Στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών προβλημάτων η χρονιά θεωρείται χαμένη, διότι δεν σπεύσαμε να ανακηρύξουμε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) με βάση το Καστελλόριζο που οι Τούρκοι δεν θεωρούν ελληνικό! Η μικρή Κύπρος απέδειξε μεγαλύτερη τόλμη στο θέμα αυτό και αναμένει θετικά αποτελέσματα από την ενεργειακή σύμπραξη με το Ισραήλ. Ο απελθών Πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου χρεώνεται προσωπικά τη συγκεκριμένη ολιγωρία λόγω της ενδοτικής...

Ευλογία ή Κατάρα;


Ειρήσθω
Ούτε οι παρούσες ούτε κι οι επόμενες γενιές διασφαλίζονται από τις όποιες ποσότητες υποθαλασσίων κοιτασμάτων εντοπίζονται ήδη ή θα εντοπιστούν προσεχώς στην ΑΟΖ τής Κυπριακής Δημοκρατίας, όταν ελλοχεύει διαρκώς ο κίνδυνος να χαθεί η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία και να υπαχθούν οι Έλληνες Κύπριοι και τα τέκνα τους, ο τόπος ολόκληρος, με τις θάλασσες και τα υποθαλάσσιά του, υπό τον έλεγχο τού, εκκολαπτόμενου στις συνομιλίες, διζωνικού «Συνεταιρισμού Δύο Συνιστώντων Στέιτς»: Κρατικού εκτρωματικού μορφώματος, όμοιου κατ’ ουσίαν με τη «λύση Ανάν» που ο λαός απέρριψε με το ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004. Λύση, μετατρέπουσα την Κύπρο σε προτεκτοράτο τής Τουρκίας, αφού: Διά τού ελεγχόμενου από την Άγκυρα τ/κ συνιστώντος στέιτ, ισότιμου συνεταίρου, συνιδιοκτήτη και συγκυρίαρχου εφ’ ολοκλήρου τής Κύπρου, τον πραγματικό έλεγχο θα ασκούν οι νέο-σουλτάνοι, νέο-Οθωμανοί τής Τουρκίας.
Ε Υ Λ Ο Γ Ι Α για τον τόπο θα μπορούσε να αποβεί ο υποθαλάσσιος πλούτος, αν ο τόπος διέθετε πολιτική ηγεσία ικανή να τον αξιοποιήσει επιδέξια, για την ενδυνάμωση τών ερεισμάτων και τών...