Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Αναδημοσιεύω από το ANTINEWS την επιστολή του συναδέλφου Αναστάσιου Φαραντάτου και έχω να πω ότι αισθάνομαι υπερήφανος που είχα συναδέλφους τόσο τον ίδιο όσο και τα μέλη της οικογενείας του και να προσθέσω δύο πράγματα.
1. Στις στρατιωτικές (και αστυνομικές) σχολές πρέπει να εισέρχονται οι διακαώς επιθυμούντες και όχι οι επιτυχόντες.
2.  Κομματικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ούτε ο αλητήριος Ανδρέας Παπανδρέου ούτε, πολύ περισσότερο, τα γελοία σημερινά υποκατάστατα έστω και αν υποβοηθούνται από τους Μπομπολαίους - Αλαφουζαίους και λοιπά λαμόγια της διαπλοκής. Οδυσσεύς 

Εδώ και πέντε ημέρες παρακολουθώ τα αναγραφόμενα σε διάφορες εφημερίδες και ιστοσελίδες, σχετικά με το θέμα της Σχολής Ευελπίδων, που έφερε στη δημοσιότητα το «Κυριακάτικο Βήμα» της 27/11/11, με την περισσή δημοκρατική του ευαισθησία.
Δεν θα αναφερθώ στο επεισόδιο, που έλαβε χώρα στις 17/11/11 καθ’ όσον με εντολή του κ. ΥΕΘΑ έχουν κινητοποιηθεί οι θεσμικές διαδικασίες για τον πειθαρχικό του έλεγχο. Ούτε είναι της παρούσης να αναλύσω γιατί δέχεται επίθεση η οικογένειά μου, ο πατέρας μου, ο αδελφός μου και τα δυο μου ανίψια. Ο κόσμος έχει καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει και τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα συμπαράστασης, όπως και τα ευνοϊκά σχόλια της πλειοψηφίας αγνώστων σε μένα συμπατριωτών μας, αποδεικνύουν ότι ο λαός πλέον δεν πέφτει θύμα παραπληροφόρησης.
 Επειδή όμως κάποια βδελυρά δημοσιεύματα είδαν το φώς της δημοσιότητας...

Το master plan της Νέας Τάξης


Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων εκείνοι που πιστεύουν στις θεωρίες συνωμοσίας και εκείνοι που τις αρνούνται πεισματικά. Όσο όμως δύσπιστος και να είναι κανείς οι τελευταίες εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία αλλά και στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα οδηγούν σε κάποια συμπεράσματα.
Το βασικό συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως υπάρχει ένα κεντρικό σχέδιο, ένα master plan των νεοταξιτών με σκοπό την κατάληψη της εξουσίας και την παγκόσμια κυβέρνηση. Ποιο όμως

Ο δολοφόνος επιστρέφει συνεχώς στον τόπο του εγκλήματος

 30/11/2011
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν γνωρίζω αν οι δανειστές της χώρας πρόλαβαν να διαβάσουν τις επιστολές του κ. Παπανδρέου – μία για την τρόικα και 26 για τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ - πριν λάβουν την τρίτη κατά σειρά απόφαση να μας δώσουν την περίφημη έκτη δόση του δανείου, καθώς και μακροσκελέστατες ήσαν και έφτασαν την τελευταία στιγμή, μόλις την προηγουμένη της συνεδρίασης του Eurogroup. 

Υποθέτω πως απλώς θα έριξαν μια ματιά, διότι σίγουρα είχαν μεγαλύτερες σκοτούρες για να στήσουν ευήκοον ους στα ίδια και τα ίδια φληναφήματα. 

Υποθέτω επίσης πως δεν τους ενδιέφεραν πραγματικά αυτές οι επιστολές, καθώς γνωρίζουν, έχουν ενημερωθεί, πως η «δέσμευση» αυτή μπορεί να αποδειχθεί άχρηστη πολύ σύντομα, αφού στο ΠΑΣΟΚ έχει ξεσπάσει λυσσαλέα μάχη διαδοχής – πολύ περισσότερο που και στις 27 Οκτωβρίου είχε δεσμευτεί με την υπογραφή του ο κ. Παπανδρέου, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να προκαλέσει την «κρίση του δημοψηφίσματος». 

Υποθέτω τέλος, πως οι εκτός ευρωζώνης χώρες ούτε που έριξαν μια ματιά στην δική τους επιστολή, διότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ! 

Ως γνωστόν, χρήματα μας δανείζουν μόνο οι 16 (πλην Ελλάδας δηλαδή) χώρες που

Συμπτώματα αυτοκαταστροφής...Διεσώθη από το ναυάγιο του σχεδίου Ανάν με τη βοήθεια των Αμερικανών για να ταλαιπωρήσει και την Ελλάδα τη διετία 2009-2011.


Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Η άδοξη αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία δεν ήταν έκπληξη για όσους παρακολούθησαν από κοντά την πορεία του από το 1986 και μετέπειτα. Ήταν μία αναμενόμενη εξέλιξη, και όσοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθούν την αρθρογραφία μας, δεν έπεσαν από τα σύννεφα. Αντίθετα, δικαιολογημένα ανέμεναν πιο γρήγορα το τέλος της εξουσίας του πρωτότοκου υιού του Ανδρέα Παπανδρέου, που είχε θέσει στόχο ζωής να «αποκαθηλώσει» τον πατέρα του και να μεταλλάξει το σοσιαλιστικό κίνημά του σε ένα κόμμα χωρίς σπονδυλική στήλη και αντοχές στα εθνικά θέματα. Τι άλλο είναι το νέο κόμμα που δημιούργησε ο Γιώργος Παπανδρέου και το οποίο χώρεσε όλους όσοι το «παίζουν» αριστεροί και ταυτόχρονα αποδέχονται κάθε απαίτηση των εκπροσώπων των καπιταλιστών και των οπαδών της παγκοσμιοποίησης; 
Τον Οκτώβριο του 2009 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία μετά από μία ταραγμένη περίοδο για την ελληνική οικονομία, που οφειλόταν στον ωχαδερφισμό που επέδειξε η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κώστας Καραμανλής παραδόθηκε στον πολιτικό του αντίπαλο, καθώς δεν είχε το θάρρος και την τόλμη να αντιμετωπίσει την κάκιστη


Η είδηση του Χειμώνα πρώτα και αποκλειστικά στο TaXalia

Το TaXalia το οποίο φυσικά ΔΕΝ απεργεί, μιας και δεν διαχειρίζεται από δημοσιογράφους, ρίχνει την βόμβα!
Πραγματικά σοκαριστική η είδηση, μιλάμε για τον ορισμό της αναπάντεχης είδησης.
Ζητάμε προκαταβολικά συγνώμη από το μεγκάλο τσακάλι για την πρωτιά μας αυτή.


ΣΟΚ! Στον αέρα η έβδομη (7η) δόση. Η τρόικα πιέζει για νέα μέτρα, την πλήρη εφαρμογή των προηγουμένων και ιδιωτικοποιήσεις, προκειμένου να προχωρήσει στην εκταμίευση της 7ης δόσης.

Αν το ευρώ πάψει να υφίσταται…


 
Τι θα σημάνει για την παγκόσμια οικονομία η επιστροφή των χωρών της ευρωζώνης στα εθνικά νομίσματα, σύμφωνα με εκτιμήσεις ομάδας αναλυτών
30 Νοε 2011 - 06:12
Picture 0 for Αν το ευρώ πάψει να υφίσταται…
Ως το σενάριο με τις λιγότερες πιθανότητες εξακολουθεί να λογίζεται αυτό που προβλέπει τη διάλυση της Ευρωζώνης. Στην πραγματικότητα, όμως, το γεγονός ότι πλέον αποτελεί αντικείμενο μέτρησης, συνιστά από μόνο του ένα άκρως ανησυχητικό φαινόμενο. Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες μετρήσεις, το ποσοστό των ευρωπαίων οικονομολόγων που «βλέπει» κι αυτή την προοπτική, δεν είναι πλέον αμελητέο. Φτάνει στο 10%.
Τι προβλέπει αυτή η συγκεκριμένη ομάδα αναλυτών; Ότι

Στρατηγικοί στόχοι και δράσεις (της μεσαίας τάξης)Αναζητώντας απάντηση στην ερώτηση τι να κάνουμε… 

Η μεσαία τάξη οφείλει να διεκδικήσει έμπρακτα τη βιοτεχνική και τη βιομηχανική ανάπτυξη.  
Δεν είναι δυνατόν να μένει στις ίδιες στείρες στάσεις ζωής σπατάλης κεφαλαίου στο όνομα της απόλαυσης. Και η βιοτεχνική και βιομηχανική ανάπτυξη δεν μπορούν να προκύψουν ως θαύματα ενός κρατικού θεού, αλλά μόνο μέσα μεσοπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες επενδύσεις. Ας απεμπολήσουν πια την αντίληψη για το ευκαιριακό και βραχυπρόθεσμο κέρδος. Εξάλλου, πρέπει να έχουμε υπόψη ότι η επιχειρηματικότητα σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία δεν μπορεί να είναι τυχάρπαστη, αλλά να στηρίζεται σε μελέτες με απτούς στόχους.
Από την άλλη, είναι αναγκαίο όσο ποτέ να συνειδητοποιηθεί ότι οι επενδύσεις δεν μπορούν να είναι μόνο στην κατανάλωση αγαθών και κατοικιών. Η ίδια η δομή της οικονομίας και η...

Κάνουν πίσω οι Τούρκοι για την αγορά της ΑΕΚ


ImageΜπορεί η ΠΑΕ ΑΕΚ -για λόγους που η ίδια γνωρίζει- να μην καθησυχάζει τον αναστατωμένο κόσμο της ομάδας για τις φερόμενες επαφές με τους Τούρκους επενδυτές, ωστόσο το κάνουν εκείνοι.

Σε επικοινωνία της «Sportday» μαζί της, η εταιρεία «Sabanci Holding» ξεκαθαρίζει πως ούτε ενδιαφέρεται, ούτε σκοπεύει να εκδηλώσει ενδιαφέρον για αγορά μετοχών της «Ένωσης».

Στο σχετικό απαντητικό mail της, λοιπόν, στον ρεπόρτερ της ΑΕΚ στην εφημερίδα, Παναγιώτη Αρωνιάδη, η υπεύθυνη επικοινωνίας της τουρκικής εταιρείας, Ιρέμ Ποϊράζ, διαψεύδει ξεκάθαρα το ενδιαφέρον της «Sabanci Holding».

Το ίδιο έκανε, δε, η «Sabanci Holding» και σε ΜΜΕ της Τουρκίας, με μια από τις πιο έγκυρες ιστοσελίδες των τελευταίων («Ajansspor.com») να φιλοξενεί λιτή ανακοίνωση που τονίζει πως «δεν υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος για επένδυση στην ΑΕΚ».

Για να τελειώνουμε με τα περί εκπαίδευσης και «καψονιού» στις στρατιωτικές σχολές και γενικά στον στρατό.

 Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Όταν ο σκοπός της όλης διαδικασίας είναι η βελτίωση του εκπαιδευομένου (σωματική, ψυχική, πνευματική) όσο σκληρή και να είναι τότε έχουμε εκπαίδευση. Όταν ο σκοπό της είναι η «ευχαρίστιση» του εκπαιδευτή  τότε, δεν πρόκειται απλά για καψόνι αλλά για σαδισμό. Όταν έχουμε, χάριν παιδιάς, αφρό στα μάτια του  εύελπι που δεν άντεξε και έφυγε από την ΣΣΕ τότε έχουμε έναν μπούλη που βρήκε δικαιολογία για να γυρίσει στην αγκαλιά της μαμάς. 


Δείτε πιο κάτω τα βίντεο από το OnAlert...


Στο πρώτο βίντεο οι εκπαιδευτές ψεκάζουν έναν αμερικανό πεζοναύτη με σπρέϋ πιπεριού στα μάτια! Εκείνος πρέπει τυφλωμένος να βρει και να αντιμετωπίσει τους υποτιθέμενους αντιπάλους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

Το δεύτερο βίντεο είναι από τις Φιλιππίνες. Αξιωματικοί της Αστυνομίας υποχρεώνουν ...

Χριστοφιας: Απέτυχε το σύστημα το οικονομικό, το καπιταλιστικό…! Τους εκατομμυριούχους του κόμματος τούς ρώτησε;


Αντιστάσεις Με τον Σάββα Ιακωβίδη (Sigma Live)

ΝΕΟ θαύμα! Μετά από εκείνο της ανακάλυψης της ύπαρξης του Θεού, από τον πρόεδρο Χριστόφια, νέο θαύμα συντελείται. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανακάλυψε την ανάγκη να ενώσουμε δυνάμεις «για να καταφέρουμε να οδηγήσουμε την κυπριακή οικονομία σε ανάκαμψη». Θα περίμενε κανείς ότι ο Α. Κυπριανού θα ανέμελπε ένα εύτολμο mea culpa για τη στάση του κόμματός του αυτά τα τρία δίσεκτα χρόνια, κατά τα οποία συνήργησε στην καταβαράθρωση της οικονομίας.
Θα περίμενε κανείς ότι η χθεσινή σύσκεψη θα γινόταν τουλάχιστον πριν από δυόμισι χρόνια. Και ότι το ΑΚΕΛ θα εξηγούσε στους πολίτες τη μέχρι σήμερα στάση του. Διότι στηρίζοντας τον Πρόεδρο, στήριζε την ολέθρια οικονομική πολιτική Χριστόφια-Σταυράκη, που οδήγησε την οικονομία στην κατάσταση σκουπιδιών. Θα περίμενε, τέλος, κανείς ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ θα σεβόταν τη νοημοσύνη των πολιτών, που υποφέρουν από τις

Απάντηση στον Πάγκαλο για δηλώσεις του στο κανάλι France 5


από Siglitiki Sina
H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

Θ. Πάγκαλος: Κουμουνιστές, φασίστες και ...μαλάκες οι «Αγανακτισμένοι»!

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο γαλλικό κανάλι 

France 5 και στην εκπομπή Le monde en marche, αναφέρει μεταξύ άλλων πως, οι 
«Αγανακτισμένοι» που κατέβαιναν στις πλατείες όλης της χώρας, ήταν ένα «μείγμα 
από κομμουνιστές, φασίστες και ...μαλακές»,
«sont des communistes-είναι κομμουνιστές, sont des fascistes-είναι φασίστες, 
et est sont des con-είναι μαλάκες!!!»
H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σ.Φούλε: ''Η Κύπρος είναι κυρίαρχο κράτος και πλήρες μέλος της ΕΕ"


  • Μπαγίς: "Η Τουρκία μπορεί να βγάλει την «Άθλια» Ένωση από τη μιζέρια της"

Η Κύπρος είναι «κυρίαρχο κράτος» και πλήρες μέλος της Ε.Ε», επεσήμανε ο Επίτροπος διεύρυνσης Στέφαν Φούλε, διαμηνύοντας παράλληλα ότι η Κομισιόν σέβεται την απόφαση του Συμβουλίου το οποίο καθόρισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα αναλάβει την Προεδρία της Ε.Ε το δεύτερο εξάμηνο του 2012. 


Η τοποθέτηση αυτή του κ. Φούλε έγινε ενώπιον της 67ης Συνεδρίασης της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας στις Βρυξέλλες, στην οποία συμμετείχαν, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγκίς, και η εκπρόσωπος της Πολωνικής Προεδρίας Γκραζίνα Μπερνατόβιτς, αναπληρώτρια υπουργός εξωτερικών
Ο κ. Φούλε πρόσθεσε επίσης ότι τόσο η Ε.Ε, όσο και ο ΟΗΕ αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία και υπογράμμισε ότι η εξομάλυνση των σχέσεων της Τουρκίας με όλα τα κράτη-μέλη αποτελεί συστατικό στοιχείο της ένταξής της στην Ε.Ε. Υπενθύμισε ότι οι αποφάσεις για ένταξη ενός κράτους στην Ε.Ε λαμβάνονται με ομοφωνία. Αναφορικά με τον Κανονισμό για το απευθείας εμπόριο, ο κ. Φούλε υπεραμύνθηκε των αποφάσεων της Κομισιόν, υπενθυμίζοντας ότι ο Κανονισμός εκκρεμεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Μπαγίς: Η Τουρκία μπορεί να την βγάλει την «Άθλια» Ένωση από τη μιζέρια της
Στη Μεικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ε.Ε-Τουρκίας τοποθετήθηκε ο Μπαγίς, ο οποίος επέμεινε ότι η Κυπριακή Προεδρία θα είναι «μισή», κατά την έκφρασή του και ότι για να καταστεί πλήρης θα πρέπει μέχρι τον προσεχή Ιούνιο να λυθεί το Κυπριακό. Ο κ. Μπαγίς ισχυρίστηκε ότι στην Κύπρο ο ήλιος «ανατέλλει πάνω από δύο κράτη» και πρόσθεσε ότι η λύση του Κυπριακού πρέπει να γίνει στη βάση «ισότιμης συμμετοχής». Επανέλαβε ότι η Άγκυρα θα στηρίξει οποιανδήποτε λύση αποφασίσουν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο.
Ο κ. Μπαγίς κλήθηκε από την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά να απαντήσει γιατί η Τουρκία επιθυμεί να ενταχθεί στην Ε.Ε αφού τη θεωρεί «άθλια», σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει στη Βρετανία ο Αμπτουλλάχ Γκιουλ. Ο Εγκεμέν Μπαγίς απάντησε ότι η Τουρκία επιθυμεί να γίνει κράτος-μέλος της Ε.Ε «γιατί μπορεί να βγάλει την Ε.Ε από τη μιζέρια της».
 

Αυτό που διακυβεύεται, είναι, εάν η Ελλάδα όχι μόνο οικονομικά, αλλά & θεσμικά θα παραμείνει στον ανεπτυγμένο πρώτο κόσμο, ή θα λειτουργεί πλέον σε όλα τα επίπεδα ως χώρα του τρίτου κόσμου! Θα τους το επιτρέψουμε;


02.12.2011 Συζήτηση ακυρώσεως μαζικής αυτόματης χορήγησης ιθαγένειας & συμμετοχής αλλοδαπών στις Δημοτικές Εκλογές στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Προς απογοήτευση διαβόλων & τριβόλων, συζητείται τελικώς στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) την Παρασκευή 02.12.2011 στις 09.30 η Αίτηση Ακυρώσεως μου για τη συνταγματικότητα της μαζικής αυτόματης χορήγησης ιθαγένειας σε αλλοδαπούς με μόνο ουσιαστικό κριτήριο τη γέννηση τους στην Ελλάδα ή τη φοίτηση τους επί 6 τάξεις σε Ελληνικό σχολείο, καθώς & για τη συνταγματικότητα συμμετοχής αλλοδαπών στις Δημοτικές Εκλογές μετά την παραπεμπτική απόφαση 350/2011 του Δ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που είχε κρίνει, ότι ο Ν. 3838/2010 που εισήγαγε τις ανωτέρω ρυθμίσεις παραβιάζει 9 άρθρα του Συντάγματος http://syntagmagr.blogspot.com/2011/04/3502011-03062011-07062011-10042011.html 
Για την είσοδο των πολιτών στο ΣτΕ απαιτείται ταυτότητα, συζητάμε την υπ' αριθμόν 19 υπόθεση αμέσως μετά τις Αιτήσεις Ακυρώσεως για το χαράτσι της ΔΕΗ, ενώ υπάρχει & σχετική σελίδα συμπαράστασης στο facebook στο σχετικό event http://facebook.com/event.php?eid=188090691237762
Διαβάστε τι προηγήθηκε στο http://syntagmagr.blogspot.com/2011/05/02122011.html

Τι διακυβεύεται στην υπόθεση & γιατί μειοψηφίες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν την κρίση των δικαστών;

- Όσον αφορά την ιθαγένεια
Αποδείχτηκε, ότι  η Ελλάδα έχει το πιο χαλαρό καθεστώς απονομής ιθαγένειας παγκοσμίως. 
Οι αντίδικοι δεν μπορούσαν να βρουν καμία χώρα, που η ιθαγένεια απονέμεται αυτομάτως με τη γέννηση ή με 6 έτη φοίτησης σε σχολείο, χωρίς επιπρόσθετες προϋποθέσεις, χωρίς αμφιβολίες νομιμότητας & χωρίς όρους αμοιβαιότητας

-Όσον αφορά τη συμμετοχή αλλοδαπών στις Δημοτικές Εκλογές
Έχει κριθεί αντισυνταγματική σε Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία & Ιταλία
Οι αντίδικοι δεν μπορούσαν να βρουν καμία χώρα, όπου δικαστήρια την έκριναν συνταγματική

Αυτήν την στιγμή, αυτό, που διακυβεύεται, είναι, εάν η Ελλάδα όχι μόνο οικονομικά, αλλά & θεσμικά θα παραμείνει στον ανεπτυγμένο πρώτο κόσμο, ή θα λειτουργεί πλέον σε όλα τα επίπεδα ως χώρα του τρίτου κόσμου, όπου μειοψηφίες θα επιβάλλουν με τη δύναμη του χρήματος, των ΜΜΕ & των κυβερνήσεων την αντίθετη άποψη τους στη θέληση & επιθυμία του Ελληνικού λαού μην υπολογίζοντας ούτε Σύνταγμα ούτε νόμους ούτε ήθη ούτε έθιμα.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ; ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ιωάννης Ανδριόπουλος

Τα είπε όλα ο Μαρκεζίνης στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου.


  
 Απλά απολαυστικός ο καθηγητής Μαρκεζίνης στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Γράφοντας για τον εαυτό μου».

Αφού περιέγραψε στιγμές από την ζωή του, μπήκε στα πολιτικά ζητήματα και τα ανέλυσε όπως μόνο εκείνος ξέρει. Έχει τέτοια ευρύτητα γνώσεων και τέτοια παιδεία που πραγματικά αναλύει σημαντικά προβλήματα με τέτοιο τρόπο που σε κάνει να προβληματίζεσαι για καταστάσεις που δεν είχες σκεφτεί.
Στην ομιλία του παρέστη πλήθος κόσμου, η αχανής αίθουσα γέμισε και αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου. Φαίνεται ότι εκτός των απλών πολιτών και ο επιχειρηματικός κόσμος προβληματίζεται και αναζητά λύσεις…

Επιγραμματικά αναφέρθηκε…

ΕΟΖ, το σχέδιο υλοποίησης του κατακερματισμού της ΕλλάδαςΤι είναι οι Ε.Ο.Ζ. και πώς λειτουργούν; Ε.Ο.Ζ. (Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες) φαίνεται πως θέλουν να δημιουργήσουν στην Ελλάδα οι «δάνειες» δυνάμεις, οι Ευρωπαίοι εταίροι και οι Ευρωπαίοι μεγαλοβιομήχανοι. Οι Ε.Ο.Ζ. ουσιαστικά είναι περιοχές ενός κράτους, οι οποίες λειτουργούν με ιδιότυπο καθεστώς και στην ουσία «απελευθερώνονται» από τα ελεγκτικά όργανα αυτού του κράτους και μεταβάλλονται σε περιοχές «ειδικού καθεστώτος» σε ευρεία και όχι σε στενή κλίμακα. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, στο Σύνταγμα του 1911, φοβούμενος τάσεις διαφοροποίησης περιοχών της χώρας, είχε προβλέψει με τα κατάλληλα άρθρα να αποκλειστεί κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτά τα άρθρα, δεν τα έλαβαν υπόψη οι σύγχρονοι συνταγματολόγοι.

Ελεύθερες οικονομικά περιοχές έχουν κυρίως οι ασιατικές χώρες. Πρόκειται για περιοχές όπου...

Στρουμφάκια και κομμουνισμός


by Siglitiki 


Τό κείμενο αὐτό ἔχει καθαρά διασκεδαστικό χαρακτήρα καί ὄχι κάποια πολιτική θέση! Τά στρουμφάκια προβάλλουν τόν κομμουνισμό! 

Ἡ θεωρία ὅτι τά ἀθῴα στρουμφάκια προβάλλουν τήν κομμουνιστική θεωρία κυκλοφορεῖ ἐδῶ καί πάρα πολύ καιρό. Ἐνῷ οἱ συνοδευτικές θεωρίες συνομωσίας (ὅ,τι δηλαδή εἶναι πράγματι φτιαγμένα ἔτσι ἀπό τούς σοβιετικούς γιά νά ἔχουν τά παιδιά ἐπαφή μέ τά κομμουνιστικά ἰδεώδη) ἀντικρούονται ὡς ὑπερβολικές, τά σημάδια ὅτι, ἠθελημένα ἤ μή, τό χωριό τῶν ἀγαπημένων ἡρῴων τῶν παιδικῶν μας χρόνων εἶναι στήν πραγματικότητα μιά μικρογραφία τῆς οὐτοπικῆς κομμουνιστικῆς κοινωνίας εἶναι ἀδιάψευστα.

Ἀρχίζει πρῶτα κανείς ἀπό τό γεγονός ὅτι τό χρῆμα ἀπουσιάζει ἀπό τό στουμφοχωριό. Οἱ δουλειές ἔχουν μοιραστεῖ στά μισά