Σελίδες

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Σήμερα, που σύγχρονοι Εβραίοι Σιωνιστές σταυρώνουν με τα μνημόνιά τους τον ελληνικό λαό, το γεγονός του Πάθους του Κυρίου βιώνεται από τους Έλληνες περισσότερο έντονα από κάθε άλλη φορά. Εύχομαι, από βάθους καρδιάς, σε όλους «Καλή Ανάσταση».


Πέθανε ο Χριστός επάνω στο σταυρό; Η μαρτυρία των ευαγγελίων.

Από το Αέναη επΑνάσταση

Στο διαδίκτυο, ο προσεκτικός αναγνώστης, μπορεί να εντοπίσει διάφορα κείμενα, τα οποία ασχολούνται με το γεγονός της σταυρώσεως, προσπαθώντας να αποδείξουν ότι ο Χριστός δεν πέθανε επάνω στο σταυρό, αλλά ότι ναρκώθηκε και μετά από λίγες ώρες ανένηψε με τη βοήθεια των φίλων και μαθητών του.

Ας δούμε τρία από τα επιχειρήματα που συνήθως προβάλλονται ως αποδεικτικά του ότι ο Χριστός δεν πέθανε στο σταυρό λίγο πιο προσεκτικά για να εντοπίσουμε τις αδυναμίες τους:


Α. Ο Χριστός ναρκώθηκε με σφουγγάρι που περιείχε ναρκωτικές ουσίες δίνοντας έτσι την εικόνα του νεκρού, ενώ στην πραγματικότητα δεν ήταν. Ως ενισχυτικό της άποψης αυτής προσάγεται το χωρίο Ιωάννη 19:29-30, σύμφωνα με το οποίο διψώντας ο Χριστός πάνω στο σταυρό κάποιος, που ήταν συνεννοημένος από πριν, του προσέφερε να πιεί όξος με ένα σφουγγάρι που στερέωσε πρόχειρα σε ένα καλάμι. Μόλις έγινε αυτό είπε «τετέλεσται» και αμέσως πέθανε. Οι υποστηρικτές αυτής της ερμηνείας θεωρούν ότι εκείνη τη στιγμή, ενώ βρισκόταν πάνω στο σταυρό, ναρκώθηκε ο Χριστός δίνοντας την εικόνα του πεθαμένου, αν και δεν ήταν.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους πρέπει να διευκρινίσουμε ότι...

"…Και υμάς διώξουσι"

Γράφει ο Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί βιώνουν φέτος το Πάθος και την Ανάσταση του Σωτήρα των ανθρώπων Ιησού Χριστού, την ώρα που στη σπαρασσόμενη  Συρία ο Μητροπολίτης Χαλεπίου  κ. Παύλος κι ένας ακόμη Επίσκοπος έπεσαν θύματα απαγωγής από μασκοφόρους ισλαμιστές αντάρτες και παραμένουν σε ομηρία.  Έως τώρα δεν υπάρχει κάτι νεότερο για την τύχη τους κι αν ζουν ή τους εκτέλεσαν οι απαγωγείς τους. Την περασμένη Παρασκευή προς το Σάββατο 27 Απριλίου τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Χαλεπίου ολονυχτία κατά την οποία ιδιαίτερες ήσαν οι δεήσεις των πιστών, που είχαν πλημμυρίσει το ναό, υπέρ της απελευθέρωσης των δύο Χριστιανών κληρικών. Ολονυχτία τελέστηκε και το Σάββατο προς την Κυριακή των Βαϊων, 28 Απριλίου, στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου, στην οποία προέστη ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης, του οποίου κατά σάρκα αδελφός είναι ο Μητροπολίτης Χαλεπίου, καθώς και στον Πατριαρχικό Ναό του Τιμίου Σταυρού στη Δαμασκό. 

Σε εγκύκλιό του, που αναγνώσθηκε σε όλους τους Ναούς του Πατριαρχείου και απεστάλη προς τις θρησκευτικές και πολιτικές ηγεσίες όλου του κόσμου και στους διεθνείς Οργανισμούς, ο Πατριάρχης Αντιοχείας κάνει θερμή έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια  για να απελευθερωθούν οι δύο χριστιανοί κληρικοί από τους μουσουλμάνους απαγωγείς τους. Παράλληλα διαβεβαιώνει όλους ότι "η βία την οποία υφίστανται οι Χριστιανοί της Συρίας δεν θα τους μειώσει τη θέληση και τη διάθεση να υποστηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τις αρχές της συνύπαρξης στη χώρα, παραμένοντας δεμένοι με τα χώματα των προγόνων τους και τις...

Η καταστροφική πολιτική των μνημονίων δεν έχει τέλος

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 
20130501-2250Έκλεισαν τρία χρόνια από την «αποφράδα» ημέρα που ο πολιτικός ολετήρας, Γιώργος Παπανδρέου αλυσόδεσε την πατρίδα μας στα δεσμά του μνημονίου και στη συνέχεια άλλοι επίορκοι Πρωθυπουργοί, ο Παπαδήμος και ο Σαμαράς, την κατέστησαν διά μέσω και των επόμενων επαχθών μνημονίων, όμηρο των νοσηρών σχεδίων των διεθνών αγορών του ΔΝΤ και της νεοφιλελεύθερης Μέρκελ. Συμμέτοχοι και συνένοχοι, ενός καλοστημένου εγκληματικού σχεδίου, με το οποίο περικόπηκαν δραστικά οι μισθοί και οι συντάξεις των μεροκαματιάρηδων νοικοκυραίων πολιτών αυτής της χώρας. Με το οποίο, πάμπολλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο. Που, η ανεργία καλπάζει σε δυσθεώρητα και ανεξέλεγκτα ύψη, κυρίως στους νέους μας, που οι άστεγοι συνεχώς πολλαπλασιάζονται και ζουν από τα δημόσια συσσίτια, ανθρώπων που από τη μια ημέρα στην άλλη, μετετράπησαν από αυτάρκεις οικογενειάρχες, σε ρακένδυτους περιφερόμενους πολίτες. Με αυτά τα μνημόνια που τα φάρμακα παρουσιάζουν τεράστιες ελλείψεις και τα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν προκειμένου να εξυπηρετούν τους λαθρομετανάστες. Που έχει υποβαθμιστεί η πρώην δημόσια παιδεία και πολλά από τα ελληνόπουλα υποσιτιζόμενα λιποθυμούν στα σχολεία. Εδώ που οι αυτοκτονίες συμπατριωτών μας έχουν λάβει μορφή επιδημίας, καθώς δεν αντέχουν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη ζωή τους από την πολιτική των μνημονίων και θέτουν τέλος σ΄ αυτή. Που η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών είναι πλέον, είδος πολυτελείας και από αυτή την ανεπάρκεια του κράτους σφάζονται καθημερινώς, σαν «τα σκυλιά στα αμπέλια» από κάθε εθνικότητας λαθραίους.
Το δεύτερο στάδιο προδοσίας και υποταγής του λαού μας καθώς και της απεμπόλησης της εθνικής κυριαρχίας μας, ήταν η καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, χωρίς την έγκριση των διοικήσεών τους,  προκειμένου να αγοραστούν ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου στο 100% της αξίας τους και...