Σελίδες

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΕΦΙΑΛΤΗΣ: Η κρίση της Ισπανίας απειλεί με διάσπαση τη χώρα και κατάρρευση την Ευρώπη!

Η κρίση της Ισπανίας δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Και η προσχώρηση στον μηχανισμό στήριξης, που πιέζει η Γερμανία, δε θα λύσει το πρόβλημα, απεναντίας θα το μεταθέσει και μάλιστα με πολύ δυσμενέστερους όρους εν αντιθέσει με σήμερα.


"Η Ισπανία θα πρέπει να λάβει μία απόφαση και πιστεύω ότι πρέπει να τεθεί υπό την προστασία του Ταμείου...εξαιτίας των τραπεζών της", δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Φόλκερ Κάουντερ, στενός συνεργάτης της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ.


Είναι προφανές, η Γερμανία πιέζει την Ισπανία ωμά και απροκάλυπτα να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης των τραπεζών της γιατί ξέρει πώς αν η κατάσταση με τις Ισπανικές τράπεζες ξεφύγει, και φτάσει η χώρα στα "ελληνικά" επίπεδα, τότε η ελπίδα σωτηρίας της χώρας είναι...

Ε! Όχι και να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτοδικίες!!!

 
Το κόμμα που ποτέ δεν καταδίκασε τα φαινόμενα αυτοδικίας κατά διαδηλωτών και πολιτών στο κέντρο της Αθήνας,που πανηγύριζε όποτε γινόταν γνωστό ότι γιαούρτωσαν ή επιτέθηκαν σε κάποιον πολιτικό,που οργάνωνε συγκεντρώσεις οι οποίες κατέληγαν σε ανθρωποκηνυγητό βουλευτών αντιπάλων κομμάτων έξω από στούντιο ή σε καταλήψεις ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών σταθμών,δικαιούτε να βγάζει ανακοινώσεις περί αυτοδικίας;Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, μνημείο κοροϊδίας της νοημοσύνης του Ελληνικού λαού:
Σύμπτωμα «μιας κοινωνίας που βυθίζεται στην παρακμή» χαρακτηρίζει τη σημερινή δολοφονία στην Παιανία ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας παράλληλα ότι το περιστατικό καταδεικνύει «με τον πλέον δραματικό τρόπο την απόσυρση του κράτους από την προστασία των πολιτών».
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι η αυτονόητη καταδίκη εγκληματικών πράξεων, όπως και φαινομένων αυτοδικίας δεν αρκεί, καθώς όπως εξηγεί, για να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα απαιτείται η άμεση αντιστροφή της «καθοδικής πορείας» της χώρας.
«Η έξαρση της βίας και της εγκληματικότητας είναι ευθέως συνδεδεμένη με τη φτώχεια και την εξαθλίωση, αλλά και με την απόσυρση της αστυνομίας από το έργο της, που δεν είναι άλλο από την προστασία της ασφάλειας των πολιτών», σημειώνει.

Αυτό που με προβληματίζει είναι οι προβοκατόρικες ενέργειες του παρακράτους της αριστεράς. Υπάρχει περίπτωση να δούμε εγκληματικές ενέργειες που να στοχοποιούν «δεξιούς». Καλά θα κάνουν ορισμένοι να προσέχουν και το που βρίσκονται και με ποιους συνομιλούν. Ο διάβολος (αριστερά) έχει πολλά ποδάρια...


ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΣΙΜΟΙ

του Κρίνου Μακρίδη*
Ο Ελληνισμός, από τα βάθη των αιώνων, μέχρι σήμερα, διαθέτει τα πιο ακραία χαρακτηριστικά. Σελίδες απαράμιλλου ηρωισμού, που έχουν μείνει παροιμιώδεις και περιπτώσεις ασύστολης προδοσίας. Περιόδους ύψιστης πνευματικής ακμής και περιόδους απύθμενης παρακμής, αμέριστο θαυμασμό και αναγνώριση από την παγκόσμια κοινότητα και απομόνωση και εξευτελισμό.
Όλα τα πιο πάνω έχουν τύχει στον Ελληνισμό, αλλά όχι τυχαία, όχι χωρίς να υπάρχει πίσω από κάθε εκ διαμέτρου αντίθετη πράξη, κάτι ή κάποιος. Από ξένα συμφέροντα  και τάσεις γεωπολιτικού επεκτατισμού, μέχρι προδοσίες και ξεπεσμούς των ηγετών του.
Όταν οι Έλληνες έδιναν κληρονομιά στην ανθρωπότητα πνευματικό και πολιτιστικό πλούτο, που όμοιο του δεν θα ξαναδεί ο κόσμος, ήταν γιατί οι ίδιοι είχαν αγγίξει την πνευματική τελειότητα, το σεβασμό προς τον συνάνθρωπο και κυρίως προς την κοινωνία.
Από την άλλη, οι ίδιοι, οδηγήθηκαν στην καταστροφή, όταν επεδείκνυαν άκρατο ατομικισμό και λειτουργούσαν συμφεροντολογικά και...

Το «μόρφωμα» του ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε διάσπαση!

Οι πιο αισιόδοξοι πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει… αυτοδύναμη κυβέρνηση (του βουνού) μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Αισιόδοξοι, πρώην ή… πάντα οπαδοί του ΠΑΣΟΚ βέβαια, οι οποίοι διαβλέπουν στις πολιτικές προοπτικές του κόμματος με τις αναρίθμητες συνιστώσες και τις ακόμη περισσότερες διαφορετικές απόψεις, τη μεγάλη ευκαιρία για να παραμείνει το Κίνημα της καρδιάς τους, δηλαδή… οι ίδιοι στην εξουσία. Από την πίσω πόρτα.
Υπάρχουν και οι… λιγότερο αισιόδοξοι. Που δεν φλερτάρουν καθημερινά με το διαζύγιο από την κοινή λογική, αλλά με την απτή πραγματικότητα που μας περιβάλλει. Οι περισσότεροι από αυτούς ενστερνίζονται την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται προ των πυλών της διάσπασης. Αν όχι μέχρι την Κυριακή, που είναι δύσκολο, μετά βεβαιότητας..
μετά την αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, που είναι και πιο λογικό.
Διάσπαση σε ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και…

Το χαστούκι του Κασιδιάρη στην Κανέλλη έδωσε τέλος στην αριστερά μονοκρατορία.

Το Χαστούκι

Μαζεύτηκε στα ΜΜΕ (ξαπάτησης) ο λόχος ψυχολογικού πολέμου, που απαρτίζεται από πρόθυμα δημοσιογραφικά “παπαγαλάκια”,  πολιτικούς ρακοσυλλέκτες και διάφορες ρεπατζούδες της ενημέρωσης, κόβοντας και ράβοντας το video του ANT1 όπως βολεύει, να ξορκίσει το χαστουκι του Κασιδιάρη στην Κανέλλη. Όλοι μαζί σαν μια καλά κουρδισμένη ορχήστρα ουρλιάζουν αρον αρον σταυρώστε τον. Το χαστούκι ξύπνησε τα αντανακλαστικά του δημοκρατικού-προοδευτικού κτήνους.  Στην Ελλάδα σήμερα μόνο ένας χαστουκίζει . Τα χαστούκια  είναι της αριστεράς.


Η Ελλάδα επί 37+1 χρόνια ζει την βαρβαρότητα της "επαναστατικής" μεταπολίτευσης. Η αριστερά γεμάτη βαθύτατη, υπεροπτική και κυνική περιφρόνηση προς τους Ελληνες και το μέλλον τους, με τρόπο αγύρτικο, δημαγωγικό και παραπλανητικό επέβαλε  την θέληση της με την απροκάλυπτη βία, χαστουκίζοντας καθημερινά τους Έλληνες.  Καθηγητές δέρνονται μέσα στα Πανεπιστήμια, ξυλοδαρμός Γρησπολάκη στην Κρήτη. Πρυτάνεις στέλνονται στα νοσοκομεία. Φοιτητές ξυλοφωρτόνονται. Τα ΜΜΕ(ξαπάτησης) κοιτάζουν αλλού. Βουλευτές και...

Κομμουνίστρια καθηγήτρια κρίνει το μορφωτικό επίπεδο των αστυνομικών.Την επόμενη φορά να πας εσύ !!!

Α. Σαπουνά (υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθηνών στη τηλεόραση της ΝΕΤ):


- «Τα ΜΑΤ πρέπει να καταργηθούν. Είναι άνθρωποι που δεν έχουν το μορφωτικό επίπεδο του μέσου ..
αστυνομικού. Είμαι καθηγήτρια και έχω μαθητές που πήγαν και στις σχολές αστυνομίας, πήγανε και στα ΜΑΤ. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι οι αστυνομικοί είναι άνθρωποι, τις περισσότερες φορές, λαϊκής καταγωγής. Αυτό δεν λέει τίποτα. Είναι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου σε σχέση με την αποστολή τους».

Μάλιστα, κυρία Σαπουνά.

Την επόμενη φορά που θα δώσουν ραντεβού θανάτου, γαύροι και βάζελοι, με 500 μηχανές, γκλομπς, ρόπαλα, τσεκούρια, μολότωφ, σουγιάδες, σπαθιά, σιδηρογροθιές, ξυραφάκια μέσα σε πατάτες, στιλέτα, χειροβομβίδες, αλυσίδες και χασαπομάχαιρα, να στείλετε τους οικονομολόγους του κόμματός σας να καθαρίσουν ακαδημαϊκά. 
Να εξηγήσουν στα παιδιά ότι αυτό που κάνουν, είναι σύμφωνα με τον Μαρκούζε "κοινωνική εκτροπή", οπότε αυτοί θα σας απαντήσουν "ουγκ!" και θα διαλυθούν ησύχως...

Κομμουνιστής, υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ, μέλος της νέας ΟΠΛΑ δέρνει διαδηλωτή. Το όνομά του είναι Πουλικογιάννης ενώ ΕΛΑΣ και ελληνική δικαιοσύνη κάνουν πως δεν τον βλέπουν....Έτσι Λιάννα;

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ! ΑΡΧΙΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ!
Πρόκειται για τον ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΩΤΗΡΙΟ ( Μεταλλεργάτη, Πρόεδρο Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά ΠΟΕΜ ) Υποψήφιο του ΚΚΕ στην Β' Πειραιά , βάσει της επίσημης ανακοίνωσης γραφείου του κόμματος www.kke.gr
Ακολουθει φωτογραφικό υλικό με παλιό ειρηνικό και ''κομμουνιστικό'' πάντα ακτιβισμό του εν λόγω ατόμου στα γεγονότα της 20ής Οκτωβρίου 2011 που το ΚΚΕ προσπάθησε να προστατεύσει το  κοινοβούλιο από το μένος ολων...

Έκκληση σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Δυστυχώς η επιβεβαίωση για όσα εδώ και μεγάλο διάστημα υποστηρίζουμε, έρχεται με τον πλέον οδυνηρό τρόπο για τα πολιτικά πράγματα σ’ αυτό το τόπο. Από την ώρα που η Ελλάδα γέμισε κυριολεκτικά με «εισαγγελείς», που μετέτρεψαν το δημόσιο βίο σε «λαϊκό δικαστήριο», δεν πρέπει να ξαφνιαζόμαστε για όλα αυτά που συνέβησαν στο τηλεοπτικό πλατό του Αντέννα. Η Ακροδεξιά με την πλέον απεχθή έκφρασή της, τον εθνικιστικό σοσιαλισμό της «Χρυσής Αυγής», ήταν αναμενόμενο να αναλάβει δράση προκειμένου να «καθαρίσει» τους πολιτικούς.
Αναρωτήθηκε όμως κανείς απ’ όλους αυτούς που σήμερα καταδικάζουν αυτά τα εκφυλλιστικά φαινόμενα, τι ήταν η «Χρυσή Αυγή» πριν από μόλις λίγους μήνες πριν; Μια περιθωριακή οργάνωση που μετά βίας συγκέντρωνε ένα ποσοστό που δεν ξεπερνούσε τη μισή μονάδα. Η ανικανότητα όμως του κράτους και των δυνάμεων της τάξης, σε συνδυασμό με την...

Αγκαλιά με τους Σκοπιανούς οι Μάνος και Τζήμερος!Η πρώτη κουβέντα που μας πέρασε από το μυαλό όταν πληροφορηθήκαμε την ακόλουθη είδηση, είναι «άλλος για μαύρισμα»! Και φυσικά δεν μιλάμε για… σολάριουμ, αλλά για την κάλπη που θα υποφέρει από τον όγκο των… τενεκέδων που διεκδικούν τη ψήφο μας. Όταν όμως ανακαλύπτεις κατά τύχη ότι ο Θάνος Τζήμερος (τελικά ήταν όντως και Μάρτυρας του Ιεχωβά που διαβάσαμε στον Τύπο; Γεμάτο εμπειρίες αυτό το παιδί) κατεβαίνει στις εκλογές έχοντας «πάρει αγκαλιά» το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, την αυτοαποκαλούμενη ως «μακεδονική» οργάνωση που αμφισβητεί ουσιαστικά τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην ελληνική Μακεδονία, δεν θέλεις πολύ για να ξεχάσεις ότι θετικό – περί λογικών συμπερασμάτων και προτάσεων στο πρόγραμμά του – έχεις γράψει γι’ αυτόν. Δηλαδή, ο αθεόφοβος συνεργάζεται με αυτούς που ζητούν να εισαχθεί η διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας στα σχολεία, αποκαλούν τη Φλώρινα Λερίν, την Έδεσσα Βόντεν, το Κιλκίς Κουκούς, την Καστοριά Κοστούρ και τη Θεσσαλονίκη Σολούν, υποστηρίζοντας ότι το «αιγαιατικό τμήμα της Μακεδονίας», τελεί υπό… ελληνική κατοχή! Έχουμε παρανοήσει τελείως; Αυτό που προκύπτει όμως είναι ότι δεν φταίει ο Τζήμερος, αλλά εμείς! Μια λίγο πιο προσεκτική ματιά στο ψηφοδέλτιό του θα αποκάλυπτε ότι εκτός του «σεσημασμένου» Γρηγόρη Βαλλιανάτου (στην τρίτη θέση της Α΄ Αθηνών) ο οποίος κατάφερε να αποπεμφθεί ως ακραίος ακόμα και από τον Γιώργο Παπανδρέου (!!!) το κόμμα περιλαμβάνει και τον… πολυγραφότατο πολιτικό μηχανικό και αρθρογράφο, Διονύσιο Γουσέτη, πρώην μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού και πρώην μέλος της Κ.Ε. και υποψήφιο βουλευτή του Συνασπισμού, που είδε το φως το αληθινό (!) και ξαφνικά μας προέκυψε ιδρυτικό μέλος της Δράσης και κατέλαβε κιόλας την τελευταία τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του «Δράση-Δημιουργία Ξανά». Ποιος είναι όμως ο Γουσέτης; Οι «αρετές» του πολλές. Υπερασπιστής του Σχεδίου Ανάν, των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης»… Ρε που βρέθηκαν όλοι τούτοι! Ποιος τους σπρώχνει;


Η πρώτη κουβέντα που μας πέρασε από το μυαλό όταν πληροφορηθήκαμε την ακόλουθη είδηση, είναι «άλλος για μαύρισμα»! Και φυσικά δεν μιλάμε για… σολάριουμ, αλλά για την κάλπη που θα υποφέρει από τον όγκο των… τενεκέδων που διεκδικούν τη ψήφο μας.
Όταν όμως ανακαλύπτεις κατά τύχη ότι ο Θάνος Τζήμερος (τελικά ήταν όντως και Μάρτυρας του Ιεχωβά που διαβάσαμε στον Τύπο; Γεμάτο εμπειρίες αυτό το παιδί) κατεβαίνει στις εκλογές έχοντας «πάρει αγκαλιά» το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, την αυτοαποκαλούμενη ως «μακεδονική» οργάνωση που αμφισβητεί ουσιαστικά τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην ελληνική Μακεδονία, δεν θέλεις πολύ για να ξεχάσεις ότι θετικό – περί λογικών συμπερασμάτων και προτάσεων στο...

Ο αποτυχημένος..ο νέος και....τα φάρμακα του κοσμάκη!


Ελληνα, τον είδες ή μάλλον τον άκουσες τον αποτυχημένο ή μάλλον..το πιο αποτυχημένο... μήν αρχίσω τις βρισιές και ξέρεις μετά....που προσπθαούσε να πετάξει ή μάλλον, να δικαιολογηθεί βρίζοντας τον άλλον στο πάνελ;
Ετσι είναι φίλερ μου!
Και σε ένα άλλο πιο παλιό βιντεάκι που έχω αναρτήσει, κατηγορούσε και τον πρώην μεγάλο και τρανό αγκόρι...ξέρεις ποιο λέω.. κείνο που'λεγε συνεχώς πως 'ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"!
Αλλά έτσι είναι.. " ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται" !
Οσον αφορά τον νέο υπουργό τί να μας πεί κι αυτός..δεν ξέρει τί λέει και που πατά...την άλλη την κυρία που ωρύοταν την άκουσε;;; Η μάλλον επικεντρώθηκε στο γεγονός πως γνωρίζει περί καρκίνου και πως κάνει κι αυτός τις έρευνές του;

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ...

Πέρα από την θυσία και την αντίσταση πρέπει να υπάρχει στόχος. Από μόνες τους έχουν οντότητα, αλλά όχι νόημα. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν αρκεί να λέμε στον λαό ότι πρέπει να αντέξει, αν δεν έχουμε κανένα σκοπό.

του ΝΙΚΟΥ ΛΥΓΕΡΟΥ

Δεν μπορεί να κάνεις αιώνια υπομονή, πρέπει να πετύχεις κάτι για να εξελιχθείς. Ο λαός της Ελλάδας είναι ικανός για κατορθώματα και ακόμα και θαύματα αν είναι πεπεισμένος ότι έχει νόημα. Διότι, όπως δεν πιστεύει στις αρχές, πρέπει να βλέπει την αξία του έργου για να συμβάλλει δυναμικά στην υλοποίηση του.

Αυτήν την περίοδο όλοι οι πολιτικοί κατάλαβαν ότι...

Ο ελληνικός λαός θέλει και αυτός μια Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Γι’ αυτό το λόγο, σιγά σιγά όλα τα κόμματα αλλάζουν το ύφος τους, για να συγκλίνουν προς αυτήν την άποψη. Βέβαια μερικά λειτουργούν μόνο ρητορικά και θέλουν περισσότερο να δείξουν ότι κάνουν κάτι, παρά να το κάνουν πραγματικά. Κάνουν όμως ένα τεράστιο στρατηγικό λάθος, διότι...

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Η ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Αναρτήθηκε χθες Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 στην επίσημη ιστοσελίδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ anexartitoiellines.gr, για δημόσια διαβούλευση, η τελική πρόταση Εθνικής Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Κινήματος.

Η πρώτη ανάρτηση έγινε λίγο νωρίτερα από το facebook του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου, με τον εξής πρόλογο:


«Όλες οι απόψεις που στείλατε για την παιδεία, 3755 πολίτες σε εσωτερική διαβούλευση διαμόρφωσαν την τελική πρόταση μας».


ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Εθνικής Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού


Θεσμικές Μεταβολές


Αναθεωρούμε το άρθρο 16 του Συντάγματος για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών ΑΕΙ. Με την αναθεώρηση του Άρθρου 16 αίρεται μια συνταγματική απαγόρευση και συγχρόνως τίθενται οι βάσεις για την πραγματική ενεργοποίηση της παιδείας ως μοχλό εξέλιξης του έθνους, καθώς και...

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ! Συζητήσεις για νέο κόμμα από νυν και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ...

Αυτοί οι άνθρωποι στην φωτογραφία είναι εκτός από αλήτες και βλάκες. Θέλουν πάση θυσία να επιβάλλουν την παρουσία τους στους Έλληνες και δεν καταλαβαίνουν ότι, με την ανικανότητα και την ανεπάρκεια που τους διακρίνει, αποτελούν όχι απλά μέρος αλλά την αιτία του προβλήματος της χώρας αυτοί οι ίδιοι και όχι τα κόμματα που τους φιλοξένησαν. Και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί σε όλα τα κόμματα, με τους περισσότερους στην Νέα Δημοκρατία. Ο κάθε αποτυχημένος αλήτης, αφού δοκιμάσθηκε ποικιλοτρόπως στην πολιτική σκηνή (κεντρική ή και αυτοδιοικητική) και μας έκανε γνωστή την μετριότητά του, αποφασίζει τελικά να μας αποδείξει πόσο άγνοια έχει του εαυτού του σκαρώνοντας και έναν νέο φορέα είτε «σκέψης» είναι αυτός, είτε πολιτικός σχηματισμός  για να επιστρέψει τελικά στο αρχικό του κόμμα με τον αέρα του διεκδικητή, του «καταξιωμένου» και με διάθεση ρεβανσισμού. Και το χειροτέρο; Τους ακολουθούν πλήθος ραγιάδων υποτακτικών, υπηρετών, ανθρώπων που την μόνη δουλειά που ξέρουν είναι να κουβαλούν την ομπρέλα ή το παλτό και την βαλίτσα του «μεγαλοστελέχους» και που, εκτός από την δουλικότητα, δεν έχουν κανένα άλλο προσόν,  και όμως επιστρέφουν και αυτοί με τον αέρα του νικητή- διεκδικητή. Παραδείγματα πάμπολλα και δεν έχετε παρά...

Η σημασία της κυβερνητικής απάντησης στον Ερντογάν


Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, σε μια περίοδο πολιτικής αναταραχής τις οποίες συνήθως εκμεταλλεύεται η Τουρκία για να εγγράψει νέες διεκδικήσεις στα ελληνοτουρκικά προκαλώντας κρίσεις, μια ελληνική κυβέρνηση έδειξε σοβαρά αντανακλαστικά και ετοιμότητα, απαντώντας με εξαιρετικά εύστοχο σχόλιο στις αθλιότητες του Ερντογάν.
Πριν αναφέρουμε την απάντηση οφείλουμε να εξηγήσουμε για ποιον λόγο θεωρούμε σοβαρή υπόθεση την επιτυχημένη κυβερνητική αντίδραση δια του εκπροσώπου Δημήτρη Τσιόδρα: Ο λόγος δεν συνδέεται με οποιοδήποτε «αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας», αλλά με ψυχρό λογικό υπολογισμό της κατάστασης.
Η κυβέρνηση, χωρίς να το καταλαβαίνει – εύλογα – ο πολύς κόσμος με την ετοιμότητα και τη εύστοχη απάντησή της, ενίσχυσε την εικόνα που ξεκινάει από την σημαντική δραστηριότητα των Ενόπλων Δυνάμεων που συνοψίζεται στο ακόλουθο: «Ούτε να το σκέφτεστε ότι θα...

Χρυσή Αυγή - Διαφημιστικό Σπότ

Ραγδαίες εξελίξεις τα επόμενα 24ωρα...

Του Γιάννη Αγγέλη

Η γερμανική άρνηση για δάνειο στις ισπανικές τράπεζες χωρίς “μνημόνιο” φαίνεται να οδηγεί σε ένα νέο δανειακό σχήμα που αυξάνει ισόποσα το ισπανικό χρέος αλλά οδηγεί σε “βίαιη” αναδιάρθρωση του ισπανικού τραπεζικού συστήματος. Η εναλλακτική πρόταση για ευθεία χρηματοδότηση των ισπανικών τραπεζών από το EFSF φαίνεται να εγκαταλείπεται τουλάχιστον προς το παρόν.

Νεότερες πληροφορίες από το Βερολίνο αναφέρουν ότι χθες στο Λουξεμβούργο, στην έδρα του EFSF συζητήθηκε “τεχνικά” η δυνατότητα να δοθεί ένα δάνειο στο ισπανικό κρατικό Ταμείο διάσωσης το FROB με χαμηλά επιτόκια.

Το δάνειο αυτό θα δοθεί με την μορφή κρατικού δανείου και την υποχρέωση της ισπανικής κυβέρνησης για άμεση συγχώνευση των τραπεζών που είναι βιώσιμες και την εκκαθάριση όσων δεν είναι βιώσιμες στην βάση έκθεσης που θα δόσουν μέχρι...

Σαμαράς: Εγώ ήμουν ο αρχιτέκτονας του αντιμνημονίου !!! Δήλωσε μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή.

Αρχιτέκτονα του αντιμνημονίου χαρακτήρισε τον εαυτό του ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή του «e-nikos», εξηγώντας ότι δεν υπέγραψε τη συνέχιση του Μνημονίου αλλά την αλλαγή του. «Θα μπορούσα να επιμείνω και να έπαιρνα 60% αλλά εκείνη την στιγμή έβαλα την πατρίδα πάνω από το συμφέρον μας», πρόσθεσε.
Υποστήριξε ότι η ΝΔ έχει ένα πρόγραμμα πλήρες και κοστολογημένο από το οποίο οι πολίτες κερδίζουν δουλειές, σταθερότητα του ευρώ, ανάπτυξη και ανακούφιση για τα χρέη του.
Σε ερώτηση για το ποιές είναι οι κόκκινες γραμμές του, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Ό,τι έχουμε βάλει μπροστά για να το αλλάξουμε, το έχουμε βρει...

Σοκ και Δέος: Από τον Σουν Τσου στα παλικάρια της φακής

Επειδή βλέπω διάφορους «πολεμάρχους» - άσχετα από το πού υπηρέτησαν την θητεία τους – έτοιμους να ζωστούν με πυρομαχικά και να γίνουν ολοκαύτωμα, πιστεύοντας πως μαζί τους θα πάρουν τον υπόλοιπο κόσμο, νομίζω ότι είναι χρήσιμο να θυμηθούμε την παρακάτω πραγματική ιστορία: 

«Δεν το καταλαβαίνουμε», είχε πει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ όταν ο απόστρατος αεροπόρος Χάρλαν Ούλμαν επέμεινε ότι το δόγμα «Σοκ και Δέος» έπρεπε να εφαρμοσθεί τόσο στον στρατιωτικό, όσο και στον επικοινωνιακό τομέα. 

Το κατάλαβε όταν ο Ούλμαν του διηγήθηκε την ιστορία του Σουν Τσου, πολεμιστή και φιλόσοφου της αρχαίας Κίνας, που πρώτος έθεσε τα θεμέλια του συγκεκριμένου δόγματος. 

Ο Σουν-Τσου επρόκειτο να προσληφθεί ως στρατηγός από τον αυτοκράτορα. 

Αντί εξετάσεων, ο αυτοκράτορας του ζήτησε να διδάξει τις...

Ποια Ευρώπη;

Η μόνη βεβαιότητα είναι ότι Ενωμένη Ευρώπη δεν υπάρχει. Ο κάθε ηγέτης αντιλαμβάνεται ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και ακολουθεί το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω»
Picture 0 for Ποια Ευρώπη;
Όταν ακούω να γίνεται λόγος για την «Ευρώπη», μου έρχονται στο νου τα λόγια ενός Ελληνοαμερικανού πολιτικού, που κάνοντάς του λόγο για τη συμπεριφορά των Ηνωμένων Πολιτειών, με διέκοψε λέγοντας ότι πρέπει να είμαι συγκεκριμένος όταν αναφέρομαι στις ΗΠΑ.
Τι εννοώ δηλαδή: Την κυβέρνηση, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα λόμπις, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας (το NSA, που τότε δεν είχε υποβαθμιστεί), τις πολυεθνικές (και ποιες: των οπλικών συστημάτων ή...

«Όχι» Γκρουέφσκι σε «Βόρεια Μακεδονία» και «erga omnes».

Αδιάλλακτος στο ενδεχόμενο συμβιβασμού με την Ελλάδα

Γράφει ο Παναγιώτης Σαββίδης
Απορρίπτει ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων (erga omnes), ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Νικόλα Γκρουέφσκι, για επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα.Μιλώντας στο «Kanal 5» των Σκοπίων, ο Γκρουέφσκι εμφανίστηκε αρνητικός στην αποδοχή γεωγραφικού προσδιορισμού για την ονομασία της χώρας, όπως «Βόρεια Μακεδονία» που μετά την πρόσφατη σύνοδο του ΝΑΤΟ, επανήλθε και πάλι στην επιφάνεια.
«Ο γεωγραφικός προσδιορισμός μπροστά από το «Μακεδονία» θα πλήξει...

Ποιά ήταν η ατζέντα της BILDERBERG για το 2012

Ποιά ήταν η ατζέντα της BILDERBERG για το 2012Ο πραγματικός σκοπός των διαδοχικών “πακέτων” που παραλαμβάνει η Ελλάδα δεν είναι η αποπληρωμή του χρέους της, αλλά η καταστροφή του ελληνικού κράτους

“Τα έθνη του κόσμου πέφτουν το ένα μετά το άλλο. Ενώ προσπαθούν να διαπραγματευτούν τα χρέη τους, καταστρέφονται και υποκαθίστανται από μια παγκόσμια φασιστική δικτατορία των τεχνοκρατών. Οι οικογένειες χάνουν τις αποταμιεύσεις μιας ολόκληρης ζωής”.      Daniel Estulin


Στον απόηχο της φετινής συνόδου της Λέσχης Bilderberg, το Σαββατοκυρίακο στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, μια συνέντευξη που έδωσε ο γνωστός Ισπανός δημοσιογράφος και συγγραφέας, Daniel Estulin, δίνει το στίγμα των θεμάτων που εμφανίζονται σε πρώτο πλάνο ως ο κύριος άξονας για τους συνέδρους, τα ισχυρά μέλη της παγκόσμιας ελίτ που έλαβαν πρόσκληση για να συμμετάσχουν στην φετινή σύνοδο.
Η συνέντευξη παραχωρήθηκε την 1η μέρα της συνόδου (31/05) στον γνωστό πολέμιο της σκοτεινής Λέσχης και ιδιοκτήτη του διαδικτυακού καναλιού Ιnfowars, Alex Jones [φωτο], και μεταδόθηκε ζωντανά μέσω...

Ο Μπαλάφας ξέρει

Γράφει
ο Στέφανος Κασιμάτης

Θα έλεγα, με την ορμή της συνήθειας, ότι είναι «εκπληκτικό». Αντιλαμβάνομαι όμως ότι είναι απολύτως ταιριαστό με την απερισκεψία όσων κηρύττουν την καταγγελία του Μνημονίου να μην σταθμίζουν καθόλου τις πολιτικές συνέπειες, που θα είχε τυχόν έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη.
Δεν χωρεί αμφιβολία ότι, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ εννοεί όσα περιλαμβάνει το οικονομικό πρόγραμμά του, η έξοδος της χώρας από το ευρώ μπορεί να θεωρείται βεβαία. Θα μας 
επιβληθεί ως η μόνη δυνατή επιλογή έναντι του λιμού, όταν μια κυβέρνηση Τσίπρα καταγγείλει το Μνημόνιο. 
Διότι με τι θα πληρώνει το έλλειμμα του προϋπολογισμού, αν όχι με ένα εθνικό νόμισμα το οποίο θα εκδίδει κατά βούληση; 
Βραχυπρόθεσμα, η κοινωνική αναταραχή που θα...

Μήπως σας λένε Ελισάβετ; Δουλοπρέπεια και ραγιαδισμός

Η παραπλέυρως διαφήμιση δημοσιεύτηκε στις 4/6/2012 στην εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος της Κύπρου. Τι γράφει στην εικόνα;
«Ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής κ. Μάθιου Κιντ, υλοποιώντας μια ιδέα των εφημερίδων Ο Φιλελεύθερος και The Cyprus Weekly, αποφάσισε να τιμήσει τις Ελισάβετ της Κύπρου, που βαφτίστηκαν έτσι προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Αν λοιπόν σας λένε Ελισάβετ και γεννηθήκατε το 1952 ή μετά, η Ύπατη Αρμοστεία αναμένει τηλεφώνημά σας στο …»

Το πρώτο που αισθάνεται κανείς βλέποντας αυτή την πρόσκληση της Βρετανικής Πρεσβείας στην Κύπρο, είναι αγανάκτηση γι’ αυτούς που ενεργούν με δουλοπρέπεια και ραγιαδισμό. Επικοινώνησα με φίλους στην Κύπρο και κατάλαβα τον θυμό και τον αποτροπιασμό τους. Παραθέτω στη συνέχεια τις σκέψεις ενός Κύπριου, όπως τις δημοσίευσε στο blog ΕΝΩΣΙΣ με επικεφαλίδα «Μήπως έχετε μουρλαθεί;». Τα λέει όλα. Η Βασίλισσα Ελισάβετ, δεν είναι μία άλλη βασίλισσα, ούτε είναι μία συμβολική γιαγιά των Άγγλων, αλλά ένα πολύ συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο, άμεσα...

Κι ένας αράπης να σας κάνει αέρα

Γράφει η Λώρη Κέζα


Το γενικό πλαίσιο το ξεχνάμε, τι εστί «κομμουνισμός», τι υπήρξε η Σοβιετική Ενωση, πώς πορεύτηκε στον χρόνο το ΚΚΕ.
Τα ξεχνάμε και πάμε απευθείας στον 21ο αιώνα, σε μια χώρα που παράγει ελάχιστα, έχει άδεια ταμεία και ζει με δανεικά.
Σε αυτή τη χώρα λοιπόν πολιτεύεται η κυρία Αλέκα Παπαρήγα η οποία τους αποκαλεί όλους «λαϊκιστές».
Εκείνη απευθύνεται στον λαό με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αίσθημα ευθύνης.
Επικαλείται τη λογική και προτείνει πρόγραμμα ανάπτυξης που «δεν είναι για τη Δευτέρα Παρουσία».
Θα εξασφαλίσει λοιπόν «μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους», δηλαδή θα
μειώσει την ανεργία από το 20% στο 0%.
Αν όμως τύχει και κάποιος βρεθεί χωρίς δουλειά θα του δίνει επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ (περισσότερα από όσα λαμβάνουν σήμερα οι...

Μεταξύ σοβαρού και αστείου

Πριν από λίγες μόλις ημέρες είχα επισημάνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, πλησιάζοντας στην ημερομηνία των εκλογών, θα προσπαθήσει να αποφύγει αυτό για το οποίο δεν είχε προετοιμασθεί όταν ξεκινούσε η προεκλογική αναμέτρηση εδώ και δύο μήνες. Να κυβερνήσει προκειμένου να εφαρμόσει αυτά που προγραμματικά υπόσχεται.
Να ξεκινήσουμε απ’ τα σοβαρά ή αυτά που κατά τεκμήριο θα μπορούσαν να θεωρηθούν σοβαρά. Στη συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τους πρεσβευτές των χωρών των G20. Νομίζω ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιέπλεξε περισσότερο τα πράγματα με τις θέσεις που ανέπτυξε, ενώ άφησε στον αέρα τη θέση που έχει πάρει για την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.
Είναι προφανές ότι ένα κόμμα που θέλει να κυβερνήσει δεν...