Σελίδες

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Τρόικα προς Έλληνες: Αγαπούλες τις… κουκούλες…

         

«Η κυβέρνηση θα βελτιώσει το σύστημα προστασίας πληροφοριοδοτών οι οποίοι αναφέρουν περιπτώσεις διαφθοράς». Είναι και αυτή μια απαίτηση της τρόικας η οποία έχει συμπεριληφθεί στο μνημόνιο.

Με βάση την αναφορά όσοι καρφώσουν φοροφυγάδες, επίορκους ελεγκτές και άλλους παραβάτες, θα απολαμβάνουν σειράς προνομίων μεταξύ των οποίων και η φορολογική ασυλία.

Στο τεχνικό κείμενο του μνημονίου, έχει συμπεριληφθεί πίνακας με εξαιρετικά φιλόδοξους στόχους όσον αφορά στην είσπραξη εσόδων από τα πρόστιμα και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Το μνημόνιο εκτός από την επιβράβευση της… ρουφιανιάς προβλέπει και...

Αδίκως κατηγορείται ο Α. Σαμαράς... Η άποψη (που εδώ που τα λέμε είναι ενδιαφέρουσα) του Antilogos-gr.


 

Δεν πέρασαν παρά μόνο δύο (σχεδόν) μέρες από την Κυριακή που ομολογούσα ότι για Πρώτη φορά δεν έχω σαφή άποψη και τόνιζα ότι ΧΑΙΡΟΜΑΙ που δεν αποφασίζω ΕΓΩ για το μέλλον της χώρας...


Χρειάστηκε μεν ελάχιστος χρόνος για να σχηματίσω άποψη , αλλά φρόντισαν οι "φίλοι" και οι "εχθροί" της χώρας να βοηθήσουν σε αυτό ...

Αποδεικνύεται πλέον ότι ο Σαμαράς προτίμησε να ΘΥΣΙΑΣΕΙ την προσωπική του επιτυχία , την εφήμερη δόξα του , τα ΩΣΑΝΝΑ που θα έψαλλαν ορισμένοι για λίγες ώρες , τα προσωρινά κομματικά κέρδη , μπροστά...

Η Ρώμη απέσυρε την υποψηφιότητά της για την Ολυμπιάδα του 2020


Θα ήταν πολυτέλεια η διαξαγωγή Ολυμπιακών Αγώνων στην Ιταλία σε περίοδο ύφεσης, σύμφωνα με τον Μάριο Μόντι.Θα ήταν πολυτέλεια η διαξαγωγή Ολυμπιακών Αγώνων στην Ιταλία σε περίοδο ύφεσης, σύμφωνα με τον Μάριο Μόντι.
Ρώμη: Ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι «απέσυρε» την υποψηφιότητα της Ρώμης για την διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2020, όπως μετέδωσε η ιταλική τηλεόραση Tg5.

Η ιταλική πρωτεύουσα δεν πρόκειται να καταθέσει επίσημη αίτηση για την διοργάνωση των Αγώνων. Η σχετική διορία όπως έχει ανακοινωθεί λήγει αύριο.

Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα ενημέρωσης η απόφαση επηρεάστηκε...

Ερώτηση-μήνυμα 44 «προεδρικών» του ΠΑΣΟΚ στον Βενιζέλο [ονόματα]


Ερώτηση-μήνυμα 44 «προεδρικών» του ΠΑΣΟΚ στον Βενιζέλο [ονόματα]Σαφές μήνυμα στέλνουν 44 προεδρικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον γραμματέα Μιχάλη Καρχιμάκη, στο υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
Με αιχμές κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου, οι βουλευτές κινούμενοι σαφέστατα στη γραμμή του Γιώργου Παπανδρέου σε σχέση με τις ευθύνες των τραπεζών για την κρίση της οικονομίας ζητούν από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να κατατεθούν στη Βουλή τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενήργησε η Black Rock στα χαρτοφυλάκια των δανείων και των τραπεζών.
Ταυτοχρόνως, ζητούν να ενημερωθούν για τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε ως προς τη διεξαγωγή των αποτελεσμάτων, αλλά και κατά πόσο πραγματοποιήθηκε από τη Black Rock έλεγχος για τις εκτός Ελλάδος θυγατρικές των τραπεζών, τις ανώνυμες ή off shore εταιρείες τους και αν ναι, το αντίστοιχο αποτέλεσμα.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Οπως είναι γνωστό, ο ελεγκτικός οίκος BlackRock έχει πραγματοποιήσει διαγνωστικό έλεγχο στα χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών με σκοπό να προσδιορισθεί η ...

Αλλάζει ο φασισμός; Ο κομμουνιστής δημοκράτης (αν είναι δυνατόν) Χριστόφιας δεν δέχεται και υποψία έστω κριτικής!!!!


«Δεν κατάλαβα ακόμα τι τον πείραξε»

«Εγώ πρέπει να νιώθω θιγμένος και όχι αυτός», μας είπε ο Κώστας Χριστοφίδης κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση του Δημήτρη Χριστόφια
«Δεν έχω καταλάβει ακόμα τι πείραξε τον Πρόεδρο Χριστόφια και νομίζω ότι εγώ πρέπει να νιώθω θιγμένος και όχι αυτός», ανέφερε χθες στη «Σ» ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κώστας Χριστοφίδης, κληθείς να σχολιάσει το επεισόδιο της περασμένης Παρασκευής κατά την τελετή αποφοίτησης των μεταπτυχιακών φοιτητών.
Όπως είναι γνωστό, στην ομιλία του ο κ. Χριστοφίδης στη διάρκεια της τελετής και παρόντος και του Προέδρου της Δημοκρατίας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «ο λαός μας και οι επόμενες γενιές αξίζουν κάτι καλύτερο, αξίζουν περισσότερη δημοκρατία και περισσότερη λογοδοσία, είναι μια μεγάλη ευκαιρία μέσα από τη θλίψη και τα γεγονότα του καλοκαιριού, να στήσουμε κάτι εντελώς καινούργιο, πιο υγιές και πιο σύγχρονο».
Αντιδρώντας άμεσα και φανερά ενοχλημένος από τις αναφορές του Πρύτανη ο κ. Χριστόφιας μετά που τέλειωσε τη δική του ομιλία, είπε ότι δεν του αρέσει να είναι το τιμώμενο πρόσωπο σε μία εκδήλωση και να «γίνονται διαλέξεις από καθέδρας και να ακούει τα εξ αμάξης»
.
«Κάθε λέξη έχει τη σημασία της»

«Έχω μόνο να πω ότι ήταν μια ομιλία δημόσια, δημοσιεύεται στις εφημερίδες σήμερα απ' ό,τι ξέρω και η κοινωνία μπορεί να κρίνει», μας ανέφερε χθες στην τηλεφωνική...

Μανώλης σε Σαμαρά: «Συνεχίστε χέρι χέρι με Παπανδρέου και Βενιζέλο»


Μανώλης σε Σαμαρά: «Συνεχίστε χέρι χέρι με Παπανδρέου και Βενιζέλο»
Με μια σκληρή δήλωση εναντίον του Αντώνη Σαμαρά  ο Γιάννης Μανώλης προανήγγειλε την αποχώρηση του απο την Νεα Δημοκρατία.
«Συνεχίστε χωρίς εμάς κύριε πρόεδρε, χέρι-χέρι με τους κυρίους Βενιζέλο - Παπανδρέου. Αλλωστε, δεν έχετε πια καμία διαφορά» είπε ο πρώην στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ   «Απαντώντας στο δίλημμα που έθεσε ο πρόεδρος, μετά την υπόδειξη του Άρη, ή ψηφίζετε και στηρίζετε το μνημόνιο ή οι δρόμοι μας χωρίζουν και διαγράφεστε, δηλώνω πως πράγματι οι δρόμοι μας χωρίζουν» τόνισε και συμπλήρωσε : «Εμείς παραμένουμε σταθεροί στο δρόμο που ο πρόεδρος χάραξε και ακολούθησε δύο χρόνια. Αυτός επέλεξε να αλλάξει δρόμο, κάνοντας μεγάλη στροφή, διαγράφοντας το 1/3 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και απειλώντας τα στελέχη ότι, αν γίνουν δηλωσίες υπερ του μνημονίου, δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ».

Το περιεχόμενο του κειμένου είναι ανατριχιαστικό και απορεί κανείς πως μπορεί κάποιοι έχουν εκπέσει του εθνικού φρονήματος σε τέτοιο βαθμό ώστε να ψηφίζουν τέτοιο κείμενο


Το τέλος της εθνικής μας κυριαρχίας - "Κατάσχεση δημόσιας περιουσίας, σύλληψη... "
Ένα συγκλονιστικό απόσπασμα από το νέο Μνημόνιο που αποδεικνύει ότι όχι απλώς παραδίδεται η χώρα στους ξένους δανειστές, αλλά όπως το defencenet.gr έχει αποκαλύψει ανοίγει το δρόμο ακόμα και για επέμβαση των στρατιωτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, αλλά και συλλήψεις Ελλήνων δημόσιων λειτουργών στο εξωτερικό ή όπου βρίσκονται, δημοσιεύουμε σήμερα. Πρόκειται όχι για επιστροφή στην βαυαροκρατία, αλλά επιστροφή στην Φραγκοκρατία.

Ιδού τι αναφέρει το κείμενο της ντροπής που υπερψήφισαν οι 199 βουλευτές της εθνικής αντιπροσωπείας:

"Κάθε ένα από τα (σ.σ.: συμβεβλημένα) μέρη αμετάκλητα και χωρίς όρους αίρει κάθε ασυλία την οποία έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν στο μέλλον σε σχέση με τον εαυτό τους ή τα περιουσιακά τους στοιχεία ή έσοδα από νομικές διαδικασίες  που σχετίζονται με αυτή την Συμφωνία. Κάθε ασυλία συμπεριλαμβανομένης χωρίς περιορισμούς ασυλία από (σ.σ.: συνέπειες) μήνυσης/αγωγής, αποφάσεις δικαστηρίων ή άλλη αρχή, από σύλληψη, κράτηση ή  περιοριστικό  ένταλμα πριν από την ανακοίνωση της δικαστικής απόφαση και από κάθε μορφή εκτέλεσης και επιβολής κατά αυτής, των περιουσιακών της στοιχείων ή έσοδα μετά την...

Τα ψιλά γράμματα του Μνημονίου της ντροπής


Με το αγγλικό δίκαιο και τις βαριές υποθήκες του βαδίζει χέρι χέρι το PSI, ενώ οι ελπίδες για αναιμική ανάκαμψη της οικονομίας εμφιλοχωρούν στα τελευταία τρίμηνα του 2013.
Απαράβατος όρος των δανειακών συμβάσεων είναι η υποχρέωση από την πλευρά της Ελλάδας ότι, σε περίπτωση που φανεί ότι κάτι δεν πάει καλά, τότε θα υπάρξουν και νέα μέτρα, κυρίως στις κοινωνικές δαπάνες, τις δαπάνες μισθοδοσίας και στο σκέλος της άμυνας...

Η αποπληρωμή των δόσεων του νέου δανείου, σύμφωνα με τη σύμβαση, θα ξεκινήσει το 2013 και θα ολοκληρωθεί το 2042. Σήμερα το δημόσιο χρέος ανέρχεται στα 368 δισ. ευρώ (169% του ΑΕΠ) και οι περισσότερες λήξεις εντοπίζονται στα επόμενα χρόνια.

Στη συνέχεια, ακολουθεί η καταγραφή μιας σειράς από μικρές λεπτομέρειες του νέου...

Κρίμα... αστοχήσατε!


Η Αθήνα παραδόθηκε για μια ακόμη φορά στα χέρια των βανδάλων, την στιγμή που όλη η Ελλάδα παραδίνονταν στα χέρια των τοκογλύφων. Είδαμε πάλι το χιλιοπαιγμένο έργο που έχει καταντήσει πια κουραστικό. Ατενίζοντας την επαναλαμβανόμενη σαπουνόπερα στις μικρές οθόνες ο συγχυσμένος κι απελπισμένος πολίτης δεν ξέρει πια αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει.
Οι μαριονέτες των πολιτικάντηδων είπαν για ακόμη μια φορά τις ίδιες τετριμμένες και απίστευτες πια δικαιολογίες για την κατάντια της κοινωνίας και τα νέα δεινά που μας...

«Καστελόριζο: Σημείο έκρηξης;». Η απογοήτευση των κατοίκων από την έλλειψη ενδιαφέροντος της πολιτείας για το νησί


Το ενδιαφέρον διεθνών παρατηρητών για τα αποθέματα υδρογονανθράκων στο Καστελόριζο, όπως προκύπτει από το άρθρο του Αμερικανού αναλυτή, Ντάνιελ Πάιπς.
Picture 0 for «Καστελόριζο: Σημείο έκρηξης;»
Το Καστελόριζο άρχισε να συγκεντρώνει την προσοχή και των διεθνών παρατηρητών, οι οποίοι ανακαλύπτουν τη δυσανάλογη με το μέγεθός του σημασία, στον τομέα της εκμετάλλευσης των αποθεμάτων υδρογονανθράκων της Μεσογείου.
Διαβάσαμε με προσοχή το άρθρο του Αμερικανού αναλυτή, κ. Ντάνιελ Πάιπς, στο «National Review Online» (με την παρακίνηση του «strategyreports»), ο οποίος περιγράφει με μελανά χρώματα τη «διπλωματία των κανονιοφόρων» της Τουρκίας, ενώ καλεί την Ε.Ε. να υποστηρίξει την Ελλάδα στην ανακήρυξη Αποκλειστικής...

H Εθνική υποτέλεια ως Εθνική ιδεολογία



Σπύρος Παπαγιάννης
Τις τελευταίες μέρες με αφορμή την ψήφιση της επονείδιστης δανειακής συνθήκης που καταλύει την εθνική κυριαρχία της χώρας μας παρατηρήσαμε στην επιχειρηματολογία των πολιτικών ηγετών των κομμάτων εξουσίας, πως η εθνική υποτέλεια τείνει για την άρχουσα τάξη του τόπου μας, να προσλάβει τον χαρακτήρα εθνικής ιδεολογίας. 
Δεν αποτελεί δηλαδή μία πράξη ανάγκης στην οποία εξαναγκάστηκε το πολιτικό κατεστημένο προσωρινά να καταφύγει, μα μία συνειδητή, προγραμματισμένη επιλογή, που φτιασιδώνεται με το όραμα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. 
Για άλλη μια φορά λοιπόν οι ηγέτες μας εμφανίζονται βασιλικότεροι του Βασιλέως. Εις πείσμα του διαφαινόμενου εθνικιστικού ρεβανσισμού των Γερμανών, της έλλειψης κοινοτικής αλληλεγγύης, του κίτρινου Γερμανικού τύπου που φιλολογεί κάθε τόσο για τους τεμπέληδες και διεφθαρμένους φοροφυγάδες Έλληνες και παρά τις απανωτές...

Αλληλούϊα !!! Η χώρα σώθηκε ... κατάρα στο πρώτο Μνημόνιο, ζήτω το ...δεύτερο!!!


                

Αθανάσιος Τσίγκας 


Καινούργια εβδομάδα ξεκίνησε χτες, καινούργια εποχή όμως ξεκινάει παράλληλα για όλους μας.Βέβαια σε καμία περίπτωση δυστυχώς δεν ξεκινάει καλύτερη από πριν. Τουναντίον μάλιστα με την υπερψήφιση του Μνημονίου 2 για την «διάσωση της ελληνικής οικονομίας, μπαίνουμε σε μια νέα εποχή με δραματικότερες επιπτώσεις στην ζωή μας.

Ολόκληρη η εβδομάδα καταναλώθηκε από την ελληνική ΤΡΟΙΚΑ (βλέπε Τραπεζίτη Πρωθυπουργό και στηρίζοντες πολιτικοί αρχηγοί), με συνομιλίες, συναντήσεις και προσπάθειες εκφοβισμού της κοινής γνώμης. Πάρα πολλά ακούστηκαν για την αναγκαιότητα της εφαρμογής του Μνημονίου 2, την χωρίς επιστροφή κατρακύλα της ελληνικής οικονομίας και μονοδρομικότητα της συμφωνίας αυτής. Κανείς όμως αγαπητοί συνοδοιπόροι, ΚΑΝΕΙΣ από αυτούς που έφεραν το πρώτο μνημόνιο στην χώρα, δεν είχε και δεν έχει κάποιο σοβαρό επιχείρημα για να μας πείσει ή δεν...

Για την Κύπρο μας...


ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥ  ΛΑΡΙΣΑΣ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΕΚΥΛ)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Δήμος Λαρισαίων τιμά την Λαρισαία δημοσιογράφο Αθηνά Κρικέλη, παραγωγό και σκηνοθέτη της βραβευμένης ταινίας μικρού μήκους
«Οι Εγκλωβισμένοι της Κύπρου»
που πήρε το πρώτο βραβείο καλύτερου πολιτικού ντοκιμαντέρ 2011 (για τις ΗΠΑ και διεθνώς) στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης.
Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 8:00 μ.μ. στην αίθουσα του ΟΥΗΛ   (πίσω από την κτίριο της παλιάς Νομαρχίας).
συνδιοργανώνεται με τον Σύλλογο Κυπρίων Νομού  Λάρισας
και την Φοιτητική Ένωση Κυπριών Λάρισας (ΦΕΚΥΛ)
Η Κυρία Κρικέλη θα τιμηθεί και από τον Σύλλογο Κυπρίων Νομού Λάρισας

Με τιμή
Οι Διοργανωτές



Εντυπώσεις από ένα ταξίδι στη Σοβιετική Ρωσία

Αποσπάσματα από το υπό έκδοσιν βιβλίο Η Αγία Ρωσία στη Σοβιετική Ένωση του μοναχού Μητροφάνους Χιλανδαρινού, που περιέχει εντυπώσεις από την συμμετοχή Αγιορειτικής αντιπροσωπείας στις εορτές του αγίου Σεργίου του Ραντονέζ του έτους 1976.
Από την πόρτα της εκκλησίας και προς όλες τις πλευρές οι πιστοί στεκόταν ο ένας δίπλα στον άλλον. Στριμωχνόταν, για να κάνουν χώρο να περάσουμε. Σταματούσαμε και ξανά μετατοπιζόταν μπροστά. Στο βάθος αυτής της χαμηλής σπηλαιώδους εκκλησίας τελέσθηκε η θεία Λειτουργία. Η χορωδία έψαλλε αυθόρμητα και αρμονικά. Γύρω μας ελαφρές αναπνοές που προσευχόταν και ήχοι της ήσυχης προσηλώσεως προς τον Θεό και τους Αγίους.
Δεξιά μας ακουγόταν μία ομιλία, η οποία παρετείνετο, ένας συνεχής λόγος που όμως δεν ήταν κήρυγμα. Άρχιζε να με ενοχλή. Ο πατήρ Αθανάσιος με ρώτησε με τα μάτια τι είναι αυτό. Δεν γνώριζα την απάντηση και ξεκινήσαμε προς το σημείο εκείνο. Διεισδύσαμε ανάμεσα στους κίονες οι οποίοι στήριζαν την επίπεδη επιφάνεια πάνω από τα κεφάλια μας. Γύρω από αυτούς τους κίονες υπάρχουν εικόνες και κανδήλια. Εδώ και εκεί στα μανουάλια έκαιγαν κεριά. Στο μισοσκόταδο διακρίναμε τα πρόσωπα των πιστών. Τα μάτια, αυτά τα μάτια τους!... Πόσο κοντά στην ψυχή αυτού που πιστεύει είναι εκείνος που προσεύχεται! Τον κοιτάζεις, δεν γνωρίζεις το όνομά του και ποτέ πια δεν θα τον δης, και εκείνος μένει μέσα σου, και εσύ μέσω αυτού γίνεσαι δυνατώτερος, ικανώτερος, ευτυχέστερος...
Τώρα βλέπουμε περί τίνος πρόκειται. Ο πατήρ Κοσμάς, ιατρός και ιερομόναχος, ο οποίος χθες μας φωτογράφησε και σήμερα θα μας δώση τα σλάιτς (από το εργαστήριό του) ως ενθύμιο - αυτός είναι εκείνος που ακουγόταν. Νάτος, φορώντας το πετραχήλι του ακόμη ομιλεί. Αλλά περί τίνος πρόκειται; Περί τίνος ομιλεί μέσα στην διάρκεια της θείας Λειτουργίας, εδώ στην άκρη, στο βάθος του ναού; Έκλεισα τα μάτια και συγκεντρώθηκα στα λεγόμενα του. Ανέβλυζαν όπως εκείνοι οι κρουνοί στη βρύσι μπροστά στην εκκλησία. Ο λόγος αναφερόταν λίγο στην οικογένεια, λίγο στις ουρές μπροστά από τα καταστήματα στην πόλι, στην εργασία, στο ναό. Ήταν πνευματικά σχόλια της πρακτικής καθημερινής ζωής. Πάνω σ' αυτά τα κοινωνικά στιγμιότυπα αυτός τώρα έκανε προφανώς κατήχηση. Με τα γεγονότα που παρουσίαζε ήθελε να δείξη τις αμαρτίες και τα λάθη που γίνονται, να οδηγήση τους παρόντες στην αυτοεξέτασι· πώς να μαζέψουν...

Η φιμωμένη είδηση του μήνα


                 

Η φιμωμένη είδηση του μήνα, που δεν προβλήθηκε από την ελληνική τηλεόραση!!!

Η δικαστής Γρεβενών κα Μαρία Μαργαρίτη, εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το δικαστικό σώμα, όταν έβγαλε στην φόρα παρτίδα κονδυλίων που προορίζονταν ως οικονομική ενίσχυση σε σεισμοπαθείς, τα οποία κατασπαράχθηκαν από κρατικούς και παρακρατικούς φορείς....
Παράλληλα, ξεμπρόστιασε ολόκληρο το δικαστικό σώμα, αποκαλύπτοντας τον ΟΙΚΟ...

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ.... «ΤΙΜΗ» ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ. "ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΝΟΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ... ΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ''...!!!

Γράφει ο Νίκος Σχοινάς
Πρ. Γενικος Δ/ντης του ΛΑΟΣ

«Η τιμή, τιμή δεν έχει και χαράς τον που την έχει»
Ποιος έχασε την τιμή και την βρήκε ο πρόεδρος Καρατζαφέρης, που είπε στη Βουλή «….θα αναλάβουμε με το λόγο της πολιτικής μας τιμής να εφαρμόσουμε αυτό για το οποίο
δεσμευόμαστε». .

Το αξίωμα της τιμής δεν ερμηνεύεται κατά περίπτωση, όπως κάνει ο εν λόγω κύριος

Η πολιτική τιμή που επικαλέστηκε ο Καρατζαφέρης δοκιμάζεται, τόσο στο εσωτερικό, μέσα από τις αλλεπάλληλες κολοτούμπες του, ων ουκ εστί αριθμός, ιδίως τώρα στον καιρό των μνημονίων, αφήνει να δοκιμάζεται και στο εξωτερικό λόγω της δραστηριότητας, των δηλώσεων και των ελέγχων του ΔΝΤ και των τροϊκανών. Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:
*Με αφορμή το 13ο και 14ο μισθό: «… Αυτός που <έσωσε> το 13ο και 14ο μισθό είναι ο ...Καρατζαφέρης». Ε, λοιπόν, ο Καρατζαφέρης είναι, που τσαλάκωσε την πολιτική του τιμή δηλώνοντας στη Βουλή (2/12/2009) τα αντίθετα: «….να θυμίσω πώς μπήκε ο 14ος μισθός ….. εκείνη την εποχή ο Πιπινέλης, έδωσε τον 14ο μισθό. Πού υπάρχει; Είμαστε η...

Η στροφή του Ομπάμα για τα πυρηνικά όπλα. Ο Λευκός Οίκος και οι πύραυλοι



Joseph Cirincione
Όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανέβηκε στο πόντιουμ κατά τη διάρκεια μιας σπάνιας επίσκεψής του στο Πεντάγωνο [1] στις αρχές του περασμένου μήνα, ανακοίνωσε μια νέα στρατηγική για τη στρατιωτική θέση της χώρας στο εξωτερικό. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντί να είναι σε θέση να διεξαγάγουν δύο μεγάλους πολέμους ταυτόχρονα θα επικεντρωθούν περισσότερο στην Ασία. Αλλά ο πρόεδρος εξήγησε επίσης ότι οι μειώσεις στο πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ θα είναι το κλειδί για το μέλλον της άμυνας: «Θα συνεχίσουμε να απαλλασσόμαστε από παρωχημένα συστήματα της εποχής του Ψυχρού Πολέμου», είπε, «έτσι ώστε να μπορούμε να επενδύσουμε στις ικανότητες που χρειαζόμαστε για το μέλλον».
Η πολιτική συναντά πάλι τον προϋπολογισμό. Αφού είχαν «χωρίσει» εδώ και μια δεκαετία, καθώς το Πεντάγωνο λειτουργεί ουσιαστικά απαλλαγμένο από δημοσιονομικές εκτιμήσεις, η αμυντική πολιτική και ο προϋπολογισμός έχουν ξανασυνδεθεί στη νέα εποχή της λιτότητας στην Ουάσιγκτον. Όσον αφορά τα πυρηνικά όπλα, το γεγονός αυτό θα...

Τι έκανε τον κόσμο να κατέβει την Κυριακή στο Σύνταγμα;


syntagmaΔεν γνωρίζω να υπολογίζω τον κόσμο στις διαδηλώσεις. Ό,τι είδα όμως το απόγευμα της Κυριακής στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα το έβλεπα για πρώτη φορά. Κατέβηκα με το τρένο στο Μοναστηράκι γύρω στις 6 κι ανηφόρισα την Ερμού. Είχε ήδη πολύ κόσμο παντού.  Περνώντας την Καπνικαρέα στρίψαμε προς Μητροπόλεως γιατί η πρόσβαση στο Σύνταγμα μέσω Ερμού ήταν δύσκολη. Πάρα πολύς κόσμος… Φτάσαμε στη Μητροπόλεως, τα ίδια… Απίστευτος κόσμος… Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες είχαν εγκαταλείψει καναπέδες και πληκτρολόγια και είχαν κατεβεί Σύνταγμα. Όλοι οι δρόμοι κάθετοι, οριζόντιοι, πλατείες,  πήχτρα στον κόσμο…  Σταδιακά και πήχτρα στα χημικά…
Δεν νομίζω ότι όλος αυτός ο κόσμος κατέβηκε στο Σύνταγμα επειδή τον κάλεσε η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ. Η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ καλούν συχνά τον κόσμο στους δρόμους αλλά εκείνος δεν πάει. Ούτε  πήγε επειδή ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της αριστεράς. Και η αριστερά καλεί συχνά τον κόσμο στους δρόμους αλλά εκείνος δεν πάει.  Ο κόσμος της Αριστεράς ήταν κάπου εκεί αλλά ήταν ο λιγότερος. Ο πολύς, ο άπειρος κόσμος ήμασταν όλοι οι άλλοι: διάφοροι και διάφορες, πάρα - πάρα πολλοί.
Δεν ξέρω αν ο κόσμος συνέρευσε στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθεί για τα νέα, σαρωτικά πλέον, μέτρα λιτότητας. Για τη μείωση του βασικού μισθού στα 500 ευρώ, της αμοιβής των νέων στα 420, την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων. Δεν ξέρω αν αυτός ο κόσμος συνέρευσε στο Σύνταγμα γιατί έχει αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου ανταλλάσσει ομολογιακό δάνειο με ενυπόθηκο με εγγύηση όλη τη δημόσια περιουσία χωρίς να διασφαλίζει τη σωτηρία της χώρας. Δεν ξέρω δηλαδή αν όλος αυτός ο κόσμος συνέρευσε στο Σύνταγμα επειδή έχει αντιληφθεί ότι η σφαγή είναι μάταιη γιατί τα νούμερα του νέου μνημονίου απλά δεν βγαίνουν. Πώς να κάνω υποθέσεις για το τι είχε στο μυαλό του αυτός ο μη κομματικοποιημένος κόσμος αφού δεν κρατούσε σημαίες και δεν φώναζε συνθήματα… Εκτός από ένα ‘Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι’, που κάποιοι φώναζαν όταν έπεφταν πολλά χημικά προς το μέρος μας.
Δεν γνωρίζω, όμως υποθέτω. Υποθέτω πως υπάρχουν δυο τρία πράγματα που είναι ξεκάθαρα σε όλους μας ανεξαρτήτως οικονομικών γνώσεων, πολιτικών πεποιθήσεων και θέσης του καθενός μας στην παραγωγή – ή στο περιθώριο αυτής, την ανεργία…
Το πρώτο είναι η κοροϊδία των πολιτικών αρχηγών που την περασμένη βδομάδα χτύπησε κόκκινο… Ας πούμε του μεγάλου ‘ηγέτη της διαπραγμάτευσης’ Αντώνη Σαμαρά του Θαυματουργού, που βγήκε την περασμένη βδομάδα από τη σύσκεψη των αρχηγών κραδαίνοντας το τρόπαιο της σωτηρίας του 13ου και 14ου μισθού – των οποίων τυχόν κατάργηση αντιπροσώπευε μείωση εισοδημάτων των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα κατά 15% – για να μάθουμε στη συνέχεια ότι η μείωση θα είναι από 22% και πάνω αλλά θα γίνει από άλλο δρόμο…
Το δεύτερο είναι η συντριπτική διάψευση του ευρωπαϊκού οράματος που αποτέλεσε τη μεγάλη ιδέα μιας ολόκληρης πολιτικής γενιάς. Το ευρωπαϊκό όραμα εμπότισε και στηρίχθηκε από όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, πλην ΚΚΕ – έστω για διαφορετικούς λόγους από το καθένα – αλλά και από την μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου. Η Ευρώπη υπήρξε όραμα και στόχος, εγγύηση ασφάλειας και πηγή ευημερίας, το πρότυπό μας για 30 ολόκληρα χρόνια, ο καλύτερος κόσμος πολιτικών δικαιωμάτων, κοινωνικής προστασίας και ειρήνης που ζηλεύαμε. Η Ευρώπη και ο πολιτισμός της ήταν η ‘οικογένεια’ στην οποία η Ελλάδα  ήθελε να συμμετέχει για να της μοιάσει αφήνοντας για πάντα πίσω της τη φτώχεια, το αστυνομικό κράτος και τις διαιρέσεις που είχαν σφραγίσει το ελληνικό κοινωνικό σώμα ως τη δεκαετία του 1970. Να όμως που το όραμα διαψεύστηκε οικτρά, καθώς η Ευρώπη από πηγή πλούτου και κοινωνικών δικαιωμάτων μετατράπηκε σε σκληρό πιστωτή, ο οποίος μέσα από τον έλεγχο του εθνικού – κι όμως ξένου – νομίσματος μας, μας επιβάλλει την κατάργηση όλου του δικαιϊκού συστήματος προστασίας της εργασίας – κι ας είναι αυτό κατοχυρωμένο στις συνθήκες της που παραμένουν ακόμη σε ισχύ….
Κι αυτά τα δύο πράγματα που είναι βιωμένη εμπειρία και γι’ αυτό νομίζω ότι όλοι τα αντιλαμβάνονται, ανεξαρτήτως γνώσεων, πολιτικών πεποιθήσεων και θέσης στην παραγωγή, μας φέρνουν στο τρίτο. Στην βάναυση χειραγώγηση και τον εκβιασμό των Ελλήνων πολιτών από τις διαδοχικές κυβερνήσεις που διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται την κρίση χρέους, τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια από το 2010. Δυο χρόνια τώρα πρωθυπουργοί, εκλεγμένοι και μη, υπουργοί, οικονομικοί αξιωματούχοι, ΜΜΕ, τηλεπερσόνες και αρθρογράφοι εκβιάζουν ό,τι πετάει κι ό,τι κολυμπάει, από τον τελευταίο πολίτη μέχρι τους βουλευτές, με μια ρητορική περί ‘μονόδρομων’, ‘καταστροφικής χρεοκοπίας’, ‘θα πεινάσουμε’, ‘δεν θα έχουμε καύσιμα και φάρμακα’. Χωρίς να έχουν πραγματοποιήσει ούτε μία, την παραμικρή μελέτη για τα διαφορετικά σενάρια, τους κινδύνους, τις δυνατότητες και τις αναγκαίες προετοιμασίες της κάθε επιλογής. Χωρίς ούτε μία φορά να έχουν επιχειρήσει – ως όφειλαν – να ενημερώσουν τον κόσμο με ειλικρίνεια ώστε να αποφασίσει αυτός. Συγκροτώντας ένα κλειστό πολιτικό-τραπεζικο-μιντιακό σύμπλεγμα εξουσίας πάνω από τα κεφάλια μας που εκτελεί εντολές από το εξωτερικό προκειμένου να διασφαλίσει τη δική του επιβίωση σε μια κατ’ όνομα δημοκρατία που πλέον έγινε εκβιαστο-κρατία.
Δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν πλήρωναν μόνο αυτοί. Όμως αυτοί παίρνουν κυρίως τα έσοδα. Κι εμείς πληρώνουμε τους φόρους.
Αυτά πιστεύω ότι καταλαβαίνει ο κόσμος και βγήκε την Κυριακή στο Σύνταγμα.

Ένα βήμα μακρύτερα της δραχμής δυο βήματα ψηλότερα...

Πριν δυο τρία χρόνια ένας φίλος, στέλεχος στην εδώ θυγατρική κάποιας πολυεθνικής, μου διηγιόταν πως έπεισε την μητρική να επιλέξει την Ελλάδα για την δημιουργία μιας μονάδες παραγωγής λογισμικού υποστήριξης των προϊόντων της.

Η μητρική εταιρεία στις ΗΠΑ το δέχτηκε και τότε άρχισε ο «Γολγοθάς» του. Το πρώτο πρόβλημα που αντιμετώπισε ήταν η απουσία από την ελληνική αγορά τεχνικών λογισμικού της κατηγορίας που είχε ανάγκη η μονάδα.

Όταν κοίταξε τις σχετικές σχολές των ελληνικών πανεπιστημίων διαπίστωσε την υπερεπάρκεια από wed designers κλπ., αλλά ένδεια στην συγκεκριμένη κατηγορία. Αποφάσισε και επισκέφθηκε τον πρύτανη ενός περιφερειακού πανεπιστημίου και του...

Άγιος Σωζόμενος ή η αυτοαναίρεση

ο ηττημένος αποδεχόμενος όψιμα την ιδεολογία του νικητή γίνεται συχνά ο γελοιωδέστερος και γλοιωδέστερος φορέας της.
(Παναγιώτης Κονδύλης, Από τον 20 στον 21 αιώνα, Εκδόσεις Θεμέλιο, σ. 8)
Τα ιστολόγια και ο διάλογος που αποτυπώνεται σε αυτά, έξω από τους κομματικούς, πολιτικούς, κοινωνικούς και άλλους ελέγχους, αποτελούν ένα καλό δείγμα της άμεσης έκφρασης, του επιπέδου των συζητήσεων, της επιχειρηματολογίας, των στάσεων και νοοτροπιών, της ευαισθησίας αλλά και της γνώσης γύρω από ένα θέμα. Ψάχνοντας ή τυχαία πέφτοντας, σε διάφορα ιστολόγια, διαπίστωσα ότι τα πράγματα στο θέμα της κυπριακής ιστορίας είναι χειρότερα από την επίσημη εκδοχή, οι αδέσμευτοι(;) και άνευ εξαρτήσεων(;) Κύπριοι γράφουν με μεγαλύτερη δουλοπρέπεια, γράφουν ανοησίες, είναι ευπειθείς σε ό,τι επιβάλλει η ισχύς της διεθνούς ελίτ. Αρχίσαμε να λέμε την ιστορία μας όπως μας επιβάλλεται, από διάφορα κέντρα, να τη λέμε.
Φέρνω παράδειγμα. 
Σε ένα ιστολόγιο αναφερόμενο στον Άγιο Σωζόμενο: «Όσοι γνωρίζουν την ιστορία του τουρκοκυπριακού χωριού (που τερματίστηκε με τη σφαγή των κατοίκων του κατά τα αιματηρά γεγονότα του ’63)» γράφει ο φέρελπις(;) Κύπριος αναλυτής. Σε άλλο ιστολόγιο, αναφερόμενο στο ίδιο εγκαταλελειμμένο χωριό, καταφέρεται εναντίον των Ελληνοκυπρίων που ορμούσαν τότε, το 1963, εναντίον των τουρκοκυπριακών...

Η στροφή του Σαμαρά προς το... ελικόπτερο!


Αντώνης Σαμαράς. Ο πολιτικός που εμφανίστηκε ως αντιμνημονιακός και έγινε το απόλυτο στήριγμα του μνημονίου... λέγοντάς μας, μάλιστα, πως το κάνει για το... καλό μας!

Επειδή, εδώ και καιρό -και πέρα από την ό,ποια εμπάθεια έτρεφαν κάποιοι για τον αρχηγό της ΝΔ- είχε αρχίσει να διαφαίνεται πως κάτι δεν πάει καλά στον πολιτικό ορθολογισμό και συνέπεια του αρχηγού της ΝΔ, εμείς είμαστε αναγκασμένοι να τοποθετηθούμε μετά την επανάληψη της πολιτικής πρόκλησης και σαρκασμού του κ. Σαμαρά από το βήμα της Βουλής. Συγκεκριμένα, όταν ο περιλάλητος σωτήρας του έθνους, αναφέρθηκε στην ανάγκη διεξαγωγής εκλογών, είπε χαρακτηριστικά πως αυτό αποτελεί ανάγκη προκειμένου να εκτονωθεί ο λαός!!! Και το είπε τρίτη φορά σε διάστημα 4 μηνών... άρα, είναι κάτι περισσότερο από σύμπτωση ή λεκτικό λάθος.

Κύριε Σαμαρά, οι εκλογές δεν αποτελούν μέσον εκτόνωσης, αλλά δημοκρατικό τρόπο κατάθεσης λαϊκής εντολής προς τον πολιτικό κόσμο. Εκτόνωση, γίνεται μόνο εάν οι...

"Προεκλογικοί λαγοί" και μετεκλογικές συνεργασίες

Οι εκλογές μάλλον θα προκηρυχθούν σύντομα εφόσον αναμένονται και άλλα διαδοχικά μέτρα εξαθλίωσης των Ελλήνων. Για τα δύο πολιτικά κόμματα,  είναι προτιμότερο να πάνε το συντομότερο σε εκλογές που ίσως δώσει αθροιστικά στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν τις έδρες που απαιτούνται με σκοπό μετεκλογικά να περάσουν τα υπόλοιπα τελικά εξοντωτικά μέτρα, παρά να πάνε σε εκλογές αργότερα.  Και αν στο τέλος δεν αποδειχτεί εφικτή η μετεκλογική συνεργασία των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων, ο χρόνος θα δείξει αν η πρόσφατη «ηρωική έξοδος» Καρατζαφέρη δεν ήταν και αυτή μία προσυμφωνημένη επιχείρηση συλλογής «αμνοεριφίων» που μετά τις τελευταίες εξελίξεις θα θελήσουν να απομακρυνθούν από το γαλάζιο «βοσκοτόπι». Για αυτό προσοχή στα κόμματα που θα παίξουν, ένθεν και εκείθεν, ρόλο "λαγών". 
Τα οικονομικά συμφέροντα που θα «επενδύσουν» για να κερδίσουν...

Να μη μείνει τίποτα από τον θίασο της μεταπολίτευσης

Τα κόμματα, παλαιότερα και νεότερα, που μετείχαν μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων, διαλύονται εκ των ων συνετέθησαν.
Η υπόθεση του μνημονίου, δοκιμάζει το πολιτικό σύστημα, γκρεμίζοντας τις αντοχές του. Μετά τη χθεσινή ψηφοφορία, η δύναμη των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, περιορίστηκε δραστικά, καθώς προχώρησαν (σε συγχορδία;) σε ομαδικές διαγραφές βουλευτών. Το ΠΑΣΟΚ, διέγραψε μετά από σχετική απόφαση του ΓΑΠ 22 βουλευτές, ενώ η ΝΔ άλλους 21 και ο ΛΑΟΣ, προχωρά στην απομάκρυνση δύο. Χαρακτηριστικό είναι το ότι το ΠΑΣΟΚ μένει με 130 βουλευτές, ενώ η ΝΔ με 62! Και μπορεί η πλειοψηφία της κυβέρνησης Παπαδήμου να μην απειλείται, όμως, δεδομένου ότι κάποια στιγμή το σύστημα θα εξαναγκαστεί σε εκλογές, είναι σαφές ότι τα δύο μεγάλα κόμματα θα αποτελέσουν παρελθόν και θα κλείσει ένας μεγάλος πολιτικός κύκλος, ο οποίος στοίχισε πολύ ακριβά...

ΜΑΤ ΚΑΙ ΚΛΟΥΒΕΣ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ (όποιο πόστο και αν ανέλαβε) ΠΑΠΟΥΤΣΗ

Δυνάμεις των Ματ και αστυνομικές κλούβες, εχουν δημιουργήσει τεράστιο προστατευτικό κλοιό ασφαλείας γύρω από το σπίτι του Παπουτσή υπό τον φόβο εκδηλώσεων διαμαρτυρίας σε βάρος του.

Μετά τα προχθεσινά θλιβερά γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας, τους 47 εμπρησμούς και τους βανδαλισμούς σε 150 εμπορικά καταστήματα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη συγκεντρώνει την μήνυ και η οργή των πολιτών. Για μια ακόμη φορά, η ανικανότητα του κ. Παπουτσή επέφερε τραγικά αποτελέσματα στην κοινωνία. Και βεβαίως για παραίτησή του, ούτε λόγος.

Ποιοι γαλάζιοι βλέπουν «φάντασμα» Καραμανλή πίσω από τα 21 «οχι»


Ποιοι γαλάζιοι βλέπουν «φάντασμα» Καραμανλή πίσω από τα 21 «οχι»Μεγάλη αναταραχή επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας μετά τον αναπάντεχα μεγάλο αριθμό γαλάζιων βουλευτών που αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν το Μνημόνιο και οδηγήθηκαν ήδη εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας και κόμματος.
Στα υψηλά κλιμάκια της Συγγρού υπάρχει μεγάλη ενόχληση γιατί τις προηγούμενες ημέρες η πληροφορηση που έφτανε από τους αρμόδιους στη Βουλή ήταν πώς ο αριθμός των «ανταρτών» δεν υπήρχε περίπτωση να ξεπεράσει τους δέκα. Είναι ενδεικτικό ότι ορισμένοι «βασιλικότεροι του βασιλέως» - που όμως δεν εκφράζουν την επίσημη κομματική γραμμή και τις σκέψεις του Αντώνη Σαμαρά- διοχετεύουν υπογείως σενάρια...

Επέκταση συνεργασίας με Ισραήλ. Είναι οι Αμερικανοί βλάκες;

Μιχάλη Ιγνατίου
Η επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ στη Λευκωσία, που αποκάλυψε η εφημερίδα «Χααρέτζ», είναι εξαιρετικά σημαντική και θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς τις ισορροπίες στην περιοχή. Αυτό θα συμβεί μόνο εάν η κυπριακή κυβέρνηση συνεχίσει την πορεία στενής συνεργασίας με τους Ισραηλινούς, που αποδεικνύεται ευεργετική για την Κύπρο, τουλάχιστον σύμφωνα με τις αναλύσεις σημαντικών ανθρώπων στην Ουάσιγκτον. 
Στη διάρκεια μίας ημερίδας στην αμερικανική πρωτεύουσα ακούστηκαν σοβαρές αναλύσεις για την Τουρκία και τις σχέσεις της με το Ισραήλ και το βασικό συμπέρασμα ήταν ότι η Αγκυρα «πυροβόλησε το πόδι της», αποφασίζοντας να σταθεί απέναντι από το εβραϊκό κράτος
Σε ό,τι αφορά την εσωτερική πολιτική της σημερινής Τουρκίας, που κυριαρχείται από τον φανατικό Ταγίπ Ερντογάν, τονίστηκε ότι ναι μεν έχει θέσει υπό έλεγχο τους...

Γιατί ο σοσιαλισμός είναι καταδικασμένος να αποτύχει…

Ένας φίλος της στήλης μας έστειλε την παρακάτω ιστορία...

Ένας καθηγητής οικονομικών σε ένα τοπικό κολλέγιο δήλωσε, ότι δεν είχε αποτύχει ποτέ κάποιος σπουδαστής πριν, αλλά άφησε μεταξεταστέα πρόσφατα μια ολόκληρη τάξη.

Αυτή η τάξη επέμενε ότι ο σοσιαλισμός του Obama θα λειτουργούσε και ότι αν κανένας δεν ήταν φτωχός και κανένας δεν ήταν πλούσιος, το σύστημα θα λειτουργούσε ως ένας μεγάλος εξισωτής.

Ο καθηγητής έπειτα είπε "Ο.Κ., θα κάνουμε κι εμείς ένα πείραμα σε αυτήν την τάξη με το σχέδιο Obama".

Όλοι οι βαθμοί στα γραπτά διαγωνίσματα θα υπολογίζονται κατά μέσο όρο και ο καθένας θα λάβει τον ίδιο βαθμό - έτσι κανένας δεν θα αποτύχει αλλά και κανένας δεν...

Ο οικονομικός πόλεμος ως πολεμολογική έννοια

Γράφει ο καθηγητής Νίκος Λυγερός

Ο οικονομικός πόλεμος δεν είναι μόνο ένα στοιχείο της γεωπολιτικής και δεν λειτουργεί σε φάση ειρήνης. Ο πόλεμος έχει ένα χαμαιλεοντικό χαρακτήρα, όπως λέει ο Clausewitz. Κατά συνέπεια, οι διαχωρισμοί είναι τεχνητοί. Ένα κλασσικό λάθος είναι να τον εντάξουμε στο κοινωνικό πλαίσιο της ειρήνης και να τον αντιμετωπίσουμε με τις μεθόδους της διαχείρισης κρίσεων....
Η αναποτελεσματικότητα αυτής της προσέγγισης φαίνεται όταν αυτός ο οικονομικός πόλεμος παίρνει διαστάσεις που δεν επιτρέπουν να μοντελοποιηθεί ως μια μάχη με τον ανάλογο τοπικό της χαρακτήρα. Μέσω της πολεμολογίας, ο οικονομικός πόλεμος παρουσιάζεται ως ένα φυσιολογικό γεγονός με όλα τα χαρακτηριστικά του πολέμου. Σε αυτό το νέο πλαίσιο, οι κώδικες αλλάζουν και όλες οι αναλύσεις γίνονται με έναν διαφορετικό τρόπο. Δεν είναι πλέον μια κατάσταση που προέρχεται από ένα φυσικό γεγονός, αλλά από μια στρατηγική κίνηση που έχει ένα στόχο και ένα κόστος, αν...

Προκαλούν την κοινωνία. Πολιτική κάλυψη για την ...πολιτική εντολή, στον Χ. Παπουτσή!

                  Πολιτική κάλυψη για την ...πολιτική εντολή, στον Χ. Παπουτσή!
Ήταν απόλυτα αναμενόμενη και φυσιολογική η πολιτική στήριξη που απλόχερα προσέφερε ο Λ. Παπαδήμος στον Χ. Παπουτσή.

Και ήταν απολυτά αναμενόμενη η πολιτική κάλυψη, όσο απόλυτα οφθαλμοφανής ήταν και η πολιτική εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να περιφρουρήσουν το Κοινοβούλιο και να αφήσουν τους «κουκουλοφόρους» να διαλύσουν την μεγάλη συγκέντρωση των πολιτών στην πλατεία Συντάγματος, κατά τα …γνωστά.

Για όποιον παρατήρησε τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων, ναι, ήταν κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανές αυτό.

Μόνο που αυτή την φορά ούτε οι «κουκουλοφόροι», ούτε οι διαδηλωτές τους έκαναν την χάρη να αντιδράσουν «κατά τα γνωστά».

Οι μεν πρώτοι επέλεξαν να αναμετρηθούν με τις διμοιρίες των ΜΑΤ περιφερειακά της...

Δείτε την ιστοσελίδα του Γαλλοεβραίου υποψήφιου Edward AMIACH στις Γαλλικές Εκλογές …!


Δείτε την ιστοσελίδα του Γαλλοεβραίου υποψήφιου Edward AMIACH στις Γαλλικές Εκλογές…Παρατηρείστε επάνω αριστερά τις σημαίες των χωρών…Βλέπετε κάτι περίεργο ;; Oι χώρες που αναφέρει στην σελίδα του είναι Κύπρος, Ελλάδα, Ισραήλ, Γαλλία, Άγιος Μαρίνος, Μάλτα, Τουρκία και Βατικανό..Σύνολο οκτώ χώρες, όμως οι σημαίες που απεικονίζονται στο...

Τι συνέβη στη βραχονησίδα Ζουράφα(Λαδόξερα);Γιατί εξαφανίσθηκε ο Φάρος;

 
Εδώ και δύο ημέρες η βραχονησίδα Ζουράφα (Λαδόξερα την λένε οι ντόπιοι) έπαψε να είναι όπως ήταν πρώτα!!!
Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, στη βραχονησίδα που βρίσκεται μεταξύ Σαμοθράκης και των Τουρκικών παραλίων, έμεινε μόνο ένας βράχος. Ο Φάρος που υπήρχε και που στήθηκε από το Πολεμικό ναυτικό, σήμερα δεν υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στο www.faros24.gr αλιέας της περιοχής και ο οποίος παρά...

Τι είναι ο Ισπανικός Φαλαγγιτισμός


Ιούλιος Έβολα
Ενώ οι φάσεις του Ισπανικού Εμφυλίου παρακολουθούνται από όλους με έντονο ενδιαφέρον, δίνεται λιγότερη προσοχή στις ακριβείς ιδέες που ενεπνέουν την εξέγερση των Ισπανικών εθνικών δυνάμεων ενάντια στον κομμουνισμό: ίσως διότι πολλοί πιστεύουν πως στις επαναστάσεις, η θετική ιδεολογική φάση αναπτύσσεται πάντοτε σε ένα μεταγενέστερο στάδιο.
Δεν είμαστε αυτής της απόψεως. Πιστεύουμε πως ο καλύτερος στρατιώτης είναι αυτός που πολεμά έχοντας ακριβή επίγνωση του σκοπού του και ότι οι ιδέες – ακόμη και αν είναι περισσότερο ενδόμυχες και ασαφώς αντιληπτές, παρά καθαρώς σχηματισμένες - είναι η ουσιαστική πραγματικότητα σε κάθε γνησίως σημαντική ιστορική αναταραχή. Για αυτό είμαστε ευγνώμονες προς τον Αλμπέρτο Λουτσίνι, διότι μας ενημέρωσε σχετικώς με το ιδεολογικό πρόγραμμα ενός εκ...

Που το βρήκαν τόσο θράσος...

Μιλώντας ο κ. Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής, αναρωτηθήκαμε αν ο άνθρωπος αυτός κυβέρνησε πράγματι τη χώρα για δύο χρόνια ή αν έλειπε επί σειρά ετών και προσγειώθηκε μόλις χτες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Όταν ακούσαμε και τον κ. Σαμαρά, σηκώσαμε τα χέρια ψηλά. Εμείς νομίζαμε ότι ο Αντώνης ήταν ορκισμένος εχθρός του μνημονίου...

Να μην αρχίσουμε να μιλάμε για τις παραιτήσεις των βουλευτών. Για το αντάρτικο της Λούκα. Για την αντιστασιακή Βάσω. Για τον Μέγιστο Χάρη. Κι όλο τον υπόλοιπο θίασο. Αν κάποιοι αναρωτιούνται ποιος είναι ο λόγος που το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις να έχει διασπάσει καθοδικά το 10% και να φλερτάρει επικίνδυνα με την ζώνη του 5%, την απάντηση την έχει μπροστά του. Ο κόσμος έχει κουραστεί από το μεγάλο τους θράσος. Πολύ απλά, δεν γουστάρει άλλο...

Δελτίο Τύπου Νο 14 : Ανευ όρων Παράδοση


Σύνδεσμος
Εθνικής Ενότητας
 

Δελτίο Τύπου Νο 14: Ανευ όρων παράδοση


Η Ελλάδα πλέον και επίσημα, με Νόμο του Κοινοβουλίου και με την εκ του Συντάγματος προβλεπόμενη πλειοψηφία, απεμπόλησε την Εθνική της Κυριαρχία, με όσα αυτό το γεγονός συνεπάγεται για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου.
Με όπλο την «κομματική» πειθαρχία και τις απειλές για διαγραφές Βουλευτών, οι Πολιτικοί Αρχηγοί, αφού κατ επανάληψη παρέβησαν το Σύνταγμα παραγκωνίζοντας τη λαϊκή θέληση, με τη συνεργασία Βουλευτών που δυστυχώς για τον Ελληνικό Λαό στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και δεν τίμησαν την ψήφο του, κατάφεραν ότι ουδείς είχε καταφέρει μέχρι σήμερα, την ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ σε ξένα συμφέροντα.
Ο ΣΕΕ πιστός στις πολιτικές του θέσεις καταγγέλλει όλους τους συντελεστές αυτής της τραγωδίας και δεν αναγνωρίζει τις συμβάσεις που ψηφίστηκαν, κατόπιν πιέσεων, εκβιασμών υπαναχωρήσεων, συνδιαλλαγών, οπωσδήποτε όμως χωρίς την συμμετοχή του Λαού.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 

Ελλάδα ορθά τα λάβαρα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα

Με τη ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από το ελληνικό κοινοβούλιο , η Ελλάδα υποθηκεύεται , ο πλούτος και η εργασία του λαού της παραδίδονται στη διαχείριση των ξένων τοκογλύφων με την συνεργασία μιας ντόπιας πολιτικής , οικονομικής και “πνευματικής” ολιγαρχίας.
Η Ελλάδα από τούτη τη μέρα βρίσκεται υπό κατοχή. Η βουλή θα μπορούσε ψες να αποτρέψει αυτήν την δραματική εξέλιξη , όμως δεν το έπραξε . Προτίμησε να συναινέσει στα σχέδια των κατακτητών.
Από σήμερα αρχίζει ένας πολυμέτωπος εθνικός αγώνας για την απελευθέρωση της Ελλάδος. Ένας αγώνας εθνικοαπελευθερωτικός ενάντια στη ξένη κατοχή και τα τσιράκια της.
Ότι καταστρέφει την εξουσία των κατακτητών κηρύσσεται ιερό και δίκαιο.
Σε αυτό τον αγώνα έχει μεγάλη σημασία να παραμείνει ο λαός ενωμένος , δηλαδή η...

Ορθόδοξη Αφρική: Η Ελλάδα στην Τανζανία


Η παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Τανζανία χρονολογείται από 20ετίας. Πρώτα στη Δυτική Τανζανία ( Επισκοπή Μουάνζας ) και μετά με την δραστηριοποίηση της Ορθ. Ιεραποστολής στη Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως Τανζανίας, πριν 8 χρόνια.  

Ορθόδοξη Αφρική: Η Ελλάδα στην Τανζανία
Μέσα σε 14 χρόνια ( 1997-2010 ) στη Ορθόδοξη Μητρόπολη Μουάνζας τα μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας έχουν ξεπεράσει τις 50.000 ( από μερικές χιλιάδες που ήταν αρχικά – τα στοιχεία της ιστοσελίδας για 41.000 είναι για το 2006 ), ενώ μέσα σε 8 χρόνια, στη...

Ανοικτή επιστολή στον Α. Σαμαρά

http://rizospastikhdexia.blogspot.com/2012/02/e-mail-asamarasparliamentgr-14022012.html

Η ακόλουθη επιστολή εστάλη στο προσωπικό e-mail του Σαμαρά asamaras@parliament.gr στις 14/02/2012, ώρα 01.52 πμ:

 κ. Σαμαρά,

Κανονικά θα έπρεπε να είχα στείλει την επιστολή αυτή από τον Νοέμβριο όταν κι έκανες την συγκυβέρνηση αλλά τότε απεφάσισα να παραμείνω ψύχραιμος. Σήμερα όμως δεν απομένει κάτι άλλο πια.

Ας ξεκινήσω με το ποιος είμαι γιατί σιγά μην θυμάσαι. Με λένε Ηλιόπουλο Θωμά και ήμουν μέχρι χτες μέλος του κόμματος σου. Τον Οκτώβριο του 2009, μια περίοδο που μετά την συντριπτική ήττα των εκλογών, όλοι ήταν με την Ντόρα, εγώ μαζί με άλλους 28 οννεδίτες με επικεφαλής τον Κώστα Χατζή υπογράψαμε ένα κείμενο με τίτλο ‘‘ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΝΝΕΔΙΤΗ’’. Μας απείλησαν, μας λοιδόρησαν, μας κυνήγησαν γιατί τολμήσαμε να εκδηλώσουμε την στήριξη μας σε σένα και δεν δεχτήκαμε να γίνουμε υποτελείς του συστήματος της μαφίας Μητσοτάκη. Εμείς όμως δώσαμε με πείσμα και αυταπάρνηση τον καλό αγώνα. Πολλοί από αυτούς που μας κυνήγησαν τότε, βρίσκονται σήμερα δίπλα σου, σε εκλεκτές κομματικές θέσεις.

Σε στήριξα γιατί πίστευα ότι είσαι κάτι διαφορετικό.
Γιατί πίστευα ότι τα χρόνια της πολίτικης ερήμου που έζησες θα σε ειχανε αλλάξει, θα σε ειχανε...