Σελίδες

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Οι Γάλλοι δεν "φοβήθηκαν" τις απειλές της Άγκυρας. Είπαν "ναι" στο νομοσχέδιο για την Γενοκτονία των Αρμενίων


 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ 
    Το Παρίσι παρά τις απειλές τις Άγκυρας, ενέκρινε  το νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, με αποτέλεσμα να ξεκινά ο «ψυχρός πόλεμος» στις σχέσεις Γαλλίας-Τουρκίας.
  Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε τις τροποποιήσεις όλες που προβλέπουν ξεκάθαρες ποινές όλους όσου υποστηρίζουν πως δεν έχει γίνει η γενοκτονία των Αρμενίων.
  Πάντως η πρώτη διπλωματική κίνηση που αναμένεται να κάνει η Άγκυρα είναι η ανάκληση του πρέσβη της στο Παρίσι, Ταχσίν Μπουρτζούογλου. Λόγω διπλωματικής παράδοσης αναμένεται να πράξει το ίδιο και η Γαλλία με τον πρέσβη της στην Άγκυρα.
  Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της Τετάρτης τόνισε πως σε περίπτωση που γίνει δεκτό το νομοσχέδιο, όπως κι έγινε, θα ανακοινώσει το πρώτο βήμα κυρώσεων κατά της Γαλλίας. Ο τούρκος πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να τονίσει πως ενδέχεται να ακολουθήσει  και δεύτερη και τρίτη  φάση  κυρώσεων ανάλογα με τη στάση της Γαλλίας τις επόμενες εβδομάδες.
   Η Άγκυρα θα περιμένει τη στάση που θα ακολουθήσει ο Νικολά Σαρκοζί καθώς το νομοσχέδιο για την Αρμενική γενοκτονία πρέπει να εγκριθεί από την Άνω Βουλή και να υπογραφεί από τον Γαλλο πρόεδρο. Σε περίπτωση που και ο Σαρκοζί δώσει την έγκριση του οι γαλλο-τουρκικές σχέσεις ενδέχεται να φτάσουν στο επίπεδο των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων που βρίσκονται στο ναδίρ.

 OnAlert

Αφιέρωμα στο ΚΚΕ : Επιτέλους καθάρισαν τον τύραννο Kim Jong-Il

από Nik Iord <nodiord@yahoo.gr>

Αφιέρωμα στο ΚΚΕ και στους κομσομόλους που έγιναν ιδιοκτήτες και διευθυντές των ΜΜ«Ε» : Τελειώνει και το τελευταίο προπύργιο του τέλειου δουλοκτητικού συστήματος. Καθάρισαν, δηλ. επιτέλους έκαναν το καθήκον τους, οι αξιωματικοί του στρατού τον κομμουνιστικό βασιλιά. Ας ελπίσουμε ότι το καρκίνωμα στο σώμα του κορεάτικου λαού που λέγεται κομουνισμός θα γιατρευθεί χωρίς να χυθεί άδικα το αίμα του απλού εργαζόμενου λαού.  

QUO VADIS? – ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ Ή ΣΤΟ ΡΕΜΑ;


  
Quo vadis? Που πάμε αλήθεια; Από Μνημόνιο σε Μνημόνιο, από μέτρα σε μέτρα, από εξουθένωση σε εξαθλίωση, χωρίς προοπτική, χωρίς ελπίδα και η Τρόϊκα το βιολί της. Όταν λέμε τρόϊκα, εννοούμε τους εξής δύο, την κ.Μέρκελ. Στον τρίτο αυτό παγκόσμιο πόλεμο, οικονομικό αυτή τη φορά, πάλι η Γερμανία πρωτοστατεί, πάλι η Γερμανία στο τέλος θα ζημιωθεί Όσο για μας, μπροστά γκρεμός και πίσω ρέμα, τι θα επιλέξουμε; Στο γκρεμό θα τσακιστούμε, στο ρέμα θα πνιγούμε;

Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι το δημόσιο χρέος θα γίνει ποτέ βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο, με όποιο κούρεμα; Τότε γιατί μας δανείζουν; Για να φθάσουμε στο 2020, όπως λένε, το χρέος μας να είναι το 120% του ΑΕΠ και τούτο με τις αισιόδοξες προοπτικές, οι οποίες μέχρι τώρα ουδέποτε επαληθεύτηκαν. Δηλαδή για να πετύχουμε ότι είχαμε το 2009! Τότε γιατί το 2009 δεν μας άρεσε και...

ΠΕΡΙΕΡΓΟ "ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ" ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ... ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ...!!!



 ΤΟΥ "ΥΠΕΔΕΙΞΕ" καί ΝΕΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ... ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ...!!!
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Κάρολος Παπούλιας με τον Πρωθυπουργό  Λουκά Παπαδήμο.
Την πρωτοβουλία είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις μετά την χθεσινή συνεδρίαση του... Υπουργικού συμβουλίου.
Οι δύο πολιτειακοί παράγοντες συμφώνησαν να μιλήσουν ξανά μετά τον κύκλο των συναντήσεων που θα έχει ο κ. Παπαδήμος με τους πολιτικούς αρχηγούς ενώ άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να συγκληθεί κατόπιν...

Ο θάνατος της πατρίδας μου 2


το «Ο θάνατος της πατρίδος μου 1» εδώ
Χάθηκαν οι μακρυμάλληδες Αχαιοί και οι Δωριείς με το μαύρο σίδερο.
Οι Κρήτες δεν κυβερνούν πια τα μακρόπρωρα πλοία τους στην αλμυρή θάλασσα.
Σιώπησαν οι Ολύμπιοι και οι φιλόσοφοι πέθαναν.
Και κάνεις πια δεν φωνάζει «Αέρα» στα βουνά της Πίνδου.
Η πατρίδα μου χάθηκε.
Χάθηκε κάτω από τόνους κέτσαπ και κιτς τηλεόρασης.
Γέμισαν οι δρόμοι με μαλθακά παιδοβούβαλα που φοράνε καρφιά στα μούτρα και κάνουν τατουάζ με πεταλουδίτσες και φίδια.
Τα παιδιά μας έχουν πίεση και χοληστερίνη.
Τα μαθητούδια ξέρουν ποια είναι η Μαντόνα αλλά όχι τι έγινε στην Μικρασιατική καταστροφή.
Και στην πατρίδα του αμπελιού πίνουν ρετσίνα αμερικάνικη και τρώνε σταφύλια Αφρικής.
Και όλοι λένε «οκέι» και «θένκς».
«Χαμαί πέσε Δαίδαλος αυλά. Ουκέτι Φοίβος έχει καλύβαν, ου μάντιδα δάφνην, ου παγάν λαλέουσαν, απέσβετο και λάλον ύδωρ».
Οι λαοί (έλεγαν οι Παλαιοί) δεν εξαφανίζονται από το σπαθί. Εξαφανίζονται από την καλοπέραση

Οι αντι-μνημονιακοί συγκροτούν τάση στη Νέα Δημοκρατία


 Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε μια άτυπη σύναξη των κυριότερων εκφραστών του, σε εστιατόριο της Αθήνας, όπου συγκεντρώθηκαν όσοι διαφωνούν ριζικά με τις προβλέψεις του Μνημονίου.

Ένα ισχυρό αντι-μνημονιακό μπλοκ αρχίζει, αργά αλλά σταθερά, να διαμορφώνεται στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας το τελευταίο διάστημα, το οποίο μάλιστα αρχίζει πλέον να παίρνει «σάρκα κι οστά». Υπό την έννοια ότι προσωποποιείται και εν πολλοίς ιδεολογικοποιείται. 
Χθες το βράδυ, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και μια άτυπη σύναξη των κυριότερων εκφραστών του, σε εστιατόριο της Αθήνας, όπου συγκεντρώθηκαν όσοι διαφωνούν ριζικά με τις προβλέψεις του Μνημονίου και τις απαιτήσεις της...

Αποκλειστική συνέντευξη του γιατρού που μήνυσε τους βουλευτές για εσχάτη προδοσία στο.....



 Aegean Times.gr
Χιλιάδες ήταν οι αναγνώσεις του χτεσινού μας άρθρου σχετικά με την μήνυση του γιατρού κ.Δημήτρης Αντωνίου, προς τους βουλευτές με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας! Όπως έγραψα κι εχτές, το γεγονός σήμερα, πάνω από 170 εν ενεργεία βουλευτές , να κατηγορούνται με το υπέρτατο αδίκημα της «εσχάτης προδοσίας» είναι πρωτόγνωρο και δεν έχει ξανασυμβεί στην σύγχρονη ιστορία. 

Με το αδίκημα αυτό στη χώρα μας, είχαν κατηγορηθεί αρκετοί μετά την λήξη του Β Παγκοσμίου πολέμου και φυσικά οι πρωταίτιοι της Χούντας.

Επί της ουσίας, όσο κι αν ακούγεται παράξενο, 170 βουλευτές μας κατηγορούνται και θεωρούνται ως «ύποπτοι τέλεσης εσχάτης προδοσίας».

Κι εδώ αρχίσουν τα Συνταγματικά παράξενα!


Για να προχωρήσει η διαδικασία, θα πρέπει να υπάρχει πλειοψηφία 151 βουλευτών που θα «δικάσουν» την υπόθεση. Με δεδομένο όμως ότι οι κατηγορούμενοι είναι 170, δεν...

Γνήσια η Ιερά Σινδόνη λένε οι επιστήμονες! Συνομωσία άραγε;;; Γιατί το Βατικανό δεν παίρνει θέση;

Πολλά τα εωτηματικά!!!! Οδυσσεύς
Η Ιερά Σινδόνη, όπου υποτίθεται ότι πάνω της έχει μυστηριωδώς αποτυπωθεί το αυθεντικό πρόσωπο του Χριστού, προκαλεί νέες αντιπαραθέσεις, μέσω των εορτών. Μια νέα μελέτη Ιταλών ερευνητών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εικόνα στο ύφασμα δεν μπορεί να αποτελεί έργο απατεώνων του Μεσαίωνα, αλλά πρέπει να δημιουργήθηκε από μια υπερφυσική λάμψη φωτός.
Οι Ιταλοί επιστήμονες της Εθνικής Υπηρεσίας Νέων Τεχνολογιών, Ενέργειας και Βιώσιμης Οικονομικής Ανάπτυξης (ΕΝΕΑ) αρνούνται να δεχτούν ότι η εικόνα, που υποτίθεται ότι αποτυπώθηκε στο ύφασμα που τύλιγε το νεκρό σώμα του Χριστού, είναι απάτη και δεν αποκλείουν να παραπέμπει σε ένα μεταφυσικό συμβάν, που υπερβαίνει την κατανόηση της σύγχρονης επιστήμης. Η σινδόνη, δηλαδή το νεκρικό σάβανο, είναι ένα ορθογώνιο ύφασμα με διαστάσεις περίπου τέσσερα μέτρα επί ένα.
Οι Ιταλοί ερευνητές, αντίθετα με τους ισχυρισμούς των σκεπτικιστών περί μεσαιωνικής απάτης, ισχυρίζονται ότι την εποχή εκείνη δεν υπήρχε διαθέσιμη τεχνολογία που να επέτρεπε μια τόσο πετυχημένη αποτύπωση. Οι Ιταλοί επιστήμονες δήλωσαν ότι επί χρόνια προσπάθησαν να κάνουν κάτι παρόμοιο σε ύφασμα στα εργαστήριά τους και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μόνο αν χρησιμοποιούσαν υπεριώδες λέιζερ (κάτι που προφανώς δεν υπήρχε στον Μεσαίωνα) θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κάτι ανάλογο.
Έτσι, όπως είπαν, σύμφωνα με τις βρετανικές «Independent» και «Daily Mail», δεν πρέπει να αποκλειστεί ότι το αποτύπωμα έγινε από μια πανίσχυρη υπερφυσική έκρηξη ενέργειας, η οποία συνόδευσε την ανάσταση του Χριστού. DEFENCEPOINT.gr

Αυτό απαιτούν και οι Πόντιοι από την Ελληνική κυβέρνηση: ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας




Την Πέμπτη πραγματοποιείται στη γαλλική Εθνοσυνέλευση η κρίσιμη ψηφοφορία για το νομοσχέδιο που προβλέπει την ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
Με την Άγκυρα να έχει ήδη εκφράσει τις προειδοποιήσεις της προς το Παρίσι, αναλυτές εκτιμούν ότι σε περίπτωση που το νομοσχέδιο ψηφιστεί, οι σχέσεις της Άγκυρας με το Παρίσι θα γνωρίσουν κατακόρυφη
επιδείνωση.

H Γαλλία έχει αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων από το 2001. Την Πέμπτη η Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει εάν η άρνησή της θα διώκεται και από το νόμο -με προβλεπόμενη ανώτατη ποινή κάθειρξη ενός έτους και πρόστιμο 45 χιλ. ευρώ.

Το νομοσχέδιο συντάχθηκε στη νομοθετική βάση της ποινικοποίησης της...

Yggdrasill στολίζοντας το ιερό (ελληνικό) δένδρο των Σκανδιναβών (του κ. Γ. Λεκάκη)


 


Και τουρκικό μποϋκοτάζ σε γαλλικά προϊόντα


Ο Εγκεμέν Μπαγίς καλεί τους Τούρκους σε έκφραση αντίδρασης-Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση της Τουρκίας με τη Γαλλία

Με καμάρι αντιμετωπίζει τον φωτογραφικό φακό ο Υπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΕ της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς.


Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση της Τουρκίας με τη Γαλλία, με την Άγκυρα να προειδοποιεί ανοικτά το Παρίσι ακόμα και με οικονομικές επιπτώσεις, εάν ψηφιστεί, από τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση το σχέδιο νόμου που κατέθεσε η Κυβέρνηση του Παρισιού και με το οποίο αναγνωρίζεται η Γενοκτονία των Αρμενίων.

Την πιθανότητα ο τουρκικός λαός να μποϋκοτάρει τα γαλλικά προϊόντα έθιξε ο Τούρκος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς. «Ο τουρκικός λαός είναι συναισθηματικός, εκφράζει τις αντιδράσεις του. Έχουμε δει και στο παρελθόν ότι θα μπορούσε να επέμβει, επιλέγοντας...

O δρόμος των αγγέλων….

 
Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή των παιδιών. Των παιδιών, που τις μέρες αυτές περιμένουν τα δώρα τους.
Και πρώτα-πρώτα είναι η γιορτή του θεϊκού παιδιού.
Που, ωστόσο, δεν ήρθε, για να πάρει, αλλά, για να προσφέρει δώρα. Και επειδή δεν μπορούσε να μιλήσει, δεδομένου ότι ήταν νήπιο, μίλησαν-για να κάμουν τις προγραμματικές του δηλώσεις- για λογαριασμό του τα ουράνια παιδιά, οι άγγελοι.
Όχι βέβαια στους γραμματείς και τους φαρισαίους:
Τη νομική και θρησκευτική αριστοκρατία. Που είχαν αναγάγει την υποκρισία, το ψέμα και την αδικία, σε επιστήμη. Όπως άλλωστε συμβαίνει και στις μέρες μας. Οπότε το έγκλημα έχει γίνει νόμος και καθεστώς, ενώ η δικαιοσύνη βρίσκεται υπό διωγμό….

Papadimos, the next practor


 Αν δεν ήταν ο Παπαδήμος να τους ανοίξει ως κεντρικός τραπεζίτης τις «πόρτες», οι οποίες έπρεπε να παραμένουν «σφραγισμένες», για να μην γίνουν «κερκόπορτες», κανένας από αυτούς δεν θα βρισκόταν σήμερα εδώ...
Κανένας δεν θα μπορούσε να μας βασανίζει σήμερα, αν δεν υπήρχε η συμμορία των Σημίτιδων και των άλλων πρακτόρων των γερμανικών και άλλων μυστικών υπηρεσιών.
Αυτής της συμμορίας μέλος είναι και ο Παπαδήμος...
Ο δήθεν «πετυχημένος» με το «βαρύ» βιογραφικό...
Πολύ «βαρύ»...
Τόσο «βαρύ», που σου πιάνεται η «μέση» ακόμα και να το σκεφτείς... Τόσο «βαρύ», που, μετά την απόλυσή του από την ΕΚΤ, αν δεν μπλεκόταν στα σημερινά δρώμενα, θα ήταν «τα απομεινάρια μιας ημέρας» του Ψυχικού.
Γιατί το λέμε αυτό;
Γιατί πραγματικά αναρωτιόμαστε για το πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ένας άνθρωπος, που το μόνο το οποίο έχει κάνει στη ζωή του είναι να μετράει κέρδη τοκογλύφων με μεθόδους που...

Στον «αέρα» οι συναλλαγές μετά την 1η Ιανουαρίου

 Ερωτηματικά για το καθεστώς που θα διέπει τις συναλλαγές μετά την προβλεπόμενη, βάσει νόμου, κατάργηση του ΚΒΣ. Έντονη ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου
22 Δεκ 2011 - 04:15
Έντονα ερωτηματικά προκαλεί στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας το νέο καθεστώς που θα διέπει τις συναλλαγές από την 1η Ιανουαρίου 2012, όταν και καταργείται ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ), σύμφωνα με όσα προβλέπει ο φορολογικός νόμος 3842/2010.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, ο ΚΒΣ επρόκειτο να αντικατασταθεί από τους ΚΑΣ (Κανόνες Απεικόνισης Συναλλαγών), που θα «περνούσαν» από τη Βουλή με το νέο...

Όχι κυρία Παπαρήγα, δεν θα γίνουμε Βόρεια Κορέα



Του Γιώργου Καισάριου  
Δεν ξέρω αν είδατε το συλληπτήριο μήνυμα που έστειλε το ΚΚΕ στη Βόρεια Κορέα σχετικά με τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Το μήνυμα λέει ...

«Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας, στην ηγεσία της ΛΔ Κορέας και στο λαό της για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, Γενικού Γραμματέα του Κόμματος Εργατών Κορέας.

Ο λαός της ΛΔ Κορέας έχει δικαίωμα να προχωρήσει στο δρόμο ανάπτυξης που έχει επιλέξει ενάντια στις κάθε λογής ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Η υπεράσπιση του δικαιώματος αυτού έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που...

Ο Παπαδήμος αποφάσισε και διέταξε: Δεν θα γίνουν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου

Όποιος νομίζει πως ο Παπαδήμος είναι ένας υπηρεσιακός πρωθυπουργός, έχει εν μέρει δίκιο, αφού για την ακρίβεια ο Παπαδήμος είναι ένας εντεταλμένος εν υπηρεσία πρωθυπουργός. Μόνο που αυτή η υπηρεσία δεν έχει καμία σχέση με τα Ελληνικά συμφέροντα, δεν έχει καμία σχέση απλές τυπικές διαδικασίες, δεν έχει καμία σχέση με την... Δημοκρατία.

Και ιδιαίτερα το τελευταίο έγινε απολύτως σαφές στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, όπου ο τραπεζικός Λουκάς ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές την 19η Φεβρουαρίου. Κοινώς, έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του (για να μην πούμε που ακριβώς και...

Ολλανδικός ιός-αφανισμός - Άμεσο "ενταφιασμό" του ζήτησαν οι ΗΠΑ




Να καταστεί "άκρως απόρρητο" ή να καταστραφεί εντελώς ένα συγκεκριμένο στέλεχος ιού που μπορεί να αφανίσει την ανθρωπότητα ζήτησαν από τους Ολλανδούς που κατασκεύασαν το συγκεκριμένο στέλεχος, επίσημα οι ΗΠΑ!
Η αποκάλυψη ολλανδικών εργαστηρίων αφορά την αποκάλυψη ενός άκρως θανατηφόρου στελέχους του ιού της γρίπης Η5Ν1 και οι ΗΠΑ ζήτησαν επίσημα από την Ολλανδία να λάβει μέτρα, με το επίσημο αιτιολογικό ότι αυτό "θα μπορούσε να προκαλέσει πανδημία με εκατοντάδες εκατομμύρια νεκρούς αν βρισκόταν σε ακατάλληλα χέρια". 
Πρόκειται για έν στέλεχος που παρασκευάστηκε τεχνικά για να γίνει κατανοητός ο τρόπος που λειτουργεί ο ιός έτσι ώστε να βρεθεί και η θεραπεία του. Το αποτέλεσμα ήταν ένα εξαιρετικά ανθεκτικό στα αντιβιοτικά στέλεχος, με πολύ γρήγορη μεταδοτικότητα και πάνω απ'όλα θανατηφόρο σε ποσοστό 85% όσων...

Αναζητώντας τις γενετικές αντινομίες του σύγχρονου κράτους - Ποιά Ελλάδα καταρρέει;

Πολυ καλή η σύνοψη του κ. Αγτζίδη στην έκτακτη συνεργασία του με το «Διπλωματικό Περισκόπιο» μόνο που, στην προσπάθειά του να δικαιώσει τον Βενιζέλο, εκεί στον επίλογο, αποκαλεί «μεταρρυθμιστικές δυνάμεις» τον Σουλτάνο και το καθεστώς του και ταυτόχρονα εκσυγχρονιστικές δυνάμεις την συσπείρωση στρατιωτικών και πολιτικών γύρω από το πρότυπο αυτό της μικροπολιτικής αλητείας. Οδυσσεύς



Λίγα μόλις χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου οι Έλληνες –τουλάχιστον οι ελίτ αυτής της χώρας- έζησαν με πάθος το παραμύθι της Σταχτοπούτας, η σκληρή πραγματικότητα έστρεψε τη δημόσια συζήτηση στην ακριβώς αντίθετη φορά. Η παγκόσμια οικονομική κρίση, παράλληλα με την κρίση του ενιαίου νομίσματος οδήγησαν την ελλαδική κοινωνία σε μια πρωτοφανή κρίση και δυσανεξία. Έφεραν παράλληλα στην επιφάνεια όλες τις δομικές δυσπλασίες του νεοελληνικού κρατικού εγχειρήματος. Έτσι η Ελλάδα αναδείχθηκε σε ιδιαίτερο και  μοναδικό φαινόμενο στην Ευρώπη, καταλύτη μεγάλων αρνητικών αλλαγών. 
Ποιες όμως είναι εκείνες οι παράμετροι που οδήγησαν την Ελλάδα σε μια τόσο δυσμενή θέση; Είναι μόνο η μεταπολιτευτική διαχείριση που μετέτρεψε το κράτος σε θεραπαινίδα των κομματικών μηχανισμών; Μήπως υπάρχουν βαθύτερες αιτίες που ανάγονται στον τρόπο που συγκροτήθηκε η Ελλάδα ως έθνος-κράτος και απλώς επιδεινώθηκαν από την πρόσφατη διαχείριση;
Μια προβληματική ανεξαρτησία
Η ελληνική παλιγγενεσία, η δεύτερη μεγάλη αντιαπολυταρχική ευρωπαϊκή επανάσταση...

Η ΕΞΟΔΟΣ. Ένα κείμενο που πρέπει να διαβαστεί...


«…Η αποστολή που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Παπαδήμου, είναι η ελεγχόμενη χρεοκοπία, και η ταπεινωτική έξοδος από το ευρώ, ώστε με την ελεγχόμενη χρεοκοπία να συνεχίσουν κανονικά να καταβάλλονται οι δόσεις των τοκοχρεολυσίων στις τράπεζες της παγκόσμιας οικονομικής Σιωνιστικής διακυβέρνησης. Αυτή είναι η διαφορά χρεοκοπίας της κυβέρνησης Παπαδήμου-Jeffrey από τo πιστωτικό γεγονός της κυβέρνησης Μεταξά. Η χρεοκοπία Μεταξά έσωσε την Ελλάδα, αφού έγινε με στάση εξωτερικών και μόνο πληρωμών.»

Το έτος 2002 επί Σημίτη εισήλθομεν εις την Οικονομική Νομισματική Ένωση (Ο.Ν.Ε.) με χαρές, τελετές, τιμές και δόξες, μετά βαΐων και κλάδων κατά το ιερόν Ευαγγέλιον. Που να ξέραμε οι δυστυχείς σε τι λάκκο των λεόντων πέφταμε. Σαν τον Δανιήλ στο λάκκο των λεόντων. Εδώ κινδυνεύει η Ιταλία, η Ισπανία, και η Γαλλία, Βιομηχανικές δυνάμεις πρώτου βαθμού, και θα επιβιώναμε εμείς;;; όμως τόσο μυαλό είχαν οι τότε κρατούντες….
Σήμερα μετά παρέλευση 10 ετών, καλούμεθα από τους ισχυρούς της Ο.Ν.Ε. και ωθούμεθα προς....

Ο θάνατος της πατρίδας μου 1

Τελικά οι Επικυρίαρχοι άρχισαν να δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Μετά από τα ενδιάμεσα στάδια αμερικανοποίησης, ήρθε η ώρα για το τελικό βήμα. Εκτός από τα καθιερωμένα «κοψίματα μισθών» τί άλλο σημαντικό βλέπουμε να διαδραματίζεται σήμερα;
Όχι, όχι, δεν είναι ούτε οι δηλώσεις του Παπαδήμου, της Ντόρας ή του Τσίπρα, ούτε τί λέει η Μέρκελ και ο Σαρκοζί, ούτε τί κάνει το ΔΝΤ. Όλα αυτά είναι προγραμματισμένο θέατρο για τα κορόιδα που πιστεύουν κάθε μπαρούφα που τους λένε τα κανάλια.
Τελευταία συνέβησαν κάποια άκρως ενδιαφέροντα πράγματα:
1) Συλλαμβάνονται κάθε τόσο κάποιοι φοροφυγάδες. Απίστευτο και όμως αληθινό. ( Το αν παθαίνουν κάτι βέβαια είναι ένα «άλλο καπέλο». ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έχω ακούσει για το αν πλήρωσαν κάτι… Μόνο ότι συνελήφθησαν).
2) Κάποιος εισαγγελέας ζήτησε τους λογαριασμούς των υπουργών για να...

4 υπουργοί κανένα έργο!Καυστικό άρθρο για το "υπουργικό κουαρτέτο" του ΥΕΘΑ



 
Οι μέρες περνούν αλλά το “υπουργικό κουαρτέτο” στο ΥΕΘΑ δεν λέει να βάλει μπρος τις μηχανές για της ζωτικής σημασίας παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο ΥΕΘΑ. Η απλή διαχείριση των θεμάτων της Άμυνας ,δεν αρκεί. Η αναβλητικότητα των τελευταίων ετών,η πιστή εφαρμογή του …δόγματος “δεν υπογράφω τίποτα για να μην μπλέξω” ,που κανονικά θα έπρεπε να αποτελεί αδίκημα,έχει δημιουργήσει πολλά αδιέξοδα στη λειτουργία των ΕΔ ,που απαιτούν άμεσες λύσεις.Το γεωπολιτικό παιχνίδι στη περιοχή μας φουντώνει ώρα με την ώρα ,απαιτώντας διαρκή παρακολούθηση,σχεδιασμό και παρουσία.

Ειδικός συνεργάτης με βαθειά γνώση των θεμάτων του ΥΕΘΑ αρθρογραφεί για το Onalert,κάνοντας καυστική είναι η αλήθεια κριτική στις “ημέρες” και τα “έργα” -που αναμένουμε- της τετράδας των πολιτικών που έχουν αναλάβει το “τιμόνι” της Άμυνας.

Ειδικού Συνεργάτη

Όταν την 11 Νοεμβρίου 2011 ανακοινώθηκε η σύνθεση της Κυβέρνησης Παπαδήμου...

ΑΝ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ


Με μια δήλωσή του που ενδέχεται να αποτελέσει την απαρχή τραγικών -όπως ανέφερε ο ίδιος- εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, ο Αμερικανός αρχηγός του μικτού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Martin Dempsey, ξεκαθάρισε σήμερα πως οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν φτάσει σε ένα σημείο από άποψη προετοιμασίας ώστε είναι έτοιμες να διεξάγουν επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν, εάν απαιτηθεί. Την παραπάνω, σημαντική κατά την άποψή μας δήλωση, έκανε ο Αμερικανός στρατηγός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε αμερικανικά μέσα από το Αφγανιστάν όπου βρίσκεται. 
Ο στρατηγός Dempsey είπε ακόμη: «Εξετάζουμε μια δέσμη επιλογών που έχουμε στη διάθεσή μας. Είμαι ικανοποιημένος, με τις εναλλακτικές επιλογές που έχουμε αναπτύξει έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που είναι άμεσα εκτελέσιμες εάν υπάρξει ανάγκη. Η μεγαλύτερή μου ανησυχία είναι ότι...

Ἐπεῖγον: Στὴν Γαλλία ἀπαγορεύουν τὴν παραδοσιακὴ γεωργία!



Ἔχουν ξεφύγει τελείως. Ὅπως γράφαμε ἐχθές, ξεκίνησαν ἐδῶ τὴν ἀποδόμησι τῆς τραπέζης σπόρων στὴν Θεσσαλονίκη, ἀνοίγοντας οὐσιαστικῶς ἐπισήμως τὸν δρόμο στὴν ΜΟΝΣΑΝΤΟ!

Στὴν Γαλλία ὅμως προχώρησαν ἔνα βῆμα παρὰ πέρα. Ἀπαγορεύουν τὴν χρήσι παραδοσιακῶν σπόρων κι ἐπιβάλλουν τὴν χρήσι σπόρων μίας χρήσεως!

Ξεκίνησε ἀγαπητοί μου!
Ξεκίνησε καὶ εἶναι ἐδῶ ὁ μεγαλύτερος ἐφιάλτης ποὺ θὰ μποροῦσε νὰ ἀντιμετωπίσῃ ἡ ἀνθρωποτης:

ἡ πείνα!

Μὴν πλανόμεθα! Ἡ ἀρχὴ ἔγινε στὴν Γαλλία!
Καθιστῶντας ἐκτὸς νόμου τὶς παραδοσιακὲς ποικιλίες σπόρων, ὁδηγοῦν οὐσιαστικῶς τὴν ἀνθρωπότητα στὴν ἀπόλυτο ἐξάρτησι ἀπὸ τὰ τερτίπια τῆς κάθε πολυεθνικῆς καὶ τοῦ κάθε παρανοϊκοῦ!
Τραγικές φιγοῦρες;
Τά παιδιά μας!
Τὰ γενετικῶς τροποποιημένα τρόφιμα εἶναι ἡ χειρότερη ἐπιλογὴ γιὰ τὴν ἀνάπτυξίν τους!
Ξεκίνησε! 
Ἐὰν δὲν ἀντιδράσουμε οὐσιαστικῶς, πολὺ φοβᾶμαι πὼς σὲ δέκα χρόνια (ἴσως νὰ λέω πολλά) τροφὴ καθαρὴ καὶ μὴ ἐλεγχομένη δὲν

Ο Ισλαμοφασισμός συναντά το πλούσιο γενοκτονικό παρελθόν της Τουρκίας



ΑΓΚΥΡΑ. - Τρία κόμματα στο τουρκικό κοινοβούλιο ετοίμασαν από κοινού ανοιχτή επιστολή με την οποία διατυπώνονταν οι θέσεις της της Τουρκίας σχετικά με την γενοκτονία των Αρμενίων και παράλληλα επέκριναν  το γεγονός της επικείμενης ψήφισης από την γαλλική Εθνοσυνέλευση του νομοσχεδίου που θα  ποινικοποιεί την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Κατά το έγγραφο που συνέταξαν τα κόμματα του τουρκικού κοινοβουλίου το νομοσχέδιο αυτό βασίζεται σε μονόπλευρη θεώρηση των γεγονότων, είναι απαράδεκτο και αποτελεί ιστορικό λάθος.
Οι βουλευτές του φιλοκουρδικού κόματτος BDP ( Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας) αρνήθηκαν να υπογράψουν το κείμενο αυτό . Ο   Hasip Kaplan  βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος   δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το έγγραφο δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα εκείνης της εποχής, και γι ' αυτό δεν θα το υπογράψουν. Πρόσφατα άλλος βουλευτής του BDP είχε δηλώσει  στο Τουρκικό Κοινοβούλιο  ότι η Τουρκία διαθέτει μια παράδοση στις σφαγές (γενοκτονίες) αναφερόμενος στη σφαγή (γενοκτονία) των Αρμενίων το 1915.     Ινφογνώμων Πολιτικά      

Το ταγκό… της Ελλάδας με την Αργεντινή


http://e-parembasis.blogspot.com


Το «σενάριο Αργεντινής» ήταν πάντα προσφιλές στον Τζόζεφ Στίγκλιτς. Ηδη από το 2010 ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος έλεγε τα εξής «σπουδαία»: «Η Αργεντινή αποτελεί ένα καλό παράδειγμα. Αφού υποτίμησε το νόμισμά της και αναδιάρθρωσε το χρέος της, πλήρωσε ένα υψηλό τίμημα. Γνώρισε όμως στη συνέχεια έξι χρόνια ανάπτυξης, που της επέτρεψαν να μειώσει το ποσοστό της φτώχειας από 40% σε 13%. Η ανεργία της είναι σήμερα μικρότερη από εκείνη που γνωρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορεί να μη λύθηκαν όλα τα προβλήματά της, αλλά η κατάσταση είναι σήμερα αντικειμενικά καλύτερη από ό, τι πριν. Βγαίνοντας από το ευρώ και αναδιαρθρώνοντας το χρέος τους, η Ελλάδα και η Ισπανία θα ανακτούσαν την ανταγωνιστικότητά τους. Δεν θα είχαν βέβαια πλέον πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές, αλλά αυτό...

ΤΟ'ΡΙΞΑΝ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ και ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ….!!!


 


«ΑΝΥΣΗΧΕΙ»  ΤΩΡΑ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΤΩΝ… 80 Δις Ευρώ…!!!


Μετά την ολοκληρωτική πολιτική νίκη Σαμαρα πού με την σταθερή και αδιαπραγμάτευτη στάση του απέναντι  στην Κυβέρνηση Παπαδήμου,  πού την εξανάγκασε
να οπισθοχωρήσει  στις περικοπές των επικουρικών συντάξεων, άρχισαν το γνωστό «βιολί» της τρομοκρατίας και των διλημμάτων…

Πώς θα διορθώνονται τα λάθη στο τέλος ακινήτων


Οι φορολογούμενοι πρέπει σε κάθε περίπτωση να πληρώσουν το τέλος που υπολογίσθηκε για εφέτος και μετά τη διόρθωση των στοιχείων, η διαφορά θα αφαιρεθεί από το τέλος ακινήτων του 2012.
21 Δεκ 2011 - 19:17
Picture 0 for Πώς θα διορθώνονται τα λάθη στο τέλος ακινήτων
Έως τις 20 Ιανουαρίου θα έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες, οι οποίοι έχουν εντοπίσει λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, να προσέλθουν στον αρμόδιο Δήμο για τη διόρθωση των λαθών, σύμφωνα με όσα ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών.
Ξεκαθαρίζεται, πάντως, για άλλη μια φορά ότι οι φορολογούμενοι πρέπει σε κάθε περίπτωση να πληρώσουν το τέλος που υπολογίσθηκε για εφέτος και μετά τη διόρθωση των στοιχείων, η διαφορά θα αφαιρεθεί από το τέλος ακινήτων του 2012.
Σημειώνεται ότι η εγκύκλιος αυτή εκδόθηκε βάσει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εξόφληση του τέλους του 2012 σε πέντε διμηνιαίες δόσεις, και την 31η Μαρτίου ως ημερομηνία υπολογισμού του τέλους ακινήτων για το 2012.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι φορολογούμενοι για τη διόρθωση των λαθών έχει ως εξής:
1) Ο Διαχειριστής Δικτύου της ΔΕΗ θα αποστείλει στους Δήμους της χώρας...

ΠΑΣΟΚ. Η απόλυτη τέχνη της απατεωνιάς.....


Μα ποιος είναι επιτέλους αυτός ο Ροβέρτος που κυνηγάει τον Σπυρόπουλο;

Μα ποιος είναι επιτέλους κύριε Λοβέρδο, αυτός ο διοικητής του ΙΚΑ, ο Ροβέρτος, που έχει βάλει στο μάτι τον διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, τον κύριο Σπυρόπουλο, επειδή χρωστάει τις εισφορές του στο ΙΚΑ;
Να πούμε επιτέλους ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε αυτόν τον γίγαντα της πολιτικής, που σήκωσε επιτέλους το ανάστημά του μπροστά στον πανίσχυρο διευθυντή τουΠΑΣΟΚ που χρωστάει τις ασφαλιστικές του εισφορές στοΙΚΑ και του έκανε μήνυση! Μπράβο Ροβέρτο! Εύγε που δεν καταλαβαίνεις τίποτα από πολιτικές παρεμβάσεις και άλλες τέτοιες πασοκιές και κοιτάς μόνο το συμφέρον του ασφαλιστικού οργανισμού που διοικείς!
Δεν υπάρχει λέμε πουθενά! Πουθενά τόσος σουρεαλισμός! Τόση...

Τράπεζες εναντίον κρατών, σημειώστε 1


capitlismsmΜε το σπαθί της διεκδικεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον τίτλο του «λόμπι των τραπεζών» η Ευρωπαϊκή Ένωση και δη ο θεματοφύλακας του ευρώ, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Προς επίρρωση, η δυνατότητα χαμηλότοκης δανειοδότησης των εμπορικών τραπεζών τριετούς διάρκειας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που ξεκίνησε την Τετάρτη με αποτέλεσμα να αντλήσουν 489 δισ. ευρώ με επιτόκιο γύρω στο 1%. Η συγκεκριμένη κίνηση ήρθε να επιλύσει τα σημαντικά προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες ως αποτέλεσμα του διάχυτου φόβου για την ύπαρξη τοξικών ομολόγων στα χαρτοφυλάκιά τους. Άμεση συνέπεια αυτού του γεγονότος είναι η διατραπεζική αγορά να έχει κλείσει ερμητικά για τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Υπό αυτό το βάρος η αγωνία για την πηγή από την οποία θα εξασφαλίσουν τα 725 δις. ευρώ που χρειάζονται το 2012 (εκ των οποίων τα 280 το πρώτο τρίμηνο) ώστε να αποπληρώσουν χρέη που λήγουν άγγιζε το κόκκινο. Μέχρι που ήρθε το μαγικό ραβδί της ΕΚΤ επιλύοντας τα άμεσα προβλήματα ρευστότητας των τραπεζών.
Το εναρκτήριο λάκτισμα μάλιστα για την χρήση των εν λόγω πιστώσεων γνωστών