Σελίδες

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Όταν ο Αντώνης Σαμαράς ξέχασε την Πηνελόπη Δέλτα


1samarypo
 
Μάδησε και το τελευταίο φύλλο της μαργαρίτας, της πολιτικής του αξιοπρέπειας (να παραδόσω τη χώρα να μην την παραδόσω ) και τελικά υπέγραψε, τον περασμένο Νοέμβριο ο Αντώνης Σαμαράς την παράδοση της πατρίδας μας …  Κι αυτό τώρα που έρχεται η μεγάλη ώρα των εκλογών οφείλουμε να το θυμόμαστε...
Σε ένα παλιόχαρτο, αρκούντως ταπεινωτικό για την πατρίδα μας, ώστε οι διεθνείς τοκογλύφοι  να ξε-ιδρώσουν από τον κρύο ιδρώτα που άρχιζε να τους λούζει, μήπως και δεν καταπλακώσουν και την Ελλάδα  τα χαλάσματα, τώρα  που το πολύφερνο Ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα καταρρεύσει – διότι αυτό πρόκειται να συμβεί με μαθηματική βεβαιότητα.
Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε κι αυτός γκασμά στα χέρια κι άρχισε να καταφέρνει χτυπήματα κατά της Εθνικής αξιοπρέπειας. Συνυπέγραψε άθλιους όρους και κατάπτυστες αράδες. Προσυπέγραψε την εκχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας. Αποδέχθηκε την κατοχή, προσήλθε σε συναλλαγή με τους κατακτητές, τους απατεώνες, τους άθλιους τοκογλύφους.
Ο Αντώνης Σαμαράς, ΔΕΝ είναι προδότης, όπως, δίχως τύψεις, είναι  ο συγκάτοικος των φοιτητικών του χρόνων, τέως  πρόεδρος του ΠΑ. ΣΟ. Κ.  Υπέγραψε όμως μαζί με τους αποικιοκρατικούς όρους και το...

Στημένα και αναξιόπιστα τα...


....ΓΚΑΛΟΠ ΝΤΡΟΠΗΣ!..
Όλοι το ξέρουν. Όλοι το κρύβουν.
Κόμματα και δημοσκόποι.
Επί ένα χρόνο, όταν τηλεφωνούν στα σπίτια και ρωτούν για τις πολιτικές προτιμήσεις τους, τους κλείνουν το τηλέφωνο ή τους βρίζουν.
Είναι γεγονός ότι 8 στους 10 δεν θέλουν να ακούν για πολιτικούς και γκάλοπ.
Και όμως, σε εφημερίδες και κανάλια εμφανίζεται «καταιγίδα» δημοσκοπήσεων.
Τι συμβαίνει;
Οι δημοσκόποι όταν παίρνουν παραγγελία, γιατί αυτή είναι η δουλειά τους, πρέπει...

Δεν χειροκρότησαν φέτος τα παιδιά τους οι γονείς στην παρέλαση! Οι μοναδικοί που είδαν τα παιδιά ήταν οι ... πολιτικοί!!!


 



Με αυξημένη αστυνομική παρουσία και χωρίς την παρουσία πολιτών κατά μήκος της λεωφόρου Αμαλίας, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια ανάλογα της 28ης Οκτωβρίου, διεξήχθη η φετινή μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα.

Η παρέλαση εξελίχθηκε ομαλά, ενώ μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις σχολείων οι μαθητές δεν έστρεψαν το κεφάλι προς την πλευρά των επισήμων.

Την παρέλαση άνοιξε το Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων με το λάβαρο της Επανάστασης του 1821, ενώ παρέλασαν 11 δημοτικά σχολεία, επτά γυμνάσια και οκτώ Λύκεια. Στην παρέλαση συμμετείχαν επίσης οι μουσικοί της αεροπορίας, της Ελ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς επίσης...

ΚΥΠΡΟΣ: Η εξουσία στις παραγωγικές δυνάμεις της εθνικής κοινωνίας.

Επενδύσεις κινέζων εξήγγειλε η κυβέρνηση με πρώτη τη παράδοση του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας σε κινέζικη εταιρεία για 19 χρόνια. Πως βρέθηκε το παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας στα χέρια μιας συγκεκριμένης εταιρείας η οποία το υπενοικιάζει σε ξένους είναι μια υπόθεση που αποκαλύπτει το ξεπούλημα των πάντων σε μια χούφτα ιδιωτών υπό την στήριξη των τραπεζιτών.
Εκείνο που ρωτούμε την κυβέρνηση και όλους όσους ασχολούνται με τα οικονομικά του τόπου , είναι τι θα κάνουν για να σώσουν την ντόπια παραγωγή και επιχείρηση από τα αρπάγια του ληστρικού φορολογικού κράτους και των τραπεζιτών.

Η λύση δεν είναι να μετατρέψουμε τον κύπριο επιχειρηματία και νοικοκύρη σε εργάτη των κινέζων. Προέχει να στηριχθεί η παραγωγική βάση της κοινωνίας.
Κάποιοι τρόποι στήριξης για μας τους εθνικοκοινωνιστές είναι:
  • Μικρό κοινωνικό κράτος . Λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι με λογικές απολαβές και...

Απόψε (22.00) η εκπομπή "Μακελειό" με τον Στέφανο Χίο βγαίνει στον αέρα από το διαδίκτυο



Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ 2 παραμένει πιστό στο ραντεβού με τους φίλους του. Σήμερα Σάββατο στις 22.00 το βράδυ το πρώτο διαδικτυακό ΜΑΚΕΛΕΙΟ είναι γεγονός..
Ολόκληρη η ομάδα της εκπομπής μπροστά και πίσω από τις κάμερες δίνει όπως πάντα τη μάχη για πραγματική ενημέρωση... Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ παραμένει στις επάλξεις και σας  μεταφέρει όπως πάντα την αθέατη πλευρά των γεγονότων. Τους είχαμε προειδοποιήσει το ΜΑΚΕΛΕΙΟ δεν φιμώνεται, το ΜΑΚΕΛΕΙΟ δεν λογοκρίνεται, γιατί το ΜΑΚΕΛΕΙΟ δεν είναι εκπομπή είναι η κραυγή απόγνωσης εκατομμυρίων Ελλήνων που ζώστηκαν το ζυγό που τους φόρτωσαν οι ανίκανοι ή κατά άλλους οι ικανότατοι πολιτικοί που πρόδωσαν το έθνος... Θα του γίνουμε εφιάλτης, θα μας βλέπουν στον ύπνο τους, δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί..
Tο βράδυ στις 22.00 το "κομμένο" ΜΑΚΕΛΕΙΟ στο makeleio.gr..

Το μνημόνιο 2 σε 63 προτάσεις… για dummies


Διαβάστε τι λέει το μνημόνιο 2 σε 63 προτάσεις.  Τι πιστεύετε? Ή μάλλον ΚΡΕΜΑΛΕΣ για τους προδότες? Πριν ασκήσετε οποιαδήποτε κριτική σκεφτείτε τι φταίει, τι μπορεί να γίνει και τι είναι εφικτό.
Και μετά? ΚΡΕΜΑΛΕΣ
  • Αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας
  • Αυξήσεις 25% στα τιμολόγια του ΟΑΣΑ, του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
  • Εξάλειψη φορολογικών απαλλαγών και προνομίων, μείωση φορ.συντελεστών
  • Αναθεώρηση αντικειμενικών αξιών
  • Ποινική δίωξη και δέσμευση κεφαλαίων/περιουσιακών στοιχείων για φορολ.οφειλές
  • Φορολ. έλεγχος φυσ.προσώπων υψηλού πλούτου και ελευθ.επαγγεματιών
  • Κλείσιμο 200 εφοριών
  • Πληρωμή με τραπ.εμβάσματα στις εφορίες για...

Κύπρος: Αποκαλυπτική δημοσκόπηση για την «απειλή»


Άκρως αποκαλυπτική και διδακτική για πολλούς είναι η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στην ελεύθερη Κύπρο με το 78% των Ελληνοκυπρίων να νιώθει ότι απειλείται από την τουρκυπριακή πλευρά, λόγω της κυριαρχίας των εποίκων στα κατεχόμενα, της νομιμοποίησης της διχοτόμησης, της αναγνώρισης του ψευδοκράτους, της παρουσίας των κατοχικών δυνάμεων στο νησί και του διεθνούς εμπορίου με τα κατεχόμενα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης του Κυπριακού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου, οι απειλές της Τουρκίας για την ΑΟΖ ιεραρχούνται στην έβδομη θέση. Οι Τούρκοι στρατιωτικοί προκαλούν το μεγαλύτερο αίσθημα φόβου στο 81% των Ελληνοκυπρίων, οι έποικοι στο 73%, οι Ερντογάν και Έρογλου στο 51% αντίστοιχα, ενώ θετικότερα είναι τα αισθήματα και οι απόψεις για τον Ταλάτ και ακόμη πιο θετικά για τους...

Ο Νταβούτογλου θέλει κράτος για 150 χιλιάδες Τουρκοκυπρίους, αρνείται όμως το δικαίωμα αυτό σε 20 εκατομμύρια Κούρδους και ασχημονεί εναντίον της Ε.Ε. και του Ελληνισμού!



Νταβούτογλου: Καμία επαφή με την κυπριακή προεδρία της ΕΕ
Επανέλαβε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ότι η Αγκυρα δεν θα έχει επαφές με την Προεδρία της ΕΕ από την 1η Ιουλίου, οπότε η Κύπρος αναλαμβάνει για ένα εξάμηνο τα ηνία της.
Επανέλαβε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ότι η Αγκυρα δεν θα έχει επαφές με την Προεδρία της ΕΕ από την 1η Ιουλίου, οπότε η Κύπρος αναλαμβάνει για ένα εξάμηνο τα...

Απολογισμός δραστηριοτήτων Κόμματος


Σύνδεσμος
Εθνικής Ενότητας
Σάββατο, 24 Μάρτιος 2012

Απολογισμός Εβδομάδος - Προγραμματισμός νέων δράσεων


- Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι Εκδηλώσεις του Συνδέσμου σε Πτολεμαΐδα Αθήνα –Θεσσαλονίκη –Πειραιά.
- Υπήρξε τηλεοπτική παρουσία του Προέδρου στην εκπομπή του Γ. Τράγκα Το Video μπορείτε να το δείτε από εδώ.
- Ο αντιπρόεδρος κ. Π. Λυμπερόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο Κανάλι 9 και ο υπεύθυνος ομογένειας καθηγητής πανεπιστημίου και μέλος του ΑΠΣ κ. Κωστόπουλος στο Ελληνοαμερικανικό WEB TV channel.
- Λειτούργησαν τα νέα γραφεία του Συνδέσμου σε Ξάνθη και Σέρρες
- Εκδόθηκαν από την επιτροπή εκλογικού αγώνα οι οδηγίες για την προετοιμασία του Συνδέσμου . Ξεκίνησε η καταγραφή υποψηφίων Βουλευτών σε όλη την Χώρα από την επιτροπή αξιολόγησης υποψηφίων.
- Ενεργοποιήθηκαν το Twitter όπου μπορείτε να μας ακολουθείτε  με το όνομα: @Syndesmosee για έγκυρη ενημέρωση , to Forum του ιστότοπου όπου ανταλλάσσονται απόψεις μελών και φίλων.
- Τέθηκε σε λειτουργία το Blog του Συνδέσμου με θέματα επικαιρότητος και την δυνατότητα να φιλοξενήσει τα δικά σας σχόλια, απόψεις - αναρτήσεις .

Ο Σύνδεσμος συνεχίζει, με την βοήθεια σας, την δυναμική του παρουσία σε όλη την Χώρα με σκοπό την κάθοδο στις επερχόμενες εκλογές, με πλήρη ψηφοδέλτια, σε όλη την Επικράτεια για την αναγέννηση της Πατρίδας μας.
- Προγραμματίσθηκαν συγκεντρώσεις στο Περιστέρι και την Δραπετσώνα για την 1η Απριλίου όπου σας περιμένουμε 

Προσκύνημα στα «καλύβια» της φαμίλιας του Κολοκοτρώνη στο Λιμποβίσι. Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν στα “παγκόσμια ζάρια” την τύχη της Ελλάδας και να μας σταυρώνουν....


 Θέλω να σας παρασύρω σε μια όμορφη και χρήσιμη εκδρομή...Θα επισκεφτούμε νοερά μια περιοχή που δίνει νόημα στη ζωή μας κάθε χρόνο, από τις 20 μέχρι και τις 25 Μαρτίου στον τόπο μας!
Γιατί -για μένα- σωστά αναρωτιέται ο ποιητής. «ΤΙ είναι η πατρίδα»;
Και δεν πιστεύω ότι είναι απλώς οι κάμποι, τα ποτάμια ...Μήτε τα λαγκάδια ή η θάλασσα και τα τουριστικά αξιοθέατα, είναι η πατρίδα...
Είναι όλα αυτά, αλλά μαζί με τους ανθρώπους της! Αυτούς, που αφήνουν "άσβηστο αποτύπωμα" στις πολλές σελίδες της ελληνικής ιστορίας και μνημονεύονται στον αιώνα, γιατί οι ΄Ελληνες δεν ξεχνούν τους ήρωες και τους ευεργέτες!.
Ήταν στις 22 Μαρτίου του 2001, στο Λεβίδι της Αρκαδίας. Προετοιμάζαμε το καλοκαιρινό “6ο αντάμωμα Λεβιδιωτών”-ήδη από το 1999- και είχαμε εντατικοποιήσει τους...

ΣΤΟΧΟΣ ΞΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ


Ύποπτη και συστηματική προσπάθεια αφοπλισμού και αποδόμησης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα μάτια του ελληνικού λαού και της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης, επιχειρείται από το φθινόπωρο μέχρι και σήμερα, από πολλά διεθνή ΜΜΕ. Ξένοι δημοσιογράφοι που δεν ξέρουν κάν που βρίσκεται στον χάρτη η Ελλάδα, προσπαθούν με ψευδή και παραποιημένα στοιχεία να αποδείξουν ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΕΔ) και οι αμυντικές δαπάνες αποτελούν την αιτία της οικονομικής καταστροφής της χώρας. Συμφωνούμε ως ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. με τις παραπάνω διαπιστώσεις του ''Defencenet''.
Όλα δείχνουν ως αν επρόκειτο για ένα οργανωμένο και κεντρικά κατευθυνόμενο σχέδιο απονεύρωσης του οργανισμού και του ηθικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεκάδες ξένα δημοσιεύματα ασχολούνται με τις αμυντικές δαπάνες, με την επίδραση αυτών στην «καταστροφή» της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, παρουσιάζοντας ανακριβή στοιχεία, όπως ότι τα 223 M-109 A3 GE2 αποκτήθηκαν έναντι 400 εκατ. ευρώ, όταν είναι γνωστό ότι αγοράστηκαν έναντι μόνο...

Μέρες με άρωμα συντέλειας


Image
"Η λύσσα με την οποία καταστρέφει περιουσίες πλέον ο ελληνικός κρατικός μηχανισμός θυμίζει την υπερφορολόγηση πριν από κάθε καταστροφή κρατικής οντότητας" υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο Άγης Βερούτης στο άρθρο του με τίτλο "Λίγο πριν την καταστροφή", το οποίο αναδημοσιεύουμε στη συνέχεια από το capital.gr:
Οι μέρες που περνάμε έχουν ξεκάθαρο άρωμα συντέλειας. Στα προηγούμενα δυο χρόνια έκλεισε το 25% των ελληνικών επιχειρήσεων. Κάποιοι βουλευτές και μετέπειτα αξιωματούχοι της κυβερνήσεως είπαν πως αυτοί που έκλεισαν δεν θα έπρεπε να ήσαν ανοιχτοί εξαρχής, πως δεν μπορούμε να έχουμε τόσα ρουχάδικα, τόσες καφετέριες, τόσα τυροπιτάδικα.
Μετά ήρθαν τα περίπτερα με τον καθορισμό τους ως φοροεισπράκτορες του κράτους, έπειτα οι χρηματιστηριακές, κατόπιν οι τεχνικές εταιρίες και όλα τα επαγγέλματα της οικοδομής, ο κλάδος των αυτοκινητάδων και των συνεργείων, οι μάντρες αυτοκινήτων, η μίσθωση ακινήτων, η πώληση και μεσιτεία ακινήτων, και ούτω καθεξής.
Κάθε φορά η καταστροφή μονάδων παραγωγής πλούτου στην ιδιωτική οικονομία ήταν “νομοτελειακή”, αναπόφευκτη, και “απαραίτητη” δια στόματος φαρισαίων και...

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι Γερμανικές εταιρίες ''προηγούνται'' όλων στο Υπουργείο Υγείας....


1germaniketairiesΗ Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικώνφέρνει στο φως  ένα αποκαλυπτικό έγγραφο που αποδεικνύει τις  «στενές σχέσεις» του Υπ Υγείας με τους επικυρίαρχους Γερμανούς.
Το σχετικό κείμενο:
Η «συνεργασία» της Γερμανικής Κυβέρνησης με το Υπουργείο Υγείας φαίνεται προχωρά κανονικά και από το έγγραφο προκύπτει ότι δεν αφορά μόνο την «επέμβαση» των Γερμανών στη διοίκηση και τη λειτουργία των Νοσοκομείων αλλά και τις παρεμβάσεις στην υγειονομική περίθαλψη αλλά επεκτείνεται και σε άλλους τομείς που αφορούν τη στήριξη των Γερμανικών εταιριών.
Δεν εξηγείται αλλιώς το μεγάλο ενδιαφέρον της 2ης ΥΠΕ σε συνέχεια εγγράφου του υπουργείου για την αποπληρωμή δύο συγκεκριμένων Γερμανικών φαρμακευτικών...

ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ...

Πελλότοπος, πελλόκοσμος, τους νούσιμους τι να τους κάνει;


Κάθε κύπριος που αγαπά πραγματικά τον τόπο του οφείλει και πρέπει να σέβεται
και τους θεσμούς του και κυρίως τον ύψιστο των θεσμών που είναι ο Πρόεδρος
της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τι θα πρέπει όμως να κάνει και πώς πρέπει νοιώθει
κάποιος πολίτης όταν βλέπει το πρόσωπο που κατέχει το αξίωμα του Προέδρου
της Κυπριακής Δημοκρατίας να τον διασύρει και να τον εξευτελίζει όσο κανένας
άλλος Πρόεδρος στο παρελθόν;
Δεν θέλω να φλυαρήσω και να σας κουράσω για αυτό θα παρακάμψω όλες τις
υπόλοιπες πράξεις, απραξίες και δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια από τότε που
ανέλαβε την εξουσία και θα σταθώ μόνο στην προχθεσινή του δημοσιογραφική
διάσκεψη, για ένα και μόνο λόγο για να προστατεύσω τον θεσμό του Προέδρου
της πατρίδας μου που κάποιοι ενσυνείδητα η ασυνείδητα τον διασύρουν
Μεταξύ των διαφόρων αρλουμπολογιών και παπαριών που μας αράδιασε ο Πρόεδρος
στη δημοσιογραφική του διάσκεψη ήταν και το εξής αμύθητο. »Αν οι συνθήκες
και κυρίως το κυπριακό πολιτικό πρόβλημα το επιβάλει θα διεκδικήσω...

Κλιμακώνεται ο αγώνας στην Κοζάνη κατά του κέντρου φιλοξενίας μεταναστών


Να κλιμακώσουν τον αγώνα ενάντια στη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στη Νεάπολη, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου κατά την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες με την συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.
Αποφασίστηκε δε η ενδυνάμωση της συσταθείσας Επιτροπής Αγώνα κατά της Ίδρυσης του Κέντρου με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όλων των παρατάξεων, προκειμένου να συμβάλλει στην προσπάθεια που γίνεται από τους κατοίκους της Νεάπολης.
Σήμερα Σάββατο, στις 7 το απόγευμα, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση παλλαϊκής...

Συνιστούν κατάλοιπα αποικισμού και, ως τέτοια, αποτελούν κραυγαλέο αναχρονισμό, που προκαλεί τα αισθήματα του κυπριακού λαού


Picture 0 for Ενέργειες Κυπρίων για απομάκρυνση των Βρετανικών Βάσεων  
Ενέργειες Κυπρίων για απομάκρυνση των Βρετανικών Βάσεων
Η επαναφορά του θέματος των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο, η συζήτηση στην κυπριακή Βουλή και τι περιλαμβάνει το ψήφισμα 
Το ζήτημα των βρετανικών βάσεων στη μεγαλόνησο επανέρχεται, μετά και τις δηλώσεις Βρετανών αξιωματούχων που θεωρήθηκαν προκλητικές. Προχθές το βράδυ έγινε συζήτηση στην κυπριακή Βουλή, με θέμα: ''Οι προκλητικές δηλώσεις Βρετανών επισήμων και το μέλλον των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο''.
Το αποτέλεσμα της συζήτησης θα μπορούσε να οριστεί ως «ήξεις αφήξεις», διότι ουσιαστικά το ψήφισμα που εκδόθηκε περιορίστηκε σε διαπιστώσεις, και το μόνο που αιτήθηκε είναι η καταβολή των ενοικίων από το 1960 (που αρνούνται να καταβάλλουν οι Βρετανοί, με το πολιτικάντικο επιχείρημα ότι προστατεύεται το νησί – το είδαμε αυτό το 1974).
Αφορμή για τη συζήτηση ήταν η δήλωση του Βρετανού Υπουργού Άμυνας στη Βουλή των Κοινοτήτων, τον Δεκέμβριο 2011, με την οποία επαναβεβαιώνεται η ''σταθερή δέσμευση'' της Βρετανίας στις Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο, καθώς και συναφών δηλώσεων του Διοικητή των Βάσεων, με ιδιαίτερη αναφορά στη δήλωση ότι οι Βάσεις «βρίσκονται σε μια περιοχή γεωπολιτικής σημασίας και υψηλής...

Ο πλέον αποτυχημένος Υπουργός Οικονομικών καταλληλότερος! Άρχισαν τα παιχνίδια με τις δημοσκοπήσεις. Για όποιον τις πιστεύει βέβαια...


Δημοσκόπηση: «Καταλληλότερος» ο Βενιζέλος από Σαμαρά
Picture 0 for Δημοσκόπηση: «Καταλληλότερος» ο Βενιζέλος από ΣαμαράΟκτακομματική η νέα Βουλή, με προβάδισμα της ΝΔ και τέταρτο κόμμα τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Kapa Research
 
Μικρό προβάδισμα έναντι του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά καταγράφει ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως προκύπτει από τα στοιχεία νέας δημοσκόπησης της Kapa Research για το Βήμα της Κυριακής.
Συγκεκριμένα, στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος για νέος πρωθυπουργός ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκεντρώνει 22,9%, με τον Αντώνη Σαμαρά να παίρνει το 21,7%, ενώ σταθερά πρώτος παραμένει ο «κανένας» με 52,5%.
Από τη νέα δημοσκόπηση προκύπτει ακόμη η πλήρης κατάρρευση του δικομματισμού, με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να συγκεντρώνουν μαζί μόλις το 32,4%. Ειδικότερα, η ΝΔ βγαίνει πρώτο...

Εγκλήματα πέραν κάθε φαντασίας...


Πριν δύο χρόνια οι  Παπανδρέου και Χρυσοχοϊδης, πριν οδηγήσουν στην τελική υποδούλωση της χώρας μας και τη διαλυση που ακολούθησε, το πρώτο μέλημα τους ήταν να μοιράζουν προς κάθε λαθρομετανάστη τις ιθαγένειες σαν να ήταν στραγάλια. Τώρα ο κ. Χρυσοχοϊδης, σκεφτεται να διαμοιράσει το έγκλημα μετά ιθαγενείας ανα την Ελλάδα.
Ληστεία βγαλμένη από κινηματογραφική ταινία σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε κοσμηματοπωλείο της Νέας Ιωνίας.
lhsteia_h_633_451
Οι κακοποιοί κράτησαν όμηρο τη γυναίκα υπαλλήλου, ενώ αφόπλισαν τον security και του πήραν το αμάξι.
Η περιπέτεια του υπαλλήλου στο κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται σε πεζόδρομο της Νέας Ιωνίας, ξεκίνησε όταν έφτασε στο σπίτι του στο Μενίδι, μετά το κλείσιμο του καταστήματος, αργά το βράδυ της...

Άρωμα Ελλάδας από χθες στην Times Square!


Ξεκίνησε από χθες, 23 Μαρτίου, η καμπάνια «UP Greek Tourism». Μια τεράστια υπαίθρια διαφημιστική πινακίδα θα προβάλλει υλικό προώθησης του τουρισμού στην Ελλάδα, στο κέντρο της Νέας Υόρκης, στην Times Square.
Το project «UP Greek Tourism» αποτελεί μια έξυπνη πρωτοβουλία τριών Ελλήνων, του Γιώργου Κλειβοκιώτη, του Στάθη Χαϊκάλη και του Ονίκ Παλαντζιάν, οι οποίοι όχι μόνο σκέφτηκαν την ιδέα της στήριξης του ελληνικού τουρισμού, αλλά βρήκαν και τον τρόπο να την επικοινωνήσουν στο...

Τα δημοκρατικά διλήμματα στην Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν

Ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη

Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της εκεί επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα το 2009, ένας Τούρκος φοιτητής εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αδυναμία του προέδρου να εφαρμόσει ουσιαστικές αλλαγές στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. «Η μετακίνηση του κρατικού σκάφους είναι μια αργή διαδικασία», εξήγησε ο Ομπάμα. Αυτό δεν ισχύει τόσο στην Τουρκία. Από την άνοιξη του 2011, η Άγκυρα έχει κάνει αξιοσημείωτη μεταστροφή. Μια χώρα που ασχολείτο και κατεύναζε τους δικτάτορες της Μέσης Ανατολής για το περισσότερο μισό της περασμένης δεκαετίας, τώρα τους παροτρύνει να προχωρήσουν σε δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις – αλλιώς κινδυνεύουν με ανατροπή του καθεστώτος τους. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: αν η Τουρκία είναι σοβαρή σχετικά με την εξαγωγή δημοκρατίας, θα πρέπει να κάνει πολύ καλύτερη δουλειά στο να εκθρέψει τη δική της.
Το ανανεωμένο ενδιαφέρον της Τουρκίας για τη Μέση Ανατολή ξεκίνησε στη δεκαετία του 1990, αλλά κορυφώθηκε με την εκλογή του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) το 2002. Το εμπόριο με τα κράτη της περιοχής απογειώθηκε, οι περιορισμοί χορήγησης βίζας με τις...